עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תקציב בין 2300 ל3000 שקל סרטים אופיס ואינטרנט בעיקר כן מסך 19 +רמקולים +עכבר ומקלדת לא צריך כונן דיסקטים ולא כרטיס קול איכותי לא עדיף מארז קטן ושקט לא הם יתקינו לבד המטרות שלהם במחשב הם לצרכים יחסית קלים אז עדיף לנסות להכניס ציוד עיקפי על חשבון מעבד זיכרון וכרטיס מסך חלשים יותר כן רוצה שיהיה להם אפשרות לנגן סירטי FHD ויהיה נחמד אם המחשב יצליח להפעיל כמה משחקים סביר חשוב ואני חושב שאם מפרט יחסית חלש הוא גם יצא שקט גם ככה בקיצור לא מאווררי ענק ושיתוכנן בלי צורך באוורור מסיבי או ספק שמשמיע קול של טרקטור לא המחשב לא מתוכנן למשחקים אבל אם יפעיל משחקים מסוימים יהיה נחמד טוב אז ככה כמו שכבר רשמתי המחשב למטרות קלות צריך ציוד עיקפי -עכבר מקלדת רמקולים ומסך…

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  2. רבותיי, שלום רב! בבעלותי מחשב של asus מסדרת eee pc מדגם 1015pn. למחשב מעבד כפול ליבה מסוג Intel Atom CPU N570 1.66GHz. בנוסף לכרטיס המסך הבסיסי Intel Graphics Media Accelerator 3150 ישנו גם כרטיס מתקדם יותר מסוג NVIDIA ION. חברה שלי סטודנטית, היא משתמשת בו כבר שנה. המחשב בגודל 10", קטן ונוח לשים בתיק ועל השולחן של הכיסא במכללה. עברה שנה והגיע הזמן שחברה שלי תקנה לה מחשב. ממה שזכור לי, כל העסק עלה לי בסביבות ה-1,600 שח קנייה + משלוח + חריטה של עברית. היום אני רואה שאפשר לקנות בארץ את המחשב ב 1500-2000 למרות שבכללי קשה למצוא לקנייה את הדגם הזה ספציפית. בכל מקרה שאלתי היא כזאת, 1)בכמה אוכל למכור לה את המחשב? (לשם השאלה עזבו שהיא חברה, בכמה אפשר למכור את המחשב בתור יד שנייה?)…

• 7 תגובות
    • 740 צפיות
  3. Started by Voodude,

אני עומד לקנות מחשב חדש (אמנם נייד, אבל השאלה היא כללית) שישמש בעיקר לתכנות. התקציב וההיצע בשוק הביא אותי להתלבטות: האם ללכת על מעבד חלש יותר - i7-3517u ולצייד את המערכת בכונן SSD. או ללכת על מעבד חזק יותר - i7-3537u וללכת על כונן מהסוג ישן. מבחינתי נפח הכונן הוא לא פונקציה כי יש לי כונן חיצוני. מבחינת הפרשי ביצועים - תכנות ושימוש שוטף לסרטים תוכנות ואינטרנט. איזה אופציה אמורה לתת לי ביצועים טובים יותר?

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  4. Started by צפיד,

אני רוצה לבנות מחשב ללא מאווררים,מעדיף קטן ככל האפשר. חשוב להיות שתיהיה תמיכה ב4K עם HDR אז אני משער שאצטרך מעבד לפחות i5 מדור 8. 8 GB RAM יספיקו ,כונן SSD קטן (מערכת לינוקס). אודה להמלצות היות ולא מצאתי לוחות או מעבדים שיכולים לעבוד עם קירור פסיבי.

5. Started by B_rabbit,

שלום אני חדש פה.. אני רוצה לבנות לי איזה מפרט עם תקציב של 2900+- בלי מסך למשחקים ושיעבוד סבבה לאינטרנט.. לוח אם- מחפש משהו שיתאים לathlon 3500+ (יש מצב שאני במקום את ה 3200+) מעבד- ^ זכרון- לא חשבתי על חברה אבל אני רוצה 512MB 533MHZ.. כרטיס מסך- אני מחפש משהו עוד לא חשבתי ואני פתוח להצעות אם יש למישהו..

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  6. Started by AcidBurn10,

שלום חברים !!! אני כבר כמה ימים שובר את הראש בניסיון להרכיב מפרט מחשב חדש. התקציב הוא כמו שרשמתי 3800 ש"ח גג וגם זה בלחץ. המחשב בעיקרון מיועד להכל , אינטרנט , שירים , סרטים , אופיס וקצת משחקים אני צריך מחשב קומפלט , מעבד+לוח+זיכרון+דיסקשיח+צורב+מארז+מסך 19" LCD .. קצת מוגזם , ואני באמת שובר את הראש כבר כמה ימים בניסיון להרכיב מחשב בתקציב הזה.. מבוסס אינטל , לא רוצה AMD ולא פנטיום E2xxx. אז חשבתי על המפרט הבא: Intel C2D E4400 Gigabyte P35C-S3 (אין לי מושג מה ההבדלים בין ה-Rev 1.x לבין ה-2.0 ..) למישהו יש מושג?? זיכרון 2x1GB OCZ PC2-6400 800Mhz 2GB Dual System Elite OCZ2SE8002GK דיסקשיח WD1600AAJS מארז Compucase 6C28 כולל ספק HEC 300W צורב LiteOn LH-20A1P (SAT…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ConeMan,

שום לכולם, זקוק לעצתכם, מחפש נייד עם הפיצ'רים הבאים: מקלדת מוארת 15 אינץ עדיפות ל רזלוציה fullhd ssd לפחות 8 GB זכרון. מעבד I7 מקלדת מלאה ( כולל numpad) שימושים כלליים הרבה vm ומעבדות הדורשות ram וHD מהיר. מהבדיקות שערכתי הנייד האולטימטיבי הוא ux51vz של אסוס. זמין כיום רק בקנדה ובארה"ב במידה ואני יעשה משלוח לאחר שקלול מע"מ משלוח ועמלת שילוח אני מגיע סביב ה 7 וחצי כשהוא נמכר בקנדה ב5600. השאלה האם אני יכול להשיג נייד עם מפרט דומה בארץ סביב ה 6K ? אשמח מישהו יוכל להציע חלופה הכוללת אפילו נייד אם אופציית החלפת HD ל SSD ,המשקל לא משחק תפקיד. תודה

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  8. שלום! אשמח לקבל עזרה בהרכבת מחשב PC המיועד בעיקר לעריכת וידיאו HD מולטימדייה ותוכנותREALTIME אני טסה לארה"ב בחודש הקרוב ומעונינת לרכוש שם את החלקים ולאחר מכן מעונינת בעזרה (בתשלום) לחבר את הכל למארז קטן ככל האפשר. הצרכים כאמור עריכת וידיאו לוידיאו ברמה גבוהה (hd) עריכת סאונד,וגארפיקה. אני רוצה מחשב חזק במיוחד שירוץ חלק. האם המחירים לחלקי מחשב בארה"ב זולים יותר? והיכן? תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  9. Started by kellogg,

מחפש מחשב נייד בשביל ההורים בתקציב של 4000-5000 13 או 14 אינץ' בינתיים ראיתי את האופציות הבאות: VOSTRO 1310 VOSTRO 1320 SL300 SL400 M1330 T400 Acer Aspire TimeLine AS3810T-944G32n LG E310 איזה כדאי לקחת לדעתכם?? יש המלצות נוספות? תודה!

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך.. מכוון ל4K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר להציע אם ההבדל קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת מוסיקה, מעט פיתוח תכנה, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase/abelton, תדיר עד כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440X900, וטלויזיה 1920X1080 ייתכן שאשדרג מסך בשלב יותר מאוחר …

• 0 תגובות
    • 637 צפיות
  11. Started by taltola,

שלום לכולם, כמה המפרט הזה שווה? (ללא מסך או כל ציוד היקפי, רק המארז) מארז antec p183 מעבד i5 760 זיכרון 4ג'יגה G.Skill סדרת Ripjaws עם צלעות קירור 1600MHz כ. מסך g-force 9600gt לוח אם asus p7 ספק כח SeaSonic-620W Modular 80+ Bronze

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  12. Started by madcatz,

שלום לכולם. כרגע יש לי במחשב שני כרטיסי GeForce 7600GT שברצוני לשדרג למשהו חזק יותר ומחפש המלצות. לבינתיים אין שימוש ספציפי כזה או אחר פשוט מחפש להשתדרג גם עקב כך שהכרטיס הנוכחי עושה בעיות בעדכונים וגם נוטה להתחמם יתר על המידה. אני מחפש המלצות לכרטיס חזק שיעמוד בעומסים שונים. כמו כן אשמח גם אם תוכלו להמליץ איפה עוד אולי כדאי להשתדרג יחד עם הכרטיס מסך ככה שהמחשב יעבוד ברמה טובה המפרט של המחשב הוא: 2 processors running - Intel® Pentium® D CPU 3.20GHz 1.00 GB RAM תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים "גדולים" כמו מיינקרפט, עבודה משרדית הכוללת עבודה בריבוי חלונות ובקבצים גדולים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך לפחות 15 אינץ' בשני המחשבים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  14. Started by Lampa,

ברצוני לרכוש מחשב חדש. היות ואני עובד עם יישומים גרפיים (פוטושופ, אקרובט, אין דזיין וכו') חשבתי לרכוש מחשב עם מעבד 4 ליבות. מתוך עיון במפרטים, התברר לי שמעבד 4 ליבות פועל ביעילות רק עם מערכת הפעלה 64 ביט. היות ואני משער שמרבית התוכניות שברשותי הן 32 ביט נראה לי שתהיה לי בעיה עם תאימות לתוכנת חלונות של 64 ביט. האם ההשערה שלי נכונה? אם התשובה דלעיל שלילית, האם יש יתרון למעבד 4 ליבות על מעבד 2 ליבות עם מותקנת מערכת הפעלה של 32 ביט?

• 7 תגובות
    • 999 צפיות
  15. היי, ברשותי המחשב עם המפרט שמתואר למטה. המחשב בן 6 שנים בערך. הכרטיס הגרפי שלי שבק חיים וזו הזדמנות טובה לשדרוג מאסיבי של המערכת. ספק הכוח,המסך והמארז מצויינים, כך שאין לי צורך לגעת בהם. אשמח לעצתכם בנוגע ליתר הרכיבים (האם לשדרג/ להשאיר). המטרה שלי היא להרכיב מחשב רב תכליתי לצרכים הבאים: משחקים בהגדרות בינוניות-טובות ומעלה, עריכת תמונות בפוטושופ, עריכת וידאו בסיסית, שימוש בתוכנות OFFICE תודה! המפרט הקיים: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz Conroe 65nm טכנולוגית RAM 4.00GB כפול-ערוץ DDR2 @ 399MHz (5-5-5-15) לוח אם Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-DS3L (Socket 775) 42 °C גרפיקה DELL U2312HM (1920x1080@60Hz) 512MBATI Radeon HD 4800 Series (ATI) 77 °C כוננים …

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  16. Started by tembo,

שלום, היום כבר ניתן למצוא דגמים של מחשבים ניידים במחירים של 4500-5500 במפרט לא רע בכלל למי שלא מחפש תמיכה למשחקים ועבודה של שעות ארוכות ללא חיבור למתח חיצוני. למעשה כל הפרסומים של מחשבים ניידים לא מפרסמים את המפרט של המסך של המחשב הדבר היחיד שנראה יהיה 15 אינץ TFT וכאלו. אבל למעשה אני מאמין שיש הבדלים גדולים בין המסכים (ואולי אני טועה), הרי אנחנו קונים מחשב שלם ולא רק מעבד וצורב, חשוב גם לבדוק את איכות המסך עצמו, זמן תגובה, בהירות ניגודיות וכדומה, מישהו יכול לפרט קצת על ההבדלים הנפוצים במחשבים כלומר מה בדרך כלל דומה בהם, מה דרך כלל שונה בהם וכדומה? אני יודע שניתן להכנס לאתרי יצרן מן הסתם ולהשוות אבל האםיש מקום מרוכז שניתן להשוות בין המסכים באתרים שאני מכיר בסך הכל יש את …

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף. מתאפשרת חריגה לצורך שיפור הנוחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הלפטופ ישומש ללימודי הנדסת מכונות וכל מה שזה כולל, אני לא בטוח באילו תוכנות אני אצטרך להשתמש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בשימוש בכיתה עם אנשים נוספים, חשוב שקט אבל אפשר לוותר על השקט בשביל שיעמוד בדרישות האחרות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ל…

18. Started by d54,

שלום לכולם! אני חדש פה ואני רואה איך שאתם עוזרים לכולם אז יש לי גם בקשה... אני רוצה לקנות מחשב חדש בימים הקרובים עכשיו אני לא ממש יודע מה נחשב טוב מה פחות-אח שלי היה אחראי על הקטע של קניית מחשבים אבל עכשיו הוא בחו"ל- בכל מקרה אני מאוד יודה לכם אםתתנו לי מפרט למחשב בסכומים של 3000-3500 ש"ח למטרה עיקרית של משחקים אחרי שהבנתי שהרבה מהחדשים לא יעבדו אצלי...ולמהירות מחשב טובה שלא יהיו יותר מידי עומסים וניגודים אני מאוד יודה לכם אם תסבירו לי חוץ מהמפרט למה להשים לב ואת מה בחיים לא לקנות! ומה בכלליות עדיף פנטיום או amd athlon בתודה מראש!

• 7 תגובות
    • 683 צפיות
  19. Started by shimonsky,

יש לי נייד של ACER כשניסיתי לפרמט אותו , כתוב ב-XP שיש לו כונן F אימ'ג עם 10 גיגה. איך אני מגיע אליו לפרמט עם ויסטה (יש מספר על הנייד)?

20. שלום..אני מעוניין לקנות נייד של אסוס אך יש לי בעיה שאני לא יודע איפה הרמקולים ממוקמים בדגם מסויים, אני יודע שבדגמים מסויימים הם ממוקמים מתחת למחשב וזה לא טוב לי כי זה יצור לי בעיה בסאונד במיוחד כשאני לפעמים מניח את המחשב על כרית. אני מעוניין בדגם הזה https://www.pc365.co.il/product-17160-Asus_X507UA_EJ002T איך אדע איפה הרמקולים שלו? יוטיוב לא ממש עזר לי כי זה דגם ספציפי שהוא שונה ממה שיש בחו'ל, וגם שום מוכר אחד לא ידע לענות לי.

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  21. Started by yosi299,

שלום רב, ברצוני לקנות מחשב חדש. אני צריך מחשב בעיקר לצורך עבודה משרדית וביתית (תוכנות אופיס, מנג'ר, גלישה מרובה באינטרנט וכו') אבל גם רוצה שהמחשב ישמש אותי ואת משפחתי לשעות הפנאי לצורך משחקים וצפיה בסרטים. קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש' על המפרט הבא: - מעבד אינטל קונרו E6300 - לוח אם של ASROCK דגם INTEL 945 - DVI 775 - זכרון DDR2 667 512MB - דיסק קשיח 160GB 7200RPM SATA 2 - כרטיס מסך NVIDIA 7300LE UP TO 512MB - צורב DVDRW*16 1. האם המפרט הנ"ל טוב ומתאים לצרכים שלי? או שיש לכם הערות והצעות לשיפור? 2. המוכר הציע לי אפשרות לשדרג את לוח האם ללוח 775 ASROCK CONROEXFIRE (עם אותו המפרט הנ"ל) בתוספת 80 ש'. האם כדאי? או האם כדאי לשדרג ללוח אם אחר בכלל? 3. בנוסף המוכר הציע לי את ה…

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  22. Started by Jabberwock,

טוב אז הגיע תורי. צריך מחשב נייד לצורכי תכנות Web ועבודה משרדית. דרישות: מסך 14" פאנל IPS מעבד i5-8250U לפחות 8GB זיכרון ללא כרטיס מסך ייעודי, רק המובנה. איחסון SSD בדקתי ולפי מה שמצאתי, אלו המועמדים: Lenovo E480 20KN0061IV מקלדת טובה, מסך IPS, אפשרות הרחבת זיכרון, והוספת HDD/SSD בעובי 7mm. קצת לא אהבתי את העיצוב, נראה ישן. Asus UX430UA-GV334 מחשב נייד מאוד דקיק וקל משקל. כנראה מסך IPS, עם 300NIT. לא ניתן להרחבת זיכרון. משום מה הזיכרון DDR3 ? אין יותר מדי חיבורים. Dell V5471-4007 בא עם אחריות 3 שנים ישר מהקופסה. כנראה מסך IPS. אפשר להרחיב זיכרון. אני בעצ…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Lahad,

1. מה התקציב המקסימאלי? 10k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GLOBAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by barakSinay,

שלום לכולם, מחפש מחשב לסטודנטית, ללימודים וצפיה במדיה (לא משחקים), בסכום של 2000-3000 ש"ח, כאשר עדיף כמה שיותר "להתקמצן" בעלות. אין בעיה לרכוש מאמזון אם המחיר עדיף. עדיפות למסך 13.3-14 אינץ', 8 ג'יגה ראם, קל משקל כמה שאפשר. חשוב לציין - קיים כבר כונן SSD 256 gb וווינדוס 10 מהאוניברסיטה. תודה

• 20 תגובות
    • 21.8k צפיות
  25. ראשית, אני מודה לכולם על העזרה אני צריך להרכיב מחשב גיימינג למשפחה ואני נמצא כרגע בצומת דרכים. את ההזמנה אני צריך לבצע לכל המאוחר בתחילת חודש אוקטובר, אולי אוכל קצת אחרי, הוקצב לי 4000 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 300 ש"ח. אני מתלבט מאוד מה לעשות, מכיוון שהבנתי שבקרוב הולכים לצאת כרטיסי מסך חדשים של נבידיה, אבל אני לא בטוח עד כמה זה הולך להשפיע על הקנייה שלי, שכן אני מאמין שבהתחלה המחירים שלהם יהיו מטורפים, קל וחומר כשמדובר בישראל. להלן האפשרויות העומדות לפניי: 1. קניית מערכת מחשב שכוללת gtx 1070 בעלות של 4500 ש"ח, לקיחת 16gb ram 2400 ממחשב אחר בבית שמבצעים בו שימוש משרדי בלבד + הזמנת זיכרון זול מאמזון או אתר אחר למחשב ממנו יילקח הזיכרון, מה שייסתכם ב-4800 ש…

דיונים חדשים בפורומים