עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכם אנשים טובים, ברשותי מחשב פנטיום 4 D כפול ליבה, עם 2GB זכרון ולוח אם של אסוס מסדרת ה945 , כונן קשיח של 500GB, וכרטיס מסך של ATI X1800XT . בזמן האחרון המחשב כבר אינו פועל טוב כבעבר, כאשר אני מרגיש שהוא בקושי סוחב במשחקים חדשים, וגם בכל הנוגע לתוכנות שבהן אני משתמש לתכנות שלי, אני חש שמחשבי הוותיק אינו עומד בעומס . אני חושב שהגיע הזמן לשדרגו, כאשר התקציב הוא עד 2500 ש"ח, כשהחלקים עליהם חשבתי שצריכים שדרוג הם הכ.מסך, הלוח אם והמעבד .... אם באיזשהו צורה ניתן להשחיל בנוסף גם מארז מאורר היטב ולא יקר, אני אשמח, אבל הרבה פחות קריטי, כשהמטרה של השדרוג הנ"ל היא לתת לי כמה שיותר זמן של נחת ושקט מהמחשב בלי צורך לשדרג פעם נוספת בשנה-שנתיים הקרובות . כמו כן, במארז הקיים ישנו…

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  2. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

חובה במערכת: * מסך דק לפחות 17 אינטש * מעבד אינטל בתצורת LGA775 לפחות 1 מגה קאש * לפחות 1 ג'יגה זיכרון DDR2 * קירור אוויר שקט אבל יעיל (חשבתי למשל על שני סיילנטקט ואיזה קירור למעבד) * יציאת פיירוויל ויציאת רשת על הלוח - חובה * כרטיס מסך PCIe * SATA II X2 וPATA X 1 תקציב בסביבות ה...6000 ש"ח.

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  3. Started by Sygnus,

מה דעתכם על המפרט הזה: 14.1 אינץ', משקל 2.4 כולל סוללה. מעבד אינטל Intel Core 2 Duo T5550 1.83GHz זכרון 2048MB DDR2 667MHz דיסק קשיח 160GB כרטיס גרפי Intel X3100 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JVDV2750 ברצוני לדעת עד כמה הדגם הזה מוצלח, ואיך הוא נחשב למחשבים אחרים בטווח מחיר זה כמו LG, Dell והאם הסוללה שלו יכולה להחזיק כ 3 שעות, כי הבנתי שהמחשבים מסדרת dv 6000 מחזירים בסביבות 1.5 שעות. תודה.

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  4. Started by Posford,

שלום אני מחפש מפרט מחשב עד 1,800 ש"ח. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים, אופיס. אני לא יודע אם זה אפשרי בתקציב הזה אבל אני מעוניין שיהיה במחשב : צורב DVD 2GB זכרון HD לא גדול, 200GB יספיק לוח אם עם כרטיס קול, כרטיס מסך וכרטיס רשת מובנה. כולל מארז כמובן וספק. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  5. Started by kop,

ערב טוב ושבוע טוב לכולם.. אני מעוניין לקנות מחשב נייד ואני צריך את עזרתכם.. ההבנה שלי במחשבים לא גבוהה במיוחד לכן יכול להיות שאשאל שאלות בסיסיות כדי להבין ולעשות את הרכישה הטובה ביותר עבורי.. אני מעוניין במחשב בעיקר לשימושים בסיסיים כמו WORD, אינטרנט, הורדות, צפייה בסרטים מוזיקה. אבל אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק ומספיק איכותי כדי שתהיה לי האפשרות לשחק במשחקים ברמה טובה ומהנה. הגודל הרצוי הוא סביב ה-13-14 אינ'צ משקל- כמובן שהייתי שמח שישקול כמה שפחות אבל אם זה משקל קטן יותר בצורה לא משמעותית מעלה בצורה משמעותית את המחיר אז אפשר להתפשר. קישוריות- אני צריך חיבור אינטרנט סביר, לא חייב משהו מדהים, משהו שיספיק לשימושים יומיומיים רגילים. כמובן שאחריות היא דבר חשוב ועליו אי אפשר …

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  6. שלום לכולם. ברשותי מחשב נייד של MSI, דגם PR600. לאחרונה פירמטתי את מחיצה C והתקנתי Windows XP SP3. כמו תמיד, לפני שאני מתחיל להתקין מחדש תוכנות שונות, אני מכניס את דיסק ההתקנה של המחשב הנייד (שהגיע יחד איתו) ומתקין דרייברים של ישומים שונים (מסך, לוח אם, חיבור אינטרנט, אודיו... ). הפעם, מסיבה לא ברורה, האודיו של המחשב אינו עובד. הצצה בלוח הבקרה באפשרויות האודיו (Sound and Audio Devices) מאשרת את תמונת המצב: "No Audio Device". הצצה בלוח הבקרה בתוכניות המותקנות במחשב (Add or Remove Programs) מאשרת, שהדרייברים אכן מותקנים במחשב. הצצה ב- Device Manager חושפת מספר התקנים עם סימן קריאה צהוב, אך אף אחד מהם אינו קשור לאודיו. ניתן גם לראות, שכל רכיבי האודיו מותקנים שם כראוי. ראוי…

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  7. Started by October,

מחשב עד 5500 שח! המחשב יועד לעבודה גראפית 2d/ photoshop/ flash וכדומה וגם למשחקים מדי פעם intel core i5-750 box -----------מעבד gigabyte GA-p55m-UD2-----------לוח אם 1000 GB Samsung sepoint 32 mb --------------- ארדיסק G skill DDR3 4Gb 2x2048 2000 Mhz CL 9-9-9-27 ----------- זכרונות Twintech Geforce GTX 275 896mb XT OC edition ------------------ כרטיס מסך Coolmaster CM 690 -------------- מארז Chieftech A-135 650W ------------ ספק Scythe ninja ------------ מאורר למעבד כולל צורב

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  8. Started by צבי 555,

אהלן חברים אני רוצה לקנות מחשב ללימודי הנדסת חשמל יש לי תקציב של 6000 שח מה אתם ממליצים ?

9. Started by GHOST,

המחשב ישמש בעיקר לתוכנות צילום ועריכה החלקים שאני צריך הם *מעבד (מבוסס AMD) *לוח אם *כרטיס מסך (מבוסס ATI) *הרדיסק (80GB) *זכרון פנימי (512 לפחות)

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  10. Started by yuval48,

מטרת המחשב: מחשב לשימוש בכיתת לימוד (שימוש באופיס ובאינטרנט בעיקר) + סרטים\סדרות HD .. מעדיף מחשב יחסית "חזק" עם כרטיס מסך טוב גודל מסך : 15 לפחות משקל רצוי: לא כזה קריטי אבל כמובן כמה שפחות האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן זמן סוללה לפחות 5 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB. ו HDMI בלוטות: כן כונן קשיח: חצי טרה צורב: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם בתקציב צריך להכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. העדפה לחברה? לא. תקציב: 4000 4500 תודה!

11. Started by qqaaz,

הי אני צריך מפרט למחשב לעריכה גרפית מה עדיף : pentium d 3.4 או core 2 duo e6300 עד כמה חשוב 2 ג'יגה זיכרון לעומת 1 ג'יגה

• 6 תגובות
    • 688 צפיות
  12. Started by joelittle,

שלום רב , - במחשב הנייח שלי יש לי כרטיס מסך GTX460 . איזה כרטיס מסך של מחשב נייד יכול לתת לי ביצועים הדומים לכרטיס מסך זה ? האם יש לוח שוואות לביצועים של כרטיסים ניידים.נייחים שהייתם יכולים להמליץ לי עליו ? כמו כן , האם יש מחשב נייד לגיימינג שניתן לרכוש היום בארץ שתוכלו להמליץ לי ? תודה מראש , ג'ו

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  13. מה דעתכם על המפרט והמחיר הבאים: מעבד מהיר כפול ליבה של 2.5GHz INTEL P-E 5200 לוח אם מהיצרן מהדור החדש ,BIOSTAR עם ציפסט INTEL G31 בלוח קיימת יציאת PCI-E, דיסק קשיח ענקי של 320GB במהירות 7200RPM SATAII זיכרון של 1024MB במהירות DDR 2 800 צורב DVD דו שכבתי X18 מסך 19" 2MS כולל רמקולים LCD TFT !!!!! ויציאת DVI מארז חזק עם מאווררים + ספק כוח של 350W סה"כ מחיר 1990 ¤ בלבד כולל מע"מ שימוש עיקרי: אופיס ואינטרנט.

• 4 תגובות
    • 688 צפיות
  14. שלום, אני מעוניין ברכישת מחשב נייד לחייל משוחרר, ישמש בעיקר לצפיה בסרטים, סדרות וגלישה באינטרנט. אין צורך בDVD אך יש צורך בחיבור לטלוויזיה (HDMI מסך 40') הניידות לא כ"כ חשובה ולכן חשבתי על מחשב 15' קישוריות WIFI (כמובן) ובלוטות'. המחשב יקנה בארץ, האם יש חנויות מועדפות? המחיר צריך לכלול מערכת הפעלה. תקציב עד 2500 ש"ח (עדיף לחסוך כמה שיותר). חשבתי על המחשב הזה, או משהו בסגנון http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=VOSTRO1540&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  15. Started by SaintSoul,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי אך שיוכל גם להריץ משחקים טובים שתואמים למחיר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אופציה גם לגיימינג! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שיתאימו למלוא המחיר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  16. Started by SyTuN,

אז ככה הוא רוצה מפרט למחשב. לא כולל מסך אך כולל רמקולים (לא משנה איזה) עכבר ומקלדת.... המחיר הוא 3000 ש"ח עם חריגה הוא רוצה אותו למשחקים בעיקר אבל כמובן שגם אינטרנט ותוכנות. בקיצור מחשב סביר לימינו. הוא מוכן לחריגה של 500 שקל גג וצריך הרכבה... לא צריך שו םדבר חוץ מזה כמו מערכת הפעלה אבל צורב DVD צריך! תודה לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 688 צפיות
  17. אני מתכוון לקנות מחשב נייד, כמו שאתם שמים לב בסביבות ה6000 שקל.. עכשיו אני בהתלבטות קשה בין הLG E500 לבין הDELL 1520 לבין הHP 6515, מבינהם איזה הכי יציב, והכי נוח והכי כדאיי מבחינת האחריות? ועוד משו'... אבא שלי אומר שעדיף לקנות ב5400/5500 שקל את המחשבים הבאים: TOSHIBA Satellite A200-14D http://zap.co.il/model.asp?model_id=577483 Lenovo 3000 N100 http://zap.co.il/model.asp?model_id=519277 במקום להשקיע עוד 600 שקל ולקנות מחשב נייד בטכנולגיית סנטה רוזה, מה אתם אומרים על זה? אגב מה החידוש בסנטה רוזה מלבד היעילות של המעבד, חיסכון בחשמל ושיפור הביצועים של המעבד?

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  18. מksp: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1 1110 1110 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 1 590 590 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB TwinMOS 2 350 700 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 7600GT Silent 256MB DDR III, TV, DVI, PCI-E 1 1050 1050 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 1 360 360 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? CD-ROM כמות מחיר סה"כ SAMSUNG 52x 1 75 75 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16, DL x8 1 190 190 מא…

• 9 תגובות
    • 688 צפיות
  19. גודל מסך בין 13.3 עד 14 אינטש --> רצוי 14" משקל --> עד 2 ק"ג (אם אפשרי) זמן סוללה --> מינימום 3 שעות אין צורך ביציאות מיוחדות. כונן קשיח--> 250 גיגה מינימום רצוי צורב DVD וכמו כן רצוי אבל לא הכרחי שהנייד יהיה ממותג מוכר. מטרות עיקריות --> גלישה, אופיס, וידאו וקצת משחקים (לא כבדים). תקציב עד 3500 ש"ח --> אפשרות לחריגה עד 4000 ש"ח אשמח אם תוכלו לעזור

20. Started by ido-nava,

שלום, לאחר כחודש של חיפושים אחר מחשב נייד, נינעלתי על שני דגמים של ASUS. שההבדל ביניהם הוא ענק, אז אני רוצה לשתף אתכם בהתלבטויות שלי ולבסוף להגיע להחלטה. אז קודם, השימושים העיקריים של המחשב יהיו אינטרנט, סרטים (FULLHD), הורדות, אופיס וכו', מה שאין למחשבים המודרניים החדשים להתמודד איתם, אך ההתלבטות העיקרית שלי היא האם להכניס אופציה למשחקים או לא (למרות שאני עוד לא סגור עד כמה אני ישחק משחקים ואם יהיה לי זמן לזה)... כרגע אני עושה מכינה ובעתיד הכוונה היא התחלה של לימודי הנדסה/מדעי המחשב, כך שארצה שהמחשב ישמש אותי בהמשך גם ללימודים. המחשבים הם: 1.Asus Zenbook EX31E http://www.fre.co.il/pl_product~135135135~39~89.htm 2. Asus N55SF-S1188V http://www.fre.co.il/pl_product~132131…

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  21. Started by orior123,

מה דעתכם לבחירה בין שתי הצעות: DELL INSPIRON 6400 5601D המוצע באופיס דיפו ב 4500 ש"ח או HP NX7300 המוצע ב 5000 ש"ח בשניהם מוצעת שנת אחריות אחת. ההבדל במערכת ההפעלה. DELL מגיע עם Windows Vista Basic Enabled ואילו HP עם Windows Vista Business. מה דעתכם/עצתכם - איזה כדאי לקנות ? המפרט בשניהם זהה. לדוגמא זה של HP מפורט כאן: HP Compaq nx7300 Intel® Core 2 Duo Notebook PC מק"ט: RU464EA Intel® Core 2 Duo T5600 Processor ‏ מעבד ‎‎1.83 GHz , מטמון 2‎ MB L2, ‎667 MHz FSB מהירות מעבד Intel® 945GM Express Chipset Chipset 1024MB DDR2 Supports up to 4GB of DDR2 זיכרון ראשי 2 SODIMM slots חריצי זיכרון 120 GB (5400 rpm) SATA דיסק קשיח Intel 950 GMA, 224 MB Shared זיכרון גרפי DVD+/-RW Dri…

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  22. הציעו לי מחשב נייד של דל שרק קנו ולא צריכים אותו, השאלה היא האם לא תהיה לי בעיית אחריות איתו

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  23. שלום, אשמח להמלצות על מחשב נייד לגלישה באינטרנט בעיקר. מסך 15", המשקל לא ממש קריטי וגם לא צריך הארד דיסק גדול. אם יש מחשב שבו המאווררים הם מאחורה או בצדדים ולא בתחתית אז זה יכול להיות פלוס רציני משום שאני אניח אותו הרבה על המיטה ואז אני אזדקק להגבהה אם המאווררים בתחתית. כמו כן אולי זה ישמע מוזר אבל ישנה גם עדיפות ששקע החשמל יהיה בצידו הימני של המחשב. הסיבה היא שבמחשב הנייד הנוכחי שלי השקע התקלקל כבר 4 פעמים ונמאס לי לתקן אותו (אחת הסיבות היא שהשקע נמצא מצד שמאל והמטען מימין ככה שיש לחץ בשקע). תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  24. שלום , אני צריך עזרה בייעוץ שדרוג המחשב ( ללא OC ) , יש לי כרגע ( לא מדובר על המחשב על שיש בצד יצין ) מעבד E6750 זכרון 1GB - היה 2 - השני נשרף - כרטיס מסך 8500GT לוח אם של ASUS - COMMANDO - S775 יש אוורור למעבד משהו של ZALMAN גדול יפה כזה - לא יודע איזה סוג בדיוק * אני רוצה להחליף את הכרטיס מסך למשהו יותר טוב - מרמה התחלתית של GTX 260 - ואני חושב שאני רוצה GEFORCE * אני רוצה זכרון חדש - 4GB - ללא הכרטיס הישן - איך OCZ REAPER 44412 ? * בקשר למעבד - אני לא יודע אם להחליף - האם כדאי להישאר עדיין עם מה שיש או להחליף ב2 ליבות ושזה יהיה 8400 כמובן - או 4 ליבות שאני לא יודע איזה סוג - אשמח לקבל פה הצעות - האם המעבד שיש לי כרגע ישן מדיי והכדאי להחליך כדאי שלא יהיה צו…

• 7 תגובות
    • 688 צפיות
  25. Started by imMORtallica1,

המחשב מיועד לילד נכה שצופה כל היום בסרטים וסדרות, אני לא מבינה בתוכנות ולא יודעת מאיפה הוא מוריד את הסרטים. אני לא מבינה במחשבים, ניסיתי לענות ככל יכולתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הורדה וצפייה בסרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)- גודל מסך עד 15.4 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…

• 0 תגובות
    • 688 צפיות

דיונים חדשים בפורומים