ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
אני לא משחק כל כך במחשב אבל חשוב לי מחשב עם עבודה חלקה וזריזה. הדגשים על מעבד, לוח אם וזיכרון חזקים. הארדיסק 500 גיגה ואני צריך כרטיס קול טוב אם יש בלוח אם כרטיס טוב שמתקרב לCreative X-Fi Xtreme אז לא צריך להוסיף כרטיס קול.
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
אני תוהה אם לקנות מחשב ניייד או לשדרג מחשב נייח קיים. ולכן אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי - כמה אמור לעות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק בשביל להריץ משחקים חדשים וכבדים? תודה
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
כמה רגעים לפני קנייה יש לי התלבטות בין שני דגמים, השימושים שלי הם בעיקר גרפיקה עריכת וידיאו ותלת-ממד התקציב הוא 12K+ lenovo thinkpad w510 החדש של לנובו : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14822 יתרונות: מעבד i7 820QM , כרטיס מסך nVidia Quadro FX880M 1GB. חסרונות: רזולצית מסך של 1920x1080P ומחיר של 12K (אומנם בתקציב אבל עדיין גורם ללב להתכווץ). לעומת ה dell precision m4400 קישור: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11345 יתרונות: רזולצית מסך של 1920x1200 , מחיר של 10K, יש גם כאלו שמתלהבים ממקלדת מוארת שזה נחמד אבל לא בעל משקל לדעתי, ויציאת HDMI שלמען האמת מעולם לא יצא לי להשתמש או להתעסק עם זה עד כה. חסרונות:מעבד מסדרת ליבה כפולה T9900, כרטיס מסך קצת פחות טוב N…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לכל העוזרים בדבר 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אך ניתן גם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית אינטרנט וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד שדורש התייחסות (אופיס) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים דוגמת COD MW3 והבאים אחריו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
ערב טוב, החלטתי לקנות בקרוב מחשב נייד חדש מדגם ASUS G750JM למטרות גיימינג. ברצוני להוסיף כונן SSD בנפח בינוני, 128/256 לכל היותר. האם ישנם דגמי כוננים מיוחדים למחשבים ניידים או שאלו אותם כוננים גם לנייחים? נכון לעכשיו הבנתי שהכי מומלץ ללכת על כונני SAMSUNG 840 EVO. האם זה עדיין תקף? תודה רבה על העזרה...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה עדיף: טושיבה עם מעבד כפול 1.83 ודיסק במהירות 7200 או טושיבה עם מעבד כפול 2.00 ודיסק במהירות 5400 קישורים: הראשון: http://www.toshibadirect.com/td/b2c/cdetupdate.to?seg=HHO&poid=323289&cartAction=Add&coid=-30606&selcmpcodpipcrt=&qtycrt=0&lincrt=0&selxslpoidtab2pip=&fromTab=tabcfg&COMP_CPU=CPU-0189&COMP_Operating+System=OS-0073&COMP_Office+Software=APP-0023&COMP_Memory=MEM-0057&COMP_LCD=LCD-0048&COMP_Graphics+Controller=GFX-0038&COMP_HDD=HDD-0040&COMP_Optical+Media=SBAY-0027&COMP_Mini-PCI%2FWiFi=COM1-0026&COMP_Bluetooth=COM2-0015&COMP_Battery=BAT-0001&COMP_Standard+Warranty=WARR-0001 השני: ht…
-
- 6 תגובות
- 823 צפיות
-
-
הי, אני צריך מפרט למחשב שמיועד לעיצוב גרפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ולחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי. תוכנות בשימוש - illustrator, photoshop, indesign גרסה cs5 או cs6. שימוש כבד. המחשב לא מיועד לגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך - 23"-24" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בעכבר, מקלדת, מסך 23…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 5000 ש"ח, אפשר חריגה של עד 5500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר גיימינג, מתכנן להרחיב אופקים בתחום ולא להתקע רק על FPS. המחשב גם ישמש לאפליקציות מסחר במניות אז צריך לפחות 16 RAM זכרון... 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין בעיה עם רעש סביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... אני ממש לא מבין בתחום...רציתי המלצה על מחשב נייד(לאוניברסיטה),שיחזיק 4 שנים... וגם קצת למשחקים....חשוב מאוד שאני אוכל להתחבר מכל מקום לאינטרנט....
-
- 0 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום לכם, ברצוני לרכוש בזמן הקרוב מחשב נייח בתקציב של 4000-4500 שקלים כאשר המטרה שלי לשימוש במחשב היא בעיקר משחקים. שיריץ את כל המשחקים החדשים במקסימום גרפיקה אם זה אפשרי בתקציב הזה, ואם לא אז במשהו אופטימלי. חשוב לי שיהיה בו צורב DVD, אין צורך במסך. ושהמחשב יהיה שקט ולא יעשה רעש כמעט [מאוד חשוב]. תודה רבה לכם, ירין.
-
- 6 תגובות
- 780 צפיות
-
-
היי חברים !! תקציב הוא 4 אלף שקלים עם חריגה של 500 שקלים 2. מטרות המחשב?למשחקים בונוניים עד כבדים למשל PES08 FIFA SPLINTER SWAT4 וכאלה מהסוג הזה... וגם להורדות ואיסי וגלישה וכאלה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן מסך עדיף שיהיה LCD ושיראו טוב ת'משחקים ולא שחור מהצד 4צריך גם צורב DVD בקיצור מחשב חזק שיפעיל משחקים כבדים לא הכי כבדים אב משחקים ממש טבים משהו של ליבה כפולה משהו כזה
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום רב. בשעה טובה ומוצלחת אני בסוף החודש מתכנן לקנות מחשב נייד חדש, הסכום המתוכנן לקנייה 7000 +- אני מחפש עזרה בקניית מחשב נייד, למטרת סרטי FHD (חשוב מסך איכותי), מטרת לימודים (OFFICE) ואינטרנט. בעתיד ייתכן שיהיה לימוד מוזיקה ולכן חשוב מחשב שיוכל לעמוד בתוכנות לעריכת/יצירת מוזיקה. דבר אחרון וחשוב אני צריך אותו למשחק ספציפי Coumter Strike - Global Offensive - חשוב מאוד שיעבוד חלק על פירוט גבוה מאוד. גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק, למרות שגם מאט זה בסדר. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) חשוב מ…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה לרכישת מחשב נייד באילת שישמש לפיתוח תוכנה (web dev). נא לקחת בחשבון שאני לא מתכוון לשדרג ב-5-7 שנים הקרובות. בנוסף, צריך להיות חזק מספיק בשביל כמה חלונות דפדפן פתוחים, IDE, Debugger והרצת סקריפטים במקביל. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 (+500 במידה ויש תוספת ניכרת) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (Fullstack) ושימוש כללי (ללא גיימינג) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…
-
- 7 תגובות
- 853 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני סטודנטית ואני מעוניינת לקנות נייד 3K הוא ישמש בעיקר לאינטרנט, סרטים וכו'.... אבל גם פה ושם לקחת אותו לספריה ללמוד, לימודים, מצגות וכאלה. ראיתי את 3 מחשבים: ראשון של לנובו http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK29589AG ואז אני יוסיף עוד 150 שקל כדי לשדרג לשנתיים אחריות ו-320 HD או שעדיף להשקיע עוד קצת כסף ולקחת מחשב של דל הראשון: ווסטרו 1015 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1015-t65.htm השני: 1545 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6600.htm ופה בדלים אני שוקלת להוסיף מע' הפעלה ווינדוס 7, ושוקלת לשדרג ל- 4 ג'יגה זיכרון תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000-3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט סרטים, משחקים מזדמנים כגון dragon age א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אופיס, אימיול וטורנט, משחקים מזדמנים. need for speed ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה שימוש כבד- יהיה דלוק רוב היום כמעט כל יום. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1200-*1024 ]יכול להיות שישודרג ל22" בהמשך * הגדרות גבוהות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט ק…
-
- 1 תגובה
- 566 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרגע מחשב: Antec Sonata Asus P4P800 Deluxe Pentium 4 2.8Ghz HT Samsung PC3200 512x2 Radeon 9800np Maxtor S-ATA 120GB ואני רוצה לשדרג בו משהו בעיקר לצרכי משחקים בכ-2000 שקל, יש לכם אולי הצעות?
-
- 5 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש חדש ראיתי שיש פה אנשים רציניים שמבינים בחומרה ואני מעוניין במפרט איכותי שמחירו לא עולה על 3500 ש"ח. המחשב יהיה לשימוש של משחקים בעיקר,רצוי שיפעיל משחקים ברוזולוציה גבוהה. הדגשה על כמה דברים: לא עושה OC רוצה רק מעבד אינטל ושיהיה קירור שלא ישרף הכרטיס מסך או משהו אחר בזמן הרצת משחק (קרה לי בעבר) תודה לעוזרים אני ממש מעריך זאת. נ.ב יש העדפה למעבדי INTEL QUAD (אם אפשרי לשלבו עם כרטיס מסך טוב,במקרה ולא אני מסתפק בCORE2) ואם אני שם כרטיס עם HD האם צריך מסך שתומך בטכונולוגיה זאת?.
-
- 5 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אופציה לרכוש מעבד i7 2600k ולוח אם dz68bc של אינטל במחיר מוזל. בתחילה תכננתי לרכוש מפרט ל-NAS שיריץ freeNas אבל לאור המעבד ולוח האם, אני מעוניין לבנות מפרט למחשב עיקרי לבית שישמש גם כ-NAS. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס ובעיקר NAS. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG,RTS -מהי הרזולוציה הטבעית…
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
למה יש הבדלי מחירים כאלה גדולים בין הארץ למדינה כמו ארה"ב ? (מפרט של 7k בארץ אפשר לקנות ב5K בארה"ב) שקונים מחשב חדש יש מקום להתמקח על המחירים של החלקים ? על איזה חנויות באזור המרכז הייתים ממליצים בחום ? שווה לחכות לאיזה יציאה של מעבד חדש או משהו שיגרום להורדת מחירים בקרוב ? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, אשמח לעצתכם בנוגע למפרט הבא: המחשב מיועד לעבודה בתוכנות CAD, תלת מימד ואדובי וכן למשחקים. תודה מראש לעונים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב לעבודה משרדית, לשימוש בעיקר של אופיס וגלישה באינטרנט, חשוב שיהיה גם אמין ושקט. וכמו שציינתי בכותרת עד 2000 ש"ח תודה רבה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל וכמה שיותר טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD:MW3/2 , AVA , BF:BC2, BF3, APB -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה מסך LCD ואחבר את המחשב דרך HDMI -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לקניה בארץ, אלה הם הדרישות שלי מהמחשב: מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייח לילד בן 14. כיום הוא משחק מיינקראפט ורובלוקס ומשחקים פשוטים. אין לי מטרה שהוא יוכל לשחק כיום משחקים מתקדמים אבל אני רוצה להשאיר את האפשרות לעתיד. אני לא רוצה לשלם עכשיו אלפי שקלים על כרטיס מסך. לכן אני מתלבט בין שתי אפשרויות: מעבד עם יכולות גרפיות - יש לי כזה היום והוא מתמודד עם המשחקים הנ"ל מעבד רגיל וכרטיס מסך זול שאותו הילד יוכל להחליף בעתיד. השאלה היא כמה יקר יותר יהיה שילוב של מעבד+כרטיס מסך שיתן כרגע לפחות את אותן יכולות של מעבד שכולל גרפיקה? אשמח לקבל שתי הצעות למפרטים, אחת לכל אחת מהאפשרויות הנ"ל 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני רוצה להוציא עד 3000 ש"ח על המחשב. אפשר להוסיף עוד עד 1000 ש"ח אם זה הכרחי 2. מה שימוש…
-
-
- 19 תגובות
- 7.7k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב, אני התעניינתי בזמן האחרון הרבה בתחום במחשבים הניידים וחלטתי שאני כנראה יקנה אחד לעצמי הדרישות שלי הן בערך: סרטים מלאים באיכות HD, משחקים ככל הניתן במסגרת המגבלות של מחשב נייד זאת אומרת רזולוציה הגיונית, שימושים בסיסיים וכמובן עריכת ודיאו ומולטי מדיה. היו לי כמה התלבטויות בהתחלה אבל ידעתי מה אני רוצה והגעתי לזה: ASUS F8VR מחיר 6000 http://www.logooffice.co.il/Shop.asp?CatID=807 ASUS G50 (אחלה כרטיס מסך) מחיר בדולרים 1350 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220403 SONY AW משהו (פה כבר הכרטיס מסך הרבה פחות אבל הארד דיסק מהיר, חוץ מזה צ'יפסט, מעבד וזכרון זהים) מחיר בדולרים 1400 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834117831 מה מב…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-