ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
הי, באופן עקבי הפורום הזה עזר לי המון בעבר עם מפרטים מעולים והתלבטויות לגבי רכיבים. אשמח לקבל שוב את עזרתכם לגבי מפרט למחשב משרדי בתקציב של בערך 2000 ש"ח. המטרה העיקרית של המחשב הזה היא לתפקד כמה שעות כל יום במשך 4-5 השנים הקרובות, עם מינימום הפרעות ועדיף בלי צורך לשדרג. אני כן רוצה שהוא יהיה "חסין" לעתיד כמה שאפשר, ולכן אני רוצה להשקיע בSSD וגם 8GB זכרון. מקריאה של הודעות כאן די התמקדתי במעבד i3 4160 אבל אני פתוח לכל הצעה שלכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו, אבל לדברים מהותיים שרלוונטיים לצרכים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש הצדקה, עוד 200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב שישמש לגלישה באינטרנט, Office וצפייה בסרטים. אם נכנס בתקציב אז תוסיפו גם צורב DVD(אני יכול לחרוג ב100 שקל+-), חוץ מזה לא צריך ציוד היקפי. ואני הולך לחבר את המחשב לראוטר, אז צריך להוסיף כ.רשת או שזה בא מובנה? תודה!
-
- 14 תגובות
- 877 צפיות
-
-
בכוונה אין צורב, בניתי מפרט בסיסי, אם פספסתי משהו (במיוחד בנוגע ללוח, שסתם בחרתי משהו), תתקנו בבקשה מעבדי AMD כמות מחיר סה"כ Athlon64 3800+ (Socket AM2) 1 590 590 לוחות אם למעבדי AMD ASUS כמות מחיר סה"כ M2N-MX AM2, DDRII 800, PCI-E 1 435 435 זכרונות DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 1GB TwinMOS 1 550 550 דיסקים קשיחים Seagate כמות מחיר סה"כ 160GB 7200RPM, 8MB 1 350 350 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 40 40 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD DVD כמות מחיר סה"כ BTC 16x 2 75 150 מארזים כמות מחיר סה"כ RJA-H272 MIDI 500W Max Black 1 180 180 מקלדות Microsoft כמות מחיר סה"כ Microsoft Internet + Mouse Optical…
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב בכ-1,200 ש"ח. המחשב הוא בעיקר לגלישות דפדפן, שמיעת מוזיקה, ואולי קצת משחקי פלאש. לא צריך שום ציוד הקפי. יש כבר מסך 17 אינץ' שיעבוד איתו. לא צריך אוברקלוק. לא צריך שום מערכת הפעלה. לא צריך הארדיסק. המחשב צריך להיות שקט אבל אני מעריך שמחשבי low-end לא באמת יכולים להיות רועשים... אני כן רוצה יכולת שדרוג, אז מעבדי ATOM וחבריו לא באים בחשבון. יש לי זיקה למעבדי AM3 אבל אם עדיף בהרבה מעבדי i3 זה גם בסדר. טנקס
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מחשב חדש. ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אופיס ואינטרנט) וגם כקולנוע ביתי (מוזיקה וסרטי HD באיכות 1080). כמו כן, אני רוצה להיות מסוגל לשחק סטארקרפט 2 בהגדרות אופטימאליות. המחשב יתחבר למסך Dell 2007, טלווזיה Samsung 37A550 ורמקולים Logitech Z5500 שכבר קיימים. אפשר לנצל את כל התקציב. השקט של המפרט קריטי. אני צריך כונן קשיח של 1.5 טרה-בייט (ועדיף מהיר). לא מתוכנן אוברקלוק. אין לכלול מערכת הפעלה. עדיף חנות המספקת שירות VIP (איסוף והחזרת המחשב מהלקוח לתיקונים) או חנות מהמרכז (ת"א והסביבה) כדי שאם יהיו בעיות יהיה לי קל להגיע. אשמח לקבל המלצות למספר חנויות כך שאוכל להשוות מחירים. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מחשב חדש. ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אופיס ואינטרנט) וגם כקולנוע ביתי (מוזיקה וסרטי HD באיכות 1080). כמו כן, אני רוצה להיות מסוגל לשחק סטארקרפט 2 בהגדרות אופטימאליות. המחשב יתחבר למסך Dell 2007, טלווזיה Samsung 37A550 ורמקולים Logitech Z5500 שכבר קיימים. אפשר לנצל את כל התקציב. השקט של המפרט קריטי. אני צריך 1.5 טרה-בייט (ועדיף שיהיה דיסק קשיח מהיר). לא מתוכנן אוברקלוק. אין לכלול מערכת הפעלה. עדיף חנות המספקת שירות VIP (איסוף והחזרת המחשב מהלקוח לתיקונים) או חנות מהמרכז (ת"א והסביבה) כדי שאם יהיו בעיות יהיה לי קל להגיע. אשמח לקבל המלצות למספר חנויות כך שאוכל להשוות מחירים. תודה רבה!
-
- 22 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, ערב טוב .. דרוש מפרט מחשב למטרות משרדיות - אופיס, אינטרנט, מוזיקה. כמו כן, תמיכה במשחקים (לא כבדים במיוחד, אך חשוב שמשחקים יוכלו לעבוד חלק ככל האפשר), סרטי HD וכד' .. רכיבים חשובים - * זיכרון: 4GB חובה - לא מתוכנן שדרוג בעתיד, כמו שהוא נרכש כך הוא נשאר. * דיסק קשיח: אין צורך בדיסק ענק, ניתן להסתפק ב-320GB ואף פחות. * צורב DVD: יש צורך, נא לכלול במפרט. * עבודה שוטפת: חשוב שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר בטווח התקציב. * ציוד היקפי: המחשב מיועד למסך Samsung "22, מלבד מקלדת + עכבר אין צורך בציוד היקפי נוסף. * התקציב: 2.7K פלוס/מינוס, ניתן לחרוג עד לאיזור ה-3.2K אך רצוי להשאר בתקציב המקורי. תודה רבה, סופשבוע נעים.
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-
-
תקציב מקסימלי : 2000 - 1500 אפשר לחרוג טיפה אבל באמת לא להגזים בבקשה שימושים: לעבודה יום יומים אינטרנט ,משחקים קלים\בינוניים (ממש לא משחקים כבדים)! חומרה מיוחדת: לא ציוד היקפי :לא האם מתוכנן OverClock? לא האם ישנו חלק שכבר ברשותכם ולא צריך אותו במפרט? מסך,צורב מערכת הפעלה, איזה מערכת הפעלה אתם מתכננים למחשב?:vista/7 גודל מסך שיש לכם כרגע:21 שטוח עכשיו יש לי 3 מפרטים שבניתי ואני רוצה אם אפשר תגובות בונות אליהם זה 3 המחשבים מה עדיף? 1: http://img510.imageshack.us/img510/4595/13079103.jpg 2: http://img156.imageshack.us/img156/9203/11943882.jpg עכשיו פה אני לא בטוח בקשר לכרטיס מסך\לוח אם לא הבנתי אם הלוח אם יש בו כרטיס מסך מובנה או לא ואם כן אפשר ממישהו מפרט דומה אם כרטי…
-
- 4 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בהרכבת מפרט... עד כה הייתי עם ניידים, ואני עובר לשולחני, היות ועבר זמן רב מאז הייתי עם שולחני - לצערי כבר לא מבין מאוד ברכיבים ואיכותם, אלא רק בדרישות ומספרים... אפילו ברמת מעבד אני לא בטוח - חבר המליץ לי על i7, ובחנות מתמחה הציעו לי מפרט ל i3....קיצר, מבולבל אז ככה, המחשב הוא לצורכי משרד (אינטרנט, OFFICE, קצת תוכנת SPSS - סטטיסטיקה שהיא מעט כבדה). בנוסף, הורדות, הרצת סרטי HD ובשאיפה גם הזרמה אותם ל PS3. יש צורך בציוד היקפי (מסך - לא יותר מ 19 א"א אין הבדל גדול במחיר, צורב, מקלדת, עכבר, לא צריך רמקולים). חשוב לי לחסוך איפה שאפשר, אבל לא ע"ח איכות פריטים, היות ואני לא מעוניין לתקן/להחליף/לשדרג תוך שנה. אני לא זקוק לזיכרון עצום (לאחר התקנות בסיסיות -…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט למחשב שברובו יהיה עבודה משרדית ואולי בעתיד הקרוב גם משחקים, לא הכבדים ביותר. התקציב הוא 1500 למחשב אבל אז חשבנו להוסיך 350 לכרטיס מסך כדי שתהיה האפשרות למשחקים קלים. חשבתי על לשדרג עוד שלושה חודשים לפני הגיוס שלי( אם מישהו ישחק זה אחים שלי) מה דעתכם שווה לחכות עד נובמבר ואז לקנות כרטיס מסך? או שלגמור עם זה עכשיו? עם כרטיס מסך עד1850 תשלום במזומן לא צריך צורב DVD. בנוסף יש לי HD 80GB (IDE) מהמחשב הישן שאני אוסיף אותו. הדבר הכי חשוב זה החנות. אני רוצה חנות אמינה וכמובן כמה שיותר זולה. מצד אחד SKYPC נראים לי אחלה והם גם ממש קרובים אלי אבל, מצד שני יש כמה ביקורות לא משהו באינטרנט עליהם. יש פה אנשים שקנו אצלם ויודעים שאפשר לסמוך עליהם?(או להיפ…
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני זקוק לעזרתכם בבנית מפרט למחשב בתקציב שבין 3000-3500 ש"ח. אין צורך לכלול במפרט מסך. ויש לי כמה שאלות שלא הצלחתי לענות עליהן גם לאחר שהצצתי בכל המפרטים שיש באתר ובכל הבנצ'מרקים. 1. ראיתי שבבנצ'מרקים יש עדיפות של P4 2.8 אפילו על Athlon 64 3000+ venice. האם להעדיף מערכת המבוססת על פנטיום כאשר יש לי עבודה רבה בו זמנית עם אינטרנט, ואופיס ושאר תוכנות וכמו כן גם עריכת וידאו ברמה בסיסית (סרטי וידאו ביתיים - וסרטי divx) או ש AMD יספיק וזאת כדי לשמור על מסגרת תקציב. 2. האם מערכת עם זיכרון 1 גיגה ומעבד AMD תהיה עדיפה על מערכת פנטיום עם זיכרון 512 בלבד. בפנטיום אפשר להשיג היום זיכרון DDR2 לעומת DDR רגיל במהירות נמוכה יותר ב-AMD. אז גם זה נכנס לשיקולי המערכת שניסיתי לתכנן (וגם מ…
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה להזמין מחשב לטובת עבודה משרדית + תיכנות + סרטים במחיר של בערך 2100 ש"ח אחרי הרבה קריאה בפורומים הגעתי למפרט הבא: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤403 החלטתי ללכת על INTEL ולא על AMD בגלל שבאותו מחיר, מקבלים יותר כח עיבוד. לא הוספתי קירור כיוון שקראתי בפורום שהקירור המקורי שקט מספיק. לוח אם: INTEL NOBLETOWN ¤492 אני רוצה לוח אם עם לפחות 5 חיבורי SATA וכן לפחות FIREWIRE אחד. (יש לי 4 דיסקים של 250 שאני רוצה לחבר) כרטיס המסך המשולב (G43) כנראה מספיק לצפיה בסרטים. הכרטיס אמנם לא תומך HD, אבל אני מקווה שהיכולת של המעבד תספיק. אם לא, אקנה כרטיס HD2400 בעוד 160 ש"ח. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N X18 - SATA - BLACK ¤129 הומלץ בפורום ז…
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכם. שמי כפיר והייתי רוצה להתייעץ עיכם בוגע למפרט מסויים שהרכבתי דרך אתר SKYPC: 1,701 לוח אם Asus P6X58D Premium 954 כרטיס גרפי Asus ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe 1,177 זיכרון Corsair DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-24 XMS3 540 כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB 602 מארז ללא ספק Thermaltake Element G 767 ספק כח Thermaltake Toughpower 750W 204 קרור למעבד Thermaltake V1 AX 50 מבצע קיץ - הרכבת מחשב חדש מעל 3000 ש"ח + בדיקות מאמץ סה"כ 7390 ש"ח. התייחסתי ליתרונות לוח האם, 3 זוגי סלוטים המאפשרים להפעיל את הזכרון הנ"ל. מה תוכלו להגיד לי על המפרט? בתודה כפיר
-
- 6 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום חברים. סבתא שלי בקשה ממני לבדוק לגבי מחשב שהיא צריכה. השימוש שלה זה רק אימיילים שום דבר חוץ מזה. כרגע יש לה משהו ממש גרוע שלוקח מלא זמן לפתוח מצגות ודברים כאלה. יש משהו בתקציב הזה שייתן מענה? תודה.
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
-
שיהיה גם למשחקים - עד 9000 ש"ח עם הליבה החדשה ביותר של ה סנטרינו.
-
- 1 תגובה
- 737 צפיות
-
-
שלום חברים! אמא שלי החליטה שהיא רוצה מחשב נייד... אני לא יודע מה הולך בניידים, אבל אני יודע מה היא צריכה. 1. שהוא יהיה קל. 1.5-2 2. 1 ג'יגה פנימי, אולי אפילו יותר. 3. כונן קשיח גדול. 4. חיבור אינטרנט. 5. כרטיס קול נורמלי. 6. צורב דיוידי. 7. מעבד חזק. אני מאמין שלא צריך ממש חזק, אלא כזה שיתן תמורה טובה למחיר שלו. 8. שהוא יהיה קטן. מחיר אני לא יודע.. היא לא אוהבת לקנות חרא.. אשמח לשמוע המלצות
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני צריך המלצה למחשב נייד: השימושים שלו הם:שמשחקים יעבדו בצורה טובה,לימודים(OFFICE), ואינטרנט מהיר... אני נוב חבל על הזמן בניידים אז אם מישהו יכול גם לסביר לי על הדרך מה זה כל דבר אני אשמח. תודה מראש לכולם...
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
בינתיים מצאתי את זה: IBM Thinkpad R40 Intel Pentium-M 1400 MHZ 256MB "15 Screen DVD x8 40 GB HD רציתי לדעת אם יש עוד אופציות מעניינות במחיר הזה. תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הנה זה המפרט http://www.pelephone.co.il/web/3G/Corporate/Catalog/CatalogDevices/HP_Pavilion/PlatformDevicePhone,132.aspx ואני מקבל עם זה גם את המודם של פלאפון שאני יוכל להתחבר מכל מקום לאינטרנט ב60 שקל לחודש למשך 36 חודשים כל החבילה הזאת.. הוא אמור להריץ משחקים חדשים כמו COD6 וכאלה? אם יש לכם הצעה טובה יותר למחשב תביאו לי בבקשה תודה לעוזרים (:
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בין השאר לתוכנות גרפיקה ועריכה כמו פוטושופ, פלאש, CAD , ויוכל להריץ סרטים ומשחקים. ידוע לי שאני רוצה מעבד עם ליבה כפולה, הארד דיסק SATA לפחות 80 GB (רצוי יותר) , זיכרון של 512 (רצוי 1GB). אני גולש באינטרנט כבר כמה שבועות ומנסה למצוא חנות\אתר שיש בו מחשב כזה אבל לא ממש מצליח למצוא. התקציב שלי הוא בין 7000-8000 שקל כולל מע"מ. תודה.
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
יש מחשבים ב 2000 ועד 10000 שקל.. חשבתי לקנות מחשב של ibm יש לי הצעות alltrade רציתי שתציעו לי על מחשב חזק נייד (לא חשוב המחיר) עם מעבד טוב וזכרונות טובים תודה, אסף
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט המחפש מפרט למחשב נייד שמיועד בעיקר לעבודה עם matlab, פיתוח תכנה, עבודה משרדית (וורד, אקסל..), ועבודה אינטנסיבית עם האינטרנט. האם ההצעה להלן טובה או שמא מוגזמת לאור הדרישות שלי? כמו כן, האם המחירים של באג טובים? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5771&perur=4 תודה מראש לכל המגיבים והעונים
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט שיהיה טוב לתכנות, צריך שהוא יהיה: מסך 13.3 או 14 אינץ' מעבד I5 רצוי זכרונות 4GB לפחות רצוי כונן במידה ויש תוכלו להעביר לי הצעה למחשב כזה? תודה ארד
-
- 1 תגובה
- 578 צפיות
-
-
*מטרות המחשב?גיימינג,סרטים * גודל המסך?כמה שיותר גדול יותר טוב * משקל רצוי?לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה אפשרות לחבר netstick * בלוטות?מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשח?כמה שיותר יותר טוב * כונן CD/DVD? צורב?כן זה מאוד חשוב לי שיהיה צורב CD/DVD * כונן Bluray?מה זה? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?אני רוצה שבחברה שאני קונה מהם יעשו לי תמערכת הפעלה אבל זה לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אייבורי מחיר עד 3000 שקל
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-