עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. פלונטר 9.…

2. אני מחפש מחשב נייד לטובת שימושים של תיכנות בסביבות הרצה שונות כך שחשוב שיוכל לבצע חישובים באופן מהיר כמו כן גם מסך נורמלי להעביר מולו שעות על גבי שעות של תכנות. חוץ מזה הוא לא ממש מיועד למשחקים אבל כן לכל מיני אפליקציות של אופיס וכו'... וכמובן שיהיה אמין עם אחריות לתקופה מספיק ארוכה... זהו בגדול...התקציב כמו שנאמר בכותרת הוא 5000 שקל עם אפשרות חריגה של עד 5500....אני יודע שזה לא הרבה אבל אם יש מחשב נייד כזה שעומד בדרישות אודה לכם על המלצותיכם...

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  3. Started by sam76,

שלום, מחפש נייד בתקציב של עד 2500 חדש ועד 1500 יד 2,לשימושי אינטרנט,אופיס ווידאו.מחליף את ה-PC יש למישהו המלצה או הצעה? תודה!

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  4. Started by itshak1a,

פירסמתי דיון לפי 3 שבועות על מחשב שאני צריך וקיבלתי מ"bit" את המפרט הבא: 940 ₪ - Intel Quad Core i5 3570 3.4Ghz 270 ₪ - MSI B75MA-E33 660 ₪ - 16GB (2x8GB) Crucial Balistix Sport DDR3 1600Mhz 499 ₪ - NVIDIA GeForce Sparkle GTX650 1GB GDDR5 OC 320 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 299 ₪ - Cooler Master CMP-250 + Cooler Master 460W BUNDLE 90 ₪ - LG DVD-RW X24 49 ₪ - Intel Original Copper Base 1155 95W 340 ₪ - Windows 7 Home Premium 64 bit Hebrew 850 ₪ - DELL 23'' U2312HM ULTRA Sharp IPS , PIVOT 60 ₪ - Microsoft Wired Keyboard 600 USB 122 ₪ - Microsoft Comfort Mouse 6000 זה מאתר startpc, ניסית להרכיב את המפרט הזה ב tms אבל יש כל מיני רכיבים לא תואמים …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. אבא של אשתי רוצה מחשב חדש והוא אוהב משחקי מחשב בעיקר ישנים אבל גם חדשים. לא FPS אבל RPG ואסטרטגיה. הוא קנה איזה LCD 19" בלי חיבור DVI במבצע (זה מה שאנשים שלא מבינים קונים) אבל עם רזולוציה 1280X1024 הוא נתן לי תקציב נמוך יחסית של כ2500 שקל. הלכנו לחנות השכונתית ברחובות (לא אזכיר שם אבל הם בסדר) אבל המפרט שהם נתנו לא מצא חן בעני מה גם שהשידרוגים אצלם קצת יקרים וגם בגרסאות יקרות. הם עובדים רק עם אינטל הציאו e2140 עם gb 945g , wd 160gb js , geforce 8400gs ו 2gb זיכרון במארז וספק לא ידוע מקלדת ועכבר אולי גם רמקולים ב2450 שקל. חשבתי על מחשב AMD עם 2gb זיכרון כרטיס מסך x1950gt מארז hec+400Wtrt מקלדת ועכבר וההרכבה עצמית (כדי לחסוך כל שקל) . אם כמה חנויות יחסוך משמעותית אולי כדא…

• 4 תגובות
    • 781 צפיות
  6. Started by Tavor999,

שלום לכולם, אני מתעניין בדגם Studio 1555. האם מישהו יודע היכן אני יכול לראות אותו באזור חיפה? תודה מראש..

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  7. כיום המפרט הוא 6600k @ 4.2Ghz וכמובן 16Gb Ram וכרטיס מסך 2080Ti. השימוש הוא בעיקר VR על גבי הValve index לרוב בסימולטורי נהיגה וטיסה (iRacing, DCS וכו') ובנוסך מסך 1440P 144Hz וגיימינג בסינגל פלייר כאשר יוצא כותר מעניין. תקציב עומד על 3000-4000 ש"ח ואין לי בעיה של רכישת חלקים באמזון, נכון להיום לא הרגשתי צוואר בקבוק כאשר שיחקתי על גבי המסך או בOCULUS Rift CV1, האם יש באמת צורך לשדרג את המעבד, לוח אם וזיכרונות או שיעמדו בפריימים והפיקסלים הנוספים של הValve index? ואם כן לשדרג האם ללכת על הi7 - 9700k (אשר קירור הNoctua שלי יתאים לו) או ללכת לכיוון הקבוצה האדומה? האם הם מגיעים לתדרים של הכחולים בOC? בתודה מראש!

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  8. יש דבר כזה מחשב נייד עם יציאה אופטית כדי לחבר לרסיבר ולשמוע סאונד DTS או DD? ובנוסך שיהיה מספיק חזק כדי לנגן סרטי FHD? התקציב שלי הוא 3000-3500. יש חיה כזאת?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by ארנבון,

שלום חברה , יש לי מחשב לינבו 500N , המחשה התחיל להתחמם ונתקע הרבה , משום שהוא עדיין באחריות שלחתי אותו למעבדה שלשום , היום התקשרו אלי ואמרו שהיו הרבה חורים סתומים שפתחו אותם , והחליפו גם את כונן הסידי ( בגלל רעשים) . לטענתם המחשב נתקע בגלל בעית תוכנה ( למרות שעשיתי ריקברי הרבה פעמים והבעיה לא נפתרה) . רציתי לשאול אם במקרה וארצה לעשות פורמט לכל המחשב, האם אני יכול לפרמט גם את מחיצת הריקברי דרך פורמט רגיל? כך שהדיסק קשיח יהיה נקי לגמרי! במידה שכן האם אני יכול להתקין שוב את הריקברי ?

10. Started by DR_PAIN,

אני מחפש מחשב טוב לתוכנות כמו google sctchup עד לרמת רינדור ברמה הכי גבוהה. האם המפרט הזה יתאים? -Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray -ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler Socket 1156 -Gigabyte GA-P55-UD3L H55 CHIPSET Rev 2.0 -Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 -Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ -LeadTek GeForce GTS450 1024MB GDDR5 -צורב LG GH22 SATA x 22 Black -Cooler Master Elite 310 Blue -ThermalTake LitePower 500W W0316 500Watt סה"כ: ₪ 2,871.0 אשמח אם תתנו הערות.

• 2 תגובות
    • 602 צפיות
  11. Started by TalG,

זה הגיע לי במייל הבוקר: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/compose-006c000000lx35riaa/29064638/.o9ng3r?utm_campaign=UserReferral&utm_medium=raf&RAF=RFO_CPY_USRCLK אני מחפש מחשב בסיסי מאוד לאמא שלי, גלישה ואופיס בסיסי. מה דעתכם?

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  12. Started by roney tal,

שלום רב , אני רוצה לקנות משקפי vr לבני ומתלבט בין htc vive pro ל valve index יש לי מספר שאלות: אשמח לעצתכם מה רצוי לרכוש 1.אני רוצה לדעת מה יתאים מבחינת IPD ( יש לבני 55.5 ipd ) האם יש הבדל ביניהם, יש עדיפות ? 2. האם הדרישות למחשב שיריץ את ה VR לפי מה שרשום באתר החברה אכן מספק ? שמעתי שבמידה ולא רוכשים לפי המפרט האופטימאלי ייתכן יישנן תופעות לוואי של כאבי ראש 3. האם htc vive cosmos עדיף על htc vive pro ו valve index? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  13. נראה מה אתם מסוגלים להציע!

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  14. *תקציב: מאוד גמיש בעיקרון עד 5-6K. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? עד 13.3" לא יותר מזה. *האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב. * רזולוציית המסך? עדיף FHD לא מחייב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין משהו מיוחד. * משקל רצוי? כמה שיותר קל כמובן. לא יותר מ1.5 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה כל כך, המחשב יהיה 99% מהזמן בבית. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. מה שבא ברוך הבא. * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מלכתחילה רק SSD אבל אם לא ניתן אז שילוב או HDD רגיל. הגודל לא משנה כל כך, אם זה SSD שיהיה לפחות 128GB מן הסתם.. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה ת…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. הכי טוב שאפשר להרכיב בסכום הזה תודה רבה ;D מסך CRT ממש לא משנה איזה אין צורך באיכות, ציוד הקפי הכי זול אבל אנושי.. העדפה ל גיגה זיכרון . שוב תודה

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  16. Started by D.A.Y.C,

שלום לכולם. חבר שלי רוצה לקנות לו מחשב לגרפיקה. והוא החליט שהוא יבנה את המפרט, העלתי לכאן את המפרט לראות אם זה יתאים לו.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  17. Started by babalas,

טוב אני קונה מחשב ומתכנן לעשות OC ל E2140 עכשיו יש לי כמה שאלות: המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il מעבד Intel Pentium Dual-Core E2140 Box ₪378 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2140 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ₪598 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ₪595 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Gold GX XTC ₪419 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ26672048ELGEGX כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD2400PRO Sonic 256MB PCIe ₪231 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28280 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7170SB X18 DVD ₪155 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OAD717OSB קורא …

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  18. קיבלתי מחשב של טושיבה דגם L450-16N ולצערי אין לי יכולת אלחוטית (ניסיתי להפעיל את היכולת האלחוטית דרך F8 אבל זה לא עושה כלום). המחשב הוא מחשב משומש, וכמה שחיפשתי באינטרנט דרייבר בשביל זה אני לא מצאתי. אפשר בבקשה קישור להורדה של הדרייבר?

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Elad Alfassi,

שלום לכולם, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא (יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך חזק, עיקר השימוש שלי הוא תכנות מקבילי). מעבר לחוו"ד כללית, אשמח לדעת האם עדיף באופן משמעותי לקחת את ה- fractal meshify c במקום המארז שמופיע, תודה מראש לעוזרים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3950X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 3795 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 365 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 874 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 618 מארזים: be quiet! Case PURE BASE 500 Windo…

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  20. היי, יש לי פה שרשור מוקדם יותר לגבי מארז HTPC. אני רוצה לקנות את לוח האם הזה: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=60&Cat2ID=0&pid=AMD1239 ולהוסיף את כרטיס מסך הזה: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=8&Cat2ID=0&pid=32612 התכנון הוא להוציא וידאו מהכרטיס מסך וסאונד מלוח האם. האם השילוב הזה יעבוד? לקחת אחד מפה ואחד מפה? הבנתי שהכרטיס מסך הזה מעביר סאונד בחיבור DVI HDMI. זה אומר שהוא יעביר סאונד ישירות לפלזמה? וגם סאונד יעבור מלוח האם לרסיבר במקביל? בנוסף אני אשמח לקבל המלצה להארד דיסק הכ שקט שיש 500 GB תודה

• 3 תגובות
    • 595 צפיות
  21. אחרי המון זמן של מחקר והמתנה , הגעתי לסוף אתמול דיברתי עם חבר שלי שיודע להרכיב מחשבים , והוא אמר שאין לו בעיה להרכיב לי , ככה שהחלטתי לקנות מחשב בחלקים מ3 חנויות , NoaComp.co.il Pandas.co.il KSP.co.il הנה המפרט מעבד: קונה מKSP Intel Core i5 750, s1156, 8MB Box מחיר: 1040 ש"ח לוח אם: קונה מNOACOMP Intel Whitesburg DP55WB LGA1156 מחיר: 490 ש"ח זיכרונות: קונה מ NOACOMP G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 מחיר: 460 ש"ח דיסק קשיח: קונה מKSP Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS מחיר: 230 ש"ח כרטיס מסך: קונה מNOACOMP FORCE3D Radeon HD4870 1GB GDDR5 HDMI PCI-E מחיר: 720 ש"ח מארז: קונה מKSP Enermax Staray Mid Tower Black ECA-3171 מחיר: 355 ש"ח ספק כוח: קו…

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  22. שלום, יש עלה לי התקציב ל4K!!!!!!! זאת הפעם הראשונה שלי בפורום אז אני לא כל-כך מבין, אבל אני צריך שתעזרו לי למצוא מחשב לבר המצווה. צריך שהוא יוכל להוריד סרטים בלי להתקע לגמרי, שהוא יוכל להחזיק גם משחקים כבדים, השקט לא כל-כך חשוב אבל שלא יהיה חזק מדי. יש לי כבר הכול (לא צריך מקלדת עכבר רמקולים או מסך) קניתי מסך של AOC 22 אינץ' ועלה לי התקציב ל4K ואני לא יודע מזה OC אז אין לי מוסג מה להגיד על זה. תודה לכל משיעזור לי ואני צריך גם כרטיס מסך תודה.

• 12 תגובות
    • 896 צפיות
  23. Started by yonatanph,

מדובר במחשב לאישה מבוגרת לגלישה ברשת. צריך מחשב כולל כל הציוד ההיקפי. כפי שנאמר בכותרת אין תקציב מוגדר פשוט צריך לזכור למה המחשב משמש בבניית המפרט (לגלישה ברשת אין צורך במעבד חזק או כרטיס גרפי וכו'). ניסיתי להוציא ממנה קצת יותר לגבי מה היא רוצה מהמחשב אבל אני ממש בטוח שהיא הבינה על מה אני מדבר ולכן החלטתי לפנות לפורום לשמוע קצת דעות של אנשים. אני יודע שהדרישות קצת מעורפלות אבל אני מקווה שמישהו פה בכל זאת יוכל לעזור לי.

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  24. אשמח לקבל הצעות רלוונטיות לרכישת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי תחת הגדרה של מחשב מולטימדיה - כמובן שכשאני מסתכל על מחשבי המקבוק פרו החדשים של אפל אני מתחיל להזיל ריר אבל חשבתי גם על מחשב מבוסס WIN8 שיכול להוות מתחרה ראוי למחשב של אפל שיעודו הוא למעצבים ברחבי העולם: חשבתי על ASUS/SAMSUNG שהם השמות הגדולים היום בשוק ניידי המולטימדיה - דגם אחד http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N56VJ/ דגם שני http://www.samsung.com/il/news/localnews/2013/ces2013-series-7-chronos חשובות לי תכונות כמו זכרון 8 גיגה, כרטיס גרפי חיצוני של NVIDIA/ATM , כניסות HDMI USB3 , מסך 15.6" אופציה לזכרון פלאש SSD גם כן רצויה אמנם היא לא חובה כמו כן חשוב לי כונן CD/CD-RW מה שלא קיים במחשבי המקבוק החדשים…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. היי כולם, אשמח להמלצות למפרט. השימושים העיקריים שלי למחשב הם עבודה בפוטושופ, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט וקצת גיימינג. אני לא גיימר כבד אז זה לא עד כדי כך קריטי לי אבל אשמח אם המחשב יוכל להריץ משחקים חדשים כמו GTA ו-Half Life ברמת גרפיקה ומהירות מספקת. בנוגע לפוטושופ, אני צריך שהתוכנה תרוץ בצורה המקסימלית. ה תקציב שלי הוא בין 4,500 ש"ח ל-5,000, אם כי כמובן אשמח למחיר כמה שיותר זול. מכיוון שההבנה שלי בהרכבת מחשבים די נמוכה אשמח למפרט שלא דורש הרכבה מיוחדת מצידי ושניתן להשיג דרך חנות אחת (עדיפות לחנויות באזור המרכז, תל-אביב או ראשל"צ). בנוסף אני זקוק למסך חדש, לאותם צרכים, מסך גדול ורחב שיתאים לצפייה בסרטים ולעבודות גרפיקה. התקציב שלי למסך הוא עד 4,500 ש"ח. עוד משהו שאני…

• 4 תגובות
    • 638 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.