ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום, ידידה שלי רוצה לרכוש נטבוק לצורך עבודה משרדית (אופיס ואינטרנט) וסרטים (גם HD ) ואולי מעט פוטושופ (לא להגדיל את התקציב עבור הפוטושופ ! הוא לא קריטי) התקציב הוא 560 דולר , בארה"ב גודל מסך - 12 אינץ' (זה הכי גדול לנטבוק נכון?) משקל רצוי - כמה שפחות אבל לא קריטי ולא להוסיף בתקציב עבור הפרט הזה זמן סוללה - כמה שיותר ארוך אבל שוב- לא קריטי ולא להתאמץ בשביל זה. יציאות מיוחדות - HDMI ו DVI בלוטות ? מומלץ 500 GB ואם התקציב מאפשר אז אפילו 1TB צורב DVD - כן אחריות בינלאומית - אין צורך מיוחד שכזה חברה מועדפת ? עדיף דל(אם יש להם נטבוקים בכלל) אבל לא קריטי בכלל. סומך עליכם שתמצאו את ההכי טוב ומומלץ. המון תודה על העזרה !
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לפי התקציב אני מניח שזה יהיה 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI לא* Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כ…
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-
-
מפרט לחבר של חבר... למיטב הבנתי, אילו הדרישות: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח אבל ניתן לחרוג מעט אם יש הצדקה של ממש. עד 4K אבל השאיפה היא בהחלט לכיוון ה-3K במידת האפשר. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עבודות אוניברסיטאיות עם אופיס וכלים סטטיסטים בעיקר, שימוש ביתי, מדיה וגיימינג מזדמן. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. SPSS, EXCEL וכדומה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש יומיומי במסגרת העבודה. חשוב ביצועים טובים - לא חייב להיות ברמת נאסא. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך FHD…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, חפרתי קצת בגוגל ויוטיוב, אחרי כמה סרטונים החלטתי ללכת על הסטאפ הזה: *עריכה: כרטיס המסך שמפורט למטה כבר קיים (ממחשב שמפורק) כך שאני צריך להתאים את הרכיבים (אני מניח שבעיקר מארז) בהתאם. מארז: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SST-SG13 מעבד: Ryzen 5 3600, 3.6 GHz זכרונות: https://www.pccenter.co.il/product/%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%97-corsair-vengeance-lpx-32gb-16x2-ddr4-3600mhz?aff=Zap&aff_a=1 לוח אם: https://www.yahavpc.co.il/product/3320/%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-asus-%D7%93%D7%92%D7%9D-mini-itx-rog-strix-b450-i-gaming-am…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים אני צריך מפרט שמתאים לצורכי משחקים אני יכול להרכיבו לבד אבל אני רוצה את דעתכם תודה.. נ.ב אין צורך בציוד היקפי
-
- 11 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, בתאכלס מדובר על לוח אם, מעבד וזכרונות יש לי היום כרטיס מסך AMD Radeon 7870HD והמטרה העיקרית של המחשב הוא למשחקים, בעיקר BF4 כיום. יש לכם המלצות על לוח אם / מעבד טובים שיעמדו בקצב של המשחק הזה? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לאחי שהשתחרר מהצבא. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט, סרטים, ואולי טיפה למשחקים קלים. מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים. * גודל המסך? "15-17 מעדיף מט * רזולוציית המסך? רזוליציה הכי טובה שאפשר להשיג במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המשקל לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב במיוחד. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות מ- KSP,TMS,IVORY תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 1180 ¤ 1 ABIT AN8 ULTRA 815 ¤ 1 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 1 WD 120GB 7200RPM 8MB JB 475 ¤ 1 GIGABYTE 6600 256MB DDR 128 BIT TV/DVI BULK PCI-EXPRESS 700 ¤ 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 300 ¤ 1 ANTEC SLK3800B 400W 750 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 סה"כ4,700 ש"ח. האם לוח האם וכרטיס המסך עם קירור פאסיבי? מה דעתכם על המארז. האם הוא מספיק שקט? האם כדאי להוסיף זיכרון נוסף זהה?
-
- 9 תגובות
- 660 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד עם צג 15.4, הר דיסק לפחות 120 , Ram לפחות 1gb עם בלוטות', עם מערכת הפעלה ויסטה לא משנה איזו עם אפשר עם כרטיס תקשורת אלחוטית, עם צורבDVD COMBO ואולי גם מצלמה מובנת (לא חייב). המחשב ישמש בעיקר לעבודות (אינטרנט ואופיס) אך הייתי רוצה שיהיה אפשר גם להריץ עליו משחקים כמו Gta וכ'ו עדיף עם סוללה שמספיקה לפחות לשלוש שעות. את המחשב אני רוכש בארה"ב והתקציב הוא עד 850 דולר עדיף פחות. מצאתי כמה מחשבים. http://www.circuitcity.com/ccd/productDetail.do?oid=193565&linkid=j13879814&affiliateid=k111512&mid=dl-115309 הנה עוד אתר של מחשבי ACER אני מחפש מחשב לא יותר מ850 דולר אני מיבא את המחשב מארה"ב http://www.tigerdirect.com/applications/category/category…
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום אני עורך סרטים, (חתונות, אירועים) אני עורך בתוכנות premier ואפטר אפקט, אני מעוניין לקנות מחשב טוב, שיחזיק מעמד , לערוך סרטים של עד שלוש שעות, שיהיה לי נוח ומהיר, ולא יתקע, שהתוכנות יזרמו בו טוב, ואולי שיחיל בתוכו כרטיס עריכה, - אז אם תוכלו להמליץ לי על מפרט כזה. אייל
-
- 7 תגובות
- 761 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי כבר מזדקן, כרטיס המסך התקלקל וגם הספק עושה רעשים של גסיסה קרובה, והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג. מכיוון שזוהי הוצאה לא צפוייה, ואין לי ממש את הכסף לבנות מחשב, אני מגביל את עצמי לעד 2000 ש"ח. אני שומר את המארז, ההרדיסקים [iDE] וכל הציוד ההיקפי למחשב החדש, ולכן אני זקוק למעשה לשילוש הקדוש, לכרטיס מסך ולספק כח חדשים. [לא צריך כוננים אופטיים, יש לי אפשרות צריבה בלפטופ] המחשב נועד למשחקים בסיסיים (או חדשים~ על הגדרות נמוכות; כרגע חשוב לי שיריץ AA2 ו-AA3), אינטרנט ואופיס. [בעקרון גם אולפן ביתי, אבל מכיוון שהעבודה והלימודים לא מאפשרים לי זמן לזה, אז כל מה שיספיק לגיימינג בסיסי יאלץ להספיק גם לאולפן - זה לא המרכיב העיקרי] יש לי 2 מסכים, כך שאני צריך כרטיס מסך כפול…
-
- 5 תגובות
- 698 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים קלים עד בינוניים (SC2, Diablo 3 ). * גודל המסך? - אני לא כ"כ מבין בגדלים, אבל גודל המסך צריך רק להתאים לעבודה סטודנטיאלית בכיתה, לכל שאר הדברים אני אשתמש במסך חיצוני. * משקל רצוי? - כמה שפחות זה יותר טוב, אבל זו לא דרישה מהותית מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - צריך ביום לימודים של 5-6 שעות שכולל שימוש באינטרנט ואופיס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - לא נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם בתור אדם המעורה בשוק המחשבים די טוב רציתי פעם אחת ולתמיד לפתוח דיון בו אשמח לקבל הסברים לגבי פערי המחיר האדירים 10% - 30% בין כלל משווקי המחשבים לרשת המחשבים אי... האם הם פשוט מרווחים פחות , עושים שימוש ברכיבים משומשים\מחודשים או יש להם פטנט שעוד לא עליתי עליו. אשמח לקבל אינפורמציה שתאיר את עיני כצרכן העומד בפני רכישת מחשב מתקדם לצרכים משרדיים והסתקרן לגבי המפרט המצורף בתמונה. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני צריך להרכיב מפרת למחשב תקציב עד 2000 שקלים. שימושים: משחקים בסיסיים (לא חובה כרטיס מסך חזק), Office, סרטים, אינטרנט, WIN7. חשובה לי מאוד אמינות (אני לא רוצה להסתכל פנימה להגיע לחנות בשנתיים שלוש הקרובות). אין צורך ב OS, מקלדת עכבר, מסך ... רצוי מחנות שנמצאת באיזור חיפה. תודה אני
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב DELL נייד, שאחד ממקשי המקלדת בו נהרס (נשבר משהו פנימי במקש, וכעת הוא לא נשאר על התושבת, אלא קופץ החוצה). על אף שבפועל רק נדרש להחליף את המקש החיצוני, נציגות DELL תמחרה את התיקון בתחליף לכל המקלדת בעלות 300 ש"ח. האם מישהו מכיר מקום שיוכל לעשות תיקון נקודתי (בפועל רק צריך מישהו עם חלפים מתאימים) תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני עובד עם קבצים גדולים מאוד , כ 4 גיגה. אשמח לקבל המלצה למפרט חזק לעבודה חלקה ככל האפשר, השימוש הוא פוטושופ בלבד. אין צורך במארז או בהרד דיסקים שאקח מהמחשב הקודם. תודה רבה לעונים
-
- 0 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אי מחפש נייד חזק יחסי מטרתו: היא אינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים הכי חושב שיהיה קל ,לא ממש חייבים כונן של דיסק גודל מסך 12' הכי קטן תודה
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתלבט בין מחשב עם מעבד N550, לבין אחר עם מעבד N570. (הבנתי ששניהם בעלי ליבה כפולה, וההבדל היחיד הוא לא משמעותי , במהירות 1.5G לעומת 1.66G). הסיבה להתלבטות- MSI מציעים מחשב עם N570 במחיר זול יותר מאשר מחשב של ASUS שבו יש רק N550. העניין הוא שלא שמעתי על MSI ויש אותו רק באייבורי, ששמעתי עליה דברים לא טובים. מצד שני גם על ASUS לא שמעתי בהקשר של ניידים, אבל הוא נמכר גם ב-KSP שמהם תמיד יצאתי מרוצה. תודה מראש לכל מי שיכול לעזור, מפני שאני מתכוון לקנות 2 כאלו.
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
-
-
ואולי גם למשחקים ישנים אבל זה לא רלוונטי כל כך... הנה מפרט שהרכבתי, תגידו לי איך הוא: מעבדי AMD Athlon™64 3000+ (S-939) VENICE CORE 940ש"ח לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE K8N51GMF-9 s939, NF4, VGA, PCI-E, SATA II 470ש"ח זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 270ש"ח דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB 465ש"ח מארזים SPL 6102 Black & Silver 270ש"ח SYSTEM ASSEMLY 190 סה"כ 2605 אם יש הצעות יותר טובות, עד 3000 ש"ח.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מעוניין לקנות מחשב לגיימינג קל ומשפחתי עם ווינדוס 10 צפיתי במודעה של מחסני חשמל ומצאתי מחשב עם חומרה דיי טובה, שוב אני אומר רציתי גיימינג קל ולא יקר כלכך בסביבות 2000 שח. המחשב עם חומרה טובה לפיי מה שאני מבין אך אני מפחד שהוא יתחמם מהר מידיי כי הוא במארז קטן ודבר שני אם תוכלו להסתכל עליו ולהגיד לי למשל אם הוא יריץ גיטיאי טוב וכמה FPS בערך תודה לעונים מצרף קישור למחשב שרק לציין הוא בא גם עם הרבה שטח אחסון מערכת הפעלה אז יחסית למחיר ולדרישות שלי לדעתי הוא מתאים אבל המראה מטעה https://www.payngo.co.il/catalog/product/view/id/75125/s/263437/category/104/?refreshed
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שלא יעלה על ה-4500 ש"ח עדיף אפילו פחות. אז ככה.. דרישות מינימליות : מעבד : Core 2 Duo 7400 ומעלה כרטיס מסך : Geforse 7400 ומעלה גודל מסך : 15.4 ומעלה כונן קשיח : 160 ג'יגה ומעלה משקל הנייד ממש לא משנה לי. וזמן הסוללה גם ממש לא משנה לי... המחשב יהיה בעיקר להרצת משחקים קלים וגלישה באינטרנט. מדי פעם אני יירצה לשחק במשחק נחמד אז אני צריך שהוא יריץ לי משחקים לפחות ברמה של COD4... לא אכפת לי מאיכות התצוגה אבל העיקר שהמשחק לא ייתקע לי באמצע... עדיף שיהיה בלי מערכת הפעלה ואם זה אם מערכת הפעלה אז שיהיה XP... המממ... מומלץ שיהיה מ-KSP זה החנות הזאת נמצאת 5 דקות מהבית שלי... אבל כול חנות תיתקבל בברכה מחכה לתגובות.
-
- 4 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב HP DV4 1109EJ ידועה לי הבעיה עם הדרייברים בהתקנת XP התקנתי עליו XP עם דרייברים בתוכו של SATA והכל עובד חלק מצאתי את כל הדרייברים חוץ משל הכרטיס קול שהתקנתי איזה עידכון ולאחריו הוא מצא את הדרייבר של הHD והבעיה שלי שלאחר הפעלה מחדש הדייבר נעלם ונדלקת נורה אדומה של השתקה וכל פעם לאחר העידכון הקול חוזר ונעלם לאחר הפעלה מחדש אשמח לשמוע פיתרון....בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ללימודים - לומד מדעי המחשב. חשוב לי שיהיה מסך גדול (15.6") ומסך מגע. האם המחשב הזה טוב? https://www.amazon.com/gp/product/B08PDJGBDJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AQ14ZPGW8GYC&psc=1
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במסגרת ההיגיון. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מדיה (צפייה בסרטים HD וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר למסך 47 אינץ' FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
תודה מראש לעוזרים. התקציב באיזור ה5000, יכול להיות יותר בשביל מחשב טוב מטרות המחשב: בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים, אך שתהיה גם אפשרות לגיימינג (מעבר למשחקי פלאש כמובן...) * גודל המסך: 15, מבריק או מאט לא משנה * רזולוציית המסך: full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad): אין * משקל רצוי: עדיפות לפחות מ2.5, אבל אסתדר גם עם יותר מזה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: ברור שעדיף כמה שיותר אבל זה שיקול פחות חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...): HDMI * Bluetooth: לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata): לפחות 256 ג'יגה, עדיפות ל512 * כונן אופטי: אין צור…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-