ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, אני מחפשת מחשב חדש. נמאס לי לסחוב על הגב משקולת שמשמשת כמחברת אלקטרונית. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיפה בסביבות ה2000-2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר תוכנות אופיס. אני מניחה שהוא בעיקר ישמש ללימודים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא! 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא חושבת? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, חשוב. אני לא רוצה להיות זו שהמחשב שלה נוהם. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם אפשר להחליף במחשב Netbook דיסק קשיח סטנדרטי של 2.5 אינץ בכונן SSD כאופציה לשדרוג עתידי? תודה
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
מחשב בסביבות ה5K בעיקר לgaming ללא ציוד היקפי. מה דעתכם? http://www.tms.co.il/preview/spec/z357bgx9
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהמשך לדיון המקורי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=361708.0 קיבלתי את T400 שקניתי- P8400 160GB(7200) 2GB - 7417-TRU בינתיים אני מרוצה וממליץ
-
- 5 תגובות
- 738 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב עד 7000 אבל אם יש משהו שבאמת שווה אתזה יכול לחרוג, אבל עדיף כמובן אם יש משהו שזול יותר אז סבבה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שיהיה חזק בעיקר שאוכל להקים מכונות וירטואליות בVMWARE לעבוד עם לפחות 2 במקביל. בנוסף חזק עבור machine learning. וגם גיימינג יכול להיות נחמד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?עדיף שיהיה שקט אבל מוכן להתפשר על זה עבור המחיר.…
-
- 17 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום חברים אבקש את עזרתכם בבנית מפרט מחשב עד 3000 ש"ח. המחשב מיועד לעבודה משרדית- אופיס ,גלישה באינטרנט ,עריכת וידאו , שמיעת מוזיקה. אין צורך במסך , מקלדת ועכבר. תודה
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב כבר בן 12 והגיע הזמן להשתדרג באחד חדש ל-3-4 השנים הקרובות. הרכבתי מפרט בעצמי , מבוסס על FHD , מטרת המחשב משחקים כבדים וסרטים. אשמח לשמוע את חוות דעתכם , והאם כדאי לשדרג את הכרטיס ל2070 SUPER במחשבה על העתיד הרחוק. אוברקלוק מתוכנן. תקציב 8-9K כולל הכל. תודה. נ.ב- האם ניתן בתקציב כזה לשלב מפרט תומך 2K שיריץ משחקים בצורה חלקה ? אם כן אשמח לקבל אחד כזה. במידה ולא אסתפק ב-FHD.
-
- 25 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
לא כולל ציוד היקפי - מסך, מקלדת ועכבר. זה לחבר. חשוב לו מאד שמשחקים ירוצו טוב, לא חייב בגרפיקה מקסימלית + פילטרים. וגם חובה 1 ג'יגה זכרון. X1950 PRO נראה לי המאיץ גרפי הכי המתאים (1200 ש"ח), חוץ מהרכיב הזה הכל פתוח.
-
- 12 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מתלבט בין הדגם 1330 לבין 1320... ההבדל שראיתי הוא שב1330 יש Intel® Core™ 2 Duo Processor וב1320 יש Intel® Core™ Duo Processor מהדור הראשון כאילו. השאלה שלי היא האם ההבדל הוא ממש משמעותי ? אני צריך את המחשב בעיקר ל WORD לאינטרנט,סרטים ומשחקים מידי פעם האם שווה להשקיע את ה400-500 שקל האלו במעבד יותר טוב ? או שעדיף להשקיע אותם בדיסק קשיח או זיכרון ? האם אני אצליח להשתמש בכל מה שהדור 2 של המעבד מציע לי ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
מחפש מפרט של מחשב במחיר של 3000-3500 דחוף!!!!!!!!! בלי מסך בלי צורב או כוננן דיסקים בלי השקעה גדולה בכרטיס קול עכבר או מקלדת השקעה רק ברכיבם העיקריים מעבד לוח אם זיכרון וכרטיס מסך טוב עד טוב מאוד ודיסק קשיח של 120mb תודההההההההההההה!!!!!!
-
- 14 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום הרכבתי מפרט לחבר שלי(אני לא ממש מעודכן אז אני מקווה שיצא לי טוב) לעבודות משרד ואם הוא ירצה אפשרות גם למשחקים המחיר הכולל צריך להיות פחות מ5000 ללא ציוד הקפי זה מה שאני בנתי מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 7837 Raidmax Ninja 918WB Deluxe Black Midi Tower 400W Case 457.00 ₪ 1 457 ₪ 1 9415 Intel Pentium D 3.0GHz 2X2M Cache 925 Dual Core 800MHz 775 Box CPU 860.00 ₪ 1 860 ₪ 2 2443 Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5" FDD 44.00 ₪ 1 44 ₪ 3 6965 Western Digital 200GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 400.00 ₪ 1 400 ₪ 4 9059 ASUS P5B LGA775 Intel 965 DDR2 + 1000 LAN Motherboard 813.00 ₪ 1 813 ₪ 5 9750 Twinmos 512MB DDR-II DDR 800 Memory 369.00 ₪ 2 738 ₪ 6 9469 …
-
- 4 תגובות
- 667 צפיות
-
-
צ'לום לכם, אני צריך לפטופ, אני רוצה להשקיע 6000 שקל (להכל, תיק, עכבר ומה צריך עוד?) אני צריך שהוא יוכל לעשות: 1.פוטושופ 2.סרטונים ביוטיוב (לא צוחק זה חלק מהעבודה שלי ) 3.סרטים בכללי 4.אופיס 5.קפה אמרו לי להיכנס לזאפ, נכנסתי, קיבלתי חום ויצאתי לעשן חום... אז אשמח עם תעזרו לקופי מסכן שרק רוצה לקנות לפטופ, וללכת לדרכו. תודה על טוב לבכם, אליאב, נ.ב אשמח לקבל גם המלצה על מקום לקנות לאפטופ...
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום, ידידה שלי רוצה לרכוש נטבוק לצורך עבודה משרדית (אופיס ואינטרנט) וסרטים (גם HD ) ואולי מעט פוטושופ (לא להגדיל את התקציב עבור הפוטושופ ! הוא לא קריטי) התקציב הוא 560 דולר , בארה"ב גודל מסך - 12 אינץ' (זה הכי גדול לנטבוק נכון?) משקל רצוי - כמה שפחות אבל לא קריטי ולא להוסיף בתקציב עבור הפרט הזה זמן סוללה - כמה שיותר ארוך אבל שוב- לא קריטי ולא להתאמץ בשביל זה. יציאות מיוחדות - HDMI ו DVI בלוטות ? מומלץ 500 GB ואם התקציב מאפשר אז אפילו 1TB צורב DVD - כן אחריות בינלאומית - אין צורך מיוחד שכזה חברה מועדפת ? עדיף דל(אם יש להם נטבוקים בכלל) אבל לא קריטי בכלל. סומך עליכם שתמצאו את ההכי טוב ומומלץ. המון תודה על העזרה !
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ומשחקי ספורט כדוגמת פיפא NBA2K ומנג'ר * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לפי התקציב אני מניח שזה יהיה 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) רק HDMI לא* Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כ…
-
- 0 תגובות
- 923 צפיות
-
-
מפרט לחבר של חבר... למיטב הבנתי, אילו הדרישות: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח אבל ניתן לחרוג מעט אם יש הצדקה של ממש. עד 4K אבל השאיפה היא בהחלט לכיוון ה-3K במידת האפשר. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: עבודות אוניברסיטאיות עם אופיס וכלים סטטיסטים בעיקר, שימוש ביתי, מדיה וגיימינג מזדמן. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. SPSS, EXCEL וכדומה. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש יומיומי במסגרת העבודה. חשוב ביצועים טובים - לא חייב להיות ברמת נאסא. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך FHD…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, חפרתי קצת בגוגל ויוטיוב, אחרי כמה סרטונים החלטתי ללכת על הסטאפ הזה: *עריכה: כרטיס המסך שמפורט למטה כבר קיים (ממחשב שמפורק) כך שאני צריך להתאים את הרכיבים (אני מניח שבעיקר מארז) בהתאם. מארז: https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SST-SG13 מעבד: Ryzen 5 3600, 3.6 GHz זכרונות: https://www.pccenter.co.il/product/%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%97-corsair-vengeance-lpx-32gb-16x2-ddr4-3600mhz?aff=Zap&aff_a=1 לוח אם: https://www.yahavpc.co.il/product/3320/%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%90%D7%9D-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-asus-%D7%93%D7%92%D7%9D-mini-itx-rog-strix-b450-i-gaming-am…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חברים אני צריך מפרט שמתאים לצורכי משחקים אני יכול להרכיבו לבד אבל אני רוצה את דעתכם תודה.. נ.ב אין צורך בציוד היקפי
-
- 11 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, בתאכלס מדובר על לוח אם, מעבד וזכרונות יש לי היום כרטיס מסך AMD Radeon 7870HD והמטרה העיקרית של המחשב הוא למשחקים, בעיקר BF4 כיום. יש לכם המלצות על לוח אם / מעבד טובים שיעמדו בקצב של המשחק הזה? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לאחי שהשתחרר מהצבא. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט, סרטים, ואולי טיפה למשחקים קלים. מטרות המחשב? אינטרנט, סרטים. * גודל המסך? "15-17 מעדיף מט * רזולוציית המסך? רזוליציה הכי טובה שאפשר להשיג במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? המשקל לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשוב במיוחד. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות מ- KSP,TMS,IVORY תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 1180 ¤ 1 ABIT AN8 ULTRA 815 ¤ 1 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 1 WD 120GB 7200RPM 8MB JB 475 ¤ 1 GIGABYTE 6600 256MB DDR 128 BIT TV/DVI BULK PCI-EXPRESS 700 ¤ 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 300 ¤ 1 ANTEC SLK3800B 400W 750 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 סה"כ4,700 ש"ח. האם לוח האם וכרטיס המסך עם קירור פאסיבי? מה דעתכם על המארז. האם הוא מספיק שקט? האם כדאי להוסיף זיכרון נוסף זהה?
-
- 9 תגובות
- 652 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד עם צג 15.4, הר דיסק לפחות 120 , Ram לפחות 1gb עם בלוטות', עם מערכת הפעלה ויסטה לא משנה איזו עם אפשר עם כרטיס תקשורת אלחוטית, עם צורבDVD COMBO ואולי גם מצלמה מובנת (לא חייב). המחשב ישמש בעיקר לעבודות (אינטרנט ואופיס) אך הייתי רוצה שיהיה אפשר גם להריץ עליו משחקים כמו Gta וכ'ו עדיף עם סוללה שמספיקה לפחות לשלוש שעות. את המחשב אני רוכש בארה"ב והתקציב הוא עד 850 דולר עדיף פחות. מצאתי כמה מחשבים. http://www.circuitcity.com/ccd/productDetail.do?oid=193565&linkid=j13879814&affiliateid=k111512&mid=dl-115309 הנה עוד אתר של מחשבי ACER אני מחפש מחשב לא יותר מ850 דולר אני מיבא את המחשב מארה"ב http://www.tigerdirect.com/applications/category/category…
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום אני עורך סרטים, (חתונות, אירועים) אני עורך בתוכנות premier ואפטר אפקט, אני מעוניין לקנות מחשב טוב, שיחזיק מעמד , לערוך סרטים של עד שלוש שעות, שיהיה לי נוח ומהיר, ולא יתקע, שהתוכנות יזרמו בו טוב, ואולי שיחיל בתוכו כרטיס עריכה, - אז אם תוכלו להמליץ לי על מפרט כזה. אייל
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי כבר מזדקן, כרטיס המסך התקלקל וגם הספק עושה רעשים של גסיסה קרובה, והחלטתי שהגיע הזמן לשדרג. מכיוון שזוהי הוצאה לא צפוייה, ואין לי ממש את הכסף לבנות מחשב, אני מגביל את עצמי לעד 2000 ש"ח. אני שומר את המארז, ההרדיסקים [iDE] וכל הציוד ההיקפי למחשב החדש, ולכן אני זקוק למעשה לשילוש הקדוש, לכרטיס מסך ולספק כח חדשים. [לא צריך כוננים אופטיים, יש לי אפשרות צריבה בלפטופ] המחשב נועד למשחקים בסיסיים (או חדשים~ על הגדרות נמוכות; כרגע חשוב לי שיריץ AA2 ו-AA3), אינטרנט ואופיס. [בעקרון גם אולפן ביתי, אבל מכיוון שהעבודה והלימודים לא מאפשרים לי זמן לזה, אז כל מה שיספיק לגיימינג בסיסי יאלץ להספיק גם לאולפן - זה לא המרכיב העיקרי] יש לי 2 מסכים, כך שאני צריך כרטיס מסך כפול…
-
- 5 תגובות
- 694 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים קלים עד בינוניים (SC2, Diablo 3 ). * גודל המסך? - אני לא כ"כ מבין בגדלים, אבל גודל המסך צריך רק להתאים לעבודה סטודנטיאלית בכיתה, לכל שאר הדברים אני אשתמש במסך חיצוני. * משקל רצוי? - כמה שפחות זה יותר טוב, אבל זו לא דרישה מהותית מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - צריך ביום לימודים של 5-6 שעות שכולל שימוש באינטרנט ואופיס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - לא נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכולם בתור אדם המעורה בשוק המחשבים די טוב רציתי פעם אחת ולתמיד לפתוח דיון בו אשמח לקבל הסברים לגבי פערי המחיר האדירים 10% - 30% בין כלל משווקי המחשבים לרשת המחשבים אי... האם הם פשוט מרווחים פחות , עושים שימוש ברכיבים משומשים\מחודשים או יש להם פטנט שעוד לא עליתי עליו. אשמח לקבל אינפורמציה שתאיר את עיני כצרכן העומד בפני רכישת מחשב מתקדם לצרכים משרדיים והסתקרן לגבי המפרט המצורף בתמונה. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-