ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,358 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000-7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכני HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הנוכחי הוא 1920x1080. אני מתכנן לשדרג בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הרכבתי מפרט משלי, כך שכל פריט שאני זקוק לו (או לאלטרנטיבה עבורו) נמצא שם. …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. הנה מפרט כמעט סופי (נכון לעכשיו), לקראת קנייה מתישהו אחרי החג. התקציב עד 17-18K, בינתיים הצטמצמתי קצת אבל מבחינתי אפשר עוד לשחק עם זה. המחשב מיועד למשחקים כבדים (בהגדרות גבוהות ככל האפשר), סרטים, אינטרנט והורדות. הוא צריך להיות יציב, שקט ועמיד, ולהחזיק עכשיו לכמה שנים טובות. ממש לא מתוכנן OC, לפחות לא כרגע. הנה המפרט: מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1726 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ASUS COMMANDO מחיר: ¤1230 אחריות: שלוש שנים. מסך: DELL LCD 20" 2007FP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR מחיר: ¤2350 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: XFX PCI-EX GeForce 8800GTX X…
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בלי מסך בבקשה מי יכול לעשות לי מחשב למשחקים להכול אבל לא כרטיס מסך הכי חזק כי לא משחקים הרבה משחקים בשביל הכיף שיהיה כרטיס מסך טוב לא הכי טוב ! אינטל לא AMD ! תודה רבה לעוזרים
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תגידו לי מה אתם חושבים על ההצעה הבאה : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2407&CatCode= המחיר 4,600 ש"ח אבל מכיוון שאני עסק מורשה באילת אני זכאי להורדת מע"מ עפ"י חוק ולכן המחיר לאחר הורדת מע"מ הוא 4,000 ש"ח. אייבורי נותנת אחריות מלאה לכל המוצרים שלה וסה"כ אני לא מוצא איזשהו פגם מבחינת אחריות ואמינות בחברה עצמה.. מה אתם חושבים על המפרט ? ההצעה ? האם הלוח והזכרונות נראים לכם טובים ? האם יש צורך בשדרוג המארז וכו' ?! תודה רבה ושבוע טוב לכולם דין
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-150ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WoW, BF3/4, MiddleEarth -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתחילה ללמוד רפואה ואשמח לעזרתכם בהמלצה לקניית לפטופ ללימודים. התקציב שלי הוא 2000-3000 בגדול השימוש העיקרי שלי הוא באופיס, שמירת הקלטות של הרצאות ואינטרנט. מה שכן, יש לי המון המון המון תמונות (למעלה מ500 GB). חוץ מזה אני לומדת 12 שעות ביום, אז צריכה סוללה שתהיה עמידה מספיק. לא מבינה בשום דבר מעבר, אז אשמח לעזרתכם. תודה רבה!!!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
זה המפרט שלי כרגע: ספק: 500W GYRO כ.מ: NVIDIA 5200FX ראם: 1G DDR אני רוצה לקנות לוח אם, כרטיס מסך (8800GT), מעבד, זכרונות, (ואם הספק שלי לא יספיק) ספק חדש. אה ומשחה תרמית למעבד ;D 1. אני משלם במזומן. התקציב שלי יכול להיות מקסימום 4500 שקל ככה 2. המטרות של המחשב הוא בעיקר למשחקים כבדים אבל גם לשמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ורוב הפעולות הבסיסיות. 3. לא צריך שום ציוד הקפי 5. אין לי שום העדפה לאיזושהי חברה אבל שתהיה חברה אמינה, עם ביטוח ו...זולה ;D 6. אין לי שום דרישה לכך שהמחשב יהיה שקט במיוחד או בצבעים כלשהם. בעצם, אני לא צריך מארז בכלל 7. לא צריך שום עזרה בהרכבת המחשב או שירות כלשהו מהמעבדה 8. אין צרכים מיוחדים 9. לא חשוב השקט אבל שלא יישמע כאילו נוחת אצלי מ…
-
- 40 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודות תלת מימד. הדגמים הרלוונטיים הם lenovo w530, dell precision 4700. הרכישה תהיה בארהב ואני ממש לא לחוץ לגביי המועד. האם כרגע יש יתרון כלשהו ברכישה? לפני סוף שנה? מתי אמורים לצאת הדגמים הבאים? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לילד בן 7 וחצי וילדה בת 11 כרגע לא מיועד למשחקים חזקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש בייתי - לימודים לילדים ומשחקי רשת ( בשלב זה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' של דל - ימוקם בחלל המשפחה הקטן לטובת הילדים -…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז כמו שכתבתי בנושא, יש לי בעיית התחממות חמורה. המחשב כבר בן 5 שנים, ומסתבר שהבעיה היתה קיימת מאז ומתמיד, רק שבזמנו עבדו עם מסכים קטנים יותר, ותוכנות שפחות מאמצות את הכרטיס מסך, אז זה היה מורגש פחות. הבנתי שבהפעלת המשחק סימס, הוא היה קורס, והיה נדרש להניח אותו על מגש קירור עם מאווררים נוספים כדי למנוע קריסה. פתחתי את המחשב, ניקיתי את כל האבק שהצטבר, כולל בחריצים של הצלעות קירור, וגם על כנפי המאוורר. המאוורר כמובן פועל, ושומעים אותו מגביר סל"ד כאשר מאמצים קצת את הכרטיס מסך. החלפתי גם משחה תרמית. עדיין, לא עוזר שום דבר. במאמץ, הפעלת סרט HD למשל, או רינדור של עריכת סרטון ב-movie maker, הכרטיס מסך מתחמם עד שמגיע ל-105 מעלות(!) ואז המחשב קורס. נגעתי בגוף הנחושת והוא …
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם המחשב הזה מתאים לצרכים סטודנטיאליים? יש לי אפשרות לקנות אותו בדיוטי פרי במחיר נמוך משמעותית מהארץ. העיצוב המהירות והקלות של המכשיר גרמו לי לבחור בו ולעבור מוינדוס. במסגרת הלימודים אני לרוב פותח קבצי pdf אבל אני חושב שבהמשך אצטרך להשתמש באופיס גם, האם זה בעיה?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
חברה אני לא יודע מה לעשות קניתי את המחשב הנל לפני פחות משבועיים והוא רועש מאוד. הוא היה במעבדה מיום ראשון עד היום ואמרו שזה תקין. ביום ראשון אני אסע לשניידר לנסות החזיר. אבל נראה לי עבוד ללא אישור של dell אין שירות לקוחות של dell בארץ אלה רק תמיכה תכנית והתשובה שלהם היא שאין תקלה. למישהו יש את הדגם הזה? ואיך ניתן לערב את dell העולמית?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב שמיועד בעיקר ללימודים אך גם לשימוש פוטשופ ברמה בינונית (אולי קצת אילסטריטור) בכל מקרה תיכננתי לקנות את הhp spectre x360 אבל לצערי הוא יגיע לארץ רק בסוף הקיץ ולא מצאתי דרך להביא אותו לארץ מחול (לפחות לא בעלות שפויה) חשבתי על ה Dell Inspiron 13 7000 7348 כי מבחינת המפרט הם זהים מלמבד הסוללה שמשמעותית חזקה יותר בHP, אבל שמעתי וקראתי ממספר מקורות שיש לו בעיית רעש חמורה במאוורר רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם הדגם? האם הרעש באמת עד כדי כך נורא? האם אתם מכירים דבמים נוספים עם מפרט דומה בעלות של 5500 ש"ח +/- ?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב: מחשב לסטודנט. (אופיס, mathlab וכ"ו). לא למשחקים. כמו כן, ישמש רבות לצרכי עריכת תמונות ווידאו (פרימייר ופוטושופ). * גודל המסך: 13.3 - 14. בכל זאת, צריך שיהיה בגודל פרקטי לסחוב ממקום למקום על הגב. * רזולוציית המסך: HD ומעלה. * משקל רצוי: קל כמה שיותר. 1.5 קילוגרם ומטה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, 6 שעות ומעלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: קורא SD יהיה מאוד נחמד, לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: רק SSD. 256 גיגה ומעלה. * כונן אופטי: ללא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית: כן, או לפחות אפשרות לחברה המאפשרת הוספה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא אפל. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : עדיפות לשילוב מסך מג…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא יודע אם זה כבר דובר פה, אבל אם לא, שימו לב לטיפ קטן ששמתי לב ברכישה מאתר האינטרנט של KSP. ניתן לקנות שם מחשב בכמה אפשרויות. 1) הרכבה עצמית 2) מחשבים מומלצים 3) מחשבי גיימרים 4) מערכות מוזלות בכל אחת מהאופציות (מלבד מערכות מוזלות), ניתן לשנות ולשפר את המערכת, כך שבפועל ניתן לבנות את אותה המערכת הרצוייה פעם אחת בהרכבה עצמית, פעם אחת במחשבים מומלצים, ופעם נוספת במחשבים גיימרים. על הנייר, נשמע כי לא צריך להיות הבדל - הרי זה אותה המערכת, אך בפועל קיים הבדל וגם די מהותי. במקרה הנדון שלי ברכישה, היה שוני די גבוה (למעלה מ- 200 ש"ח) בין המחשב בהרכבה העצמית לבין מחשבי גיימרים, בדקתי את זה שוב במחשב אחר ולהלן התוצאות: הרכבה עצמית: מחיר 4,074 ש"ח מומלצים: 3,984 ש"ח גיימרים: 3,…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי , יש לי aus x555la חדש בן 3 חודשים , והמחשב זוועה! מעבד i3 4030 4gb ram 500gb hdd דפי אינטרנט נתקעים , תוכנות לא מגיבות , ביצועי מולטי טאסקינג ב"רמה של" לחלץ קובץ Winrar ובמקביל לגלוש באינטרנט הפכו לבלתי אפשריים. דוגמה נוספת: להעתיק קבצים מכונן לכונן ותוך כדי לגלוש באינטרנט. בעת הפעלה ראשונית של המחשב לאחר כיבוי לוקח למחשב המון זמן להתאפס על עצמו ( טעינה ראשונית) לעיתים כפתור Start אינו מגיב תוכנות קופאות (לא מגיבות) לעיתים קרובות - לדוגמא : Chrome , spotify , photoshop המון פעמים מופיע "מסך כחול" והמחשב מרסט את עצמו !!!!!! המחשב בן 4-3 חודשים!!!! מישהו יכול לעזור לי ? אני לא יודע מה לעשות!! ובעניין אחר לגמרי : הוא כרגע עם 4gb ram 4gb ddr3l 1600mhz x1…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה מפרט טוב בלי מסך ורמקולים
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני שוקל לקנות את המחשב ASUS עם מעבד I3 דגם:X54HY-i3 באתר וואלהשופס מצויין שהאחריות ניתנת ע"י רונלייט http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1INX54HY ואילו באייבורי וKSP מצויין שהאחריות ניתנת ע"י יבואן רשמי במעבדות IBM http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode=315 יש הבדל בין סוגי האחריות ? בנוסף אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הדגם. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של LG E310 ( נקנה במבצע של פלאפון לפני כשנה). לפני כחצי שנה, נשבר המסך של המחשב ומאז הוא "שכב" בארון. לפני שבוע נזכרתי בו ומבדיקה שעשיתי באתרי אינטרנט שונים נוכחתי לדעת שהוא עדיין נמכר בסביבות ה3,000 - 4,000 ש"ח. לכן, החלטתי לתקן לו את המסך בהשקעה של 800 ש"ח. במעבדה, לפני התיקון, הטכנאי רצה להדליק את המחשב ע"מ לוודא שהוא תקין ומשום מה הוא לא נדלק. בקיצור, היה צריך לבצע תיקון קטן בלוח אם. סה"כ ההשקעה ( בנוסף למסך) הגיעה ל1000 ש"ח. לדעתי, סביר בהתחשב בשוויו של המכשיר. אבל כנראה שיש גם בעית סוללה: בתחילת השבוע, אספתי את המכשיר מהמעבדה. במעבדה, הטכנאי חיבר את המחשב לחשמל והוא עבד מעולה. אבל, כשהגעתי הביתה, הכנסתי את המכשיר לטעינה ושמתי לב שנורית …
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, לאחר שבועיים של קריאת מפרטים מהפורום והמתנה לירידה או התייצבות מחירים גיבשתי כיוון למפרט. מחשב לגיימינג שיבוסס על כרטיס מסך 3070 המיועד לפורטנייט,rocketleague,valorant ועוד. המחשב יירכש בעוד כ 3 שבועות(בר מצווה). מסך כבר נרכש -Dell s2721dgf 2k 165hz להלן המפרט: עדיפות לרכוש הכל מחנות אחת באילת. 1-מעבד AMD Ryzen 5 3600 + קירור 2-לוח אם, התלבטות בין : b450M ds3h ל b550M ds3h - לא ממש מצאתי הבדלים למעט תמיכה ב M.2 SATA ו USB 3.2. האם יש טעם לשדרג ל 550? האם שניהם תומכים ב ssd nvme? 3-זכרון : DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 4-כוננים: A-DATA SSD 512GB XPG GAMMIX S5 NVMe M.2 2280 …
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לשתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMOS, BF וכד' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אקנה בעתיד מסך חדש אז רזולוציה גבוהה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב! כהכנה לדור המשחקים החדש הבא עלינו לטובה (באטלפילד 4 בראש ובראשונה), אני מעוניין לשדרג את המחשב. הנה המפרט הנוכחי: Intel E5200 Box Gigabyte GA-G31M-S2C A-DATA Extreme CL4 800Mhz 2X2GB DDR2 Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 Western-Digital WD1600JS NEC ND-3520AW CoolerMaster Elite 370 Enermax EG475P-VE 485W Dell 2209WA 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 5000 ל- 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לשיקולכם. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם הצורך ממשי והחריגה למוגזם, אז בהחלט ניתן - אם הדבר יבטיח תוספת ביצועים ושרידות לאורך זמן. 2. מה שימושי המחשב? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אלו החלקים שיש לי כרגע שאני לא מחליף במהלך השדרוג: מארז טרמל-טק צ'ונמי אלומיניום ספק כוח enermax liberty 400W החלקים שאני מתכנן לקנות החודש מארה"ב: לוח asus blitz extreme זכרונות corsair XMS3 DDR3 1333MHZ 2 GB מעבד Q6600 G0 או QX6700 (מתלבט בגלל הפרש המחירים) כרטיס מסך פשוט 8600GTS או HD2600XT (לא משחק כמעט במחשב) אלו הקישורים לחלקים הנ"ל: http://www.corsairmemory.com/products/xms3_dhx.aspx http://www.corsairmemory.com/products/nautilus500.aspx http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=534&l4=0&model=1689&modelmenu=1 אשמח לשמוע תגובות לגבי החלקים שבחרתי ואם יש המלצות לשינויים מסויימים ללוח יש אפשרות לקירור מים , אבל אין לי מושג בתחום…
-
- 34 תגובות
- 2.2k צפיות
-