עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Michael Pinhasov,

היי רציתי לדעת איך המפרט הבא שימושים עיקריים משחקים סרטים אינטרנט ו-VISUAL STUDIO. יש לי מארז כבר כמו כן יש לי ספק כח 550W של ENERMAX האם הוא יספיק למערכת הזאת? [ATTACH=CONFIG]9890[/ATTACH] תודה.

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. * מטרות המחשב? רוב השימוש במחשב יהיה עבודה משרדית, הקרנת מצגות, תוכנות Office וכו'. בנוסף, חלק גדול מהעבודה שלי כולל עריכה גראפית, בעיקר Photoshop ו-Illustrator. שימוש בתוכנות נוספות, כמו NetBeans IDE, Visual Studio, Lego Mindstorms, Blender וכו' (בהן לא מדובר בשימוש יומיומי).כמו כן, אני רוצה שיהיה אפשר להפעיל עליו כמה משחקים, לרגעים הנדירים שאוכל קצת לשחק. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13"-14", פתוח גם ליותר קטן אם יש דגם טוב. רוב העבודה שלי במחשב תתבצע במבנים סגורים, אז ציפוי המסך פחות קריטי. * רזולוציית המסך? כמובן שעדיף רזולוצייה כמה שיותר גבוהה, אם כי גם 1366x768 תעשה את העבודה. * דרישות מיוחדות ל…

• 17 תגובות
    • 4.6k צפיות
  3. היי =) אשמח לעזרה בהרכת מפרט למחשב גיימינג המטרה שהמחשב יחזיק לשנים הקרובות, אשמח לעזרה בבנית מפרט שיבוסס על i7 ו geforce1080, אין לי ממש ידע בנושא הזה, אז אשמח לעזרה =) אם יש המלצה על מפרט שיתבסס על מעבד אחר דווקא, או שאין סיבה ללכת על i7, אז אשמח לשמוע 1. מה התקציב המקסימאלי? איזור ה 6 וחצי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש …

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by ChananeL54,

שלום לכולם שמי חננאל. אני מתחיל לימודים כעת ולכן אצטרך מחשב נייד חדש. אצטרך שהמעבד יהיה SSD ושתיהיה כמות RAM מכובדת (8-16). כמו כן,המחשב לא צריך ליהות ברמת ניידות גבוה אלא פעמיים בשבוע,ואצטרך מסך גדול (סביבות 15 אינץ') מערכת הפעלה ווינדוס רוב העבודה שלי (אם לא כולה) על המחשב היא על VM מכונה וירטואלית,משמע שאצטרך להקציב לה כמות RAM (סביבות 2 ג'יגה) אני לא יכול להרשות שהמחשב שלי יתקע. כל העיניין של מסכי מגע פחות מעניין אותי אבל כן חשוב לי שהמחשב יראה נחמד. בקשתי: האם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על חברה שטובה בתחומים הללו או אפילו להמליץ לי על מחשב מסוים? (התקציב שלי הוא בסביבות ה 2000) תודה מראש!!!!!!!

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. היי, וואו איזה שינוי עבר על הפורום.. לחשוב שפעם ניהלתי אותו ועכשיו אני לא מוצא את עצמי אני מניח שזה המקום לשאול על ניידים אבל לא מוצא את השאלון שהיה פעם. אנחנו מתכוונים לקנות מחר מחשב נייד באילת לאישתי. דרישות: עבודה באינטרנט באופיס בעיקר. לא צריך נפח אחסון מרובה לכן קורץ לי אולי ללכת על דגם עם כונן SSD של 128GB בלבד. האם מחשבים ניידים עם SSD נחשבים יותר עמידים כי המדיה המכנית לא בסכנת כישלון? אין שימוש כבד. גודל מסך 15.6 או אולי 14". תקציב 1500-2000 שח. תנאי בסיס: מעבד Core i3 כולל DVD, יציאת HDMI ורצוי גם VGA, כולל ווינדוס, רצוי 3 שנים אחריות או אופציית שדרוג. זיכרון אני בסדר עם 4 ג"ב ולשדרג עצמאית ל-8 ג"ב בעו…

• 17 תגובות
    • 4.3k צפיות
  6. Started by Gal Tamar,

צהריים טובים, עיינתי בKSP ולא הצלחתי להגיע להחלטה. אשמח להמלצתכם לגבי ה-מחשב שיתאים לצרכים שלי. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח מה שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, מעט עריכה גרפית, מעט גיימינג, עבודה משרדית במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ באופן מזדמן, עריכת וידאו ב-Sony Vegas באופן מזדמן האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? כן מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים אני רוצה מחשב חזק שיחזיק להרבה שנים. אחד אמין שלא יעשה כל מני בעיות. לא גיימר כבד, לכן…

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי?10 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לא משנה כל כך הכי חשוב האיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים +אבטחת מידע ולימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב יהיה לגיימינג כבד מאוד אבל קודם כל בעיקר ללימוד אבטחת מידע כרגע התוכנה הכי כבדה שאני כרגע משתמש ויודע עליה היא VMWARE ששם אני משתמש במספר מכונות מאוד כבדות באזור ה3-5 מכונות במקביל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים באיכות גבוה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.…

• 17 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. Started by עידו צור,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CoD החדשים (כסטנדרט עליון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לרכוש מסך בנוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

9. Started by Ops,

היי הקנייה תעשה כנראה בחול.אשמח לדעת דגמים חזקים בגודל 15 אינץ. תודה

10. ערב טוב. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים באיכות הכי גבוהה שיש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:- מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שצורך מחשב מפלצתי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24/40 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גב…

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. Started by matan007,

מחפש מחשב לצרכים בייתיים (אינטרנט, וורד סרטים, תמונות). אין כוונה לגיימינג ורוצה מחשב אמין שיענה על הצרכים הביתיים הבסיסיים לאורך שנים. מבחינת שקט מספיק בינוני (6/10). נדרש חיבור USB3 ואם ניתן יציאת HDMI זה בונוס לעתיד (לא קריטי). מבחינת מסך - כמה שיותר גדול ואיכותי בתקציב, ללא ציוד היקפי נוסף. חשוב לי הבנייה האיכותית במארז וקירור שלא יידרוש תחזוקה רבה. אודה למפרט וחנות (לעדכנו אם TMS כבר לא חביבת הפורום)..

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  12. Started by TomL94,

אהלן, הורדתי סעיפים שנראו לי לא רלוונטיים, אם יש משהו שבכל זאת מעניין תגידו 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין…

13. Started by g.xorre,

היי אני מחפש לקנות מחשב נייח לעבודה עם תוכנות גרפיות כמו : Maya \AVID וכו... בעיקר AVID. 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya ,After Effects , AVID ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין צורך בגיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."1920X1080, 24 …

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  14. Started by Amit Shani,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פיתוח עם תוכנות יחסית כבדות - VMWARE, VISUAL STUDIO, ANDROID STUDIO... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעדיף לא יותר מ1080P 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדו…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by pisti,

היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 7 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך לחרוג, אבל מקסימום 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - mass effect andromeda וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל האפשר. …

16. -תקציב מקסימאלי 7k -לנצל את כל התקציב -חריגות של מקסימום 300 שח -שימוש: עיצוב גראפי וגיימינג - תוכנות: כל מיני תוכנות עריכה, עבודה מזדמנת ולא תמידית ומשחקים תדיר - השקט לא קריטי לי אבל שחשוב לי שיהיה עם מערכת קירור טובה ומסך טוב וגדול העדפה שלי 17 אינץ, אבל מוכן להתפשר אם ההבדל גדול על 15 - מעדיף כרטיס מסך nividia 1060+ לא הצלחתי להעתיק את ההודעה, אני משתמש דרך סמאטפון מקווה שזה מספיק פרטים

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by dorlevi551,

אני מתעניין ברכישת מחשב חדש שישמש בעיקר לאינטרנט(מוסיקה,סדרות),תוכנות של java,nootpad,blue j ועוד..,גימינג ממוצע ( רד אלרט, פוטבוול מנג'ר ). תקציב: עד 5000.מחשב אמין אם אפשר,ווינדוס 10. כרגע יש לי 2 אפשרויות שמצאתי: 1.http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=932783 lenovo all io one 2.https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12353 שניהם core i7 אך אפשרי i5 בשקלול המחיר שווה(מסך,מערכת הפעלה) אשמח לעזרכתם ולעוד הצעות!

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  18. היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. אהלן כולם, רציתי לשמוע הצעות, השלמות או ביקורת על המפרט שבניתי למחשב. להלן התשובות שלי ל-"שאלון", ולאחריהם המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה היא לייצר מחשב טוב למשחקים, שיחזיק כמה שיותר שנים. נראה לי ש-K6 מספיקים לכך. אם אפשר לחסוך - תמיד כדאי... ב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה(. ב. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: i. ןאילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…

• 17 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by Giladcohen12,

http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=548f443663152 יעוד: גימינג כבד מאוד. תקציב: 5000 למפרט עצמו. שווה?

• 17 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. Started by orirulez,

מטרות המחשב? תכנות, משחקים בינוניים, סרטים בFHD * גודל המסך? עד 14". אני חושב שאני מעדיף מאט - מוזמנים לשכנע אותי שמבריק טוב יותר.. אני מתכנן להשתמש בו גם ברכבת ולא רוצה סינוורים * רזולוציית המסך? לא אכפת לי מספיק... מניח שכל לפטופ בסקאלת המחיר הזו יהיה לפחות סביר. בעבודה בבית אני מחבר את הלפטופ למסך רציני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? מתכנן לקחת אותו לנסיעות, אז כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הייתי רוצה להצליח לראות בו סרט עם אוזניות לאורך 4 שעות טיסה נניח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן * Bluetooth? אין צורך * גודל מ…

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. המחשב מיועד למתכנת. גודל המסך הרצוי הוא בין 14-15" משקל נמוך מהווה יתרון וזמן סוללה חזק של לפחות 3.5 שעות מעדיף דיסק קשיח SSD אם כי לא אכפת לי להתקין בעצמי ואילו את ה-HDD להעביר במקום הצורב. יש לי העדפה מסויימת למחשבים של דל (בצדק?) חשבתי כרגע על ה- Dell Inspiron 15 5558 http://ksp.co.il/?uin=27158 דעתכם?

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  23. Started by erantzur,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. gta5, the witcher 3, assassin's creed unity ,far cry 4 וכו.. הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אפשרות ל- עכבר, מקלדת ורמקולים אבל זה לא חובה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. * תקציב- עד 4.5k באילת. * מטרות המחשב- בעיקר אינטרנט, אופיס, לייטרום ופוטושופ. * גודל המסך- 13'-14' (גם יותר במידה ונשאר קל יחסית). * רזולוציית המסך- לפחות 1080p. * משקל רצוי- פחות משני קילו, במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא משהו מיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- Hdmi. * Bluetooth- לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- 128ssd מינימום. * כונן אופטי- לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודי- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה!

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. היי, אני מעוניין לקנות מחשב שיחזיק לאורך זמן ויהיה עמיד, בנוסף אני רוצה אופציה לגיימינג, לא חייב באיכות הכי מטורפת אני אוהב יותר אסטרטגיה משוטרים. התקציב הוא 3000 עד 3500 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב, לא מעוניין להדאיר אופציה לשדרוג עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה כמה מאות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לא חייב ברזולוציות מטורפות, אבל בעיקר שהמחדב עצמו יהיה מהיר יעבוד חלק ויחזיק כמה שנים טובות ללא בעיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב יהיה בשימוש י…

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים