עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כמו שחלקכם יודעים קניתי מחשב חדש. Inspirion 1525 של Dell. קיבלתי את המחשב אתמול והוא הגיע עם דרייברים לויסטה. מאחר והתקנתי XP אני צריך להוריד אותם מהאתר של Dell. לא חסרים דרייברים שם (38 במספר) אבל מה שכןח חסר זה פירוט והסברים לגבי כל אחד (אם צריך אותו או לא,הרי לא הגיוני שאת כל ה-38 צריך). מה שהורדתי עד עכשיו זה דרייבר לכ.מסך (שעובד) דרייבר למשטח מגע של העכבר מה שאני זקוק בדחיפות,זה בעיקר לדרייבר של הכ.רשת אלחוטי שכשהורדתי אומר לי שהוא לא זיהה אותו או משהו כזה. אני לא חושב שיש בעיה במחשב אלא טעות שלי או חוסר התאמה של הדרייבר (יש שם משהו כמו 3 ) כמו כן אם יש עוד משהו שאני צריך,שהוא לא מוגדר כדרייבר (יש שם כאלה) אני גם אשמח לתשובה. ודבר אחרון,אם קיימת אפשרות להורדת המהירות…

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. קודם כל אני אפתח בשאלה שהעסיקה אותי אחרי שיטוט בזאפ: בתכלס, יש הבדל בין טאבלט עם כיסוי מקלדת ללפטופ שמסך המגע שלו מתנתק ופועל כעצמאי ? אחרי חיפוש ארוך ברשת הבנתי שאני כבר ממש לא מעודכן בחומרה של היום, ורציתי לשמוע את דעתכם. מה שחשוב לי : 1. מטרות המחשב - גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ב1080p למסך גדול (שימוש בKODI או פופקורן) 2. מקלדת פיזית בשביל מיילים, גלישה נוחה יותר באינטרנט והתעסקות כללית של מחשב, דברים שלא נוח לעשות בטאבלט או בסלולרי. 3. ווינדוס, בתכלס אני מבין שלגלישה באינטרנט ומולטימדיה אולי אנדרואיד יהיה יותר טוב אבל אני מעדיף מחשב שהוא יותר לפטופ מטאבלט, כלומר שאני אוכל לשים אותו על שולחן העבודה ולגלוש בסבבה ובכיף, וכשאני על הספה בסלון או כשאני רוצה לחבר אותו…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. 1. מה התקציב? בסביבות ה10 אלף + במזומן 2. מטרות המחשב?גיימינג כבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן: מסך דק 19 אינצ' מקלדת (לא אלחוטית) צורב דיוידי וכונן דיסקטים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן , לא דרוש כרטיס קול איכותי אם בכלל ולא צריך עכבר. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן , רצוי מעבד AMD סוקט 939 , וכרטיס מסך 6800 GT ULTRA של Nvidia או חלש יותר אבל של נווידיה מסדרת ה6800. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?רצוי מארז אלומיניום טוב שאוויר עובר בו טוב , כמו כן אני צריך מאוורר. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן אני צריך מערכת הפעלה ווינדוס אקס פי home והרכבה במעבדה. לא דרוש התקנה ש…

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. טוב, אפשר לצחוק עלי קצת לפני שניגשים לעבודה (אבל כבוד גדול למחשב שעדיין נותן עבודה, אתם לא רוצים לדעת מה היה המפרט המקורי 😅), זה המפרט הקיים: Intel Core 2 quad Q9550 Intel DQ35JO motherboard 6GB RAM (ddr2) SSD 250GB Crucial 500MX Samsung evo 870 500GB gtx 750 ti הגיע הזמן להשתדרג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב פתוח, אבל שיהיה value for money, אין צורך לקנות את החומרה הכי חדשה בשביל 5% שיפור בביצועים שגם ככה לא ארגיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

5. Started by Jaegarn,

שלום לכולם. מחפש לקנות מחפש (בארה"ב) בסגום של עד 1000$. צורך ממוצע סך הכל אך מידי פעם שיהיה אפשר לשחק קצת. סך הכל פשוט מחפש מחשב חזק ואמין מבית כמה שיותר טוב. גודל מסך בין 13-15, רזולוציה כמה שיותר גבוה חיבור למסך חיצוני ב 1080, משקל כמה שיותר נמוך ו סוליד סטייד דרייב

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. שלום לכולם קניתי מחשב נייד חדש כשהוא מגיע, אני יכול להפעיל אותו ישר או שצריך להטעין כמה שעות כשהוא סגור? תודה

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. היי ידידה שלי מחפשת מחשב. המחשב ישמש גם לשימושים כללים וגם לעבודה. יצטרך לסחוב Instance-ים של SQL וכו'. חשוב שיהיה קל, כי כרגע יש לה 15.6" והיא שונאת להסחב איתו. מטרות: עבודה מקצועית בתחום בסיסי הנתונים. תכנות SQL, פיתוח דוחות BI וכו'. אין חשיבות מכרעת לכוח עיבוד, כן צריך זכרון וכן צריך ניידות, גם אם כפשרה מסויימת על כוח העיבוד. גודל: כ 14". אם יש מחשב ממש משתלם בגודל 13.3" או 15.6" אפשר לשים ונשקול אותו. גם מאט וגם מבריק בסדר. רזולוציה: אין חשיבות. משקל: נמוך. עדיף אולטרה-בוק. המחשב יהיה בדרכים לעיתים קרובות. לכן, מחשבי 15.6 או 14 "מלאים" אינם באים בחשבון. זמן סוללה: לא חשוב. יציאות: אין חשיבות מיוחדת. יותר מ 2 יציאות USB. הרד דיסק / SSD: לא ברור. מצד אחד, ל SSD עדיפות …

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. מעבד - INTEL CORE 2 QUAD Q9400 BOX בכמות 1 ¤1375 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1049 לוח אם - GIGABYTE EP43-DS3 בכמות 1 ¤570 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1100 זכרונות - A-DATA DDR2-800 4GB בכמות 1 ¤495 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1025 כרטיס מסך - GIGABYTE GTX260 260C בכמות 1 ¤1615 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1118 כונן קשיח - SAMSUNG SATA2 640GB 16MB בכמות 1 ¤400 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1127 מארז - COOLER MASTER CM 690 בכמות 1 ¤394 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=948 ספק כח - ENERMAX LIBERTY 400W CROSSFIRE בכמות 1 ¤369 http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=490 צורב - LG…

• 27 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. שלום אני צריך עזרה בהרכבת מחשב לחבר שמיועד בעיקר לגיימינג . 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר FPS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בטאלפילד 3ו4 שהולך לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בי…

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by EliaYek,

שלום , אני מחפש המלצה למחשב נייד חדש תקציב של עד 3000 שקל ( פחות יותר טוב אם יש אופציה טובה בקצת מעל 3000 אני אשקול ) את המחשב יהיה אפשר לקנות באילת אבל לא מחו"ל הצורך שלי הוא בעיקר אינטרנט פייסבוק וסרטים ועבודות ( לא מחשב גיימינג ) גודל מסך 14 אינץ רזולוציה של המסך HD או FHD עדיפות למשקל פחות מ2 קילו ( לא חובה ) בלוטות' חובה וכמובן WIFI יציאת HDMI אחריות 3 שנים לא חושב שיש סיבה להכניס רישיון למערכת הפעלה לפי מה שהבנתי פה בפורום מגיע לי מערכת ווינדוס בחינם אני בהליכי בירור עם המוסד חחח כרגע חשבתי על המחשב הזה Dell Vostro 5470 V5470-5047 לקנות מKSP באילת מה דעתם על המחשב? יש אופציות טובות יותר במחיר הזה? אני לא ממש מבין בכל העניין של הSSD הזה אבל אמרו לי …

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. שלום, אשמח להמלצה לקניית מחשב נייד * מטרות המחשב? אינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים והורדות. * גודל המסך? 16 - 17 אינץ' מסך מבריק * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 200 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? תקציב ללא הגבלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם אין תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. שלום, אני אענה עוד רגע על השאלון, אני רק רוצה להדגיש שמדובר במחשב שיריץ ניסויים באוניברסיטה, ולכן יש לי דגשים קצת אחרים: הוא צריך להיות מאוד אמין, כי המעבד יעבוד 24/7 על 100% למשך שבוע או לפעמים אפילו חודש-חודשיים. אין צורך בכרטיס מסך חזק. הוא צריך להכיל חומרה כמה שיותר חדשה, כי כרגע יש תקציב, ולא ניתן יהיה לקנות מחשב אחר במשך 3 שנים לפחות. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9K, ניתן לנצל את כל התקציב ולא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? הרצת ניסויים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by Pizzahawt,

1. מה התקציב המקסימאלי? כ4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לשתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMOS, BF וכד' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אקנה בעתיד מסך חדש אז רזולוציה גבוהה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. זה זה. אני לא יודע בדיוק איזה מעבד ולוח אם (כי זה לא יצא עדיין) אבל המעבד בטח יהיה E6400, עם סיכוי קטן לE6600 (אם יתחשק לי להוסיף כסף) ואיזה לוח R600 טוב. מה אומרים?

• 32 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. כבר יש לי מפרט פחות או יותר של המחשב החדש שאני רוצה, בשלב ההתלבטות אצל מי לקנות את המחשב אבל עכשיו חשבתי על זה שאולי כדאי לי לחכות ל שבוע הבא ל black friday אני יודע שיש כל מיני מבצעים של black friday בדיסקים קשיחים וכל מיני ציוד היקפי אבל על מחשב קומפלט יכול להיות שגם יהיה ? black friday ואולי אחרי זה גם ה cyber monday..

16. Started by OFIRLEVY66,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אני בעיקר צריך אותו למשחקים, *מעבד אינטל E6850/Q6600 - תלוי מה מתאים יותר למשחקים. *לוח אם של אסוס/ גיגהביט P35/X38. *כ.מסך 8800 768/640. *מה עדיף 800MHZ 4GB/1066MHZ 2GB? *דיסק קשיח 500GB WD *צורב DVD LightScribe וכל זה בתקציב 8500, מנעה מחשבים.

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. שלום לכולם וסופ"ש מהנה . ראיתי בעיתון של היום פרסום למחשב כולל מסך של סמסונג 22" מדגם 2253 אשר יש ברשותי אותו ואני מרוצה ממנו . אם אני לא טועה המסך כיום עולה כ1400 שקל בקירוב . שאר המפרט נראה לי סביר לחלוטין בהתאם למה שאני אקבל. אציין כי המחשב מיועד לאחי אשר לא עושה בו שימוש מטורף ולא משחק משחקי תלת מימד . בעיקר גולש וכל הדברים הבסיסים ככה שאני לא חושב שהוא יזדקק ליותר מזה. מצורף בכך הפרסומת מהעיתון אנא תנו חוות דעת על כך , האם משתלם? האם ניתן לרכוש את המסך ואת המחשב בנפרד ולהגיע למחיר יותר זול? לפי איך שזה נראה לי ומשתמע המחיר ממש אטרקיטבי רק בגלל שהוא כולל את המסך המדובר... תודה מראש , גל נ.ב. סימנתי במסגרת אדומה את הפרטים הרלוונטים. מחיר המחשב עצמו כולל המסך הוא 2000 …

18. Started by stojakovic,

היי, אני שוקל למכור את המערכת בגלל שאני לא משתמש בה כבר תקופה ארוכה- המפרט הוא- מעבד - quad core Q6600 לוח אם - gygbite p35-ds3l זכרונות- 2x1giga g-skill 800mhz דיסק קשיח - WD 320gb 7200rpm כרטיס מסך- 8800GT ספק כח - antec earthwatts 500W מארז - antec sonata 3 צורב DVD של סמסונג פאנל שליטה scyth kaza master שאליו מחוברים - קירור למעבד-zalman cnps7000c - blue led קירור לכרטיס מסך- arctic cooling accelero S1 עם 120mm zalman zm-f3 ועוד שני מאווררי 120mm zalman zm-f3 צירפתי כמה תמונות.. כמה שווה כיום? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by ggoollaann,

אודה לכם אם תעזו לי לאתר איזה מחשב מתאים לי התקציב הוא בסביבות 3.5-4K, אבל גמיש מאוד למעלה ולמטה. * מטרות המחשב - אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, עבודה עם חלונות מרובים במקביל. * גודל המסך - 15.6. לא משנה אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך - לא מאוד משנה לי. לא כ"כ מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - שתהיה מקלדת מלאה. * משקל רצוי - לא משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - לא מאוד משנה. כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - , HDMI, VGA * Bluetooth - לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - לא מבין בזה.... * כונן אופטי - לא מבין בזה, אז מה שתגידו... * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא. * האם נדרשת אחרי…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by none,

יש לי 2 אפשרויות לבצע שידרוג אכן קודם אפרט את המפרט: Intel Pentium 4 1.5 Intel GaribaldI 256 RDRAM Geforce 2 MX 400 Sb Live 5.1 Value ATP 3 מארז וספק גנריק. זהו נראה לי שאלו הם הדברים הנחוצים, המחשב בעיקר למשחקים, וסרטים שאותם אני רואה על טלויזיה עם הTVOUT. אפשרות 1: Intel Pentium 4 1.8 GigaByte 8IHXP 128 X2 RDRAM 1066 GainWard Ti 4200 Golden Sample אפשרות 2: ATP 5 SB Audigy X-Gamer GainWard Ti4200 Golden Sample Enermax FS710B שניהם יוצאים בערך אותו מחיר מכיון שבאפשרות הראשונה אני מוכר את החלקים של המחשב הישן, אז חברה מה כדאי?

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by pini k,

שלום, במהלך החודש הקרוב עליי להצטייד במחשב נייד לפיתוח וprototyping של אפליקציה ומודלים מבוססי machine-learning. הפיתוח יעשה (לפחות בשלבים הראשונים) גם בסביבת windows וגם בסביבת לינוקס במקביל (dusl-boot - אבל אין צורך במערכת הפעלה) ושפת הפיתוח העיקרית היא פיית'ון. מלבד מעבד חזק (i7), לפחות 16GB RAM וssd של לפחות 500GB, הפרמטרים החשובים הם שהמחשב לא יתחמם יותר מדי בעת מאמץ (שהיעילות שלו תרד כמה שפחות), ונוחות עבודה. מסך מגע ורזולוציה גבוהה פחות רלוונטית (אלא אם אין השפעה גדולה על המחיר), וזמן סוללה פחות קריטי (תמיד יש שקעים בסביבה). כן אשמח למחשב קל (תחת המגבלות הנ"ל כמובן). הקנייה מתוכננת במהלך החודש הקרוב. מבחינת תקציב - יחסית גמיש - שיה…

22. שלום ברצוני לרכוש מחשב חדש, אשר מלבד לשימושים יומיומיים כגון אינטרנט\אופיס, יתאים גם לעבודה עם תוכנות לעיבוד נתונים כגון PASW aka SPSS וSIGMASTAT מעט פוטושופ בסיסי. הדגש העיקרי הוא על שימוש בתוכנת ה-MATLAB. המחשב ישמש להרצה של סימולציות כבדות בתדירות של כפעם בשבוע כאשר ברצוני להיות מסוגל להמשיך לעבוד עם המחשב בזמן שהסימולציה רצה. מבחינת תכני HD\ מוזיקה, ברשותי מערכת ביתית, והמחשב ישמש כספק משני לתכנים אלו, כך שהדרישות לא חייבות להיות גבוהות. לא דרוש ציוד היקפי ו\או תוכנת הפעלה. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר. התקציב גמיש, כל עוד יחס העלות\תועלת משתלם. בתודה מראש למשיבים

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Started by hadarK,

שלום לכולם, עם הגעת המעבדים החדשים של AMD והצורך הדחוף יחסית במחשב חדש הגיעה השעה להתחדש התשתית: מארז - fractal design r3 ספק - EVGA Supernova 650 G3 כ. מסך - msi gtx 970 כפי שמצוין בכותרת המפרט ייבנה על בסיס ryzen 3600 לוח אם - ראיתי כי ממליצים לחבר אותו יחד עם b450 ופה אני צריך את עזרתכם: מעוניין בחיבור USB 3.1 Gen 2. עריכה: מתלבט בין B450-TOMAHAWK ב 480 ש"ח ל PRIME B450-PLUS ב 430 ש"ח. חושש ללכת עליו. יש לוח מומלץ שידוע שעובד עם 3600? זכרון - 16GB כונן NVME M.2 בנפח של 1TB מה אתם אומרים על : https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=S…

24. שלום חברים, לאחר בדיקה ארוכה ומייאשת מול יבואנים, חנויות, EBAY, הגעתי למסקנה הסופית שני המפרטים הללו. אז.. מה כדאי? לאחר בדיקה כאן בפורום ראיתי הצעת מפרט זה של חברת RSM: "Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray ThermalTake CLP0514 Socket 775 מאוורר ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET Elixir 4GB DDR3 1333Mhz WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX XFX ATI Radeon 6850 HD-685X-ZNDC 1GB GDDR5 XXX Edition LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black צורב ANTEC NSK4450B Midi VP450 450Watt Black ללא מערכת הפעלה סה"כ: 2754 כולל מע"מ" אתמול שלחתי ל- IVORY את המפרט הנ"ל עם ההצעת מחיר הנוכחית - וקיבלתי את ההצעה הזו מנגד: להלן המפרט: מארז ARCT…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. התקציב הוא 3000 ש"ח אבל ואני מעדיף להוציא כמה שפחות. אני צריך מחשב לשימושים יומיים - גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזקיה, גיימינג(רוב המשחקים שלי הם משחקים ישנים מהעשור הקודם). אין לי צורך במסך, במקלדת ובעכבר היות ויש לי כבר את הדברים האלה.

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים