ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
אז התקציב הוא לא גדול, בכלל לא, כ- 2500 ש"ח לבניית מחשב(אני קונה רק את החלקים בKSP ומרכיב את המחשב לבד) בתקציב צריך להיות כלול מערכת הפעלה חלונות 7 Home premium באנגלית כמובן. וכרטיס מסך שיסיפיק למשחקים, לא הכי כבדים, עדיך כרטיס מסך של NVIDIA. מעבד אני מעוניין בINTEL ודיסק קשיח לא יותר מ500GB, אבל מהיר SATA3 תודה רמה לכל המבינים!
-
- 4 תגובות
- 672 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב נייד מבית Asus עם יציאות HDMI ו-VGA. עכשיו, יש לי בבסיס טלוויזיה פשוטה עם כניסות RCA, איך אוכל להציג את מה שנמצא במחשב ישירות אל הטלוויזיה. לא מצאתי כבלים של VGA to RCA. אשמח לעזרה.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי שציינתי בכותרת, ברשותי מחשב LENOVO מדגם N100. לאחרונה, המצלמה הפסיקה לעבוד. ניסיתי להסיר את הדרייבר ולהתקינו מחדש והמצלמה חזרה לעבוד לזמן קצר מאוד ושוב חדלה מלעבוד. פירקתי את הפאנל שמסביב למסך וחשפתי את המצלמה. פירקתי אותה וניקיתי אותה בעזרת ספריי מגעים. בנוסף ניקיתי עם ספריי מגעים את חיבורי הכבל המחבר את המצלמה ללוח האם. ואז התרחשה תופעה מוזרה: המצלמה עובדת באופן תקין לחלוטין כאשר מסגרת הפאנל של המסך איננה מחוברת. לעומת זאת, כאשר אני מחבר את הכל למקומו וומרכיב חזרה את מסגרת המסך - המצלמה מפסיקה לעבוד תוך דקות בודדות. לדעתי, החשד העיקרי לבעיה נופל על הכבל שמחבר את המצלמה ללוח אם. כנראה כשמסגרת המסך מחוברת, הכבל נלחץ בנקודות מסוימות ולא מעביר את המידע כראוי…
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את הזיכרון במחשב נייד דל latitude e4300 בעוד 2gb (כיום יש שניים), הזכרון הוא DDR3 במהירות 1066. קראתי את הסטיקי בנושא ועדיין נשארו לי מספר שאלות. 1. הסתכלתי באתרים של מספר חברות המוכרות זכרון בארץ (סמסונג, קינגסטון), שם ניתן לבדוק האם סטיק הזכרון תואם את דגם המחשב, אך לא מצאתי את הזכרונות שתואמים את הדל. האם באמת יש הבדל בין מספר סטיקים של זכרון, אשר כולם SODIMM DDR3 בגודל 2GB עם מהירות 1066? 2. לאור השאלה הנ"ל, האם מכירים מקום אשר מוכר זכרונות אשר מתאימים למחשב? זה המפרט מהאתר של דל: Tech Specs[table][tr][td][/td][td]General[/td][/tr][tr][td]Storage Capacity[/td][td]2 GB[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][/tr][tr][td]Upgrade Type[/td][td]System …
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גלישה , מייל , אופיס, שמיעית מוזיקה , אולי עריכה קצת של סרטים וייצירת תוכנות אבל זהו בגדולושיוכל להכיל הכל במקבילכאני אוהב לעבוד עם הכל במקביל * גודל המסך? כמה שיותר גדול * משקל רצוי? בערך 2 KB * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6-7 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) מה שיש זה טוב * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא יודע * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חשבתי על מקבוק פרו החדש אני כנראה אקנה בחול... תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
שלום, ברשותי נייד של Dell דגם Inspiron 1525, ואם הבנתי נכון את everest אז יש לי שני סלוטים של זיכרון וכרגע בכל אחד יש לי צ'יפ של 1GB DDR2 667MHZ. השאלות שלי הן ככה : 1) יש לי ווינדוס 7 32 ביט - האם אני ארגיש הבדל בין 3 ג'יגה ל-4? 2) אם אני משרדג ל-3 ג'יגה, כמה זה משמעותי שהצ'יפים לא באותו גודל (אחד של 1GB ואחד של 2GB )? 3) האם יש טעם לקנות זיכרון יותר מהיר מ-667 ? כי קראתי מישהו בפורום של דל שאומר שבכל מקרה בגלל מהירות ה-BUS של הלוח אם זה חסר טעם, אבל אני לא בטוח אם הבנתי נכון.... תודה.
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,gta, need for speed, rollercoaster (החדשים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות, אם זה מייקר מידי אז בינוניות ובתגובות אשמח אם תגידו לי עם אילו הגדרות גרפי…
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
היי, אני לא צריך שום דבר מסביב, רק את ארבעת המרכיבים הנ"ל. המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים, וכן לפוטושופ. בנוסף, על לוח האם לתמוך בWiFi בתקן 802.11n תודה!
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
הבנתי שהפורם פה תותח בענייני חומרה ואשמח להתייעץ😁 אני מחפש כרגע לקנות מחשב נייח שיחזיק לי כמה שנים קדימה ושאוכל גם להריץ עליו לוקלית stable diffusion וכל מיני מודלים של llm הרעיון שתיהיה לי סביבת עבודה נוחה להתנסויות. אם ארצה משהו יותר כבד כבר אעבור לענן. בכללי יש לי גם VR והייתי רוצה שהמחשב גם יוכל להריץ מחשקים לvr באיכות גבוהה הדגם שחשבתי עליו הוא זה. יש צורך בWIFI בלוח אם כנראה שבעתיד ארצה לשדרג ל64G RAM https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-I5-RTX4060Ti16-32-WIFI אשמח לחוות דעת על החומרה, בכללי אני שבוע הבא יורד לאילת אז אם אתם מכירים אופציה יותר טובה לקנות שם אשמח לשמוע (התקציב שלי הוא עד 5500 ניתן לחרוג ג…
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 - אם כי לא חייב, המליצו לי גם על ניידים בסך 3,500 שנאמרו לי כי הם מעל ומעבר מבחינת ביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה, הרצת גרפים רבים בחיבור אינטרנטי המתעדכנים כל כמה עשרות מאיות השנייה (פחות משנייה), שימוש במקביל בתוכנות צ'אט כגון discord, כרטיסיות רבות בדפדפן ואופיס. גיימינג - לא עיקר, אך אולי בעתיד יהיה שימוש מועט לגיימינג חובבני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר? חחח אין משהו קריטי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב גיימינג איכותי שיריץ לי משחקים באופן חלק וללא תקיעות התקציב הוא 6000 שח כולל מערכת הפעלה מקורית של windows10 home אני צריך המלצות על מפרטים.
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב לפי המפרט הנ"ל . העיקר שלא יהיה איטי מידי . דיסק מינימאל 256. כמובן SSג. שלחברה טובה. קומפ13
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
היי לכולם אני מחפש מחשב נייח לעריכת וידאו עד תקציב של 4500 שח בערך (גמיש טיפה) לא כולל מסך ואביזרים נילווים, 1. תקציב 4500 שח עם גמישות קטנה ממש אם יש הבדל גדול באיכות 2. השימוש הוא לעריכת וידאו לא הכי כבדה (חתונות ארועים קליפים וכאלה חלק מהפוטייג הוא 4k וחלק 1080 וכאלה ) 3. לא צריך מסך או דברים אחרים רק פי סי 4. לא אין חלקים שאפשר להוסיף 5.לא חשוב השקט זה מחשב לעבודה 6.לא מתוכנן אוברקלוק 7.לא צריך מערכת הפעלה או אופיס או הרכבה 8.חשבתי לקנות מאייבורי או קיאספי אבל פתוח לכל הצעה 9.הקניה מתוכננת כמה שיותר קרוב (אפילו השבוע אם יש מבצעים מיוחדים ליום הבחירות ) 10.לא אין יציאות או חיבורים מיוחדים שנדרשים 11.כן…
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום, צריך מחשב קטן כ 10.5" לשימוש באופיס לסטודנטית להוראה עד 1000 ש"ח. אם יש בתקציב הזה אפשרות להכניס מסך שמתפרק והופך לסוג של טאבלט אז כדאי אבל לא חובה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 ש"ח (עד 1300) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העד…
-
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מעוניין בהגדרות הכי גבוהות, המחשב יחובר למסך 1080P עם 60-75 HZ. …
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
היי אני עוסק בתחום עריכת וידאו ואני מעוניין לקנות מחשב עריכה.. יש לי הצעת מפרט שהרכבתי.. מה אתם חושבים עליו? מארז עם USB קדמי שחור 1.00 זכרון CEON 2GB DDR-2 800MHZ 1.00 כר.רשת 1G LAN OB 1.00 צורב GH22NP20 LG DVDX22 DL שחור 1.00 מעבד אינטל 3MB E7200 CORE 2 DUO CONROE 1.00 לוח אם G31M3-F 1GLAN MSI 1.00 דיסק קשיח 500GB 16MB SATA2 WD 1.00 כ.מסך GeForce 8500GT 512MB PCIE צ.ק 1.00 כ.קול 8)7.1 OB ערוצים) 1.00 תוכנת OEM VISTA HOME PREMIUM HEB 1.00 מקלדת LOGITECH PS2 BLACK LOG0262 1.00 עכבר שחור PS2 אופטי LOGITECH LOG0209 1.00 רמקולים CREATIVE SBS A31 SBSA31 2.00 מסך 5000:1 WIDE DVI 2MS L226WTQ LG LG226WTQ (2 מסכים כאלה) הכל ב- 4500 שקל..
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
קניתי לפני כשבוע מחשב חדש, מעבד E8400 4 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך HD8450.. התקנתי crysis וכשהכל על high הוא מעט מקרטע לפעמים, וגם מידי פעם בסירטונים יש קצת הפרעות. בנוסף , את ה- object detail הוא לא נותן לי להעלות מעל medium. הגיוני? כך זה אמור לפעול, או שמשהו לא בסדר? אה וזה פועל על XP SP2. תודה
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
מחשב סטודנט, שימושים: אינטרנט ואופיס. מSKYPC אם אפשר.
-
- 7 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לקראת הגיוס שלי (שזה בעוד כשנה בערך) מחשב נייד שאיתו אוכל לעבוד בזמן הצבא ובבית כרגע יש לי מחשב נייח שאני רוצה להחליפו במחשב הנייד. רציתי לדעת אם זה בכלל כדאי לעשות דבר כזה מבחינת רמת הביצועים של המחשב ואיכות השימוש (נוחוחת בעיקר). אינני רוצה להוציא יותר מ6K על המחשב **המחשב חייב להיות של חברת DELL או TOSHIBA אני לא סומך על חברות אחרות. הדרישות שלי מהמחשב הם: יכולת עבודה עם כרטיס קול חיצוני עבודה בסביבת קיו-בייס לוח האם והמעבד חזקים ככל האפשר. אני רוצה שהם יהיו הרכיבים שבהם אשקיע הכי הרבה כסף ושיהיו מעל הרמה של כל אחד מהרכיבים האחרים במחשב מעבד: מעל T7000 דואל קור וכ'ד... (אני לא הכי מבין בעיניין המעבד) כרטיס מסך: שיוכל להפעיל משחקים של היום, אני לא ר…
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב לחבר סטודנט, דרוש מחשב קומפלט עם מסך מקלדת וכו'... בעיקרו לעבודה משרדית, אבל יש מצב שבעתיד ידרש להפעיל תוכנות שרטוט למינהם (הוא לומד ה.מכונות) אם התקציב לא מספיק לדרישות יש אפשרות להגדיל אותו, כל עוד זה משתלם תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על השדרוג הנ"ל? יותר זול מזה אפשרי? האם המעבד הנ"ל מספיק? תודה. זיכרון: Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP 207 ש"ח מעבד: AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box 262 ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-MA74GM-S2H 312 ש"ח סה"כ: 781 ש"ח
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
1. משלם במזומן\ שטרות בלבד. התקציב הוא 3000 שקל. חריגה מקסימום של 400 שקל במקרה הכי גרוע. מומלץ לא לעבור את ה-3200. 2. מטרות המחשב: למשחקי רשת בעיקר. לא עבודה משרדית, לא סרטים וכ'ו. זה הולך ליהיות מחשב אישי רק שלי ואני צריך אותו רק למשחקים. 3. לא צריך ציוד הקפי, אני יקנה לבד. אל תכללו במחיר את הציוד ההקפי, רק את המחשב עצמו. 4. אין צורך בצורבים מכל סוג. רק כונן אחד שקורא דיסקים רגילים ו-DVD. בלי צורבים. 5. אין לי העדפה לחברה או חלק מסויים. העיקר שיהיה באיכות גבוהה, שאני לא יצתרך לקנות חדש כעבור חצי שנה. 6. כן חשוב לי שיהיה קירור, אני מתכוון כמה שצריך. המחשב הולך ליהיות דלוק רוב היום ככה שיהיה קירור טוב, אפילו טוב מאוד. לא משהו ממש חזק אבל שיעבוד טוב. בכלל לא מעניין אותי אי…
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
עדיף לוח אם עם כ.מסך מובנה טוב (SD3 וDX10). לא מתכנן OC כלל וכלל. המטרה היא משרד ומשחקים ישנים. COD2. שיהיה כמה שיותר זול.
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
המפרט הבא הוא באזור ה-2600 ש"ח. הייתי מעוניין לדעת אם יש אפשרות להוריד את המפרט לאזור ה-2000 ש"ח בלי לאבד יותר מדי בדרך. המפרט כרגע הוא: מעבד Intel® Core 2 Duo E8300 2.83GHz FSB 1333MHz לוח אם Gigabyte P35-DS3L, כולל כרטיס קול וכרטיס רשת מובנה. מארז SilverStone SST-PS01B-W דיסק קשיח Western Digital 320GB SATA II 7200 RPM 16MB זיכרון פנימי Corsair 2X2048 DDR II 800Mhz צורב LG DVD X20 SATA כרטיס מסך nVIDIA GeForce 8500GT 1024MB המחשב הוצע במסגרת מבצע (למעט הזיכרון ששיפרתי) כך שאין לי מידע על כל רכיב בודד השאלה היא האם יש משהו מהרכיבים שאפשר להתפשר עליו ובכך להוזיל במעט את המחיר. 2000 היה אידאלי מבחינתי. תודה מראש. [br]פורסם בתאריך: 1.07.2008 בשעה 14:18:27 אגב, כמו שרשמתי …
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
-
-
ככה השימושים שלי זה OC חזק כנראה וגם משחקים חדשים בשלב הזה אני קונה רק חלקים מארה"ב מהאתר אז אני זקוק לעזרתכם לבחור את החלקים צריך מעבד\לוח אם\כ.מסך\זיכרונות\דיסק קשיח וספק ואחרון קירור למעבד שכנראה יקנה את ה120EXTREME ואם אפשר גם המלצה למארז עד 500ש"ח קרררר כמה שיותר ולא מפריע הרעש אבל גם לא להגזים שלא יהיה לי בחדר רעש של אזור תעשיה, והמלצה למסך נורמלי בגודל של 22 עד 1700 ש"ח בארץ תודה נראש לכל העוזרים בתודה אלכס
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-