ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
היי פרסמתי גם ת'רד בקשר למפרט שהציעו לי בחנות מחשבים מסויימת אבל אני אשמח גם להצעה של מפרט חדש שמתאים לצרכים האלה התקציב הוא לא יותר מ4500 שקל ניתן לחרוג מהמחיר בשביל להוסיף מסך מקלדת עכבר רמקולים וכו'... אבל שהמחשב עצמו לא יחרוג מ4500 ש"ח ורצוי לחסוך במה שאפשר ולא מתפשר יותר מדי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? התעסקות בגרפיקה, סרטוטים והדמיות בתלת מימד השימוש הוא בעיקר בתוכנות של אדובי וsolidworkS 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך מקלדת עכבר ורמקולים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדו…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
צריך עזרה בהרכבת מפרט שעולה בסביבות 3500 שקל, בעיקר לגיימינג (וגם שימוש כללי) צריך גם מסך-מותר לחרוג מהמחיר בשביל מסך, המסך (מן הסתם) צריך להיות מעל 20 אינץ' המפרט מיועד למשחקים "כבדים" ולכן דרוש כרטיס גרפי חזק שגם יצליח לסחוב עוד שנה וחצי שנתיים, מעבד חזק וכו' ציוד היקפי- אין צורך חוץ ממסך בנוסף לכך הקירור צריך להיות חזק ואיכותי מערכת הפעלה - כבר לא כל כך מסובך להתקין, אז לא צריך התקנה בחנות שבטח תעלה עוד 1000 שקל חנויות באזור הצפון-חיפה קריות תודה רבה רבה לכל מי שיכול לעזור!
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
מפרט מעבד לוח אם זכרונות עד 3500 להרצת וירטואלזציה אני צריך המלצתכם לשלושת אלה דגש חשוב ביותר - 8 ג'יגה זכרון לפחות המחשב הולך להריץ וינדוס סרבר 2008 R2. אם אפשר לשלב אם זה I7 ו X58 משובח. למטרות לימודיות של מכונות וירטואליות - HYPER-V תודה
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
Processor: Intel E6320 Core 2 Duo 1.86 Ghz Mother Board: MSI RC410M2 RAM: Ceon 2GB 667Mhz Power Supply: EZcool 350W (תמליצו לי בדרך על כרטיס מסך עד 500 ש"ח וספק כוח עד 250 ש"ח) ובדקתי את הלוח אם שלי ואין בו אפשרות לעשות OC אז משהו שיהיה טוב למערכת הזאת בבקשה, עדיפות לכרטיס מסך של ATI :
-
- 7 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום, אני צריכה המלצה למחשב נייד שישמש בעיקר לתכנות ובניית אתרים, כולל שימוש בתוכנות photoshop למיניהן גודל מסך- מעל 14" משקל המחשב לא קריטי לי, אבל אשמח אם לא יעבור את ה3 ק"ג זמן סוללה- לא חשוב, משהו שבין שעתיים לשלוש יספיק יציאות מיוחדות- לא, שיהיו כל היציאות הסטנדרטיות בלוטות-לא חייב גודל מינימלי של כונן קשיח? נראה לי 160GB, עדיף שיהיה 7200rpm צורב DVD- כן אחריות בינלאומית- אין צורך העדפה לחברה- חברה מוכרת ואמינה (Dell, Lenovo וכד') חשבתי על תקציב של בין 4000-5000 ש"ח, אבל אני יכולה למתוח את התקציב עוד אם צריך תודה!
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש ורוצה לשמוע המלצות על מחשבים טובים שישמשו אותי לגלישה באינטרנט, לעיצוב דו מימדי (פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור), לצפייה בסרטים ופה ושם שיריץ איזה משחק קל (עם דגש על הקל, כך שלא יהיה פקטור עיקרי בבחירת המחשב). התקציב הוא עד 5 אלף. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
יש לי נייד ישן שהמעבד שלו הוא: T2450 איך הוא בהשוואה למעבדים של המיני ניידים: ATOM N270
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
מחשב שמיועד למשחקים עם מסך אשמח אם תוכלו להביא מפרט אחד עם מעבד של אינטל ואחת עם מעבד של AMD 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ?משחקים ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 5.עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה אבל שיכלול …
-
- 5 תגובות
- 676 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5500-6000. אם אפשר לחסוך מה טוב, אך לא על חשבון ביצועים. לא לחרוג מהתקציב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המחשב מיועד למשחקים עדכניים בעיקר, שימוש יומיומי. אין צורך במסך, המסך הנוכחי מגיע עד לרזולוציה של 720p ההגדרות הגרפיות הרצויות: כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי? דרושים מקלדת ועכבר אלחוטיים. הם כלולים במפרט. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? כרגע אין צורך בכרטיס קול. 5. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? בין 1 ל-10, אני שם שקט ב-5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן אוברקלוק, אך ייתכן וארצה ללמוד איך. בכל מקרה, החומרה לא צרי…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לרכיבים שרשמתי למעלה לצורכי עבודה עם Lightroom, פוטושופ (עיבוד קבצי RAW) ומשחקים. את הרכיבים אני מזמין מחו"ל, כנראה מ-newegg אלא אם כן יש מקום יותר טוב. התקציב הוא עד 300-350 דולר ככה. תודה, לירן.
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג כבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
לקראת תחילת הלימודים החלטתי לרכוש מחשב נייד (מחשב לסטודנט להנדסה) הנייד יגיע מארה"ב ולכן אני מוכן להשקיע בו עד 900$ אני מחפש אחר נייד בעל זמן סוללה ארוך, מסך "14-"15.6, משקל לא משנה, דיסק קשיח לפחות 320GB מעבד i5 ו4GB זיכרון וטיפה גיימינג.. כל שאר התכונות לא ממש חשובות לי תודה מראש!!
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום, התייעצתי כאן לפני כמה ימים בנוגע למפרט מחשב עבור אחותי ומאז גם התייעצתי עם התמיכה הטכנית של סקיי פיסי והרכבתי מפרט. אני אשמח לקבל חוות דעת על המפרט. ראשית אציין שהמחשב אמור לבצע במקביל ובצורה חלקה את הפעולות הבאות: גלישה באינטרנט שמיעת מוזיקה שימוש בphotoshop שימוש במסנגר וskype כמו כן, המחשב יצטרך להריץ windows 7. התקציב הוא 2000 ש"ח, אין צורך בציוד היקפי ובצורב DVD. המפרט שהורכב: מעבד AMD Athlon II X3 445 Box ₪416 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX445WFGMBOX לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪279 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950733 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪202 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/produc…
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, ניסיתי לכתוב במקור כהקפצה לשרשור המקורי עם המפרט שהורכב לי, אך נראה שאין מגיבים. עבר מספיק זמן, אז אני שואל בשרשור נפרד. הרכבתי כאן בעזרתכם את המפרט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=468855.msg4007998#msg4007998 כרטיס המסך התגלה כבעייתי (נתקע בעלייה של windows 7) והציעו לי בחנות להחליף אותו. שאלתי בפורום כרטיסי מסך וממליצים לי לקחת כרטיס של 1 GB. עיקר הדאגה שלי היא לא להעמיס על המחשב לפי המפרט הנוכחי שיש לי. אולי מישהו יכול לעזור לי כאן או בשרשור שפתחתי בפורום כרטיסי מסך? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=472909.0 בינתיים הומלצו לי הדגמים האלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7063 http://www.iqpc.co.il/Home/sh…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי את המפרט הנ"ל ורציתי לקבל את חוות הדעת שלכם: מעבד: Intel 2100 3.1GHz 1155 3MB with graphics tray קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only לוח אם:Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3 מארז+ספק:Gigabyte Triton 180 + Seasonic S12II-430W זיכרון:Corsair 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 Value Select הארד דיסק:Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כונן אופטי:LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black בעיקרון אין לי שימושים מיוחדים במחשב, אני לא משחק משחקים כבדים, רק רוצה שהמחשב יחזיק להרבה זמן, שיהיה שקט, אמין ומהיר. בתודה מראש גל
-
- 7 תגובות
- 676 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים, עריכה גרפית ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - Adobe Photoshop CS5 תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Call of Duty: Black Ops / BF3 / Deus Ex Human Revolution / DCS: A10 / Microsoft Flight Simulator X / Total War Shogun 2 / Call of Duty: Modern Warfare 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
לא צריך שום ציוד הקפי. תקציב 2500 אפשר לחרוג אם זה חשוב, ואפשר לחסוך אם 2500 זה יותר מידי... המחשב לעבודה משרדית ככה שאני מאמין שהתקציב מספיק. מה שחובה זה שיהיה מעבד אינטל והכרטיס מסך לא יהיה מובנה, אפשר כרטיס מסך חלש כמובן כי המחשב לא למשחקים. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין למכור מחשב שלי השני, זה המפרט: INTEL CORE I7 920 + NOCTUA NH-U12P @ 4.21Ghz GIGABYTE GA-EX58-DS4 KINGSTON DDR3 HYPER-X BLU 8GB (4096X2) 1600MHZ CL-9 SAMSUNG F3 1.5TB SATA2 CF ATI RADEON HD4870 512MB GDDR5 LG DVD 24X SATA COOLER MASTER CM690 2 BASIC CORSAIR 750TX 750W כמה לערכתם הוא שווה? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אין דרישות מיוחדות זה בכל זאת נטבוק,..פשוט איזה נטבוק הכי ממומלץ\הכי טוב בימים אלו? איזה מעבד אטום הכי חזק? ו 2 ג'יגה זיכרון (יותר מזה לא ישפיע נכון?) תודה
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
GTX460 DirectCU TOP 768MB GDDR5 DX11 Phenom II x4 Quad Core 955 Socket AM3 3.2Ghz Box 1x4GB Kingston 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ V4 Black Edition Middle Tower Series Black Case MA78LMT-S2 AM2+, AM3, 760G, DDR3 1333, VGA ATI HD3000, DVI, HDAudio CX 500W Active PFC 12cm Fan כל זה יוצא 2639 שקל מKSP אני בניתי ... אני לא מבין בזה כמעט בכלל \: הספק יחזיק? הלוח אם מתאים? זה לגיימינג
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
ברשותי מחשב במפרט הבא, E6300 945pl-s3 3GB RAM DDR1 כ.מסך RADEON HD 4890 1TB HDD ספק לא ג'נרי, 500W (לא זוכר סוג) מעוניין לעשות שדרוג למארז,זכרונות,לוח אם ומעבד . אשמח לקבל המלצות ורכיבים מומלצים תחת התקציב הזה (ניתן לחרוג עד 100-200 שקל) כמו שרשום בנושא, התקציב הוא 1500 ש"ח, ואני מעוניין להשאיר את הכרטיס מסך, הHDD והמסך. תודה מראש, רועי
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
1.תקציב כ- 3000 ש"ח א) עדיף לחסוך ב) חריגה מקסימום 500 ש"ח 2. גלישה הורדות וצפייה ב- HD, לפעמים גם קצת משחקים לא כבדים במיוחד. 3. אם אפשר להוסיף מסך טוב וגם רמקולים טובים 5.1 4. יש לכלול את כל הרכיבים. 5. חשוב השקט ברמה 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. אין צורך בתוכנות או הרכבה. 8. חנות טובה באזור המרכז 9. הדרישות המיוחדות הן: 1. מחשב טוב ומהיר שלא יעשה בעיות אחרי שנת שימוש כמו הרבה מן המוצעים באינטרנט במחירים זולים. 2. אפשרות חיבור לרשת ביתית של 3 מחשבים. 10. עדיף שיהיה יכולת לשדרג את המחשב בעתיד. תודה רבה לכולם על העזרה שנה טובה אלי
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
הי שאלה למומחים... יש לי לוח GA-M68MT-S2 שתומך ב DDR3 עד 1066 .. יש לי זיכרונות DDR3 1333 האם זה יעבוד ביחד ? הלוח תומך 1333 רק באוברכלוקינג לפי מה שהבנתי ולא הייתי רוצה לעשות לזה אובר קלוקינג ,אלא פשוט לשלב אותם...אפשרי ???ואם כן זה מוריד מביצועי המערכת או זניח לגמרי?
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו - סטודנט לקולנוע א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid Media Composer ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
על פניו המחשב יחסית לא רע, מסוגל להריץ משחקים כמו World Of Warcraft ו-COD:MW2 בהגדרות בינוניות ומטה על 1050*1680. מבחינת גלישה, אופיס, צפייה בסרטים באיכות גבוהה הוא מעולה ויותר ממספיק. הקטע איתו, שיש לי תקלה מתמשכת כבר כמה שנים! אפשר לקרוא עליה כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431906.0 היום, התקלה הזו מתרחשת רק בזמן משחקי מחשב, וגם אז בצורה רנדומלית! פעם זה חודשים ללא שום בעיה, ופעם אחרת זה מגיע כל שעה! בקצרה: כל המחשב נתקע, במקרה הטוב לדקה ואז מופיעה הודעת שגיאה על קריסת הכרטיס הגרפי שאתחל את עצמו ואני ממשיך רגיל במה שעשיתי, או שזה נתקע עם מסך כחול ונהיה ריסטרט. עד כמה זה מוריד את הערך הכללי של המחשב ואיזה מחיר הייתם שמים עליו?
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-