ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום רב אני מנסה להרכיב מפרט למחשב שעיקר יעודו לעבודה עם מספר תוכנות בו זמנית ומסכים מרובים (4 מסכים), וקצת למשחקים. התוכנות שאני משתמש בהן זוללות בעיקר משאבי מעבד. התקציב שלי הוא 4500 ש"ח למחשב ללא מסכים וציוד היקפי. תודה לכל הצעה
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום רב, הרכבתי את המפרט הבא המיועד לשימושי אינטרנט,אופיס,שימושים משרדיים שונים,ומשחקים מדי פעם,השימוש יהיה אינטנסיבי: מארז - coolermaster cm 590 ספק - SEASONIC S12II-520Bronze מעבד - אינטל I5 750 לוח - Gigabyte GA-P55A-UD3 דיסק קשיח - Western Digital EARS 1000GB SATA2 64MB Buffer כרטיס מסך - Gigabyte GTS250 1024MB DDR3 PCIE זכרונות - 2*2 גיגה KINGSTON 1333 צורב - LG SATA DVD X22 קירור למעבד - Scythe Mugen Rev B שאלות: 1. האם המפרט הזה ייתן מענה מבחינת שקט וקירור ראוי? 2. יש לי עדיין התלבטות בקשר לכרטיס מסך. יש לי תחושה שהוא יותר מדי חזק עבורי. האם יש טעם לעבור ל 240GTS או לחילופין לחכות שייצא 450GTX ?(מתי הוא יוצא בכלל לשוק?) אני אשחק מדי פעם משחקים בסגנון GTA NFS F…
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם ניתן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב: לצרכי עבודה/לימודים , וירטואליזציה, אימולטורים וכו' .16GB RAM חובה 3. האם יש צורך בציוד הקפי ?אין כל צורך בציוד הקפי ,גם לא במסך. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7, די חשוב. 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?)? לא. רק ההמהרה האוטומטית של מעבד ה4790k. 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בתוכנות . הרכבת מחשב ע"י החנות 7. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין .אבל חשוב שיהיה באיזור המרכז 8. מתי מתוכננת קניית המחשב? במהלך השבועיים…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במפרט עד 4500 כולל מסך שיהיה בסדר למחיר שלו תודה.
-
- 7 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב לשימוש משרדי בעיקר. הבעיה היא שבעתיד אני רוצה אפשרות לשדרג אותו למחשב למשחקים וסרטים, אבל לא ל-OC. בעצם אני צריך הצעה למחשב של גיימרים, בלי כרטיס מסך טוב ובלי רמקולים. שהכל יהיה ברמה, חוץ מהדברים האלו. רק שלכרטיס תהיה יציאת TV. עוד אילוץ (מסיבות של חוסר מקום) זה שצריך מסך LCD ''17. גם כאן, משהו סטנדרטי....... אני חסיד של INTEL עד היום, אז אני מעדיף אותם, אבל גם AMD יתקבלו.... ואם מישהו יכול לענות לי על זה, אז האם יש הבדל בין מעבדים של שתי החברות היום, או שזה כבר זניח? תודה מראש לכל מי שעוזר.... ותרגום לכותרת - התקציב הוא בסביבות 4500 ש"ח..... שוב, תודה מראש...
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לשימוש משרדי בעיקר - יישומי OFFICE ואינטרנט. המפרט צריך לכלול גם מסך LCD (הכרח משיקולי חוסר מקום), וכ. מסך שכולל יציאת TV. חשוב מאוד שתהייה לו יכולת שידרוג - מה שהכי חשוב זה שהמחשב יהיה כזה, שרק תוספת כרטיס מסך טוב תהפוך אותו למחשב ל-GAMER, אבל מן הסתם במחיר הזה, לא המחשב הכי טוב למשחקים בנוסף, המחשב צריך לכלול גם צורב. דוגמא למפרט שהרכבתי ב-KSP: מעבדי אינטל P4 3.0Ghz s775 **1MB** Cache 64 BIT לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5V800-MX s775, SATA II, AGP זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Kingston CL2.5 דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB 7200 8MB WD800JB כרטיסי מסך Powercolor 9250 128MB, TV, DVI, AGP כרטיסי קול On Board 128Bit צור…
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, battle field 3, far cry,וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 8 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב הורדות, סרטים, וסדרות, ולפעמים משחקים אני צריך מחשב שיהיה שקט וקריר בנוסף אני צריך במפרט מקלדת ועכבר אלחוטי עד 5 מטר ומערכת הפעלה ויסטה ואם יהיה אפשר אז להוסיף למפרט עוד HD קטן בשביל המערכת הפעלה תודה תודה
-
- 12 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אני מנסה משהו חדש אני מחפש מפרט למחשב עד 5 אלף המחשב לא מיועד למשחקים (איןצורך בכרטיס מסך חזק בכלל) יש צורך ב 2 GB RAM וב 2 HD שיעבוד ב RAM של הזכרונות שלהם 8 מ'ב (Cache) זהו בעיקרון תודה מראש Naquada
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לקראת שנת הלימודים הנפתחת בקרוב אני מעוניין במחשב חדש אותו אוכל לנצל גם למשחקים חדשים. התקציב שלי מוגבל ב-5,000 שקלים. הצלחתי להרכיב מפרט החורג במעט מהתקציב ואודה לכם אם תעזרו לי לקצץ אותו. להלן המפרט: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤825 קירור למעבד: Evercool PT12-9525EA - רכישה עם מעבד בלבד. כמות: 1 - מחיר: ¤36 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤508 מארז: Enermax Chakra 250mm Fan Black/Silver כמות: 1 - מחיר: ¤356 ספק כוח: Thermaltake 500W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails כמות: 1 - מחיר: ¤387 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ¤404 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כ…
-
- 6 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מחשב. ברצוני לבנות מפרט אבל כבר המון זמן עבר מאז פעם אחרונה שקניתי מחשב. לכן זקוק לעזרתכם. מקווה שאינפורמציה למטה מספיקה. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל. אם אפשר לחסוך מבלי להתפשר בביצועים, אז בטח! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא רב תכליתי: - שימושי אופיס ואינטרנט - שימוש עיקרי למדיה ביתית, עושה streaming משתמש ב LAN. לא חייב WiFi. חשוב מאוד! - עריכת וידאו: אני מצלם לא מעט ברזולוציית HD ואז מאכסן אותו במחשב. לפעמים עורך (קליפים). עושה streaming על גבי LAN. להבנתי, חשוב כרטיס מסך …
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
בס"ד מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 מארז : CM 690 ספק כוח: Corsair VX Series 550W PSU זיכרון: OCZ 4GB DDR2-800 Dual Kit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail כונן אופטי: LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black עכשיו זה המפרט שלי מיועד למשחקים די כבדים זה מפרט שבניתי פה בזמנו עם עזרתו של יאיר. בכל מקרה אני רוצה לדעת שלושה דברים קטנים: 1)מה ההבדל בין ה-45 לבין ה-43 בלוח האם? 2)בדיסק הקשיח, מה זה Raid Edition ? ראית שהוא עולה מאה שקל יותר מזה שיש לי למעלה. 3)עם כמה מאווררים מגיע המארז הזה? האם זה מספיק מה שמגיע איתו, מבחינת הקירור. תודה מראש. …
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אפשר לקבל הצעות למחשב למשחקים? שיעלו המשחקים החדשים שיוצאים, בעיקר למשחק ברשת... אבל אם אני כבר קונה אז שיהיה חזק... שווה לקנות מחשב עם 4 מעבדים (quad processor) או לא? לא צריך ציוד נלווה תודה!
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
אז ככה אני די לא מבין כלום אני לא יודע מה זה oc וכל זה... אני צריך את המחשב בעיקר למשחקים, סרטים ואינטרנט. אני מעוניין שהמחשב יחזיק 3 שנים מינימום ושיריץ משחקים על מקסימום לפחות ב חצי שנה - שנה הקרובה. אני לא צריך יותר מ 150 גיגה Hd. אם יש אפשרות להכניס מסך לכל העניין פה אז אני אשמח. תודה
-
- 10 תגובות
- 715 צפיות
-
-
רוצה מחשב לחבר למשחקים כבדים ואינטרנט מבוסס קונרו עדיף 1 גיגה ו 250 גיגה הארדיסק.. כל השאר לשיקולכם
-
- 8 תגובות
- 555 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח (על המפרט לכלול מסך ומערכת הפעלה) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). Format Factory, emule 24/7, IDM ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מעוניין לקנות מסך איכותי LED בגודל 20-22 אינץ' לצפייה בסרטי HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA IV, Crysis * לאילו הגדרות גרפיות המפרט…
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב למשחקים + שימוש ביתי. קיבלתי את ההצעה הבאה וברצוני שתחוו את דעתכם. מעבד e6400 asus p5b delux 2x1 gb 667 mhz צורב DVD כרטיס מסך 7600gt מארז ספק 400W (לא גנרי) 250 GB כל זה ב 5150 האם זה סביר? תודה.
-
- 7 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב לא כולל מסך הייעוד של המערכת זה דברים רגילים - אינטרנט, מוזיקה, (משחקים פחות חשוב כי אני לא משחק) סרטים, מה שכן חשוב אחד הייעודים העיקריים של המערכת זה עריכת מוזיקה ווידאו, יש לי כבר כרטיס קול מקצועי להלביש על המערכת, עכשיו אני מחפש מחשב חזק והכי חשוב שיהיה סופר שקט כדי שלא יקלטו רעשים בהקלטה של קולות. אמממ... כמובן אני מתחייחס גם לקירור המחשב, תודה רבה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום, אבקש שתכינו לי מפרט למחשב שמיועד למשחקים (כבדים, אם זה חשוב), התקציב עד 5000 ש"ח ללא חריגות גדולות. המחיר לא צריך לכלול ציוד היקפי כלל ומסך, וגם לא כונן DVD צורב (יש כבר את כל אלה). לא חשוב לי איך נראה המארז, הבנתי שהקירור חשוב אז שהדגש יהיה יותר על זה. ורק חשוב לי להדגיש שיהיה גם כונן קשיח גדול (160 GB לפחות), ושהמחיר יכלול הרכבה של כל הרכיבים. לא מתוכנן OC. תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-
-
יש צורך שיהיה שקט , ללא OC !.. יש ברשותי כ.קול .. חשבתי ללכת על : מעבד E8400 , כ.מסך HD4850 לוח אם EP43 וכמובן 4 ג'יגגה זכרון פנימי וגבי צורב דיוידי ספק ודיסק קשיח אין כיוון כרגע די דחוף לי תודה מראש.. **יש ברשותי מסך LCD 32 , השאלה האם כדאי לחזק את הכ.מסך ולוותר על מסך (לא יודע עד כמה זה יהיה נוח עם הוגדל הזה) , או לקנות מסך ולהתפשר על כרטיס זול יותר.
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים בHD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PES , COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). חשבתי על U2311 אז 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? בכללי באמת הכל מהכל עם דגש לסרטים וסדרות ואח"כ למשחקים. יש לי מסך LG L204W (Digital) עם רזולוציה 1680 על 1050 בנוסף בעתיד המחשב הזה יתחבר גם לטלוזיה Samsung 37 FULL HD 530B אז אני אשמח שיהיה לכרטיס מסך את הפיצריים האופטימליים לשידור סרטים וסדרות בצורה הכי איכותית שיש. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? בלי אוברקלוק אלא אם אתה חושבים שכדי לעשות לאחד הרכיבים כי זה שווה. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? באזור השרון, אני מניח שRSM מקווה שזה מה שצריך כדי לקבל את התשובה האופטימלית למפרט שלי. כרגע יש לי מחשב בן 7-8 שנים פנטיום 4 2.6 עם גיגה וחצי ז…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB?-1040nis ?P5B Deluxe s775-1170nis ?1GB TwinMOS? 667mhz DDRII-630nis ?X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E?-1190nis 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II?-330nis ?Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8 Black?-165nis ?Liberty ELT400AWT 400W?-490nis +מארז 300ש"ח +מקלדת ועכבר 200ש"ח סה"כ 5500ש"ח האם אתם ממליצים להחליף משו??? חשבתי להחליף את הלוח ללא דלוקס
-
- 8 תגובות
- 761 צפיות
-
-
כן כן כבר לפני כמה חודשים פתחתי דיון כזה אבל הוא לא עזר וגם עכשיו הוא לא יעזור כי אין לי מספיק כסף! ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( אני רוצה מחשב מבוסס amd או intel לא ממש חשוב שיתאים לאובר קלוק בינוני-רצחני כרטיס מסך אני חושב שאני ילך על radeon 9800 או על אחד ה geforce fx זיכרון 512 ddr בלי hard disk, בלי מסך ובלי כרטיס קול (לוח עם עם sata כי מתוכננת רכישה עתידנית)
-
- 27 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט למחשב עם תקציב של עד 5500 שקל, המחשב מיועד צפיה בסרטים, גלישה באינטנרט,הורדות ומשחקים כבדים. אין צורך בציוד הקפי לא OC. המסך שאני משתמש בו הוא samsung 931C . חשוב מאד לי שהמחשב יהיה שקט לכן לפי מה שקראתי כדאי להשתמש במארז ANTEC SONATA III 500W . האם כדאי לקנות VISTA (המחיר נמוך יותר אם קונים אותה בזמן קניית מחשב חדש) או להשאר עם XP ? תודה על העזרה
-
- 10 תגובות
- 963 צפיות
-