ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? 4000+- אם מזומן אז רק מנועה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים כבדים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה:לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: אני יעשה את זה הפוך אני רק צריך: מעבד, כרטיס מסך, לוח אם, זיכרון וספק (את כול השאר יש לי) 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא ממש 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא משנה לי 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא משנה לי 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אק…
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה:משחקים (קלים או כבדים?)בינוניים (league of legends וכו.., צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא מבין בזה * רזולוציית המסך? לא משנה לי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?שום דרישה * משקל רצוי?מקסימום 3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (אין צורך) * כונן אופטי? גם לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא יודע מזה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא בינלאומית אבל אחריות טובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו דל רק בגלל הביטוח * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : שיהיה אחריות סבבה שיריץ משחקים ברמה טוב(מ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, המחשב התחיל לקרטע, זה מתבטא באתרים שפתאום קופאים, המאוורר רועש ומחשב שלפעמים לא נדלק. באזור מגוריי ישנן לעתים הפסקות חשמל, אחרי הפסקת חשמל אני מוציא את כבל החשמל מהמחשב לדקה ולאחר מכן כאשר אני מנסה להדליק את המחשב, הוא לא מגיב או שהוא מרסט את עצמו ונדרשת חזרה על הוצאת החשמל והכנסתו כדי שהמחשב יידלק. אני מעוניין להתחדש במחשב חדש בעל מארז קטן. את המארז להבריג לשולחן העבודה וכן את כל הכבלים לחבר לתחתית שולחן העבודה וכל זאת במטרה שלא יהיו כבלים על הרצפה. אני צריך לחבר מודם, ראוטר, מדפסת,סורק ומסך. יש לי מקלדת אלחוטית עם עכבר מובנה אך ליתר ביטחון צריך שבמארז תהיה כניסה רגילה (סגולה) למקלדת וכניסת usb נוספת לעכבר. השימושים: אופיס, גלישה באינטרנט, שימו…
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט אם להרכיב מפרט מחשב או לקחת עמדת עבודה מוכנה כמו HP Z230 Workstation. אשמח לקבל את המלצתכם ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג, עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, illustrator וכן הלאה, כל תוכנות הגראפיקה החזקות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD - אשתמש ב EVO 840 5. עד כמ…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תציעו לי אתם: -לוח אם -כרטיס מסך - מעבד של אינטל ליבה כפולה חזק -עד3000 שח
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
מטרות המחשב הם למשחקים ולתוכנה QBASE שזה עריכת מוזיקה אני יודע שבשביל זה צריך מעבד טוב אבל אני סומך עליכם שתעשו מפרט טוב מאד... תודה לעוזרים ויום טוב
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום רב . מחפש המלצה לנייד טוב עד 4000 ש"ח שייתן תמורה ביחס למחיר השימושים יהיו גלישה באינטרנט ואולי משחקים מידי פעם המשחק הכי כבד שירוץ הוא PES2010 חשבתי לכיוון של טושיבה 4000K http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKL50513E או דל 3900K http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 או HP במחיר 3700K http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDV62110ej בכולם תיק מתנה ותשלומים נוחים האם כרטיס מובנה יספיק לשימושים או שצריך חיצוני וגם האחריות זה מה שצריך לשחק תפקיד DELL נותנת 3 שנים טושיבה שנתיים HP שנה אחת תודה למי שייתן עזרה
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HON BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מעבד-אינטל E6550 לוח אם-GIGABYTE (g-35) זיכרונות- 2G מהירות 800 KINSTON דיסק קשיח- 250GB כרטיס מסך-Gefors 8800 GT זיכרון 512 MG מארז-THERMALTAKE שחור ספק כוח -450W צורב די וי די- 20X LG המחשב מיועד בשביל משחקים ב4000
-
- 2 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אהלן חברים אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל זה הפורום למפרטי מחשב יש לי מחשב חדש עם המפרט הבא: (אין בכוונתי להשוויץ) לוח אם : ASUS P6T WS PRO Intel X58 Chipset LGA 1366 Model ספק: Seasonic X-750 750W Active PFC Retail Modular מעבד : Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache Tray LGA 1366 זכרונות :OCZ Reaper DDR3 6Gb Triple Kit 1600MHZ CL7 OCZ3RPR1600LV6GK Model OCZ3605K 2 קיטים סך הכל 12 גיגה קירור למעבד : Arctic-Cooling Freezer XTREME (775) Extremely Quiet Twin Tower Solution כרטיס מסך : יחסית ישן 8800GT 512MB מארז : Silverstone Raven 2 black בקר SAS : LSI SAS9260-4I Kit Raid 4PORT Int 6GB Sas/sata Pcie 2.0 512MB בקר שני בתצורת PCI-X : LSI SAS3041X-R SGL - PCI-X, 3Gb/s…
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
קצת לפני שאני מזמין את המפרט הבא 1 Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX 1,039.00 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.13 ש"ח 1 ASUS P5KR (P35) - DDR2 - ATX 623.18 ש"ח 1 SONY / MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK 48.00 ש"ח 1 ASUS Radeon EAH3650 SILENT HTDI 512MB DDR3 - RETAIL 528.90 ש"ח 1 WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II 256.92 ש"ח 1 WD 320GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 359.00 ש"ח 1 USB 2 to SATA/3.5 IDE/2.5 IDE - adaptor - מתאם 117.77 ש"ח 1 MUSHKIN 2048X2 800mhz XP2 cl 4-4-4-12 679.00 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,820.89 ש"ח * יש לי ספק כוח, TT TR2 420W * קירור למעבד כנל - BI…
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
חבר שלי הודיע לי היום בשמחה שהוא קונה מחשב חדש, והראה לי את הבדיחה הזאת http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=312295 לא יודע לא נראה לי העסק. הוא בא עם מסך, נכון, אבל המעבד אינטל סתם תקוע לי במפרט עם כזה תקציב, והכרטיס מסך הוא בדיחה. הספק מן הסתם איזה זבל ג'נרי... אני עכשיו לא כל כך מעודכן אז הייתי שמח אם הייתם מרכיבים לו פה מפרט לדרישות שלו, שזה הכי חזק שאפשרי במסגרת התקציב, ושיכלול גם מסך. זה לחוץ לאללה אבל אין ברירה. תודה הוא גם רוצה השוואה בין ביצועים של אינטל לאמד, איזה מעבד של AMD דומה לאיזה מעבד של אינטל מבחינת ביצועים.
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
דחוף הצעה עבור חבר שרוצה לסגור כבר דיל ביום א' הקרוב באייבורי. אני לא אכנס למפרט שהוא קיבל שם אך אומר שמדובר בסדר גודל של 3100 ש"ח ( ללא המסך ) המחשב בעיקרו יהיה עבור עבודות גרפיקה ( פוטושופ וכו' ) אז חשוב שהמחשב יוכל לעמוד בזה. ( כולל עכבר מקלדת ). תודה לעוזרים אודה רק אם תוכלו גם לציין את שם החנות ממנה תובא ההצעה.
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה לקניית מחשב נייד מארה"ב לסטודנט. * מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) 90% מהזמן, צפיה בסרטים לפעמים * גודל המסך?14-15.6 * משקל רצוי?פחות מ2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?כן ארוך נחשב 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יצאת וידיאו דיגטלית(hdmi\dvi\displayport אחת מאולו) * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 320GB * כונן CD/DVD? צורב? לא ממש משנה אם יש או אין. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני צריך שיהיה אחיות זמינה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אם אפשרי,(אם לא אז אני יתקין לבד) * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
-
-
היי עברתי על המפרטים וזה רק עשה אותי יותר מבולבל . אני לא מבין גדול ככה שאם תתנו לי מפרט שיריץ משחקים כבדים במיוחד עם רזולוציות גבוהות , אודה לכם מאוד (קרייסיס אולי? ) התקציב גמיש .4000שח +-. יכול גם לעלות בכמה מאות שקלים . לא עושה OC חשוב לי שיענה על כל צרכי המשחקים הכבדים במיוחד . לא נעול על חנות ספציפית.אני מוכן לקנות חלקים מחנויות שונות . ללא ציוד היקפי..מסך, מקלדת, עכבר וכו'. תודה רבה מראש .
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום אני מתעניין ברכישת מחדש נייד, משהו בכיוון של IBM R50E-URJ0J8IM זה המפרט שלו : מעבד: Intel 735 P-M 1.7Ghz/2MB cache מסך: 15" TFT 1024x768 זיכרון 512MB עד 2GB דיסק קשיח - 60GB מהיר (5400 RPM) כונן - Multi Burner DVD-Writer Combo X2/X24/X24/X24/X8קבוע (צורב DVD) לא כולל כונן 1.44" משקל נשיאה: 3Kg לא נתמך ע"י port replicator בטרייה: 4 שעות, מודם 56K / כרטיס רשת 10/100 מובנים , כרטיס אלחוטי מובנה Wi-Fi 802.11b/g זיכרון מסך: (-64MB32-Intel Extreme 2 graphics (shared יציאות: 2 x USB 2.0 , parallel , external display, mic., st. speakers מערכת הפעלה: Windows XP Home אחריות בינלאומית: שנה מחירו הכי זול בחנויות של המחשב הוא 6300 שח, אפשר לזכות במכרז בדגם זה ב 5000 שח. …
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
המחשב מן הסתם ישמש גם לדברים אחרים כמו אינטרנט וכו' אבל בעיקר למשחקים אין לי העדפות למשהו מסוים תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 489 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, צפייה בסרטים, אופיס, משחקים (עד רמה גרפית של בינוני מינוס). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו קריטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. guild wars 2, assassin creed 2, ג'יטיאיי האחרון.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיו…
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום! אני סטודנט והחלטתי לקנות מחשב דוקא כבר החלטתיללכת על לנובו סדרה N הדגם הבא http://www.edigital.co.il/edigital/product.aspx?p_id=3042 אבל אז HP יצאו בדגם הבא ואני בהטלבטות http://www.ctm.co.il/product.asp?id=588 אני מניח (תקנו אותי אם אני טועה שההבדל בביצועים של המעבד זניחים(T5500 מול T2400) וכך גם בין כרטיסי המסך(GFORSE 7300 מול 7400) אבל המחשב של HP גם בא עם תוספת של 512 זיכרון לעומת הלנובו וגם עולה פחותבכמעט900 ש"ח (למרות הכרטיס מסך ומעבד התמקדם יותר).יתרון נוסף של HP הוא הרמקולים שלו שברוב הדגמים די איכותיים בעוד שאצל לנובו הסקירה קטלה את הרמקולים והמליצה להשתמש באוזניות. לכאורה הבחירה ברורה אבל הבעיה שעל המחשבים של לנובו מצאתי די חומר ברשת בעוד שעל המחשב של HP ל…
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
מפרט לצורכי משחקים ועריכת וידיאו עד 3.5 ללא HD CPU Intel Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB, Life Time Warranty http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sspec=slawe 1190¤ M.BOARDS for INTEL ASUS - 3 Years Warranty P5QL-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 2.0, 1394a http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=710&l4=0&model=2272&modelmenu=1 528¤ MEMORY DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_2gb_module_4gb_kit 450¤ VGA CARDS ASUS - 3 Years Warranty HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 http:/…
-
- 2 תגובות
- 483 צפיות
-
-
התקנתי עליו מערכת XP אין לי דרייברים בשבילו ואני רואה תמונה רק על חלק מהמסך כי הרזולוציה תקועה על 800X600 ואין אפשרות להעלות בנוסף יש לי כרטיס רשת compaq netelligent 10 100 PC CARD שגם אותו אני לא מצליח להפעיל אם אפשר עזרה .... תודה עריכה : הצלחתי להגדיל את התמונה רק צריך להפעיל את החיבור לרשת
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
ידידה שלי קנתה נייד טושיבה בארה"ב והוא התקלקלהיא חוזרת לישראל.איפה היא לסדר אותו בישראל? הוא התקלקל חומרתית
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום, מה תיחשב רזולוציה "הכי נוחה" או אופטימלית לשימושים כלליים ואינטרנט בפרט במסך בגודל 13.3 1200 800? 1360 760? יותר? םחות? אני מחפש את הפשרה בין איכות תמונה לגודל פונט ( שלא יהיה קטן מדי ) בברכה,
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום רב לכלום , אני רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה לי ללימודים,בניית סרטים , משחקים אולי בקטנה , וישחזיק להרבה זמן. מאוד אהבתי את העיצוב המיוחד של ALIENWARE . יש לי אפשרות לקנות את ה alienware m17x במחיר של 7000 שקל עם המפרט הזה: מעבד i7-720QM, כרטיס מסך ATI Radeon HD 5870 עם זיכרון ייעודי של 1GB, זיכרון פנימי 8GB מסוג DDR3 ודיסק קשיח בנפח עצום של 1TB רציתי לדעת אם כדאי לקנות את זה. ועוד שאלה , אם יש לי אפשרות לקנות את אותו מחשב רק עם crossfire של 5870 האם כדאי? זה לא זולל סוללה או משהו? זה לא יותר מכביד את המחשב בשביל נייד עם שני כרטיסי מסך? תודה מראש לכולם
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לזוג עם ילדים קטנים. כ- 2000 ש"ח ללא ציוד הקפי. כונן DVD צורב, מארז קטן ושקט. אם יש אפשרות למרכב שמחזיק זה טוב... לעבודה, גלישה משחק טובים?(לא כבדים).
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
-