ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
החלטתי לרכוש מחשב נייד ללימודים כי פשוט נמאס עלי להתרוצץ בין חדרים כל פעם שאני צריך לבדוק משהו בויקיפדיה/גוגל. כמו כן נמאס לי לחפש מחשב פנוי באוניברסיטה. התקציב עומד על 3,000 שקלים. בהתחלה חשבתי לקנות נטבוק, אבל ירדתי מהרעיון כי זה פשוט צעצוע. מחשב חדש נורמלי לא ניתן לרכוש בתקציב. מדובר במחשבים בסיסים לחלוטין, גדולים, כבדים, מקלדת גרועה, סוללה חלשה, מפרט חלש. עשיתי חיפוש ב-ebay ומצאתי כמה אפשרויות נחמדות. הראשונה T61 משומש עם מפרט לא רע בכלל. מהתמונות נראה לא רע בכלל. (במצב טוב) מפרט: Thinkpad Model 7664-17U T7300 2.0GHz 4MB L2 CACHE 3GB RAM 160GB 5400rpm HD 14.1in 1440x900 (WXGA+) Widescreen TFT LCD 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M CDRW/DVDRW Intel 802.11A/B/G/N Wireless W…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועוד (אינטרנט וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Lineage 2 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונית-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 26 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחיר : עד 4000 באילת. * מטרות המחשב? עבור סטודנט להנדסת בניין. שיריץ אוטוקאד, REVIT, וכל שאר התוכנות חלק בלי תקיעות. * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?- לא * משקל רצוי?- רצוי שיהיה קל כמה שיותר, כי אני צריך להסתובב איתו כל היום על הגב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)- לא * Bluetooth?- לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- כמובן שאעדיף SSD, אבל ראיתי שיש SSHD, קצת לא מבין איזה עדיף, האם 8giga sshd מספיק מה…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני 3D BLU-RAY, עריכה גרפית, גלישה באינטרנט עם מיליון חלונות פתוחים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סרטים-כבד, Visual Studio-כבד ,עריכה -מזדמן, דפדפנים-כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' בריזולוציה 2k. ובמקביל גם טלו…
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, נשמח להמלצה למחשב נייד לתלמיד תיכון במגמת מדעי המחשב/סייבר, 1. תקציב של 5500 שח (עם אפשרות לחריגה). 2. המחשב לצורך לימודי תכנות בתיכון, אם אפשר גם מעט גיימינג (מיינקראפט, וואלוראנט). לא יודעים כרגע לפרט יותר. 3. ציוד היקפי - אין 4. אין רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט 5. כדאי שיהיה שקט (לצורך לימודים בכיתה) 6. גודל/משקל - 14 אינץ, מחשב קל יחסית, נוח לנשיאה. 7. צריך מערכת הפעלה - windows 10 8. אין העדפה לחנות ספיצית, אזור המרכז יהיה נוח 9. הרכישה בימים הקרובים 10. חיבורים- אזניות 11. אין ציוד היקפי קיים לחיבור הרבה הרבה תודה
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מחפש מפרט למחשב נייח. התקציב הוא בין 3000 ל- 4000 ש"ח. השימוש הוא בעיקר לצפייה בסרטים באיכות גבוהה, גלישה באינטרנט, לפעמים תכנות ב- visual studio ו- intellij. גיימינג לא רלוונטי בכלל. כרגע עובד עם מסך 23'' עם רזולוציה טבעית של Full HD (1080p) 1920 x 1080 (ממש צפציפית Samsung SyncMaster BX2335 LED - LED monitor - 23"). אם התקציב יהיה יותר קרוב למינימום אשקול לקנות מסך חדש (כמסך נוסף), פחות קריטי בטווח הקרוב. (כן אשמח להמלצה על מסך 25'' שיתאים למחשב, עדיף עד 1500 ש"ח). אין צורך בציוד היקפי. השקט חשוב כיוון שהמחשב נמצא בחדר שינה. לא מתוכנן אוברקלוק. צריך לכלול וינדוס 10. צריך צורב. הקנייה מתוכנן עד סוף השבו…
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד מדגם Gigabyte w566n וכרטיס מסך nvidia gforce 8400m gs. הוא נתקל בתופעה הבאה (ראו קישור): http://i.imgur.com/gKRob.jpg הוא ניסה להתקין את הדרייברים העדכניים של nvidia וכמובן שזה לא עזר. כמו כן הוא מדווח שזה לפעמים מרצד. בנוסף לפעמים בניסיון להעלות את חלונות הוא נתקע באמצע ורק לאחר המתנה מסויימת (כאשר המחשב כבוי), ניתן לשוב ולהדליק את המחשב מחדש. עושה רושם שהכרטיס מסך נדפק מהחום ואולי עוד כמה דברים. מה כדאי לו עוד לבדוק לפני שהוא שולח אותו למעבדה? ולאילו מעבדות אמינות כדאי להפנות אותו עם המחשב הנ"ל? תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לפני שבועיים קניתי לפטופ של HP DV6186EA ורציתי לכתוב כאן את דעתי עליו ... http://www.ctm.co.il/product.asp?id=731 נתחיל עם חסרונות: 1. מסך: החיסרון הכי גדול של המחשב הזה הוא המסך, אני לא מבין בכל הטכנולוגיות החדשות של המסכים המבריקים, אבל בוודאות אני יודע שהמסך של HP לא נוח לשימוש (מניסיון של שבועיים) אולי ככה זה אמור להיות אבל אני יודע שזה מעצבן, אני רואה השתקפות של עצמי, הצבעים משתנים. לפעמים אני לא רואה את הצבע האמיתי ואני צריך להזיז את המסך על הציר שלו כדי לקבל את הצבע האמיתי. אני ממש מאוכזב מזה... 2. אין חריץ פנוי לזיכרון: מתוך התעניינות למקרה שאני ירצה להוסיף זיכרון פתחתי את הלפטופ מלמטה וראיתי אין מקום פנוי בשביל עוד זיכרון. מסתבר שהזיכרון עובד בדואל (ראיתי כאן וי…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מפרט מחשב AMD מארז מתאים ל-AMD Full-Tower מעבד - AMD ATHLON XP 2600/2700 לוח אם לAMD - עם כרטיס קול מובנה בלי כרטיס מסך מובנה Epox 8RGA+ nForce 2 Motherboard (DuaDDR400, GF4MX VGA, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) כרטיס מסך - Radeon 9500 Pro 128MB + T.V Out דיסק קשיח - GB100 72000RPM ATA 133 זיכרון פנימי DDR 533MHz 256MX X2 (שתי יחידות) כונן CD 52X (של חברה ידועה) כונן FLOPY עכבר אופטי - לוג'יטק / מיקרוסופט מקלדת גדולה - מיקרוסופט *הלוח אם הוא רק לדוגמא על מנת להשלים את המפרט וליצג את תחום המחיר שאני מוכן להשקיע בלוח אם. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, אני בעצם מחפש שתי הצעות למפרטים שיריצו גיימינג קל מאוד וסרטים ב4K. יש כרטיס מסך ישן שאולי ארכיב , אז אחת מהם צריכה להיות בלי כרטיס מסך. חשוב מאוד - 16GB זכרון.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש'ח. אפשר לחרוג בקלות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל, סרטים ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממ…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ילד בר מצוה משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 גיימינג, עכבר קורסייר קרבייד מקלדת ORNATA (אפשר לא לכלול וארכוש בנפרד) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ילד מתלהב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שימוש: שימוש בסיסי יחסית (עבודה משרדית) ולאורך זמן. ללא משחקים או הפעלת תוכנות מורכבות. ישמש גם כמחשב ביתי, ולכן נדרש לאפשר צפייה בסרטים באיכות גבוהה. דגשים חשובים: נדרש מחשב שמסוגל 'לסחוב' לאורך זמן (אורך חיי סוללה) גם בהינתן ריבוי (!) חלונות פתוחים. נדרש מסך מגע. נדרשת התנעה מהירה. ישמש בנסיעות, ולפיכך המשקל הוא פרמטר חשוב מאוד. כמו כן, אין צורך במסך גדול (אפשר להסתפק ב-13-14). מחיר - מחד, אין מגבלה. מאידך, לנוכח הדרישות, אין צורך באוברקיל. בתודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעבד CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3166 MHz 9.5 x 333 לוח אם Gigabyte GA-EP35-DS3L 3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN זיכרון 4GB RAM דיסק קשיח Disk Drive WDC WD5000AAKS-07A7B0 ATA Device 465 GB, IDE Disk Drive ST31500341AS ATA Device 1500 GB, 7200 RPM, SATA-II כרטיס מסך Nvidia GTX 460 כמה החלקים שלו שווים והאם שווה למכור אותם? האם שווה לשדרג או לקנות חדש?
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מזה אומר: 3 שנים באתר הלקוח ע"י מעבדות DELL ישראל, זה אומר שבמקרה של תקלה צריך להגיע למעבדות שלהם? איפה יש רשימה של המעבדות שלהם או מישהו יודע היכן יש נכון לעכשיו?
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מחשב נועד לילדה בת 14, שימוש ב- אופיס, אינטרנת, סרטים, משחקים כגון Sims3 מארז IN WIN שחור מנוקד עם USB וסאונד קדמי ספק כח 3Y JSP-TECH 450W 12CM FAN EZCOOL לוח אם G41M4-F מעבד אינטל 2.50GHz 4MB CORE 2 QUAD Q8300 זכרון 2GB DDR2 800Mhz כ.מסך Nvidia GeForce 9300GS 512MB דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 16MB HITACHI צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מחנות Ivory תודה מראש על העזרה
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר למשחקים והוא לא יעבור OC. אחרי שקראתי בפורום הרבה הודעות,התחלתי להרכיב משהו אבל הוא לא סופי. AMD ATHLON XP 2500 804 ש"ח 1 ABIT NF7 Nforce 2 AMD 612 ש"ח 1 Mushkin 256MB PC3200 Blue 316 ש"ח 1 GIGACUBE Radeon9600 Pro 128MB DDR Game Buster 971 ש"ח 1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 616 ש"ח 1 COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACKHEC 300 + USB 322 ש"ח 1 LITE-ON DVD 16*48 Retail Black 265 ש"ח 1 MAG 19 996PF 1,314 ש"ח 5200 שקל עוד 500 שקל לתוספות קטנות מה אתם אומרים? יש משהו שאני צריך לשנות?
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מדריך אינטרנט לגיל השלישי אשר נהנה לספק למבוגרים שמעולם לא השתמשו ברשת נגישות והבנה - בשורה התחתונה זה משפר את איכות חייהם (פשוטו כמשמעו) כחלק מהפעילות אני עומד בקרוב לתת הרצאות במועדוני גמלאים ובתי אבות אשר מטרתם לשכנע מבוגרים ללמוד לגלוש וליהנות מכל השפע שהאינטרנט מציע. אשמח לקבל המלצה למפרט מחשב אשר לא עולה על 2000 שקלים. (אם יש אפשרות לפחות אז זה יהיה נהדר) השימוש העיקרי (אפילו הבלעדי אפשר להגיד) של המחשב הוא - אינטרנט!! המחיר צריך לכלול מסך (עדיפות ל19 אינץ'), מקלדת ועכבר לא אלחוטיים (לחסוך החלפת סוללות), מערכת הפעלה ואחריות. בנוסף אשמח לקבל הצעה למחשב אשר אוכל להגיד בבטחה למבוגרים כי יוכל לשרת אותם לפחות חמש שנים ללא דאגה.. תודה
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
רציתי לקבל התרשמות על זמן מומלץ לקניית מחשב נייד למטרת לימודים. האם לחכות לBF? בשנה שעברה זכור לי כי ההנחות המשמעותיות היו על מחשבי גיימינג ולכן זה לא רלוונטי. או שאלי אמור לצאת דור חדש של מעבדים וכו'. תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500-6750 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אבל לא בהגזמה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח, לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 3, bioshock, battlefield, watch dogs, starcraft... ועוד בסגנון הנ"ל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1050X1680 בערך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בי…
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל, כל הכבוד על הפורום, הרבה זמן חיפשתי פורום מקצועי וטוב בארץ. הגיע הזמן בשבילי לקנות מחשב חדש, וזה מה שגיבשתי עד כה. אם יש לכם רעיונות לשפר, לחסוך או להביע דעה, אתם מוזמנים! המפרט: - AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box Venice - Gigabyte GA-K8NXP-SLI nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 - OCZ EL DDR 1024MB 400MHZ PC3200 BH5 Dual Channel Gold - GIGABYTE 6600GT 128MB DDR 128 BIT TV/DVI PCI-EXPRESS - Antec High Performance 1088 AMG - Thermaltake SMART CASE FAN II סה"כ מחיר כולל הרכבה: 6135 ש"ח
-
- 37 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם.. מחפש מפרט למחשב עקב מעבר לבאר שבע ללימודים (הנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון) בגדול המחשב צריך להיות בסיסי מאד , בעיקר WORD אינטרנט וסרטים, יכול להיות שאצטרך אותו גם לפעמים לעבודת תכנות (לפי דעתי תכנות בסיסי מאד ברמה של אוניברסיטה) מסך כבר בחרתי : dell 2007wfp (החלטתי להשקיע במסך), התקציב למחשב עצמו הוא עד 2000 ש"ח כולל עכבר ומקלדת אל-חוטיים (כמה שיותר זול עדיף...) כונן של 120G ומעלה. צורב DVD. כמובן מחשב נייח ולא נייד (אין טעם לדון בזה, כבר עשיתי את השיקולים שלי..) אם יש משהו נוסף שאני צריך לפרט תכוונו אותי... תודה לכולם מראש..
-
- 30 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
התיעצות/ שאלה..השאלה מתחלקת לשתיים..אני מעוניין לקנות מחשב, קודם כל הבנתי שעוד כחודש אפילו פחות אמורים לצאת כבר מחשבים עם מעבדים דור 7 שיהיו הרבה יותר אפקטיבים? שווה לחכות? או שהם יהיו יקרים בהרבה או אולי לא שינוי גדול מדי ואין לי למה לחכות.הדבר השני:איזה מחשב כדאי לקנות, האם אתם מכירים מקום ואו דגם שיהיה הכי טוב בשבילי? הפרטים שחשובים לי:אני יערוך ווידאו עם המחשב ולכן חשוב לי מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כמו אביד ופרמייר באיכות טובה. חשבתי על הפרטים הבאים:מעבד I7 6700HQזכרון 16 GBזכרון SSD או לפחות 256 או פחות + זכרון רגיל (כאן אני אשמח אם תמליצו לי לקחת רק SSD או מעורבב זה גם סבבה?)מעיץ גרפי כמה שיותר איכותי בגבול הסביר חשבתי על NVIDIA® GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 או משהו…
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מתלבט בין שני לפטופים, השימוש העיקרי יהיה לעריכת תמונות (lightroom/photoshop) ועריכת וידאו (premiere). מצד אחד יש את הDELL 7559 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N7559-7101 כאמור עם I7 6700HQ 8GB RAM nvidia 960 4gb 1920*1080 מסוג truelife, לא בדיוק IPS אבל כן מאפשר זוויות צפייה רבות יותר ממסך TN. 1TB SHDD ומצד שני יש את ה HP pavilion gaming http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P5P47EA שעולה פחות מאה שקל בערך אבל בנוסף למעבד 6700 יש לו: 16GB RAM 1080*1920 IPS 128 SSD 1TB HDD אבל כרטיס מסך חלש יותר: nvidia 950 4GB צורב DVD לDELL כבר קיימות ביקורות ברשת, הוא קיבל ציון 82% באתר notebookcheck והחסרונות שלו מביקורות זו ומאחרות הם מסך סביר+…
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-