ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
אני ממש ממש לא יודע מה לקחת ומה אני צריך, המטרה זה לעבודות גרפיקה, משהו שיחזיק בלי בעיות הרבה זיכרון הרדיסק 80 .. בלי מסך בלי רמקולים עם צורב..(למרות שאם זה חורג ומפריע אפשר לוותר) צריך גם כרטיס קול שיהיה משהו דיי טוב כי אני עובד הרבה גם עם מוזיקה ..עריכות ,יצירה ושכאלה ונראה לי זהו, פשוט משהו שיהיה טוב מהיר יעבוד חלק .. הממ..מה מומלץ באיזור של 4000 ש"ח ?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום פירסמתי דרישה למפרט זה ואכן המליצו לי על BUNDLE מוצלח מבוסס אינטל(נורטווד) מזיגזג אבל עד שהגעתי לחנות(שבוע) כבר לא היה רלוונטי אז אני צריך שוב עזרה למפרט חדש מזיגזג בלבד(ניתן לקנות רכיב זה או אחר מחנות אחרת אבל הרוב מזיגזג) עד 5000+ ש"ח כולל מסך CRT 17 תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 900 צפיות
-
-
בנוסף מסך 17 שטוח וציוד נלווה מקלדת עכבר כונן 1.44 וצורב ללא צורך ב CD. מכיוון שישמש ברובו לגרפיקה נראה לי עדיף אינטל אבל תקנו אותי אם אני טועה.
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם! קרוב משפחה צריך לקנות מחשב חדש לצרכי מוסיקה. הכוונה היא להתקין את תוכנת קיובייס + מקודדים מתאימים של התוכנה (יש לנו הזדמנות לקנות את התוכנה באופן חוקי במחיר מוזל מאדם פרטי באמריקה), כרטיס קול המתאים לתוכנה, רצוי שהמחשב יוכל קצת לשחק משחקים (למרות שזאת לא המטרה העיקרית, המטרה העיקרית היא שוב מוסיקה). מה צריך? מארז, לוח אם, מעבד, זכרון, כרטיס מסך, כרטיס קול - מתאים לתוכנה. יש כבר - צורב רגיל , הרד דיסק של 80 גיגה שיספיק בתור התחלה. מסך (דק). הכל כבר יש. קרוב המשפחה טוען כי שמע כי ציפסט של אינטל או ציפסט של nforce4 אינו מתאים למוסיקה. האם זה נכון? מדוע? תקציב - נראה לי שהמחיר עומד על 3000-3500 ש"ח. תודה לעונים! :-)
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש אותי למטרות מחקר עם יכולת גרפית מוגבלת. הכוונה לשימוש אינטנסיבי ב matlab ושימוש מוגבל בפוטושופ ויישומי office. המחשב צריך להיות שקט (מטעמי שלום בית). לאור המלצות שקיבלתי גיבשתי את המפרט הבא: מעבד i5 2500k. המעבד הינו נתון ואין לגביו שאלה. אין לי כוונה לבצע OC. (לא נכלל בתקציב) לוח אם Gigabyte H67A UD3H B3 בעל כרטיס מסך מובנה 4GB זיכרון במהירות 1333Mhz של Kingstone דיסק Western Digital 1T 64M SATA3 מק"ט wd1002faex מאוורר Artic Alpine Freezer מארז Sonata 3 של Antec הכולל ספק כח ייתכן ויתוסף כרטיס מסך פשוט בהמשך לפי הצורך (לא נכלל בתקציב אבל מהווה שיקול בבחירת המארז והספק) תקציב: 2000 ש"ח (לא כולל מעבד) אשמח לשמוע את חוות דעתכם (לגבי כל המפ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני חן לאחרונה קיבלתי במזומן 2000 ש"ח ואני מעוניין להוסיף מחשב לשימוש שוטף + עריכת סאונד. צורב - יש, ציוד היקפי - יש. רק מארז ותכולתו. אני משער לעצמי שרבים מכם אומרים "מה סאונד ו2000 ש"ח פחחחחח" אבל תתפלאו גם (הנוכחי שלי היום) P4 2.6G יכול להספיק לפעמים ולבצע עבודה טובה. אבל בכל מקרה מה שאני מחפש - זה להשתפר. אז המחשב החדש גם ישמש לשוטף (גלישה) וגם לסאונד ולכן אני מאוד מאוד מעדיף 2 GB זכרון. עוד העדפה מסוימת - כרטיס מסך נפרד, כמו 8400GS (חשוב שיהיה שקט) שעולה 270, כך שאין צורך בלוח עם כרטיס מסך מובנה... אז אשמח לשמוע / לראות כמה מפרטים מוצעים בנוסף דפדפתי פה בשבועות האחרונים ויש לי כמה שאלות על המפרטים שהציעו: למה לא לקנות זכרון של 800MHZ וCL נמוך? (אם אפשר…
-
- 12 תגובות
- 705 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3.5K אפשר קצת יותר אם זה ישפר משמעותית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש כמחשב עבודה. פיתוח תוכנה (אקליפס) והרצת סימולציות במטלב. כנראה שיהיה צריך להריץ VM של סביבת פיתוח/בדיקות אז צריך להיות מסוגל לתמוך בזה מבחינת משאבים. מבחינה גרפית צריך תמיכה בצפייה בוידאו FHD. לא ישמש למשחקים בכלל. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מפרט סטנדרטי. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקל…
-
- 5 תגובות
- 887 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב חדש שמחירו בסביבות ה 4500 אולי קצת יותר לצרכי עבודה ומשחקים מידי פעם ... הרכבתי מפרט שכלל את המרכיבים החשובים בינתיים אך חסר לי לוח אם והיות ואני לא מעודכן בלוחות אם החדשים והטובים אבקש המלצות כרגע המפרט הוא מעבד - Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB כרטיס מסך - Gigabyte 8600GT 256MB GDDR3 Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E זכרון - 2GB Kingstone ddr2 667 דיסק קשיח - WD 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII אשמח לשמוע על כל שינוי שתחשבו לנכון ובנוסף על מקומות טובים ואמינים שאפשר לקנות בהם את המחשב תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לצרכי תיכנות אני עובדת עם Visual Studio 2008 ו SQL Server 2008 ובנוסף המחשב מיועד לשמש לצפייה בסרטים המפרט ההתחלתי שביקשתי מהחנויות היה: מעבד Intel Core 2 Duo 3 ומעלה לפחות 4GB של זכרון RAM כונן קשיח 7200RPM , גודל 500GB לפחות כרטיס מסך של NVIDIA או ATI עם לפחות 256MB של זכרון מערכת הפעלה - vista אין צורך בציוד היקפי מסך אני בוחרת בנפרד, כנראה ש 2209 DELL נושאים שעלה בזמן שהייתי בחנויות הזיכרון DDR3 או DDR2 באחת החנויות המוכר פצח בהסבר על למה עם מעבד Duo אני לא ארגיש את ההשפעה של DDR3, כי אני לא עושה OverClocking אני לא זוכרת את ההסבר המדוייק אשמח לדעת מה היתרון של DDR3 על פני DDR2, עבור הצרכים שתיארתי עוד נושא מערכת הפעלה לפי מה שהבנתי לגבי ה…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מעוניין בדעתכם על המפרט הבא לקולנוע בייתי Athlon II x4 Quad Core 640 Socket AM3 3.0Ghz Box ASUS M4A88TD-M/USB3 AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX ASUS DRW-24B1ST DVD±RW x24 Black Sata SEASONIC 430W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-430 מארז שתי אפשרויות DH202 Digital Home Series Black HTPC + Remote & VFD (No PSU) THERMALTAKE או Antec Fusion Remote השימושים של המחשב הזה יהיו הקרנת סרטים רגילים וסרטים בהבחנה גבוהה צפייה בתמונות הקלטת תוכניות וסרטים מהממיר של יס (כרטיס יירכש בנפרד בשלב מאוחר יותר) לא למשחקים! חשוב שיהיה מאוד שקט כמו כן יש לי שאלה לגביי השלטים שב…
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
סוף סוף החלטתי שהגיע הזמן לבנות מחשב מיוחד למערכת הקולנוע הביתית שלי. מערכת החלומות שלי: מארז שנראה כמו רכיב סטריאו אמיתי. זה אומר לא רק חזית מקצועית מאלומיניום, אלא גם מסך VFD או LCD, וכפתורים Play/FF/Rew כך שניתן להפעיל פונקציות בסיסיות בלי שלט רחוק ובלי להדליק את הטלויזיה. מערכת שקטה! באופן אידאלי בלי מאווררים בכלל. זה אומר - המעבד החלש ביותר והחסכוני ביותר שמתאים למשימה, הדיסק השקט ביותר והאיטי ביותר שעדיין מאפשר פונקציות הקלטת וידאו, וכו' - אתם מבינים את הרעיון. פונקציות שהמערכת צריכה למלא: ניגון DVD, DivX, CD, MP3, הצגת דיסקים עם תמונות הקלטת וידאו ושאר פונקציות של Personal Video recorder הקלטות מראש מהרדיו וכל הפונקציות שיש גם ב- PVR כמו Live Pause …
-
- 54 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
(כי אני לא מכיר את המחירים בשביל לקבוע..) אני צריך מחשב שיהיה מסוגל להכיל כמויות גדולות של זכרון וגם שיהיה לו אפשרות המרה מוידיאו VCR רגיל למחשב עצמו בעת הצורך. (ראיתי שיש USB כזה שמעביר ללא כרטיס קידוד)
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות מחשב לקולנוע ביתי (HTPC)+משחקים ב10000שח עכשיו אני חייב לקנות את המחשב מסביבות המחיר הזה (עיניין אישי) אז בבקשה תתנו לי הצעות במחיר הזה אני צריך רק את הקופסה (יש לי כבר מסך מקלדת+עכבר רסיבר ורמקולים) הכי חשוב גם שיהיה הכי חזק שאפשר למשחקים והכי אכותי שאפשר בכל הנוגע לסאונד ותמונה (יש לי טלויזיה LCD37" WS HDTV אז שיתמוך) HD גדול במיוחד יציאה DVI ושיהיה אפשר להקליט מהטלויזיה (יס) בשביל להחליף את הוידיאו וגם המחשב גם מחליף את הדיוידי וצריך גם לצרוב דיוידי הצעות בבקשה מנעה מחשבים תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת לרכוש למשרד מחשב לשימוש אדריכלי שיתמוך בתוכנת אוטוקד ורוויט ויהיה מאוד חזק לרינדורים אין לי הרבה מושג במפרטים ואשמח לקבל המלצות
-
- 2 תגובות
- 694 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? – 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא עקרוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית (אוטוקד, סקצאפ, ריינר כולל אפשרויות 3D) ומשרדית כולל גלישה מהירה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). – לפרנסה - אדריכל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. – יש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 ע…
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX מחיר: ¤910 לוח אם: Intel SKYBERG DP45SG מחיר: ¤785 זכרון: OCZ DDR3 ReaperX 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1333MHZ CL6 מחיר: ¤740 כרטיס מסך: GIGABYTE GEFORCE 9800GTX PLUS 1GB DDR3 PCI-E מחיר: ¤1100 מארז: CoolerMaster RC-590-KKN1-GP Centurion 590 MIDTOWER Case No PSU מחיר: ¤365 מסך: LG W2261V 22" WIDE LCD 2MS 1:20000 FULL HD מחיר: ¤1080 ספק כוח: Corsair VX550W Ultra Quiet Psu מחיר: ¤550 כונן קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 מחיר: ¤340 צורב: LG GSA-GH22NP20 DVDRWX22 IDE BLACK BULK מחיר: ¤115 מערכת הפעלה: MICROSOFT WINDOWS VISTA HOME PREMIUM 64BIT HEBREW OEM מחיר: ¤520 סה"כ: 6565. להלן מפרט שבניתי לאחר עיון ראשוני במפרטים טכניים…
-
- 5 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלנו מתקרב לגיל פרישה. אשמח לקבל המלצות על פי הפרטים הבאים. תקציב: לא יותר מ- 2,000 ש"ח (ורצוי פחות). מטרות/שימושי המחשב: שימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, משחקים (SIMS2 המשחק הכי "כבד" שהיה לנו עד כה). רזולוציה בשימוש כרגע 1024X768 ציוד הקפי: אין צורך בציוד היקפי. קיים מסך Viewsonic17, צורב, מקלדת, עכבר. דיסק קשיח: 500GB שקט: 8 (ממוקם בסלון) אוברקלוק: לא! מערכת הפעלה: Win7 (קיימת, אין צורך לכלול). הרכבת מחשב בחנות: כן. חנות: מרכז - רצוי איזור השרון בקשות מיוחדות: יציאת וידאו דיגיטאלית (DVI/HDMI) - כחלק מהלוח או בכרטיס נפרד, תלוי בהמלצתכם למפרט שנותן את התמורה הטובה ביותר. כמו כן, המחשב הישן סחב 8 שנים ועודנו משמש אותנו בזכות שידרוגים במהלך השנים. מחפש מחשב אמ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאמור, מחשב הביתה (בחדר שינה ליתר דיוק. ולכן חשיבות גדולה לעבודה שקטה [הנוכחי, עם כל הכבוד, מרעיש הרבה]). אני מודה שאני הדיוטה וככל שאני קוראת יותר אני מתבלבלת יותר. האם פשוט להיצמד למפרט שמומלץ באתר? תודה מראש למגיבים.
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מחשב חדש לשימוש ביתי. עיקר השימוש משחקים (לא משהו יוצא דופן), מעבר לזה גלישה וצפיה בסרטים (אני צופה דרך טלוויזה שמחוברת למחשב דרך יציאת SCART 21 פינים אז אצטרך גם מתאם מHDMI לזה). מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימום האפשרי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום עוד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - משחקים, גלישה, צפיה בסרטים (לא HD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מחשב בלבד, לא זקוק למסך או כל ציוד היקפי אחר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ל…
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף, עד 5 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוב השימוש הוא ביתי, אבל צריך שיוכל להריץ אפטר אפקטס, פוטושופ ואדובי פרימייר בצורה טובה/סבירה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הרכבת מחשב בחנות ווינדוס 10 …
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, סרטים בHD , מעוניין לערוך סרטים ביתיים למשפחה מדי פעם. לא יודע באיזו תוכנה עדיין. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, סרטים וגלישה באינטרנט - כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים (אין זמן) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב פשוט לשימוש ביתי (סרטים, מוזיקה ואינטרנט) ומעט להקלטות אודיו (ללא מסך). בנוסף עדיף מחשב שקט יחסית שכן הוא ממקום בסלון. כרטיס הקול שברשותי הוא Lexicon Omega http://www.lexiconpro.com//en-US/products/omega אשמח מאוד להשתמש כמה שיותר ברכיבים מהמחשב הישן (גם בגלל מיחזור וגם כדי שאוכל להשקיע יותר בריכיבים אחרים) המפרט של המחשב הישן (כבן 5 שנים) הוא: זיכרון - kingston 2 gb DDR2 800MHZ http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?LinkBack=&ktcpartno=KVR800D2N6/2G&root הרדיסק - 250GB של segagate חיבור sata3. ספק : super cilent ezcool 300w atx 300 jsp - sacket 775 אשמח גם למידע מעמיק או להפניות לגבי דרישות מיוחדות כשעובדים עם ע…
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר ימים המחשב הביתי שבק חיים (P4), וכעת אני נאלץ לקנות מחשב חדש. מעיון בדפי הפורום הרכבתי מפרט מחשב שקצת חרג מהתקציב המתוכנן. מתחת המפרט. אשמח לדעתכם. האם קירור למעבד ומאוורר נוסף הכרחים? במה ניתן לצמצם עלות כדי להתכנס למסגרת התקציב? ואגב - מה דעתכם על IVORY? 408 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box AMD1137 407 1 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI 31542 359 1 זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 VS2GBKIT667D2 364 1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 2500AAKS 170 1 צורב LG GSA-H62N X18 DVD GSA-H62N 283 1 מארז כולל ספק HEC 6A19 300W 6A19 34 1 כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB S144S 118 1 קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 64 P…
-
- 8 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לשימוש ביתי\משרדי, עם כוונה שיחזיק כמה שיותר זמן ציוד היקפי נדרש: מקלדת, עכבר, רמקולים תקציב: עד 3000 ש"ח דרישות בסיסיות: 1. מעבד אינטל, לא AMD. 2. לוח עם כמה שיותר יציאות USB(כולל USB3), יציאת 1394 3. כרטיס מסך עם יציאת HDMI. לא משולב. 4. מחשב שקט בזמן השהייה\לילה. ללא פשרות בספק ובמארז. 5. דיסק 1 טר"ב. 6. זיכרון 4 ג"ב DUAL CHANNEL. אשמח לקבל הצעות תואמות תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט (כ-10 טאבים פתוחים במקביל בכרום), אופיס, מוזיקה, סרטים- סטרימיניג PLEX א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לא מיעוד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6. המחשב …
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-