ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
היי השימושים שלי הם אינטרנט (יו טיוב, פורומים והדברים הרגילים), סרטים (גם HD), פוטושופ, שיריץ משחקים לא כבדים ממש כמו ניד פור ספיד ו-GTA 4, שאני אחבר אליו ממיר של הוט איכשהו. אני מתכוון לקנות את המסך של דל 24״ שראיתי שממליצים פה הרבה. בעקרון אני רוצה מקלדת ועכבר חדשים (אלחוטיים), לא יודע אם להכניס לתקציב או לא.. תנו המלצה גם לזה. חנות מתל אביב, ראשון והסביבה שאני אוכל להגיע לשם. מקווה שלא שכחתי משהו. תודה!
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
Sempron 3000+ (Socket AM2) --- 300 ASROCK ALiveNF6G-DVI AM2, NF 6100, DDRII800, VGA, PCI-E --- 350 DDR II 667 512MB TwinMOS --- 280 Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II --- 330 LG DVD±RW GSA-H42NB x18 Beige --- 170 HJA-70 MIDI Beige --- 135 HEC 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin --- 205 סה"כ 1770 שימושים: פוטושופ וקצת סרטים ב HD רזו' 720
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
היי סוף סוף הצלחתי להתכנס למפרט אחרי הרבה חושבים והרבה שאלות P4-2.4 533 ABIT SA7 - לא מצאתי כמעט תגובות על הלוח הנ"ל מבוסס על SIS 645DX SEAGATE 40GB 7200 PC2700, 512MB תוצרת NANYA/SAMSUNG GF4-4600 של LEADTEK SAMSUNG 959NF TSUNAMI VIRGO 350W לא מתוכנן OC, לא מתוכנן AMD, לא מתוכנן RDRAM המערכת תריץ XP HOME ומיועדת למשחקים ואינטרנט תגובות?
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
זה המפרט שלי שהרכבתי. המחשב מיועד למשחקים,קצת עריכה וסרטים,ב-OC אין לי צורך. AMD Athlon 64 3200+ CPU Tray ABIT KV8-MAX3 VIA K8T800 Motherboard Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD X 2 OCZ 512MB DDR-RAM 3200 Premier Series Memory X 2 ATI Radeon 9800XT 256MB DH DVI Retail Video Card Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card DVD-ROM Liteon 16/48 - Black ! Pioneer DVR-107 BLACK 8/4/12//24/24/40 DVD±RW ( Bulk ) Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive Logitech Z-680 TNX/500W 5.1 Speaker system 19" IIyama Vision Master Pro 455 Flatscreen High Brightness Diamondtron M2 Monitor Thermaltake Xaser III V1000A Super Tower Case (P/S not included) Antec TruePower 430W Power S…
-
- 42 תגובות
- 4k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה להשקיע במחשב שלי עד 1000 שקל כדי לשפר אותו . כרגע המחשב שלי הוא : Intel cpu 2.80 מעבד 1.50 Gb זיכרון פנימי Ati Radeon 9600pro 128MB כרטיס מסך Wd 160GB הארד דיסק את הזיכרון שיפרתי לפני שנה וחצי נראה לי . אני רוצה כמובן בדחיפות כרטיס מסך טוב שיחזיק לי לשנים הקרובות , הארד דיסק עם נפח יותר גדול ואני שוקל גם לשפר את הזיכרון הפנימי של המחשב , אני לא בטוח אם 1.5 גיגה זיכרון פנימי מספיק . שוב , התקציב הוא עד 1000 שקל , אני ממש לא גיימר מקצועי מבחינתי שרק מנגר ופיפא יפעלו חלק
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב שישמש בעיקר לשיתוף קבצים ואינטרנט. יש לי כבר זכרונות (2 סטיקים של 512 DDR333 CL2.5 ) ללא מסך וציוד היקפי. הדרישות הם: שקט שקט. דיסק גדול. תקציב גמיש אפשר גם בפחות תודה
-
- 6 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מהם הדרישות או ההעדפות שיש לקחת בחשבון אם רוצים להתקין VM, כחלק משימוש המחשב, שבסיסו לשימוש ביתי פשוט למדי אני מניח שזיכרון - אבל כמה? הכוונה לא למשהו מסובך - כלומר מערכת ההפעלה תהיה Win7 וה-VM יהיה עבור Win98
-
- 0 תגובות
- 507 צפיות
-
-
[TABLE=align: right] [TR] [TD]Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray [/TD] [/TR] [TR] [TD]Scythe Mugen 4 CPU Cooler [/TD] [/TR] [TR] [TD]Asus Z87-K LGA1150, Intel Z87, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI [/TD] [/TR] [TR] [TD]G.Skill 4x4GB DDR3 1600Mhz Ripjaws Z Edition Quad Channel CL9-9-9-24 [/TD] [/TR] [TR] [TD]Sapphire Radeon R9 290X BF4 Edition 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E [/TD] [/TR] [TR] [TD]Western Digital Caviar Black WD2002FAEX 2TB SATA III [/TD] [/TR] [TR] [TD]Samsung 840 Series MZ-7TD120BW 120GB SSD SATA III [/TD] [/TR] [TR] [TD]LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM [/TD] [/TR] [TR] [TD]On Board 7.1 Channel Audio [/TD] [/T…
-
- 4 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב למשחקים קלים (הכי כבד sims 2) ציוד היקפי: עכבר מקלדת ורמקולים ללא מסך מערכת הפעלה: ויסטה כרטיס מסך טוב מעוניין במפרט להרכבת מחשב תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 511 צפיות
-
-
המחשב יחובר להגברה דרך כרטיס קול עתידי, השימוש הוא 90% מוזיקה 10% אינטרנט. חשוב: ספק כוח חזק: הכרטיס קול זולל האנרגיה יחובר ישירות לספק, ולכן צריך לקבל זרם נקי. לוח אם: 2 יציאות PCIE ולפחות 4 יציאות USB 2.0 מארז: מארז כמה שיותר קטן, אבל שיהיה בו מקום להכניס 2 דיסקים קשיחים בSATA צורב: לא משנה איזה. זיכרון: 2 גיגה לא צריך: ציוד היקפי כרטיס מסך (לא צריך גם Onboard, אני מעביר מהמחשב הישן) דיסק קשיח בתודה דוד
-
- 7 תגובות
- 715 צפיות
-
-
מעוניין במפרט ל 2 מחשבים למשחקים בעיקר, בחלוקה של 2300\3700 בערך (אחד חזק יותר לילד הגדול) * ללא מסכים , או ציוד היקפי, אולי צורב למחשב החזק * רעש 5,6 בסולם 1-10 (לא רועש מדי אבל לא להשתולל על התקציב בשביל השקט) * שתהיה יכולת שדרוג עתידית (לפחות זכרון ו מעבד) * רזולוציה סטנדרטית 1280 x 1024 למחשב החלש 1680x1050 לחזק יותר יתכן שידרוג עתידי לשני המסכים * עדיף מחנויות : נועה מחשבים , אייבורי , KSP או חנות זולה יותר מאיזור הצפון בעלת מוניטין גבוהה ( לצורך מימוש אחריות במידת הצורך) * אין צורך בהרכבה * אין צורך במערכת הפעלה * * ניתן לשחק בין התקציבים של שני המחשבים * מעוניין שיחזיקו לכמה שיותר זמן ללא שידרוג *
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האמור נכון לשני המחשבים. במקרה של הבדלים, אציין על המקום. 1. מה התקציב המקסימאלי? לראשון 1800 ש"ח והשני 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, זה תמיד טוב.. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במחשב הראשון (1800) אם נחוץ, אפשר לחרוג עד 200 ש"ח. בשני, לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים קטנים, סרטים, והטענה של האייפון . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). NONE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישחקו על המחשב. משחקים לילדים קטנים שלא דורשים כלום. IC…
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי לכולם קודם כול אני חדש בפורום יש לי שאלה שמאוד מתרידה אותי עם זה הפורם הלא נכון אז תגידו לי לאן אני צריך לפנות אוקיי ישר לעניין אני רוצה לבנות שרת משחקים שיתמוך בWOW ושיוכל להכיל יותר מ1000 שחקנים שאלה היא כזאת מהם הנתונים שאני צריך לשרת עם אפשר כמה שיותר פרטני (בקשר למחירים ולדגמים) ואיזה מהירות אינטרנט אני צריך השאלה מתיחסת לחומרה בלבד ולא קשורה לתוכנות כולשהם תודה
-
- 9 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות שרת חזק ויציב ממולץ שני מעבדים ומאוד חשוב שהיה כמה שיותר זיכרון אז ככה אני לא התיבלבלתי התקציב הוה עשרים אלף דולר אני פשוט צריך אחד מאוד רציני "עם יש 4 מעבדים הוא יותר זה רק לטובה" אני סומך אלכם שתרקיבו לי שרת טוב ותאמינו לי אפילו אחד ממש פצצה אני יסתדר איתו תודה מראש לכל מי שעוזר Gold $hark
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני לא יודע אם זה מתאים פה אבל חשבתי לנסות. אני צריך עזרה בבניית מפרט לשרת (בחוות שרתים) המפרט צריך להיות בתקציב של עד 4K יריץ מערכת הפעלה Unix ללא ציוד היקפי נוסף תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום אני הולך לבנות בעצמי שרת על בסיס P4 או על בסיס AMD 64 BIT המארז שאני הולך להשתמש בו יהיה מסוג RACKMOUNT בגודל U1 אני מחפש אנשים שעשו כבר פרוייקט כזה ושיש להם בקיאות גבוהה מאוד בנושא הזה. התקציב שלי לשרת הוא 5500 שקל (אין צורך במסך כי השרת מיועד להתאכסן בחוות שרתים של אחד מה ISP בארץ) לגבי יבואנים בארץ שעוסקים בייבוא מארזי U1 ושאני דיברתי איתם וניתן לרכוש מהם ישירות את המארז. אז היבואנים הם : יבואן של מארזי חברת COMPUCASE-HEC בישראל פייב אקסיטס http://www.5exits.co.il יבואן של מארזי חברת GENESYS RACK בישראל חברת "רוזטק טכנולוגיות מתקדמות בע"מ http://www.rostec.co.il אם אתם מכירים יבואנים נוספים אז אשמח מאוד אם תרשמו זאת (יבואנים בלבד ולא חנויות) אני צריך …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות שרת RAID עבור המחשבים בבית, שיתבסס על מערכת הפעלה freeNAS (אפשר למצוא פרטים עליה ב-http://www.freenas.org/ ). מאחר וזו מערכת הפעלה המבוססת על freeBSD, יש צורך בחומרה שתתאים למערכת ההפעלה. הדרישות מהכיוון שלי: * זה צריך להיות מחשב שקט, כי הוא ימוקם באחד החדרים בבית, ורצוי שיפלוט חום נמוך. * עדיפות ללוחות אם עם פורט רשת כפול של 1000BaseT, כדי לאפשר חיבור מהיר למחשבים שמחוברים אליו קווית ומעבר נוח במקרה של תקלת חומרה בפורט הרשת. * ניתן להסתמך על כרטיס גרפי על לוח האם, מאחר ועיקר התיפעול של מערכת ההפעלה נעשה דרך ממשק WEB ממחשבים אחרים. * מקום גידול לכוננים קשיחים - אני מתכנן להתחיל עם שלושה כוננים של 500M (כמו http://www.wdc.com/en/products/products.as…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים מה דעתכם על זה? זקוק למפרט למחשב שיתפקד כשרת וירטואליזציה. המחשב ישמש שלושה עובדים לכתיבת קוד ולקומפילציה. מתוך שיטוטים בפורומים כאן, אני חושב שהמפרט הבא יהיה מתאים: Core i5 750 GB-P55-UD3L 8 גיגה זיכרון (2 סטים של 2x2gb במצב דואלי, אין לי מושג מה כדאי, חשבתי על 1600Mhz DDR3) י 3 כוננים קשיחים של 500gb במצב רייד-5 (עדיף כוננים עם cache גדול) כרטיס מסך - הכי פשוט לא יזיק קירור סביר וOC למערכת בשביל להגיע לאיזור ה-4ghz אין צורך במסך, ציוד היקפי או אל-פסק תקציב 4.5K האם זה מתאים לדעתכם? אולי כדאי לשנות משהו? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
מה דעתכם? AMD Opteron 242 1.6 GHz 2-Way Server BOX CPU socket 940 1699 shekel Asus SK8V Ath64FX / Opt VIA K8T800 Socket 940 Motherboard 1299.00 ¤ DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 499.00 ¤ DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 499.00 ¤ Conceptronic C1G32i 10/100/1000 Mbps LAN Card 129.00 ¤ Conceptronic C1G32i 10/100/1000 Mbps LAN Card 129.00 ¤ Maxtor 200GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD 679.00 ¤ סה"כ 4933 שח. המחירים נלקחו מ-www.logicpc.co.il תודה.
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
שלום, אני בתהליכי הקמת אתר איטרנט לשיתוף ואחסון קבצים, אני כרגע מתחיל בקטן לטובת התנסות. אני מכיר שיש שרתים שבאים מוכנים עם הכל בפנים. אני לא רוצה כאלה אלא שרת מבוסס מחשב PC רגיל. זה בשביל שאני אוכל לשנות אותו עם הזמן ולא יהיה מקובע וגם כי אני רוצה להקים הכל בעצמי. אני לא בקיא בתחום השרתים בכלל. אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב. להלן הדרישות: אין לי ממש תקציב כי אני עוד בשלבים הראשונים, תגידו אתם כמה לדעתכם הכל צריך לעלות. בתור התחלה יכולת אחסון של 1-8 הארד דיסקים של 1TB. מחשב חזק שיכול לשמש כשרת (מה יהיה בפנים זה המלצה שלכם). מארז שיהיה אפשר לאחסן בו כמה שרתים במקביל, ולא מחשב בודד. יכולת אוורור וקירור גבוהה, אני גר במקום חם (למרות המיזוג...). בכללי אני רו…
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
הי , אני חדש כאן וצריך חוות דעת לגבי המפרטים : בגדול המחשב הוא לאכסון מידע ברשת פנימית של 3-4 מחשבים. יש מצב שיצטרך לשמש גם לצפית בסרטים , כנראה שלא ישחקו עליו בזמן הקרוב תקציב (3K ש"ח) מפרט א' : מעבד - INTEL PENTIUM E5200 מחיר 384 לוח אם - DFI BLOODIRON P35-T2L מחיר 505 זכרונות - A-DATA 4GB KIT GAMING מחיר 257 כרטיס מסך - GIGABYTE 3850 256MB מחיר - 406 הרדיסק - 2X WD 500GB AAKS 16MB מחיר ליחידה - 330 מחיר למפרט : 3007. ------ מפרט ב' : מעבד - INTEL PENTIUM E5200 מחיר 384 לוח אם - GIGABYTE GA-73PVM-S2H זכרונות - A-DATA 4GB KIT GAMING מחיר 257 הרדיסק - 2X WD 500GB AAKS 16MB מחיר ליחידה - 330 מחיר למפרט : 2413 . מה אתם חושבים על המפרטים .. ועל איזה מפרט היתם הולכים ? כמ…
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
האם גם במפרטים של שרתים אתם יכולים לעזור??? זה לחנות שמקסימום יתחברו 6 מחשבים. אני לא ממש מבין אז אם תוכלו להסביר גם על מה חשוב אני אודה לכם. בלי ציוד היקפי, ללא OC...
-
- 4 תגובות
- 726 צפיות
-
-
אלהן, אני רוצה לקנות שרת ביתי עכשיו שאני יריץ עליו לינוקס, מה שהכי חשוב לי כרגע זה: 1. שיהיה בו 4 כוננים של 3 TB - שאליהם אני יעשה RAID5 - כאשר אם יש אפשרות שיהיה לי מקום לעוד 2 כוננים בעתיד זה בהחלט יהיה מצויין 2. כונן SSD של 32GB בשביל ה OS כמובן שאם הלכנו על מבנה של 4 כוננים (בלי הכנה לעוד 2 בעתיד) אז המארז צריך להיות עם מקום ל4 (+ SSD) כוננים, לאומת זאת אם הלכנו על הכנה ל6 אז במארז צריך להיות מקום ל6 כרטיס מסך לא צריך (אלא אם בלוח אם אין חיבור DVI) ואז אחד פשוט חיבור רשת GBIT - חובה CD\צורב - לא צריך (אני מתקין את המערכת מ DOK) לאחר מכאן היא תרוץ ברשת RAM - לפחות 8 (עדיף אפילו 16 תלוי בתקציב) CPU - תלוי מה ישאר מהתקציב אבל אני צריך לפחות 4 ליבות אם מישהו מכ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן או אשראי לא משנה לי. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המטרה של המכשיר הנ"ל הוא בתור שרת ביתי. אני די מאוכזב משירותי אחסון האתרים ולכן החלטתי להפעיל שרת ביתי. על השרת יהיה אתר אינטרנט ייצגוי (לא משהו מפוצץ עם 200 פונקציות) ושרת דואר. לא יהיה הורדות או FTP. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו…
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב שרת ביתי אבל אני חושב שבכל מה שנוגע לדגמים של חלקי מחשב היום אני קצת לא מעודכן ולכן חשבתי שתוכלו לעזור לי קצת בנושא =] השרת שאני רוצה להרכיב אמור לשמש כשרת אחסון ו-WEB. חשבתי שיהיה נחמד שהמארז יהיה מאלה החדשים שאת הברגים שבהם אפשר לפתוח ביד ובמקום להבריג כוננים למקום יש להם קליפסים עם מסילות. לדעתי זיכרון של בין 4-8GB של DDR3 או אפילו DDR2 יספיק לוח האם צריך להיות עם לפחות 6-8 יציאות SATA2 כדי לתמוך בהרבה דיסקים קשיחים וכונן DVD ולהכיל כרטיס מסך מובנה. לגבי המעבד אני חושב שכל מעבד DUAL CORE של INTEL או AMD יעשה את העבודה אני מתכוון לקנות 3 כוננים קשיחים של 2TB ולהקים RAID 5 אני לא בטוח אם כדאי לשים גם בקר RAID או לעשות אותו בתוכנה, אם יש בקר במחיר סביר זה …
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
-