ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,470 דיונים בפורום זה
-
הי. אני לא מתכוונת לקנות מחשב נייד בקרוב אבל זו אחת האפשרויות לבקש ליומולדת [עוד 3 חודשים ... האפשרות השניה היא קונסולה :smile1:]. בכל מקרה זה מעניין אותי מאוד. שיעבוד חלק ברגע שיש כמה חלונות פתוחים ואנטי ווירוס וכל התוכנות הרגילות שתמיד יש על המחשב. אופיס, כמובן. שאיכות הצבע תיהיה איכותית ברמה גבוהה. [זה הכי חשוב לי]. משחקים - ופה אני רוצה להבהיר ששום משחקים כבדים לא יהיו עליו. יהיו עליו רק משחקים בסגנון של http://www.reflexive.com/, לכן חשוב שהם יעבדו טוב וללא בעיות. אינטרנט. הרבה מקום. והכי הכי חשוב, תמיד רציתי מחשב נייד לבן. [מקלדת לבנה ואם הכל לבן זה עוד יותר טוב] - אני לא מוכנה להתפשר על משהו אחר. ואם מבחוץ הוא מגיע בעוד צבעים חוץ משחור זה עוד יותר טוב. …
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
בזמן האחרון מבקשים ממני כמה אנשים שאני ייעץ במפרטים (בדר"כ אנשים בלי ידע בגרוש במחשבים) הבעיה היא שאף אחד לא מוכן לשים בסביבות ה 5000 אלא רק -45004000 ופה הבעיה ! צריך יעוץ ! מחשב לילד בן 14 (בלי אובר קלוק ) עד 4500 שקל כולל מסך מישהו ? שאלות לפני שתציעו לי מפרט נחמד שייכנס ב 4500 שקל האם ספק גנרי 500 שמגיע עם מארז ב180 שקל יסחוב 1950פרו (7600GT בטוח שכן ...) ? אם לא בעצם במה זה יבוא לידי ביטוי ?.... איך המסך הזה ? (פשוט המחיר TOO GOOD TO BE TRUE ) ....?CMV 945A 19'' אלף שקל . אם אפשר הצעה הכי מהירה , קניה ביום ראשון . תודה.
-
- 6 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכם! אני רוצה לקנות מעבד מסוג AMD 64 ולוח אם.אבל שלא יהיה יקר בצורה מטורפת... יש המלצות?
-
- 8 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום.. אני צריך מפרט ב3.2K אולי קצת יותר.. אפשר להתפשר גג עד 3.5K.. מטרות לאינטרנט +משחקים קצת.. מחשב בייתי בקיצור.. ללא מסך.. ושיהיה גם צורב די וי די.. תודה רבה לכל העוזרים ושבת שלום
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין בכלל 2. מה שימושי המחשב : גיימינג וסרטים בסטרימינג חשוב שיהיה הכי טוב שאפשר לגיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).קונה מסך עם המפרט (כלול במחיר) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מעוניין באיכות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא…
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
אהלן לכולם, התעוררתי היום בבוקר למחשב שחטף נחשול מתח רציני ששרף לגמריי את ספק המתח שלי. קניתי ספק מתח חדש וכרטיס מסך חדש שחשבתי שייפתור את הבעייה אבל עושה רושם שנשרף גם לוח האם על הדרך. אני צריך מפרט לא זול מדיי אבל גם לא ייקר מדיי למחשב שלד חדש שלא יכלול את הפריטים הבאים ששרדו את הנחשול: -פריפריאלים -כרטיס מסך -ספק מתח -דיסק קשיח (אלא אם עלולות להיות בעיות תאימות...הם מלפני כ-3 שנים) -כרטיס קול מטרת המחשב הינו גיימינג ברמה בינונית עד גבוהה. אין לי בעייה גם לחרוג מה-4k שכתבתי בכותרת אבל אשמח למפרט זול ככל הניתן אבל שעדיין יהיה איכותי. תודה רבה מראש,
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1157 1 לוחות אם Gigabyte GA-965P-DS3 Rev 3.3 Conroe Support G965PDS3 ¤ 615 1 מארזים NZXT Apollo No PSU Silver ¤ 404 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W ¤ 415 1 קירור למארז Thermaltake 120mm Red Black Fan A2368 ¤ 37 1 זיכרונות Kingston Original 2GB (2x1GB) DDR2-667Mhz K2G667DC ¤ 443 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤ 307 1 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail ¤ 1635 1 משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1 סה"כ 5018. המפרט מ TMS.co.il למשחקים. לא מתוכנן אוברקלוק. המחשב אמור להחזיק ללא שדרוגים לארבע שנים הקרובות (והכרטיס מסך אולי לשנתיים וחצי)
-
- 10 תגובות
- 721 צפיות
-
-
כיוון שאני בור בנושא החומרה של מחשבים אני מבקש ממכם (המומחים) עזרה. המחשב עצמו בעיקרו ישומש לעבודה גראפית תלת מימדית בתוכנה SOLIDWORKS 2008, הייתי מעוניין במחשב עד 6000ש"ח, אין צורך בדיסקים קשיחים, צורבים, כרטיס קול, ציוד היקפי ומערכת הפעלה. באתר של התוכנה עצמה ניתנת רשימה של כרטיסי מסך המומלצים ואשר נבדקו על-ידם, כמובן שאני סומך יותר עליכם. כמובן אם אקבל עזרה בקבלת מפרט אז כמה תעלה הרכבת המחשב. תודה רבה לעוזרים...
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, הרכבתי לעצמי מפרט למחשב למטרת קולנוע ביתי, ורציתי להתייעץ אם המפרט שבחרתי מתאים? או שאולי הוא חזק מדי למטרה? אשמח לקבל עצות לשינויים במפרט. שמתי לב גם שהמפרטים המומלצים באתר הם בעיקר AMD פרט למפרט החלש ביותר שהוא Intel. מה הסיבה לכך? מה היתרונות של AMD על Intel במערכות קולנוע ביתי? אני לא מתמצא כ"כ ב-AMD ולכן הכנתי מפרט עם מעבד של Intel. מעבד 530 ש"ח Core i3 530, s1156, 4MB, GPU Core, Tray לוח-אם 555 ש"ח H55M-UD2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DP זכרונות 520 = 260 X 2 ש"ח 2 כרטיסי 2GB Kingston במהירות 1333Mhz כונן קשיח 250 ש"ח 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS צורב 110 ש"ח DVD±RW GH22NS x22 Beige SA…
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת: נייד עד 2.5K קצת פירוט: מחשבי ה15" גם לטעמי וגם לטעם מי שהמחשב מיועד לה, כבדים, גדולים ולא הכי ניידים, לכן המחשבה היא למשהו קטן יותר, מה גם שהם חורגים מהתקציב. כמו כן נטבוקים של 10" הם גם לא מציאה, הם פשוט קטנים מדי ולא נוחים במיוחד. סביבות ה12" הוא הכיוון. לפי התקציב ראיתי שני דגמים שנראים מאוד מעניינים (אחלה מפרטים). 1. Asus Eee 1101HA 2. Lenovo IdeaPad S12 ההתלבטות כרגע היא בין שניהם (אלא אם יש לכם משו אחר להציע) השוואה קטנה בניהם: המסך של האסוס טיפה קטן יותר (12.1 נגד 11.6) הרזולוציות (1366x768 לאסוס נגד 1280x800) המעבד של האסוס חלש יותר (1.33GHZ לעומט 1.6) אבל לאסוס יש אופציה לOC עד 1.7 הסוללה של האסוס חזקה יותר (הם טוענים ל9.5 או 11.5 שעות בזמן של…
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבחירת לוח, מעבד, זכרונות, כ. מסך, מארז ללא ספק, קרור למעבד, וכונן קשיח. הכיוונים שלי הם כדלהלן: אני צריך מארז איכותי עם תצוגה של טמפ' מכיוון שהמחשב יעבוד שעות נוספות בהמרות וכו' ולקבל חוות דעת חיצונית על הטמפ' זה חובה (חשבתי על thermaltake svinking va4000bws ) מעבד כפול ליבה נראה לי ה3800 amd יענה על הצרכים (בכל זאת מדובר על הפרשים משמעותיים בינו ל4200) זכרונות 2*512 corsair עם העדפה לcl2 למשחקי oc קלים וביצועים טובים. 250GB 16M 8B BUFFER וכרטיס מסך עד 600 ש"ח תעזרו לי לבחור( אולי 6600) רשמתי לעיל את הכיוונים שלי , לגבי לוח אם האם asus a8n-e מצדיק קניה זהו אשמח לקבל הצעות אציין ואוסיף אני לא אוברקלוקר מטורף אני מעדיף מחשב יציב ומהיר ואמין בסטוק ואולי להו…
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
ערב טוב חברי לפורום, אבקש מכם המלצה לנטבוק לשימושים הבאים: -אינטרנט -אופיס אשמח גם להסבר קצר לכל המלצה, משפט או שניים גם יספיקו. דגש אחד: -אם יש סיכוי שהמחשב קצת נתקע ולא פועל כמה שיותר בדומה למחשב רגיל אנא הדגישו זאת כי אוותר עליו ואקח נייד רגיל כי חשוב לי שיעבוד רציף ללא תקיעות תודה.
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
הי שלום לכולם ... אני מחפש מחשב כבר כמה זמן ולא מצליח להחליט מה אני צריך אז ככה אלה הדרישות ללא oc בכלל רצוי אינטל שההיה שקט לפחות גיגה זיכרון לא מיתכוון לשדרג בשנתיים הקרובות בכלל צריך מחשב כולל הכל (מקלדת סבבה עכבר רמקולים ומסך 19 דק שההיה כמה שיותר טוב במסגרת התקציב) אז ככה שימושים עיקרים שלי הם אינטרט והורדות אבל בעיקרון אני רוצה גם כרטיס מסך כי אחים שלי משחקים לפעממים מכוניות וכל מני דברים אז כרטיס מסך עד 500-600 ההיה מצוין יופיו של המארז לא משנה לי ממש רק שההיה 4 יואס בי מאחור ושתיים מקדימה תודה לכולכם אתם עושים עבודה פצצה פה בפורום
-
- 8 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אהלן, החלטנו לקנות לאחותי הקטנה מחשב. הדרישות שלה, לפחות כרגע, אינן גבוהות וכוללות בעיקר גלישה באינטרנט ומשחקי FLASH או משחקים קטנים (GAMEHOUSE, SNOOD ודברים בסגנון). לכן התוכנית שאותה אני מעוניין לעשות הוא להעביר לה את המחשב של אבא שלי שהמפרט שלו מצורף כאן ולשדרג לו את המחשב. P4 2GHZ ABIT IS7 (848P) 512MB DDR1 בסופו של דבר המפרט שאני צריך הוא בשבילו. הוא גם משתמש במחשב לשם גלישה באינטרנט אך לפעמים משתמש בו לעריכת ווידאו חובבנית. למרות זאת, אני לא מעוניין לקנות לו ציוד יעודי מקצועי לעריכה, וזה יתבסס על המפרט שנרכיב (אם הוא התמודד עד עכשיו עם המפרט הנ"ל לעריכה, כל שיפור הוא שיפור) *עקב נושא ההחלפה בין המחשבים, חלק מהרכיבים שאני צריך וצריכים להיות כלולים בתקציב זה עבור המפר…
-
- 6 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אז אחרי שמונה שנים שאני עובד בבית על נייח מבוסס XP1700 עם חצי גיגה זיכרון הגיע זמן להחליף. חשבתי לשים את הנייח אצל אחותי, ולהשתמש בנייד גם בבית ולסגור עניין. המחשב ישמש לגלישה ברשת, מוזיקה, ושימושים משרדיים קלילים. מה שכן, אני רוצה שיוכל להתחבר לנגן סרטים בHD כמו שצריך, כדי להתחבר ללסידי בחדר. (צריך HDMI) הפלטפורמה היא מסך 15, מכיוון שרוב העבודה על המחשב תיהיה בעיקר בבית נכון לעכשיו. מה שכן, לכל המחשבים היום יש מסך מבריק? אני לא יכול לסבול את זה. יש לפטופים עם מסך מט? מעבר לכך אני לא צריך יכולות עיבוד יוצאות דופן (כמו שאמרתי, אני עובד על מחשב מאוד מאוד ישן ומסתדר יופי..)
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
לאחר ייעוץ (של חברי הפורום) ניגשתי לחנות וביקשתי מחשב עם מפרט (המפורט למטה) נאמר לי כי אין לחנות אפשרות לספק את לוח האם (כפי שנמצא במפרט) והציעו לי אחר באותו במחיר. לוח האם החליפי הוא: GA-K8NF-9 האם עדיף ? (הוא בכלל תומך ב SATAII) אם, לא, מה במחירים דומים כדאי לבקש כך שיתאים לשאר הרכיבים? Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE BOX ABIT - KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 512MB DDR 400MHz V-DATA/TWINMOS/KINGSTONE HITACHI Deskstar 80GB Sata II (WD,MAXTOR או דגם מקביל של) ATI X300-SE PCX 128MB +TV,DVI צורב סטנדרטי (52 32 52) של LG/SAMSUNG HEC Compucase CI-6A19 300W SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
ובבקשה תנסו שיהיה בו את8800GTS320MB תודה ענקית לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
אני מחפש מחפש נייד למשחקים רצוי dell או hp מינימום זיכרון 4gb וארד דיסק מינימום 320gb חשוב שיהיה מחשב חזק
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
חבר שלי קיבל אותו מתנה מתורמים מארה"ב (עקב פציעה מקסאם..) ואין לו דיסקים בכלל! בבקשה תעזרו לי.. וניכנסתי כבר לאתר של HP אבל אני לא יודע איזה דרייבר מדוייק להוריד. תודה לעוזרים והמשך יום טוב (:
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
-
לעבודה עם אופיס ואינטרנט. אני מחפש מחשב תקציבי עם תמורה טובה.
-
- 6 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכם. חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד, הפרמטר הכי חשוב מבחינתו היא - מהירות. חשוב שהמחשב יעלה במהירות, יריץ תוכניות ולא יגמגם. המחשב מיועד לעבודות רגילות (שוטף +) ללא צרכים מיוחדים/גבוהים (גרפיקה וכדומה) הוא נתקל במבצע של Orange, והייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים על המבצע הזה. המבצע בקישור פה: http://www.orange.net.il/isp/19352.html והמפרט של המחשב בקישור פה: (מובא בהמשך לעצלנים בינינו) http://www.orange.net.il/res/ISP/pdf/hp.pdf המפרט המלא: אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט, בהתחשב במחיר. לא לשכוח שהמחיר הזה כולל גם חבילת אינטרנט וגם נתב אלחוטי..
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט, אם יש לכם עצות לשינויים אשמח לקבל, אך אני קונה רק מחנויות הנמצאות בראשון לציון או IQPC, המפרט הוא מTMSFOX, נוח לי מאוד להגיע לשם אשמח רק לדעת אם הוא משתלם. רק שאלה קטנטנה - מישהו יוכל לתת לי פרטים קטנים על הלוח? הבנתי שהחסרונות שלו הוא שהוא MINI ATX, לא יודע אם זה אמור להפריע לי.. הוא לא טוב לOC, אבל סה"כ מחירו זול מאוד ואשמח לדעת אם הוא מומלץ? מעבדים Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8MB LGA1156 BOX ¤1101 לוחות אם Intel BLKDP55WB Socket 1156 For Intel CPU ¤476 מארזים NZXT APOLLO BLACK NO PSU ¤190 ספקי כח SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3 ¤348 זיכרונות Corsair DDR3 4096MB 1333MHZ XMS Dual Channel CL9 i5 ¤499 כוננים קשיחים Western Digital W…
-
- 7 תגובות
- 721 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
היי, התקציב שלי הוא 3500 ש"ח ולכן נראה לי אטרקטיבי. הנה המפרט של Q328 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16151 הוא מגיע ללא מע' הפעלה, אבל יש לי חלונות 7 חוקי שלא מותקן במחשב אחר ושאני יכול להשתמש ולהתקין. Q330 הוא החדש יותר עם מעבד i5 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16150 האם מלבד המעבד יש הבדלים משמעותיים? האם ההבדל במעבד הוא משמעותי? כמו כן שמתי לב שהאחריות היא 12 חודש בראשון לעומת 24 חודשים בשני. אני צריך לבדוק אפשרות הארכת האחריות ומחיר. מה דעתכם? איתי.
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-