עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Gold shark,

שלום לכולם אני צריך לבנות שרת חזק ויציב ממולץ שני מעבדים ומאוד חשוב שהיה כמה שיותר זיכרון אז ככה אני לא התיבלבלתי התקציב הוה עשרים אלף דולר אני פשוט צריך אחד מאוד רציני "עם יש 4 מעבדים הוא יותר זה רק לטובה" אני סומך אלכם שתרקיבו לי שרת טוב ותאמינו לי אפילו אחד ממש פצצה אני יסתדר איתו תודה מראש לכל מי שעוזר Gold $hark

2. Started by E_XeQuit,

שלום לכולם ! אני לא יודע אם זה מתאים פה אבל חשבתי לנסות. אני צריך עזרה בבניית מפרט לשרת (בחוות שרתים) המפרט צריך להיות בתקציב של עד 4K יריץ מערכת הפעלה Unix ללא ציוד היקפי נוסף תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  3. שלום אני הולך לבנות בעצמי שרת על בסיס P4 או על בסיס AMD 64 BIT המארז שאני הולך להשתמש בו יהיה מסוג RACKMOUNT בגודל U1 אני מחפש אנשים שעשו כבר פרוייקט כזה ושיש להם בקיאות גבוהה מאוד בנושא הזה. התקציב שלי לשרת הוא 5500 שקל (אין צורך במסך כי השרת מיועד להתאכסן בחוות שרתים של אחד מה ISP בארץ) לגבי יבואנים בארץ שעוסקים בייבוא מארזי U1 ושאני דיברתי איתם וניתן לרכוש מהם ישירות את המארז. אז היבואנים הם : יבואן של מארזי חברת COMPUCASE-HEC בישראל פייב אקסיטס http://www.5exits.co.il יבואן של מארזי חברת GENESYS RACK בישראל חברת "רוזטק טכנולוגיות מתקדמות בע"מ http://www.rostec.co.il אם אתם מכירים יבואנים נוספים אז אשמח מאוד אם תרשמו זאת (יבואנים בלבד ולא חנויות) אני צריך …

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ). מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה. הדרישות מהכיוון שלי: * זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך. * עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת כפול של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית ומעבר נוח במקרה של תקלת חומרה בפורט הרשת. * ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים. * מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.as…

5. Started by cybermoron,

שלום חברים מה דעתכם על זה? זקוק למפרט למחשב שיתפקד כשרת וירטואליזציה. המחשב ישמש שלושה עובדים לכתיבת קוד ולקומפילציה. מתוך שיטוטים בפורומים כאן, אני חושב שהמפרט הבא יהיה מתאים: Core i5 750 GB-P55-UD3L 8 גיגה זיכרון (2 סטים של 2x2gb במצב דואלי, אין לי מושג מה כדאי, חשבתי על 1600Mhz DDR3) י 3 כוננים קשיחים של 500gb במצב רייד-5 (עדיף כוננים עם cache גדול) כרטיס מסך - הכי פשוט לא יזיק קירור סביר וOC למערכת בשביל להגיע לאיזור ה-4ghz אין צורך במסך, ציוד היקפי או אל-פסק תקציב 4.5K האם זה מתאים לדעתכם? אולי כדאי לשנות משהו? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  6. מה דעתכם? AMD Opteron 242 1.6 GHz 2-Way Server BOX CPU socket 940 1699 shekel Asus SK8V Ath64FX / Opt VIA K8T800 Socket 940 Motherboard 1299.00 ¤ DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 499.00 ¤ DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 499.00 ¤ Conceptronic C1G32i 10/100/1000 Mbps LAN Card 129.00 ¤ Conceptronic C1G32i 10/100/1000 Mbps LAN Card 129.00 ¤ Maxtor 200GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD 679.00 ¤ סה"כ 4933 שח. המחירים נלקחו מ-www.logicpc.co.il תודה.

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  7. שלום, אני בתהליכי הקמת אתר איטרנט לשיתוף ואחסון קבצים, אני כרגע מתחיל בקטן לטובת התנסות. אני מכיר שיש שרתים שבאים מוכנים עם הכל בפנים. אני לא רוצה כאלה אלא שרת מבוסס מחשב PC רגיל. זה בשביל שאני אוכל לשנות אותו עם הזמן ולא יהיה מקובע וגם כי אני רוצה להקים הכל בעצמי. אני לא בקיא בתחום השרתים בכלל. אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב. להלן הדרישות: אין לי ממש תקציב כי אני עוד בשלבים הראשונים, תגידו אתם כמה לדעתכם הכל צריך לעלות. בתור התחלה יכולת אחסון של 1-8 הארד דיסקים של 1TB. מחשב חזק שיכול לשמש כשרת (מה יהיה בפנים זה המלצה שלכם). מארז שיהיה אפשר לאחסן בו כמה שרתים במקביל, ולא מחשב בודד. יכולת אוורור וקירור גבוהה, אני גר במקום חם (למרות המיזוג...). בכללי אני רו…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by Triple-H,

הי , אני חדש כאן וצריך חוות דעת לגבי המפרטים : בגדול המחשב הוא לאכסון מידע ברשת פנימית של 3-4 מחשבים. יש מצב שיצטרך לשמש גם לצפית בסרטים , כנראה שלא ישחקו עליו בזמן הקרוב תקציב (3K ש"ח) מפרט א' : מעבד - INTEL PENTIUM E5200 מחיר 384 לוח אם - DFI BLOODIRON P35-T2L מחיר 505 זכרונות - A-DATA 4GB KIT GAMING מחיר 257 כרטיס מסך - GIGABYTE 3850 256MB מחיר - 406 הרדיסק - 2X WD 500GB AAKS 16MB מחיר ליחידה - 330 מחיר למפרט : 3007. ------ מפרט ב' : מעבד - INTEL PENTIUM E5200 מחיר 384 לוח אם - GIGABYTE GA-73PVM-S2H זכרונות - A-DATA 4GB KIT GAMING מחיר 257 הרדיסק - 2X WD 500GB AAKS 16MB מחיר ליחידה - 330 מחיר למפרט : 2413 . מה אתם חושבים על המפרטים .. ועל איזה מפרט היתם הולכים ? כמ…

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  9. האם גם במפרטים של שרתים אתם יכולים לעזור??? זה לחנות שמקסימום יתחברו 6 מחשבים. אני לא ממש מבין אז אם תוכלו להסביר גם על מה חשוב אני אודה לכם. בלי ציוד היקפי, ללא OC...

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  10. Started by DxCx,

אלהן, אני רוצה לקנות שרת ביתי עכשיו שאני יריץ עליו לינוקס, מה שהכי חשוב לי כרגע זה: 1. שיהיה בו 4 כוננים של 3 TB - שאליהם אני יעשה RAID5 - כאשר אם יש אפשרות שיהיה לי מקום לעוד 2 כוננים בעתיד זה בהחלט יהיה מצויין 2. כונן SSD של 32GB בשביל ה OS כמובן שאם הלכנו על מבנה של 4 כוננים (בלי הכנה לעוד 2 בעתיד) אז המארז צריך להיות עם מקום ל4 (+ SSD) כוננים, לאומת זאת אם הלכנו על הכנה ל6 אז במארז צריך להיות מקום ל6 כרטיס מסך לא צריך (אלא אם בלוח אם אין חיבור DVI) ואז אחד פשוט חיבור רשת GBIT - חובה CD\צורב - לא צריך (אני מתקין את המערכת מ DOK) לאחר מכאן היא תרוץ ברשת RAM - לפחות 8 (עדיף אפילו 16 תלוי בתקציב) CPU - תלוי מה ישאר מהתקציב אבל אני צריך לפחות 4 ליבות אם מישהו מכ…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן או אשראי לא משנה לי. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה של המכשיר הנ"ל הוא בתור שרת ביתי. אני די מאוכזב משירותי אחסון האתרים ולכן החלטתי להפעיל שרת ביתי. על השרת יהיה אתר אינטרנט ייצגוי (לא משהו מפוצץ עם 200 פונקציות) ושרת דואר. לא יהיה הורדות או FTP. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו…

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  12. אני רוצה להרכיב שרת ביתי אבל אני חושב שבכל מה שנוגע לדגמים של חלקי מחשב היום אני קצת לא מעודכן ולכן חשבתי שתוכלו לעזור לי קצת בנושא =] השרת שאני רוצה להרכיב אמור לשמש כשרת אחסון ו-WEB. חשבתי שיהיה נחמד שהמארז יהיה מאלה החדשים שאת הברגים שבהם אפשר לפתוח ביד ובמקום להבריג כוננים למקום יש להם קליפסים עם מסילות. לדעתי זיכרון של בין 4-8GB של DDR3 או אפילו DDR2 יספיק לוח האם צריך להיות עם לפחות 6-8 יציאות SATA2 כדי לתמוך בהרבה דיסקים קשיחים וכונן DVD ולהכיל כרטיס מסך מובנה. לגבי המעבד אני חושב שכל מעבד DUAL CORE של INTEL או AMD יעשה את העבודה אני מתכוון לקנות 3 כוננים קשיחים של 2TB ולהקים RAID 5 אני לא בטוח אם כדאי לשים גם בקר RAID או לעשות אותו בתוכנה, אם יש בקר במחיר סביר זה …

• 2 תגובות
    • 936 צפיות
  13. Started by iziko,

שלום לכולם, בקרוב אינטל צפויים להכריז על מעבד חדש מה שיוריד את מחירי המעבדים בארץ וגרם לי לפזול לבניית / קניית מחשב זול שישמש כשרת קבצים ומדפסות ללא RAID עכשיו להלן המפרט עזרתכם דרושה באפשרות להוזיל כמובן תוך נקיטת צעדים לשמירת על רמות רעש סבירות ועלות נמוכה כמו כן המלצה ללוח אם עם חיבורי SATA למכביר עקב היעוד של המחשב לשרת מה שאומר 4 הרדיסקים פנימיים של טרה לפחות כ"א (לא בפעם אחת אלא עם הזמן) בנוסף לחיצוניים שכבר יש.. תודה לכולם! המפרט: מעבד: Intel Dual Core E2180 לוח אם: ? זכרון: OCZ DDR2 1024X2 1000Mhz CL 5-5-5-18 Platinum דיסק קשיח עיקרי למע' הפעלה: WD3200AAKS 320GB Sata 2 16MB ספק: cooler master extreme power plus 460W מארז: TT strike MX כונן אופטי: LG Sata…

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  14. Started by Buffer,

היי, אני מחפש מפרט להקמת שרת xenserver ביתי לצורך מעבדת vdi. אשמח לעזרה ממישהו שמבין עניין בתחום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך, אבל זה גם ככה גבולי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרת וירטואליזציה (Xenserver), יריץ 4-5 מכונות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בהארדיסק. אין צורך בכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי…

• 0 תגובות
    • 831 צפיות
  15. Started by katzos,

שלום לכולם, אני רוצה לעשות שרת וריטואליזציה ל-SOHO. בגדול יריץ עד כ-5 עותקים של וינדוס XP (כל אחד מהם עובד בעיקר באקסל, קצת דוס ואוטלוק ותוכנות בסיסיות), בנוסף אינסטס של שרת גיבוי (הגיבוי עצמו מתבצע למחשב אחר). בעתיד ייתכן גם אולי שרתון לדואר אלקטרוני. מבחינת מערכת הפעלה לבסיס, אני חושב שאני אלך על centos (או אולי אובונטו, אבל נראה לי centos טוב יותר), ותוכנת וירטואליזציה אני אלך כנראה על virtualbox (אם יש יתרון לגירסא החינמית של vmware במקרה של כל כך מעט שרתים אשמח לדעת). כעקרון דרישות הביצועים די נמוכות, אז חשבתי על המפרט הבא - מעבד i7. לוח אם Z97 תומך עד 32 גיגה ראם ורשת גיגה ביט, וגם תומך RAID. 2x8 גיגה זיכרון (בעתיד יורחב עם התגברות הדרישה, אני מודע שזה יחסית גבולי …

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  16. Started by FuZuL,

אני צריך שתעזרו לי לבנות מפרט טוב לשרת יעודי.. אני לא יודע תקציב אבל תראו מה אני צריך: אני מאחסן בו אתר אחד. בתוך האתר אנשים מעלים תמונות [אני מדבר על המון תמונות בערך 30 משתמשים יהיו באתר ולכל אחד 1000 תמונות] אז צריך מקום. וצריך קצב העלאה מהיר מאוד וכמובן זיכרון ראם גבוה מאוד.. לא יודע אם זה משנה אבל גם מעלים לשם וידאו.. בקיצור צריך הרבה מקום.. שיהיה מהיר מאוד. וקצב העלאה גבוה מאוד..[למרות שנראה לי שזה כבר קשור בחיבור] תודה רבה לעוזרים .

• 5 תגובות
    • 793 צפיות
  17. Started by basharis,

שלום, אבקש לקבל הצעה לשרת משרדי (מארז Tower, לא Rack). השרת ישמש לצרכי פיתוח ויריץ Linux. להלן הדרישות: 1. מעבד Quad core 2. זכרון 8GB 3. דיסק קשיח 2x1TB (יבוצע RAID1 בתוכנה) 4. מארז וספק כוח איכותיים. התקציב: עד 4K תודה, שגיא

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  18. Started by Ran B,

אוקי אז אמא שלי הביאה לי דף עם מפרט, והיא ביקשה ממני לדעת מה יותר טוב. או יש דברים יותר טובים, חלקים יותר טובים באותם מחירים. 2 המפרטים הם : 1: מעבד - intel pentium 4 2.667GHz 533FSB 512K לוח אם - מאוד מוזר שלא רשום, אולי זה לא מגיע עם? זיכרון מטמון - Integrated 512-KB Level 2 cache (full speed) זיכרון (כמות 2) - 2GB DDR (4 X 512MB) DDR 333 כרטיס רשת - 2X intel PRO/100+Server Network connection כרטיס מסך - Integrated ATI RAGE XL Video Controller with 2-MB sdram Video Memory בקר SCSI - זה : Signle Channel U320 SCSI adapter כונן קשיח (כמות 2) - 36GB 10K U320 UNI HDD כונן דיסקטים - FLOPPY 1/44MB DISK DRIVE כונן תקליטורים - 52X IDE (ATAPI) CD-ROM Drive מאר…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by SOLIDUS SNAKE,

ברצוני להרכיב מפרט עבור חבר שיכלול את הדברים הבאים: 1. מעבד בעל ארבע ליבות 2. לפחות 4GB זיכרון 3. שני דיסקים ב RAID1 (עדיף לא זה של הצ'יפסט) 4. מארז שקט עד כמה שאפשר בתקציב 5. ספק יציב שיוכל לעמוד בעבודה רצופה 7\24 6. סלוט אחד של PCI המטרה היא כאמור לפעילות משרדית, תוכנות ניהול משרד ואופיס בעיקר. שרידות המידע מאוד חשובה שכן זהו הגיבוי לכל פעילות העסק. כמובן שמשחקים, אוברקלוקינג ושאר ירקות לא חשובים במקרה הזה. אשמח אם תוכלו להצמד לתקציב של 4000ש"ח ולחברות מוכרות עד כמה שניתן. תודה.

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  20. Started by עמלתוש,

מפרט לשרת להרצת מספר מכונות וירטואליות. מערכת ההפעלה המארחת לינוקס, וירטואליזציה באמצעות KVM. עד 10,000 ש"ח.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by basharis,

שלום, אני זקוק למפרט לשרת משרדי/פיתוח. השרת יריץ לינוקס עם Vmware Server ועליו מספר שרתים וירטואליים. התקציב הוא בסביבות ה 3,000 ש"ח. הדרישות: 1. אין צורך במעבד חזק מאוד (ברור ש quad לא נקבל בתקציב הזה). 2. כמה שיותר זכרון 3. שני דיסקים קשיחים, יפעל ב RAID1 ברמת התוכנה (אין צורך בתמיכה בלוח). כנראה דיסקים WD3200YS. 4. שקט ככל האפשר בתקציב. הנה מפרט שאלתרתי: השאלות הפתוחות הן: 1. האם יש לוח שמתאים יותר לצרכים? 2. מארז/ספק מומלצים? 3. מאווררים חלופיים שיספקו שקט סביר?

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  22. Started by Kfir2,

אני צריך מפרט לשרת חזק, עד 6000 ש"ח. ציוד היקפי: אל פסק (ללא ציוד היקפי אחר). דברים חשובים: הרבה מקום בדיסק הקשיח. הנה מפרט שאני הכנתי תגידו מה אפשר לשפר:

• 7 תגובות
    • 910 צפיות
  23. שלום לכולם. החברה שאני עובד בה רוצה להחליף את השרת הישן של מבוסס מעבד P2. השרת אמור להריץ WINDOWS 2003 SERVER שישמש כשרת קבצים ודואר. הם לא מוכנים לקנות מחשב בחלקים. רק מותג הם מחפשים. מדובר על שרת ל20-30 איש לאיחסון קבצים. הרד דיסק של 200 גיגה יספיק. האם מישהו מHW התעסק עם שרתים מותגים לעסק קטן. ויש לו המלצות.. התקציב הוא בסיבות 1500$. אבל כמה שאפשר לחסוך טוב יותר. תודה רבה לכולם

• 1 תגובה
    • 592 צפיות
  24. שלום, מחפש מפרש לשרת איכסון קבצים לל צורך ב- RAID. התקציב 1000-1200 ש"ח. שימוש עיקרי סרטים וסדרות והזרמה לסטרימר. עבודה 24\7. כונן פנימי 1 גדול (בהמשך יתווספו). מערכת ההפעלה תהיה על כונן אחר קטן יותר שכרגע כבר יש ברשותי. תודה נ.ב. חנויות מאזור פ"ת או כאלו הניתנים לרכישה דרך האינטרנט עם משוח לבית גם מתקבלים בשמחה.

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  25. Started by Nurdok,

שלום לכולם. אנו בתהליכים של קניית שרת קבצים לעסק קטן (5-6 מחשבים מחוברים ברשת ולא סביר שהמספר הזה ייגדל). בעסק אנו עובדים מכמה מחשבים שונים עם תוכנה מסוימת שיש לה מסד נתונים מאוד גדול ולכן אנחנו מעוניינים בשרת קבצים על מנת שהגישה מכל המחשבים למסד הנתונים תהיה מהירה. החלטנו שכרגע לא נשקיע בתוכנת SBS ונשים על השרת Windows XP. קיבלנו את המפרט הבא ואנו רוצים את חוות דעתכם בנושא. בנוסף רצינו לשאול האם יש צורך לשדרג את הרשת שלנו במשרד (כרגע בכל המחשבים יש כרטיסי רשת 10/100 וכן גם ההאב שלנו במהירות) - בשרת ובשאר המחשבים. תודה רבה. המפרט: מעבד: Intel Q8300 לוח אם: Intel G41 זכרון: 2GB DDR2 800 TRANSEND מארז: REBEL מאושר אינטל + usb שתי יציאות ATX צורב דיוידי: Samsung x22 דיסק קשי…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים