עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kip,

. מה התקציב המקסימלי? 1500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: אינטרנט ואופיס א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך 17 CRT, שדרוג ל 19 בעתיד 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. ללא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט …

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  2. Started by galsuh,

מחשב שישרוד כמה שיותר זמן שיתמוך ב-DX10 ובויסיטה עם פוטינציאל כמה שיותר גדול ל-OC רק חומרה בלי עכבר מקלדת רמקולים מסך וכל השאר

• 53 תגובות
    • 4.8k צפיות
  3. Started by maormark,

מה עדיף משני מחשבים אלו אסוס http://hwzone.co.il/reviews/notebooks/asusk53e או דל http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-2310m.htm מה הייתם לוקחים? ומה עדיף מבחינת מפרט? מה היתרונות של אסוס על דל או דל על אסוס מבחינת חווית צפיה או נוחות?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. WD 40GB 7200RPM 299 ש"ח 300W ATX 87 ש"ח Genius LIVE Maker 5.1 Sound Card 92 ש"ח SAMSUNG CDROM x 52 Bulk 120 ש"ח Creative SBS 230 * 68 ש"ח Mitsumi floppy 1.44 51 ש"ח Viewsonic 17 E70 661 ש"ח הרכבת מחשב + התקנת מערכת הפעלה 260 ש"ח Sapphire Radeon 7000 64MB DDR 246 ש"ח SPIRE HD05040B FlowCooler 76 ש"ח Asus P4S800 SIS 648FX 435 ש"ח Samsung 256MB DDR 400 Original 354 ש"ח Thermaltake Lanparty Xaser-Bag for Midi Tower Cases 142 ש"ח Microsoft® Multimedia Keyboard + Basic Optical Mouse 136 ש"ח Intel Pentium 4 2.4GHz E Prescott 1MB 533MHz BOX 789 ש"ח CoolerMaster Aero 4 Lite 92 ש"ח למישו י…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by omry3000,

מעבד: Intel Core 2 Duo E6550 775 64BIT 2.33GHZ לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 דיסק קשיח: Westren Digital 160GB SATA II 7200 RPM זיכרון: Memory Infinity Original 1GB 667Mhz X2 כרטיס מסך: 8600GT 512MB PCI Express X16 כרטיס קול:7.1 Channel Suroond sound ON (O\B) צורב דיוידי : Sony DVD-RW X18 DL מארז: Full Power ATX 500-Watt מקלדת+עכבר אופטי+רמקולים בסיסיים מחיר : בסביבות ה4200. אם תוכלו לתת לי חוות דעת על המפרט ואפילו לתת לי משהו יותר טוב במחיר דומה אני יודה לכם מאוד. אני סגור על מעבד אינטל ועל כרטיס מסך GeForce .

• 11 תגובות
    • 699 צפיות
  6. Started by sagie2020,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 כן 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?לימודים אופיס וכו ואולי תוכנות גרפיקה קלות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?בסדר 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?ווינדוס 10 או 10 פרו 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לצי…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX ¤476 לוח אם: GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤353 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤1551 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤200 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤401 מארז: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤398 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤118 מחיר סופי: ¤3920 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מעוניין לתת לו את המפרט הזה כמה שיותר מהר, מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 924 צפיות
  8. שלום, אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט בתקציב הזה (אפשר לחרוג ב200-300 ש"ח). המחשב חייב להריץ סרטי HD בצורה חלקה, כמו כן ישמש גם לכלי פיתוח, גרפיקה וכל מיני חישובים (eclipse, visual studio, photoshop, matlab). המחשב כמעט ולא ישמש למשחקי מחשב. אין צורך בהרדיסק ובכונן דיוידי. אין עדיפות לאינטל או AMD, תבחרו מה שאתם רואים לנכון, מה שחשוב הוא שהמחשב יתאים לצרכים וייתן ביצועים אופטימליים למחיר שלו. ועוד שאלה: האם יש היום לוחות אם שיש עליהם יותר מחיבור IDE אחד? תודה רבה לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 918 צפיות
  9. Started by רוטר,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. world of warcraft בלבד ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by nas,

שני המפרטים נעשו בזיגזאג , לא הכי עקרוני איפה לקנות כל עוד זה לא פנדה ויש להם שירות טוב. אלו שני המפרטים שעשיתי , אחד מבוסס אינטל והשני מבוסס AMD כרגע אין בארץ סוקט 939 לצערי אז עם זה נתקענו :E איזה מהמפרטים יתנו לי יותר ביצועים נטו מבחינת כוח מחשוב .. (לא למשחקים , לעבודה של אבא...) כמו כן , כל הצעות לשיפור או שינויים יתקבלו בברכה. AMD Athlon 64 (3400+) - 512 Cache - RETAIL 1,948.92 ש"ח ABIT KV8-MAX3 (K8T800) - ATX 916.35 ש"ח CORSAIR TWINX2048-3200 2x1024MB - 400Mhz 3,643.05 ש"ח SAPPHIRE 9600XT 256 mb DDR TV OUT DVI - Retail 996.81 ש"ח WD Raptor - 74GB - 10,000RPM - S-ATA 1,318.65 ש"ח LITEON 52x32x52x + 16x Half-Height COMBO 375.48 ש"ח Antec TRU…

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by chipopo,

היי... קניתי את המחשב הזה לפני כשנתיים והוא בא עם VISTA עליו.... עכשיו אני מעוניין לשדרג ת הויסטה ל WIN7 או לשנמך לXP... עכשיו שמעתי שיש מחשבים ניידים שאם למשל קניתי אותו עם ויסטה, אני יכול לשים עליו רק ויסטה... רציתי לדעת האם זה נכון ואם כן איך אני יכול לבדוק את זה? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 774 צפיות
  12. אשמח לעזרה בהרכבת מפרט לאחי בין 1000-1500 ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר אינטרנט ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. יש איזה משחק אחד כבד שהוא משחק אבל פעם בהרבה זמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גב…

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  13. Started by אורי ע.,

אהלן! במשך חצי שנה חיכיתי ע"מ לקנות מחשב מסוג (surface pro 6 (i7 בבלאק פריידי... לשמחתי מצאתי דיל מעולה ובאמת קניתי את המחשב, אלא שהמוכר שמכר לי את המחשב רימה אותי ומכר לי מחשב עם מעבד i5 במקום i7 ובאמזון מוכנים להחזיר לי את הכסף כמובן אבל המחירים של המחשבים חזרו להיות גבוהים כרגיל... הצרכים שלי למחשב הם ללימודי עיצוב גרפי ומידול בתוכנות כמו סקצ'אפ וציור ואיור (בגלל זה זקוק למחשב-טאבלט) וכו' הייתי שמח לשמוע מה אתם מציעים לי לעשות, האופציה הראשונה היא להחזיר את המחשב ולקבל החזר כספי מלא על הרכישה- מה שאומר שאני נשאר בלי המחשב ולא יכול להרשות לעצמי לקנות אותו בתקופה הקרובה עד שאחסוך עוד טיפה כסף. האופציה השניה היא להשאיר את המחשב…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. שלום, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת לגבי הנייד הנ"ל הוא קצת פחות מ4000 ש"ח אז אשמח להצעות יותר טובות אם יש עד לסכום גג של 4k המחשב בעיקרו לייסומים בסיסיים אך מידי פעם גם להריץ איזה משחק. תודה מראש (:

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  15. Started by Cloud,

שלום לכולם, הייתי מעוניין לקבל את עזרתכם בבניית מפרט גיימינג עבור חבר. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל כמובן שאעדיף לחסוך דברים מיותרים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית קלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת(mmo rpg) כמו guild wars 2,משחקי FPS/TPS(כמו BF.COD וכ'ו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by איתמר,

שלום אני רוצה מפרט למשחקים ב7500 שקל אני לא מתכנן OC אני צריך גם מסך גם ציוד הקפי וגם רמקולים אפשר לחרוג טיפה מעדיף חנות באזור רעננה

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  17. Started by j,

שלום לכולם, אז כמו תמיד ובשל תקלה במחשב הקיים, אני פוזל לרכישה של מחשב חדש.. כונן SSD, מסך דל 22-24" - המסך יהיה בתקציב נפרד אם נצטרך... תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי, תלוי התמורה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקד דו מימד, סקצ'אפ, תכני HD וכמו כולם.. בלי משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …

• 33 תגובות
    • 3k צפיות
  18. מסך שיהיה 15.4 השימוש העיקרי עבודות גרפיות... שיהיה תקשורת אלחוטית ומשקל לא חשוב שיחזיק לשנתיים שלוש ושיהיה לו אחריות ל3 שנים בטריה סבירה לא הכי חזקה כי הוא יוטען הרבה... תודה רבה לעוזרים וחג שמח !

19. היי! אני רוצה לקנות עכשיו מחשב למשחקים(לא משהו מטורף) וגם לתלת-מימד 3Ds MAX , אז הרכבתי כאן מפרט .. אני צריך את דעתכם כי אני לא ממש מעודכן בכל הדברים החדשים היום: לוח אם GIGABYTE: MA790X-DS4 AM2+, 790X, DDR2 1066, PCI-E, ATI CrossFireX 485 ש"ח מעבד AMD: Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) 745 ש"ח זיכרון DDR2: 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL5 (TWIN2X2048-8500C5D) 450 ש"ח כרטיס מסך Zotac: 9800GTX+ 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 1050 ש"ח הרד-דיסק Western Digital: 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 185 ש"ח מארז (סתם זרקתי משהו, זה לא סופי בכלל): Achilles-MI2 ATX Black/Silver, Window 450W 220 ש"ח סה"כ: 3135 ש"ח אשמח להצעות.. תודה !

• 8 תגובות
    • 738 צפיות
  20. לילה טוב, אני מחפש מחשב שישמש אותי כסטודנט, אבל גם למטרות ביתיות, הרבה הרבה ניגון סרטי HD הכי חשוב שבמחשב יהיה לי יציאה אופטית לרסיבר, כדי שאני אוכל להפריד באודיו בין הhd. עדיפות ל-DELL ולמסכים 15.6 או 15.4. תודה רבה.

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Alon222228,

שלום. יש לי בעיה שמופיעה בזמן שאני משתמש במחשב עם הסוללה בלבד וללא חיבור לחשמל. המחשב פשוט קופא ולא מגיב כלל ואני נאלץ לכבות אותו דרך לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה (Hard reset). כשהמחשב נדלק לא מופיעה שום שגיאה ספיציפית אלא פשוט שגיאה כללית במציג האירועים של "אירוע 41, Kernel power - ‏‏המערכת ביצעה אתחול מחדש מבלי לבצע כיבוי נקי תחילה. שגיאה זו עלולה להיגרם במקרה שהמערכת מפסיקה להגיב, קורסת או מאבדת את החיבור לצריכת חשמל באופן פתאומי." שללתי כבר אפשרות של התחממות יתר של המחשב כי הטמפרטורות שמופיעות נורמליות לחלוטין (בסביבות ה-40 - 55) ולפעמים אף עולות כשהמחשב מחובר לחשמל ומתאמץ. הרצתי גם בדיקה של ה-Ram והדיסק הקשיח דרך ה- Diagnostic tools בביוס ולא נמצאה שום שגיאה. האם מיש…

• 3 תגובות
    • 955 צפיות
  22. Started by Netta Livni,

היי, הייתה שמח להתייעץ אתכם לגבי רכישת מחשב נייח. מצרף הודעה לפי הפורמט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, חריגה של עד 500 שח מקסימום (עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עבודה, הרבה אינטרנט ועבודה על הרבה חלונות ואפליקציות במקביל. בנוסף המחשב ישמש לקצת תכנות בסיסי וצריך להיות מסוגל להריץ פוטושופ סבבה (לא בתור תפקוד עיקרי אבל כן משתמשים בתוכנה לפעמים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5…

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  23. רציתי להתיעץ איתכם בקשר למשהו דחוף. הזמנתי מחשב חדש לפני כמה ימים: AMD 3700 SAN DIAGO ASUS A8N-E LEADTEK 7800GT KINGSTON 512X2 WD 160GB SATA 2 המחשב מיועד אך ורק למשחקים ולאינטרנט בלי שום יישומים כבדים. כל הזמן הזה התלבטתי בין ה3700 ל3800 כפול הליבה,בסוף החלטתי על ה3700 כי כפולי הליבה כרגע לא נותנים שום תוספת במשחקים וההבדל בין המעבדים הוא בערך 600 שקל לטובת ה3800 כפול הליבה.הרכיבו לי לבינתיים את המחשב ואני רק צריך לבוא לקחת אותו.הבעיה היא שאני לא שלם עם ה3700 ואני מפחד שעוד חצי שנה שנה הוא לא יספיק לי למשחקים בגלל שכפולי הליבה יכנסו עד אז חזק למשחקים. מה אתה מציעים לי? להשאר עם ה3700?אם כן לכמה זמן הוא יחזיק לי עם שאר המפרט? או להחליף ל3800 כפול ליבה? המחשב עכשיו מורכב …

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אהלן , אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 4,000 שקל לשימוש ביתי. השימוש העיקרי הוא אינטרנט ומשחקים (לא משחקים כבדים אני לא מחפש gaming rig אז לא יקרה כלום אם משחקים כמו Crysis לא ירוצו עליו בultra high אבל לדוגמא שסימס 3 ירוץ באופן סביר כדי שאחותי הקטנה ואמא שלי ירדו לי מהגב), אבל גם חיבור לטלוויזיה לשימוש של צפייה באלבומים וסרטים משפחתיים. ומבחינת Hard drive רצוי שיהיה לפחות 250GB אם זה אפשרי. כמה דרישות של ההורים, שהמחשב יהיה של יצרן מוכר (ההעדפה היא של Dell, אני מניח שבגלל האחריות הארוכה) ורצוי שייקנה ברשת מוכרת (אני יודע שכשקונים ברשתות כמו BUG או Office Depot אז יש איזשהו הבדל במחירים בד"כ אז נא להתחשב בזה בתקציב). אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 795 צפיות
  25. Started by Pr0Xy,

* תקציב? 3-4K. חריגה ל-5K אם זה ממש משתלם/קריטי. * מטרות המחשב? תחליף לנייח, תכנות, OneNote ואולי קצת משחקים פה ושם... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14". עדיפות ל-14", אך אפשרי גם 15.6". * רזולוציית המסך? כמה שיותר גדולה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בין 4 ל-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 750GB, אם אפשרי SSD- מה טוב. * כונן אופטי? במידה ואין SSD, אז כן (על-מנת להתקין SSD במקום הצורב). אם יש SSD- אז אין צורך. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. …

• 48 תגובות
    • 11.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.