עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kobibo,

לאחר שעזרתם לי ועל כך תודה רבה לכולכם. אודה למפרט עבור חבר עד 2000 ש"ח ( אודה להשאר במגבלות התקציב ) מעבד AMD כולל ציוד הקפי ( מקלדת עכבר ) אין צורך במסך . העדפה ל 64bit לוח PCI-E .

2. שלום, אני מהתעשייה הביטחונית ורציתי להתייעץ איתכם לגבי מחשב על ללא ציוד היקפי. אני מחפש מחשב שיוכל להתמודד עם תוכנות WIPLD ו-TICRA לחישובים של השפעות פלפורמות על קרינה אלקטרומגנטית (EMI/EMC). מסיבות מסויימות, אנחנו לא מעוניינים במחשב ענק שיושב בארון אלא במחשב בגודל מחשב שולחני (אולי קצת גדול יותר) ושקט מאוד. המחשב ירוץ על win7 או win8 (נשמע את המלצתכם) אך לא על linox או unix. במקרה ספציפי זה, אלו הם אילוצים פנימיים שאי אפשר לשנות. לשם השוואה היום אנחנו מריצים חישובים על מחשב ישן DELL עם double quad ו-8G RAM ולוקח ארבעה ימים לקבל תשובות ורצינו לקצר משמעותית את זמן התגובה. חשבנו על מחשב עם 64 ליבות וזיכרון פנימי של 64G או יותר - יועץ חיצוני המליץ על מחשבי DELL או IBM ורציתי…

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  3. אני מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית והרצת תוכנות עיבוד כבדות (matlab), בתקציב של עד 7000 ש"ח מינוס. חשוב שהמחשב יהיה רלוונטי טכנולוגית גם עוד כמה שנים (Core Dou?) המחשב ישמש רוב הזמן כמחשב נייח, כך שצריך מסך גדול ככל האפשר בתווך המחיר, ולכן גם לא כל כך חשוב זמן סוללה.

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  4. שלום אני מתכנן לבצע וובינר של 500 משתתפים ונאמר לי שכדאי שיהיה לי מחשב מספיק טוב בשביל זה. 1. מה התקציב המקסימאלי? לא ברור לי. 3000 בקירוב. אבל אהיה מוכן להכפיל את התקציב אם אדע שהמחשב יחזיק הרבה יותר זמן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להגיע עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עשיית וובינר ל-500 משתתפים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  5. Started by Dima323,

שלום מדובר במחשב Dell Inspiron 1520 עכשיו יש לו 2 סלוטים של 1GB כל אחת בתדר 667Mhz חשבתי להרחיב ל 4GB - יהיה שיפור ביצועים מורגש? חשבתי להחליף במשהו כזה: 1x4GB DDR3 1333Mhz \ 1600Mhz SODIMM יש בעיה שזה 1333Mhz\1600Mhz או שפשוט יעבוד לפי התדר המקסימלי שלוח אם תומך? איזה יצרן מהבאים עדיף: Kingston \ G.Skill \ Transcend \ Corsair

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  6. שלום לכולם! אני זקוק לעזרתכם בקביעת מפרט למחשב ביתי בסיסי וטוב בתקציב מאד נמוך. עיינתי במפרטים הקיימים למחשב המשרדי הזול ביותר באתר אך גם הוא היה במחיר גבוה מהתקציב שלי. ??? http://hwzone.co.il/specslist/view/52/#; שימושים: מער' הפעלה XP,אופיס, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים (Low Definition) ומשחקים בסיסיים (לא עטורי גרפיקה). מחיר: מתחת ל-1,000 שח מזומן המחשב יכיל: מעבד ולוח אם המתאים לדרישות וללא צורך בשידרוג משמעותי ל-3 שנים (העדפה לאינטל אך תלוי מחיר\ביצועים). לוח האם צריך לתמוך בחיבור IDE אחד (כדי לחבר דיסק קשיח קיים) ו-SATA II. זיכרון 1G DDR II צורב DVD RW SATA II , רצוי כרטיס רשת מובנה בלוח, כרטיס קול בסיסי מובנה וכרטיס מסך מובנה (יציאות DVI). מארז וספק שקט בהספק מתאי…

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  7. Started by oram,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 2. מה שימושי המחשב - שימוש ביתי סרטים וסדרות בhd גלישה באינטרנט מוזיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 4-5 רצוי שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא יודע 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב בחנות כן מערכת הפעלה לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. Ivory 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופ…

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  8. שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב ללא מאווררים כלל (גם לא בספק), ושגופי הקירור יהיו איכותיים ביותר. ברשותי מס' חלקים שאעביר למארז החדש, כמו: HD WD 250GB SATA II צורב CD צורב DVD כך שאני צריך את שאר הרכיבים. בתוך המארז ארכיב מאוורר AC 120MM בכניסה ואחד מאחור, שיהיו מחוברים ל FAN BUS ויעבדו כשאיני בסטודיו או כשהמעבד ממש יתחמם. השימושים העיקריים למחשב - צפיה בסרטים, עבודה משרדית (אינטרנט, OFFICE), משחקים "ישנים" (NFS CARBON, AGE OF EMPIRES) אני מעדיף לוותר על עניין המשחקים אם זה יוצר בעיה (כ. מסך יקר/מתחמם) ולהשקיע יותר בעניין הקירור והשקט, המחשב מיועד למשחקים בעדיפות אחרונה. תודה רבה, אורן.

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  9. היי לכולם אני מנסה להרכיב מחשב וכמובן עומד בפני בעיה מבחינת החלקים ועוד יותר מבחינת המקום שהכי טוב לקנות את המחשב עכשיו זה בערך המפרט הבניתי שהתקציב שלי ללא המסך הוא כ4000 ש"ח קיבלתי הצעות מexcellnet ועוד מספר חנויות שהכל נע בין ה4200-4500 למפרט הבא הייתי מעדיף להשתמש כבר בזכרונות של ddr2 667 mhz כמובן עם לוח אם ומעבד מתאימים (64bit 945) במקום אלה שמופיעים כאן 1. מעבד: 530J INTEL P-4 LGA775 3.00GHz 800MHz FSB HT 1Mb, מאוורר אינטל מקורי 2. לוח אם: אחד מהבאים (DDR2 בלבד, ללא תמיכה ב- DDR) 1. INTEL BATTLE LAKE BLKD915PBLL 2. INTEL RIOVISTA BLKD945PVSLKR 3. זכרון: DDR2 KINGSTON 2*256MB 533MHZ NON ECC CL4 - KVR533D2N4K2/512 4. כרטיס מסך: מבוסס GeForce 6600 (לא…

• 8 תגובות
    • 714 צפיות
  10. אז ככה אני די לא מבין כלום אני לא יודע מה זה oc וכל זה... אני צריך את המחשב בעיקר למשחקים, סרטים ואינטרנט. אני מעוניין שהמחשב יחזיק 3 שנים מינימום ושיריץ משחקים על מקסימום לפחות ב חצי שנה - שנה הקרובה. אני לא צריך יותר מ 150 גיגה Hd. אם יש אפשרות להכניס מסך לכל העניין פה אז אני אשמח. תודה

• 10 תגובות
    • 714 צפיות
  11. מעבד 2.5ghz C2D 8600 gs כרטיס מסך 250 ג'גה 4 ג'יגה זיכרון מצלמה ,בלוטופ' ,קורא טביעות אני קונה את המחשב מחול ורציתי לדעת פרטים ( המחיר שכתבתי כולל הכל אחרי חישוב שלי - חריטה מע"מ וכו') אבל ליתר בטחון אני רוצה לדעת עוד מידע ואם זה לדעתכם כדאי... קודם כל האם זה נכון שצריך לשלם רק מע"מ של 15.5 אחוז על מחשבים ניידים שמביאים מחול? שנית , זה נכון שהאחריות של HP הבינלאומית לגרסה זו לא תקפה בארץ ? במידה והיא לא תקפה בארץ יש אפשרות לשלוח את המחשב לחו"ל לתיקון(על מי יהיו ההוצאות?)? האם כרטיס מסך זה נכלל בבעיתיים של NVIDIA ? והכי חשוב האם לדעתכם זה משתלם בסופו של דבר? תעזרו לי PLZ אני צריך אותו דחוף וגם ככה המשלוח לוקח מלא זמממממממממן , תודה ענקית מראש דוד

• 6 תגובות
    • 714 צפיות
  12. Started by feel,

צרכים : עבודה עם גרפיקה ואנימציות , תוכנות Photoshop , freehand תקציב היה כ- 2500 ש''ח פלוס / מינוס ללא מסך , ללא מקלדת , ללא עכבר , ללא רמקולים , ללא כונן 1.44 ------------------------------------------------------------------------------- מפרט שבניתי : SEMPRON 2600 BULK 754 ----> 350 ¤ GIGABYTE GA-K8NE NFORCE4 754 ----> 515 ¤ SAMSUNG DDR 512MB 400mhz ----> 300 ¤ WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII ----> 370 ¤ GIGABYTE X300SE 128MB DDR 64 BIT TV/DVI BULK PCI-EXPRESS BULK ----> 320 ¤ NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK ----> 290 ¤ COMPUCASE CI-6A19 BLACK ----> 370 סה"כ: ¤ 2515 נעה מחשבים -----------------------------------------------…

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  13. שלום אני עובד בתחום הגרפיקה וברצוני לרכוש מחשב ביתי די פשוט כרגע ,אשר תיהיה לו אופציה לשדרוג בעתיד הדברים החשובים לי הם: מסך dell 22" 2209 מעבד I5 מערכת הפעלה windows 7 יכול להיות אפילו 64BIT זכרון 4 ומעלה כרטיס מסך

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  14. שלום רב, אני מחפש מחשב נייד שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? תוכנות הנדסיות: MATLAB, LABVIEW, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית - פוטושופ קל ). * גודל המסך?לא יודע (15 ?) * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי - אני צריך לקחת אותו ממקום למקום די הרבה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ארוך ככל האפשר - אני עובד הרבה מחוץ למשרד/מעבדה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - מה שמתחבר למקרנים (אני לא יודע איזה חיבור זה) * בלוטות? כדאי אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  15. Started by yoseeff,

שלום לכולם צריך עזרה של הוזלה במחשב / מפרט הספציפי הנ"ל : אני צלם שמתעסק עם עיבוד תמונה / תמונות ( לפעמים גם יותר מאלף תמונות בבת אחת שברצוני שיפתחו ולתקתק ) אין לי צורך במשחקים / תלת מימד או כיוצא בזה , ( אני לא צריך כונן כשיח כי יש לי / יש לי ספק כח 350 אמיתי / יש לי צורב / יש לי מסך ) מה שאומר שנשאר לי לרכוש מעבד , לוח אם , כרטיס מסך , מארז , וזיכרון ( אולי ספק חדש בגלל הרכיבים החדשים ) איזה רכיבים ייעשו את העבודה בצורה חלקה ושותפת ( גם אם אני פותח פוטושופ , פוטושופ לייט רום , ואיי סי די סי ביחד ) לא נכנס ללמה אני פותח אותם ביחד ( יותר נח לי לעבד כל דבר בתוכנה אחרת ) נכנסתי נו ..... בכל אופן אני מאד מכבד את דעתכם של קוראי השאלה/פוסט ואני מוצא עזר רב בידע שלכם זה…

• 9 תגובות
    • 714 צפיות
  16. שלום אני מנסה לעזור לאחי לקנות מחשב ואשמח לעזרתכם. המחשב שלו כבר לא עובד טוב והוא מחפש להחליף למשהו סביר כרגע שיהיה אפשרות לשדרגו יותר מאוחר הפרטים 1. מה התקציב המקסימלי? 1000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כבר יש מסך led 24 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מדי …

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  17. שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המחשב הנייד? ראיתי באחד האתרים מחיר דיי זול יחסית לדגם הזה והייתי רוצה לדעת האם ידוע על אזושהם בעיות ספציפיות בדגם הזה? תודה לכולם. יאיר

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  18. שלום. אני מבקש את עזרתכם, בבחירת מפרט מחשב. ייעודו העיקרי של המחשב. למשחקים עטירי גרפיקה. לדוגמא: Max Payne 3, L.A Noire, Far Cry 3. המסך שלי מציג, ברזולוציה של 1920X1080. הערות: אני רוצה לוח אם, עם מחבר USB 3.0 קדמי. מחשב שיוכל להמשיך לשרת אותי, תקופה סבירה כמובן. במארז, צורב DVD ודיסק קשיח אין לי צורך. בעניין הסכום 3000 ש"ח, זה הערכה שלי למחיר הדרוש לרצון שלי. אני רוצה מחשב שיהיה מספיק חזק, כדי להציג איכות די גבוהה, במשחקים שציינתי למעלה לדוגמא. אם אפשר לחסוך זה טוב, אבל אם צריך קצת יותר אפילו, זה אפשרי. חלק מהמפרט עליו חשבתי הוא: i5 3550 GA-B75-D3V DDR III 1333Mhz 4X2 GB GTX560 Ti 1024MB DDR5, 256Bit Ultra Durable תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 714 צפיות
  19. Started by x-amin,

אהלן חברה.. מקווה שיהיו אנשים שייקראו את הכל למרות שזהל סוג של ארוך,למי שרוצה לדלג יכול להגיע ישירות למפרט שהרכבתי..תודה אז ככה.. בגלל שהמחשב הישן שלי(בן סביבות ה5) קריסות של הכרטיס מסך(תומך VGA בלבד) והזיכרון(לא תומך דיול) בכל פעם שאני מפעיל צייר אז לא נדבר אפילו על עריכת וידאו או 3D סטודיו.. בכל אופן..אני מתכנן לקנות מחשב ולהשאיר תמחשב המעפן הזה לאחותי נקנה כרטיס מסך חדש באיזה 300 שקל כדי להפעיל לה את השש בש חח בקיצור..למה אני צריך תמחשב.. -עריכת וידאו -עריכת 3D העריכות חובבניות...אבל זה סוג של עדיף שהמחשב יירוץ קצת יותר מהר שאני בתוך התוכנות עריכה -משחקים ככה שהמחשב צריך להיות חזק חח.. עכשיו הרכבתי מפרט קטן אבל אני צריך עזרה בקשר אליו..התקציב הוא עד 5K …

• 9 תגובות
    • 714 צפיות
  20. Started by momi2004,

ויכול לספר מנסיונו עם המחשב, כי בינתיים כל מה שמצאתי כאן בפורום זה דעות שמבוססות על שמועות, לא עובדות.

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  21. Started by nirsk1,

רציתי לדעת את דעתכם , קניתי מחשב טוב בעל 8 GB זיכרון ומעבד I7 2600K ובנוסף התקנתי מערכת XP 64 BIT PROFECINAL שאלתי היא מה יותר טוב , המערכת הזאת או 7 של 64 BIT?

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  22. Started by izikjzi,

אהלן כנראה שמצאתי את המפרט למחשב שלי: AMD ATHLON II X3 435 AM3 BOX מקסימום 500 שקל. לוח אם: GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪350 זיכרון: KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪266 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪646 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪115 מארז: COOLERMASTER ELITE 310 SILVER w/o PSU ₪171 ספק כוח: SEASONIC 500W : SS-500ET ₪320-350 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107 דיסק קשיח: SAMSUNG 500GB SATA2 ₪222 ********** לא מצאתי טופס חוות דעת בדקתי בזאפ כל מוצר וזה יוצא 2570 האם כדאי לי ללכת עליו?

• 2 תגובות
    • 714 צפיות
  23. Started by wzeedan,

שלום תביעו דעתכם על המחשב הנ"ל-לא למטרת משחקים. בכלל באחת החנויות (חנות פרטית) המליצו לא לקנות AMD כי המוצרים שלהם מתקלקלים מהר. יש אמת בדברים? http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/AuctionProd.asp?auction_id=1606817 תודה

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  24. אהלן. חבר ביקש ממני מפרט למשחקים. לא מתוכנן OC, שקט מומלץ (ניתן להתפשר, לא חשוב מאוד). למסך 24" (כבר יש - לא לכלול במפרט), ללא ציוד היקפי. 320GB מספיק (אלא אם כן 500 נכנס בתקציב כמובן..) , ולא צריך צורב. אשמח לקבל את עזרתכם, אני בניתי משהו עם E8400, freezer 7 pro, 2GB, WD320aaks, asus p5k, HD4850 CrossFire, NZXT Tempest ,Slincer PCP&COOLING 610W זה בערך מה שהיה... אבל לא יודע מה הולך עם הלוח הזה.. תודה מראש, עודד ב.

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  25. Started by zohar74,

שלום, מחשב לשימוש ביתי/רב תכליתי. מרבית הזמן אני משתמש באינטרנט, וורד. מידי פעם סרטונים/סרטים. לגבי משחקים - אני ממש לא גיימר אבל מידי פעם אני אשמח לשחק משחקים כמו פיפ"א ... אני רוצה לרכוש מסך 22 אינץ' (אשמח גם כאן להמלצה למרות שאני מבין שזה לא הפורום המתאים). תקציב- 2,500 ש"ח פלוס מינוס, ללא מסך. תודה

• 4 תגובות
    • 714 צפיות

דיונים חדשים בפורומים