ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אני צלם חובב עם עיסוק מרכזי במחשב בפוטושופ. יש ברשותי היום את המחשב הבא: מעבד AMD 5200 לוח ASUS AM2 4 ג'יגה זיכרון כרטיס מסך 4830 של SAPHIRE 3 הארד דיסקים של WD בנפח 1 טרה ספק כח 550W של CHIEFTEC אנ רכשתי את הפוטושופ החדש והייתי שמח שהוא יעבוד לי מהר יותר! האם יש לי איזה שהוא צוואר בקבוק במחשב שעליי לשדרג או שמא לרכוש חדש? אשמח להמלצותיכם!!! במידה ויש צורך להתחדש אשמח להמלצות על בסיס תקציב של 5K ללא צורך בHD, מארז, מסך. בברכה, אורי www.uriavitan.com
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות עריכת מוזיקה כמו CUBASE ו-VST כבדים נלווים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE פרנסה 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 יש צורך להסביר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה, ללא מערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה ה…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעיקרון הבנתי שאני צריך מחשב חזק, זאת אומרת, 8RAM עם מערכת הפעלה של 64ביט ומעבד חזק כדי שיחזיק תוכנות. אני לא הטיפוש שמשחק במשחקים. אז כרטיס מסך לא מעניין אותי. אפילו אם הוא מובנה בלוחאם אז גם זורם כל עוד אני יכול לראות במחשב סדרות ושיט. תזרימו לי מפרטים טובים עד 3K שזה הגבול יעני. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך אז לחסוך. הרי אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף ועוד כל מה שנלווה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא בהרבה עד 3500 כזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם סאונד ובעתיד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן וא…
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם, הגעתי כאן בעקבות המלצה מפורום גיימר. אני זקוק למפרט למחשב שמותאם במיוחד לעבודה עם תוכנות כמו photoshop, 3ds max, zbrush... בתקציב של 5000 ש"ח (אם צריך קצת יותר אז בסדר) אני לא צריך מסך, ואני צריך כרטיס גרפיקה שתומך בdual display כי יש לי 2 מסכים. אני גם לא חייב עכבר\מקלדת\רמקולים. בבקשה המליצו לי על מפרט. תודה, תום.
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
3000 זה לא המקסימום, אפשר להתגמש אם יהיה צורך. ייתכן שאאלץ להתקין במחשב את כל התוכנות הנדרשות: גם מטלב, גם מייפל, גם מתמטיקה, ועוד שפות תוכנה כמו C# וכאלה. אצטרך שהכל יעבוד בצורה אופטימלית. ייתכן שאצטרך לעסוק בעיבוד תמונות. לא מתכוון לשחק במשחקי מחשב. בכלל. כרטיס קול/רמקולים עדיפים להיות ברמת מערכת סטריאו, עם surround . אם זה מה שייגרום למחשב לעלות יותר מ-3000, אתגמש במחיר. מסך כבר יש. מצויין, 22 אינץ סאמסונג'. זה הרכיב היחידי שאני לא צריך. שקט לא חשוב. שום אוברקלוק כולל התקנה מערכת הפעלה ואנטיוירוס. תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
ערב טוב, אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש בתוכנת עריכת סאונד - CUBASE בגירסאות 4 או 5 החדשה (כולל VST) יש לי את הציוד ההיקפי כגון מסך , כרטיס קול חיצוני ,מוניטורים ומקלדת+עכבר. אשמח לעזרתכם בבנית מפרט מתאים בתקציב (אם ניתן) והאם תהיה חובה להכניס למפרט זיכרון של 4 ג'יגה בכלל...או שאפשר להסתפק ב-2 ג'יגה (שואל כי בגירסה קודמת של התוכנה הייתי מקליט ועורך עם מחשב חלש יחסית להיצע של היום - פנטיום 4 עם 1 גיגה זיכרון..ולא יודע אם הגירסאות החדשות זוללות משאבי מעבד וזיכרון) תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט למחשב עתידי. הצרכים שלי מהמחשב הם: - גרפיקה (פוטושופ ופלאש) - בניית אתרים - גיימינג - הרצת סרטים התקציב שלי הוא עד 8000 (לא כולל מסך ואביזרים נלווים). תודה
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני מעוניין לקנות מחשב חדש, התקציב הינו כ- 4000 ש"ח עם חריגה של 200+- ש"ח (מעדיף ללא חריגה) אני מעוניין במעבד של INTEL בלבד, נא לא להציע AMD בבקשה, תודה. השימושים במחשב הם לעבודתי, כך שאני צריך מחשב דיי מהיר שיכול להתמודד עם ריבוי משימות ומס' תוכנות שפועלות בו זמנית. כגון FireFox עם מס' טאבים, עוד דפדפנים שונים, Photoshop CS4 (לא עריכה גראפית, אלא רק שימוש בסיסי בתוכנה), Zend Studio. כמו כן הנני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ לי את המשחקים החדשים שיצאו ושיצאו. אין צורך בציוד הקפי ולא במסך. השקט של המחשב חשוב, אך לא הכרחי כלכך (תלוי בעוצמת הרעש שהמחשב יעשה). לא מתוכנן OC. כרגע אני משתמש במסך 19" רחב ברזולוציה 1152*864 יכול להיות שבעתיד המסך יוחלף לאחד של…
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב PC שישמש לעבודות גרפיקה בתוכנות Photoshop ו Freehand במחיר של עד 8000 שקל - לא כולל מסך. האם יש כרטיסי מסך שמשפרים בצורה משמעותית את הביצועים של התוכנות הנ"ל ? האם יש מפרט של מחשב שנותן ביצועים כמו של MAC G4 או G5 ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לרכוש מחשב חדש לבית, רוב השימוש יהיה ביתי: בד"כ יהיה פתוח רק אינטרנט (הרבה טאבים פתוחים), ביטורנט ומוזיקה אבל לפעמים אני רוצה לעבוד עם תוכנות עריכה גרפית, עריכת וידאו ועריכת סאונד. אף פעם השימוש בהן לא יהיה בו זמנית כך שאין צורך במעבד מקצועי או זיכרון מוגדל. כמו כן השימוש הוא חובבני ורנדומלי- לא צריך את הכרטיס סאונד וגרפיקה הכי טובים, מספיק שיוכלו להריץ פרמייר וקיובייס חלק ולהפיק תוצאות טובות. לא צריך שהמחשב יוכל להפעיל משחקים ולא צריך ציוד היקפי. חשוב מאוד שיהיה שקט. דיסק קשיח: טרה בייט. עדיף מאייבורי (צמוד לבית שלי.. אלא אם באמת יש אותו מפרט במחיר זול בהרבה במקום אחר) ועם אינטל בונוס: כולל ווינדוס 7 או 8 תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 4 שנים, המחשב שלי מתחיל לקרטע, ומכיוון שהמחשב שלי הוא כלי העבודה, אני נאלץ להחליפו. כמובן שנכנסתי לשרשור של מפרטים לגרפיקאים, אבל נראה לי שהוא לא מעודכן, אז פתחתי שרשור חדש. התקציב המקסימלי שלי הוא כ-4-5 אלף שקלים, כמובן שלא חייבים לנצל את כולו במידת הצורך. כפי שאמרתי, המחשב מיועד לעריכה גרפית בתדירות גבוהה מאוד, בעיקר של תמונות (Photoshop, Lightroom). אשמח גם להיות מסוגל לשחק משחקים, אבל אין צורך בהגדרות הגרפיקה המתקדמות. אני כבר שנים משחק בהגדרות הכי נמוכות, וכל עוד המשחק רץ חלק, אני עדיין מתפעל מאוד מהגרפיקה אני לא יודע אם זה הכרחי, אבל אני אתאר את המחשב שיש לי כרגע, כדי שיהיה מובן מדוע אני צריך לשדרג. - מעבד E8400 Intel Duo. - כרטיס מסך HD 477…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 16K לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד גרפי על גבי תוכנת DaVinci Resolve בנוסף עבודה מול פרמייר, Adobe Media Encode ובנסוף המחשב ישמש כתחנת רינדורי קבצים והמרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש' א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +- 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטו קאד ,פוטו שופ וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך גדול יחסית ~22inch 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא …
-
- 15 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
בבקשה רישמו לי שני מפרטים למחשבים מבוססי אינטל וAMD המחשב מיועד לעריכה ועיצוב של סרטים ווידאו לא כולל מסך וציוד היקפי עד סכום של 6000 שחשחים לא מתכונן אוברקלוק וכו'... במחשב חובה די.וי.די
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות משמעותיות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, שימוש תדיר. עבודה עם מספר הארדדיסקים חיצוניים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ׳ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש. התפקיד העיקרי של המחשב, בנוסף לפעילות השגרתית של גלישה וכתיבת מסמכים, הוא עיבוד תמונות בתוכנות מתקדמות. לכן, הדגש הוא על: 1. כרטיס מסך שיעשה את העבודה. 2.יכולת עיבוד וזיכרון פנימי מספקים. 3. בנוסף לכונן של טרה-בייט, רוצה גם SSD להתקין עליו את המערכת והתוכנות. 4. מסך אופטימלי. תקציב: 5000 ש"ח עם אפשרות להתגמש. תודה!
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, אי מעוניינת להרכיב מחשב , העבודה העיקרית היא עם תוכנת פוטושופ ועם קבצים מאד כבדים raw ועוד תוכנות גרפיות שפתוחות בו זמנית בזמן עבודה, מהם החלקים החשובים ביותר על מנת לקבל מחשב שלא נופל וזמן עיבוד התמונה שלו קצר, איזה סוג של כ.מסך הוא הנכון לי ביותר וגם איזה סוג RAMטוב בשבילי? וכמובן איזה מעבד הוא הנכון ביותר לסוג כזה של עבודה? בכל מקרה אשמח לקבל מפרט רציני בתקציב של עד 6000 ש"ח כולל מסך 19 " איכותי תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייח ללימודים ועבודה בעיצוב גרפי. מצרפת שאלון, אשמח לקבל עזרה בקשר למפרט מומלץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי, תוכנות אדובי - פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…
-
- 5 תגובות
- 4.9k צפיות
- 2 followers
-
-
זה מחשב שאני אמור לסיים עליו עבודות עיצוב גרפי מקצועיות וכבדות שהתחלתי במשרד עם תוכנות כמו Indesign, Photoshop, Illustrator וכו', מעט עיצוב תלת מימדי עם Maya, ובשעות הפנאי (המועטות!) - בעיקר סרטים. אז ככה, משום מה, במשרד שלי כמו גם בהרבה משרדי עיצוב גרפי אחרים משתמשים במקינטוש (מדוע??) אז חשבתי או ללכת על מקינטוש או PC עם המפרט הבא: מעבדי אינטל: Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוחות אם: INTEL DG33BU s775, 1333Mhz, Intel G33, DDRII 800, VGA, PCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC דיסקים קשיחים: Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II כרטיסי מסך: Sapphire HD 2600 XT 256MB DX10 HDTV 2xDVI PCI-E צורבים: Plextor, PX-800A (קונה בנפר…
-
- 9 תגובות
- 872 צפיות
-
-
עבודה בעיבוד תמונה ואנימציה עם חבילת CS4 ותלת עם MAX עד כמה שידוע לי בחבילה ישנה תמיכה במרובע ליבות כמו גם שימוש בכרטיס המסך (Photoshop) . אינני זקוק למפרט מלא אלא לפריטים הבאים: מעבד- אינטל או AMD לא עקרוני. לוח אם הכולל Firewire. זיכרון מהיר 4G. כ.מסך 9600GT או מקביל בביצועים. מארז+ספק שיתמוך בכרטיס המסך. לא מעוניין ב OC. תודה.
-
- 8 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שימוש בסיסי ישמש למיילים,הצגת תמונות,תוכונות עסקיות בורסאיות למינהן,אינטרנט יחד עם מסך שטוח 8 MS לפחות תודה
-
- 6 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לשמוע חוות דעתכם על מפרט שהרכבתי והצעות לשינויים שיגדילות עלות/תועלת: . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) photoshop, capture NX, lightroom, SolidWorks, 3d Maz השימוש הוא תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרט הוא למחשב לעריכה גרפית דו מימדית - פוטושופ וכו' (לא וידאו ותלת מימד). כולל מסך 22" וציוד היקפי מתאים (אם אני לא טועה העכבר צריך להיות טוב) ללא OC... המסך והכרטיס מסך צריכים להיות ברמה, להשקיע גם בזכרון ומעבד... ללא תוכנות התקציב 5000 ש"ח. בתודה מראש לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר לעריכה גרפית(פוטושופ, פריהנד ותוכנות בסיגנון), וגם קצת למשחקים. אני רוצה באיזור המחיר של 4.5-5K, בלי שום ציוד היקפי. והאם כדאי לקנות עם כרטיס מסך מובנה או משהוא בסגנון עד שיהיה כרטיסי מסך זולים ל-DX10? תודה רבה!!!
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום לכל החברים, צריך עזרה בלהרכיב מחשב לעריכה גרפית, המחשב לא בשבילי אלא בשביל בן דוד שלי. הוא מתעסק בתחום הצילום והעריכת תמונות ווידאו, המחשב מיועד לעסק/פרנסה ולכן החשיבות המרבית זה שהוא ירוץ ולא יתקע יותר מידי. התוכנות העיקריות איתם הוא מתעסק אלו התוכנות של אדובי; פוטושופ, ליטרו, פרמייר (אלו העיקריות על פי מה שאני יודע). בעיקרון התקציב כאמור הוא 5500 ש"ח, אם זה לא מספיק אז רק תגידו ואני אברר איתו לגבי חריגה. אין לו צורך בציוד הקפי, וממה שהבנתי ממנו גם לא בכוננים קשיחים פנימים, יש לו כבר 4 T"B עלייהם הוא עובד. אולי אפשר להוסיף כונן קטן בשביל המערכת הפעלה. נ.ב. העבודה היא בעיקר עם קבצי תמונות ששוקלים המון (קבצי RAW) ולכן אחד הקריטריונים החשובים לו שהמאגרי תמונות (ששוקלים…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-