ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני מחפש מחשב לבית הספר עם מסך בין- 10.1" ל- 12.1" עד 2000 ש''ח (לא יד שנייה). חשוב שתהיה לו אפשרות הרחבת זיכרון ל2G DDR3 ורצוי גם מעבד כפול ליבה (נניח ATOM N550ׂ) חשבתי על ה- ASUS 1015PEM הוא טוב?? אתם יכולים גם להציע משהו??
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש בשביל גרפיקה. כתבתי לפי החוקים מה ברצוני לקבל כמו כן כתבתי מפרט שניסיתי לעשות בעצמי למרות שאין לי הרבה ידע. ערב טוב ותודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, קצת משחקים וכמובן לראות גם סדרות וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור,פלאש - תדיר. תוכנות תלת מימד - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע -מהי הרזולוציה הטב…
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט. מתוכנן OC אבל לא בזמן הקרוב, לפני ה-OC אני ארכוש גוף קירור כמו ה-SUNBEAM TUNIQ TOWER. מעבד: Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 4Mb BOX לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L זכרונות: OCZ 2048MB DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL Gold GX XTC 4-5-5-15 דיסק קשיח: Western Digital 250GB 7200RPM 16MB SATAII כרטיס מסך: XFX NVIDIA GeForce 8800 GTS 320MB DDR3 Extreme 560MHZ PCI-E צורב די-וי-די: Pioneer DVR-212 18X SATA Dual Layer WHITE/BLACK מארז: GIGABYTE Poseidon ספק כח: FSP 400W 24pin SATA 12cm PN מסך: SAMSUNG 226BW 22'' LCD 2MS 1:1000 DVI WIDE SCREEN
-
- 5 תגובות
- 543 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? - עד 3.5K כולל מערכת הפעלה, ניתן לחרוג מעט אבל עדיף זול ככל האפשר. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. המחשב לשימושים ביתיים בסיסיים כמו גלישה ברשת, אופיס ושמיעת מוזיקה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. יש צורך במסך 19-22", מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא. 5. במידה ואת…
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לשדרג קצת את המחשב. המטרות והשימושים שלי - גלישה באינטרנט, תוכנות אופי ועיצוב Adobe. כרגע, המחשב מתפקד טוב באופן כללי, אבל עם תוכנות העיצוב וגם עם האופיס הוא לפעמים ממש מקרטע. תקציב - אני לא רוצה לעבור את ה-1,000 ש"ח. חושב שהפתרון הוא בעיקר בלוח אם חדש+מעבד. נתוני המחשב שלי: לום אם - ASUS P5QC מעבד - QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550, 2833 MHz (8.5 x 333) כרטיס מסך - GeForce GTX 1050 2048MB זכרון פיזי - 8GB RAM DDR2 משתמש בשני מסכים במחשב - האחד 17' והשני 22'. מערכת הפעלה - Windows 10 64Bit ספק כוח - Corsair 450W כונן קשיח - KingSpec SSD 240 gb 256GB hdd 2.5 + כונן קשיח ישן של 1GB. מכ…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם המחשב של חבר שלי מת (לצערו ושמחתו) העניין הוא שרק לפני כמה חודשים הוא קנה כונן קשיח 80GB וצורב DVD המחשב הוא בעיקרון גם למשחקים, צפיה בסרטים, OFFICE וגלישה הוא מעוניין במחשב מסוג P4 עם לוח ASUS זיכרון 0.5G (בינתיים אין מספיק כסף) , מארז והתקנה. האם ניתן לוותר על כרטיס מסך ולהשתמש כרטיס מסך ON BOARD. כל שאר הדברים (מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו') כבר יש לו. אבקש גם שבהמלצה על לוח אם תהיה אפשרות לשדרוג בעתיד. דבר נוסף האם אתם צריכים לדעת את סוג הכונן קשיח שהוא קנה או שלא צריכה להיות בעיה בגלל שהוא קנה את הכונן לאחרונה. תודה מראש על העזרה.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד I5 9400 F לוח אם gigbayte B360M זיכרון - HYPER FURY 2*8 GB DDR4 2933MHZ כרטיס מסך - RTX 2060 6 GB OC כוננים קשיחים - 1 טרה בייט של ווסטרן דיגיטיל 3 סטה + כונן של סנדיסק SSD 240 GB ספק כוח 550 של קרוסאייר מארז של אנטק GX202 איך המפרט לגיימינג ? יריץ משחקים כבדים גם ? אשמח לביקורות תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב מיני נייד Hp mini 2140. דבר ראשון, ממליץ עליו בחום! אולם, ישנה בעיה קטנה אחת.... אחת לכמה זמן וללא קשר ברור, כאשר אני מדליק את המחשב חזרה ממצב Hibernation המחשב נתקע. כלומר, אני מגיע למסך הטעינה בו המערכת משחזרת את עצמה וברגע שהבר מגיע עד הסוף הוא נעצר שם והמחשב לא מגיב. כשזה קורה הפתרון היחיד הוא להפעיל את המחשב מחדש ולהורות לו למחוק את קבצי הHiberntaion ולטעון את מערכת ההפעלה מחדש... מישהו יודע למה זה קורה והאם יש דרך להתגבר על העניין? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום אחים... אני צריך מפרט שיהיה בעיקר למשחקים בלי צורב ועם מסך שטוח שיהיה בדיוק 5000k ולא יותר. תודה מראש! ושיהיה אחד של צג ואחד של אינטל אם אפשר... אם אין כוח אז רק amd רק אל תגידו שאני לא מתחשב! ;D
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. בעיקר משחקי מחשב,לא הכי כבדים, חשוב שיריץ אץ cod:mw2 בצורה טובה, עדיף גם שיריץ את BF:BC2, אני יודע שהוא יוצא רק במרץ ושהדרישות גבוהות אך אם ניתן להכניס במסגרת התקציב אז תכניסו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - מסך 20 אינץ של BENQ, 1680*1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב …
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
צריך מפרט למשחקים בתקציב של 3000 שקל יש כבר מסך של 26" ולא צריך שום ציוד היקפי. עדיף כמה שיותר שקט. לא צריך שום תוכנות אבל צריך הרכבה. ואני גר בחדרה אז עדיף חנות מהאזור, אין לי העדפה ספציפית תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש בתצורה הבאה: מארז: CoolerMaster Haf XM מעבד: Intel Core i7-4770K הערה: זהו אמנם מחשב שמיועד לגיימינג, אבל אני לא מעוניין לעשות לו OC. אי לכך אני מתלבט האם להסתפק ב- i7-4770 לוח אם: ASUS Maximus VI Hero כרטיס מסך: ASUS GTX 770 דיסק: Western Digital Caviar Black 2 TB ספק: SeaSonic 750W Bronze Series Modular M12II-750 קירור למעבד: כפי הנראה שאוכל להסתפק במאוורר שמגיע עם הקופסה של אינטל האם באמת המפרט הזה לא מאוזן? אשמח להערות!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן המחשב בן ה5 שלי כבר גוסס, הגיע הזמן להחליף. כרגע לצערי השימוש הוא בסיסי - אני מחפש מחשב שיוכל להריץ משחקים אבל במחיר לא גבוהה במיוחד (סביב ה3K) בעיקרון, ההתלבטות בעיקר בין לקנות מחשב לסוני בעיקר בגלל המשחקים (רק שהעלות משחקים במחשב תהיה פחותה משמעותית) האם קיים משהו בסגנון?
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה למפרט עבור חבר כמו שציינתי בכותרת. אני מעריך שהמערכת חייבת להיות AMD כי ב2000 שקל אני לא בטוח שאפשר לבנות מערכת טובה מבוססת INTEL.
-
- 3 תגובות
- 684 צפיות
-
-
: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1050 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329 Scythe Mugen 2 Rev B, יחידות 1 ₪198 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 Kingston Hyper X Genesis 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz, יחידות 1 ₪409 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2746 PNY GeForce GTX570 1280MB GDDR5 מבצע בקניית מחשב מעל 5500 ש"ח, יחידות 1 ₪1399 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3009 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=844 NZXT Phantom, יחידות 1 ₪629 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2206 SeaSonic M12D-750 7…
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
איפה ניתן לקנות בארץ או מחו"ל מחשב נייד בצבע מיוחד וצעקני כמו כתום/סגול/כחול בוהק בסביבות 2,500 ש"ח? 1 אפשר לחרוג קצת אבל עדיף שלא 2 גלישה תחת לינוקס 3 לא 5 חשוב אם הם בדרך כלל רועשים 7 לא 8 אמזון או אם בישראל אז חנות במרכז שהיא לא רשת גדולה 9 ממש בקרוב 10 לא 11 כן להרצה עם אובנטו שלא מתקלקל מהר עדיף אם קיים כזה דבר שלא מיוצר בסין - יש כזה דבר לא מסין? אם מחו"ל חשבתי לשים מדבקות מקלדת לעברית - ממליצים? תודה לעוזרים!!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP 2230S, וצריך להחליף בו את הסוללה כי היא לא נטענת וזה בדוק.. אבל המחשב ישן יחסית, לדעתכם זה שווה לקנות סוללה בשבילו? כרגע יש לי 4 תאים, רצוי לקנות 8? כדאי מאיביי? ובמה סוללה חלופית שונה ממקורית?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אממ... השאלה שלי היא כזאת: מהו הדגם של lenovo המקביל ל-inspiron 6400 של DELL? רב תודות ;D
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-
-
HP NX7400 כרגע יש בו ג'יגה זיכרון כפי שנקנה מקורי.. המחשב בעיקרון פועל בסדר אבל לפעמים ניכר עליו שהוא קצת מתאמץ ולכן חשבתי להוסיף לו זיכרון שיהיה 2 ג'יגה... הזיכרון שם כרגע מורכב מ2 סטיקים של 512 מגה ולכן צריך להוציא אותם ולהכניס 2 סטיקים של ג'יגה.. רציתי לדעת אם גם בלפטופים יש את העיקרון הזה של דואל או שזה לא משנה ואני יכול לשים פשוט סטיק אחד של 2 ג'יגה? לא כולכך הבנתי בלינק הנ"ל : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=2824 אם מדובר בסטיק אחד של 2 ג'יגה או ב2 סטיקים של של ג'יגה כל אחד ?
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
היי אחי רוצה לקנות מחשב חדש והאמת הגיע הזמן וכאן אני צריך את עזרתכם... תקציבנו הוא 4500 ש"ח עם חריגה מקסימלית של עד 5000 ש"ח...המחשב הוא למטרת משחקים בעיקר ועל החדשים ביותר כמו באטמן החדש וכו' לפני חודשיים הוא קנה מסך חדש של סמסונג 24 אינץ HDFULL והוא ישחק עליו... אנחנו גרים באזור הקריות ככה שחנות מאיזור הקריות וחיפה היא המתאימה בשבילנו... השקט לא כלכך חשוב במפרט...5 מתוך 10...במפרט גם לא צריך לכלול הארד דיסק כי יש לו של חצי טרה כבר וגם לא צורב... ציוד היקפי גם לא צריך...ובלוח אם צריך שתיהיה אפשרות לכרטיס טלוויזיה כי הוא משתמש במחשב גם כטלוויזה. הוא לא רוצה לבצע OC אז לא צריך את האפשרות הזאת...אשמח להצעות...תודה אנשים
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
בניתי היום את המפרט הראשון שלי, תרשמו לי אם הכל תואם להכל וזה יעבוד כמו שצריך מארז Fractal Design דגם Define R4 USB 3.0 כולל 2 מאווררים 14 ס"מ בצבע לבן ספק כח Corsair דגם CP-9020060-EU הספק 600W Modular כולל Active PFC לוח אם Asus דגם Z87-A צ'יפסט Z87 תושבת 1150 מעבד Intel Core i7-4770 Haswell 3.4GHz Box כולל מאוורר מאוורר למעבד Noctua דגם NH-U9DX i4 תאימות למעבדי Intel דיסק קשיח Western Digital Caviar Red WD20EFRX 2TB SATA3 / SATA2 דיסק Kingston SSD דגם V300 SV300S37A/120G נפח 120GB ממשק SATA3 / SATA2 זכרון G.Skill 16GB DDR3 1333MHz דגם F3-10666CL9D-16GBXL צורב LG דגם GH24NSB0B ממשק SATA כרטיס מסך Zotac דגם Nvidia GeForce GTX760…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב למשחקים חדשים שיצאו : FC2,AC,GTAIV וכו'. במחשב מתוכנן OC בעתיד (בשנה הקרובה). ישלי מסך כבר 17" ואני משתמש אך ורק ברזולוציית מסך במשחקים של 1028*768. שמשחקים יעבדו על MED-HIGH לפחות. המחשב צריך להיות כולל 2 רמקולים. ישלי כבר צורב אז אני לא צריך עוד אחד ואני יסתפק גם ב 250GB הארד דיסק כי יש לי עוד 120GB בבית של WD. עדיפות ל2GB זיכרון,יש לי קירור של AC 7 אם אפשר להעביר אותו ממחשב למחשב אז לא צריך קירור. אני מבקש שהמפרטים יהיו אך ורק מTMS כי זה הכי קרוב אליי ומבחינת המרחק זו החנות הכי טובה. וזהו. חשבתי על המפרט הזה: http://tms.co.il/preview/spec/hnfc1gsk תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד של GIGABYTE W576V ואני מחפש להתקין לו זיכרונות של DDR2 בגודל של 4 ג'יגה בייט. מי יכול להגיד לי מאיפה אפשר להשיג כי אני לא מוצא. תודה
-
- 8 תגובות
- 823 צפיות
-
-
המחשב הישן שלי כמעט שבק ( 5 שנים) ואני חייבת לקנות מחשב חדש. השימושים שלי: וורד וגלישה באינטרנט. עיבוד תמונות בפוטושופ צריכה הרבה מאד מקום לתמונות. לחלוטין לא משחקת בשום משחקי מחשב. מחיר: אין לי מושג, כמה שפחות. תודה על העזרה ריקי ריקי
-
- 3 תגובות
- 532 צפיות
-
-
אהלן חברים! עברו כבר בערך שש שנים והגיע הזמן לשדרג את החמוד הקטן P: המפרט שלי כרגע: מעבד Q9550 כ. מסך HD4870 לוח אם DFI X48 זכרונות 2X2G של Transcend ספק כח 550 אבל עושה מלא בעיות אז חובה להחליף מארז Antec 300 שאין סיבה להחליף (רק אם יש איזה דיל ספק-מארז משתלם) כונן 2T של Seagate חדש התקציב המקסימאלי לשדרוג הוא 2500 ש"ח, בלי לחרוג. עדיף לנסות לחסוך אם יש איפה.. המחשב בעיקר למשחקים החדשים שייצאו, בהגדרות הכי גבוהות שאפשר להוציא מהתקציב, ברזולוצייה 1680x1050. מבחינת ציוד היקפי אני מסודר,ולא צריך לכלול במפרט מארז שאני יותר ממרוצה משלי כרגע, או אם אפשר להציל עוד איזה חלק ולחסוך אז מעולה. הרעש העיקרי של המחשב הוא מהמארז ומאוורריו, כך שרעש פחות קריטי, נגיד 6/10 אני לא מתכנן אוב…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-