ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם וסופ"ש מהנה . ראיתי בעיתון של היום פרסום למחשב כולל מסך של סמסונג 22" מדגם 2253 אשר יש ברשותי אותו ואני מרוצה ממנו . אם אני לא טועה המסך כיום עולה כ1400 שקל בקירוב . שאר המפרט נראה לי סביר לחלוטין בהתאם למה שאני אקבל. אציין כי המחשב מיועד לאחי אשר לא עושה בו שימוש מטורף ולא משחק משחקי תלת מימד . בעיקר גולש וכל הדברים הבסיסים ככה שאני לא חושב שהוא יזדקק ליותר מזה. מצורף בכך הפרסומת מהעיתון אנא תנו חוות דעת על כך , האם משתלם? האם ניתן לרכוש את המסך ואת המחשב בנפרד ולהגיע למחיר יותר זול? לפי איך שזה נראה לי ומשתמע המחיר ממש אטרקיטבי רק בגלל שהוא כולל את המסך המדובר... תודה מראש , גל נ.ב. סימנתי במסגרת אדומה את הפרטים הרלוונטים. מחיר המחשב עצמו כולל המסך הוא 2000 …
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם בשבת חזרתי מארה"ב והמחשב הנייד שלי נגנב שם. מחפש המלצות למחשב חלופי - הביטוח יכסה כ-5500 ש"ח. * מטרות המחשב-עבודות משרדיות (מייל אינטרנט ואופיס ובמיוחד באלחוט),צפיה בסרטים. * גודל המסך - 13.3 - 14.1 * משקל רצוי - עד 2 ק"ג * מאחר ואני מרבה בנסיעות חשוב זמן סוללה ארוך, מעט חום ככל האפשר. * רצוי HDMI * בלוטות - רצוי מאוד (משמש לשיחות VIOP) * גודל מינימלי של כונן קשיח - 160 רצוי 250 לפחות * צורב DVD - חייב * לא צריך אחריות בינלאומית, אבל רצוי מאוד שלוש שנים אחריות (לא כל כך חשוב איסוף מהלקוח). * אין העדפה לחברה כלשהי - שרות טוב בארץ חשוב. * עדיף מעבד מתקדם 8XXX ומעלה * אני משתמש במחשב בסביבה תעשיתית כך שעמידות ואיכות עיסקית באמת חשובות *קורא כרטיסי…
-
- 4 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לקנות נייד חדש. הוא דיי נסגר על הN5110 של דל. התקציב הוא עד 4000 בעיקרון. בגדול הסתכלנו על ה2410-i5 עם ה6GB RAM, וכרטיס 525M. אני יכול להשיג אותו בבאג ב4060 במקום 4272, ושם יש שירות טכנאי בתקופת האחריות. אותו מחשב עולה בKSP ברגיל ב4090 (שירות רגיל במעבדה). העניין שראיתי שבKSP יש גם מחשב עם תצורה של i7-2630, זיכרון 4GB, ואותו כרטיס מסך ב4290 (גם כן שירות מעבדה) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12670 האם זו תהיה טעות ללכת על הi5 כשההפרש במחיר הוא באזור ה200-250 שקלים? ידוע לי שיש גם תצורה של i7 עם 8GB זיכרון, שעולה בדר"כ 4550 בKSP ואייבורי. אותו מחשב עולה בבאג 4776 ואני יכול להשיג לו אותו (גם עם שירות טכנאי) באיזור המחיר של KSP ואייבורי. אני יודע שזו האופצ…
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500,אני יכול לגלוש לכיוון ה3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב:גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 אינץ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? crysis2 ,BF3 וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?8 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)?כן מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניינת לקנות מחשב נייד (כנראה אולטרה בוק) שישמש בעיקר לעבודה על תוכנות אופיס (מצגות, אקסלים וורד). צריך להיות קל וחזק (העלאת הרבה תוכנות במקביל). מצרפת את השאלון מטה. תודה מראש, שרון * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 ומעלה. מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpa…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו מכיר את המחשב הנ"ל? MSI GTX680 אני צריך מחשב למשחקים כבדים כמו Metro 2033 וכמו כל המשחקים הכי חדשים שיעבדו על ההגדרות הכי גבוהות! חשבתי גם על המחשב של Dell XPS 17 אבל התקציב שלו גדול יותר מהתקציב שברשותי והמחשב של MSI לדעתי נראה טוב ואני צריך את החוות דעת שלכם. תודה זה המפרט שלו מהאתר אייבורי - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7185&CatCode=315 ומהאתר יצרן שלו http://www.msi.com/product/nb/GX680.html
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בקיצור... אני מוכר את המחשב שלי (פרטים למטה), המחיר הוא 800 שקל... זה ממש ממש דחוף כי אני רוצה לקנות מחשב חדש... יש אפשרות לרדת במחיר... מי שרציני שיכתוב לי... (אם יש לכם הצעות למחשב חדש 3000-4000 שקל תתנו לי מפרט בבקשה... [רק מחשב]) תודה... Motherboard CPU Type Intel Celeron II, 533 MHz (8 x 67) Motherboard Chipset VIA VT82C693A Apollo Pro133 System Memory 128 MB (PC133 SDRAM) BIOS Type Award Modular (03/07/00) Video Adapter NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro 3D Accelerator nVIDIA RIVA TNT2 M64 Monitor Hansol 710A(+)/710E [17" CRT] Multimedia Audio Adapter Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card Storage IDE Controller Primary IDE controller (dual fifo) IDE …
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
חשבתי על המפרט הבא : מעבדי אינטל Core i3 550, 3.2GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאוררים למעבדים Zalman CNPS7500-Cu LED לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-UD2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DP זכרונות DDR3 1600Mhz 2x2GB Kingston HyperX Blu Dual Channel CL9-9-9-27 דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים Thermaltake WingRS 200 Midi Tower Black Case (No PSU) ספקי כוח Thermaltake Litepower 450W 12cm PSU (Retail) מחיר 2289 ₪ חריגה קלה מהתקציב עקב כך שצריך מקלדת ועכבר גם [עוד איזה 80-100 ש"ח.. לא טירוף..] חבר אמר ל…
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום רב. יש לי מחשב נייד hp דגם dv61340 15.6אינץ.ומספר דגם של המסך: claa156wb11a ולאחרונה הופיעו כמה פיקסלים שרופים במסך. ואני רוצה לקנות מסך חדש.. 1.האם הדגם של המסך שיש לי זה מט או מבריק? 2.מה איכותי יותר מט או מבריק? 3.אני רוצה לקנות באיביי. האם הדגם הזה יכול להתאים למחשב שלי? http://www.ebay.com/itm/CLAA156WB11A...312#vi-content או זה. http://www.ebay.com/itm/CHUNGHWA-CLA...p2054897.l4275 4.איזה עוד דגמים יכולים להתאים לדגם המחשב שלי?. תודה.
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
סתם משהו שניסיתי, להרכיב מפרט שנחשב בעקרון למחשב הטוב בעולם.. האם באמת מחיר של מחשב כזה הוא בסביבות ה-33 אלף ש"ח? יש סוגים של מחשבים שנחשבים חזקים יותר? מה לדעתכם צרכים של מחשב כזה? כמובן שאפשר לחסוך עוד קצת עם גרסה זולה יותר לכרטיס המסך לדוגמה אבל סתם הלכתי על העקרון הזה.. מפרט כזה יחזיק עשור אתם חושבים? גם SLI יש כאן.. מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד מעבד: 8421 ₪ - * חדש * - AMD Ryzen 32C 2990WX Max Boost 4.2Ghz Threadripper קירור מים למעבד: 837 ₪ - CORSAIR H150I PRO RGB 360MM לוח אם: 2227 ₪ - X399 Threadripper AORUS EXTREME זכרון: 4630 ₪ - * מבצע * - 64G …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב ברובו מיועד לגיימינג כבד, אך גם לעריכה גרפית והנדסת תוכנה: התוכנות שאשתמש בהם הן illustrator, PhotoShop, Workstation, Flash, visualstudio,java ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, BTF4, ASSIANS CREED IV, COD GHOST וכל המשחקים שכולם מחכים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
שלום, היום או מחר אני מתכנן להשלים את החלקים שיש לי ולבנות מחשב. מה שאני צריך זה: לוח אם - אני מתכנן OC ל Q6600 שלי ולכן שיהיה טוב בזה. מעדיף לא ג'יגהבייט. חשבתי על P5K-e אבל הוא יקר לי. אולי Abit כרטיס מסך - צריך להחזיק Dell 2407 ספק כוח מארז - חובה שיוכל להכיל את הUltra120ex בלי בעיות, בניגוד ללקסה שכמעט נתקע עם המאוורר צד התקציב הוא 4000 ש"ח עם חריגה אפשרית, לכל החלקים
-
- 0 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתחיל את שנתי השנייה במחלקת אנימציה שבבצלאל ולמען האמת אני חייב עזרה דחוף... ההבנה שלי במחשבים מסתכמת במעט מאוד וברצוני לקנות מחשב טוב ואיכותי שישמש אותי בעיקר לעבודה עם תוכנת תלת מימד, maya וגם אפטר אפקטס התקציב שלי הוא 7,000 ש"ח כולל מסך מקלדת ורמקולים, חבר שלי המליץ לי על הפורום הזה ולכן אני פונה עם בקשה לעזרה. הייתי עם חבר שיש לו קשרים אצל מנכ"ל חברה והוא הביא לי את המפרט המצורף וגרם לי להאמין שזה אחלה של מחשב ושאין לי מה לדאוג, כאשר שאלתי כמה אנשים כולם אמרו לי שהכרטיס מסך חלש ושלא כדאי לי לקנות... קבלתי גם כמה המלצות לקנות ב tms.co.il אבל על מנת להרכיב מחשב צריך להכיר את הרכיבים, שוב בעיה... אם למישהו בא לעשות מצווה או אם משהו קנה לא מזמן מ…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב, אחרי הודעה כושלת אני אנסה להיות יותר ממוקד ואסביר בדיוק מה אני מחפש: - מחשב נייד לסטודנט. אמור לשמש אותי בעיקר בבית (במקום מחשב נייח), אבל גם מפעם לפעם באוניברסיטה ומחוץ לבית. - אני משתמ בעיקר באינטרנט / OFFICE אבל רוצה סוף סוף שאצליח לראות סרטים/מוזיקה כמו בנאדם (מבחינת מהירות בעיקר, לא איכות מסך). - נוטה מאד מאד למסף מאט (שונא את ההשתקפות של הלפטופים). הבנתי שכדאי מאד להתעקש על LED. - מסך 14.1. - אני מאד מאד אוהב את המקלדות הרגילות של הנייחים (ומקליד מהר...), אז אם יש משהו שקשור לנוחות המקלדת, אני מעדיף כמה שיותר קרוב למקלדות הגדולות והמוכרות. בנוסף,אני מאד מאד אשמח אם הסוללה תחזיק להרבה זמן יחסית ושהוא לא יתחמם, אבל אני מניח שאת זה כולם רוצים. הנטיה שלי היא בעיקר…
-
- 13 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום מבקש הערות על המפרט, נועד לשימוש כללי, כולל גיימינג, על מסך 22' (1050X1680 אולי קצת יותר). הקנייה תהייה מנעה מחשבים. בגדול הוא מבוסס על המפרטים המומלצים, אבל לא מצאתי בנעה את ATI (Sapphire Xtreme) HD5830 1GB GDDR5 אז סתם הכנסתי משהו במחיר דומה, אשמח להמלצה על כרטיס אחר באותו מחיר. על מה אפשר להתפשר לטובת הורדה במחיר או שיפור לכרטיס מסך: ספק - לא יהיה שום OC, אולי רק שדרוג קטן של הכרטיס מסך בעתיד מארז- צריך להיות מאוורר ואיכותי ולא מאד רועש, אבל לא צריל שקט מוחלט - 6 בסולם 1-10 קרור - בהתאם למה שכתוב על ספק ומארז. דיסק 500G מספיק אבל לא להתפשר על ביצועים Arctic Cooling Freezer 11 LP, יחידות 1 ₪80 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9064 Intel Bearup Lake …
-
- 6 תגובות
- 745 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד חדש, החלפתי לו את הארד דיסק לssd.. אין לי כונן תקליטןרים אני רוצה להתקין ווינדוס והוא לא מזהה לי את הבןט מהdok. הוא ישר זורק אותי לביוס ולא נותן לי באפשרויות של הבוט את הdok.. יש רעיונות? זה מחשב נייד של סמסונג np370.. התקנתי עם הדיסק און קי הזה כבר ווינדוס בכמה מחשבים שונים..
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=734649 שווה ללכת על זה? יש דגם יותר משתלם באותו מחיר? בסה"כ הוא ישומש להרבה וורד אינטרנט וסרטים מידי פעם. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? 8. ה…
-
- 10 תגובות
- 910 צפיות
-
-
טוב. אז דחיתי רכישת מחשב חדש כבר המון זמן, ונראה לי שהגיע הזמן לסגור עניין (אלא אם יש סיבה טובה לחכות - התפתחויות מסעירות בתקופה הקרובה?) מחשב בלבד. יחובר למסך Dell 2007WFP קיים. ישמש לצרכים סטנדרטיים - אינטרנט, סרטים, משחקים (לא יותר מדי. 20% מהשימוש במחשב). מעבר לזה - פיתוח תוכנה, אבל אני מניח שכל מחשב מודרני יעשה זאת. ההתלבטות העיקרית היא בנוגע לכרטיס המסך - אני מאוד מבולבל עם כל החידושים האחרונים. מעבר לחומרה הנרכשת אני מתכנן לחבר שני דיסקי ATA קיימים אז חשוב שללוח יהיה חיבור לכאלה (אם כבר יש לוחות בלי). צריך לכלול דיסק SATA חדש מעבר לזה (אני מניח ל 320GB?). צריך שהמארז יוכל לאחסן את שלושתם בצורה טובה. עדיף שיהיה שקט יחסית (אבל לא להשתגע ולבזבז 30% מהתקציב על זה). אני…
-
- 33 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב4000 שקל ללא ציוד ללא מסך, המחשב לא יהיה למשחקים כבדים רק לפאס2008 שהוא דורש כ.מסך ומערכת חזקה.. דיסק קשיח שקט, צורב דיוידי, ולא מתוכנן OC..
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, הלך לי המחשב הקודם - Amd 3000 עם 1gb ram (כן עוד קיימים מחשבים כאלו). ואני צריך מחשב שיחליף אותו . כל התפקיד שלו זה בסך הכל אופיס ואינטרנט (כלומר אין שום דרישה מהמחשב), אם אפשר רצוי שיהיה שקט. למשחקים ודברים כבדים יש לי מחשבים אחרים בבית... אשמח לחוות דעת עבור המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11597 (קונה מאייבורי כנראה בכל מקרה, אז הצעות ממקומות אחרים פחות רלוונטים) בחוות דעת אני מתכוון: 1. האם יש בעייה עם הספק כח / לוח אם . 2. האם שווה לשקיע עוד כמה מאות בשביל לקבל מחשב משמעותית יותר חזק (למשל עוד 200 בשביל 8gb זכרון). ואין צורך ב SSD. תודה
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
אני מפרסם את המפרט בשביל לקבל הצעות לשיפור. תקציב - 6.5K מקסימום. לוח אם: GIGABYTE P35-DS3 מעבד: Intel Core 2 Extreme Quad Q6600 Box 2400Mhz/8MB מארז: RAIDMAX SAGITTA ספק כוח: אני צריך שתעזרו לי להחליט בין הספק הזה: THERMALTAKE 550W PFC +120mm+PCI-E SATA+24/20 pi לספק הזה: CORSAIR 520W או כל ספק שלפי דעתכם יתאים למחשב הזה. (במחיר של 400-470) זכרון: 2GB DDR2 800MHZ 2GBx1 דיסק קשיח: WD(WD2500K) 250GB/7200/16MB SATA II כרטיס מסך: nVIDIA GeForce BLiSS 8800GTX 768MB צורב: LG GSA-H44N Dual Layer x18 DVD כרטיס קול משולב בלוח אם. עם הכרטיס מסך אני מחכה לנובמבר/עד ליציאת 9800. אני לא רואה OC בקרוב. תודה רבה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 943 צפיות
-
-
http://item.express.ebay.com/Computers-Networking_Laptop-PCs__NEW-ASUS-F3SV-B3-15-4-2-2GHz-2GB-160GB-DVD-RW-NOTEBOOK_W0QQitemZ190156595219QQihZ009QQddnZComputersQ20Q26Q20NetworkingQQadnZLaptopQ20PCsQQptdiZ143QQddiZ1192QQcmdZExpressItem האם יש דרך להסיר את VISTA ולהתקין XP במידה ולא אהיה מרוצה מ-VISTA ? עריכה: שיניתי את הלינק כי מצאתי את עוד דגם עם 2GB זיכרון במקום 1
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
-
-
מעבד INTEL DUAL CORE E7200 2.53GB 1066MHZ לוח אם GIGABYTE GA-EG31MF-S2 דיסק קשיח 250GB SATA2 7200RPM 16MB צורב DVD X20 DUAL LAYER SATA זיכרון פנימי 2GB DDR2 800MHZ מארז כולל ספק כוח 500W יציאות USB/SOUND בחזית כרטיס מסך אני עדיין לא יודע איזה וכרטיס קול ורשת גם עוד לא. מה דעתכם סך הכל? איך יעבוד עליו RADEON HD 4850?
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
לפי הדרישות (בכמה שאפשר להגיע במחירים כאלה) הגעתי לרשימה של 3 ניידים עם כרטיס גרפי שיוכל לספק אותי (בעיקר AMD Radeon HD 8750M, NVIDIA GeForce GT 720M, Intel HD Graphics 4600) http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=860532,858294,858115 העדפה היא כמובן ללכת על הזול מביניהם - שגם יש לו את הכרטיס הכי חזק, אבל מצד שני אין לי ניסיון עם לנובו.. (אני מודע לזה שהוא מגיע בלי מ.הפעלה, לא מטריד אותי) יש המלצות או המלצה על מחשב אחר בטווח מחירים הזה (חשוב כרטיס גרפי לא נחות מה-3 האלה)
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-