עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Tall-Guy,

שלום, לאבא שלי נמאס מהמחשב הישן שלו ומחפש להחליף אותו. כשאני לרוב קונה מחשב, אני הולך ל High-End מאחר ואני משחק הרבה, ולכן אני קצת מבולבל בקשר למפרט שהוא צריך. הוא מחפש מחשב בסביבות ה 1500 ש"ח (סטייה של 200 שקל לפה או לשם תהיה בסדר), והשימוש המרכזי שלו זה גלישה, קצת עבודה ב Office ומדי פעם צפיה בסרטים של עד 720P. עוד דבר, המחשב צריך להגיע מורכב, אז ככה שחשבתי משהו שמגיע מ KSP או Ivory עם אחריות סבירה? (או רשתות אחרות שיש להם מחשביםמוכנים במלאי). תודה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אהלן, הרכבתי מפרט למחשב פשוט לעצמי. השימושים הם אינטרנט, אופיס, עריכת מוזיקה (ברמה בסיסית ביותר), השמעת מוזיקה. אני גר בבאר שבע, לכן הרכבתי את המפרט מהאתר של פנדה (שהבנתי שהם חנות אמינה). Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500AAKS 265 NIS ASUS DVDRW DRW2014BL1T x20 Sata Retail 164 NIS OCZ DDR2 VALUE 1024MB 800MHZ CL5 OCZ2V8001G x2 160 NIS AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5400 2.8Ghz 1Mb BOX AM2 400 NIS Gigabyte GA-MA78GM-S2H ATI® AMD 780G Chipset AM2 Plus 475 NIS Compucase 6K31 Micro Atx Silver Black 300W 270 NIS 195 הרכבה סה"כ - 1929 ש"ח. התבססתי על המפרט המומלץ במדור שלכם. כמו שאתם רואים חרגתי בהרבה, ואני רוצה לצמצם את התקציב ל-1500 ש"ח (אני לא צרי…

3. Started by Black_Citadel,

אהלן חבריקוס ! אני קצת לא מעודכן בעולם החומרה בשנתיים-שלוש האחרונות, ורציתי לשאול מה יהיה המפרט האופטימלי (ללא ציוד היקפי) למשפחה שצריכה מחשב שיריץ יישומים בסיסיים בלבד (אינטרנט בעיקר, מוזיקה וכו'). חשבתי גם לתת להם אפשרות להריץ סרטי HD במידה והם יקנו מתישהו מסך לסלון, כי אני יודע שזה לא סיפור גודל מבחינה חומרתית ותקציבית. אם אפשר לדחוס את התקציב לכיוון ה1200, אני אשמח עוד יותר. תודה רבה רבה

• 1 תגובה
    • 740 צפיות
  4. שלום, הייתי רוצה להתייעץ בנוגע למפרט הבא שהוצע לי ב2000 ש"ח, המחיר נראה לי זול מדי, למרות שהמפרט סביר... אגב, המפרט הוא מחנות זד מחשבים, שאני לא מכיר, אשמח אם מישהו יוכל לחוות דעה על החנות ו/או על המפרט... מארז-כולל ספק450W-יציאות סאונד USB קדמיות 3מאוררים לוח אם-INTEL G31/1333MHZ/ASROCK מעבד-INTEL CORE 2 E7200/2.53/3M-X2/1066MHZ/45NM זיכרון-DDR II 1024MB 800MHZ PC6400 -ליציבות מקסימלית כ.מסך-Intel® Graphics Media Accelerator 3100/358MB כ.רשת-10/100/1000-לניצול מקסימלי של מהירות האינטרנט כ.קול-HIGH DEFINTION AUDIO-מתאים לקולנוע ביתי ד.קשיח-320GB SATA2-7200RPM-W.D/SAMSUNG כונן- S.ATA-DVDRW X22 כולל תוכנת צריבה NERO מסך-LG LCD22-W2242T 1:8000/5MS/DVI תודה!

5. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה- 2K (לא לחרוג מ 3000) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: אינטרנט, Office, הורדות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. אזור ת"א 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבו…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היי, צריך מפרט למחשב מאוד בסיסי (כותרת). רצוי מעבד אינטל, Celeron אני מניח. בלי שום חריגות, מקסימום עד 1,800, אם יש בפחות מתקבל! תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. אהלן לכם ^^ אני מעוניין לקנות מחשב חדש (אחרי ששנים לא עשיתי זאת הגיע הזמן להעיף את העגלה הישנה לפח..). התקציב שלי הוא עד 2500 שקל, ניתן לחרוג עד 2700. השימושים - לרוב שימושים בסיסיים יומיומיים - גלישה, סרטים באינטרנט, אופיס, אבל לפעמים גם - קצת עריכות בפוטושופ, קצת עריכת סאונד (ב-cubase) ודברים כבדים. אני נוטה להעמיס על המחשב שלי, ולכן אני רוצה מעבד וזיכרון חזקים. בנוסף - אני אשמח שיהיה למחשב אופק שדרוג טוב, כלומר - שאני אוכל להוסיף/לשנות חלקים, ושיהיה לוח אם טוב ואיכותי שיתמוך בטכנולוגיות והחיבורים החדשים (למשל - USB 3). אני צריך רק את המחשב והמארז, כל השאר יש לי (מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים). כרטיס מסך בסיסי (לא מובנה) יספיק, ואין צורך בכרטיס סאונד מעבר למה שיש בלוח אם. ה…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום לכולם! בעקבות קניה מוצלחת מאוד שביצעתי לפני חודשיים בעזרתם אני זקוק לעזרתם שוב. אני צריך מפרט למחשב לילדים בגילאים 6-10 שהשימושים שלו בעיקר אינטרנט ועבודות אופיס וכמו כן משחקים ברמה בסיסית פלוס.המחשב צריך להחזיק לפחות 6-7 שנים וצריך להיות עם אמינות גבוהה ועם ציוד היקפי כולל מסך+מקלדת+מדפסת. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לחסוך אבל לא על חשבון איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית,סרטים,משחקים בסיסיים פלוס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד…

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  9. Started by harel_d,

שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב בסיסי (לילדים עד גיל 6) במחיר של עד 1200 ש"ח. שימושי המחשב: * משחקים בסיסיים / לומדות. * גלישה באינטרנט. * סרטים (כולל חיבור לטלויזיה). * אופיס (להורים..). חשוב מאוד! אמינות החומרה - אשמח לקבל המלצות לחומרה שתהיה יציבה נפשית, ככל שניתן במסגרת התקציב. כלומר, העדפה היא על אמינות על חשבון ביצועים (כמובן, לא באופן מופרז). תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by amirn,

מפרט לאחי שימושים - אינטרנט, מסנג'ר, אופיס, פקסים, סרטים רק לפרופורצייה... היום יש לו סלרון 400MHZ... מה דעתכם: 1 AMD Athlon 64 (4000+) (65W) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL 441.79 ש"ח 1 ASUS M2A-VM HDMI (AMD 690G) - mATX 481.25 ש"ח 1 1GB KINGSTON DDR II - 667 - KINGSTON Original 249.07 ש"ח 1 WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II 300.17 ש"ח 1 ASUS DVD-RW 1814BLT LightScribe x18 (Black) - SATA- RETAIL 208.92 ש"ח 1 INTERNAL MODEM 56K - PCI 55.22 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE 307.48 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 172.00 ש"ח סך הכל לתשלום: 2,215.91 ש"ח תודה

• 3 תגובות
    • 622 צפיות
  11. Started by lompy,

הסיפור בקצרה , לקרוב שלי כנראה עומד למות המחשב. מדי כמה זמן הוא מקבל פסים מוזרים על המסך והמחשב נתקע לו. מניסיון שלי זה מעיד על כרטיס מסך תקול. הכרטיס הוא מובנה בלוח ונראה לי שבמוקדם או במאוחר כל הלוח ימות ואין מנוס מלחליף מחשב. המחשב הנוכחי הוא E5700 עם 2 גיגה זיכרון וזה מספיק לו. התבקשתי לעזור אבל אני לא כל כך מעודכן במה משתלם היום לקנות ומקווה שתעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם אפשר אז מעוניין לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט + אופיס א) במידה והמחשב…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. לצערי המחשב הוותיק של ההורים שלי הפסיק לעבוד בצורה תקינה (לוח אם? ספק? דיסק?) והם נואשים למחשב ולכן החליטו שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. הדרישות שלהם מינימליות (אינטרנט/סוליטר) ולמעשה מחשב בן 10 היה מספק אותם, ובכל זאת הם מחפשים משהו אמין, שלא יפסיק לעבוד כל חודשיים שלושה ויחייב אותם לפנות לטכנאי. ניסיתי למצוא את המחשב הזול ביותר האפשרי (פחות או יותר) שקצת חורג מהתקציב, וכדי להוזיל עליות חשבתי להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן, מעבר לציוד ההיקפי. בנוסף להערות על המפרט המצורף (אם יש הערות) יש לי מספר שאלות לגבי שימוש במחשב הישן: 1. ה CD עובד לפי דעתי ואין להם צורך בו מעבר להתקנה הראשונית, ולכן שימוש ב CD המקורי נראה לי פתרון טוב לחריגה מהתקציב. מה שאני לא ממש יודע זה האם החיבורים הש…

• 2 תגובות
    • 681 צפיות
  13. Started by yanive,

אני רוצה לקנות מחשב עד 2,000 שקל בחנויות skypc או tmsfox דיסק קשיח אני לא צריך שקט לא מאוד חשוב לי ואני לא צריך כרטיס מסך,שיהיה כרטיס מסך מובנה חובה (בקרוב קונה מחבר 4870 ב500 שקל יד שנייה אז צריך ספק מתאים) ואם אפשר לעשות OC אבל לא חייב... ואני רוצה מעבד רק של אינטל חריגה של עד 100 שקל בערך... זהו תודה רבה לעוזרים

14. מה דעתכם על המפרט הבא? שימושים - אינטרנט, סרטים (דרך טלוויזיה) ואופיס מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box ¤320 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1215 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI ¤328 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31542 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤305 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL 5-5-5-15 NT ¤189 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-5400PHU2-2GBNT צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤168 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30916 מארז כולל ספק JSP-TECH N-880B 400W ¤185 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=N-880B קרור למעבד GlacialTech Igloo 731…

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  15. שלום בעקבות הפעם הקודמת אני מעוניין בהמלצה למחשב בסיסי הקניה הייתה טובה בסקאיי פי.סי אז הייתי רוצה המלצה למפרט שם (בראשון לציון). דרישות - מה התקציב המקסימלי? 2200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ]לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן[/font] 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - גלישה באינטרנט, הורדת סרטים וצפייה לא במחשב, משחקים קלים ברזולוציה לא גבוהה, אופיס. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא.[/ 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דרוש צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6-7. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אחים שלי אני חייב בדחיפות את המפרט הכי טוב שיש במחיר 6000 ש"ח ושהיה עם מסך אני עוסק בעריכות מוזיקה ולרוב משחק משחקים חדשים..! אז אני חייב את העזרה שלכם .. בתודה שמעון..!

• 6 תגובות
    • 564 צפיות
  17. Started by Davidmag1,

אני רוצה מחשב חזק, רוצה להריץ עליו OC גבוהה וזהו..:-)

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  18. Started by roim85,

אני מעוניין לקנות מחשב נחמד שיוכל לחזיק מעמד מספר שנים וישמש בעיקר לסרטים אינטרנט ולמשחקים מהדור הישן יותר אין צורך במסך אלא רק במחשב. אני מעוניין להרכיב מפרט התואם למחיר ולצרכים ככה שיהיה לי כיוון כללי על איזה מחשב אני אקנה.

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  19. Started by elibegi,

שלום לכולם מחפש מפרט למחשב בסכום של 3500-3999 ש"ח אני לא צריך מסך, צורב DVD והארדיסק ולא ציוד היקפי.(מקלדת עכבר רמקולים מדפסת ושות') משמש בעיקר לתוכנות אופיס ואדובי (אקרובט, פוטושופ וכו') אבל גם מאיה לפעמים... כולל גלישה באינטרנט והורדות של סרטים ומוזיקה. מעבד CONROE אינטל ולוח אם תואם חובה! בגלל זה חיכיתי עד עכשיו תאימות למשחקים בעדיפות נמוכה ביותר. אך שיוכל להחזיק גרפיקה ברמה טובה ואת ויסטה כמובן! אפשרויות לשדרוג רבות ככל שניתן בעתיד. עדיפות למארז שקט מאוד (אם יש דבר כזה וניתן לצפות אותו מראש) ודי חשוב שיהיה במקום שנותן תשלומים (עד 500 ש"ח הבדל לטובת חנות שנותנת תשלומים אפילו שיצא יותר יקר) [move][glow=red,2,300]תודה רבה תודה רבה תודה רבה תודה רבה תו…

• 11 תגובות
    • 789 צפיות
  20. Started by idanpc,

אני מתלבט בין amd ל-intel מה אתם מציעים? ללא מסך

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  21. שלום אנשים אני רוצה לקנות מחשב בתקציב של 5500 ש"ח לא כולל מסך אני מעוניין במחשב חזק כרטיס המסך לא חייב להיות מוגזם יכול להיות סבבה כי אחרי 3 חודשים אני ישים כבר משהו רציני תנו כמה שיותר הצעות אפשריות

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  22. הצרכים של המחשב העתידי הם מרובים עריכה גרפית של תמונות ברזולוציה גבוהה (בעיקר PHOTOSHOP) עריכת סאונד ויצירת מוזיקה (CUBASE) - קיים כרטיס קול חיצוני, השאלה אם נדרש/כדאי גם הוספה של מעבד/יותר זיכרון. עריכת של סרטוני וידאו קצרים עד 10 דקות מכילים אפקטים ומעברים בין קטעי וידאו. וכמובן שיתמוך במשחקים בשביל הכיף (כאלו שהם חדשים בשוק) - אבל לא צריך את הכרטיס הכי טוב בשוק (כי זה יקר) התקציב הוא עד 4000, בהתחשב ששאר הציוד ההיקפי כבר קיים ראיתי מפרט שKSP מציעים ורציתי להתייעץ. מה צריך להחליף ליותר טוב? או שאולי זה בעצם מספיק? אני לא מכירה את כל הרכיבים ואת הטיב שלהם. תודה מראש! דגם מחשב: GMR BEGINNER מעבדי אינטל: Core i5 3450 3.1Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il…

• 29 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. שלום לכולם, צריך עזרה בהרכבת מפרט למחשב שישמש בעיקר להורדה וקידוד סרטים ובקידוד אני מתכוון להמרת סרטים מפורמטים שונים ל-DVD או להפך ובגלל זה אני לא יודע איזה מעבד או כרטיס מסך הוא הכי מתאים למטרות אלו. גם כן אני צריך מסך LCD. - אני לא צריך כ. קול או מערכת רמקולים 5.1 מערכת של 2.1 תספיק. - אני צריך כמה כוננים קשיחים אחד למערכת ההפעלה ואחד או שניים נוספים (הכי גדול במחיר הכי סביר). - מארז באיכות טובה ועיצוב יפה (צבע שחור). - ספק טוב של חברה ידועה שיספיק למערכת הנתונה עם התחשבות לשדרוג עתידי של חלקים כמו כ. מסך או הוספת כ. קשיחים. - שני צורבי DVD רצוי שיהיו SATA (צבע שחור) אחד לפחות שיהיה טוב מאוד בקריאת דיסקים לא רק בצריבה. - המקלדת והעכבר שיהיו אלחוטיים עם עיצוב יפה (צבע …

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  24. Started by ygr,

אני זקוק להמלצה למפרט של מחשב, התקציב המקסימלי הוא 3400-3500, (כאשר הייתי שמח אם לא תהיה חריגה מ- 3500). ייעוד המחשב הוא בעיקר למשחקים, אני רוצה מחשב שיוכל להחזיק משחקים על הגדרות גבוהות. רזולוציה מקסימלית של המסך: 1280X1024. * מאז ומתמיד הייתי נאמן מעבדי Intel, אז אם המעבד הכלול במפרט יהיה מבוסס Intel אז זה יהיה סבבה לגמרי, אם אתם חושבים שיותר משתלם לי AMD, אז הייתי שמח להסבר על ההבדלים. מאיזה חנות כדאי לקנות את המחשב, האם כדאי לקנות מ-KSP או מסקיי פי סי? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  25. שלום לכולם, אתם יכולים בבקשה לפרסם לי מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקים בסכום של כ-1000$ פחות או יותר..ללא צג. מפרט שיהיה בו הכל עד הפריט האחרון, תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים