ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום אני קונה מחשב לאינטרנט ואופיס ללא משחקים. כוננים כבר יש מה לדעתכם עדיף משני המפרטים? או אולי מפרט אחר (אני קונה מנעה או פנדה) 1 Amd Athlon 64 3200 BOX AM2 499 ש"ח 1 ASUS M2NPV-VM NVIDIA nForce 430 PCI-e Socket AM2 615 ש"ח 1 PQI 512Mb DDRII PC5400 667MHz 360 ש"ח 1 Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM WD800JD 285 ש"ח 1 FOXCONN TLA436 350Watt Black-silver 250 ש"ח סה"כ 2,009 ש"ח 1 AMD Sempron 2800 BOX AM2 265 ש"ח 1 DFI Infinity C51PV-M2/G 575 ש"ח 1 OCZ PC2-4200 533Mhz DDR2 1GB Value Pro Dual Kit 4-4-4-8 670 ש"ח 1 Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM WD800JD 285 ש"ח 1 FOXCONN TLA436 350Watt Black-silver 250 ש"ח סה"כ …
-
- 7 תגובות
- 623 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 בערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש רגיל, בעיקר מדיה, סרטים וכדומה, מתכנן לחבר לטלוויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת,…
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
-
-
1) מחשב נייד "15.6 Acer Aspire 5738G בתשלום של 3600 ש"ח עם 3 שנים אחריות (מורחב) עם הרחבה ל-4 גיגה זיכרון 2) מחשב נייד ACER 5630-642G25MN בתשלום של 3000 ש"ח עם 3 שנים אחריות (מורחב) אבל בלי וינדוס 3)מחשב נייד Lenovo ThinkPad SL500 T 6570 עם הרחבה ל4 גיגה זיכרון הבעסה רק שנה אחריות במחיר של 3500 ש"ח מה הכי משתלם לדעתי הראשון ... מה לדעתכם? (תתיחסו למעבדים לזכרונות פשוט להכל המחשב שהכי יהיה שווה תכסף אותו אני קונה ...
-
- 7 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיתן לי לערוך תמונות ע"ג מסך 2k וגם משחקים פה ושם (לא חייב את כל ההגדרות הגבוהות). כבר שאלתי שאלה דומה - אבל מאז ירדתי מהרעיות של מסך 4K. זה עדיין לא פראקטי מבחינתי וגם מוזיל את העלויות בצורה משמעותית. זה המפרט שבניתי ואשמח לקבל ביקורת של האנשים היותר מנוסים ממני: https://www.tms.co.il/index.php?route=product/configurator_preview&id=9192 רקע: את המחשב הקודם שלי קניתי לפני עשור לפי הצלצות כאן והוא סחב לא רע עד שיום אחד הפסיק לעבוד וזמנית אני משתמש בלפטופ - שזה לא מדהים כי התמונות נמצאות כרדע בדיסק USB חיצוני וזה ממש איטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצו…
-
- 7 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
המחשב בעיקר להורדת סרטים, גלישה וכו'... המשחק לא למשחקים... כרטיס מסך שיכול להריץ דברים בסיסיים יספיק.. צריך כמובן שהוא יחזיק מעמד הרבה זמן... ושיעמוד יפה בהפעללת תוכנות רבות בבת אחת... תודה אהה.. וחשוב... שיהיה מIQPC...
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, כאשר השימושים יהיו: אינטרנט, קצת משחקים (אין לי שום כוונה להריץ ג'י טי איי על גרפיקה גבוהה או משהו דומה, מספיק לי שאת רוב המשחקים שיש עכשיו בשוק אוכל להריץ על גרפיקה בינונית), קצת פוטושופ ובנוסף המחשב משמש כאמצעי האיחסון של הסטרימר. התקציב המקסימלי שאני מוכן להוציא זה 4.5K, כאשר אם יש אפשרות לחסוך לכיוון 3.5-4 אני אשמח. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט. ומבחינתי שקט זה לא אפס רעש, שיהיה קצת פחות רועש ממחשב ממוצע. אין לי כוונה לבצע אוברקלוק. אין צורך בציוד היקפי. לא צריך מערכת הפעלה. בעיקרון אני רוצה מחשב שעכשיו יהיה קצת יותר חזק ממחשב שמשמש רק לאינטרנט ועבודה משרדית, ובעוד 4-5 שנים עדיין יוכל לשמש כמחשב משרדי ברמה סבירה. מבחינת חנות, אני מעדיף KSP…
-
- 4 תגובות
- 601 צפיות
-
-
אני לא כזה מבין גדול במחשבים אז מי שיוכל לעזור , תודה . ומה כבר יותר טוב : ATI Radeon HD4850 512MB PCIeוGigabyte nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIeוGigabyte או nVIDIA GeForce 9800GTX 512MB PCIeוGigabyte רציתי לקות את ה-8800GT , אבל ראיתי שיש עוד אופציות , תודה לעזורים
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח! אני עומד לקנות מחשב גיימינג שבוע הבא. בניתי 2 מפרטים דיי זהים יחסית והמחיר גם יחסית זהה. ואני מתלבט בין חנות TMS ל Plonter. שמעתי שלשניהם יש ביקורות חלק טובות חלק פחות. מאוד חשוב לי החלק של השירות שאם תיהיה לי בעיה כלשהי או תקלה או שאצטרף עזרה שאדע שיש מי שעומד לצידי ולא רק לחייב ולגמור את הסיפור. אני לא מהאיזור של החנויות אני מחיפה. והייתי מאוד שמח לשמוע את הצד שלכם מה אתם חושבים וממליצים. מי מהם משקיע בהרכבה יותר למשל, בסידור המארז והכבלים שיראה אסתטי ויפה. ואם היה לכם ניסיון טוב או לא טוב עם אחת מהם. ואיך השירות שלהם, בעקרון אני מאוד מעוניין בלוח אם וכרטיס מסך מסדרת ROG של Asus והבנתי שיש רק ב Plonter וזה הפלוס הגדול לבנתיים. אז הייתי מאוד שמח שתשת…
-
- 19 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט - פתיחת לשוניות מרובות במקביל בדפדפן האינטרנט , ואופיס * גודל המסך : מה שיותר זול 15.6 כנראה. * רזולוציית המסך? ממש לא משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי: לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - ממוצע מספיק. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?רק לא Dell * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ? יעד הרכישה וההספקה ? ישראל
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
שלום לכולםםםםםםםםםםםם אני חדש פה... אני קונה מחשב חדש ויש לי איזה בעיה.... חלק אומרים לי שעדיף לי לקחת את ה- Intel p4 2.8 1 mega HT וחלק אומרים לי לקחת את ה Intel p4 2.8 1/2 mega HT אשמח מאוד עם תעזרוי לי בהקדם ההאפשרי כל מה שאני קונה : לוח אם - Asus p4p intel 865 כרסיט מסך - ATI Randorm 9600 128 DDR זכרונות - 2x256 DDR 400 of Kingstof עכשיו אתם תבחרו בשבילי את המעבד...
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
חברה הדברים היחידים שאני מתלבט בהם הם לוח אם אני לא יודע מה טוב בשבילי וגם איזה מעבד לבחור :אינטל או AMD כי לכל האנשים יש דעות שונות בקשר למעבד ואני במחשב שעכשיו יש לי אינטל ואני לא יודע מה לקחת תמליצו וגם אני מבקש שבמפרט יהיה מסך דק טוב שמתאים משחקים ולא ידקר מידי וגם שהמעבד לא יקר מידי ולא עובר את ה1500 שקל
-
- 5 תגובות
- 855 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?4500 שקלים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)גיימינג,סרטים וכו', אבל בעיקר בעיקר בעיקר גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא צריך ציוד היקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי.נראה לי שכרטיס קול וצורב זה חשוב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא ממש 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב …
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט הבא מיועד למשחקים, תקציב בערך 5.5K, לא מתוכנן OC כרגע אבל חשבתי שחבל לוותר על זה מארז: Cooler Master CM690 II Basic ספק כוח: Antec neo eco 620w מעבד: Intel core it-2500k LGA1155 Package לוח אם: Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 זיכרון: Kingston 4GB DDR-3 1333MHz כרטיס מסך: Gainward Geforce GTX-570 צורב: LG GH22NS5- דיסק קשיח: Segate Barraccuda 7200.12 1TB Serial ATA-3 7200 rpm 32mb כמה נקודות שהפריעו לי: 1. לגבי הדיסק קשיח אני רואה שאתם ממליצים על הסמסונג בכול מפרט, זה קריטי? 2. אחרי חוויה מעצבנת שהייתה לי עם המחשב הקודם, ממש חשוב לי מחשב שקט, אז מה אתם חושבים על זה 3. אני די בור בנושא אז לא הוספתי קירור למעבד, אפשר הסבר למה אתם מוסיפים מאוורר אם את…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב צריך עזרה במפרט למחשב htpc בעיקר לראות סרטים , הרצת ישומים , עבודות , משחק פוקר 10-15 חלונות בו זמנית, לפעמים קצת פוטושופ ו pincle לא צריך רמקולים (מחבר אותו לרסיבר). כרטיס מסך חזק עם יכולת של הרצה מספר חלונות בו זמנית . לא אכפת לי היופי של המארז מבחינתי המכוער ביותר אבל הטוב מכולם. צריך מסך כלול במחיר. תודה רבבה ואשמח גם לדעת מה עדיף לקנות את כל החלקים בנפרד וללכת לטכנאי שיחבר או לקנות מאייבורי או קיספי
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שידרגתי את המחשב הישן שלי! פעם הוא היה ככה: 800 mhz 256 ram ge force mx 200 היום: amd sempron 2800+ GA-K8NS -לוח אם 512 ram readeon 9550 128mb איך הוא? יחזיק לי שנה שנתיים למשחקים? תודה מראש...
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב נייד ל-3 שימושים עיקריים: לימודים ולשחק במשחק FOOTBALL MANAGER. וכמובן לראות סרטים כשאני בדרכים. הדרישות מערכת של מנג'ר 09: * מעבד: 1.4GB או יותר (2GB עבור ויסטה) * זכרון: 512MB (בויסטה - 1GB) * כרטיס מסך: nVidia FX 5900 Ultra או RADEON 9800 עם 128MB זכרון ***כמובן שדרישות אלה הם למנג'ר 09 ואוטוטו יצא מנג'ר 10 והדרישות יעלו במעט.
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
תתעלמו מזה שצורף שם ספק כוח כי הספק בא עם האריזה המחשב לגיימינג לא משחקים כאלה חזקים אבל כן אני רוצה ביצועים טובים משחקים למשל fortnite deceit cs go
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מפרט כזה- Compucase super Midi Tower CI 6A19 וולקנו 12 או סיילנט בוסט 512 סטיק אחד של a-data ואני מתבלט על הלוח אם והמעבד מצד אחד אני יכול לקחת את ה2800 ולוח אם בפחות מ400 מצד שני אני יכול לקחת 2500 ומעבד בעד 500 וקצת מה עדיף? ותמליצו לי על הלוח אם במה שאתם חושבים שעדיף בבקשה!! מה יותר חשוב המעבד או הלוח אם?
-
- 55 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום לכולם מבקש את עזרתכם בבנית מחשב (וזיהוי צרכים) בין 4K ל 5K עם גמישות במידה ויהיה צורך . מחשב ללא צג וללא ציוד הקפי . שימושים : אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים דרכו בטלביזיה . התקנת VMWARE ובו סביבת פיתוח ( ביחוד בסיס נתונים ) -ז"א זכרון מתוגבר . לא למשחקים ולא OC. חובה : מארז ללא נורות \ לדים ואורות מיותרים וכמובן שקט (הוא קרוב לחדר השינה). וכמובן הרכבה . דבר נוסף - רצוי שיהיה מחנות בסביבה ( ראשל"צ \גוש דן) תודה
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המפרט לאח שלי הוא גיימר בינוני-כבד... הוא צריך עם מסך LCD 17 אינץ'. מה הסיפור עם ה-DX10 צריך לחכות? התקציב גמיש אפשר לחרוג. תודה לעוזרים מראש
-
- 7 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום !! רציתי לדעת מה ההבדלים, ומי עדיף, בין שני המחשבים הללו של HP. זה : HP dv5269ea http://www.ctm.co.il/product.asp?id=588 או זה: HP Dv6160 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=2151&scat=320&tcat= מה ההבדלים ?? כי הם נראים מאד דומים במפרט... ואם יש מחשב שיהיה יותר טוב בתקציב הזה אז אני אשמח לקבל הצעות. !! תודה רבה לעוזרים :xyxthumbs:
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה שתבנו בשבילי מפרט חזק למשחקים, שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים ב- 4300 ש"ח, דרוש שהמארז יהיה יפה עם אורות כחולים, כרטיס מסך טוב, ושהמחשב יהיה קריר ועמיד. חנות דרושה: IQPC.CO.IL לא עושה OC
-
- 5 תגובות
- 530 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה למכור נייד שלו אחרי שנה בשימוש המחשב הוא של חברת alienware מעבד T8100 geforce 8600M gt 120gb hd 1 giga איזה מחיר כדאי לו לדרוש עליו לא ידעתי כל כך מה להגיד לו? ואם מישהו יודע עם מעבדות שמטפלות במחשבי DELL בארץ יטפלו גם במחשבי ALIENWARE
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מפרט לילדה שרוב יעודו הוא לפרוטנייט וגיימינג. לגבי מעבד \ לוח \ SSD יש לי אופציה לקנות בנפרד במחירים מוזלים: Intel Core i7-8700 | GIGABYTE Z370 Gaming 7 - 425$ Intel Core i7-8700 | GIGABYTE Z370 Gaming 3 - 340$ Intel® Core™ i3-8350K | Z370 AORUS Gaming 3 - 265$ או רק מעבד: Intel® Core™ i7-8700 Processor - 181$ Intel® Core™ i5-8600K Processor - 150$ SSD: Intel® SSD 760p Series (512GB, M.2 80mm, PCIe 3.0 x4, 3D2, TLC) / 256GB - 170$ / 88$ מה דעתכם מה כדאי לקחת מהאופציות אם בכלל או מה כדאי להוסיף למפרט? מדובר רק על מחשב ללא אביזרים נילווים. תקציב כולל של 4000 שח תודה
-
- 5 תגובות
- 3.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, כולל ציוד היקפי מלא, אני בעיקרון צריך את המחשב למשחקים (משחקים חדישים...), וגם לעבודות משרדיות, OFFICE, וכו', חשוב לציין שהמחשב יהי בשימוש שעות על גבי שעות ולכן חשוב הקירור המתאים והמארז/ספק כמו כן. התקציב שלי נע בין 5500 אלף שקל, עד לתקציב סופר- מקסימלי של כ- 6500 אלף, אשמח לקבל את המפרט המקצועי ביותר שניתן "לסחוט" בסכום זה, יש לציין שאני מראשון לציון ככה שKSP זה אופציה נחמדה, או SKYPC, מה שתחליטו, נא להרכיב את הכל מחנות אחת, ולציין מהי החנות, ולהוסיף את ההרכבה (שזה משהוא בסביבות ה-100 שקלים לדעתי). דרך אגב, התקציב המומלץ בשבילי היא 5500 ש"ח, ניתן להגיע עד 6500 ש"ח אבל מומלץ שלא, אם הדבר אפשרי. תודה, שי.
-
- 34 תגובות
- 2.8k צפיות
-