ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
מעוניין במחשב שיריץ משחקים על גבוה. כרטיס מסך, מעבד, ספק כוח וקירור טובים. ללא ציוד הקפי, זכרונות של G.Skill, וכונן קשיח גדול. ללא מסך. המסך הקיים הוא 22 אינץ', וברזולוציה של 1680 על 1050.
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש (כל שלוש שנים ) הפעם החלטתי להתעסק במחשב המיועד ל OC אז הנה הדרישות למחשב - מעבד: INTEL, הסדרה החדשה, 1700 ש"ח + - מדרבורד: שיהיה של ASUS, DDR3,PCI-E2, (גם מהסדרה החדשה ביותר) - 1800 + - ראם: DDR3, מהירות כמובן כמה גבוהה שאפשר,( 2GB (1X2 גג 2000 ש"ח - האם יש בכלל כבר DDR3 למכירה? הרדיסק: 500 GB - גג 700 שקל (סומך עליכם שיהיה מהיר ) - כמובן SATA2. כרטיס מסך: לא חשוב ATI או NVIDIA, רק שיהיה HIGH END. - גג 3500ש"ח (גם של אסוס אם אפשר, יש לי חיבה אליהם) ספק: כל חברה שתרצו, רק שיהיה הרבה וואט ומקצועי - גג 800 ש"ח מארז: מיועד ל OC, גדול. - גג 700 ש"ח יצא בערך 11 אלף ולא 10000 אז אם אפשר שיהיה טיפה זולן יותר. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום שלום, אני מעוניין במחשב נייד לאבא =) 512MB DDR RAM פנטיום M דותן, שיהיה מהיר, או מעבד אחר... שיהיה מהיר.... שיהיה קל ותודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי יש לי מחשבה נוספת אם לקנות מחשב חדש או לשדרג. זה המחשב שיש לי כרגע: מעבד AMD 3000+ 64BIT לוח GIGABYTE K8NS REV 2.0 זכרון 768MB 400MHZ כרטיס מסך 9600XT. כונן HD DVD חיצוני בשימושים יומיומיים המחשב עושה את העבודה אבל אני לא מצליח להריץ סרטי HD כבדים ולא יכול לראות סרטים מקוריים עם הגנת HDCP. אני חושב על רכישת מחשב חדש אבל זו השקעה רצינית לעומת שידרוג. השאלה היא אם שידרוג של לא יותר מ 1000 שקל הוא כדאי או שבכל זאת עדיף מחשב חדש. תודה
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני קיבלתי את ההצעה מחנות אחרת. אני צריך מחשב למשחקים זה מה שהציעו לי: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1017 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם INTEL BLKDQ35JOE JOHANNESBURG ¤549 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDQ35JOE כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 16MB ¤252 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8500GT Silent 512MB PCIe ¤303 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32026 צורב Pioneer DVR-115D White X20 DVD ¤129 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=PDVR115D מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W ¤349 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=CI-6A19B-400 קרור למעבד The…
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 1; Mafia 3; CoH 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 / 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ! בימים אלו אני הולך לקנות מחשב חדש ;D , ואני נורא מתרגש . יש רק בעיה אחת עד לא החלטתי על מה ללכת .. :-\ ורציתי לתעזרו לי , אני מאוד ביקורתי (סליחה) ויש לי הרבה בקשות אז כחה .. התקציב שעומד ברשותי הוא 6000 ש"ח ואני צריך מחשב עם כל הציוד ההקפי (עכבר , רמקולים ,מקלדת ומסך). הייתי רוצה שהמחשב יהיה מבוסס AMD (בשביל לחסוך כסף לשאר המוצרים) , אפשר לקחת את ה-2500 עם לוח האם NF-7 , ואני דיי רוצה גם את ה - 9600XT (מחכה ל-HL2) .. המחשב הוא לצורך משחקים כבדים וסרטים (אני מזכיר אני צריך אם ציוד הקפי) . בתודה מראש ! *עריכה - הייתי רוצה גם צורב אם ניתן כמובן .
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, שמי מיכאל, בחודש האחרון אני מחפש איך להפוך את העבודה שלי לקלה ונוחה יותר לקראת קניית מחשב חדש. כרגע יש לי נייח ישן שבשבועות האחרונים כבר לא ממש מצליח לסחוב. חשבתי לקנות מחשב נייד (אני עובד משני בתים), לחבר אותו כל פעם לעמדה בבית ולהנות מהניידות והעוצמה. אני עורך 4K ועושה אונליין באפטר אפקטס ובדוינצ'י ריזולב, אני צריך כוח ואני צריך RAM לאפטר. מצאתי מפרט שנראה לי מעולה בPC-Power ורציתי לשמוע את דעתכם. הנה הוא: מעבד Core i7 6700K 4.0GHz Quad Core 8MB זיכרון 64GB DDR4 2133 מאיץ גרפי NVIDIA GeForce GTX 980M 8GB GDDR5- PCIE 3.0 x16, - DirectX 12- 1x HDMI, 2x DP, 4 Displays- CUDA & Surround מס…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל הגולשים, לאחר נסיון שהשאיר קצת טעם מר עם האחריות הבינלאומית של ASUS החלטתי לשתף את כולם בחוויה, שתוכלו ללמוד קצת ממה שעברתי. רקע - במהלך חודש אוגוסט הייתי בטקסס, ארצות הברית. הגעתי לחנות bestbuy במטרה לרכוש מחשב נייד - מצאתי את המחשב הרצוי במחיר סביר בהחלט והגעתי למעמד הרכישה. לפני שהעברתי את כרטיס האשראי ביררתי מה האחריות שמגיעה לי עם המחשב ונאמר לי שהאחריות היא עולמית, למשך שנה! בדקתי קצת בגוגל דרך הסמארטפון וראיתי שיכול להיות שיהיו טיפה בעיות עם הנושא, לכן ביקשתי מהמוכר להתקשר למוקד שמספק תמיכה ולוודא שאכן מדובר בשירות גם בישראל. לאחר שיחה ארוכה אושר כי אקבל תמיכה מלאה בארץ. המחשב נרכש והתחלתי לעבוד איתו, מחשב ממש טוב, אני נהנה ממנו מאוד! בחודש ספטמבר חזרתי לא…
-
- 0 תגובות
- 10k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב של 3500 ש"ח. חשובים לי האמינות והשירות. המחשב ישמש לעבודה עם WORD בעיקר, ואין צורך בדיסק קשיח גדול במיוחד. מעט סרטים בשביל הילדה הקטנה - אך לא צריך להגזים בנושא. קורא כרטיסים וצורב הם חובה במפרט. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום, בעבר כתבתי הודעה לגבי שדרוג אך זה לבסוף לא התבצע... עכשיו אני ממש לפני קנייה ורציתי להתייעץ איתכם לגבי מפרט שבניתי שאמור להתחלק ל-2 מחשבים (בנוסף לחלקים שיש לי בבית). מחשב א'- מיועד לאוברקלוק, הורדות24/7, משחקים, סרטי HD: מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 פריט שאני קונה קירור למעבד: TT BigTyphoon לוח אם: GIGABYTE GA-EP35-DS3 פריט שאני קונה זכרון: 2GB OCZ Vista Performance Platinum XTC 5-4-4-15 X2 פריט שאני קונה כרטיס מסך: Nvidia 6800GS 256MB דיסק קשיח 1: WD 250GB YS SATA2 דיסק קשיח 2: Segate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II פריט שאני קונה מארז+ספק: TT Shark + Hec 480W Ace. מחשב ב'- מיועד לאחותי הקטנה, בעיקר לאינטרנט, ICQ, אופיס... מעבד: AMD 3500+ 939 קירור למעבד: מאיפה לע…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד מדגם MSI PR600 שקניתי לפני שנתיים+ מאייבורי, הבעיה איתו היא שהמארז שעוטף את המסך מ2 הצדדים (2 המארזים שעוטפים) נשברו ונעקרו מהרגליות של המחשב ולכן יש צורך בלהחליף אותן (המסך עצמו בסדר גמור). ניסיתי לברר דרך אייבורי כמה תעלה לי קניה מחדש של החלקי חילוף האלו בשביל לתקן את המסך וזה בערך 550 ש"ח (רק החלקי חילוף, לא כולל תיקון על ידיהם), שזה ממש הרבה מעל למה שאני מוכן להוציא בשביל לתקן פלסטיק שבור. תהיתי אם יש לכם רעיונות לדרך יותר זולה להשיג חלקי חילוף לזה. חיפשתי באיביי ואין כרגע מכירה של חלקי חילוף כאלו. אני ממש אשמח לעצות, תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש עזרה בבניית מפרט לרכישת מחשב עבור האחיין שלי (כולל הכול ומסך מחשב) בסכום של כ 4k. עדיפות לחנות בצפון, בעיקר KSP. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K , עדיף לכיוון ה4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך רק אם לא הפסד משמעותי בביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמו שציינתי, עד 4.5k. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים -מהי הרזולוציה …
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אמא שלי הגיעה למסקנה שהיא צריכה מחשב נייד. כל יעודו של המחשב הוא עבודה בתוכנות Office, וחיבורו למקרן חיצוני לשם הצגת מצגות PowerPoint. בגדול, הדברים שהיא צריכה הם: זכרון בנפח של לפחות 256MB (שיספיק להרצה של ווינדוס ואופיס...) צ'יפסט של אינטל עם כרטיס מסך מובנה בלוח האם (שבמקרה הצורך היא תוכל להציג סרטים) יציאות: USB 2.0 (רצוי יותר מאחת), PS/2, רמקולים, 15pin (לחיבור למקרן חיצוני). כונן CD/DVD (יוחלט סופית בהתאם להפרש במחירים) הארד דיסק בגודל מינימלי (בשביל הצרכים הנ"ל, אפילו 20GB יספיקו ) רצוי רמקול פנימי. שיגיע עם ווינדוס XP מקורי (עם מדבקת רשיון) כפי שאתם רואים הדרישות הן לא בשמיים, ולכן על התקציב להיות כמה שיותר נמוך (רשמתי 4,000 בתור מחיר שממנו אני מקווה רק …
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
אהלן, חדש כאן, נעים מאוד 8) מחפש מחשב שעיקר העבודה עליו היא עיבוד תמונות, אבל ישמש גם לכל דבר אחר ב"עצימות" נמוכה יותר - אינטרנט, מסמכים, משחקים, מעט עריכת וידאו וכו'. המטרה בגדול - שעריכת קבצי RAW מה-canon 5d mk2 תתרחש במהירות מירבית במגבלות התקציב (כאמור, גמיש), אותו כנ"ל לגבי סרטים היוצאים מאותה המצלמה (HD). אני משער ששאר הדברים יעבדו טוב אם אלה יהיו בסדר. 1. תקציב - 7000-8000 - זה לא קיר, אבל אשמח לא לחרוג מזה. 2. שימושים צפויים - כפי שנכתב למעלה. לשימוש באופן יומיומי, עדיין ללא החלטה על מסך (אפתח פתיל נפרד בפורום מסכים) 3. יש צורך במקלדת ועכבר. 4. יש צורך בכונן DVD פשוט. 5. נדרש כרטיס רשת אלחוטי. 6. השקט לא קריטי, אבל זה מחשב שנמצא בחדר שינה, כך שיש משמעות ל…
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב לסלון, הדרישות: שקט יחסית (שימוש באמצעי קירור פסיביים, רכיבים חסכניים באנרגייה), מארז נאה ושוכב, אופציה לשליטה אלחוטית (שלט+תוכנה / מקלדת+עכבר אלחוטיים...) אפשרות לגלישה אלחוטית, שימושים: צפייה בסרטים (מהאינטרנט + DVD מקורי), עם אפשרות לHDTV, או לפחות לרמת צפייה איכותית אחרת, שמיעת מוסיקה (ישירות מHD או מדיסקים) + שידורי רדיו (מקלט FM או מהאינטרנט. אם מקלט FM זו הוצאה גבוהה - ניתן לוויתור). אני לא מתכוון להקליט תכניות למחשב, אלא להשתמש בו כמערכת מתקדמת לשמיעת מוזיקה בסטריאו איכותי + צפייה בסרטים ברמת שמיעה וצפייה גבוהה. כיום יש לי מגבר סטריאו פשוט, ודיוידי סטנדרטי. יש לי כמה בעיות עם המכשור ולכן במקום להחליף למוצרים מקובעים - להמיר הכל לעולם …
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, להלן הצרכים: * תקציב ~3500 ש"ח * קנייה בישראל * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך 6 שעות עבודה לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? לא חובה אבל כדאי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות לוח אם מעבד וזיכרונות רק את שלושת הדברים הללו...מארז וספק יש. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?2500 זה המקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כמו hitman absolution,bf3,farcry3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080. -לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
היי אני כבר כמה ימים יושב על נסיון לבנות שילוש טוב .. על מעבד אני דיי סגור I5 3570K לוח כרגע אני חושב ללכת על הG1.SNIPER M3 מבחינת השבב של הסאונד הוא די קונה אותי אבל אני מקווה שלא יגביל אותי בOC מה גם שיש לי תצורת רייד0 + שני הרדיסקים וסידירום, מה שאומר שכל חריצי הSATA יהיו תפוסים :-\ זכרונות אני ראיתי 16GB 1600MHZ ב500 שקל שזה נראלי ממש משתלם, במיוחד שראיתי שאין הבדלים בין המהירויות השונות אחרת הייתי קונה 8GB עם 1866 או 2133 .. דבר אחרון שאני ממש מתקשה לבחור - קירור למעבד! אני רוצה קירור טוב כי כמובן מתוכנן OC אבל כל הרציניים שראיתי ענקיים ומגושמים, יש לי מארז מספיק גדול זה לא הבעיה, זה פשוט מגביל מידי כשאני מנקה את המארז כל 2-3 חודשים. התקציב הכללי הוא 3000 שח ללא ח…
-
- 1 תגובה
- 796 צפיות
-
-
הבעיה היא שזה לא קורה כל פעם או במצב ספציפי כלשהו.. פשוט מתי שבא לו!! וזה די מעצבן. מישהו מכיר\שמע\קרא על תופעה דומה?
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד חזק שיחזיק לי למספר שנים קדימה עם הרצה קלה יחסית של המשחקים המודרניים. אין תקציב ספציפי או חנות ספיציפית אליהם אני כבול, אם יש מפלצת ניידת לצורך הדוגמא ב-16 אלף ששווה כל שקל ע"פ ביקורות, אני אקנה. מאידך, כן חשוב לי יחס המחיר לביצוע ולא בא לי לפזר כסף סתם, ככה שאם יש מחשב נייד שמן הסתם הרבה פחות חזק ועולה 8000 ש"ח, אך נותן ביצועים מעולים למחיר אני אעדיף אותו. כמו כן ניידים חלשים לא רלוונטיים אליי, טובים ככל שיהיו ביחס למחיריהם. אני רוצה לציין רק שאם ניתן לקנות מחו"ל ויש הצעה משתלמת כל שהיא, אשמח לשמוע עליה. כרגע אני שם את העין על הנייד הבא: http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=3&glist=0&uin=17337&txt_search=&b…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתכנן לקנות מחשב חדש: AMD 3000+ (Venice) DFI Lanparty Ultra-D NF4 Geforce 7800 GTX Samsung 512MB DDR (TCC5)x2 HITACHI DESKSTAR 80GB SATA II 7200 8MB CACHE x2 יש לי אפשרות לקנות את שני הספקים האלה במחירים מוזלים: Tsunami 500W 20 Pin ובחצי מחיר של הTsunami את הספק: Channel Well 635W (350 True watts). איזה ספק הכי כדאי לי לקנות מבחינת איכות, מחיר, יציבות מערכת! או אם הספקים האלה לא טובים, על אילו אתם ממליצים? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 732 צפיות
-
-
הי, אני לא יכול לחרוג מהתקציב, צריך לכלול מסך LCD 17, מקלדת עכבר אלחוטיים, תוכנת אנטי וירוס חוקית,רמקולים וצורב DVD. צרפתי את המפרט שבניתי בפנדה. האם לדעתכם המפרט הטוב ביותר בתקציב זה ? תודה. כמות. מוצרים סה"כ 1 Creative 2.0 Speaker System SBS240 69 ש"ח 1 AMD Sempron 3000 BOX AM2 360 ש"ח 1 Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM WD800JD 285 ש"ח 1 NEC ND-3550 Dual Layer 16X Bulk - אחריות : שנה 199 ש"ח 1 Twinmos DDR2 667 512MB 330 ש"ח 1 LG LCD 17 L1750T 1,159 ש"ח 1 Gigabyte GA-M51GM-S2G nForce 430 AM2 535 ש"ח 1 Compucase 6K31 Micro Atx Silver/Black 300W 285 ש"ח 1 Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0 109 ש"ח 1 Logitech® Cordless Deskto…
-
- 2 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד ב-3000 שקל בערך, שהעבודה הקשה ביותר שיעשה תהיה להפעיל פוטושופ, אולי במקביל לתוכנה/ות נוספות (דרימוויבר, מוזיקה, דפדפן...). חשוב לי בעיקר שיהיה בסביבות ה-2.5 קילו (מחשב שולחני יש לי, נייד אני צריך בגלל שאני נייד. הייתי אומר קילו וחצי אם היה בתקציב), כונן של 250GB ו-2GB של זיכרון פנימי (לפחות. CS4 דורש 1, ובשולחני אני עם 2GB ואין לי בעיה). יש לי דיסק מקורי של XP PRO 64 BIT. הייתי מוותר על מערכת הפעלה ומתקין את זאת שיש לי, אלא שלא תמיד ניתן להשיג התקנים ל-XP. מה גם שזאת 64 BIT ואני לא ממש יודע עם איזה נייד זה הולך, ואם כדאי לי. אולי עדיף לי לקנות אחד עם VISTA? מצאתי אחד שנראה לי הגיוני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3673&CatC…
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD משחקים עבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CRYSIS DARKSIDERS MOH COD NFS FIFA STARCRAFT PROTOTYIP וכדו, כל המשחקים החדשים (מיועד גם ל CRYSIS 2) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-