ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
היי, 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1700. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100~200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1080p. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 4 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם, חיפשתי ושוטטתי (וגם התייעצתי): 1. זכותכם להרגיש מבולבלים - מיקרוסופט, אינטל, HP ועוד... מבולבלים גם הם ושוק החומרה הבסיסי עדיין לא מוכן לממשק הגרפי של ויסטה. 2. "אם תגלוש, תמצא" - גלשתי, דיברתי בטלפון, שלחתי דוא"ל - אנשי החומרה מטילים את השאלות על אנשי התוכנה שמטילים את האשמה על יצרני הניידים וכו'. 3. אם אתם יכולים להתאפק, תתאפקו - הצרכים החדשים (שקשה למצוא גירסא מהימנת שלהם ברשת) בעיקר עדיין אינם בסיסיים במערכות מחשב מוכנות: במחשבים ביתיים וניידים המוצעים למכירה באתרי הצעות המחיר למיניהם. אז מה כן: 1. מעבד - intel duo 2 core - הדגש הוא על ה-2, מכיוון שקיים גם intel duo core. שגם הוא עם שתי ליבות, אממה, אינו תומך ב-64 ביט, אלא ב-32. 2. זיכרון ראם - 1,024 מ"ב מ…
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
מחפש לקנות , דרך החברה שלי , מחשב נייד חדש ואני מתלבט. השימוש שלו להוות מחשב קבוע במשרד עם חיבור למקלדת ועכבר וכן מחשב נייד שאני לוקח עימי לכל מקום. אני מרבה גם בנסיעות וטיסות ושהייה בכל יני חורים. צריך לעבוד עם תוכנות אופיס .אינטרנט סרטים ותוכנות גרפיות כאוטוקאד או מצגות כבדות. עדיף מסך 12.5 ומעלה אך לא גדול מדי , כיון שצריך להיכנס לתיק טרולי. חשוב מאוד שיהיה סופר קל משקל אך חזק פיסית ולא רגיש. כפתורים נגישים לאינטרנט ושליטה בעוצמת קול וריבוי מסכים. זמן סוללה גדול ככל שניתן ואפשרות להטענה מהירה שלה. שיידלק במהירות או שיחזור ממצב שינה במהירות . בעל זכרון של 500 גיגה ו8 גיגה . עובד עם עכבר אלחוטי גם כן וגם עם הרד דיסק חיצוני. שהמסך יהיה מספיק נוח לצפייה . חובש משקפיים מולט…
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
ללא מסך מחשב אם ניתן מחשב שיריץ את CoD ו Fifa החדשים תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 743 צפיות
-
-
מטרות המחשב? גלישה באינטרנט בעיקר, סרטים ושירים. * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) שיכלול HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? DVD+צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הבנתי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב מיועד לאמא שלי, אני רוצה מחשב אמין וטוב שיחזיק זמן, ויספק בצורה טובה את כל הדרישות הבסיסיות כמו גלישה באינטרנט סרטים 720P ומוזיקה. המחשב ירכש בארץ.
-
- 5 תגובות
- 743 צפיות
-
-
מפרט המחשב הנוחכי שלי הוא Intel E6300 1GB TwinMOS 667MHZ 7600GS 256MB PCIE 160GB WD ABIT IL9Pro Foxconn TLA-397+300W ג'נרי... אני חשבתי על שדרוג של זיכון-עוד ג'יגה כזה..150 ש"ח... כ.מסך-התלבטות קשה במיוחד מארז+ספק-נראה כי הולך לקחת מארז וספק בבאנדל.. זהו תנו את תגובותכם...
-
- 6 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב נייד 13" למטרת לימודים (תכנות בעיקר) וגלישה באינטרנט. * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? עד 2ק"ג * זמן סוללה - לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (לא חובה) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן בעיקרון הדגמים שמצאתי Dell Latitude E4300 ב6500 וDELL Studio XPS 13. הפורום מלא בהמלצות על על ה-4300, ואני מעדיף לקבל משקל נמוך מאשר ביצועי גרפיקה ויציאות בXPS. האם יש עוד מחשבים בעלי ביצועים ומשקל דומים העונים למה שאני מחפש? תודה מראש, אלון.
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב לעריכה גרפית 2D (פוטושופ, אילוסטרייטור וכו'). הרכבתי בזיגזג את מפרט בהתבסס על: http://hwzone.co.il/specslist/view/115/#; AMD Athlon 64 (5400+) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL 369.00 ש"ח GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) - mATX 429.00 ש"ח G.SKILL DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI 409.00 ש"ח WD 500GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 630.16 ש"ח LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk 137.00 ש"ח ANTEC Mini Tower case NSK4480 - 380W - mATX 432.00 ש"ח התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 170.00 ש"ח סה"כ 2576 ש"ח. א. האם המפרט טוב, הרכיבים תואמים? ב. אם אני מוותר על דיסק קשיח אחד, האם שווה לשפר מש…
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום אנשים, קניתי סוף כל סוף את המחשב HP ProBook 4330s שהתייעצתי עליו פה לפני כמה ימים דבר ראשון תודה רבה לכל מי שעזר ולChevy במיוחד על הסיוע... אך יש לי עוד שאלה אחת אחרונה לאחר הקנייה המחשב הגיע ללא ווינדוס - זאת לא בעיה, יש לי דיסק התקנה של Win 32bit וגם 64bit המחשב הגיע עם 4GB Ram - אני יודע שזה יותר העדפה אישית... אך עדיף להתקין WIN32BIT להישאר עם ה4GB או לשדרג ל8GB ולהתקין את ה64BIT (אני יודע שזאת שאלה קצת דפוקה.. אבל אודה למי שיוכל להביע את דעתו) תודה רבה על הכל.
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3300 ש"ח, למטרת עבודות תכנות ופוטושופ. המחשב אמור להריץ Windows XP וכניראה בעתיד, גם ויסטה. אני ממש מעדיף מחשבים של Dell, Lenovo ו - HP, כי הבנתי שהם הכי אמינים וטובים בשוק. עדיפות גבוהה ל3 שנות אחריות (עד כה, נתקלתי בזה רק אצל DELL) כי אני לא כ"כ יודע לשמור על הדברים שלי, לפעמים נופל וכד'. חשבתי על המחשב הזה: http://www.arcenter.co.il/Product.asp?Pid=2116&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=34&aff=Zap〈=HE אבל אני רוצה לחסוך קצת כסף, ולקנות משהו במחיר זול יותר. מינימום: 1GB זיכרון, מעבד עם ליבה כפולה - לא סלרון!, הארדיסק של 160GB. תודה ויום טוב. דוד.
-
- 6 תגובות
- 743 צפיות
-
-
קודם כל: האם אתם ממליצים, עבור עבודה משרדית, לקנות מחשב שבו ישנם חלקים רבים מובנים על הלוח, כמו המחשבים שמופיעים במכירות המקוונות? בקשר למחשב - צריך להיות ללא מסך, הארד דיסק סביר (לא יותר מזה) וזהו.. אין דרישות מיוחדות, העיקר שלא יתפגר אחרי שנה או שנה וחצי.
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום, האם אוכל לקבל חוות דעת על המחשב שמופיע באתר אולסייל בקישור: http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22945029 מדובר במחשב גיימרים בעל המפרט הבא: לוח אם : דגם: Intel Desktop Board DG35EC סוג מעבד: Intel Core 2 Quad Q8200 זכרון בנפח: 4096MB סוג זכרון: DDR2 DUAL CHANNEL מהירות: 800MHZ דיסק קשיח : 1000GB כרטיס מסך (לא משולב) : טכנולוגיה: GeForce דגם: 9500GT נפח זכרון: 512MB DDR כונן : יצרן: NEC/LG/LITE-ON/BENQ דגם: Dual Layer סוג כונן: צורב DVD±RW X20 מארז : סוג: ATX מיוחד דגם 650A מאושר אינטל כולל ספק: 500 וואט כולל מאוורר: 12 ס"מ מואר בחזית מחיר 2900 ש"ח ב 36 תשלומים, ללא מערכת הפעלה וללא ציוד היקפי *אחריות שלוש שנים למעבד, לוח אם, זיכרון,…
-
- 5 תגובות
- 743 צפיות
-
-
טוב, הענין הוא כזה: הייתי מנותק מעולם המחשבים לתקופה רצינית ביותר, ועכשיו הגיע הזמן לקנות מחשב...יש דברים שאפשר להבין מעובדות בשטח ויש דברים שלא. אני יודע בוודאות שאני רוצה מחשב מבוסס AMD 64, שמתלוה אל לוח אם nForce 4 SLI השאלות: - איזה מעבד יספיק ויחזיק לתקופה רצינית ? מה נחשב כיום מתקדם ומה לא ? 1MB L2 Cache ? 512kb ? שורה תחתונה....איזה מודל אני צריך ? - מה זה ה-SLI הזה? ניסיתי להבין אבל זה לא הלך...מה שכן הבנתי, זה שזה מאפשר לי להתקין שני כרטיסי מסך במקביל .... אבל למה אני צריך את זה ? ואם כבר לוח אם כזה...אז מאיזו חברה ? בסך הכל אני צריך משהו שיש בו את כל הצ'ופרים הרגילים....לא מעבר... - כרטיס מסך .... איי איך שאני שונא את הנושא היקר הזה. אבל בכל זאת חייבים, אז אני ל…
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום חברים.. אני קונה מחשב נייד בקרוב למטרת גלישה באינטרנט,אייסי,מסנ, word וכל אלה, שמיעת שירים, תמונות, סרטים וזהו. מה אתם חושבים על המחשב הזהMSI PR600R2.. מישהו מכיר אותו, השתמש בו, איך הסוללה ואיך המחשב בכללי?? ואיך לדעתם הוא יריץ את ויסטה ואם כדאי בכלל.. מחכה לתשובות. תודה רבה!! http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=969&CatCode=315
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
ובכן, המחשב שלי תומך עד 4 ג'יגה והחלטתי ש... למה לא, בעצם. אבל 2X2 של 667 עולה הון לא קטן, וגם יש מחסור בארץ. תהיתי האם עדיף לי ללכת על 2X2 של 533 או שההבדל משמעותי וכדאי להמתין. אז בעצם ההתלבטות היא: 2X2 של 533 או 1X2 של 667 (כמובן שבהתחשב בתקציב, אם ההבדל בביצועים הוא קטן) בנוסף... זיכרון איכותי יכול לקבל המהרה קלה, ולכן אני מניח שגם אם אני רוכש 533, הוא יהיה מסוגל להגיע ל-577, למשל. השאלה היא האם ניתן לשנות את ההגדרות של הזיכרון כדי שהמחשב "יחשוב" שהוא זיכרון יותר מהיר... וכך לעשות לו OC קטן. מדובר ב-T4215 של פוג'יטסו, אגב. דעות? המלצות? תשובות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום לכולם... קניתי לא מזמן את הנייד הנ"ל...האם מישהו יודע אם קיימת לדגם זה תחנת עגינה ואם כן היכן אפשר לרכוש ? תודה מראש ויום טוב.
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
הי חברים, אני הזמנתי מחשב חדש לפני כמה ימים, ובזמן האחרון (חודשיים-שלושה) יש לי נפילות קטנות של חשמל בבית(שסוגרות לי את המחשב בפיתאומיות), ורציתי לדעת אם למישהו יש רעיון איך אני יכול למנוע תקלה בעתיד? כי נפילת חשמל אחת כבר שרפה לי את הספק כוח במחשב הקודם. תחדה רבה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום... אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך PCI EXPRESS ורציתי לדעת איזה הכי משתלם בתמורה למחיר?? התקציב שלי הוא , עד 500 שקל... מה הכי טוב בטווח מהחירים הזה?? תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 743 צפיות
-
-
היי אני צריך קצת עזרה במפרט, מתכנן להרכיב מחשב תקציבי (2K+-) , שיחליף מחשב ישן היעוד העיקרי זה אינטרנט ופוטושופ, ככה שנושא הזכרון חשוב מאוד. הבסיס יהיה core 2 dou, זכרון 1 או 2 גיגה ודיסק כנראה 160G (יש לי הרד דיסק חיצוני+80G ישן ככה ש160 יספיק לי) ראיתי באתר של גולד טופ אפשרות להרכיב מפרט http://www.goldtop.co.il/buildComp.asp?type=INTEL2 נראה לי נחמד העסק שם, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי (או דרך אתר אחר לחילופין) במיוחד בכל המסביב ,מארז\לוח\ספק וכו' שאני לא ממש מבין בזה הרבה . אין שום חשיבות ליופי מארז ושאר השטויות, וגם צורב מקלדת עכבר ומערכת הפעלה לא צריך (יש כבר) תודה לכל העוזרים! ;D
-
- 7 תגובות
- 743 צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בבערך 300-400 דולר גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקי רשת, עבודה משרדית, גיימינג קל וקצת עריכה אבל חובבני לא משהו רציני בקיצור מחשב לשימוש כללי שיעמוד בפחות או יותר כל המטלות האלה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. לדוגמא פוטושופ ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מתכנן לקנות מסך 22 אינץ' * באיזה סוג משחקים תשחקו? גיימינג קל…
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm Arctic Cooling Freezer 7 Pro ASUS P5Q Intel® P45 Chipset LGA 775 Corsair 4GB Kit PC2-6400 DDR2-800 Twin2X4096-6400C5 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS Sapphire Radeon 4870 1Gb DDR5 Retail Antec Three Hundred The Versatile Case Corsair TX Series 650W PSU כל זה ב5000 שח בדיוק אשמח לקבל חוות דעתכם, ואני הכי אשמח אם תוכלו להסביר לי במידה ואתם מחליפים חלק מה הסיבה להחלפה תודה רבה מראש, איל.
-
- 8 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום אני עובד בתחום הגרפיקה וברצוני לרכוש מחשב ביתי די פשוט כרגע ,אשר תיהיה לו אופציה לשדרוג בעתיד הדברים החשובים לי הם: מסך dell 22" 2209 מעבד I5 מערכת הפעלה windows 7 יכול להיות אפילו 64BIT זכרון 4 ומעלה כרטיס מסך
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 945 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-S3 Conroe Support GP35S3 ¤ 641 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Black ¤ 400 1 קירור למעבד THERMALTAKE RUBY ORB CL-P0391 ¤ 183 1 ספקי כוח FSP Real 400W 60THA Noise Killer ¤ 219 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB ¤ 426 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤ 304 1 כרטיסי מסך Sapphire ATI RADEON X1950GT 256MB Dual DVI Retail SX195GT256 ¤ 679 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1 מה אתם אומרים על הספק ? וקירור יותר טוב לדעתי מה AC7 ואני לא גיימר כבד או משו כזה אז הכרטיס יספיק לי
-
- 14 תגובות
- 743 צפיות
-
-
אני מתלבט לגבי הקומבינציה הזו - בהקשר של מחשב שישמש גם לפוטושופ אופיס אינטרנט והרבה מאוד שעות HD בחיבור לטלויזיה האם מספיק ספק 300W ? http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8336 או שזה מעט מידי?
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים הלך לי המחשב הנייד שלי של הטושיבה החלטתי הפעם לקנות או DELL או ASUS ואף אחד לא באמת יכול להגיד לי מה עדיף. אני רוצה לקנות מחשב עד 3500 ש"ח 15.6 מסך. אולי תוכלו להמליץ לי על המחשבים ואיזו חברה עדיפה. אני עושה תואר שני והעיקר עבודה שלי במחשב זה לרשום עבודות או שימוש במטלאב וכמו כל בן אדם זאת גלישה באינטרנט הורדה וצפיה בסרטים. אשמח מאוד להמלצות ממך, תודה, אנה
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-