ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחר חיפוש, החלטתי שאני אלך על ה E6400. עכשיו מה שנשאר לי זה הקונפיגורציה המדוייקת ולכן רציתי לשאול אתכם לגבי כמה נושאים. קודם כל נתחיל במעבד, מה ההבדל בין P8400 ל P8600? ראיתי שה8600 עולה אותו הדבר ללא תוספת מחיר, איך זה הגיוני? איזה מעבד נחשב יותר טוב מבחינת סוללה-ביצועים? אני אישית לא חושב שאני צריך מעבד יותר טוב מזה, אבל סתם לשאול, מה אתם חושבים על המעבד? הוא יספיק לעבודות של תכנות ו VISUAL STUDIO? אחת ולתמיד, מה ההבדל בין כרטיס מסך 4500HD מובנה לבין ה NVIDIA NVS 160? אז הבנתי שהNVIDIA יכול לנגן 1080P והמובנה רק 720P, וחוץ מהעובדה שאחד מבונה אז זה SHARED MEMORY, האם יש עוד הבדל? האם יש הבדל בצריכת הסוללה? כמה בערך? האם יש הבדל בביצועים? (לא שאכפת לי ממשחקי…
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, בהמשך לחיפושי אחר מחשב נייד, אני מתכנן לקנות בארץ את Asus N550JK-CN065H שעונה על רוב צרכי, מלבד כונן SSD. לפי מה שהבנתי מהמלצות פה בפורום, אמור להיות קל להחליף את כונן הדיסקים בSSD במחשב הזה. כמה שאלות בנוגע לזה: 1. האם זה יסיר את האחריות על המחשב (במידה ואעשה את זה בעצמי)? 2. צריך מתאם מיוחד בשביל שהכונן ישב במקום הצורב? 3. מהירות הכתיבה/קריאה לא תפגע אם הSSD ישב בסלוט של הצורב? 4. אולי כדאי בכלל להחליף את הHDD ב SDD, ולשים את ה HDD במקום הצורב? כמוכן, אשמח להמלצה על כונן SSD בגודל 256GB, ועל האביזרים הנלווים (מתאם לכונן אם צריך, וקייס USB לצורב). אשמח גם לחוות דעת על החנות "מגה מחסני מחשב"' ממנה אני מתכנן לקנות את המחשב: http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%…
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קודם כל אני אפתח בשאלה שהעסיקה אותי אחרי שיטוט בזאפ: בתכלס, יש הבדל בין טאבלט עם כיסוי מקלדת ללפטופ שמסך המגע שלו מתנתק ופועל כעצמאי ? אחרי חיפוש ארוך ברשת הבנתי שאני כבר ממש לא מעודכן בחומרה של היום, ורציתי לשמוע את דעתכם. מה שחשוב לי : 1. מטרות המחשב - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ב1080p למסך גדול (שימוש בKODI או פופקורן) 2. מקלדת פיזית בשביל מיילים, גלישה נוחה יותר באינטרנט והתעסקות כללית של מחשב, דברים שלא נוח לעשות בטאבלט או בסלולרי. 3. ווינדוס, בתכלס אני מבין שלגלישה באינטרנט ומולטימדיה אולי אנדרואיד יהיה יותר טוב אבל אני מעדיף מחשב שהוא יותר לפטופ מטאבלט, כלומר שאני אוכל לשים אותו על שולחן העבודה ולגלוש בסבבה ובכיף, וכשאני על הספה בסלון או כשאני רוצה לחבר אותו…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל בעוד כשלושה חודשים לימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה הפתוחה. כיום יש לי מחשב נייח בעל: מעבד I5-6500 8GB ראם SSD 500 GB GTX 1060 6GB. ומעניין אותי לדעת האם אני חייב להחזיק מחשב נייד בשיעורים(או האם זה יתרום בצורה כלשהי). אני שואל עכשיו משום שבקרוב אימי טסה לחול ואני אוכל לבקש ממנה להביא לי בחזור במידת הצורך.
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מזה אומר: 3 שנים באתר הלקוח ע"י מעבדות DELL ישראל, זה אומר שבמקרה של תקלה צריך להגיע למעבדות שלהם? איפה יש רשימה של המעבדות שלהם או מישהו יודע היכן יש נכון לעכשיו?
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
תודה לכל העוזרים, מצטער מראש על הבורות. אני מצייר ומעצב ופתוח לדברים חדשים ולכן אצטרך מחשב חזק.1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית דו מימיד ותלת מימד בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי למיניהן והייתי רוצה גם לעבוד עם תלת מימד כמו מאיה וכו'... אומנם אני עובד בעיקר למטרת הנאה כרגע, אבל אני עובד בפורמטים ממש ממש גדולים בפוטושופ וכמו כן אני מתפרנס מזה מידי פעם ולכן כן, זמן שווה כסף. ואני עובד המון המון על ה…
-
- 31 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי חברה, אני רוצה לקנות מחשב נייד שמיועד בעיקר לעבודה משרדית, אבל שאם ארצה לשחק עליו Counter Strike לדוגמא, הוא לא יגיד לי לא. ראיתי את ההצעה שיש ל NEWRON באתר שלהם ואני רוצה לקבל את חוות דעתכם. הנייד הוא מדגם NEWRON Eximus 360XP מעבד - Mobile Intel Pentium 4 לוח אם - Intel 885m מסך - 14.1 TFT זיכרון - 256MB PC2100 דיסק קשיח - 30GB 5400rpm כרטיס קול - AC97 onboard כרטיס מסך - מובנה כרטיס רשת כרטיס רשת אלחוטי 802.11b מודם כונן COMBO יציאות שונות (USB 2.0 x 2, TV out ,FireWire) המחיר עומד על 6985 ש"ח. ניתן לראות את המוצר בקישור הבא: http://www.sinapsa.com/sites/eim/item.asp?item=3470 אם יש לכם איזו שהיא הצעה טובה יותר באותו מחיר או אילו היסתיגויות מNEWRON , תשתפו אותי ב…
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי למחשב הוא 9000 ש"ח רצוי לחסוך 2. השימוש של המחשב הוא משחקים כמו football manager world of warcraft simcity 5 וגם משחקים חדשים שיצאו בעתיד שימוש רציף בתוכנות של מוסיקה כגון ווינאמפ ותוכנות הודרה כגון utorrent חיבור הכרטיס מסך ל 2 מסכים שאחד זה טלווזיה 3D לצפייה בסרטי 3D דרך המחשב חשוב לי שהמחשב ירוץ חלק תוך כדי שעובד ברקע אקספולורר פתוח תוכנות הורדה ומשחקים 3.אין צורך בציוד היקפי 4.אין צורך לא בכרטיס קול ולא בארדיסק 5.חשיבות השקט של המחשב היא בין 7 ל 10 6.OC מתוכנן בעתיד 7.יש צורך לכלול במפרט ווינדוס 8 64 ביט 8.הכוונה שלי היא לרכוש את המחשב מרשת KSP באשדוד 9.רוצה מחשב חזק שלא יצטרך שדרוג בקרוב זה המפרט הלא מאוזן שהרכבתי אשמח שתתכנו וגם תסבירו …
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
תראו חברה אחי כל מה שכתבתם לי באשכול הקודם שפתחתי בנושא החלטתי לגרד עוד אלפייה והחלטתי שזה יכלול מסך. אני ישתמש במחשב בעיקר למשחקים. אני רוצה את הכרטיס מסך שאפשר יהיה לחבר לטלוויזיה. חבר שלי אמר לי משהוא אל הלוח אם לא יודע בידיוק לא מבין הרבה אבל הוא אמר שאפשר יהיה לחבר אליו 2 כרטיסי מסך או יותר. ושיכלול כבל לחיבור לטלוויזיה. והנה הדגם של המסך שיש לי אם הוא טוב לכרטיס חדש אז שלה יכלול מסך: SAMSUNG SyncMaster 793 DF
-
- 28 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לום חברה 1. מה התקציב המקסימאלי? = 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? = אם אפשר להשיג את מה שאני צריך ולשמור על אותו כוח ,בפחות אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? =תוספת של עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? =משחקים,אינטרנט,צפייה בסרטים, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). = אני לא מתעסק עם תוכנות גרפיות כאלה ואחרות מקסימום הצייר הישן של ווינדוס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: * אני לא גיימר כבד אני משחק מדי פעם במשחקי רשת בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. = משחקים כמו באטלפיילד החדש ובכלל שהמח…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחשב למשחקים סופרכבדים + מסך, ללא ציוד היקפי וללא OC תקציב 8K... אני רואה מארז יפה אך שקט מאוד, מסך אני רוצה בסביבות ה-22 אינצ' ואני רוצה מרובע ליבות, אני אחד שלא עושה OC ולא משדרג והמחשב אמור להחזיק משהו כמו 4 שנים. תודה מראש!
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש לצורך גיימינג 1. מה התקציב המקסימאלי? כ4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וצפייה בסדרות וסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. World of Warcraft : Wrath of the lich king & Cataclysm -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980*1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
איך המחשב הנייד הזה? הוא טוב תכלס? הנה מפרט שלו מהמבצע של בזק: http://laptop.bezeq.co.il/ItemDetails.asp?id=9 תודה למי שיענה
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב לפני שאני מתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב / הנדסת תוכנה תקציב כ 1800-1600 ראיתי http://ksp.co.il/?uin=19412 האם הוא יספיק? מעבד 2.4 ו 4 גיגה זיכרון? יש עוד מחשב שאני מתלבט לגביו שהוא חלש טיפה יותר http://ksp.co.il/?uin=18099 2 גיגה זיכון ו 1.8 מעבד אשמח לדעת האם הראשון יספיק לי ומה בעצם הדרישות מהמחשב בתארים האלו? האם בונים עליו תוכנות שדורשות מחשב חזק יותר?, הבנתי שהבעיה אם כבר צריך להיות כאשר אתכנת ב C#, אז האם הראשון יספיק ל C #? או שאולי כדאי לקנות משהו קל יותר וקטן יותר? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום הרכבתי לי מחשב בסקייפיסי ורציתי את עדתכם עליו. בכוונה לקחתי כ.מסך ומארז כאלו כיוון שהשקט מאוד מאוד מאוד חשוב לי. אני לא מתכנן OC ורציתי לדעת אם כדאי לי להחליף לזיכרונות CL4... המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤532 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤541 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL5 ¤530 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GTS 512MB PCIe ¤1805 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?p…
-
- 36 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שהורכב לצורך משחקים בין היתר. (KSP אילת) דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus B85M-E LGA1150, Intel B85, DDR3 1600 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 280X DUAL-X BOOST OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Barracuda Sata III ST1000DM003 1 כונני SSD: כונן קשיח Sandisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: …
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 17,700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידיאו + קצת תלת מימד בתוכנות הבאות : after effects , premiere , photoshop , maya , cinema 4d א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל מה שציינתי לצורך פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בכל הציוד היקפי מקלדת , עכבר , רמקולים אשמח להמלצות . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
נייד קומפקטי לגיימינג מזדמן בדרכים , להזמנה מהארץ או מחו"ל: מסך מט ורצוי מאוד גם שהגוף יהיה מט ( כדי שיהיה אפשר להשתמש בו גם בחוץ ,עם כמה שפחות החזרי אור ) גודל מינימאלי 10 ומקסימלי 11.6 ( ואם אין ברירה ,אז גם 12 -13 במאמץ ) משקל עד 1.5 קילו מעבד כפול ליבה בתדר 1.6 לפחות רצוי כרטיס מסך חזק יותר כמו m620 או g7570 זמן עבודה של לפחות 5 שעות עם WIFI סוללה מתפרקת כך שאפשר בקלות להחליף לסוללה רזרבית . אשמח לקבל המלצות
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
רציתי לקבל התרשמות על זמן מומלץ לקניית מחשב נייד למטרת לימודים. האם לחכות לBF? בשנה שעברה זכור לי כי ההנחות המשמעותיות היו על מחשבי גיימינג ולכן זה לא רלוונטי. או שאלי אמור לצאת דור חדש של מעבדים וכו'. תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LOL, CS:GO וכו', אבל פתוח להתנסות במשחקים חדשים ואף כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום . אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה טוב למשחקים ויריץ אותם בצורה הטובה ביותר בהתאם לתקציב + מסך של 22 או 21 התקציב הוא בסביבות 4000 אך לא בחריגה קיצונית שהמחשב ימצא את התקציב ויהיה טוב למשחקים וסרטים ושיבצע פעולות בצורה הטובה ביותר בהתאם לתקציב ושהמסך יהיה טוב למשחקים ולסרטים בגודל של 21 או 22 אינץ' רצוי מאוד חנויות מאזור ראשון לציון גג בתל אביב .. אם מישהו יוכל להביא לי מפרט טוב אני יודה לו מאוד ! תודה רבה!
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
הנה מ LOGIC PC. זה מה שהרכבתי: 0 4467 Compucase 6920 (Hec 400LDT) Full ATX Case 551.98 ¤ 1 551.98 ¤ 1 5028 LG DVD-R/RW+-R/RW GSA4120BB Black 12x8x14x16x32 520.98 ¤ 1 520.98 ¤ 2 4040 AMD Athlon 64 3200+ Tray CPU 1480.05 ¤ 1 1480.05 ¤ 3 2428 Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD 236.81 ¤ 1 236.81 ¤ 4 4087 LG 16/48 Bulk Black DVD-ROM 177.61 ¤ 1 177.61 ¤ 5 2443 Citizen/Sony Black 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 6 3846 Maxtor 160GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 633.46 ¤ 1 633.46 ¤ 7 4251 Gigabyte GA-K8NSNXP nForce3 250 Motherboard 1142.60 ¤ 1 1142.6 ¤ 8 2368 Twinmos 512MB DDR 3200 w/Ultra Coated Memory 640.03 ¤ 2 1280.06 ¤ 9 2827 Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound …
-
- 33 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מצטער מאוד על פתיחת הנושא החדש . היום בשעות הצהריים אני נוסע לIQPC לרכוש את המחשב החדש שלי בעזרת השם . רציתי רק התייעצות אחרונה ולקבל תמונה יותר גדולה על המפרט כי בנושא הקודם ממש לא קיבלתי את זה . אני מבקש רק לעבור חלק חלק ולהבין את דעתכם זה מאוד מאוד חשוב לי . המפרט הזה יתחבר למסך T260HD ואני מעוניין לשחק על הגדרות HIGH - VERY HIGH . ( אין לי מושג אם הHD4890 יספיק לדרישות שלי אני ממש חייב יעוץ דחוף לגבי זה ) למעבד אני הולך לעשות OC אני מקווה להגיע איתו ל4.0GHZ בערך אתם חושבים שהרכיבים מקוררים מספיק ? אני מקווה שתגיבו מהר ככל האפשר כי אני לחוץ בזמן . מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1531 לוח אם: ASUS P6…
-
- 43 תגובות
- 2.5k צפיות
-