עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by orei,

היי שלום לכולם! ידידה שלי מתחילה ללמוד בקרוב ולכן היא רוצה לקנות מחשב נייד. מבחינת תקציב הוא 2000 כשיש אפשרות לקנות מאילת. השימושיים שלה יהיו בעיקר ללימודים זאת אומרת אופיס אינטרנט ושטויות כאלה לא תוכנות מסובכות ולא שטויות כאלה. בגלל שאני מכיר אותה מאוד חשוב לי שיהיה לה נוח אחרת היא תתבאס ממש מהמחשב. בגלל שחשוב לי מאוד שיהיה לה נוח זה משפיע על רוב הפרמטרים האחרים אם זה גודל מסך שהייתי מעדיף שיהיה 13" (למרות שאני מבין שזה לא ממש אפשרי), חשוב שהמחשב יהיה קל בכל זאת הוא יהיה על הגב שלה הרבה, חשוב שיהיה לו בטרייה כמה שיותר חזקה כדי שלא תצטרך להטעין אותו כל היום. חוץ מהדברים האלה כל שאר הדברים פחות קריטיים היא לא הולכת לטחון ולהעמיס על המחשב או משהו כזה. מבחינת אחריות גם כמו ש…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by brighi,

שלום, אני מחפש לקנות את המחשב הזה. האם יש חנות אמינה וזולה שמוכרת אותו בארץ? מישהו יודע האם מוכרים אותו בקפריסין וכמההוא עולה שם? לשאלה אחרונה, האם הוא מגיע בצבע אחד/או שיש צבעים נוספים ? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  3. Started by ortapiero,

* מטרות המחשב: עבודות משרדיות, קצת פוטושופ וסרטים, מתחיל ללמוד WEBMASTER * גודל המסך: 15.6 בגלל הנאמפד אבל אם חייב אז 14''. * מעבד: נראה לי שעדיף i5 דור חמישי. תקנו אותי אם אני טועה *כרטיס מסך: NVIDIA *זכרון של לפחות 8 GB * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: רצוי numpad * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש, המחשב הולך להיות נייח ומחובר למסך ומקלדת רוב הזמן, אבל כשאנתק ואטייל איתו יהיה נחמד אם הוא יחזיק כמה שעות סבירות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: אפשרות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 256 SSD * כונן אופטי: לא חשוב. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן * האם יש לכם…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. היי. בנו לי מפרט מסויים. השאלה אם הוא יכול לספק אותי מבחינה שאני יכול לעשות לייב ביוטיוב לדוגמא ולשחק בו זמנית במשחק כבד ולא יהיו לי.תקיעות וה FPS במשחק יהיה מעל 100... אשמח לתשובות ולעזרה. אם המפרט לא טוב מספיק אשמח אם מישהו יוכל לבנות לי מפרט טוב. תודה רבה! הנה קישור למפרט: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=62908

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by eli_t,

המחשב מיועד בעיקר לגלישה, עבודה עם אופיס מוזיקה ומעט מאוד עבור משחקים, לא משהו כבד.. מסך בגודל 22 אינץ'.. תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 BOX 1229.00 ¤ MSI K8N NEO4 Platinium Soket 939 Motherboard 939.00 ¤ GeIL 512MB DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value 309.00 ¤ GeIL 512MB DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value 309.00 ¤ Leadtek FX6800GT PX6800GTTDH PCI-e 256Mb Retail 2411.19 ¤ LG 16/48 Bulk Black DVD-ROM 149.00 ¤ Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5` FDD 55.00 ¤ Logitech MX518 Gaming PS2 | USB Optical Mouse 339.00 ¤ Logitech Internet Pro PS2 Eng/Heb Keyboard 75.00 ¤ Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD 579.00 ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 429.00 אמ רציתי לדעת האם הוא טוב אם יש מה לשפר התקציב בערך 7500 ואני עדיין מתלבט בין שני מארזי…

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. 1. התקציב המקסימלי: התקציב המקסימלי הוא 3000 ש"ח אם החריגה מ2000-2500 משפרת משמעותית את המחשב ונחוצה. 2. שימושי המחשב: השימוש העיקרי של המחשב הוא לנגן סרטים וסדרות (חלק בצפיה ישירה וחלק מהורדה) - חשוב מאוד שהם ירוצו חלק ולא יתקעו או יקפצו כל הזמן. כמובן שיתאים לגלישה באינטרנט אבל גלישה סטנדרטית יחסית - פייסבוק, ynet, ויקיפדיה וכו'. בנוסף, אני מתכנת מידיי פעם - רוצה שתהיה לי אפשרות לעבוד על אקליפס או להריץ VM פעם ב... (זה לא השימוש העיקרי אבל שהמחשב לא יקרוס ברגע שאני מריץ אחד מהם) 3. אין צורך בציוד היקפי! 4. צריך את כל הרכיבים 5. שקט לא קריטי במיוחד אבל שלא יעשה רעש של מפעל 6. לא יודע מה זה אוברקלוק אז כנראה שלא 7. לא צריך לכלול אופיס או אנטי וירוס וגם לא חייב לכלול מערכת…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. אני מעוניין לקנות מחשב נייד מהארץ או מארה"ב, בשביל תכנות, סרטים, גיימינג קל ועבודה משרדית (אופיס). גודל מסך: 14 אינץ' או פחות. משקל: לא יותר מ 2 קילו. זמן סוללה: 3-4 שעות. כונן קשיח: 500GB. מערכת הפעלה: windows 8 (הרישיון כלול בתקציב). דרישות מיוחדות: Bluetooth, ללא כונן אופטי (בגלל המשקל - אם יש אם כונן אופטי וקל אפשרי), מצלמת רשת. חשבתי על המחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=839125 תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. שלום כולם! בעקבות ההידלקות שלי על התלת מימד של nVidia, החלטתי ללכת על הכרטיס מסך שלהם 470 Geforce GTX ועל מעבד Intel Core i7-930. אני צריך בבקשה שתעזרו לי להשלים את שאר המפרט (לוח אם, זיכרונות, הארד דיסק וכו') לא כולל מסך (אני חייב ללכת על Samsung LCD 2233RZ בשביל תלת מימד). בנוסף אני לא ממש יודע של איזה חברה לקנות את הכרטיס מסך: Asus, Gainward וכו'... (זה משנה בכלל?) התקציב הוא עד 7K (כולל הכרטיס מסך והמעבד שכבר נוגסים 3K לפי דעתי). אני מקווה שזה יספיק. גמיש טיפה. המטרה העיקרית של המחשב היא משחקים בתלת מימד, אבל כל מחשב שמספיק טוב למשחקים יהיה מספיק טוב גם לתיכנות וצפיה בסרטים וכו'... הוא לא חייב להיות סופר שקט כי הוא נמצא בחדר עבודה ולא בחדר שינה. (אבל לא צריך רו…

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. שלום, מודה מראש לעונים! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים: SSD 580GGB SSD 120 GB כרטיס מסך RTX2070 מארז ענק של FRACTAL DESIGN - כלומר אין בעיה של מקום מעבד I7 4770 עם חוח אם HERO IV של אסוס - זה מה שנדרש להחליף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז קיים full ATX …

11. שלום רב, ברשותי כיום מחשב נייד מזה3 שנים דגם: PROBOOK 4730S וזה המפרט: Intel Core i7-2630QM 2.0GHz, 8GB DDR3, 750GB HDD, Blu-ray Burner, ATI Mobility Radeon HD 6370, 17.3" Display, Windows 7 Professional 64-bit היום כל פעולה לוקחת לו זמן , העלייה לוקחת הרבה זמן, ולמעשה מאז שהתקנתי את ווינדוס 8 יש בעיות עם הדרייבר לכרטיס מסך. דבר שאני מנסה לפתור ע"י שחזור לווינדוס 7 המקורי שהגיע איתו. בכל מקרה הייתי רוצה לשדרג אותו היות והוא כבד לי מידי (הוא מונח על השולחן ומחובר רוב הזמן למסך חיצוני אבל פה ושם שאני צריך אפ' להזיז אותו מחדר לחדר זה כבד ומעצבן), מגמגם, וגם די מרעיש. * מטרות המחשב? בעיקר שימוש בתוכנות CAD כבדות, וסרטים. * גודל המסך? 15 אינץ או 14 אינץ' פחות מזה כבר לא…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Dolev Barat,

שלום לכולם, מחפש מחשב נייד לעיצוב גרפי (פוטושופ, פלאש, אילוסטייטור) בגדול התקציב הוא 3,500 (חריגה עד 4,000). בגדול יש לי מחשב נייח מעולה - אז אני צריך שרק יריץ את התוכנות האלו בצורה טובה וזהו. לפני כן הייתי משתמש במקבוק אייר (4GB RAM, 128GB,i5) והוא סחב לי ממש יפה (הוא פשוט נהרס לגמרי ואני חייב חדש) את הקנייה אני מתכנן לבצע שבוע הבא (מקסימום עוד שבועיים) באזור תל אביב או אילת (אם יש משהו ממש טוב). מס' הערות: -אשמח לכונן SSD אחד (לא אכפת לי 256GB) - אני לא אוהב את הכוננים המסתובבים -אשמח שלא ישקול יותר מ2.5 קילו -גודל 12 עד 15.6 אני מודע לזה שזה לא התקציב המושלם לנייד אבל אני לא אדרוש ממנו יותר מידי אז אני חושב שזה אפשרי…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by ag43,

המחשב שלי (מפרט בצד) שבק סופית לאחר 7 שנות עבודה מאומצות. כרגע אני מתלבט אם להשקיע עכשיו בI7 או לקנות "מחשב מעבר" לתקופה של שנה-שנה וחצי. אני מעוניין במפרט מבוסס I7 למטרות עריכת סרטים ומעט משחקים. את רוב הציוד ההיקפי יש לי כך שאני צריך "רק" מעבד+לוח+זכרונות וכרטיס מסך (ובנוסף ספק כוח אם הליברטי 500W שלי לא יחזיק את המפרט הנ"ל). דרישה נוספת היא 3X2GB זיכרון. אני מעוניין לשחק משחקים בצורה חלקה על המחשב שיחובר למסך 19 אינץ כך שלא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בכרטיס המסך. אשמח להמלצות.

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Or ei,

עוד איזה חודש חודש וחצי אני הולך לקנות את המחשב הזה ואני רוצה לדעת אם יש משהו לשפר להחליף ביותר טוב או כל הערה שיש לכם תודה Intel P4 2.0AGHz 478PIN 512k Cache EPOX EP 4G4A+ 845G 533NHZ Samsung 256 mb DDR 2700/333 ( M368L3223DTL-CB3) *2 WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version S/U/M/A Ge-force 4 ti 4200 64mb se- HERCULES - Gamesurround Fortissimo II XP ASUS X 52 LITE-ON 32X12X40 Dragon AX-01SLD Enermax 350W EG 365P VE Samsung 19 959NF Microsoft - IntelliMoues EXPLORER Genius KB-16M עריכה: שחכתי לציין שהוא גם לOC

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. מה דעתכם על המחשב? יש פה משהו מיותר שהוא ביזבוז כסף? האם יש תאימות בן כל הרכבים? מה זה אומר שרשום בלוח MICRO? מעבד 2400G לוחMSI B450 PRO-M2 Micro ATX זיכרון: זכרון למחשב HyperX Fury 8GB DDR4 2400MHz HX424C15FB2/8 DIMM 360 מארז מחשב : Corsair Carbide Series SPEC-ALPHA ספק Corsair VS450 כונן קשיח: SanDisk SSD PLUS 480GB SATA III 2460 ש"ח המטרה של המחשב זה איכות צליל וסרטים באיכות כמה שיותר גבוה.

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by moshe191,

דרושה חוות דעת על המפרט הזה שהמליצו לי עליו המפרט נבנה למטרת גיימינג כבד. לא אבצע אוברקלוק. בקשר לציוד הקפי שאני השתמש: מסך:BenQG2410HD רזולוציה: 1920X1080 ומה שאני רוצה מהמחשב שהוא יוכל להחזיק BF3 על אולטרה היי אז מה אתם חושבים על המפרט?? תודה [table][tr][td][table][tr][td]מעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪929 [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only[/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] ₪129 [/td][/tr][/table]…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שלום ברשותי מחשב נייד DELL VOSTRO V131. הכרטיס רשת שיש במחשב הוא: http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/product-briefs/centrino-wireless-n-1030-brief.pdf הכרטיס רשת הנוכחי,הוא מאוד עלוב,יכולת הקליטה שלו גרועה,וכל פעם אני סובל מניתוקים. חשבתי לקנות את הכרטיס רשת הזה: http://download.intel.com/network/connectivity/products/prodbrf/323017.pdf השאלה היא האם הכרטיס הנ"ל יתאים מבחינת גודל למחשב הנייד שלי? שאלה נוספת: לכרטיס שציינתי לעיל יש 3 חיבורים לאנטנות,והשאלה היא האם במחשב דל הנוכחי שלי יש 3 אנטנות,או שאני אצטרך לקנות אנטנות? בתודה מראש שי

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by idoleff,

היי, כמה לדעתכם שווה המחשב? (עדיין באחריות עד בית הלקוח, עוד כמה חודשים..) Intel® Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz 4GB זכרון פנימי 500GB כונן קשיח מסך 14.1 תודה!

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  19. אני מחפש המלצה למפרט מחשב מבוסס מעבד אינטל פנטיום 4 עם מהירות שעון לא משנה אבל שיהיה 512 קאץ לוח אם עם הכול על הלוח (קול מסך רשת) לזכרונות ddr בתודה מראש

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Dr. David,

ברשותי מחשב בן 3-4 שנים בעל המפרט הבא: לוח אם: Intel Silver Reef מעבד: Pentium 4 , 2.4MHz 2 זכרונות 256 כ"א DDR 2 HD בסך כולל של 160MB כונן DVD וצורב DVD השימוש שלי במחשב הוא בעיקר אינטרנט, משרדי וטיפול בקבצי מוזיקה ווידאו כגון המרות, הדבקת כתוביות, וכד'. לאחרונה, התגלתה בעיה בלוח האם. האם כדאי לשדרג את המחשב הנ"ל ואם כן, מה לרכוש מלבד לוח אם? או שכדאי לרכוש חדש ? (חוץ מהכוננים שהם חדשים, האם יש משהו נוסף בעל ערך במחשב הנוכחי?) אני בעל ידע במחשבים של משתמש רגיל ומממוצע ....... אנא להתחשב בכך בתשובות............. : תודה על עזרתכם

• 58 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. שלום, מפרט מעודכן, תודה רבה! אשמח לעזרתכם. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה מחובר קבוע ל-2 מסכים: מסך מחשב סטנדרטי 24-25" ב- VGA/DVI + מסך טלוויזיה 65" LG 4K ב- HDMI. על המחשב להריץ בקלות פורמטים של 4K. יציאת ה- HDMI תהיה מחוברת לרסיבר של Yamaha 5.1. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מעבר לסטרימיניג, השימוש הוא די ביתי: אינטרנט, אופיס (יתכן מצב של ריבוי ק…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by .:YoGy:.,

יש לי בעיה ממש מוזרה במחשב (אסוס זנבוק UX31e) אני מחבר מסך טלווזיה למחשב בעזרת HDMI. כשאני מדליק את המחשב והווינדוז נטען, אני רואה את ההצגה על המסך טלווזיה. ברגע שהווינדוז פועל אני לא מצליח למצוא את המסך (גם לא כשאני עושה detect ב rightClick->Screen resoulution עכשיו מה שעוד יותר מוזר, זה שיש לי גם לינוקס (אובונטו) ושם זה עובד מצויין. עכשיו מה שהכי מוזר זה שהכל עבד לי מצויין פעם, עד שהשארתי את המחשב בבית וחבר של השותף ישן אצלי בחדר, וכשחזרתי אני ראיתי שהפין של המתאם התעקם ((זה מיקרו HDMI ולכן קטן ועדין), ומאז זה לא עובד.... שאלתי את הדביל מה הוא עשה, הוא אמר שפתאום המסך הפסיק לעבוד, ראה שהפין התעקם אז הוא החליט להניח את זה בצד ולהפסיק לגעת בו... כמובן שמאז קניתי מתאם ח…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by leoleo,

להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן. GIGABYTE 975G-DS3 INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ 2048MB MEMORY NVIDIA GEFORCE 7300GT WDC WD2500KS יש גם כונן DVD של LG המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר. בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע. האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל? אשמח להתייחסותכם.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. ATI AGP8X Radeon 9500 Pro 128MB DDR with TV-out and DVI OEM 1,195 ש"ח Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler אספקה מיידית 134 ש"ח LITE-ON DVD 16*48 Retail Black 278 ש"ח WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version שלוש שנים אחריות 530 ש"ח IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR 1,508 ש"ח AMD ATHLON XP 2400 ORIGINAL BOX אספקה מיידית 1,248 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 140 ש"ח ASUS A7N8X DELUXE Nforce 2 947 ש"ח 80mm Girl Laser Cut Grill 111 ש"ח Enermax CS-3181L-BBS Neon Lighting 428 ש"ח HEC 300ART WATT PSU 189 ש"ח VANTEC NEXUS PANEL א…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by איתמר בן עזרי,

1. מה התקציב המקסימאלי?3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא צריך יותר אז לא צריך יותר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office אינטרנט גלישה, סרטונים באינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני ממש לא מבין בגדלים אבל גודל נורמאלי מה שמצויי אצל סטונדטים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…

דיונים חדשים בפורומים