עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ron Bm,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 16K לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד גרפי על גבי תוכנת DaVinci Resolve בנוסף עבודה מול פרמייר, Adobe Media Encode ובנסוף המחשב ישמש כתחנת רינדורי קבצים והמרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. . מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש' א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +- 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטו קאד ,פוטו שופ וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך במסך גדול יחסית ~22inch 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא …

• 15 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. בבקשה רישמו לי שני מפרטים למחשבים מבוססי אינטל וAMD המחשב מיועד לעריכה ועיצוב של סרטים ווידאו לא כולל מסך וציוד היקפי עד סכום של 6000 שחשחים לא מתכונן אוברקלוק וכו'... במחשב חובה די.וי.די

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות משמעותיות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, שימוש תדיר. עבודה עם מספר הארדדיסקים חיצוניים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ׳ ומעלה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  5. Started by Snake_Eater,

שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב חדש. התפקיד העיקרי של המחשב, בנוסף לפעילות השגרתית של גלישה וכתיבת מסמכים, הוא עיבוד תמונות בתוכנות מתקדמות. לכן, הדגש הוא על: 1. כרטיס מסך שיעשה את העבודה. 2.יכולת עיבוד וזיכרון פנימי מספקים. 3. בנוסף לכונן של טרה-בייט, רוצה גם SSD להתקין עליו את המערכת והתוכנות. 4. מסך אופטימלי. תקציב: 5000 ש"ח עם אפשרות להתגמש. תודה!

• 18 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. Started by adidas76,

שלום, אי מעוניינת להרכיב מחשב , העבודה העיקרית היא עם תוכנת פוטושופ ועם קבצים מאד כבדים raw ועוד תוכנות גרפיות שפתוחות בו זמנית בזמן עבודה, מהם החלקים החשובים ביותר על מנת לקבל מחשב שלא נופל וזמן עיבוד התמונה שלו קצר, איזה סוג של כ.מסך הוא הנכון לי ביותר וגם איזה סוג RAMטוב בשבילי? וכמובן איזה מעבד הוא הנכון ביותר לסוג כזה של עבודה? בכל מקרה אשמח לקבל מפרט רציני בתקציב של עד 6000 ש"ח כולל מסך 19 " איכותי תודה רבה

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  7. Started by יעלש,

היי, אני רוצה לקנות מחשב נייח ללימודים ועבודה בעיצוב גרפי. מצרפת שאלון, אשמח לקבל עזרה בקשר למפרט מומלץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיצוב גרפי, תוכנות אדובי - פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…

8. זה מחשב שאני אמור לסיים עליו עבודות עיצוב גרפי מקצועיות וכבדות שהתחלתי במשרד עם תוכנות כמו Indesign, Photoshop, Illustrator וכו', מעט עיצוב תלת מימדי עם Maya, ובשעות הפנאי (המועטות!) - בעיקר סרטים. אז ככה, משום מה, במשרד שלי כמו גם בהרבה משרדי עיצוב גרפי אחרים משתמשים במקינטוש (מדוע??) אז חשבתי או ללכת על מקינטוש או PC עם המפרט הבא: מעבדי אינטל: Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוחות אם: INTEL DG33BU s775, 1333Mhz, Intel G33, DDRII 800, VGA, PCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC דיסקים קשיחים: Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II כרטיסי מסך: Sapphire HD 2600 XT 256MB DX10 HDTV 2xDVI PCI-E צורבים: Plextor, PX-800A (קונה בנפר…

• 9 תגובות
    • 864 צפיות
  9. עבודה בעיבוד תמונה ואנימציה עם חבילת CS4 ותלת עם MAX עד כמה שידוע לי בחבילה ישנה תמיכה במרובע ליבות כמו גם שימוש בכרטיס המסך (Photoshop) . אינני זקוק למפרט מלא אלא לפריטים הבאים: מעבד- אינטל או AMD לא עקרוני. לוח אם הכולל Firewire. זיכרון מהיר 4G. כ.מסך 9600GT או מקביל בביצועים. מארז+ספק שיתמוך בכרטיס המסך. לא מעוניין ב OC. תודה.

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  10. Started by big454,

שימוש בסיסי ישמש למיילים,הצגת תמונות,תוכונות עסקיות בורסאיות למינהן,אינטרנט יחד עם מסך שטוח 8 MS לפחות תודה

• 6 תגובות
    • 716 צפיות
  11. Started by moshe24,

שלום לכולם אשמח לשמוע חוות דעתכם על מפרט שהרכבתי והצעות לשינויים שיגדילות עלות/תועלת: . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) photoshop, capture NX, lightroom, SolidWorks, 3d Maz השימוש הוא תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920/1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. המפרט הוא למחשב לעריכה גרפית דו מימדית - פוטושופ וכו' (לא וידאו ותלת מימד). כולל מסך 22" וציוד היקפי מתאים (אם אני לא טועה העכבר צריך להיות טוב) ללא OC... המסך והכרטיס מסך צריכים להיות ברמה, להשקיע גם בזכרון ומעבד... ללא תוכנות התקציב 5000 ש"ח. בתודה מראש לעוזרים

• 9 תגובות
    • 887 צפיות
  13. אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר לעריכה גרפית(פוטושופ, פריהנד ותוכנות בסיגנון), וגם קצת למשחקים. אני רוצה באיזור המחיר של 4.5-5K, בלי שום ציוד היקפי. והאם כדאי לקנות עם כרטיס מסך מובנה או משהוא בסגנון עד שיהיה כרטיסי מסך זולים ל-DX10? תודה רבה!!!

• 4 תגובות
    • 536 צפיות
  14. שלום לכל החברים, צריך עזרה בלהרכיב מחשב לעריכה גרפית, המחשב לא בשבילי אלא בשביל בן דוד שלי. הוא מתעסק בתחום הצילום והעריכת תמונות ווידאו, המחשב מיועד לעסק/פרנסה ולכן החשיבות המרבית זה שהוא ירוץ ולא יתקע יותר מידי. התוכנות העיקריות איתם הוא מתעסק אלו התוכנות של אדובי; פוטושופ, ליטרו, פרמייר (אלו העיקריות על פי מה שאני יודע). בעיקרון התקציב כאמור הוא 5500 ש"ח, אם זה לא מספיק אז רק תגידו ואני אברר איתו לגבי חריגה. אין לו צורך בציוד הקפי, וממה שהבנתי ממנו גם לא בכוננים קשיחים פנימים, יש לו כבר 4 T"B עלייהם הוא עובד. אולי אפשר להוסיף כונן קטן בשביל המערכת הפעלה. נ.ב. העבודה היא בעיקר עם קבצי תמונות ששוקלים המון (קבצי RAW) ולכן אחד הקריטריונים החשובים לו שהמאגרי תמונות (ששוקלים…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. מה התקציב? עד 5000, ניתן לחרוג קלות אם צריך. מטרות המחשב? עריכה גרפית (בעיקר פוטושופ, עריכת סרטים, פלאש וקצת תלת מימד), אינטרנט וקצת אופיס. האם אתם צריכים ציוד הקפי? יש לי מסך nu''19 אבל רצוי להחליף אותו, את כל השאר יש. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? רצוי שיהיה למחשב קירור טוב ועדיף שלא ירעיש יותר מידי. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיותאם לעריכה הגרפית (גם מבחינת חומרה וגם ביציאות במארז, Firewire לדוגמא). האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב, אבל לא נורא אם ירעיש קצת. הא…

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  16. המחשב יצטרך להפעיל תוכנות כמו PINACLE STUDIO ולעבוד עם DV, מה שמצריך חיבור פיירוויר. כולל מסך

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  17. אבקש עזרה למחשב לעריכת וידאו (פרמייר) וגרפיקה (פוטושופ) תקציב 15K לקחת בחשבון 2 דיסקים של 500 G לעבודה +1 לתוכנה כמו כן מאוררים שקטים גם לספק \מעבד\דיסקים\מארז ממתין בכיף להצעות תודה Doc

• 6 תגובות
    • 789 צפיות
  18. שלום לכולם, אודה מראש עד העזרה בבחירת מפרט למחשב, מצ"ב השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ב-HD והדמיות 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVIS MEDIA COMPOSER - כבד, AFRER EFFECTS - תדיר, 3D MAX - תדיר. הכל לצורך פרנסה! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאיל…

• 5 תגובות
    • 920 צפיות
  19. היי, אז ניסיתי לעשות קצת שיעורי בית ולהרכיב מערכת לפי מפרטים שונים גם מהפורום (פחות או יותר - כי אין משהו בסגנון הזה מעודכן) וגם מאתרים אחרים (חלקם אתרים למערכות לעריכת וידאו). הגעתי למפרט מסויים שאותו הרכבתי מאתר KSP. מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאוורר: Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוח אם: ASUS P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 כונן ראשי: Corsair Corsair Force Series GT 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail כונן משני: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III, WD10EARX כרטיס מסך: ASUS - nVidia GTX570 DCII 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI…

20. שלום, אני רוצה להרכיב מחשב שמיועד לעריכת וידאו באופן אינטנסיבי ושימוש בתוכנות - AVID, PHOTOSHOP, AFTER EFFECTS, CUBASE, SAMPLITUDE, FINAL CUT וייתכן שבהמשך גם לתוכנות אנימציה! המחשב חייב להיות חזק! כרגע אני לא מבין גדול בOC אבל אני מתכנן לעשות באופן בינוני. אני צריך חיבור FIREWIRE, USB 3. גלשתי קצת באתר וביררתי לגבי רכיבים שמתאימים לי והרכבתי מפרט שנראה לי יותר מדי טוב, זה המפרט: Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray - מחיר 1410 ש"ח GIGABYTE Z68A-D3H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 3xPCI-E - מחיר 695 ש"ח DDR3 1333MhZ 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 X 2 - מחיר 580 ש"ח GIGABYTE GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E - מחיר 1…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם, אני חדשה כאן ומתכוננת לקנות בימים הקרובים מחשב חדש וחזק לצרכים שלי. מה שחשוב לי שזמן ה"רינדורים" ילך ויצמצם כיוון שרוב העבודה שלי היא ב after effects התקציב שלי הוא עד 7000 ש"ח, ללא מסך. הייתי רוצה לדעת מס' דברים. 1. מה עדיף- מעבד פנטיום או מעבד AMD? 2. האם קנייה של זכרון פנימי של 1G עדיפה על שניים של 512MB או ההפך הוא הנכון? 3. והאם זכרון של 512mb ddr2 533 שהוא יחסית חדש בשוק, עדיף על ddr400 4. איזה כרטיס מסך אני צריכה לקנות. 5. אם אני קונה צורב dvd האם אני זקוקה גם לכונן dvd , או שמספיק לי כונן רגיל? 6. ספק כוח. מאווררים. מארז. מה חשוב לדעת, לפני שאני קונה. (וגם חשוב לי שהמארז יהיה מעוצב ) תודה..

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  22. אהלן, ניסיתי לחפש תשובה במפרטים מומלצים וחיפוש בפורומים ולא מצאתי משהו שקולע בול לשאלה שלי אז..... אני רוצה להרכיב מפרט למחשב לעריכת וידאו וטיפה משחקים (אני משחק בPS4 ובעיקר סטאר קראפט 2 אז לא צריך יותר מדי). המעבד חייב להיות 6700K אז שאר המפרט חייב להבנות סביבו. כ גראפי ראיתי שה GTX 960 אחלה למחיר אז חשבתי לכיוון? דרישה אחרונה שהמחשב יהיה תואם האקינטוש כי אין מצב שאני עובד על ווינדוס התקציב הוא עד 4500. אין צורך בהרדיסק\סידירום או תוספות מהסוג הזה. תודה רבה!!, יאיר

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  23. מה התקציב? עד 5000, ניתן לחרוג קלות אם צריך. מטרות המחשב? עריכה וידאו וגרפית (תוכנות עיקריות: Premiere CS6, AE CS6, Photoshop CS6, avid media composer 8) אינטרנט ואופיס. עבודה מאסיבית עם התוכנות הנ"ל, בד"כ במקביל. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא נראה לי האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? רצוי שיהיה למחשב קירור טוב ועדיף שלא ירעיש יותר מידי. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה, אולי גם התקנת מערכת במעבדה (לא win8) האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיותאם לעריכת הוידאו והגרפיקה (גם מבחינת חומרה וגם ביצי…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. . מה התקציב? 6500 ש"ח במזומן שטרות כסף 2. מטרות המחשב? עריכת וידאו כבדה מאוד HD,עריכה כבדה בפוטושופ ופלאש. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: דרוש מסך 22 אינץ' תומך FULL HD. וגם רמקולים סבירים, רמקולים בסביבות 400 ש"ח. דרוש גם סט של מקלדת ועכבר אלחוטי MICROSOFT LASER DESKTOP 3000 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: אין צורך בכרטיס קול איכותי (מספיק המובנה על לוח האם). דרוש צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד של אינטל. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום מחשב עריכת והמרת וידאו + משחקים לילד בן 8 (לא גיימר) אופציה1: לוח אם אינטל BLKDG965WHMKR - דרוש פיירוייר + 3 PCI מעבד DUO E6400 זכרון 2X1G KINDSTONE kvr667d2n5k2 2 דיסקים 250G WD WD2500KS כ מסך ASUS EN7300GT Silent murc HN30N מארז 6AR6_AL ספק HEC WIN550 מסך LG L1970HR קירור ZALMAN CNPS8000 רמקולים S380 של קריאטיב מקלדת+עכבר מיקרוסופט או לוגיטק סך הכל 8100 ל-5 תשלומים שאלות למפרט: 1) כרטיס מסך: האם מספק או שמספיק 7100GS או שנחות 7600GS? 2) זכרונות: האם 667 או 800? 3) קירור: האם מספק? 4) לוח אם: אוציות אחרות באינטל או ASUS או GB? 5) מסך? באותו תקציב לצרכים הללו? בתודה מראש, יהודה

• 15 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים