עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מעוניין במחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקי מחשב (בעיקר GTA4 ו PES, אולי פה ושם משחקים טיפה יותר כבדים) ולסרטי HD. חשוב שהמחשב יהיה שקט, אבל הכי חשוב שהוא יהיה כמה שיותר מאוורר עקב כמות אבק בלתי רגילה אצלי בבית. אני לא מתכוון לעשות למחשב OC, ושידרוג עתידי אפשרי לחלקים מסויימים. כמו כן, אני מעוניין במסך מחשב, 21-22 אינצ' עדיפות עם יציאת HDMI (כמו גם בכרטיס המסך). אין צורך במקלדת, עכבר ורמקולים. את המחשב אני רוצה שירכיבו לי בחנות. בקשר למערכת ההפעלה, אני לא סגור שאני רוצה כי יש מצב שזה יקפיץ לי את המחיר. החנות ממנה אני מתכוון לקנות את המחשב היא כנראה RSM או כל חנות מומלצץ אחרת באיזור תל אביב-ראשלצ. התקציב, כולל מסך הוא עד 5000 שקל. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 851 צפיות
  2. שלום לכל חברי הפורום.. ברשותי מחשב נייד של ACER דגם EXTENSA 5620Z DUAL CORE עם ויסטה HOME PREMIUM ולאחרונה אחרי שהחלפתי ספק אינטרנט המחשב נהיה איטי מאוד, לא רק באינטרנט. עד שהמחשב עולה לוקח בערך 5 דקות, לוקח לא מעט זמן לתיקיות וקבצים להיפתח ופשוט איטיות טוטאלית. רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם לבעיה וכיצד ניתן לפתור זאת. תודה מראש לעונים ולעוזרים!

3. Started by Ben Huri,

מישהו יכול להגיד לי איך כרטיס המסך הזה? ATI Exo Pro R5 M330 2G אני יודע שGFORCE נחשבים לטובים בשוק, אבל אני לא צריך כרטיס מסך משוגע. העניין הוא האם שווה להשקיע עוד 300 ש"ח בשביל כרטיס המסך הזה לעומת הINTEL HD שהבנתי שהם דיי פשוטים... זה המפרט הכללי של המחשב (אני רק לא יודע כמה GHZ המעבד), אשמח גם לדעת מה דעתכם לגבי מחשב כזה וכמה הוא אמור להיות שווה בש"ח (אני יודע שהוא בלי ווינדווס). תודה!! תכונות מותג:LENOVO טווח מחירים:2000-3000שח דגם:80E502CWIV סוג מעבד:Intel Core i7 גודל מסך:15.6אינץ נפח זיכרון פנימי:8GB טווח משקלים:2-2.5 ק”ג נפח דיסק קשיח:1TB משקל החל מ-:2.5ק”ג מערכת הפעלה:- מבנה:NetBook נתונים נוספים: מסך 15.6" זיכרון בנפח 8GB מעבד Intel Core I7 כרטיס גרפי A…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף מאוד שלא לחרוג בכלל, אפשר עד 500 ש"ח אם קריטי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית על פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. רק מסך, עדיף בגודל 24 אינץ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן …

5. יש לי תקציב של 4500,עכשיו רציתי לדעת בבקשה אם כדאי לי לחסוך קצת במעבד בישביל כרטיס מסך קצת יותר חזק,אני רוצה ליקנות amd 5000 וכרטיס מסך xt2900 או שעדיף לרדת לכיוון ה amd 4200 ,תודה.

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  6. Started by GT.N,

אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן 7.5 ומראה לאחרונה סימני עייפות, בעיקר המארז (כפתור power לא תקין, יציאות audio שלא עובדות ועוד). הייתי שמח לעשות upgrade לרכיבים שלו אך לאחר שוטטויות רבות בפורומים, הגעתי למסקנה שכדאי להרכיב מפרט חדש. אם למישהו יש רעיון איך לשפר את המפרט הנוכחי בתקציב נמוך ממפרט חדש אשמח לשמוע אותו. מפרט נוכחי: CPU: Core 2 Quad Q9300 2.5Ghz Mobo: Asus P5Q DDR2 Memory: Corsair DHX 2x3GB DDR II 800Mhz CL4 GPU: MSI HD6850 OC HHD: Seagate Barracuda 500GB 7200RPM 32MB SATA II+WD mypassport 500GB Cooler: ThermalTake Golden ORB II Case: ThermalTake M9 Mid Tower PSU: ThermalTake TR2 550W Silent PSU 24pin Optical Drive: Asus DRW-2014LlT DVD+-RW Black LightScribe Sata Mon…

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  7. אז ככה אני זקוק לשידרוג של המחשב(מעבד,זיכרון,כרטיס מסך,לוח אם,דיסק קשיח,ספק). וכל זה חייב להכנס לתקציב של 3600 שקל... אני מעוניין Dual Core ולוח אם שתומך בPcie-e וזיכרונות DDR2 דיסק קשיח 160 ג'יגה? יש מצב אתם מכינים מפרט כזה מחנות אחת?

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. לאחר תקופה של שיטוט וחיפוש בפורומים השונים של האתר, ולאחר דיונים עם מיטב המלומדים כאן, הרכבתי לעצמי את התפריט הבא ואשמח לשמוע את חוות דעתכם מלומדיי! המחשב מיועד לצפייה בסרטים וסדרות, להורדות [אימיול], לגלישה ולעבודות אופיס [לא מתוכנן OC]. ראשית אציג את המפרט ואחר כך את הסיבות והספיקות: מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤452 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ¤483 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤380 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤195 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤574 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TR…

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  9. אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים בתקציב של 4000 ש"ח. אשמח מאוד אם המחשב יורכב בארה"ב(שמעתי שזה יותר זול) כי אני יכול להביא אותו משם בקלות וכמו שכתבתי זה יותר זול. כמו שצויין השימוש העיקרי הוא משחקים וקצת צפייה בסרטים. הדגש הוא על גרפיקה טובה ושהמחשב ירוץ חלק. תודה רבה לעוזרים!!! ;D

• 0 תגובות
    • 508 צפיות
  10. שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש בסכום של 4-5 אלף שקל המחשב הוא בעיקר למשחקים ודברים כאלה. אני צריך שיחזיק לי להרבה זמן. תגיד אתם יכולים להמליץ לי על חלקים? לא כולל מסך. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  11. Started by groovy,

Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb 1,230 ש"ח Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 1,095 ש"ח Twinmos DDR2 667 512MB 590 ש"ח XFX GeForce 7600GT 256MB PV-T73G-UDF 1,288 ש"ח Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin 483 ש"ח Hitachi Deskstar 80Gb 7.2K 8Mb Buffer SATA II 258 ש"ח LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black 210 ש"ח האם כדאי לנצל את הורדת המחירים של amd ולקנות מפרט מבוסס על מעבד של amd (די דחוף לי המחשב...) או לחכות לקונרו. עוד שאלה שרציתי לשאול היא האם כדאי להחליף את הכרטיס מסך ל7900 או למשהו אחר (האם יש הבדל משמעותי?) תודה.

• 6 תגובות
    • 761 צפיות
  12. עם אפשרות לחריגה ל 6000 ש"ח המחשב לא ישמש אותי למשחקים או תוכנות גרפיקה,זה יהיה לשימוש אינטרנט מיילים ומצגות,אני צריך שיהיה בגודל של 14 אינצ' (בערך) תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 670 צפיות
  13. Started by avidorgil,

שלום!! אמרו לי שפה נמצאים המומחים הטובים ביותר לנושא, אז מבקשת עזרה במציאת מחשב נייד הוא מיועד לעבודה בתוכנות הגרפיות, תוכנות אנימציה, ותוכנות עריכת וידאו. התוכנות שהוא ייאלץ לסחוב בהצלחה: כל חבילת אדובי לרבות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין ופלאש, וחשוב ביותר: אפטר אפקטס הכבדה במיוחד. בנוסף, תוכנת אנימציה תלת מימד "מאיה", תוכנת "טי וי פיינט", ותוכנת "פרימייר" לעריכת וידאו. בקיצור הוא חייב להיות תותח על. גודל המסך - חשבתי על סביבות ה15 - 17 אינץ', אבל זה לא כל כך קריטי. צריך להיות מסך טוב לשעות עבודה ממושכות וכרטיס מסך מצוין משקל רצוי - כמה שיותר קל כי הוא זז איתי ללימודים האם נדרש זמן סוללה ארוך - בכלל לא *כונן CD/DVD שצורב - צריך * האם בתקציב צרי…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by TAMIRRR013,

שהרבה אמרו לי שמתי שהסוללה על 100% ואני ממשיך להטעין מיתקצר לה החיים,אז שמעתי שאפשר להוציא תסוללה ולהשתמש במחשב שהוא בחשמל,מישהוא יכול להגיד לי איך אני מוציא אותה? במיקרה שלי זה הדגם ההוא http://ivory.co.il/product.asp?productid=4917&CatCode=315 ויש לי עוד שאלה כמה זמן האורך של הסוללה מחזיק? שאני ידע מתי בערך היא שווקת חיים ועודד משהוא על הדרך המחשב שהבאתי טוב? אני לחוץ בתקציב ולא יכול להשקיע עוד

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם לפלטפורמה X99. יש לי אופציה לרכוש את Gigabyte GA-X99M Gaming 5 או ASRock Fatal1ty X99M Killer. קריטי לי בעיקר נושא האמינות, מי אמין יותר מבינהם. ובכלל מי הייתם בוחרים מבין השניים ולמה? תודה.

• 2 תגובות
    • 982 צפיות
  16. צריך מפרט ב 5000 שקל עם מעבד core 2 6600 כרטיס מסך 7600GS מעדיף 1024 MB 160 GB

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  17. שלום, אני רוצה להפוך את המחשב הנ"ל לHTPC - המטרה העיקרית היא הרצת סרטי HD, האם המפרט הנ"ל יחזיק ? *כרטיס המסך הוא 6600GT. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by yo0924,

אני צריך מפרט עד 8000 ש"ח . אני מתכוון להשתמש בו בעיקר למשחקים כבדים ואינטרנט. אני לא מתכוון לעשות לו OC. יש מספר חלקים שאני רוצה שהם יהיו במחשב ולא מתפשר על אחרים: 1) מעבד קונרו. 2)ביג טייפון - קרור למעבד. 3)מסך של MAG 19 CRT. 4)צורב DVD של NEC 3350 5ׂ HARD DISC של עד 80 ג"ב (עדיף SATA /SATA 2ׂ חוץ מזה אני צריך ספק מארז לוח אם כרטיס מסך זכרונות מקלדת ועכבר

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  19. Started by yotam.m,

אהלן מחפש המלצה לנייד ללימודים באיזור ה-2500 ש"ח עם חריגות קטנות ימינה שמאלה. חשבתי על 13.3 מכיוון שעיקר העבודה איתו היא לנסיעות ולכן אמור להיות במשקל סביר. גם 11.6 הוא אופציה בהנחה ויש משהו עם חומרה טובה. המחשב כמו שנאמר מיועד ללימודים, לאחסון קבצים וגלישה לכן אני לא רואה צורך במשהו חזק מ-i3 משקל הוא פאקטור ואמור להיות קטן ככל האפשר במסגרת התקציב. אם למחשב יש שנה אחריות וקיימת האפשרות להרחבה בנפרד אפשר לציין על מנת שתהיה אפשרות לקבל את השיקול הכלכלי. תודה רבה הסתכלתי על 3 אפשרויות בינתיים: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=23623 יש אותו לבת משפחה שמרוצה ממנו מאוד. או http://ksp.co.il/?uin=29801 עם חומרה …

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by coldplay,

שלום! אני מתחיל ללמוד באוקטובר ומחפש מחשב נייד עם תקציב בסביבות 4 עד 4 וחצי. על הכוונת כרגע זה ה DELL Vostro 3300 אבל יש כמה דברים שמפריעים לי: הבנתי שהרמקול שלו הוא לא ממש איכותי וכמו כן אין לו יציאת HDMI. אני מתכוון לשדרג בו את הדברים ההבאים: 4 ג'יגה זיכרון במקום 2 סוללת 8 תאים במקום 4 ואחריות ל5 שנים במקום 3 הסכום יוצא בערך לפי התקציב אבל השימושים העיקריים שלי במחשב חוץ מהשימוש ללימודים יהיו שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים, ולפי החסרונות שרשמתי שתי השימושים האלה יפגעו. תכונה חשובה במחשב היא שיש לו מסך מט והוא 13 אינץ' והבנתי שזה עדיף לסטודנטים. השאלה שלי היא האם כדאי לשלם 4 וחצי אלף ש"ח על מחשב שלא הכי תומך בכל השימושים שיעשו בו? לא נתקלתי במחשב עם מסך מט (בד"כ לשימוש עסקי)…

21. Started by bati6,

מה הכי חשוב במחשב, כרטיס מסך, מעבד או ram?

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by yadinS,

איך המחשב שלי? ומה אני צריך לשפר או להחליף? מערכת הפעלה MS Windows 7 Professional 64-bit SP1 יע"מ Intel Pentium E5200 @ 2.50GHz 40 °C Wolfdale 45nm טכנולוגית RAM ‎4.00 GB בודד-ערוץ DDR3 @ 399MHz (6-6-6-15) לוח אם Gigabyte Technology Co., Ltd. G41MT-S2PT (Socket 775) 38 °C גרפיקה LM725 (1280x1024@75Hz) 2047MBGeForce GT 440 (Gigabyte) 36 °C כוננים קשיחים 149GB Western Digital WDC WD1600AAJS-00WAA0 ATA Device (SATA) 41 °C 298GB Seagate ST3320613AS ATA Device (SATA) 42 °C כוננים אופטיים HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ATA Device שמע Realtek High Definition Audio

• 5 תגובות
    • 744 צפיות
  23. Started by mwalker03,

מעבד - Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DUAL CORE לוח אם - M2N-SLI Deluxe Socket AM2, 570SLI, DDRII 800, 2xPCI-E זיכרון - 1GB V-Data . DDR 2 533 כ.מסך - ? ASUS Radeon X1600 Pro 256MB, DVI, PCI-E ד.קשיח - 200GB SATA II 7200RPM 8MB Western Digital דיסקטים - Teac/SONY 1.44 צורב - NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 ספק - PSU 500W MAX (450W True) (24pin מסך - B716 17'' LCD 8ms Mag רמקולים - GPT 2.1 סה"כ בסביבות ה 4.500 שקל .. חברה אני צריך המלצה רק לגבי 2 דברים: 1. מארז שיתאים לי 2. מערכת קירור טובה שתאים למחשב. במחשב יהיה ברובו עבודה ממוצעת(לא תוכנות גרפיות) עם נטייה קלה למשחקים . נ.ב הכרטיס מסך שבחרתי הוא טוב ? אשמח לכל חוות דעת / הצעות/ שיפורים ואלי גם דברים מיותרי…

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  24. Started by Slash4,

לא מזמן פרסמתי פה נושא וביקשתי לפטופ בתקציב של 3-4K חזק למשחקים בינוניים מינוס ולאינטרנט אבל גם לבית ספר (זמן סוללה לפחות 5 שעות). והבהירו לי מהר מאוד שהדרישות סותרות ולא מצאתי כזה. אז חשבתי על רעיון - לקנות מחשב נייד חזק בתקציב שלי , עם מעבד חזק בסביבות של i3 -i5 זכרון 2GB לפחות כרטיס מסך חזק 1GB וכו.. עם זמן סוללה רגיל - ופשוט לקנות לו עוד סוללה , וככה בבית ספר אני אחליף סוללות. השאלה שלי - האם זה פתרון טוב לבעיה? אם יש חסרונות מהם? ואם כן איפה אפשר למצוא סוללות? בדקתי מגוון רחב מאוד של ניידים שמתאימים בול לדרישות שלי מכמה חברות. אבל אני לא יודע אם אפשר לקנות איתם עוד סוללה שמתאימה להם ומאיפה ?

• 2 תגובות
    • 683 צפיות

דיונים חדשים בפורומים