עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, כאמור אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד לעריכת וידאו HD ואולי גם 4k (בשל היותי יוצר סרטים וכמקור לפרנסה לפרקים), ובנוסף לכך אשתמש בו לעיסוק חובבני בהקלטת והלחנת מוזיקה. בבעלותי כרטיס קול חדש- Focusrite Scarlet Solo ואני מתכוון ליצור את המוזיקה בתכנה- Ableton live suite 9. למרות כל זאת בשלב זה אני מעוניין ברכישת המחשב בלבד ובמקלדת אלחוטית בעלת נוחות, איכות ומחיר סבירים. הסתכלתי על המפרטים השונים של המחשבים המוצעים כאן באתר לעריכת וידאו , ושמתי לב שאינם מתייחסים באופן ישיר לתכנת Avid בדוגמאות לתכנות עריכה שמציינים, למרות שהתכנה הזו היא סטנדרט עולמי מקצועי לעריכה (לצד Final Cut של Apple). במידה ואחד המפרטים שציינתי, לדוגמה הזול ביניהם, בשיפורים קלים או אחרים מתאים ל…

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. הרכבתי לעצמי מחשב חדש שבמקור מיועד לעריכה (אבל גם שיהיה סבבה למשחקים), עם כמה לקחים מהמחשב שקיים היום, והגעתי למפרט שמצורף למטה, אבל כשהתחלתי לחקור כל פריט ופריט לעומק הגעתי למספר שאלות שלא מצאתי עליהן תשובה ברורה. :s05: *חשוב לי להדגיש כי אני רוצה לעשות אוברקלוקינג, אבל לא משהו משמעותי (לא לאמץ אותו מעבר ל-3GHZ). *כל מחשב עריכה זקוק ל-FIREWIRE אבל כעת יש לי כרטיס PCI שתומך בזה (ופשוט חשבתי להעביר אותו ולחסוך לוח-אם יקר יותר). *בנוגע לטכנולוגיות של דיסקים קשיחים, אני לא בקיא מספיק בטכנולוגיות כמו SATAII או eSata, אבל מכל המבחנים שראיתי ברשת אין הפרש ביצועים כזה גדול שמצדיק שינוי מופרז במחיר, אבל אתם מוזמנים לתקן אותי כי כמו שציינתי אני לא בקיא במיוחד. *אני לא הולך לקנ…

• 6 תגובות
    • 776 צפיות
  3. Started by ori harel,

שלום לכולם זהו מפרט למחשב לעריכת וידאו (HD) המחיר שלו הוא 5700 ש"ח רציתי לשמוע את חוות דעתכם! על המפרט הזה תודה Intel Core i7-930 2.80 ~ 3.06 GHz x4 Quad Core 8MB Cache בתוספת 1695 ש"ח i7 960 שדרוג לדגם קירור מעבד Low Noise Variable Speeds Advanced CPU Cooler לוח אם Intel X58 Express Based Main Board קירור פאסיבי לרכיבי הלוח Passive Bridge & Mosfet Heatsink - Silent זיכרון 6GB (2048x3) DDR3 1333MHz Triple Channel (Fail Safe - Tested) כרטיס מסך nVIDIA QUADRO FX-580 512-MB DDR3 25.6 GB/sec Dual-DVI ממשק אודיו (כרטיס קול) 8-Channel (7.1) Audio Codec (+Optical) דיסק קשיח (מערכת) 500-GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Platter) דיסק קשיח (דגימה ופרויקטים) …

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. כנראה מחר אני קונה את המפרט הבא - שימוש המחשב הוא לא למשחקים , - אינטרנט , עריכת וידיאו וגרפיקה (לא מקצועי) אשמח לקבל הצעות שיפור לפני הקנייה LITE-ON 40X12X48 Retail - צבע : שחור 387 ש"ח Gigabyte GA-8PE667 PRO 686 ש"ח INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache 1,226 ש"ח 3R SYSTEM AIR Metal Silver 476 ש"ח Samsung DDR 512MB 2700 / 333MHZ 925 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version שלוש שנים אחריות 747 ש"ח Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB 541 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 163 ש"ח PANOASONIC FLOPPY 1.44 50 ש"ח Tsunami 350 Watt 126 ש"ח סה"כ 5,327 ש"ח

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. שלום לכולם, הקדמה קצרה: לפני כמה חודשים פירסמתי כאן, אבל הרכישה לא יצאה לפועל באותו זמן ולכן אני מפרסם שוב, אני מניח שהיו קצת עדכונים מאז. אני קונה מחשב רק אחת לכמה שנים טובות. אני מחליף כעת מחשב בן 7 שנים שנרכש בשנת 2007. וזו הגישה שלי גם למחשב הבא, אני רוצהשיישרת אותי נאמנה ויהיה רלוונטי גם בשנים הבאות. בראיה אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא, אם לדתעכם אני צריך לחרוב מהתקציב, אשמח לשמוע הסבר מדוע ובאיזה רכיב. אם אני מבין נכון ממה שנכתב כאן באתר אני צריך שהשילוש הקדוש של מעבד, לוח אם וזיכרון יהיו כאלה שיוכלו ללכת איתי קדימה בנים הבאות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4300 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך תמ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache BOX - 1529 Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler 1366 - 299 ASUS P6T Intel X58 Chipset LGA 1366 - 1582 G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1333MHZ 6GBNQ CL9 - 660 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AACS X 2 - 698 XFX Geforce 9400GT 512MB DDR2 Pci-e - 270 ASUS DRW-22B1LT Black+White X22 DVD±R/RW DRIVE - SATA - 175 Antec P182B Advanced Super Mid Tower No PSU - 820 Zalman 500Watt ZM500-HP - 520 סה"כ 6553 ש"ח יש משהו שכדאי לשנות לדעתכם? תודה

• 6 תגובות
    • 649 צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כדי שיהיה אפשר לדחוף מסך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל בלחץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משחקים, עריכת וידאו ומוזיקה וטיפונת גרפיקה, גלישה באינטרנט, אופיס סרטים וכו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ואבלטון תדיר פוטושופ מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הגיימינג פחות חשוב לי אז אני אסתדר עם מה שירוץ אבל חשוב שיוכל להריץ משחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) ש…

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by judajo,

מה אתם אומרים על המפרט? מיועד לסאונד וקצת ווידאו וזהו!!! כדאי וויסטה? לקחתי בגלל שזה 64 ביט וזה יתמוך ב 4 גיגה זיכרון. חזק מספיק? שקט מספיק? תודה מראש! חבילה זו כוללת אחריות לכל החיים למעבד ולזכרונות, 3 שנים אחריות ללוח אם, לכרטיס מסך, ולדיסק הקשיח. ושנתיים אחריות לכונן האופטי. מעבדי ‏AMD Phenom Tripple-Core 8650 (Socket AM2+) לוחות אם למעבדי ‏AMD GIGABYTE MA78GM-US2H AM2+, 780G, DDR2 1066, VGA ATI HD3200, HDMI זכרונות DDR II 1066Mhz 2x2GB Kingston HyperX CL5 דיסקים קשיחים Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Zotac 9400GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד …

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  9. Started by tepez,

המחשב הישן של אחותי שבק חיים וצריך להזמין לה מחשב חדש. רצוי שהמחשב יתאים לעריכת וידאו (לא מקצועית) ושיהיה שקט. אין צורך בדיסק קשיח. עדיף שלא יעבור את ה2500 ש"ח. המון תודה!

• 9 תגובות
    • 804 צפיות
  10. שלום לכולם! אני רוצה להקים מערכת עריכת תמונות חזקה אצלי בבית, עם מסך 2407 של DELL. בנוסף שימוש של מחשב זה צפיית סרטים, כולל גם HD. לגבי המשחקים - אני לא גיימר רציני, אין לי כל כך הרבה זמן פנוי לזה, אבל נגיד שאני אוהב לשחק קצת NFS, וגם רוצה שהמחשב יהיה טוב ל-DIABLO 3 לכשייצא. לא משנה לי יותר מידי AMD או INTEL. אני הייתי רוצה לעשות קצת OC. התקציב לא הכי מוגבל, אבל אני לא הייתי רוצה לשלם על דברים מסוימים שלא יהיה לי בהם צורך, כמו מרובע ליבות.. תודה מראש לכל העוזרים!

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום! לפני שבע שנים קניתי את המחשב הנייח שלי שמשמש אותי עד היום (עם מעט שידרוגים של זיכרון/הרדיסק) בעזרתכם. הפורום הוכיח את עצמו, וראיתי אנשים שהחליפו שלוש מחשבים בזמן ששלי עדיין מחזיק. אבל הגיע זמנו לעבור הלאה.. חשוב לי להדגיש כמה דברים כללים לפני השאלות הרגילות. המחשב זה רוב החיים שלי! אני רגיל לעבוד עם מחשב I7 עם ארבע ליבות, 16 ג'יגה זיכרון, ו 256 SSD עם שני מסכי 24 (בעבודה). ויש לי גם מק פרו עם מפרט דומה בן כמה חודשים. בגדול אני משתמש במחשב בצורה מסיבית - פיתוח תוכנה (ווב בעיקר), מכונות וירטואליות, DB, שרתים, עשרות טאבים של כרום/פיירפוקס פתוחים ביחד עם מסמכים של האוניברסיטה. ואם יש משהו שאני שונא זה לחכות למחשב.. (מה שעם המחשב הקשיש שלי קורה הרבה ולכן אני כב…

• 29 תגובות
    • 4.8k צפיות
  12. Started by ch1co,

. מה התקציב המקסימלי?10000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? first person shooter * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צו…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. עריכה: סליחה משום מה הייתי בראש שזה פורום למחשבים ניידים אז אני אתקן המפרט הנ"ל מתייחס למחשב נייד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כרגע לצורך צפייה בסרטים\סדרות, עריכת וידאו (בתור תחביב Abode Premiere) ועבודה משרדית. המחשב ישמש בהמשך גם ללימודים ובתקווה שיחזיק הרבה זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? עכבר אלחוטי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/או…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אייבורי בעיקרון מחפש מחשב עם הכי הרבה תמורה בסכום הזה בעיקר לעבודה כללית קצת גיימינג מדי פעם , אבל גם תכנות ברמה של deep learning ולכן אפשר להשתמש רק בכרטיס של Nvidia שכנראה יהיה הGTX 1050 שייצא החודש , כי ה1060 קצת מוגזם בשבילי. זה מפרט שבניתי , אשמח לקבל דעה עליו: …

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by gilinli1,

אני מחפש מחשב שמיועד לצורכי עבודת סטודנטים ובפרט שימוש במטלב לצורכי עיבוד תמונה. איכות התצוגה עצמה פחות חשובה לי. מבחינת תקציב - נמוך תודה.

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  16. Started by nurik4445,

שלום אני צריך מפרט למחשב שאני אשתמש בו בעיקר לגיימינג וחלק מהמשחקים שיהיו בו נחשבים כבדים (mad max , shadow of mordor) 1. מה התקציב המקסימאלי- 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- אין ממש אופציה לחרוג יותר מדי אבל אם ממש חייב אז לא יותר מ-500 2. מה שימושי המחשב -גיימינג (משחקים) בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין- מיועד לגיימינג . המשחקים העיקריים שאשחק (לפחות הכבדים ביותר) mad max ו-shadow of mordor -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1600/900 -לאילו ה…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. אהלן, הינה מפרט שבחור באייבורי הרכיב לי: ספק כוח 550W לוח אם P43 מעבד Q8400 זכרונות 2X2GB DDR3 1066Mhz GEIL כ.מסך POV geforce 9600 GT דיסק קשיח 1TB C-Gate 7200RPM צורב Lightscripe של LG המחיר הוא 3904 ש"ח ועם כרטיס מסך 9800GT הוא בסביבות 4100 ש"ח... השאלה שלי איך המפרט, איך המחיר... ואם המפרט מצדיק ספק כוח שכזה... תודה.

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  18. היי עד עכשיו ההורים שלי הסתפקו בפנטיום 2 300 MHZ. סוף סוף החליטו שצריך חדש, אז זה המחיר לא כולל מסך.

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  19. שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש: מהיר וחזק, המסוגל לחישובים מתמטיים מהירים. המחשב לא נועד למשחקים ולכן אין צורך במאיצים גרפיים או בכרטיס מסך משוכלל ויקר. כמו-כן אני מעוניינת בצורב (האם הוא יכול לשמש עבורי גם כ-CD-ROM?). על המסך להיות מחברה טובה (שטוח). לוח אם טוב בעל יכולות שידרוג. ומעבד מתוצרת Intel. כרטיס קול טוב ורמקולים. זכרון RAM גדול. נפח דיסק כ-80GB. אם אני מעוניינת להתחבר לאינטרנט בכבלים, האם כדאי שארכוש בכל מקרה גם מודם? הסכום שאני מעוניינת להוציא הוא עד 5000 שקל. אודה לכם אם תתנו לי המלצות מה כדאי לקנות ואיזה חברות לכל פריט. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום רב לכל תותחי האתר אני בא מתחום הצילום ויצא שהמחשב ששירת אותי נאמנה יצא לגמלאות מוקדם מהצפוי אי לכך אני פונה אליכם בבקשה לייעץ לי על מפרט שיענה על צרכי התקציב הוא עד 2000 עם חריגה מוצדקת ואני מדגיש מוצדקתלכיוון ה2300 אני מריץ את פוטושופ 10 לייטרום למי שמכיר ופרימייר לפעמים אני מריץ את שתי התוכנות במקביל אני כותב זאת כדי שתבינו את הדרישות אני לא מכיר את כל הקונפיגורציות שרצות היום עם מעבדים ולוחות אם זיכרונות וכו ללא אובר קלוקינג וללא ציוד היקפי מספר שאלות 1.האם אני אזדקק לכרטיס מסך או שאפשר להשתמש בכרטיס המובנה 2.מערכת ההפעלה 32או 64 3.xp או vista 4.כפול ליבה או מרובע אני מקווה שלא שחכתי משהו אם אתם חושבים על משהו שלא היזכרתי בבקשה ממכם תודה על הסבלנות א…

• 10 תגובות
    • 826 צפיות
  21. מעוניין במפרט למחשב שישמש בעיקר לצפיה בסרטים (כולל HD) גלישה באינטרנט וקצת משחקים (פיפא וכאלה). המחשב יהיה בסלון בתוך ארונית בעומק 45 ס"מ רוחב 60 וגובה 50.(צריך להוסיף כבלים מאחור.) נושא הרעש לא כל כך חשוב כי ישב בארונית אבל חשוב נושא הקירור (לפעמים יעבוד 4-5 שעות כשהארונית סגורה עם איוורור מינימאלי ולאחר מכן יאוורר). אני לא רוצה לשלם הרבה אבל חשוב שהמחשב יתמוך בפורמטיהשידור השונים . לא צריך מקלדת וכאלה ןלא מסך. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  22. Started by geentonic,

שלום לכולם! קניתי טלוויזיה lg47lm580y ואני רוצה לחבר אותה באופן קבוע למחשב סלוני לצפייה בתכני תלת מימד וחיבור לאנטרנט(צפיה בסרטים אונליין) תקציב: 1500-2000 ש"ח. לא צריך חיבור אלחוטי , צריך bluetooth. תודה!!!!!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. היי, אני מחפש לשדרג את המחשב שלי. השימושים העיקריים שלי הם צפייה בסרטי HD, אינטרנט, אופיס וכדומה. בלי משחקים בכלל. מחפש משהו שיחזיק לי את זה לכמה שנים הקרובות. אני צריך: מעבד(עדיפות לאינטל), לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך (אפשר גם משולב בלוח אם \ מעבד), צורב DVD וספק כוח. לא צריך: מארז, כונן קשיח, ציוד היקפי כלשהו. עדיפות לחלקים שקטים בגלל שהמחשב אצלי בחדר. תודה

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימאלי הוא בסביבות ה-4000 שזה כבר יקר וגבולי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש צורך לחרוג בקצת בשביל איכות אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא בעיקר לצרכי אודיו, עריכת מוזיקה והרבה תוכנות לעריכת מוזיקה דוגמת קיובייס ועוד ושימוש שוטף ביתי כמובן של אינטרנט נורמלי וסרטים וסדרות לפעמים(לא קריטי) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בקיובייס ועוד תוכנות נוספות כדוגמתו לצורך שימוש תדיר ללימודי מוסיקה. 3. האם יש צורך בציוד …

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  25. קיבלתי את ההצעה למפרט הבא: מעבד AMD Athlon 64 X2 5200 Box ¤373 לוח אם GIGABYTE GA-MA69GM-S2H ¤332 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤364 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤267 מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 300W ¤304 סה"כ מחיר לכל המוצרים:1640¤ האם המעבד יספיק לצרכים שלי? ולוח האם הזה (ראיתי שיש לו יציאות לטלויזיה וגם hdmi (לא שאני צריך את זה בינתיים), וגם כרטיס קול נורמלי)? והעיקר, ספק של 300 יחזיק את זה, או שעדיף לקחת עם ספק של 400 בעוד קצת?

• 5 תגובות
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים