ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
אהלן אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב נייח. השימוש שלו יהיה בעיקר לצפייה בסדרות וסרטים שאוריד) איכות 720p) ואצפה במסך טלוויזיה חיבור hdmi מהמחשב לטלוויזיה בנוסף גלישה באינטרנט פייסבוק פורומים וכו' אני רוצה שהמחשב ירוץ חלק לא צריך איחסון יותר מדי כי אני מוחק כל סרט לאחר הצפייה תקציב מה שיענה על הצרכים אני אשלם מאמין שזה לא צריך להיות יקר מדי אלא סביבות 2 אלף תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום הייתי רוצה שתבנו לי מפרט מחשב בתקציב הנ"ל לשימוש של אינטרנט סרטים וקצת משחקים. חשוב לי שיהיה הארד דיסק של חצי טרה וזיכרון פנימי של 4 גיגה. עדיף שיהיה מחנות באזור ראשון. תודה רבה לכולם
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי עם המפרט הבא: E6300 GIGABYTE 965P-S3 7950GT G.SKILL 3GB Sunbeam Transformer אני מתכוון להחליף הכל מלבד הזיכרון שמספיק לי בינתיים ומטוס הסילון (המארז) שאני מבקש בשבילו רק המלצות למאווררים חדשים ושקטים. הדרישה היחידה היא למעבד i5 בלבד בראייה עתידית. 1. מה התקציב המקסימאלי - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב - עבודה משרדית וצפייה בתכני FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - ללא4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - זיכרון, מארז 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יחס תמורה מחיר הכי טוב אפשר גם לחסוך (אם יש קפיצה משמעותית בכסף שלא תיתן קפיצה משמעותית בביצועים אז אפשר לוותר) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה פתוח 24/7 והוא יהיה מחובר ל2 מסכים (בתקווה 3) והשימוש העיקרי יהיה לסרטוט גרפי ואלמטיים סופיים ותוכונות תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) המחשב יריץ תוכנות סרטוט כגון סוליד/NX/קטיה (תוכנות כבדות= מינימום 8RAM) והשימוש הוא לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב יריץ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב נייח שיעבוד מצוין עם אוטוקאד, סקצ'אפ, V-RAY ופוטושופ בהשקעה עד 4000 ש"ח (ללא מסך, מקלדת ועכבר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקאד, סקצ'אפ, V-RAY ופוטושופ שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? נדרש מקלדת ועכבר אלחוטיים - אשמח להצעה בנפרד5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 3,500 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ושירטוט ב- SketchUp 2019 שרטוט של אדריכלות פנים / ריהוט. רינדור עם V-RAY 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…
-
- 25 תגובות
- 5.6k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יחס תמורה מחיר הכי טוב אפשר גם לחסוך (אם יש קפיצה משמעותית בכסף שלא תיתן קפיצה משמעותית בביצועים אז אפשר לוותר) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב יהיה פתוח 24/7 והוא יהיה מחובר ל2 מסכים (בתקווה 3) והשימוש העיקרי יהיה לסרטוט גרפי ואלמטיים סופיים ותוכונות תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) המחשב יריץ תוכנות סרטוט כגון סוליד/NX/קטיה (תוכנות מאוד כבדות= הרבה RAM) והשימוש הוא לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין ליקראת שבוע הבא לקנות מחשב + מסך. המחשב יהיה למטרות משחקי רשת, צפייה בסרטים, ושימושים כללים. המחשב יהיה פעיל 24/7 כך שאצטרך את החומרה הטובה ביותר לתקציב זה. בנוסף קירור חזק ע"מ שהביצועים לאורך זמן. אגב ארצה לוח אמ איכותי ע"מ שבהמשך אוכל להשתדרג מבלי להחליף את רוב החומרה. בנוגע למסך מעוניין במסך 22 fullHD ללא אובר קלוק. לשאלות נוספות אשמח להשיב. נ.ב הצעות רק מחברת: מטי אמ אס. אודה לעזרתכם בנושא בהקדם האפשרי. בברכה, עמית.
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב מבוסס מעבד Ryzen 3900x עם 64 גי'גה זיכרון. אני פחות מעורה איזה קירור מומלץ (האם המלצתכם לקירור מים?), איזה זכרון, איזה לוח אם וכו' ולכן אבקש את סיועכם. אני מבקש שהמפרט יהיה ב- TMS או Ivory (אשמח להמלצה שלכם מי מרכיב באופן איכותי יותר). כרטיס מסך כרגע לא חשוב, אני אוסיף בצורה ידנית (אני אוסיף את ה- GTX 2080TI עם 11 גי'הג זכרון). כלומר לא נכלל בתקציב לעיל (אם מישהו מצליח, נהדר!) מה שחשוב לי זה אמינות של מחשב שיוכל לרוץ לאורך זמן גם על חשבון אי אלו אחוזים בודדים של ביצועים. אני נותן עדיפות למארז קומפקטי (עדיפות עם חלון צד, אין צורך באורות וכו') אך שיכול להכיל לפחות 3 כוננים קשיחים בגודל 3.5 אינטש. אשמח אפ…
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרטים למחשב נייח - השימוש גלישה, אופיס, שמירת תמונות ועריכה מינימלית עבור זוג מבוגר שכן יודע להשתמש במחשב. הגדרנו דרישות סף אבל לא הגדרנו מי היצרן - הדרישות הן - מעבד I5 דיסק SSD 240GB דיסק קשיח רגיל (לא הגדרתי מעבר) בנפח של 1TB (לטובת שמירת קבצים - בעיקר תמונות) זכרון - 8GB DVD/צורב פאנל חיבור USB קדמי בנוסף לאחורי (אולי גם אופציה לקורא כרטיס צילום) מע' הפעלה חלונות 10 אופיס (אאוטלוק, וורד, אקסל, פאוורפויינט) אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. מקום המגורים שלהם הוא נתניה והם זקוקים לתמיכה בהעתקת החומר למחשב החדש. אשמח להצעות והמון תודה, ורד
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום רב וחג פורים שמח ! הנה קישור עם הסבר למה ובעיקר עם מפרט מ - א' עד ת' כדי לקבל מחשב לאלה שקצרים בתקציב ועדיין יוכלו לעשות את מבוקשם בצורה סבירה +. נכון שזו לא מערכת החלומות, אבל עדיין, לא תחוו אכזבה מצד אחד ולא תשברו תוכנית חיסכון מצד שני. https://www.youtube.com/watch?v=j79pPHsFMJs
-
- 0 תגובות
- 428 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב נישא, לאחר בדיקות בימים האחרונים צמצמתי את האפשריות לשתיים: 1 lenovo 3000 n100 TY049IZ עם המעבד DUO 1.6GHz דיסק 80G וכרטיס מסך intel gma 950 2. IBM thinkpad z60m UH3FSIM עם מעבד P-M750 1.86GHZ דיסק 80G כרטיס מסך ati x300 המחירים פחות או יותר זהים הצרכים שלי הם מחשב לעבודה עם תוכנות כבדות matlab וכו' האם המחשב ה-thinkpad הוא "דור ישן" והאם בכלל כדאי רכוש מחשב עם מעבד מדור קודם תודה
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא סביב ה - 2000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066mhz BOX, Arctic Cooling Alpine 7 PRO CPU COOLER OEM, GIGABYTE EP43-DS3L Intel P43 Zotac 9800GT Synergy 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 Samsung SATA2 320GB 16MB 7200RPM COMPUCASE 6C28 BLACK 400W ART PSU
-
- 6 תגובות
- 569 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-250 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים ותכני HD בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אין לי תוכנה ספציפית שאני צריך בשבילה ביצועים מיוחדים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מתכוון לקנות מסך חדש 24' LG2486 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים, חדשים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שיניתי את המפרט הקודם שלי הגדלתי לE6400 בגלל הכדאיות רק עוד 150 שקל החלפתי את הזכרונות ל533MH לפי ההצעה של האנשים פה כי אני לא עושה אוברקלוקינג שיניתי את ההרד דיסק לMAXTOR בגלל הביקורות שיש באתר ניסיתי למצוא של SAMSUNG אבל לא מצאתי עם 16MB BUFFER והוספתי עוד הארד דיסק של WD שיהיה לגיבוי הורדתי את הכרטיס מסך כי זה לא נכנס לי בתקציב ושיניתי את הצורב לצורב יותר טוב כמו שהמליצו לי הנה המפרט הסופי דגם מחיר כמות Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box 1575 ¤ 1 DFI Infinity 975X for LGA775 1060 ¤ 1 G.Skill DDR2 533MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 1240 ¤ 1 MAXTOR 250GB 7200RPM SATA 16MB 585 ¤ 1 WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 280 ¤ 1 CONNECT3D Radeon X1800 XT 256mb GDDR III 2XDVI-I TV+ZALMAN …
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb Box לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 זיכרון TWINMOS DDR2 2048MB(1024X2) 667mhz CL5 הארד דיסק SEAGATE 160GB 7200RPM SATAII 8MB כרטיס מסך Powercolor X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E /Sapphire x1950 pro צורב DVD PIONEER DVDR DVR111 כונן דיסקטים 1.44 TEAC מארז GIGABYTE Triton (האם יוכל להכיל כרטיס DX10 בעתיד?) ספק כוח ENERMAX LIBERTY 400W (האם יספיק לכרטיס DX10 בעתיד?) מסך LG L1970HR/Samsung 931BF (ישנן אי אלו המלצות?) מקלדת MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD עכבר MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL PS2/USB רמקולים Altec Lansing ATP3 אל פסק ADVICE ECOM 700VA אביזר משחק Logitech Dual Action מספר שאלות שאני עוד לא סגור על…
-
- 8 תגובות
- 733 צפיות
-
-
טוב אז ככה, אחרי שבועיים של ניסיונות אני ניגש לקנות סופסוף את המחשב החדש ב-KSP (מה לעשות זה ממש קרוב לבית..) ורציתי לדעת אם יש איזה הערות או דברים שכדי לשנות ברגע האחרון לפני ההזמנה??? (אני די סגור על המסך אז פחות להעיר עליו כי הוא בדיוק מה שאני צריך... והדבר שאני הכי לא מבין בו זה אם הספק טוב מספיק??) : מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-754) (box) לוחות אם למעבדי ?AMD MSI K8T-FSR (s754),sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB כוננים- FLOPPY Teac/SONY 1.44 כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים Combo MSI 48 x 24 x 48 + DVDx16 ציוד רשתות On Board 1000 …
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? - סביב 6500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - רק אם אפשר בלי להתפשר בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים כבדים ושימוש יומיומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BF 3 על ULTRA AAx4 עם FPS 60 ו- FAR CRY 3 על ULTA ב 60 FPS וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -גדול מסך 22" 1920x1200 אולי אשדרג בעתיד ל 24" תלת מימד 3D. -לא…
-
- 39 תגובות
- 3k צפיות
-
-
להלן המפרט: מעבד :Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB Tray לוח אם: EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זכרונות :2x2GB Patriot Extreme Performance Viper Dual Channel כרטיס מסך: HD 4870 Vapor-X 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E דיסק קשיח: 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS צורב :SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata קירור למעבד : Scythe BIG Shuriken CPU Cooler מארז :Mini P180 MicroATX Black Case (No PSU) Antec ספק כוח : 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) seasonic מחיר :4096 ש"ח בksp מסך 22" ברזולוציה 1080X1650 מיועד למשחקים ושימושים בסיסים ללא OC קריר ושקט במיוחד! מבקש המלצות או שינויים אחרונים נא לא להציע לי מפרטים…
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
סוף סוף, אחרי המון שכנועים ומאיות במבחנים, ההורים שלי קונים לי מחשב חדש... התקציב הוא עד 3000 שקל, וזה כבר אחרי חריגה, אז אני מבקש שלא תציעו לי מפרטים יותר יקרים, אלא אם זה ממש כדאי... ההתלבטות הכי גדולה שלי היא בכרטיס מסך, אז הרכבתי שני מפרטים עם כרטיסים שונים. רק תענו לי על השאלה, X1950PRO תומך בDX10? דרך אגב, השימושים הם עבודות משרדיות, קידוד וידאו פשוט, ומשחקים קלים-בינוניים. חשוב מאוד לציין שהמפרט צריך להיות מבוסס אינטל, ורצוי E6550 מפרט 1 : מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box ¤839 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6550 לוח אם GIGABYTE GA-P31-S3G ¤387 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39275 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤239 כמות:1 http://s…
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה בהרכבת מפרט למחשב ששימושו יהיה מדיה-סנטר, תכני HD, חובה יציאת HDMI, דבר נוסף שרציתי לדעת - HDMI מעביר תמיכה בסאונד 5.1? בכל מקרה, אם יש לי רסיבר ישן שאליו מחוברים מערכת רמקולים ואין לו חיבור HDMI - אין אני יכול לחבר לטלויזיה גם את הכבל HDMI וגם לקבל סאונד מהריסיבר שמחובר למערכת רמוקלים וסאב (5.1). האם זה דורש ממני להתקין כרטיס קול 5.1 ערוצים ולחבר אותו ידנית לריסבר? תודה! רן
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים.. אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי אך ורק למשחק פלייט סימולטור X. זהו לא משחק רגיל אלא כבד במיוחד ולכן חשוב שזה שיבנה את המפרט יכיר את המשחק. עוד חשוב לציין כי אני יכול לרכוש דרך אינטל לוח אם ומעבד במחיר נמוך. לדוגמא: I7 930 ב640 ש"ח I5 750 ב440 ש"ח לוח אם אינטל dx58so ב 620 ש"ח. אך בגדול- כל מה שאינטך מייצרת. הצג הוא טלויזית 42 FHD 1920X1080 הייתי שמח לקבל מפרט מתאים שיחזיק את המשחק על ההגדרת הגבוהות ביותר - חשוב לי שזה שיבנה את המפרט יכיר מעט את FSX ואת דרישותיו. איזה מעבד ולוח אם יספקו את הסחורה? וכרטיס מסך? תקציב לא משנה כל כך, 2K-4K ויש חריגות לכאן ולכאן. תודה לכולם!
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
המפרט אמור לכלול את הדברים הבאים לוח אם מעבד קירור למעבד זכרונות 2G מפרט עבור אוברקלוק! תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק למפרט מחשב שישמש בעיקר עבור פיתוח ויצירת מוזיקה (שימוש בתוכנות כבדות כגון, cuebase וכו') יש לי כבר כרטיס קול מתאים וHD חיצוני כך שאפשר להשמיטם המחשב לא מיועד למשחקים (אבל רצוי שיהיה לו כרטיס מסך דואלי) בנוסף, אני זקוק למסך - אין צורך במקלדת, עכבר, רמקולים וצורב מבחינת השקט, רצוי שיהיה שקט יחסית אבל לא הכרחי, אני מניח ש7/10 אין צורך בOC ובמערכת הפעלה תודה מראש:-)
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
https://www.tms.co.il/44931 אודה מאד להערות. משהו מיותר? משהו חסר? תודה
-
- 2 תגובות
- 995 צפיות
- 1 follower
-