ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
ברצוני לרכוש מחשב חדש. היות ואני עובד עם יישומים גרפיים (פוטושופ, אקרובט, אין דזיין וכו') חשבתי לרכוש מחשב עם מעבד 4 ליבות. מתוך עיון במפרטים, התברר לי שמעבד 4 ליבות פועל ביעילות רק עם מערכת הפעלה 64 ביט. היות ואני משער שמרבית התוכניות שברשותי הן 32 ביט נראה לי שתהיה לי בעיה עם תאימות לתוכנת חלונות של 64 ביט. האם ההשערה שלי נכונה? אם התשובה דלעיל שלילית, האם יש יתרון למעבד 4 ליבות על מעבד 2 ליבות עם מותקנת מערכת הפעלה של 32 ביט?
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
היי, ברשותי המחשב עם המפרט שמתואר למטה. המחשב בן 6 שנים בערך. הכרטיס הגרפי שלי שבק חיים וזו הזדמנות טובה לשדרוג מאסיבי של המערכת. ספק הכוח,המסך והמארז מצויינים, כך שאין לי צורך לגעת בהם. אשמח לעצתכם בנוגע ליתר הרכיבים (האם לשדרג/ להשאיר). המטרה שלי היא להרכיב מחשב רב תכליתי לצרכים הבאים: משחקים בהגדרות בינוניות-טובות ומעלה, עריכת תמונות בפוטושופ, עריכת וידאו בסיסית, שימוש בתוכנות OFFICE תודה! המפרט הקיים: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66GHz Conroe 65nm טכנולוגית RAM 4.00GB כפול-ערוץ DDR2 @ 399MHz (5-5-5-15) לוח אם Gigabyte Technology Co., Ltd. P35-DS3L (Socket 775) 42 °C גרפיקה DELL U2312HM (1920x1080@60Hz) 512MBATI Radeon HD 4800 Series (ATI) 77 °C כוננים …
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
שלום, היום כבר ניתן למצוא דגמים של מחשבים ניידים במחירים של 4500-5500 במפרט לא רע בכלל למי שלא מחפש תמיכה למשחקים ועבודה של שעות ארוכות ללא חיבור למתח חיצוני. למעשה כל הפרסומים של מחשבים ניידים לא מפרסמים את המפרט של המסך של המחשב הדבר היחיד שנראה יהיה 15 אינץ TFT וכאלו. אבל למעשה אני מאמין שיש הבדלים גדולים בין המסכים (ואולי אני טועה), הרי אנחנו קונים מחשב שלם ולא רק מעבד וצורב, חשוב גם לבדוק את איכות המסך עצמו, זמן תגובה, בהירות ניגודיות וכדומה, מישהו יכול לפרט קצת על ההבדלים הנפוצים במחשבים כלומר מה בדרך כלל דומה בהם, מה דרך כלל שונה בהם וכדומה? אני יודע שניתן להכנס לאתרי יצרן מן הסתם ולהשוות אבל האםיש מקום מרוכז שניתן להשוות בין המסכים באתרים שאני מכיר בסך הכל יש את …
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף. מתאפשרת חריגה לצורך שיפור הנוחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הלפטופ ישומש ללימודי הנדסת מכונות וכל מה שזה כולל, אני לא בטוח באילו תוכנות אני אצטרך להשתמש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בשימוש בכיתה עם אנשים נוספים, חשוב שקט אבל אפשר לוותר על השקט בשביל שיעמוד בדרישות האחרות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ל…
-
- 52 תגובות
- 12.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אני חדש פה ואני רואה איך שאתם עוזרים לכולם אז יש לי גם בקשה... אני רוצה לקנות מחשב חדש בימים הקרובים עכשיו אני לא ממש יודע מה נחשב טוב מה פחות-אח שלי היה אחראי על הקטע של קניית מחשבים אבל עכשיו הוא בחו"ל- בכל מקרה אני מאוד יודה לכם אםתתנו לי מפרט למחשב בסכומים של 3000-3500 ש"ח למטרה עיקרית של משחקים אחרי שהבנתי שהרבה מהחדשים לא יעבדו אצלי...ולמהירות מחשב טובה שלא יהיו יותר מידי עומסים וניגודים אני מאוד יודה לכם אם תסבירו לי חוץ מהמפרט למה להשים לב ואת מה בחיים לא לקנות! ומה בכלליות עדיף פנטיום או amd athlon בתודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 670 צפיות
-
-
יש לי נייד של ACER כשניסיתי לפרמט אותו , כתוב ב-XP שיש לו כונן F אימ'ג עם 10 גיגה. איך אני מגיע אליו לפרמט עם ויסטה (יש מספר על הנייד)?
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
שלום..אני מעוניין לקנות נייד של אסוס אך יש לי בעיה שאני לא יודע איפה הרמקולים ממוקמים בדגם מסויים, אני יודע שבדגמים מסויימים הם ממוקמים מתחת למחשב וזה לא טוב לי כי זה יצור לי בעיה בסאונד במיוחד כשאני לפעמים מניח את המחשב על כרית. אני מעוניין בדגם הזה https://www.pc365.co.il/product-17160-Asus_X507UA_EJ002T איך אדע איפה הרמקולים שלו? יוטיוב לא ממש עזר לי כי זה דגם ספציפי שהוא שונה ממה שיש בחו'ל, וגם שום מוכר אחד לא ידע לענות לי.
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב חדש. אני צריך מחשב בעיקר לצורך עבודה משרדית וביתית (תוכנות אופיס, מנג'ר, גלישה מרובה באינטרנט וכו') אבל גם רוצה שהמחשב ישמש אותי ואת משפחתי לשעות הפנאי לצורך משחקים וצפיה בסרטים. קיבלתי הצעת מחיר של 3000 ש' על המפרט הבא: - מעבד אינטל קונרו E6300 - לוח אם של ASROCK דגם INTEL 945 - DVI 775 - זכרון DDR2 667 512MB - דיסק קשיח 160GB 7200RPM SATA 2 - כרטיס מסך NVIDIA 7300LE UP TO 512MB - צורב DVDRW*16 1. האם המפרט הנ"ל טוב ומתאים לצרכים שלי? או שיש לכם הערות והצעות לשיפור? 2. המוכר הציע לי אפשרות לשדרג את לוח האם ללוח 775 ASROCK CONROEXFIRE (עם אותו המפרט הנ"ל) בתוספת 80 ש'. האם כדאי? או האם כדאי לשדרג ללוח אם אחר בכלל? 3. בנוסף המוכר הציע לי את ה…
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
טוב אז הגיע תורי. צריך מחשב נייד לצורכי תכנות Web ועבודה משרדית. דרישות: מסך 14" פאנל IPS מעבד i5-8250U לפחות 8GB זיכרון ללא כרטיס מסך ייעודי, רק המובנה. איחסון SSD בדקתי ולפי מה שמצאתי, אלו המועמדים: Lenovo E480 20KN0061IV מקלדת טובה, מסך IPS, אפשרות הרחבת זיכרון, והוספת HDD/SSD בעובי 7mm. קצת לא אהבתי את העיצוב, נראה ישן. Asus UX430UA-GV334 מחשב נייד מאוד דקיק וקל משקל. כנראה מסך IPS, עם 300NIT. לא ניתן להרחבת זיכרון. משום מה הזיכרון DDR3 ? אין יותר מדי חיבורים. Dell V5471-4007 בא עם אחריות 3 שנים ישר מהקופסה. כנראה מסך IPS. אפשר להרחיב זיכרון. אני בעצ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GLOBAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב לסטודנטית, ללימודים וצפיה במדיה (לא משחקים), בסכום של 2000-3000 ש"ח, כאשר עדיף כמה שיותר "להתקמצן" בעלות. אין בעיה לרכוש מאמזון אם המחיר עדיף. עדיפות למסך 13.3-14 אינץ', 8 ג'יגה ראם, קל משקל כמה שאפשר. חשוב לציין - קיים כבר כונן SSD 256 gb וווינדוס 10 מהאוניברסיטה. תודה
-
- 20 תגובות
- 21.8k צפיות
-
-
ראשית, אני מודה לכולם על העזרה אני צריך להרכיב מחשב גיימינג למשפחה ואני נמצא כרגע בצומת דרכים. את ההזמנה אני צריך לבצע לכל המאוחר בתחילת חודש אוקטובר, אולי אוכל קצת אחרי, הוקצב לי 4000 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 300 ש"ח. אני מתלבט מאוד מה לעשות, מכיוון שהבנתי שבקרוב הולכים לצאת כרטיסי מסך חדשים של נבידיה, אבל אני לא בטוח עד כמה זה הולך להשפיע על הקנייה שלי, שכן אני מאמין שבהתחלה המחירים שלהם יהיו מטורפים, קל וחומר כשמדובר בישראל. להלן האפשרויות העומדות לפניי: 1. קניית מערכת מחשב שכוללת gtx 1070 בעלות של 4500 ש"ח, לקיחת 16gb ram 2400 ממחשב אחר בבית שמבצעים בו שימוש משרדי בלבד + הזמנת זיכרון זול מאמזון או אתר אחר למחשב ממנו יילקח הזיכרון, מה שייסתכם ב-4800 ש…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
המחשב משמש בעיקר למשחקים ולסרטים מסך: Dell 2700WFP (אין צורך להמליץ על משהוא אחר), אל-פסק: Advice 650VA Partner PC Series, מארז: Antec P180 (אין צורך להמליץ), ספק כוח: Enermax Liberty 400W, מעבד: AMD Athlon64 X2 AM2 4000 Dual Core, קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, לוח אם: Gigabyte M57SLI-S4, זכרון: 2X Kingston DD2 1024MB PC5300 667mhz CL5-5-5, דיסק קשיח: Western Digital 500GB SATAII 7200PRM 16MB, כרטיס מסך: Sapphire X1950 Pro 256MB DDRIII PCI-E ציוד היקפי, צורב וכרטיס קול אני מוסיף מהמחשב הקודם. תוך שנה-שנתיים אני יכול להחליף כרטיס מסך או להוסיף זכרון, אם יהיה צורך בכך. חשוב לי לשמוע את דעתכם ובמידה ויש הצעות לשינוי, בבקשה שלא יחרגו מהתקציב. בתודה מראש
-
- 11 תגובות
- 807 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש והשימושים העיקריים הם: 1)אינטרנט. 2)סרטים. 3) ומידי פעם משחקי מירוצים החדשים שיוצאים של NFS. אני מחפש בעיקרון מפרט בסיסי אז מה דעתכם? E8400 ASUS P5N-T 780I SLI OCZ OCZ2RPR10662GK 2gb kit (1gb x 2) pc2-8500 ddr2 PNY Geforce 9600GT 512MB PCIE 2.0 VCG96512GXPB 9600 GT 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II ציוד היקפי כמו עכבר/מקלדת/רמקולים יש לי. וגם צורב יש לי. לצרכים שלי שבאופן מוחלט לא כוללים אוברקלוק או משחקים כבדים - איזה מארז וספק כח אני צריך, אני צריך קירור מיוחד או המאווררים הסטנדרטיים מספיקים? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב HTPC עם מארז של Thermaltake (לא מהקטנים לוח אם ATX / micro נראלי ) ברצוני לשדרג רק חלק מהחלקים כדי שהמשב יעוד יותר מהר. כרגע יש לי מעבד ליבה כפולה e5400 אינטל, 2 ג'יגה זיכרון , לוח אם MSI לא זוכר בדיוק איזה אבל לא רציני, מחשב ישן אבל אני לא צריך יותר מידי. השימוש העיקרו שלי בו זה הורדת וצפיה בסרטים, HD BLURAY בעיקר , וגם תלת מימד HSBS. בקיצור צפיה בסרטים כבדים . ( התלת מימד מגיעים לפעמים ל15 ג'יגה) ולאחרונה המחשב כבר לא סוחב אותם ושעה עד שהוא עולה או זז. יש לציין שהמחשב נמצא במקום יחסית סגור אז הוא מתחמם יחסית, לפני כמה חודשים קניתי עוד 2 מאווררים חדשים שהם חזקים יחסית ועוד מאוורר חדש למעבד. אני רוצה לשדרג רק את הלוח אם, המעבד , והזיכרון. מה שיש לי ו…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם, חברה שלי בקרוב מתחילה ללמוד עיצוב מוצר תעשייתי ואני רוצה בבקשה המלצה ללפטופ שיכול להריץ טוב את תוכנת Solid Works. לא סגור לגבי כמה התוכנה הזו דורשת אז אשמח לעזרה (אם היא צריכה כרטיס מסך טוב או כרטיס מובנה ומעבד טוב זה מספיק) תקציב: באיזור 4000 ש"ח אבל גמיש. (הקנייה תהיה באילת או בסין) דרישות חומרה: נראה לי שSSD של 256GB מספיק ואולי HDD של חצי טרה או טרה תוספת יכול להיות נחמד. שימושים: אופיס, Solid Works צפייה בסרטים וסדרות ב4K. רצוי מחשב קליל וכמובן עם סוללה טובה. תודה רבה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
התקציב שלי היה 7 אלף והנה המפרט.. תגידו לי אם עשיתי בשכל ואם כדאי לשנות משהו.. אגב קניתי מKSP והבנתי שלקנות מהם זו טעות בגלל הקטע של האחריות אבל אני מקווה לטוב אבל אין מה לעשות הם הכי זולים.. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- מעבד: Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB 1580 ש"ח ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 LP CPU Fan For s775 65 ש"ח ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- לוח אם: X48-DS4 s775 C2Q 1600Mhz, Intel X48, D…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני חייל ומחפש מחשב נייד לשנתיים שנשארו לי בצבא שימושים עקריים סרטים ואינטרנט{אני מתחבר לאינטרנט סלולרי} מסך לא משנה לי הגודל רוצה שיהיה יציאת HDMI אני קונה את המחשב באילת במזומן ככה שהנחת מזומן זה 5% ומעמ זה עוד16.5% ככה שהתשלום שלי יהיה 3000 פחות כ 20-25% ואם אפשר שלא יהיה מסך 15.4 אם אפשר מסכים יותר קטנים
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
מארז טוב עם כניסה קדמית של USB. עד 300 ש"ח.
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y510p-Notebook.97470.0.html
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + AC Freezer 7 Pro ¤889 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1118 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset ¤505 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PK CL4-4-4-12 ¤460 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=836 Connect3D Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤1360 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1262 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤325 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=704 Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case ¤370 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1267 PCP&COOLING Silencer 470W ATX ¤448 http://www.foxpc.co.i…
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
יש לך מחשב ישן כבר 10 שנים אחלה מחשב אבל הוא ניהיה איטי מאוד... גם אחרי פירמוט... 4GB זיכרון 500 GB כונן קשיח צריך מחשב ב2000 ש"ח אפשר לחרוג טיפה אם יש באמת צורך.... כולל הרכבה... *** *אני מחפש מחשב למטרת סרטים באיכות גבוה עד כמה שאפשר ואיכות שמיעה כמה שיותר טובה.. לרוב הסרטים הם ביוטיוב..... *** *חשוב לי מארז איכותי מאוד נוח יפה* ושיהיה אפשר לחבר מקדימה מקלדת וכל מיני דברים.... אם המארז הוא עם מנרות אז שיהיה אפשר לכבות אותם בזמן שינה שלא יהיה לי אור מהמחשב... *** אם אפשר להכניס כרטיס קול נורמלי או לוח עם כרטיס קול איכותי זה יהיה מצוין.
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
דרישות מיוחדות: * שיכלול מעבד c2d שיהיה חזק יותר מ-Athlon 3000 64. * שיכלול זכרון בנפח 1024 DDR2 בתזמונים סבירים ושל חברה טובה. * שייבנה ב-noacomp או בחנות אינטרנטית סבירה ואמינה. * אין בעיה עם זה שזה לא יכלול הרכבה, את זה אוכל לעשות לבד. * שיכלול מארז ואם אפשר גם צורב DVD (לא חובה). * שיכלול כרטיס מסך בטכנלוגיית PCI-E עם לוח נחמד... שיהיה טוב יותר מכרטיס 9600XT אם אפשר. אם התקציב לא מאפשר אנא רשמו זאת, במידה וכן אשמח להצעות ולקישור האתר בו נבנה המפרט תודה רבה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-