ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום, בעקבות שרשור בפורום אחר (מארזים וספקים) אני מבקש עזרה בהמלצה על מפרט למחשב משרדי שקט במיוחד. הייתי שמח גם אם מישהו יכול להמליץ על חנות שאפשר לראות בה את המחשב מורכב לפני שקונים אותו בשביל לוודא שהוא באמת שקט - יש לי כמה ניסיונות רעים עם מוכרים שאמרו שהמחשב הולך להיות שקט אבל בסוף הוא לא היה כה שקט. הבעיה המרכזית שלי היא שאני לא יודע איך לבחור קומבינציה של ספק כוח\מעבד\לוח אם שיחדיו יגרמו לכך שהספק כוח יפעל בשקט. מנסיון שלי המאווררים של המארז עצמו ושל המעבד לא מאוד מרעישים וניתן בקלות להחליף אותם לשקטים חדשים, כך שהבעיה המרכזית שלי היא המאוורר של ספק הכוח. אני גם יודע מנסיון שאותו ספק כוח ממש יכול להרעיש בצורה שונה כשהוא מחובר למחשבים שונים, ולכן אני צריך המלצה למפרט…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית, משחקים קלים. צפייה בסרטים. * גודל המסך13.3-14.0 אינץ' האם חשוב מסך מבריק או מאט עדיפות למאט * רזולוציית המסך? HD זה מספיק עם יש אפשרות ל FHD אפילו יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 2 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ישמש ללימודים באוניברסיטה ולעבודה אז חשוב שתיהיה סוללה חזקה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?. רוצה לחבר את המחשב למסך חיצוני בבית * Bluetooth? נחמד לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מה שיכנס לתקציב אני הולך לשתמש בכונן חיצוני ככה שנפח במחשב יספיק בסביבות 250GB אם יש SSD ואם כונן רגיל אז מעדיף 500GB ומעלה. אפשרות להוסיף SSD גם נחמד …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש באזור ה- 2000 ש"ח. המחשב משמש בעיקר לצרכים בסיסיים אבל חשוב לי שיהיה מהיר יחסית. כיום אני עובד על Toshiba satellite A200-1YX שאני מניח שהוא כבר מזמן נחשב מיושן... * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, עריכה גרפית (ברמה בסיסית) ומשחקים (ברמה בסיסית גם כן) * גודל המסך? 15 אינץ' + * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא יזיק * גודל מינימלי של כונן קשיח? מתכוון לחבר כונן חיצוני אז גם לא …
-
- 5 תגובות
- 769 צפיות
-
-
קירור נוזלי למעבד מדגם Corsair Hydro Series H100i Extreme דיסק קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Intel Core i7-4770K Haswell 3.5GHz Box Asus דגם Maximus VI Extreme צ'יפסט Z87 תושבת 1150 זיכרון Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 1600MHz דגם CMY16GX3M2A1600C9R קיט של 2 יחידות מארז CoolerMaster דגם Cosmos SE צורב Asus דגם DRW-24D3ST ממשק SATA כרטיס מסך NVIDIA GeForce GTX780 Ti אני אשמח לקבל הצעות לשיפורים .. אני מתלבט לקנות 2 כרטיסי מסך במקום הכרטיס הזה ספק כוח Seasonic 860W פלטיניום יש לי כבר + ssd intel 330 180giga
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלם לכולם אני מעוניין בהצעה למפרט מחשב לשימוש ביתי כללי ללא משחקים הנותן את התמורה הטובה ביותר לתקציב של 1500 - 2000 ש"ח (עדיף כמה שיותר נמוך) הכולל את החלקים הבאים: מעבד + קירור, לוח טוב בעל כרטיס מסך מובנה, זכרונות, מארז + ספק. תודה מראש על כל עצה.
-
- 5 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחק P3D V4 . האם המפרט הזה מספיק טוב? ואם חסר משהו תגידו. במידה ולא רואים את התמונה: * Intel Core i5 10600K 4.1Ghz 12MB Cache s1200 - Box * MSI Radeon RX 5500 XT MECH 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP * Gigabyte B550 AORUS PRO AM4, AMD B550, DDR4, 3xPCI-E, HDMI * Corsair 650W 80+ Gold RM650x * Western Digital Red Pro 2TB 64MB Sata III WD2002FFSX * G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3200Mhz DDR4 CL16 Kit *Crucial P1 CT500P1SSD8 500GB SSD PCIe NVMe M.2 2280 * CoolerMaster Hyper 212 RGB Black Edition CPU Cooler * מארז ללא ספק Corsair Carbide 200R התקציב שלי היה 5000 ש"ח אבל זה קצת חרג. תודה.
-
- 4 תגובות
- 893 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה תודה מראש לכל העוזרים.. אני צריך מחשב לחבר.. המחשב יהיה מחובר ל37 אינצ' או 41 אני לא בטוח בכל מקרה.. מה שחשוב זה שהוא יוציא HD לסרטים... ויוכל להריץ football manager בצורה טובה(למי שלא מכיר, משחק אשר משתמש בהרבה ממשאבי המחשב. לא במימד הגרפי).. תקציב עד 2500 ניתן לחרוג מעט ושוב תודה... ללא ציוד הקיפי.
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות משחב נייד שיהיה חזק למשחקים ושיהיה עד 5000 ש"ח יש כזה דבר?? על מה אתם יכולים להמליץ לי?? ועל איזה חנות (הכי חשוב).. מה אתם אומרים איבורי וksp?? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם, תודה רבה על אתר מלא מידע מעניין ועל העזרה שאתם נותנים כאן בפורומים. אני חובב צילום ועובד בעיקר עם פוטושופ ולייטרום, בעתיד גם Capture One. -התקציב כרגע הוא עד 2500 שקלים. -אין צורך במערכת שקטה. -לא מתוכנן אוברקלוק. -אני מחיפה, חשוב לי לרכוש את המחשב בצפון. -אם בסכום הזה אני גם יכול לבנות מערך גיבוי אז להוסיף גם אותו למפרט. בעתיד מתוכנן גם מסך בסכום 1500-2000 ש"ח פאנל IPS. מישהו יכול לייעץ בנושא? תודה.
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
-
-
כרגע שוקל את ASUS K53E http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5194&CatCode=315 מה דעתכם על המחשב ועל ASUS בתור יצרן? מכיוון שכל המחשבים בתקציב הם בעלי מאפיינים דומים ויתנו בערך אותם ביצועים במשחקים הקלים שישחקו עליהם עיקר הבחירה היא יצרן איכותי. חשוב מאוד שתהיה אחריות ל3 שנים לפחות או אופציה להרחיב ל3 שנים במסגרת התקציב. עדיפות לרכישה באייבורי. תקציב: עד 3000 ש"ח פרטים נוספים * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט, משחקים קלים. * גודל המסך? 15.6" האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) מעדיף שיכלול USB 3, HDMI * בלוטות? אם אפשרי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB ועדיף יותר * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדר…
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד בעל אורך חיי הסוללה יחסית ארוך (שעתיים+) בעל ביצועי תלת מימד מספקים (כלומר אפשר להריץ סרטי HD ומשחקים כגון WOW ברזולוציה הטבעית בפריימים טובים) כמו כן עדיפות למסך בגדלים של 14" ויותר לא משנה לי החברה, העיקר שיתאים לתקציב ותהיה אחראיות אמינה. תודה!
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט הזה כמעט מושלם אני רק צריך עזרה קטנה אני רוצה לדעת אם המארז כולל הספק יחחזיק תמערכת ואם הזיכרון שלקחתי ב-1000MHZ שווה או עדיף לקחת את ה-800MHZ למרות שיש הבדל של 6 ש"ח אם אפשר קצת קיצוצים כדאי שאני אוכל לקחת צורב המחשב מיועד למשחקים כבדים כמו NBA 2K9 או FARCRY ולא למתוכנן OC תודה מראש!!! מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤813 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3250410AS 250GB SATA2 16MB ¤231 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10832 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤329 …
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
היי אנשים אני מתעניין טיפה בפרוייקט carPC הדרישות ממחשב כזה הם: מארז כמה שיותר קטן[ישכב בתא המטען ליד 2 סאבים] עמיד בזעזועים[כמו שאמרנו...2 סאבים של 500RMS לכל אחד] כרטיס קול עם לפחות 3 יציאות RCA [לרמקולים קדמיים, אחוריים שלא יהיה בשימוש אבל צריך את זה ועוד יציאה לסאב] כרטיס רשת אל חוטי עם קליטה כמה שיותר חזקה ספק 12-24V [הבנתי שלא ניתן להשיג בנתיים בארץ אז צריך להזמין מEBAY..השמח אם תחדשו לי] המחשב יריץ XP ומסך מגע כ7" המחשב לא צריך להיות חזק במיוחד כי הוא לא יריץ תוכנות כבדות מדי...רק כמה תוכנות לכיוון סאונד ותוכנות שמע השמח לקבל מפרטים והצעות נוספות תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תרכיבו לי בבקשה מחשב עם מעבד של אינטל, המחשב לא אמור לכלול כונני דיסקים ודיסקטים, כרטיס קול כרטיס מסך ומסך
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום... אני מחפש מחשב נייד (אני מניח שבעקבות התקציב והשימושים שלי, אתם תמליצו על netbook) חדש. השימושים הם בסיסיים ביותר: רק גלישה באינטרנט, מוזיקה, אולי משחקי אינטרנט קלים פה ושם, סרטים (לא HD), עבודה משרדית (וורד וכו'), יישומים קלים כגון סקייפ (חייבת להיות תמיכה במיקרופון). יש עוד דבר אחד - המחשב צריך להריץ Adobe Pro Premier ופוטושופ (לא באותו הזמן) בצורה בסיסית. לגבי מערכת הפעלה או גודל מסך - אין עדיפות, מה שנכנס בתקציב. התקציב: אין, כמה שיותר קטן בשביל לקיים את כל התנאים הנ"ל. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 8MB 2.4 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L כונן קשיח Westren Digital 320GB SATA II 16 זיכרון Kingston 1024MB X4 = 4GB 800MHz DDR2 CL5 כרטיס גרפי DDR 3 GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe צורב DVD LG X18 עכשיו אני רוצה שתביאו חוות דעת על המפרט ותוסיפו מארז וספק תקציב 5700
-
- 7 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד שברוב הזמן ישרת אותי בתור HTPC אלחוטי בסלון וגם קצת להנות ממנו בתור נייד לשבת בגינה או סתם לקחת אותו איתי לנסיעות .... רציתי לדעת על מה אני צריך לשים דגש בקניה כדי שהנייד יעמוד במשימה, כלומר ינגן לי קבצי HD מהרשת (יש לי ראוטר ומחשב שאני עובד איתו רוב הזמן שהקבצים שמה נמצאים) איזה מעבד רצוי? כמה זיכרון ? אני אפילו לא יודע כמה לתקצב את זה.... האם נניח בתקציב של 3000 שקל אפשר לקנות אחד כזה....? מה שחשוב לי הוא שיהיה לו לפחות DVD ובלוטוס כל השאר בגדר לא רלוונטי כמו גודל דיסק קשיח או גודל מסך אין לי גם עדיפות לחברה מסויימת מה גם שלא צריך מערכת הפעלה... תודה מראש לעוזרים. יום טוב.
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לפטופ שיתאים לשימושים הבאים: - Data Analysis עם Matlab - כמה שיותר ליבות כמה שיותר טוב, יכולות Hyperthreading, גם כרטיסי מסך של nVidia יכולים לעזור פה - כרטיס מסך שאפשר יהיה לעשות איתו קצת כיף, חובה nVidia כי matlab לא אוהבים ATI/AMD.... ואם אפשר לא 750/850 - SSD לא חובה, יש לי אחד לחבר אליו, עדיף אם יהיה פורט פנוי כדי להכניס אותו בנוסף לעוד הארד דיסק כי הוא די קטן (128) - 8 או 16 GB זיכרון, עדיפות ל16 - מקלדת מלאה עדיף, לא סוף העולם גם אם לא - מסך 15.6 או 17.3 - בין אורך חיי סוללה למשקל נמוך, משקל נמוך יותר חשוב כי זה לפטופ שיהיה רוב הזמן מחובר לחשמל - רצוי שלא ירעיש כמו הלפטופ הנוכחי שמעמיד פנים שהוא מטוס פייפר (probook 4330s) - מראה פחות חשוב מעל…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה יש לי כרגע: מקלדת, עכבר כרטיס מסך 3080 samsung 970 evo M2 250GB samsung 870 evo sata3 2TB חשוב אבל לא קריטי: שקט עלות\תועלת יכולת שדרוג עתידית בלי אורות של דיסקוטק יכול להביא מעבד וזכרון מארה"ב בחודש הקרוב. מעבד: נראה שAMD לא נוטה לשנות את הסוקטים של המעבדים שלה ולכן משיקולי שדרוג עתידי ועלות\תועלת כרגע נוטה לכיוון ה https://www.newegg.com/amd-ryzen-9-5900x/p/N82E16819113664 ב 430$ זכרון: https://www.newegg.com/corsair-128gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820236622 כמות מקסימלית כי לא יודע מתי שוב אהיה בארה"ב. 560$ לוח אם: נוטה לכיוון ה X570 על פני ה BM450/550 משיקולי שדרוג עתידי. צריך עצה איך לוודא שהביוס של הלוח יתמ…
-
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אין צורך בציוד היקפי, הרזולוציה תהיה 1680X1050, אבל יש אפשרות גדולה מאוד שאשדרג למסך FHD, לכן אשמח אם אפשר יהיה להתחשב בכך. אין צורך במערכת הפעלה. עדיף שהחנות תהייה באיזור הצפון,(חדרה). אשמח גם שאם לחנות יהיה שירות תיקונים VIP, הוא יוכל להכנס בתקציב. כמו כן, אם המארז יראה "מגניב" (-:, זה יהיה יתרון ענק.(הילד מתלהב מהשטויות האלה, אבל זה לא חובה). תודה רבה על העזרה! אורי.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקבל המלצה על כרטיס מסך בתקציב 1,500 ש"ח וגם המלצה לכרטיס מסך בתקציב של 10,000ש"ח,לדוד שלי
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
חשוב: יציבות, אמינות, יחס מחיר/ביצועים צריך: מארז טוב (חדר חם יחסית, באזור חם יחסית), מערכת הפעלה (כן כן, זה 500 שקל.. אני יודע...), לוח+זכרון+מעבד,כרטיס מסך, הארד דיסק, סידי, פלופי.. חשבתי על: AXP1800+7vrxp+256 333Mhz winfast a250 128mb VIVO maxtor 40GB 7200 Enermax 350w + 710B CD-S520 floppy logitech opti mouse XP enabled סה"כ: 4966 עדיף מפרט זול יותר... הכסף הוא פונקציה קריטית (עוד לא עבר את אישור אבא, אני מתכנן משהו שהוא יאהב)
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, חשבתי על מחשב P4 DUAL CORE עם 2.8GHZ (אם נכנס בתקציב אפשר גם 3.0) לוח אם - המליצו לי על של ASUS אני לא יודע איזה דגם. 1.0Gb(512X2 DDR2) RAM חברה כלשהיא (אני אשמח להמלצה...) דיסק 160GB SATAII - מקסטור או WD צורב DVD כלשהוא כרטיס מסך סביר (לא צריך ברמה מאוד גבוהה, אבל יותר מבסיסי) מארז וספק סבירים כרטיס קול - אני יכול להסתפק בכרטיס בלוח אם (אם יש מקום בתקציב אפשר להרחיב) בעיקרון אני קצת גמיש בתקציב, אבל אני לא מעוניין לחרוג בהרבה. תודה רבה, אריאל נ.ב. שכחתי להסביר לאיזה צורך - מחשב ביתי לאינטרנט,סרטים, קצת משחקים + תרגילים וסימולציות בMATLAB (שדורשות מאמץ לא קטן מהמחשב הנוכחי שלי)
-
- 10 תגובות
- 753 צפיות
-
-
היי מה אתם אומרים על המחשב הזה: ASUS K53E-SX970V מחיר: 2850 ש"ח איך החברה עצמה, ASUS? איך האחריות שלהם? מישהו התנסה עם החברה הזאת מבחינת מימוש האחריות, או טיב חומרת המחשב? לקנות או לא? מיועד לסטודנט תודה לעוזרים...
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-