עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אין לי נסיון בהרכבת מפרטים אז אשמח לעזרה. אני מתכנן לבנות מפרט לשימוש רגיל (סרטים, מוזיקה וכו') ולמשחקים החדשים ((Bioshock, Fallout 3 etc. יש לי מספר שאלות. 1. בחרתי לוח אם שתומך בכוונה בCrossfire בשביל שתהיה לי את האופציה להוסיף עוד כרטיס כשהמחיר שלו ירד וכשאני אצטרך, האם זה חכם? אני מתכנן להחזיק את המחשב ל3 שנים+ לפחות. 2. בחרתי מארז עם ספק מובנה. האם יש צורך ביותר מ500W? 3. בשירותי מעבדה כתוב "המהרת מעבד", הכוונה היא לOC? אין סכנה שזה יגרום לי נזק למערכת עם מערכות הקירור שאני שמתי? 4. יש סיבה להסתכל על המחשבים הבנויים של TMS לגיימינג או רק לבנות מפרט בעצמי? 5. הכרטיס מסך שבחרתי הוא של ATI, השאלה היא האם הם גם יצרנים, כמו ספיר וג'יגבייט? כדאי לי לבחור משהו אחר? 6. יש לי…

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  2. Started by omert,

שלום אני מחפש מפרט לשימוש בייתי. השימושים שלו יהיו: גלישה באינטרנט ושימוש בוורד ובכלל באופיס. ככה שהכל צריך שיהיה און בורד. בנוסף צריך גם ציוד היקפי. וכל זה במחיר הכי נמוך שאפשר.

3. Started by yaronmina,

שלום רב. אני משתמש ביתי שלא מרבה לשחק במחשב מלבד דברים בסיסיים כמו אינטרנט, אופיס, פוטושופ וכו'. קיבלתי מפרט למחשב במחיר של 2800 ש"ח ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו להלן המפרט Motherboard - Asus P5K/EPU Processor - Intel® Core2 Duo E8500 3.16Ghz 6M" Memory - OCZ 1GBX2 1066Mhz CL5 Hard Disk - WD 640GB SATA DVD-RW - LG SATA X20 שנה אחריות Gigabyte Card - G-Force 9500GT 1GB Case - Aluminum 1665 Power Supply - Thermaltek 450W Microsoft Keyboard - Wired 500 Microsoft Mouse - Basic Optical USB Black

4. שימושים: אינטרנט, הורדות, אופיס משחקים קלים מאוד - בקיצור מחשב למשפחה... תקציב: בכותרת. מבוסס INTEL, אין צורך במסך ונלווים. עדיף מחלקים שיש ב-PANDAS (רכשתי דרכם מחשב יקר משמעותית ואני מרוצה מאוד). תודה

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח + עלות Windows 7. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לילדה בת 12 - קצת אופיס, קצת אינטרנט, משחקי רשת, וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר אבל במידה וזה לא פוגע בצרכים באופן משמעותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לשימוש ביתי אבל מאוד חשוב שיהיה מהיר ובגלל זה הטווח היחסית גבוה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אוקי אז בניתי מפרט ב-KSP, ואני אשמח לשמוע עוד הצעות כי אני לא מבין גדול בתחום. המחשב הוא לשימוש ביתי (אינטרנט, מוסיקה, סרטים). אני רוצה שהוא גם יריץ משחקים אחרונים שיוצאים (לא קריסיס, משהו בסגנון COD4 לא ברזולוציה גבוהה), ויריץ סרטים ב-HD. המשחקים לא המטרה העיקרית של המחשב, אבל כדאי שהכרטיס יהיה טוב. המפרט: אשמח לתגובות והצעות, לילה טוב.

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תכני HD, שימוש נרחב בגוגל adwords וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by ran24,

שלום לכולם! אני אשמע לקבל עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי בתקציב של 2000-2500 ש"ח. מה הכוונה בשימוש ביתי? המחשב ישמש בחורה בתיכון לשימושי אינטרנט, מוזיקה וקצת סרטים. לא מדובר שמישהי שמחליפה מחשב כל שנתיים אז אני מעדיף להשקיע במשהו טוב עכשיו. אני צריך מחשב שיוכל להריץ windows 7 ואופיס בצורה חלקה ומהירה. בכל מה שקשור לציוד היקפי אני צריך צורב DVD, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין צורך במחשב שקט במיוחד ואין צורך במסך. אני כן מעונין ברכיבים שיהיה ניתן לשדרג בעתיד (הוספת זיכרון למשל). אני אשמח לקבל גם מפרטים מבוססי INTEL וגם מבוססי AMD. אם לדעתם ניתן לבנות מחשב טוב שעונה על הדרישות בתקציב נמוך יותר אז אני אשמח לשמוע. תודה, רן

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח כולל Windows 7 Home Premium. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה, עדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה? אופיס, אינטרנט, משחקי רשת, סרטים, וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין כזה, צריך לכלול הכל, כולל צורב DVD. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך ב-Windows 7 והרכבת המחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לר…

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  11. שלום. אני מעוניינת במפרט לשימוש ביתי, עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה. אני לא זקוקה לציוד הקפי אך זקוקה לכרטיס קול בסיסי שניתן לשמוע איתו מוזיקה. נושא הקירור חשוב מאוד מאוד מאחר והמחשב תקוע ב"גומחה". נושא השקט לא קריטי, אבל שהמחשב לא יהיה רועש במיוחד. הרכבתי בKSP מפרט שלדעתי הוא פשוט אך באיכות סבירה ויצא לי 2350 שקל. הבקשה שלי - האם ניתן לקצץ במשהו מהרכיבים על-מנת להוריד את המחיר? נגיד, צריך כרטיס קול? צריך ציוד רשת? ושאלה נוספת - אני לא מבינה כלום בספקי כוח ומארזים (אפילו אחרי גוגל), אפשר עזרה בנושא הזה? מעבדי אינטל Core 2 Duo E7400, 1066Mhz, s775, 3MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E, HDAudio זכרונו…

• 8 תגובות
    • 642 צפיות
  12. Started by yoranch,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 20% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט אופיס ומעט סרטים. (ללא HD) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  13. שלום חברים! צריך עזרה. רוצה לעזור לידידה שלי לקנות מחשב חדש. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בסיסי כמו גלישה פלוס משחקים (בינתיים רק PES 2013 אבל לא יודע מה ילד ירצה לשחק) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PES 2013 (אולי יותר כבדים בהמשך). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  14. שלום לכולם, אני מבקש הרכבת מפרט מחשב INTEL, עד 2500 ש"ח, ללא OC מטרות שימוש: - אני מקליט הרבה דברים אז נורא חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ולא רועש. - תיכנות - שימוש במספר רב של TABS בזמן גלישה - מדי פעם צפיה בסרטים ומשחקים אין צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת ועכבר...) סיכוי גדול שאני קונה מ http://www.omc.co.il/ תודה ...

• 8 תגובות
    • 796 צפיות
  15. שלום , הייתי מעונייין לקבל את המלצתכם בעניין כמה רכיבים שחסרים למחשב שאני משתמש בו לעבודה בסולידוורקס בעיקר וגם cinema 4d לאנימציות קצרות... בבעלותי כמה רכיבים מהמחשב הישן ומאחותי הנחמדה שהביאה לי מאינטל: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד i5 2500k כרטיס מסך [/td][/tr][/table] דיסק קשיח Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' SSDSC2MH120A2K5 (Retail) ‎(ועוד אחד רגיל גדול כמובן)ספק כח [table][tr][td][table][tr][td] Enermax[/td][/tr][/table][table][tr][td]MODU82+ 425W Active PFC 12cm Fan[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]חסר לי לוח אם וזיכרונות ואין לי מושג איך לבחור... אני אשמח לקבל יעוץ תודה אורי[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][…

• 5 תגובות
    • 594 צפיות
  16. אז ככה... סבא שלי מעוניין לרכוש מחשב וביקש ממני שאני יעזור לו. מטרות המחשב הם בסיסיות ביותר - לגלוש באינטרנט, אולי לראות סרטים ולמעשה זהו. הוא מעוניין להוציא כמה שפחות כסף אבל לדעתי צריך שהמחשב גם יהיה איכותי ושלא יתפרק אחרי חודש. לא צריך כרטיס מסך, אני חושב שעדיף לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. כמו כן צריך ציוד היקפי. גודל המסך - 17 אינצ' אני חושב שיספיק. שקט - חשוב למדיי. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  17. שלום, מעוניין לבנות מחשב לאשתי העוסקת בעיצוב פנים בעיקר בהיבטים של הדמיות תלת מימד, פוטושופ ושרטוטים. כיום התוכנות העיקריות שהיא משתמשת בהן הן 3DS MAX בשילוב עם V-RAY כמנוע רינדור, REVIT, פוטושופ, אילוסטרייטור ומעט אוטוקאד. הדגש העיקרי של העבודה, ברמה היומיומית, הוא הדמיות תלת מימד ב-3DS MAX בשילוב עם V-RAY כמנוע רינדור. כיום היא מרגישה שצוואר הבקבוק שלה נמצא בזמן שלוקח לה לבצע רינדורים ב-3DS MAX (והיא מבצעת הרבה) מקריאה ברחבי הרשת אני מבין שלצורך זה כדאי לפי סדר העדיפויות: 1. לבחור מעבד כמה שיותר חזק בתקציב שלנו (נלך על I7 חדיש) 2. הרבה זכרון (נלך על 16GB עם לוח אם שתומך בהרחבה ל-32) 3. כרטיס מסך - נושא שבו אני מבין הכי מעט מה מידת החשיבות שלו לתוכנות ולצרכים שת…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. Started by ilans68,

שלום לכולם אני עומד לקנות מחשב לשימוש כללי לבית (אינטרנט בעיקר, קצת משחקי רשת לילדים, שימוש באופיס, דאטה-בייס למוזיקה ותמונות משפחתיות שמועברות בסטרימר לסלון). קיבלתי את מפרט המחשב המצ"ב כהצעה (עלות כ 2100 שקל לא כולל התקנה). מה דעתכם? תודה! אילן - מעבד - אינטל e6300 + מאוורר מעבד אינטל מקורי ( GHz2.8 ) - לוח אם - אינטל QuadCore \ CoreDuoII - דיסק קשיח - 1000 גיגה WesternDigital SATAII - זיכרון פנימי - 2 גיגה DDRII 800mhz *3 שנים אחריות - כונן צורב LG / Samsung X24 - DVD - מארז איכותי מעוצב מאלומיניום (לא פח) מבית ג'יגהבייט כולל איורור שקט במיוחד - ספק כח – 500W כולל יציאות SATA - כרטיס קול - אינטל 5.1 ערוצים (אפשרות חיבור לקולנוע ביתי) - כרטיס מסך – Nvidia 9400 1giga…

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  19. שלום המחשב מיועד לעבודה משרדית / ביתית בעיקר - אינטרנט, צפייה בסרטים ,Visual studio, Matlab, Eclipse ותוכנות דומות. המפרט הזה מבוסס על מפרט דומה של HW_JOE. חשיבות לשקט ונוחות עבודה. הערות? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤820 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם INTEL BLKDG35EC EVA COVE ¤423 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDG35EC כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤347 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP ¤207 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=996529 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤122 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20N מארז ללא ספק …

• 5 תגובות
    • 622 צפיות
  20. שלום, מחר בבוקר הייתי אמור ללכת כבר לSKYPC עם המפרט הזה core-i5 P55A-UD3 4gb 4850 samsung f3 1tb אחרי אשכולות פה בפורום והתעניינות רבה בנושא עקבתי אחרי תגובות של אנשים שעוסקים בתחום במיוחד תגובות של NIKE הגעתי למצב שאני לא יודע מה לקחת....(המחשב הזה לא עומד להתחף ב4-5 שנים הקרובות) התקציב הוא 4000 אפשר לחרוג מקסימום עד 4300 המחיר הוא לא כולל ציוד היקפי, אני מעוניין בOC בתקווה ל4.0GHZ אין לי העדפה לNVIDIA \ ATI \ INTEL \ AMD עדיף חנות מהמרכז SKYPC \ RSM מעדיף לוחם אם עם תמיכה של USB 3 ובSATA 3 רזולוציה 1680X1050 כניראה יש מצב שיהיה 1920X1080 לא בטוח (זה בגלל שאני רוצה את הDELL 2209WA ויש בו בעיות מלאי ואם זה לא יהיה הוא אז SAMSUNG P2350 שהוא 1920X1080) תודה.

• 5 תגובות
    • 825 צפיות
  21. Started by Shak83,

-ניתן לחרוג ב-300 ש"ח -מיועד למשחקים וגלישה בעיקר ( משחקים כמו call of duty modern warfare 2 ) -לכלול מסך/עכבר/מקלדת -מערכת הפעלה ווינדוס 7 בעברית והרכבה בחנות. -רצוי מ-KSP (ב"ש)

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  22. לא מיועד לאוברקלוק, מיועד לשימוש כללי, התקציב הוא 2000 פלוס מינוס, שקט לא רלוונטי. צריך מפרט כמה שיותר משתלם במחיר הזה בסיס AMD או INTELL לא כזה משנה.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. דגש על משתלם, עדיף כמה שפחות במחיר, מבוסס AMD, לא מתוכנן שדרוגים, משחקים ברמה בינונית, לא חייב על הגדרות גבוהות, דגש על כרטיס מסך משתלם למחירו, רזולוציה מסך 1680X1080, המחשב מיועד לסרטי HD, פוטושופ וכאלה. שקט לא כזה רלוונטי.

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  24. שלום, אני מבקש חוות דעתכם על המפרט הבא. השימושים הם: הרבה מוזיקה + סרטים, גלישה באינטרנט + office. בתקווה שיהיה קצת יותר זמן פנוי אז גם להשלים כמה שנות משחק מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤681 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 ¤589 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤769 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤220 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤404 …

• 6 תגובות
    • 554 צפיות
  25. היי אני אשמח למפרט מחשב מעניין לשימוש כללי, מחשב שיחזיק לפחות עוד 5 שנים... אני גולש המון באינטרנט, מתעסק קצת עם כל מיני תוכנות כלליות, רואה סרטים, משחק במשחקים פעם בכמה זמן לא משהו רציני.. ראיתי שהמחירי זיכרון ברצפה אז אני אשמח ל4 ג'יגה זיכרון, ולגבי מעבד מה ההבדלים בין הQUAD ל DUAL?

• 5 תגובות
    • 774 צפיות

דיונים חדשים בפורומים