ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בקרוב אינטל צפויים להכריז על מעבד חדש מה שיוריד את מחירי המעבדים בארץ וגרם לי לפזול לבניית / קניית מחשב זול שישמש כשרת קבצים ומדפסות ללא RAID עכשיו להלן המפרט עזרתכם דרושה באפשרות להוזיל כמובן תוך נקיטת צעדים לשמירת על רמות רעש סבירות ועלות נמוכה כמו כן המלצה ללוח אם עם חיבורי SATA למכביר עקב היעוד של המחשב לשרת מה שאומר 4 הרדיסקים פנימיים של טרה לפחות כ"א (לא בפעם אחת אלא עם הזמן) בנוסף לחיצוניים שכבר יש.. תודה לכולם! המפרט: מעבד: Intel Dual Core E2180 לוח אם: ? זכרון: OCZ DDR2 1024X2 1000Mhz CL 5-5-5-18 Platinum דיסק קשיח עיקרי למע' הפעלה: WD3200AAKS 320GB Sata 2 16MB ספק: cooler master extreme power plus 460W מארז: TT strike MX כונן אופטי: LG Sata…
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט להקמת שרת xenserver ביתי לצורך מעבדת vdi. אשמח לעזרה ממישהו שמבין עניין בתחום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך, אבל זה גם ככה גבולי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרת וירטואליזציה (Xenserver), יריץ 4-5 מכונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בהארדיסק. אין צורך בכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי…
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעשות שרת וריטואליזציה ל-SOHO. בגדול יריץ עד כ-5 עותקים של וינדוס XP (כל אחד מהם עובד בעיקר באקסל, קצת דוס ואוטלוק ותוכנות בסיסיות), בנוסף אינסטס של שרת גיבוי (הגיבוי עצמו מתבצע למחשב אחר). בעתיד ייתכן גם אולי שרתון לדואר אלקטרוני. מבחינת מערכת הפעלה לבסיס, אני חושב שאני אלך על centos (או אולי אובונטו, אבל נראה לי centos טוב יותר), ותוכנת וירטואליזציה אני אלך כנראה על virtualbox (אם יש יתרון לגירסא החינמית של vmware במקרה של כל כך מעט שרתים אשמח לדעת). כעקרון דרישות הביצועים די נמוכות, אז חשבתי על המפרט הבא - מעבד i7. לוח אם Z97 תומך עד 32 גיגה ראם ורשת גיגה ביט, וגם תומך RAID. 2x8 גיגה זיכרון (בעתיד יורחב עם התגברות הדרישה, אני מודע שזה יחסית גבולי …
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אני צריך שתעזרו לי לבנות מפרט טוב לשרת יעודי.. אני לא יודע תקציב אבל תראו מה אני צריך: אני מאחסן בו אתר אחד. בתוך האתר אנשים מעלים תמונות [אני מדבר על המון תמונות בערך 30 משתמשים יהיו באתר ולכל אחד 1000 תמונות] אז צריך מקום. וצריך קצב העלאה מהיר מאוד וכמובן זיכרון ראם גבוה מאוד.. לא יודע אם זה משנה אבל גם מעלים לשם וידאו.. בקיצור צריך הרבה מקום.. שיהיה מהיר מאוד. וקצב העלאה גבוה מאוד..[למרות שנראה לי שזה כבר קשור בחיבור] תודה רבה לעוזרים .
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום, אבקש לקבל הצעה לשרת משרדי (מארז Tower, לא Rack). השרת ישמש לצרכי פיתוח ויריץ Linux. להלן הדרישות: 1. מעבד Quad core 2. זכרון 8GB 3. דיסק קשיח 2x1TB (יבוצע RAID1 בתוכנה) 4. מארז וספק כוח איכותיים. התקציב: עד 4K תודה, שגיא
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
אוקי אז אמא שלי הביאה לי דף עם מפרט, והיא ביקשה ממני לדעת מה יותר טוב. או יש דברים יותר טובים, חלקים יותר טובים באותם מחירים. 2 המפרטים הם : 1: מעבד - intel pentium 4 2.667GHz 533FSB 512K לוח אם - מאוד מוזר שלא רשום, אולי זה לא מגיע עם? זיכרון מטמון - Integrated 512-KB Level 2 cache (full speed) זיכרון (כמות 2) - 2GB DDR (4 X 512MB) DDR 333 כרטיס רשת - 2X intel PRO/100+Server Network connection כרטיס מסך - Integrated ATI RAGE XL Video Controller with 2-MB sdram Video Memory בקר SCSI - זה : Signle Channel U320 SCSI adapter כונן קשיח (כמות 2) - 36GB 10K U320 UNI HDD כונן דיסקטים - FLOPPY 1/44MB DISK DRIVE כונן תקליטורים - 52X IDE (ATAPI) CD-ROM Drive מאר…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברצוני להרכיב מפרט עבור חבר שיכלול את הדברים הבאים: 1. מעבד בעל ארבע ליבות 2. לפחות 4GB זיכרון 3. שני דיסקים ב RAID1 (עדיף לא זה של הצ'יפסט) 4. מארז שקט עד כמה שאפשר בתקציב 5. ספק יציב שיוכל לעמוד בעבודה רצופה 7\24 6. סלוט אחד של PCI המטרה היא כאמור לפעילות משרדית, תוכנות ניהול משרד ואופיס בעיקר. שרידות המידע מאוד חשובה שכן זהו הגיבוי לכל פעילות העסק. כמובן שמשחקים, אוברקלוקינג ושאר ירקות לא חשובים במקרה הזה. אשמח אם תוכלו להצמד לתקציב של 4000ש"ח ולחברות מוכרות עד כמה שניתן. תודה.
-
- 2 תגובות
- 862 צפיות
-
-
מפרט לשרת להרצת מספר מכונות וירטואליות. מערכת ההפעלה המארחת לינוקס, וירטואליזציה באמצעות KVM. עד 10,000 ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט לשרת משרדי/פיתוח. השרת יריץ לינוקס עם Vmware Server ועליו מספר שרתים וירטואליים. התקציב הוא בסביבות ה 3,000 ש"ח. הדרישות: 1. אין צורך במעבד חזק מאוד (ברור ש quad לא נקבל בתקציב הזה). 2. כמה שיותר זכרון 3. שני דיסקים קשיחים, יפעל ב RAID1 ברמת התוכנה (אין צורך בתמיכה בלוח). כנראה דיסקים WD3200YS. 4. שקט ככל האפשר בתקציב. הנה מפרט שאלתרתי: השאלות הפתוחות הן: 1. האם יש לוח שמתאים יותר לצרכים? 2. מארז/ספק מומלצים? 3. מאווררים חלופיים שיספקו שקט סביר?
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לשרת חזק, עד 6000 ש"ח. ציוד היקפי: אל פסק (ללא ציוד היקפי אחר). דברים חשובים: הרבה מקום בדיסק הקשיח. הנה מפרט שאני הכנתי תגידו מה אפשר לשפר:
-
- 7 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם. החברה שאני עובד בה רוצה להחליף את השרת הישן של מבוסס מעבד P2. השרת אמור להריץ WINDOWS 2003 SERVER שישמש כשרת קבצים ודואר. הם לא מוכנים לקנות מחשב בחלקים. רק מותג הם מחפשים. מדובר על שרת ל20-30 איש לאיחסון קבצים. הרד דיסק של 200 גיגה יספיק. האם מישהו מHW התעסק עם שרתים מותגים לעסק קטן. ויש לו המלצות.. התקציב הוא בסיבות 1500$. אבל כמה שאפשר לחסוך טוב יותר. תודה רבה לכולם
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרש לשרת איכסון קבצים לל צורך ב- RAID. התקציב 1000-1200 ש"ח. שימוש עיקרי סרטים וסדרות והזרמה לסטרימר. עבודה 24\7. כונן פנימי 1 גדול (בהמשך יתווספו). מערכת ההפעלה תהיה על כונן אחר קטן יותר שכרגע כבר יש ברשותי. תודה נ.ב. חנויות מאזור פ"ת או כאלו הניתנים לרכישה דרך האינטרנט עם משוח לבית גם מתקבלים בשמחה.
-
- 5 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם. אנו בתהליכים של קניית שרת קבצים לעסק קטן (5-6 מחשבים מחוברים ברשת ולא סביר שהמספר הזה ייגדל). בעסק אנו עובדים מכמה מחשבים שונים עם תוכנה מסוימת שיש לה מסד נתונים מאוד גדול ולכן אנחנו מעוניינים בשרת קבצים על מנת שהגישה מכל המחשבים למסד הנתונים תהיה מהירה. החלטנו שכרגע לא נשקיע בתוכנת SBS ונשים על השרת Windows XP. קיבלנו את המפרט הבא ואנו רוצים את חוות דעתכם בנושא. בנוסף רצינו לשאול האם יש צורך לשדרג את הרשת שלנו במשרד (כרגע בכל המחשבים יש כרטיסי רשת 10/100 וכן גם ההאב שלנו במהירות) - בשרת ובשאר המחשבים. תודה רבה. המפרט: מעבד: Intel Q8300 לוח אם: Intel G41 זכרון: 2GB DDR2 800 TRANSEND מארז: REBEL מאושר אינטל + usb שתי יציאות ATX צורב דיוידי: Samsung x22 דיסק קשי…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש לקנות שרת שיוכל להריץ אתר להעלאה והורדת קבצים בנפחים שונים.. זה לא צריך להיות מחשב כל כך חזק כי הוא רק להעלאה והורדה.. מארז 2U ולפחות 10 טרה בייט זיכרון... * כרטיס מסך צריך להיות ONBOARD מכיוון שאין לי מקום במארז לזה.. את על השאר אני משאיר לכם... אין לי ידע כל כך במפרטים לשרתים אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי.. תקציב בסביבות ה10,000.. וניתן לחרוג ל12-13 אלף... ** אם זה חשוב אז המחשב יישב בחוות שרתים של 012...!! אשמח לקבל עזרה... תודה מראש, מתן
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא יודע אם אני בפורום המתאים. תרגישו חופשי להעביר אם צריך.. האם ניתן, ללא חשש, להשתמש בחומרה מעולם המיחשוב הבייתי/גיימינג בשרת לחברה המונה כ 100 משתמשים ? אם כן, באיזה חומרה הייתים משתמשים ? האם האמינות תהיה זהה (שיהיה ברור, לא מדובר באוברקלוקינג) באותו עניין - האם שימוש בדיסק מסוג VERTEX 3 למערכת ה WINDOWS SERVER 2008 64 יהיה נכון (מבחינת מהירות לעומת דיסקים ייעודיים לסרברים מסוג SAS ? ומבחינת אמינות ? ) האם חיבור ב RAID 10 של 4 דיסקים 2TB יהיה מהיר/איכותי/אמין לעומת דיסקים יעודיים של SAS ? תודה
-
- 3 תגובות
- 804 צפיות
-
-
כך שאין צורך בשום ציוד היקפי או דרישות גרפיות מעבר למינימום. מחיר:לא מגבלה. שימושים:קומפילציה למחשב LINUX 32bit - שימוש אינטנסיבי במעבד, אבל רק ב2 CORES עם גישה אינטנסיבית לדיסק הקשיח אוברלקלוקינג: לא אין צורך במערכת הפעלה רכיבים: - אין צורך ב כרטיס קול - אין צורך בכרטיס מסך חזק - דרושות כניסות USB3, eSata - דרושה תמיכה בraid0+1 שדרוג רצוי שלא
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
היי, צריך מפרט לשרת משחקים. הנה הדרישות של המשווקת : System Requirements Recommended: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003, Windows 2008 CPU: 3 Ghz. For AMD Athlon 64 CPU: 3500+ (2.2 Ghz) RAM: 2 Gb per physical CPU Optimal spec: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003, Windows 2008 CPU: AMD Athlon 64 4800+ or 3.66GHz Xeon RAM: 2Gb per physical CPU אם יש אפשרות בתקציב שהשרת יריץ שני שרתים 32 שחקנים או אפילו 32 שחקנים עם עוד אחד קטן של 16 זה יהיה מעולה. רצוי לכיוון ה 1500
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
^ שלום, כמו שאמרתי, המחשב מיועד רק לתוכנות (שיעבדו במקביל כמעט תמיד) רצוי שיפעיל את כולן יחד בלי בעיות ושהיה שקט מאד. בתקציב של כ-2000 שקלים. ללא ציוד היקיפי, ללא מסך וללא צרכים במשחקים ותוכנות גרפיקה. החשיבות והדגש הם על זה שהעבודה לא תזיז למחשב בכלל. שהוא יהיה חזק ויציב כמו סלע, עד כמה שאפשר במסגרת התקציב. רשימת התוכנות שיופעלו: 1) microsoft visual studio microsoft sql server (2 filezilla client (3 microsoft outlook (4 google chrome, microsoft IE (5 6)פחות חשיבות לפוטושופ, אבל היא גם תרוץ לפעמים תודה לעוזרים! ושנה טובה. swg.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ללא מסך, שימושים: לא למשחקים בעיקר לתוכנות: C SHARP, MATLAB וכו' רצוי INTEL
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אוקי אז אני מחפש מפרט במיוחד לתוכנות CAD ואפילו טיפה גרפיקה.. במיוחד לתוכנה AutoCAD לרנדורי 3D וכאלה.. חשוב שהמחשב יהיה מהיר... כולל מסך ומקלדת+עכבר (לא אלחוטי) ** עריכה *** ועוד מפרט למחשב משרדי, השימוש הוא לאינטרנט, קריאת אימייל, תוכנות אופייס.. ללא מסך - התקציב - עד כמה שפחות (אין מדויק) אבל שיהיה מחשב סביר (שXP יעבוד עליו בצורה נורמלית..) תודה לעזורים...
-
- 14 תגובות
- 884 צפיות
-
-
כרגע יש לי את המערכת הבאה : פנטיום 4 2.4 לוח אם גיגה בייט GA8PE667 PRO מארז AIR METAL SILVER ספק SUNAMI 350 זיכרון SAMSUNG 512 400MHZ זיכרון TWINBOON 512 333MHZ כרטיס מסך GIGA BYTE 9000 PRO 64MB כונן פלופי צורב 16X DVD דגם GSA-4163B LG כרטיס פיירוור כונן MAXTOR 8MB 120 GB כונן W.D 8MB 120 GB כונן W.D 8MB 80 GB מקלדת ועכבר אלחוטים של LOGITECH מסך LCD 17" AOC מחפש מפרט של עד 4,000 ש"ח עם אפשרות לנצל חלק מהרכיבים שיש לי . המחשב מיועד לעבודות בתוכנות גרפיקה ותלת מימד , כגון פוטושופ ,MAYA , אוטוקאד 3DMAX , ועריכות וידיאו קלות (DV) וגלישה והורדות מהאינטרנט , מחשב שמסוגל לעבוד נונסטופ. ?בגדול נראה לי שההחלפה תיהיה של המעבד, הלוח המארז והכרטיס מסך ) תודה על עזרתכם
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט למחשב שמתאים לתוכנות אדריכלות: בעיקר אוטוקאד וסקצ'אפ ובתדירות יותר נמוכה הדמיות (VRAY). צריך גם כונן גדול לאחסון סרטים. תקציב 5000 ש"ח כולל ציוד הקפי (מסך, מקלדת, עכבר). במידת הצורך אפשר לחרוג מהתקציב עד 1000 ש"ח אבל עדיפות לחיסכון במידה וניתן (מעוניין לקבל את המינימום שיתן תוצאה טובה לדרישות אלו). בתודה מראש לכל המגיבים!
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי מחפש מחשב שיתאים לו לעריכת תמונות ווידאו. יש לו כבר מעבד Core 2 Quad Q6700 הכנתי לו את המפרט הבא, אך אני לא יודע איזה כרטיס מסך להציע לו. להלן המפרט, אשמח לשמוע הצעות לשיפור המפרט. GA-P35C-S3 ¤ 707 2GB (2x1GB) G.skil ¤ 717 2GB (2x1GB) G.skil ¤ 717 WD5000ABYS ¤ 722 Compucase HEC 6C28 Silver/Black NO PSU ¤ 170 Compucase HEC 400TRT ¤ 230 (המחירים מskypc) הוא גם ביקש תמיכה ב firewire. תודה.
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
שבוע טוב חברים, הגיע זמן שדרוג המחשב, ואיתו בקשה לסיוע למפרט למחשב PC המיועד לעבודה עם תוכנות גרפיות ופוטושופ בעיקר, קבצי RAW גדולים. אשמח לעזרתכם בהרכבת מחשב חזק מהיר שיוכל לשרת אותי בנאמנות ומהירות לפחות שנתיים שלוש וכמובן אם התקנים המאפשרים שדרוג או הגדלה בהמשך. בעבר קיבלתי כאן הצעה עם מפרט אבל מאז דברים השתנו דברים ומוצרים נכנסו... וכמובן- משווק או חנות ידידותיים למשתמש ולכיס תודה רבה ושבוע קר ומצויין
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אפשר לקבל קצת עזרה עם בחירת המחשב החדש? השימושים שלי הם בעיקר תוכנות הנדסיות כמו AUTOCAD. אני לא בטוח איזה כרטיס מסך דרוש, מצד אחד זה תוכנה תלת מימדית ומצד שני הדרישות המופיעות באתר החברה הן לא ממש גבוהות: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=11946449 דרוש גם מקלדת ועכבר ואם אפשר לדחוף איזה מסך איכותי (כמו DELL 2209WA) יהיה מצוין. תודה
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-