עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by matgam,

שלום. אז ככה, במזל טוב, הפנטיום 3 שלי הלך לעולמו, ואבא שלי מוכן לתקצב לי 2500 ש"ח למחשב חדש שתפקידו משחקים, אינטרנט ושטויות דומות. זה המפרט שהציע לנו הטכנאי השכונתי, ממה שאני מצליח להבין בחשבונית (ואבא שלי כבר קנה אותו, אז אני הולך לבקש לבטל את העסקה, כי זה באמת לא נראה לי...) מחשב פנטיום 4 775 לוח פנטיום 4 775 Gygabyte SATA זיכרון פנימי 512MB Kingstonr DDR2 כ. מסך ATI Radeon 9600 pro 256MB מארז ATX מידי Mercedes ספק ATX מידי 500W ועוד כמה חלקים ששרדו מהמחשב הישן, שלא מפורטים פה... סה"כ 2145 ש"ח. המשימה שלכם פשוטה למדי - מחשב עד 2500 ש"ח - רק מחשב, בלי מסך וציוד היקפי, ואפילו בלי כרטיס מסך, כי יש בידי Geforce 6600 שקניתי מזמן ולא ידעתי שאין לי PCI-Ex... אני מ…

• 9 תגובות
    • 694 צפיות
  2. Started by yoeleli,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אני משחק בכל משחק שאני אוהב, אין ספציפים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בגודל 22", רזולוציה מקסימלית של 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא כזה קריטי לא חייבים לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף שלא יחרגו בכלל . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הנייד אמור להיות בעיקר לעריכה גרפית ( הדמיות במחשב VRAY וכל התוכנות האלה ) ואולי שיריץ משחקים קטנים כמו PORTAL 1 לא משהו רציני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים המחשב יהיה מיועד יותר לעריכה גרפית (PORTAL 1 וכו) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  4. מה נשמע חבר'ה? אני צריך פתרון לכל הכוננים קשיחים שלי. לצורך העיניין אני צריך מחשב "שרת". מחשב שיאכסן מלא כוננים קשיחים, שיהיה יציב מבחינת חשמל קריר ושקט. הוא יתחבר ברשת למחשב הראשי. יש אפשרות לוותר על \כרטיס מסך\זכרונות\וכונן CDROM? ז''א שיהיה רק מארז + ספק + לוח אם + כוננים קשיחים? בכל מקרה במפרט לא לכלול כונני קשיחים. תודה

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  5. Started by Bh,

שלום, אני מרכיב מחשב בשביל סבא שלי. מסגרת התקציב היא בערך 2,000 ש"ח. המחשב מיועד עבור גלישה באינטרנט, צפייה בטלוויזיה, וקידוד סרטים(הוא מעביר קלטות וידאו ישנות למחשב). המחשב יתחבר לשני מסכים, האחד מסך מחשב 19" LCD והשני מסך 32" בסלון בחיבור DVI-HDMI. לכן לקחתי כרטיס מסך בעל 2 יציאות, כאשר כל יציאה תתחבר באופן קבוע לאחד מהמסכים. רציתי לדעת האם ניתן ליצור 2 סביבות עבודה בו זמנית, כאשר בטלוויזיה בסלון ניתן לצפות בסרטים הנמצאים על המחשב ובחדר מחשב ניתן לעבוד כרגיל על המחשב ללא הפרעה אחד לשני. כיצד ניתן לעשות זאת? הנה מפרט ראשוני שהרכבתי דרך SkyPC: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤335 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200ay לוח אם Gigabyte GA-E…

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  6. שלום אנשים! זקוק לחוות דעתכם האדיבה בדחיפות! זהו המפרט [ללא מסך וציוד נוסף] הוא לא מדוייק לפרטי פרטים, אבל אני בטוח שעדיין תוכלו לקבל את הרושם במה מדובר: intel i7 2.6 8mb cache 4.8GT כרטיס מסך 9800GT 1GB RAM מארז של HEC - TOWER ספק כוח OCZ PRO 500W זכרונות 3X2GB OCZ 1600GHZ -סה"כ 6GB לוח אם BIO STAR T POWER X58 [קיבולת עד 24GB זכרון] SEAGATE BARRACUDA 1TB 7200.12 [למרות ששמעתי כמה דברים לא טובים על סיגייט לאחרונה]. 1. מה התקציב? 5000 ש"ח-ואני יכול להשתדל לשלם במזומן שטרות. 2. מטרות המחשב? בתכלס לדברים הכבדים-משחקים,עריכת וידאו ואפקטים באפטר אפקטס,תלת מימד, וגם כמובן לדברים פשוטים-אינטרנט הורדות וכו'. אני כרגע לא מועסק בתחום,אבל מתכנן שכן בעתיד. בינתיים אני מנסה לעשות פרוי…

• 7 תגובות
    • 694 צפיות
  7. Started by yan,

האם שווה לחכות ולקנות את המעבדי sandy e החדשים עם לוח אם שתומך lga 2011 על מנת לאפשר שידרוג עתידי למעבד חדש או שבכל מקרה עוד כמה חודשים יצא עוד socket ובכל מקרה זה לא שווה.. ואם כך,האם שווה לחכות לlga2011 בשביל שהמחירים ירדו למעבדים שכרגע נחשבים היי אנד?

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש''ח 2. מה שימושי המחשב-גלישה,סרטים ומשחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-FIFA12,NBA,GTA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית)-1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי טוב שאפשר בתקציב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי ש…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  9. צריך עזרה בבחירת מחשב נייד שיהיה טוב ומהיר... גלישה באינטרנט ולכמה תוכנות ועבודה משרדית שיהיה משהו כמו 80GB תודה לעוזרים ,אופיר.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  10. שלום, אני צריך המלצה לרכיבים שרשמתי למעלה לצורכי עבודה עם Lightroom, פוטושופ (עיבוד קבצי RAW) ומשחקים. את הרכיבים אני מזמין מחו"ל, כנראה מ-newegg אלא אם כן יש מקום יותר טוב. התקציב הוא עד 300-350 דולר ככה. תודה, לירן.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  11. מפרט 1: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1285 לוח אם: ASROCK ConRoe945G-DVI ¤438 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤368 צורב DVD: SONY DVDRW AWG170AB2 x18 DUAL LAYER - BLACK - BULK ¤179 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤572 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤401 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤3268 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מפרט 2- די זהה לראשון פרט ל: ( מטכנאי מחשבים) זיכרון - PRINCETON מארז : FOXCONN מחיר: 3000 ש"ח המחשב מיועד בעיקר לתכנות ואינטרנט. לא לסרטים\משחקים\OC . תודה..

• 9 תגובות
    • 694 צפיות
  12. Started by mazam,

ככה לא מתוכנן OC לא צריך ציוד היקפי! רק מחשב בלי מסך!! מחשב מיועד למשחקים כבדים+פיתוח+כצת פוטושופ צריך להיות מחשב חזק מחשב שקט במיוחד ושלא יתחמם! תודה רבה מאור זמיר

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  13. Started by d0s,

לסבא וסבתא שלי הלך המחשב, בן שמונה, בשנות מחשב כמעט 2000 אני צריך מפרט בשבילם, שיהיה כמה שיותר זול , רשמתי עד 1000 ש"ח אבל כמה שפחות יותר טוב. השימושים של המחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט ומשחקים כמו סוליטר . רצוי מחשב שקט, אמין לטווח ארוך. אין צורך בהארד דיסק גדול, מאחר שכמעט ולא יותקן עליו כלום למעט דפדפנים ומשחקים ישנים. תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  14. Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 930 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT :AN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II ,F.WIRE 680 זכרונות? DDR 400 : 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 285 *2 570 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) :X800GTO 256MB DDR III, PCI-E 1190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL :200GB SATA II 7200RPM 8MB 595 Teac/SONY 1.44 (Black) 50 MS Internet + MS Mouse Optical 135 CREATIVE Inspire 2500 sub + 2Sp 280 Total price 4430 ¤ אשמח לקבל את ההמלצות במייל kobi.masika@gmail.com תודה :yelclap:

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  15. Started by kadosh360,

שבוע טוב, חדש פה שמח מהתגובות שיש בפורום זה המון ידע וטוב מאוד! אני בקרוב הולך לקנות מחשב - שרוב הצרכים איתו זה יהיה למטרת גיימיניג אשמח אם תעזרו לי להשלים עם החלקים הקימים כרגע. המפרט - ( אני בטוח בחלקים אני לא הולך לשנות אותם ) מעבד Core i5 2500K מארז Dark Fleet DF-85 ATX Full Towe קירור למעבד CoolerMaster V8 ספק Antec 850 quattro אלו החלקים בעיקרון שאני צריך, עכשיו אני צריך שתעזרו לי להשלים פה את החלקים - אני כבר לא מעודכן מה יצא ומה מומלץ לוח אם - אני צריך המלצה לגבי לוח טוב אני הולך לכיוון יותר של ASUS, תקציב לא משחק פה כרגע רק לוח שיעשה את העבודה שלו כרטיס מסך - איזה אתם ממליצים? הבנתי היום ATI טובים עם תמורה למחיר, בעיקרון רק למשחקים ומן הסתם ג…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  16. Started by tazmany37,

שלום יש לי מחשב: 5600x Asus ROG strix x570-f G.sink 3200Mhz 8+8GB הייתי רוצה לקנות את המעבד החדש של AMD, השאלה אם כדי לי למכור את כל המחשב או רק את השילוש, ולקנות שילוש חדש, יש לי בעיה עם הקירור שלי של נוקטואה בעיקר עם הקטע האחורי שלו מתחת ללוח האם יהיה לי קשה להרכיב אותו שוב, יכול להיות שאצטרך שטכנאי ירכיה לי את הקירור. (למרות שיש לי תעודה MCITP), ואת הלוח אם למארז. השאלה מה משתי האופציות כדי לי לבחור כבר חסכתי כסף מה הייתם עושים עם הכסף במקום?

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  17. ערב טוב, האם מישהו יודע אם ניתן לחבר מחשב נייד זה לטלוויזיה ישנה דרך מכשיר VCR/DVD בעזרת קבל SVIDEO-RCA? תודה.

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  18. אהלן, אני מחפש המלצה למפרט בכ-3400 ש"ח שישמש למשחקים (חדשים בין היתר) ושימוש שוטף. מתכוון לשלם במזומן. אין צורך בציוד היקפי, לא מתוכנן OC, חשוב שלוח האם יתמוך במערכת 5.1, עדיף מערכת שקטה אבל לא משהו שיצריך הוצאה כספית גדולה ויש צורך בהרכבת המחשב. כרגע יש לי מסך 19" על רזלוציה 1280X1024, אני מעריך שהוא יישאר איתי לשנה הקרובה. מקריאה כאן בפורום הגעתי למושג כללי למפרט. אני מתלבט בין AMD 940 ל AMD 945 ל Intel C2Q Q9400 - כולם בסביבות אותו מחיר ולא הצלחתי להבין איזה מעבד עדיף. בנוגע לכרטיס מסך, עקב הרזלוציה שאני עובד בו הבנתי שאין צורך ביותר מ HD4850. אם וכאשר אקנה מסך גדול יותר הבנתי שיהיה עדיף לקנות כרטיס חדש מאשר לעשות הצלבה, דבר שידרוש ספק ולוח אם יקרים יותר. מבחינת המארז…

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  19. מתלבטת בין I3 ל I5 חייב להיות אינטל, מהיר בעיבוד תמונה, HD 250, צורב DVD. המחשב לא מיועד ל Photoshop אלא ניהול אלבומי תמונות משפחתיים ולעבודה משרדית וגלישה וכן גיבוי לכל שאר מחשבי המשפחה. חייב להריץ WIN7 Ultimate ו- Office2007

• 1 תגובה
    • 694 צפיות
  20. Started by saphs12,

שלום אני מחר הולך להזמין מחשב חדש וחסר לי לוח אם....ואני לא יודע איזה לשים, מישהו יכול לעזור לי? זה המארז : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪941 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 מארז: Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪775 זיכרון: Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED כמות: 1 - מחיר: ₪260 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪427 כרטיס מסך: MSI GTX660 TI 2GB HDMI POWER EDITION כמות: 1 - מחיר:…

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  21. Started by nir.werbner,

1. מה התקציב המקסימלי? עד 3700, רצוי פחות האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר, לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגות עד 4000, אם זה קריטי בלבד. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מאטלאב (סימולציות די כבדות, עבודה עם מטריצות גדולות), משחקים כמו CIV 5, Starcraft II לא חייב להיות בהגדרות הכי גבוהות, אבל שירוץ חלק, גם עם משחקים עתידיים בסגנון. סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כולל מסך 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 1. לא ממש חשוב, כל עוד לא מדובר בטרקטור. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש …

• 3 תגובות
    • 694 צפיות
  22. שלום לכולם! רציתי בבקשה לדעת איזה מפרט של מחשב אני צריכה על מנת לעבוד עם תוכנות עריכה premiere and avid. אשמח אם אקבל תשובה.....

• 5 תגובות
    • 694 צפיות
  23. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ל2-3 שנים הקרובות בתור סטודנט. כאשר מלבד השימוש המשרדי אני צריך לבצע גם עבודות גרפיקה ( PS, Illuastrator, Flash וכד'). כמו כן הייתי שמח שתהיה לי את היכלות להתקין עליו מחשקים (ברור לי שאולי לא את החדשים שהם אבל משהו סביר COD, FIFA וכד'). לא מתכננן OC, רק שיהיה יציב ויעיל. כמה פקטור כדאי לתת לשם החברה שממנה יקנה (Toshiba, Lenvo, HP וכד'). תודה מראש, צחי

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  24. טוב אז מחר אני נוסע לקנות מחשב חדש וברצוני לקבל חוות דעת אחרונה איזה מפרט כדי יעוד המחשב יהיה בעיקר למשחקים כבדים וגם כן משחקי רשת (MMO) מסך : samsung T200 20 אינצ' שני המפרטים דומים השאלה היא איזה חנות עדיפה ועם בכלל המפרטים הללו טובים אין לי שום העדפה לאף אחת מהחנויות הללו,הכי הרבה שאני יודע שסקיי פיסי הם די זולים (אין לי שום העדפה ל AMD או ל INTEL כך שאני מוכן למהפך בדקה ה90) זה מסקיי פיסי מעבד AMD Phenom II X4 940 Box ¤1061 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1280 לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 ¤414 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GMA770UD3 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤270 כמות:1 http://www.s…

• 5 תגובות
    • 694 צפיות

דיונים חדשים בפורומים