ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,449 דיונים בפורום זה
-
עבור אחותי, להחליף את המחשב המזדקן שלה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 500 ש"ח, אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית, קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנות איור ועיבוד תמונה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?3 . האם יש צורך …
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד השנה באוניברסיטה ומחפש לקנות לפטופ שיתאים לעבודה שוטפת מול מסמכים, לצפייה בסרטי HD ולמשחקים בינוניים. * גודל המסך? מינימום 14 אינץ * משקל רצוי? לא ממש חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא נראה לי, אני חושב שרוב הזן יחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן,HDMI ושיתאים לניגון סרטי HD. * בלוטות? לא יודע, כמה כבר צריך את זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד כמה שאלות: * האם כדאי לי להשקיע בכונן רשיח SSD 128GB ולקנות בנוסף כונן קשיח חיצוני 500GB שישמש לאיחסון שהם דיי זולים היום? * האם ישנם מחשבים שמתאימים לצרכי שהם בעלי מסך מאט? מה בכלל היתרונות של המסכ…
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
הציעו לי מחשב נייד של דל שרק קנו ולא צריכים אותו, השאלה היא האם לא תהיה לי בעיית אחריות איתו
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להחליף את המחשב הישן שלי, המחשב משמש לעבודה משרדית, משחקים קלים, פוטושופ, צפיה בסרטים מהמחשב בחיבור HDMI. מצרף שאלון ממולא. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, פוטושופ, תכני HD, משחקים קלים כמו Heroes of might and magic א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Heroes of might…
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
המחשב מיועד לילד נכה שצופה כל היום בסרטים וסדרות, אני לא מבינה בתוכנות ולא יודעת מאיפה הוא מוריד את הסרטים. אני לא מבינה במחשבים, ניסיתי לענות ככל יכולתי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הורדה וצפייה בסרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)- גודל מסך עד 15.4 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום, למרות שכבר טכנית רכשתי מחשב עדיין יש לי טיפה זמן להתחרט ולשנות מס דברים. הדרישות מהמערכת הינם להריץ עריכות HD באופן חלק למדי, משחקים לעיתים רחוקות אבל חשוב שיעבוד כמו שצריך, ועבודה ב SOLIDWORKS 2011 המחשב שנרכש הינו: I7 960 ASUS SABERTOOTH X58 2 כונני 60GB CORSAIR SSD X3 4GB )TOTAL OF 12GB( 750W ספק מארז טרמלטק עם קירור מים כרטיס מסך לא נכלל וכנל דיסקים קשיחים מכיוון שיש לי מהמחשב הקודם. (8800GTS OC) בהתחלה בחרתי בכיוון של מעבדי ה2600K אבל להבנתי הפוטנציאל היותר חזק היה דווקא מהX58+I7 960 אבל לאחר מכן שקראתי מידע באינטרנט אני כבר יצאתי ממש מבולבל ולכן אני מנסה להיעזר בכם כדי לקבל דעה יותר מוצקה. ממה שהבנתי ה2600K בעל פוטנציאל גדול יותר לOC וכבר איך שהוא מגיע בבנצמאר…
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
היי בחיפוש אחר מחשב נייד שהדרישות ממנו הנם: תקציב עד 4000,משקל עד 2.5 ק"ג (ישמש ללימודים,דברים סטדנרטיים לחלוטין כגון אופיס אינטרנט הורדות ,סרטים) נתקלתי במודעה הזו: http://www.lenovo-israel.co.il/pl_product~6370W48~2~10.htm את הדגם אני מכיר ולדעתי משלל החלופות שמצאתי הוא עונה לצרכים,האם מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת החנות\אתר? האם יש משהו שאני "מפספס" במודעה?לפי מה שצויין המחשב חדש ולא מחודש אשמח גם להצעות על ניידים אחרים אם יש משהו מומלץ יותר במסגרת הדרישות תודה
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי תקציב 2500 שקל ואני רוצה את המחשב הכי טוב שאפשר למשחקים...מצאתי משהו ממש מצוין באייבורי http://ivory.co.il/product.asp?productid=794&CatCode אם השדרוג בכרטיס מסך ל8500...ואופציה להורדתה באיכות הלוח אם לG31 ובמקומו לשדרג ת'מעבד ל6750. מה אתם חושבים?יש הצעת מחיר טובה יותר?למה ואיפה? תעזרו לי בבקשה יום ראשון אני קונה מחשב!
-
- 8 תגובות
- 681 צפיות
-
-
חבר שאל אותי לחוות דעתי על המפרט +המחיר הבאים. אני, לעומת זאת, אשמח לשמוע את דעתכם..
-
- 5 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שני מחשבים לפי מה שראיתי פה כולם עברו יחסית את אותה התלבטות ואשמח לחוות דעת וקישורים לביקורות אנגלית או עברית Asus N55SF-S1358V או HP Pavilion DV6-6b19ej סליחה על הפונט הלא קבוע פשוט זה מועתק, בכל מקרה ביקורות לASUS מצאתי וכל הביקורת שמצאתי אומרת פחות או יותר אותו הדבר מחשב מדהים מבחינת ביצועים וסאונד. הבעיות שלו זה המקלדת שאומרים שהיא לא נוחה והחצים בו לא מתאימים למחשב למשחקים והחומרים ממנו הם עשויים על הHP לא הצלחתי למצוא אפילו ביקורת אחת עכשיו בין התגובות שקראתי היו לפחות איזה 3 התלוננו שהאסוס מגיע עם פיקסל שרוף האם זה מעיד על איכות המחשב? ואיך אסוס בכלל מבחינת אמינות?וגם איך HP?
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום רב! אני רוצה לקנות מחשב חדש .. בלי החלקים שמצויינים בנושא. בעיקרון זה מעבד, לוח אם, כ.מסך וספק+מארז. המחשב יעבור OC(לא שלי אישית , אלא של החנות שאני קונה ממנה) והצרכים העיקריים הם משחקים. עכשיו הכי חשוב שאני לא ייתקע איתו עוד איזה שנה ככה ולא יהיה לאן להמשיך איתו מבחינת שידרוגים .. אני רוצה שאני אוכל לשדרג מבלי להחליף חצי מחשב. P.S אפשר בבקשה מפרט מ TMS? משם אני מתכוון לקנות! בקשר למארז וספק .. אני מעדיף ת'דיל הזה של מארז+ספק(לא ג'נרי כמובן) ואם אין אופציה למשו טוב במחיר סביר , אז לא צריך .. יש לי מארז שאני אוכל להסתדר איתו אני מאמין.
-
- 7 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם ^^ קודם כל, אני מתנצלת מראש אם כל דבר בהודעה שלי משדר בורות ונוביות שנוטפת מכל חור אפשרי. אני כבר הרבה שנים לא ממש מתעניינת בתחום החומרה, אז תהיו סבלניים. אממ..כן, אז שמי רותם, ואני מעוניינת להרכיב מחשב לאחי הקטן. בשיטוטי ברשת נתקלתי בכל מיני מערכות מחשב "מוכנות מראש", במחירים אטרקטיביים ואטרקטיביים פחות, אבל בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שאי אפשר לדעת מה מוכרים לי, מה העבר של החברה שמוכרת (ויצא לי להיתקל בלא מעט תלונות כלפי כל אחת ואחת), ומה הסיכוי שאני אצטרך לבקר אצלם בדחיפות כדי לתקן את המחשב. כמובן, כל העסק של החומרה וההרכבה. אנחנו כנראה נשלם בתשלומים, אבל לא דרך האינטרנט. מעדיפים להגיע לסניף של החברה ולסגור הכל פיזית שם. אז אם כבר לקנות מחשב מוכן (או מחשב שא…
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
מכל מה שעברתי בפורום, לא מצאתי משהו בתקציב שלי למטרת משחקים כבדים (HL2, WOLF3 וכיו"ב). אז ככה, אני עוד ביררתי באיזור חודש מאי-יוני, כשהקו המנחה היה כרטיס מסך רציני (אז זה היה הSAPPHIRE 9800PRO), ואני לא יודע מה השתנה מאז. חוץ מזה, הציעו לי AMD יותר מאינטל, אבל אני לא סגור על שום דבר ספציפי. לא צריך: מסך, פלופי, צורב/CD, מקלדת, עכבר ורמקולים! וגם בלי מארז מפואר (רק שיהיה גם עם USB מקדימה וספק איכותי) דגש על מעבד חזק, לוח אם טוב וכרטיס שלא יעבור את ה1400ש"ח. תודה
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
-
אני צריך מפרט מחשב סטנדרטי, לגלישה באינטרנט,צריבות ועבודות משרדיות+מסך,צורב, וציוד היקפי (מקלדת,עכבר,רמקולים) שלא יעלה יותר מ 3000 שקל... מישו יכול בבקשה לבנות בשבילי?
-
- 8 תגובות
- 681 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 15,000 שקל אז תשתוללו א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לא חייבים לשרוף את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו, גיימינג ברמה גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Premiere, sony vegasפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כל המשחקים החדשים שיוצאים, אני עושה ביקורות וידאו וגם Let's Plays -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך עזרה לגבי מחשב נייד בתקציב 4000 אולי עם חריגה קטנה כלפי מעלה... שימושים הם לסטודנט בעיקר, אבל רוצה שיהיה לסרטים טיפה משחקים וזהו, שלא יהיה קטן מידי. תודה לכולם.
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אהלן, נעזרתי קצת במפרטים המומלצים, מבקש את האישור שלכם ליתר ביטחון. המחשב כאמור ישמש בעיקר לעבודה משרדית וצפיה בסרטים (אני חושב שאפשר גם HD מדי פעם עם המעבד הנ"ל, תקנו אותי אם טעיתי) שאלה נוספת, מהנסיון שלכם, האם ניתן להתקין WIN7 עם 2GB זיכרון בלבד ולצפות שזה ירוץ חלק? מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Athlon X3 440 3.0Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪398 לוח אם: Gigabyte GA-MA78LM-S2 AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪287 מארז: THERMALTAKE WING RS 301 Front Mesh Grill Black 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪213 ספק כוח: THERMALTAKE Litepower 430W כמות: 1 - מחיר: ₪173 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DD…
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB Kingston כרטיסי מסך Sapphire (ATI) X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E כרטיסי קול C-Media CMI 8738 5.1 (PCI) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY Teac/SONY 1.44 מסך Samsung 971P צורב LG GSA-H44N X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5K עם אפשרות לחריגה של עד 500 אם זה מצדיק. ואפשר גם בפחות. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, הורדות, משחקים בעיקר סימולטורים: GTR2, FS9. FSX וכו' 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 22" 1680X1050 (נוטה לכיוון הסאמסונג T220 - הצעות אחרות יתקבלו בשמחה), מקלדת. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? ללא מארז - יש לי AURORA 3D 570 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד מרובע ליבות (FS9 ו-FSX מסתמכים יותר על המעבד), כרטיס המסך שהכי משתלם לרזולוציה ולתקציב. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עיצוב: מארז כבר יש - מה נשאר? שקט: חשוב לי - עד כמה שא…
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
אהלן, יש לי ידידה שרוצה לקנות מחשב נייד. היא סטודנטית לאדריכלות, ולכן צריכה מחשב נייד דיי בסיסי שיריץ תוכנות Office וגם תוכנות כמו פוטושופ ו-AutoCad. לפי מה שבדקתי התוכנות האלו לא באמת כבדות (גרפיקה דו-מימדית ושירטוטים), והיא לא מתכוונת להריץ תוכנות כמו StudioMax או מאיה. המחיר צריך להיות באיזור ה-5000, ועדיף מסך באיזור ה-15". חשוב שיהיה קל, שיהיה מחברה מוכרת (אחריות וכדומה), ושיהיה רלבנטי לכמה שנים טובות. יש לי ידע בסיסי בחומרה של מחשבים רגילים, וחשבתי על משהו כזה: http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=713500 תודה,
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו יודע מה ההבדל בין סדרה R ל סדרה T של לפטופים של IBM. אני יודע ש סדרה T נחשבת ליותר טובה, אבל למה? תודה אורי
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
קצת משחקים וסרטים ואיך האיכות שמע שבו והאם היא גבוהה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv61120ej#shidrug תודה
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
ראיתי אותו מתומכר ב2800 ש"ח והשאלה שלי אם הוא שווה ? או שיש יותר טובים באותו מחיר. תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
רציתי לקחת מחשב נייד לעבודה בשביל כמה דברים, 1. בדיקת רשתות אלחוטיות. 2. תיעוד של עבודות בשטח. 3. גישה מהירה לאינטרנט אם צריך לחפש מידע מסויים. שמתי את העין על הEEE PC 901 אבל בארץ הוא נמכר רק בגרסת חלונות XP ואני דווקא רציתי את הגרסה של הSSD 20 ג'יגה שבאה עם לינוקס אבל שוב לא מצאתי. מצד שני במחיר של נטבוק מוצלח (בערך 2600/3200 ש"ח) אפשר לקבל מחשב נייד עם מסך 15.4 בלי מערכת הפעלה אבל עם חומרה מספקת בהחלט לדעתי בשביל המשימות שהצבתי. אז נטבוק או לא נטבוק? ואם מישהו יודע איפה יש את ה901 בגרסת SSD20 גיגה עם לינוקס תשתפו אותי.
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-