ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
טוב, אחרי הודעה כושלת אני אנסה להיות יותר ממוקד ואסביר בדיוק מה אני מחפש: - מחשב נייד לסטודנט. אמור לשמש אותי בעיקר בבית (במקום מחשב נייח), אבל גם מפעם לפעם באוניברסיטה ומחוץ לבית. - אני משתמ בעיקר באינטרנט / OFFICE אבל רוצה סוף סוף שאצליח לראות סרטים/מוזיקה כמו בנאדם (מבחינת מהירות בעיקר, לא איכות מסך). - נוטה מאד מאד למסף מאט (שונא את ההשתקפות של הלפטופים). הבנתי שכדאי מאד להתעקש על LED. - מסך 14.1. - אני מאד מאד אוהב את המקלדות הרגילות של הנייחים (ומקליד מהר...), אז אם יש משהו שקשור לנוחות המקלדת, אני מעדיף כמה שיותר קרוב למקלדות הגדולות והמוכרות. בנוסף,אני מאד מאד אשמח אם הסוללה תחזיק להרבה זמן יחסית ושהוא לא יתחמם, אבל אני מניח שאת זה כולם רוצים. הנטיה שלי היא בעיקר…
-
- 13 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום מבקש הערות על המפרט, נועד לשימוש כללי, כולל גיימינג, על מסך 22' (1050X1680 אולי קצת יותר). הקנייה תהייה מנעה מחשבים. בגדול הוא מבוסס על המפרטים המומלצים, אבל לא מצאתי בנעה את ATI (Sapphire Xtreme) HD5830 1GB GDDR5 אז סתם הכנסתי משהו במחיר דומה, אשמח להמלצה על כרטיס אחר באותו מחיר. על מה אפשר להתפשר לטובת הורדה במחיר או שיפור לכרטיס מסך: ספק - לא יהיה שום OC, אולי רק שדרוג קטן של הכרטיס מסך בעתיד מארז- צריך להיות מאוורר ואיכותי ולא מאד רועש, אבל לא צריל שקט מוחלט - 6 בסולם 1-10 קרור - בהתאם למה שכתוב על ספק ומארז. דיסק 500G מספיק אבל לא להתפשר על ביצועים Arctic Cooling Freezer 11 LP, יחידות 1 ₪80 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9064 Intel Bearup Lake …
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד חדש, החלפתי לו את הארד דיסק לssd.. אין לי כונן תקליטןרים אני רוצה להתקין ווינדוס והוא לא מזהה לי את הבןט מהdok. הוא ישר זורק אותי לביוס ולא נותן לי באפשרויות של הבוט את הdok.. יש רעיונות? זה מחשב נייד של סמסונג np370.. התקנתי עם הדיסק און קי הזה כבר ווינדוס בכמה מחשבים שונים..
-
- 2 תגובות
- 863 צפיות
-
-
http://zap.co.il/model.aspx?modelid=734649 שווה ללכת על זה? יש דגם יותר משתלם באותו מחיר? בסה"כ הוא ישומש להרבה וורד אינטרנט וסרטים מידי פעם. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? 8. ה…
-
- 10 תגובות
- 905 צפיות
-
-
טוב. אז דחיתי רכישת מחשב חדש כבר המון זמן, ונראה לי שהגיע הזמן לסגור עניין (אלא אם יש סיבה טובה לחכות - התפתחויות מסעירות בתקופה הקרובה?) מחשב בלבד. יחובר למסך Dell 2007WFP קיים. ישמש לצרכים סטנדרטיים - אינטרנט, סרטים, משחקים (לא יותר מדי. 20% מהשימוש במחשב). מעבר לזה - פיתוח תוכנה, אבל אני מניח שכל מחשב מודרני יעשה זאת. ההתלבטות העיקרית היא בנוגע לכרטיס המסך - אני מאוד מבולבל עם כל החידושים האחרונים. מעבר לחומרה הנרכשת אני מתכנן לחבר שני דיסקי ATA קיימים אז חשוב שללוח יהיה חיבור לכאלה (אם כבר יש לוחות בלי). צריך לכלול דיסק SATA חדש מעבר לזה (אני מניח ל 320GB?). צריך שהמארז יוכל לאחסן את שלושתם בצורה טובה. עדיף שיהיה שקט יחסית (אבל לא להשתגע ולבזבז 30% מהתקציב על זה). אני…
-
- 33 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב4000 שקל ללא ציוד ללא מסך, המחשב לא יהיה למשחקים כבדים רק לפאס2008 שהוא דורש כ.מסך ומערכת חזקה.. דיסק קשיח שקט, צורב דיוידי, ולא מתוכנן OC..
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, הלך לי המחשב הקודם - Amd 3000 עם 1gb ram (כן עוד קיימים מחשבים כאלו). ואני צריך מחשב שיחליף אותו . כל התפקיד שלו זה בסך הכל אופיס ואינטרנט (כלומר אין שום דרישה מהמחשב), אם אפשר רצוי שיהיה שקט. למשחקים ודברים כבדים יש לי מחשבים אחרים בבית... אשמח לחוות דעת עבור המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11597 (קונה מאייבורי כנראה בכל מקרה, אז הצעות ממקומות אחרים פחות רלוונטים) בחוות דעת אני מתכוון: 1. האם יש בעייה עם הספק כח / לוח אם . 2. האם שווה לשקיע עוד כמה מאות בשביל לקבל מחשב משמעותית יותר חזק (למשל עוד 200 בשביל 8gb זכרון). ואין צורך ב SSD. תודה
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
אני מפרסם את המפרט בשביל לקבל הצעות לשיפור. תקציב - 6.5K מקסימום. לוח אם: GIGABYTE P35-DS3 מעבד: Intel Core 2 Extreme Quad Q6600 Box 2400Mhz/8MB מארז: RAIDMAX SAGITTA ספק כוח: אני צריך שתעזרו לי להחליט בין הספק הזה: THERMALTAKE 550W PFC +120mm+PCI-E SATA+24/20 pi לספק הזה: CORSAIR 520W או כל ספק שלפי דעתכם יתאים למחשב הזה. (במחיר של 400-470) זכרון: 2GB DDR2 800MHZ 2GBx1 דיסק קשיח: WD(WD2500K) 250GB/7200/16MB SATA II כרטיס מסך: nVIDIA GeForce BLiSS 8800GTX 768MB צורב: LG GSA-H44N Dual Layer x18 DVD כרטיס קול משולב בלוח אם. עם הכרטיס מסך אני מחכה לנובמבר/עד ליציאת 9800. אני לא רואה OC בקרוב. תודה רבה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 936 צפיות
-
-
http://item.express.ebay.com/Computers-Networking_Laptop-PCs__NEW-ASUS-F3SV-B3-15-4-2-2GHz-2GB-160GB-DVD-RW-NOTEBOOK_W0QQitemZ190156595219QQihZ009QQddnZComputersQ20Q26Q20NetworkingQQadnZLaptopQ20PCsQQptdiZ143QQddiZ1192QQcmdZExpressItem האם יש דרך להסיר את VISTA ולהתקין XP במידה ולא אהיה מרוצה מ-VISTA ? עריכה: שיניתי את הלינק כי מצאתי את עוד דגם עם 2GB זיכרון במקום 1
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
מעבד INTEL DUAL CORE E7200 2.53GB 1066MHZ לוח אם GIGABYTE GA-EG31MF-S2 דיסק קשיח 250GB SATA2 7200RPM 16MB צורב DVD X20 DUAL LAYER SATA זיכרון פנימי 2GB DDR2 800MHZ מארז כולל ספק כוח 500W יציאות USB/SOUND בחזית כרטיס מסך אני עדיין לא יודע איזה וכרטיס קול ורשת גם עוד לא. מה דעתכם סך הכל? איך יעבוד עליו RADEON HD 4850?
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
לפי הדרישות (בכמה שאפשר להגיע במחירים כאלה) הגעתי לרשימה של 3 ניידים עם כרטיס גרפי שיוכל לספק אותי (בעיקר AMD Radeon HD 8750M, NVIDIA GeForce GT 720M, Intel HD Graphics 4600) http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=860532,858294,858115 העדפה היא כמובן ללכת על הזול מביניהם - שגם יש לו את הכרטיס הכי חזק, אבל מצד שני אין לי ניסיון עם לנובו.. (אני מודע לזה שהוא מגיע בלי מ.הפעלה, לא מטריד אותי) יש המלצות או המלצה על מחשב אחר בטווח מחירים הזה (חשוב כרטיס גרפי לא נחות מה-3 האלה)
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי, רוצה ליצור מערכת מחשב להשמעת מוזיקה וסרטונים. *אין צורך בחיבור לטלוויזיה, נטפליקס או סטרימינג אחר. כן לאינטרנט*. מאפייני המערכת: * נפח דיסק גדול (לפחות טרה) * חיבור קבוע לחשמל * מסך לא מדי גדול - עד 14" * מראה סביר - הולך לשבת על מדף בסלון * מחיר זול * קישוריות: USB, 3.5 mm, HDMI יש כמה אפשרויות: 1. להגדיל דיסק קשיח למחשב נייד איטי וישן (טושיבה 660-115) ולהשתמש בו. החסרונות: כיום המחשב נורא איטי. לא יודע אם החלפה ל SSD בהכרח תפתור את הבעיה. בנוסף, עוד לא מצאתי תשובה חד משמעית האם חיבור נייד לחשמל קבוע זה טוב או רע. 2. טאבלט טוב מחובר לדיסק חיצוני. חסרונות: אותה שאלה על חיבור קבוע לחשמל. בנוסף, במק…
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
מעבד Intel Core Duo 2 2.13Mhz לוח אם Asus P5 (Lan & Audio Only) דיסק קשיח Western Digital 320GB Sata-II זיכרון 2GB DDR2 667Mhz (1GB X2) כרטיס מסך Sapphire Radeon X1600 512MB PCIE אני אשמח אם יהיה אפשר לכוון אותי לחלקים ספציפיים. המחשב הוא מחשב למשחקים והצעות לשיפור או ייעול ייתקבלו בברכה. בתודה.
-
- 11 תגובות
- 779 צפיות
-
-
ראיתי את המחשב הזה https://www.bstudent.co.il/Dell-Inspiron-3583-15-6-Ci5-8265U-8GB-256GB-SSD-AMD-wIN10h-3y.html הוא מומלץ או שיש משהו אחר במחיר הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מימוש התקציב בין 5600-6300 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וסרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FEAR3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 6 תגובות
- 731 צפיות
-
-
מישהו ביקש ממני לעזור לו במפרט במחיר של עד 3000 כולל מסך וציוד הקפי. המחשב נועד לסטודנטית ואמור להחזיק במשך 3 שנים (בלי צורך לשדרג). הוא ירוץ כנראה על XP ולא על ויסטה. את המפרט בניתי באתר של KSP (ומשם כנראה הוא ייקנה) כשהתבססתי על המפרטים לדוגמא שבאתר הזה. הבעיות שלי הן: 1. איך המסך? האם מומלץ אחר? 2. מארז ומאוורר: מאחר שלא היה את המארז שהומלץ עליו, בחרתי אחד אחר (בלי יותר מדי אידיאולוגיה ותובנות). הוא בסדר? המלצות? 3. מאחר שכבר חרגתי מהתקציב (כרגיל... :-), עדיף ששינויים במפרט יהיו בערך באותו הסכום או זולים יותר (אחרת נצטרך לוותר על משהו - צורב, זיכרון...). 4. כל דעה ותגובה נוספת תתקבל בברכה... מעבדי AMD Athlon 64 4000+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 395 ל…
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש נטבוק במחיר סביר שייתן מענה לצרכים של סטודנט. כמובן שמדובר על שימוש באופיס, גלישה באינטרנט, לא מעט עבודה מחוץ לבית. אין שום צורך במשחקים, צפייה בסרטי HD או דברים מהסוג הזה, אולי האזנה למוזיקה. נתקלתי בשני הנטבוקים הבאים, שלכאורה די זהים מבחינת מפרט וגם מחיר. האם יש עדיפות לאחד מהם? ואם כן במה? תודה מראש. HP Compaq Mini 110c 1110EJ VJ203EA NetBook http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3438 מחשב נייד Lenovo IdeaPad S10e 4187-5QG NetBook http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3418
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
יש לי כבר את המעבד : Intel® Core™ i7-2600K Processor 8M Cache, 3.40 GHzקיבלתי אותו ואני רוצה מפרט שיכלול אותו 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנסות לחסוך אבל לא חייב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שפות תכנות , visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ממש כבד אבל ממוצע כזה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים ידועים COD , Need For Speed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצי…
-
- 9 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אהלן חברים אני בקרוב מתחיל לעבוד במקום שיצריך ממני בערך שעה וחצי נסיעה לכל כיוון, לשם כך אני מעוניין להצטייד בלפטופ שעליו אני אוכל לעבוד בנסיעות (בעיקר על אנימציות, פטושופ, ותוכנות מיפוי כמו ArcMap), דברים שחשובים לי שיהיו: ____________________________________________________________________ לפחות שני שקעי USB-C כשאחד מהם הוא עבור טעינה שקע HDMI לא צריך מסך ברזולוציה מעל 1080p I7 13-14 אינץ' (לא מסך מגע) לפחות 16 ג'יגה ראם, אם יש אפשרות להרחבה בעתיד אז בכלל מבורך אם קיים כרטיס מסך בינוני (לא על בסיס המעבד ולא משהו ברמה של RTX) ____________________________________________________________________ אשמח לשמוע המלצות
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב למשחקים, אין העדפה לamd או intel מה שעדיף מבחינת מחיר אבל לא נופל בביצועים, מעדיף כרטיסי מסך של nvidia , אבל גם זה לא סופי , כולל מסך crt פשוט 17' . תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי את המחשב הבא: זה המפרט: לוח אם intel 865p 800mhz 2.4 ghz 512k ht 800mhz 2*256DDR 400mhz gainward 5200 128mb ואני מעוניין לקנות את הכרטיס: matrox rtx.100 pro האם אני צריך לשפר משהו במחשב שלי?
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
התקציב שלי עלה בזמן האחרון בגלל כל מיני דברים. (עומד על 6000 שקל) עכשיו הבעיה זה רק בגלל שאני לא סגור על האם אני רוצה/צריך להוציא את הכל (כמובן שכסף אף פעם לא מזיק ואף עלול להועיל) אז השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט, משחקים פשוטים אונליין,עריכת וידאו לא מקצועית בוגאס (לא צריך להיות שיקול כמעט בכלל, אני מסתדר אפילו עם המחשב הנוכחי), סרטים, לפעמים אני משחק משחקים סגנון C&C,NBA Live,GTA San Andreas, Need For Speed למיניהם וכו'. לא חובב של משחקי יריות, לא מאמין שאי פעם שיחקתי. אני צריך מסך LCD 19" שהתקציב שלו הוא סביבות 1300. מקלדת ועכבר, ששאלתי עליהם בפורום המתאים, מקווה לתשובות.. רמקולים כבר יש והם מהווים 30 שקל בתקציב.. אולי 70, זה לא קריטי בכלל (אלה שהולכים לאח שלי..) א…
-
- 8 תגובות
- 614 צפיות
-
-
יש אצלי מחשב נייד Hp pavilion ze 4500 עכשיו הבעיה שלו שמישהו עידכן לו bios וכנראה שם לו bios לא מתים השאלה האם יש דרך לשכם אותו ? כרגע הוא נדלק ולאחר משהו כמו דקה מתכבה.
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לכוון לאיזור ה2500 ש"ח...אך בהחלט ניתן לנצל את מלוא הסכום. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גיימינג כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.battlefield 3,bad company 2, crysis 2, gta iv, MW3 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בגודל 17 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השאיפה לגבוהות כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?…
-
- 8 תגובות
- 757 צפיות
-