ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לרכוש מחשב עסקי בכ 1000-1200 דולר. (בארה"ב, מביאים לי) אחרי טיפה קריאה ובירורים, אני מתלבט בין שני דגמים. אני ישמח אם תעזרו לי להחליט, Lenovo Thinkpad מול Dell Latitude, מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד ? הדרישות שלי מהמחשב: ניידות - משקל נמוך. (מסך 14' מספיק לי) מסך מט, ונוח לקריאה. (המחשב ישמש לקריאה ולכתיבה בעיקר) יציאת HDMI צורב DVD סוללה ל 4 שעות ומעלה. (עדיפות לכמה שיותר) דיסק קשיח - 250GB כרטיס מסך - לא חשוב. המחשב לא ישמש למשחקים או לצפיה בסרטים. מקלדת נוחה להקלדה. בנוגע למעבד - אני חושב ש i5 יספיק. (תקנו אותי אם אני טועה...)
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוקל לקנות דגם מחודש של HP spectre x360. אשמח לקבל דיעות בנושא, והאם כדאי לקנות מחשב refurbished.
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. יתכן שאקנה מחשב בתחילת\אמצע חודש ספטמבר (משכורת...), מכיוון שהמחשב הנוכחי "מושבת". במידה ולא תהיה לי סבלנות, אני אקנה מחשב "צנוע" ב-4,000. במידה וכן תהיה לי סבלנות אני אחכה עוד חודש ואקנה אחד ב-6,000 ש"ח לערך. בכל אופן, אם זה אפשרי, אבקש מכם להכין לי בבקשה מפרט למחשב שמיועד בעיקר למשחקי מחשב ב-4,000 ש"ח. אני לא מעוניין ברמקולים, עכבר, מקלדת, מסך, וגם לא כוננים אופטיים (צורב DVD, CD-ROM וכו'). רק מחשב, נטו. העיקר שיהיו מעבד, כרטיס מסך, וזכרונות חזקים עד כמה שהתקציב מאפשר, תודה. עריכה: בקשר לנושא קצת שונה אך קשור... אני גר במרכז, ואני מחפש חנות זולה ואמינה. החנות הנוכחית ממנה אני מתכנן לבצע את הרכישה היא KSP, ממוקמת באיזור התעשייה החדש בראשל"צ, ודווקא יש לי התנסויות ע…
-
- 31 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3000 ש"ח חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צריכת תוכן באינטרנט , חשוב שיהיה איכות טובה לצפייה באיכות HD 4k או FULL HD כמה שיותר תמונה איכותית במגבלת התקציב , שיוכל להתחבר בכבל HDMI לטלווזיה (בקושי יהיה שימוש במסך המובנה) מבחינת עבודה משרדית עם המחשב הנייד word,excel וכו , משחקים לא כזה משנה אבל שיהיה אופציה להריץ משחקים של blizzard לדוגמא. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מחשב נייד לאמא שלי, כאשר כל השימוש שלה מסתכם בגלישה באינטרנט (ובעזרת השם אולי היא תסכים גם להתחיל להוריד סדרות/סרטים מהאינטרנט ולהפסיק את השימוש בכל הכבלים) ועבודות מינוריות ביישומי אופיס. שיהיה עם מסך בגודל של 15 אינץ'. חיי הסוללה והמשקל לא משנים. כן משנה שיהיה אפשרות לשדרוג כונן SSD ועדיפות למחשב שבא עם מערכת הפעלה (למרות שאפשר גם בלי). תודה לעוזרים * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (בעיקר) וצפייה בסרטים (בתקווה) * גודל המסך: כ-15 אינץ' * רזולוציית המסך: שלא יהיה מתחת ל-1366x768 * דרישות מיוחדות: אין * משקל רצוי: לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שתהיה יציאת HDMI * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
נייד קומפקטי לגיימינג מזדמן בדרכים , להזמנה מהארץ או מחו"ל: מסך מט ורצוי מאוד גם שהגוף יהיה מט ( כדי שיהיה אפשר להשתמש בו גם בחוץ ,עם כמה שפחות החזרי אור ) גודל מינימאלי 10 ומקסימלי 11.6 ( ואם אין ברירה ,אז גם 12 -13 במאמץ ) משקל עד 1.5 קילו מעבד כפול ליבה בתדר 1.6 לפחות רצוי כרטיס מסך חזק יותר כמו m620 או g7570 זמן עבודה של לפחות 5 שעות עם WIFI סוללה מתפרקת כך שאפשר בקלות להחליף לסוללה רזרבית . אשמח לקבל המלצות
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בבערך 3500 ש"ח. שמתי לב שבמחיר הזה יש מפרט שהרבה ממליצים עליו מ-TMS. (התמונה התחתונה) העניין הוא שאני מעדיף לקנות מחשב מחנות קרובה אליי כמו KSP. יצרתי מפרט דומה ורציתי לדעת אם הוא בסדר. (התמונה העליונה) לגבי המפרט, כדי לא לחרוג במחיר ירדתי ל-270X ואין לי צורך בצורב. מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח, אפשר לחרוג ב5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, פיתוח 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בדיסק מכני (רק SSD) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? המחשב יהיה בחדר שינה, השקט חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני כבר יומיים עוקב אחר נושאי הפורום השונים שהועלו בפורום הנפלא הזה לאחרונה ורציתי לתת מילה טובה לאנשים שיודעים ורוצים לעזור מכל הלב. המשיכו כך... אם ניתן אשמח לקבל גם עזרה בנוגע למחשב נייד שאני מחפש כבר חודש. שמי חיים ואני מוכר עצמאי באנטרנט של מוצרים תעשייתיים לחו"ל. אני מחפש מחשב נייד ונוח ביותר ושלא אצטרך לאמץ את העיניים שלי יותר מדי. העבודה שלי על המחשב תהיה רק באינטרנט, אופיס וקצת פוטושופ, אך ארצה להשקיע במחשב שגם ייראה טוב, דגם חדש יחסית ו... מסך טוב וגדול אם אפשר(14" ומעלה) עם רזולוצייה טובה סוללה רצינית+טעינה מהירה כרטיס מסך בינוני ומעלה מעבד טוב משקל ממוצע של 2KG כמובן מערכת הפעלה נוחה חשובה לי מאד האחריות לתקופה ארוכה, לכן אקנה רק בארץ ולא אתנגד לפינו…
-
- 24 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS 3 BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא…
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5,450 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה מה שימושי המחשב: עריכה גראפית / עריכת ווידיאו לא כבדה / תכנות במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: Adobe: Photoshop - Illustrator - Lightroom / Sony Vegas מהי הרזולוציה הטבעית: 1920x1080 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? לא גבוהות במיוחד אך לא נמוכות במיוחד מתי מתוכננת קניית המחשב?: עוד שבועיים הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב מיועד בעיקר לעריכה גראפית/ווי…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב לכולם. לאחרונה קיבלתי אישור בעבודה לרכישת מחשב חדש אשר ישמש אותי להכנת מדריכי וידאו בפרימייר פרו (על איכות HDR) וכן ישמש לעריכה גראפית בתוכנות פוטושופ,אילוסטרייטור וקורל דרואו. אשמח לקבל הכוונה ע"מ לעשות רכישה יעילה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ושאר תוכנות עריכה שפירטתי בשימוש על בסיס יומי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבדוק זיכרונות ורציתי לדעת האם ישנם הבדלים מהותיים בין זיכרונות של 2400 MHz ל-2666MHz ? כמו כן מהם ההבדלים בין Single Rate ל-Dual Rate ? והאם צריך לקחת סטיק 1 של 16GB או 2X8 ?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב גיימינג רציני פלוס מסך בלי מקלדת וכל השטויות האלה מחשב ומסך נטו מסך אני רוצה 22 אינץ' אני רוצה שהמפרט יכלול גם כרטיס קול רציני של 5.1 אני חושב שאני ילך על 4 ג'גה ראם ככה שזה יהיה kit של corssair כרגע אני מתכנן להתקין עליו אקס פי אבל בעתיד אני יתקין עליו ווינדוס 7 שהוא יצא מבטא. תודה על העזרה
-
- 38 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אנשים, אז כמו שכתוב בכותרת אני מחפש מחשב נייד ללימודים (הנדסת מכונות) עבודה באינטרנט ואופיס בעיקר. חשבתי על מסך 12 עד 14 אינץ'. מה שחשוב לי זה שהוא שיהיה בעל עיצוב נוח לשימוש, לא שוקל יותר מ-2 קילו, יציאת HDMI למסך LCD, ושהסוללה תספיק ללפחות 3 שעות עבודה. אני לא ממש מבין גדול בניידים אבל קראתי על EeePC 1201N של אסוס שלפי המפרט והמחיר נראה טוב למדי. אולי אתם ממליצים בכלל על דגמים אחרים בגדלים 13 או 14 שמתאימים לדרישות שלי?
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, ביקשתי כאן עזרה בבניית מפרט לפני כשבוע אך עכשיו לאחר ירידת המחירים של AMD, לא חובה מפרט מבוסס CONROE, ואני פשוט מעדיף את המפרט שיתן לי את הביצועים הטובים ביותר(גם במשחקים וגם בישומי מחשב...). המחשב גם צריך לכלול ציוד היקפי... אין שום תכנון לאוברקלוק, אז אני מקווה שלא תשימו רכיבי מחשב שמיועדים לאוברקלוק(אלא אם כן ניתן לשים את המעבד במהירות ב50-30 אחוז יותר גבוהה בלי להסתכן בכלל ובלי לבדוק כלום, אבל אני בספק שמישהו כאן יכול להבטיח שניתן לעשות כזה דבר...) אז אני רוצה מקסימום ביצועים בסטוק. מאד חשוב לי גם שהמחשב יהיה יחסית שקט... אם אפשר. אבל לא צריך להשתגע עם קירור מים זה המפרט שהוצע לי: מזיגזאג מחשבים : 1 Intel Core 2 Duo 6300 - 1.86 GHz - 2MB cache - 65W - LGA…
-
- 40 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעוניין לקנות עוד מחשב בסכום של כ5000 ש"ח ושיהיה מיועד רק לOC אני רוצה שכל דבר שאפשרי לעשות לו אוברקלוק שאני אעשה ושיהיה חלק טוב כדי שזה גם יעבוד כמו שצריך....!!! אז בבקשה כתבו לי את המפרט שאתם ממליצים ב5000 ש"ח שהכי טוב לOC. תודה מראש, orrm
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בני דודים שלי קונים מחשב חדש והם קיבלו הצעה, אתם יכולים להציע דברים לשיפור ? מעבד- P4 1.7 Ghz לוח אם- ELITE PV4AXS2 DDR מארז- MIDI P4 SUPER כונן דיסקטים- FDD 1.44 זיכרון- 128MB DDR דיסק קשיח- 40GB U-DMA 7200 כרטיס מסך- RIVA TNT2 M64 32 MB CD-ROM- ACER/BENQ X 52 מודם- ESS V90 VOICE 56K 3000 ש"ח ובסך הכל, איך המפרט הזה ?
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב היא בעיקר ללימודים אבל גם פנאי, צפייה בסרטים בסופ"ש, משחקים מידיי פעם. * עדיפות למסך של לפחות 15.6 (אני רגיל למסך 23 במחשב השולחני) * רזולוציית המסך HD עם עדיפות לFHD אבל זה לא דיל בריקר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף מחשב עם trackpoint (לא דיל בריקר) * משקל רצוי? לא משנה, כושר זה דבר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות, עם עדיפות ליותר. אפשרות לסוללה מוגדלת - יתרון. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יצאת HDMI. לפחות כמה כניסות USB. * Bluetooth? לא צריך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD עם 500-1000GB, אין צורך בSSD. * כונן אופטי? לא חובה, עדיף שיהיה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צר…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני רציתי לפרמט את הנייד ובעקבות עזרה כאן הבנתי שאני צריך דרייבר בנוסף לדיסק ההתקנה של אקפ פי sp2 ובתחילת המסך ללחוץ על f6 את כול זה קראתי והבנתי הבעיה שלי עכשו שכול מה שאני מוריד וכמה שאני בטוח שזה זה ..לא עובד לי אולי אני לא מחפש נכון אני עדיין ממשיך לחפש ומבקש ממי שמבין קצת ואולי יודע לעזור לי בחיפוש תודה מראש נייד toshiba setellite notbook a200 10w psaece מצאתי את המסמך הזה באתר של טושיבה Contents and Installation order for Windows XP INSTALL ORDER No. Component Name Version 2 VALUEADD folder Service Pack2(RTM) 3 SUPPORT folder Service Pack2(RTM) 4 Microsoft Internet Explorer 8 Step by Step Interactive Training(Pro) for ENG version 9 SLP Module OEMSLP2.0 …
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב לצורך OC. האם זהו מפרט טוב, והאם אני צריך להוסיף חלקים? Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX CPU Cooler for Pentium IV 478 pin Generic 80mm Fan CORSAIR DDR-RAM 512MB 3500 CAS2 Memory 433 Mhz ! Simbadda Mask 2 Blue 400W Case 2 fans Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) ATI RADEON 9500 PRO עכבר LOGITECH מקלדת רגילה מסך MAG האם עדיף זכרון MUSHKIN על CROSAIR?
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד שישמש את ההורים בעיקר לאופיס וגלישה. המחשב יהיה רוב הזמן בבית, אך עדיין עדיף שלא יהיה כבד מדי חשוב: מסך גדול ואיכותי , ממשק נוח (מקלדת עכבר) תקציב - עד 3000 ש"ח. אם ניתן לחסוך אז לחסוך תודה מראש לעוזרים שמבוזי
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת באילו מהחנויות הייתי ממליצים לי לרכוש את המחשב, אני גר בראשון לציון ומכיר את SKYPC וסומך עליהם. המפרט של RSM הוא זהה ל-SKYPC חוץ מבכרטיס המסך, בקירור למעבד ובצורב : 1. הייתי רוצה לדעת האם המפרט מומלץ? האם הייתם מחליפים בתוך התקציב חלקים מסויימים (לא להחליף מעבד!!!) הייעוד של המחשב הוא ל-OC בסיסי (קבוע כמובן) ולמשחקים. הייתי רוצה מחשב שקט וקר, אבל יציב!!!! 2. האם UNLOCK לכרטיס המסך עלול לעשות בעיות ביציבות? קראתי שיש בעיות לעשות UNLOCK ל-Sapphire... 3. כמובן הייתי רוצה לדעת באיזה חנות לבחור? הייתי מעדיף לא לעשות פיצול לקניה לחלקים בגלל ענייני אחריות וכאלו... *** RSM *** Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1 ₪1066 …
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב לכם. אני חדש פה בפורום וזה כבר כמה ימים שאני מדפדף וקורא נושאים ודביקים למיניהם לגבי רכישת מחשב חדש לצרכי גיימינג , וגם לצרכים אחרים כמו הורדות וצפיות בכל מיני תכנים - אינטרנט התקציב שעומד לרשותי הוא בעיקרון 10 אלף ש"ח עם אופציה לחריגה קטנה) אני סומך עליכם שבמחיר הזה אפשר למצוא משהו טוב ) רוב המשחקים שאני מתכנן להתקין הם בעיקר משחקים חדשים וכאלה שיצאו בעתיד ) כמובן) אז ככה, אין לי מושג בכלל בכל הקשור לחומרה, כך שאני מודה מקרב לב לכל העוזר והמשקיע זמן מזמנו. הדברים שקראתי קצת מסביב ולמדתי שצריך לשים דגש עליהם : כרטיס מסך זיכרון ram דיסק קשיח) גם רגיל וגם ssd ( ספק טוב מארז יחסית גדול מסך ) כציוד הקפי, יש לי כרגע 19 אינץ של Lg אבל הוא בן 8 שנים כבר רמקולים *מקלדת וע…
-
- 34 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריכה מחשב דחוף למחר לצורך עבודה על תלת מימד והחלטתי שבמקום לקנות לוח אם וספק חדשים אני אקנה מחשב חדש המחשב הישן CPU Type: QuadCore Intel Core 2 Q9450, 2000 MHz (6 x 333) Motherboard : Gigabyte EP35C-DS3R Memory: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM x 2 Video Adapter: NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB) Disk Drive : WDC WD2000JS-22MHB0 ATA Device Disk Drive : WDC WD5000KS-00MNB0 ATA Device CASE : THERMALTAKE CASE VD2000BNS MATRIX BLACK Monitor: SyncMaster T200HD samsung יש לכם אולי המלצה לחנות שיכולה לספק לי את מה שאני צריכה במחיר אטרקטיבי? רצוי לציין שהמחשב הישן עלה לי 4000 שקל בערך +- תודה רבה לעונים
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-