עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by y_a_n_i_k,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר עד 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין רכיב כזה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? בצורה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מח…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני רוצה לקנות מחשב חדש כי המחשב הניד הנוכחי שלי עשה את שלו. אני סטודנט שהשימוש העיקרי הוא אינטרנט, אקסל ועוד דברים פשוטים יחסית. אני לא משחק כי פשוט אין לי זמiן. אני רוצה מעבד i5, מסך 13-14 אינטש, לפחות 4GB זיכרון ועדיף שיהיה איזה כונן SSD נחמד. הייתי בטוח שאני אקנה מחשב נייד. אחרי שבדקתי מחירים והכל שמתי לב שמחשב כזה עולה בסביבות ה- 4K לפחות. הגיוני? נגיד של HP או Asus. הסתכלתי השבוע על מחשבים נייחים באייבורי וראיתי שאפשר לקנות מחשב טוב מאוד שיתאים לי בסביבות ה- 2000 שקל! נגיד מסך זה עוד 1000 שקל בפועל, שאני הולך לאוניברסיטה אני לא לוקח את המחשב, הפעם האחרונה שלקחתי אותו הייתה מזמן. אני כותב על דפים ומחברות והכל כרגיל כי זה פשוט יותר נוח ואני לומד יותר טוב ככה. וכשאני…

3. Started by Amit Biton,

מצאתי כבר מעבד וכרטיס מסך מיד שניה בסכום 2500 מיד שניה כדי לחסוך כמה שיותר כי צריך מסך 144 Hz

4. Started by lumi,

אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מלא למחשב לשימוש תוכנות מעט משחקים ומעט סרטים. דגשים: מבוסס אינטל בעל 512RAM, לוח אם עם FIREWIRE וכ. קול 6 ערוצים מובנה בנןסף מסך דק 17', אין צורך בכרטיס מסך יקר לדעתי יספיק FX5200, צורב, כונן DVD בנפרד עכבר ומקלדת. כל זה ב- [glow=red,2,300]עד[/glow] 5500 ש"ח תודה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by wwwqqrr,

אני מחפש מחשב למשחקים , לא הכי כבדים בשוק, ולתוכנות גרפיות כמו פוטושופ נתנו לי את ההצעה הבאה באייבורי ב2340 מה יש לכם להציע לי ?: מארז מארז איכותי תוצרת Thermaltake WingRS 101 בעל גריל קידמי לשיפור זרימת האוויר כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות ספק כח Spire 550W 12CM FAN עם PFC לצריכת חשמל נמוכה 3 שנות אחריות לספק הכח שדרוג למארז מותג SilverStone דגם SST-PS01B-W בעל דלת קידמית ודלת צד שקופה רק 160 ש"ח מבחר מארזים וספקי כח בתצוגה בסניפים ניתן לרכישה עם כל מארז וכל ספק מכל יצרן מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz שדרוג למעבד אינטל Q6600/E8500 רק 65 ש"ח ניתן לרכישה עם כל סוגי המעבדים במחירים הזולים בארץ לדוגמא: Q9550 ,Q9400אחריות לכל החיים לוח אם מותג תוצרת Gigabyte GA-E…

• 5 תגובות
    • 903 צפיות
  6. אשמח להתייחסותכם למפרט שבניתי למחשב נייח לילד בן 10. נועד לגיימינג קל (בעתיד הקרוב) ובינתיים מעט פורטנייט, ומשחקים קלים. כרטיס מסך אוסיף (אם הילד לא יעצבן) בעוד כחודשיים כאשר יתחלף דור, הכוונה לקנות את הדור הקודם במחיר מוזל. תקציב גמיש - בסביבות 3000 (ללא כרטיס מסך) . דרושים גם התקנים פריפריאליים. אין חשיבות מיוחדת לשקט והילד בטח ישמח לצבעוניות וכו' (אני די התעלמתי מזה במפרט) מעדיף חנות באיזור המרכז ויש לי נסיון טוב עם פלונטר אז בניתי את המפרט בה: לוחות אם - AMD Socket AM4 [url=https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=B550M-S2H][b]B550M-S2H[/b] - [b]Gigabyte[/b] - [b]AMD B550 Ultra Durable Motherboard with Pure Digital VRM Solution, G…

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  7. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר): לא משנה לי, חשוב לי רק שכאשר אני מחבר את המחשב לטלויזיה הרזולוציה תהיה FHD 1920x1080 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - לא מבין בזה, אבל צריך שיהיה HDMI לטלויזיה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף שכן, לא אכפת לי להוסיף עוד 100-200 במקרה…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by dan111,

1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD וקצת משחקים לא משהו מטורף א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

• 7 תגובות
    • 985 צפיות
  9. שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 2500 שח למחשב. צריך שניים. אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות/פייטון, מסמכים ומצגות, הרבה זום וטיימז. משחקים פשוטים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? צג גדול. לפחות 15.6 אינץ'. משקל לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי windows 10 . לא קריטי (יכול להשיג בזול ולהתקין לבד) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזו…

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  10. התקציב הוא כ-5K עם אפשרות לחריגה השימושים היו גיימינג קל כמו COD\CRYSIS ועבודות אקדמיות בEXCEL בתדירות גבוה. רזולוצית מסך 22" מקסימלית היא 1920X1080 לגבי ציוד היקפי, אשמח להמלצה למקלדת אלחוטית עם תאורה (לא אדומה!) בחושך. אין צורך בספק כח (seasonic 620W) וזכרונות RAM (קיט Kingston HyperX KHX1866C9D3/4GX) או דיסק קשיח. לעומת זאת להבנתי SSD אני צריכה. חשוב שהמחשב יהיה מאוד שקט 3-4\10 במידה ותיהיה השפעה רצינית על מהירות המחשב יש אפשרות לשקול OC. על המחשב כנראה יותקן WIN 8.1 העדפה לחנות במרכז הארץ, חשוב שהמארז יהיה קטן ויותר חשוב שיהיה מאוד מאוד מהיר בתגובה וכמובן USB 3.0 מקדימה. תודה ח'ברה (ואני מוחא על כך שאין סמיילים נשיים בפורום הזה )

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by yhotdog,

היי אני מעוניין לקנות נייד, ואני אשמח לעזרתכם: (זה הנייד הראשון שלי, אז יש דברים שאני לא כ"כ מבין בהם) * מטרות המחשב: תכנות (אני סטודנט למחשבים. דוגמא לתוכנות: visual studio, eclipse, IDA, python interpreter...), אינטרנט, סרטים. אין צורך בכלל במשחקים. אני מתכנן להשתמש בנייד גם בבית אבל גם הרבה בנסיעות באוטובוס, ולכן חשוב שיהיה נוח (למשל: עדיף שמסך לא יהיה מבריק, אבל זה לא חובה). * גודל המסך: לא קטן מידי (כדי שיהיה נוח לתכנת), אבל לא יותר מידי גדול (כדי שיהיה נוח להתנייד). (אני לא נותן מספרים מדויקים כי אני לא כ"כ מבין בזה.) * משקל רצוי: כמה שיותר קל. אני מניח שהגבול הוא 2-2.5 ק"ג (אבל שוב, אני לא כ"כ מבין בזה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן - לפחות 5 שעות. * כונן CD/DVD? …

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  12. Started by taurus007,

ידוע לי שבמקרה של כשלון בעדכוני ביוס , ניתן לצרוב ביוס . במחשב הנ"ל היה עדכון שנכשל האם מישהו מכיר שיטה לצרוב את הביוס במחשבי DELL ? (המחשב במצב שלא נדלק ועושה צפצופים קצרים שחוזרים על עצמם) הבנתי ממאמרים שניתן לעשות משהו על ידי לחיצה על הEND שמדליקים את המחשב מוכר למישהו התהליך ? נ.ב הדגם הוא 3560 ולא כמו שכתבתי 3510

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  13. היי, מעוניין לרכוש בחנות מחשב נייד עם מערכת הפעלה ווינדוס 10. נניח שבעתיד אצטרך לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את הווינדוס 10. איך זה עובד ? האם אני צריך לבקש במעמד הקנייה דיסק און קי עם ווינדוס 10? נניח ואני לא מקבל מהם דיסק אלא רק מפתח מוצר , איך אני מבצע התקנה באמצעות המפתח? תודה ניבר

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  14. אני מחפש נייד שיתן לי הכול (מקווה שיש דבר כזה) אני רוצה נייד עם הרבה זכרון (4GB) מעבד חזק, מסך שיהיה גדול לא אכפת לי איזה... אם אפשר שיהיה טאבלט (כדאי בכלל? איך הטאץ בניידים אפשרי שהוא יחליף לוח ציור?) תודה.

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  15. שלום לכם, מחפש תחליף ראוי לכל השימושים, בעיקר לעבודה בסביבת האינטרנט, אני מעוניין במסך גדול אך לא מחייב, מתלבט בין שתי הענקיות, דל ולנובו, הסתובבתי קצת באתר של אייבורי לצורך השוואות, אשמח לקבל תגובותיכם,

• 1 תגובה
    • 945 צפיות
  16. Started by sanne,

זה המפרט הראשון שאני בונה אז אני לא כל כך מבין בזה =\ המפרט הוא בתקציב גבוה (25-30 אלף ש"ח לא כולל: מסך מקלדת עכבר ורמקולים) מיועד בעיקר לעריכת מוזיקה ומשחקים כמו קאונטר סטרייק הלף לייף 2 וכ'ו אני יודע שחלק מהחלקים אני יכול להחליף בחלקים פחות יקרים אבל אני משום שיש לי את התקציב הזה אני מעדיף לקבל כמה שיותר תמורה בשבילו... אם תוכלו בבקשה לתת לי עצות איך אפשר לשפר/להוסיף/להחליף חלקים בשביל שהמחשב יהיה יותר מהר חזק וכ'ו.. תודה זה המפרט:: CPU : AMD Socket 939 Athlon 64 FX-55, 1MB L2 Cache, 64-bit Processor - OEM M-Board : ASUS "A8V Deluxe" VIA K8T800 Pro Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU -RETAIL Memory : 2x Mushkin Dual Pack 240-Pin 2GB(1GBx2) DDR2 PC2-4200, Model …

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  17. Started by iyehuda,

כרגע היא בארץ הציעו לה את המחשב הזה : http://www.youfindit.ca/apple/notebooks/1020564126 ב999 דולר קנדי או את זה : http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=MC506LL&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he ב 850 דולר קנדי או שאתם ממליצים משהו אחר לגמרי , אני פשוט ממש לא מבין בזה

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  18. רוצה להחליף את הטרנטה שלי, AMD A10-7850k, במעבד AMD חדש. בניתי מפרט על בסיס הצעה של פלונטר (בתחתית) . אבקש המלצות/הארות/ושאר ירקות. תודה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500~ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביתי, סרטים, מוזיקה כולל הקלטה ועריכה עם כרטיס קול חיצוני, משחקים 1080p מדורות קודמים AC ORIGINS. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעו…

19. Started by BlinD2k3,

אני צריך מפרט למחשב ללא מסך ב5K למשחקים שדורשים גרפיקה גבוהה כגון CounterStrike Source, WorldOfWarcraft וכדומה.

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  20. המפרט מKSP: מעבד E8400 לוח אם ASUS P5KPL-CM זכרונות 2GB של TRANCEND ספק 450W CORSAIR ו3 מאווררים של AC ---סך הכל 1635 שקל--- מה לשפר? אם יש לכם הצעות תנסו לא לעבור את ה1800 שקל.

• 4 תגובות
    • 547 צפיות
  21. Started by rico,

שלום לכולם, אני מבקש ממי שיכול להציע שידרוג למפרט מחשב קיים, המחשב אותו אני רוצה לשדרג הוא משנת 2005. התקציב עד אליו אני מבקש להגיעו הוא מ- 1000 עד 1500 ש"ח (מפרט למשחקים). מפרט המחשב הינו- מעבד: +AMD Athlon 64 Processor 3000 קיבולת: 1800 MHz זיכרון: 2048 =512x4 קיבולת: 200 MHz כרטיס מסך: RADEON X800GT הערות לשדרוג המפרט- האם אני אוכל להחליף כרטיס זיכרון אחד מה- 4, שלא בקיבולת של 512 ? נניח אחד של 1 GB ? ושהכרטיס מסך יתאים למעבד בבקשה, שיהיה כמה שיותר טוב. אם צריך לפרט יותר בדרך כולשהי, רק תכתבו. מה שאני רוצה הוא שהמחשב לפחות יוכל להריץ את המשחק Cod6: Modern WarFare 2 . הערה לבקשר למשחק- משום מה, את המשחק Cod4: ModernWarFare הצליח להריץ, אך את המשחק Cod5: World At War לא…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by iguy2,

הרכבתי מפרט למחשב גיימינג כבד כולל מסך עם חריגה של 300 שקל השימושים העיקריים יהיו לגיימינג של BF4 WATCH DOGS על הגדרות של אולטרה אני מצרף גם את הטופס שבנעוץ בכל מקרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 WATCH DOGS GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל …

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  23. Started by lior5725,

שלום ברצוני לרכוש כרטיס מסך חזק ורציתי לשאול אני שם את העין כבר הרבה זמן על GTX 570 OVERCLOCK אבל אני לא מבין כל כך ורציתי לדעת האם זהו כרטיס הכי טוב במחירים האלו והאם עדיף של NVIDIA או של GIGABYTE כי לפי מה שבדקתי זה נראה עם אותם מאפיינים ובכל זאת נבידיה יקר יותר. והאם במחיר כזה מטורף יש משהו יותר טוב או שעדיף כרטיס אחר בכלל. תודה

24. Started by panic1992,

שלום לכולם, לאחרונה התחלתי לחפש מחשב נייד, ולאחר מחקר קצר הצלחתי למצוא 5 מחשבים ניידים באתר KSP שמתאימים לצרכים שלי. הבעיה היא שההבדלים בניהם לפי המפרט נמצאים מעבר להבנה הטכנולוגית שלי ורציתי לדעת אם תוכלו לעזור לי לבחור במחשב הטוב ביותר. אין צורך להתייחס למחירים כי הם כולם בתקציב שלי, ומבחינת הדברים החשובים (מעבד, זכרון, גודל מסך וכו') הם בדיוק מה שאני מחפשת. הבעיה שלי היא עם דברים כמו למשל מאיץ גרפי, כרטיס רשת וחלק מהחיבורים וקוראי הכרטיסים כי אני לא מבינה על מה הם מדברים אבל כן הייתי רוצה להנות מהייתרונות שלהם. יש לציין שדברים שהייתי מעדיפה לקבל מהמחשב שלי הם איכות טובה בעת צפייה בסרטים, אפשרות לחיבור המחשב למסך הטלוויזיה (לא חובה אבל עדיף), חיי בטריה ארוכים ושיקלוט …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 1000 מקסימום 2. מה שימושי המחשב: ישמש לכתיבה בOneNote עם עט מגע א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הטאבלט ישמש אותי מידי יום בבית ספר לסיכומים (במקום מחברת) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יהיה נחמד אם אפשר, אבל ממש לא הכרחי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win8 pro (לא חובה א…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.