ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
הבן של בן 9 ואני רוצה לקנות לו מחשב. עיקר העיסוקים שלו יהיו - גלישה באינטרנט , קצת עבודות לבית הספר משחקים וצפיה ב TV (כולל הקלטה) וסרטים. אני רוצה מחשב שהוא יגדל איתו לפחות כמה שנים טובות וזה אומר שיהיה אפשר לשדרג רכיבים וכדומה. ראיתי כמה מפרטים בסיסיים בזד מחשבים שנותנים עם מסך 22 ב 2000 ש"ח ואחרי שדרוג של כמה דברים מגיעים בערך ל 2500 ש"ח .הבעיה שלי שלפי דעתי זה לוחות אם ישנים(G31). אשמח גם לדעת איזה לוח אם כדאי לקנות (לא משנה איזו חברה) כי הבנתי של AMD יש לוחות שמשולבים עם כרטיסי מסך טובים. אני לא צריך את כל הציוד ההיקפי ויש לי את הכרטיס TV ו HD חדש . תודה מראש על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד למטרת לימודים, אינטרנט, שמיעת מוסיקה, אחסון תמונות וכו. מסך 14 או 13.3 מעבד I3 או I5 שלש שנות אחריות, זמן סוללה סביר, רמקולים סבירים. מחיר מתחת ל 3,500. לאחר סקר באינטרנט צימצמתי לשני דגמים: Dell N4050 I3 (סביבות 3,000 ש"ח) או Asus U31 SD I3 (סביבות 3,400 ש"ח). ההבדלים המרכזיים שמצאתי הם שב DELL גודל הדיסק הוא 640GB לעומת 320GB ב ASUS ושב ASUS יש כרטיס מסך שאין ב DELL. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שני המחשבים ומה יותר קריטי - גודל הדיסק או כרטיס המסך. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
מחשב נייד TOSHIBAL300-1EF 133 ¤ לחודש X 24 תשלומים! (=3192) * מעבד מהסדרה החדשה Intel® Pentium® Dual-Core Processor T3400 2.16GH 667Mhz * זיכרון 4096MB DDR2 במהירות 800Mhz לביצועים מהירים! * דיסק קשיח בנפח גדול במיוחד 250GB! * כולל את מערכת ההפעלה החדשנית Windows VISTA Home Premium. * מצלמת אינטרנט מובנית! * כרטיס גרפי Intel® GMA 4500M מתקדם. * בעל צורב DVD Super-Multi DL בפורמטים DVD±R/RW. * חבילת תוכנות כולל אנטי ווירוס, מתנה. * שנתיים אחריות בינלאומית. * ביטוח מקיף לנייד, לשנה חינם! * גודל מסך 15.4 אינצ', משקל 2.5 ק"ג ומקבלים מתנה תיק למחשב. כדאי? לא כדאי? אני אשמח לתגובות... תודה לעוזרים =]
-
- 7 תגובות
- 723 צפיות
-
-
מפרט מחשב משפחתי, דגש על מעבד וזיכרון, כרטיס מסך אפשר אפילו ללכת על המובנה ב-780G של AMD, אבל מצד שני המעבד צריך להיות של אינטל כי פוטושופ מנצל אינטל יותר טוב (אם אני מבין נכון). צריך להכניס בתקציב הזה (לוחץ, אני יודע) 2GB של זיכרון, מעבד חזק, וכרטיס מסך סביר, אין צורך להתפרע כאן. כמובן שמומלץ שיהיה מחנות פה באיזור המרכז, בשביל שיהיה נוח להגיע לקחת את המחשב + במקרה של תקלה, שיהיה נוח להחזיר אותו ולתקן אותו. אפשרי? מפרט לחברים טובים. בברכה, אורן.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הינה המפרט : עכשיו כמה דברים : 1. מה דעתכם על קניית מחשב מ KSP? 2. איזה מארז זול אבל גם איכותי הייתי שמים למחשב הזה [דגש לאחד מהמארזים שמוצאים ב Ksp.co.il ] 3. מה דעתכם במיוחד על הזיכרונות והדיסק קשיח , כי אמרו שה -500 GB של WD לא משהו. [אהה וגם מה דעתכם על החברה של הכרטיס מסך] 4. איזה לוח אם הייתם לוקחים ?
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כמו cod4 cod5 crysis fifa 2009 farcry 2 בקיצור למשחקים חדשים שייצאו ושייצאו. אני צריך רק את המחשב ללא כל ציוד היקפי (עכבר,מקלדת,רמקולים,מסך). לא חשוב לי כל כך שהמחשב יהיה שקט. במחשב אני לא רוצה כל סוג של כונן כלשהו (dvd cd או צורבים) תודה רבה...
-
- 3 תגובות
- 517 צפיות
-
-
מצאתי הצעה למפרט הבא ב2000 שקל. מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח לוח אם-INTEL G41-1800MHZ/DDR3/GIGABYTE/ASUS מעבד-Intel® Core™2 QUAD Q8300/2.53Ghz/1333Mhz זיכרון-kingston-4096MB DDR3-PC10666-1333MHZ כרטיס מסך-nVIDIA GeForce GT210-1024MB T.C/DVI דיסק קשיח-W.D/segate-500GB SATA כונן -DVDRW X24 S.ATA כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-FULL HD VIDEO+DVI+אנטי וירוס סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי רציתי לשמוע דעה על המפרט ועל המחיר. בעיקרון המחשב מיועד למעט מאוד גיימינג ויותר לשימוש משרדי.
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני לא יודע אם זה מתאים פה אבל חשבתי לנסות. אני צריך עזרה בבניית מפרט לשרת (בחוות שרתים) המפרט צריך להיות בתקציב של עד 4K יריץ מערכת הפעלה Unix ללא ציוד היקפי נוסף תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
לקחתי את אחד המפרטים המומלצים באתר וקצת שיניתי אותו. המחשב מיועד לשימוש הכללי שלי שכולל עבודה ופיתוח (עם מכונות וירטואליות- עד 2-3 שרצים במקביל), עריכה גראפית (Photoshop וכו'), וגם משחקים. אני משחק על מסך 24 אינץ' משחקים כמו GTA, COD, just cause ו-assassins creed, אבל לא מתעקש על מספר פריימים כל עוד זה לא מפריע למהלך המשחק. (למרות שאם אפשר אז למה לא?). לא צריך לכלול מערכת הפעלה/ אופיס ציוד היקפי וכדו' והזמנתי מארה"ב דיסק SDD 250 GB אז לא הוספתי אותו למפרט. יכולת ההרכבה שלי מוגבלת לחיבור דיסקים וכרטיסים, אז אני כן צריך שירכיבו לי אותו בחנות. לא אוהב את כל העיצובים המוגזמים האלו של המארזים- מספיק לי מארז שחור פרקטי עם חיבורים מקדימה- אבל כן חשוב לי על שקט (7 בסולם עד …
-
- 12 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! כמה צריך להשקיע (ובמה) כדי לקנות נייד לצרכים הבאים: WORD אינטרנט ניגון סרטים אימיול (קומפקט?) ומה צריך כדי שאפשר יהיה להתקין בעתיד ויסטה אם יהיה צורך? תודה למגיבים
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום לכם קיבלתי המלצות חמות להתייעץ עמכם. אני מחפשת מחשב נייד שישמש אותי בעיקר ללימודים. * מטרות המחשב? יישומי אינטרנט, אופיס ו-PDF, משחקים - אולי קלים, צפיה בסרטים, SPSS. * גודל המסך? בהתחלה חיפשתי באזור ה-15 אבל כעת 13'' ואולי אף פחות יהיה בחשבון. * משקל רצוי? כמה שפחות (עם עדיפות לפחות מ2). אני אמורה להסתובב איתו יומיים שלמים בלימודים וגם בתחבורה ציבורית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. ימי הלימודים ארוכים ואם אפשר בלי מטען זה משמעותי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שכן. * בלוטות? גם כדאי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? גודל רצוי - 250. * צורב DVD? הייתי סגורה שכן אבל הבנתי שזה אלמנט שמשפיע על כובד ה…
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
אז אני צריך מפרט לחבר עד 5500 שקל לא כולל מסך למשחקים בעיקר , שהמחשב יחזיק הרבה זמן,צורב,מקלדת ועכבר אלחוטיים.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. מפרט המחשב שלי הוא: (מהתוכנה sisoft sandra) System Host Name : H-DEHW7KRYOLXIK User : Itay Domain : H-DEHW7KRYOLXIK Processor Model : Intel® Pentium® 4 CPU 1.50GHz Speed : 1.50GHz Performance Rating : PR1646 (estimated) Type : Standard L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous ATC Mainboard Bus(es) : X-Bus AGP PCI IMB USB MP Support : 1 CPU(s) MP APIC : Yes System BIOS : Compaq 686Y2 v1.04 Mainboard : Compaq 077Ch Total Memory : 255MB SDRAM Chipset 1 Model : Intel Corporation 82845 Brookdale Host-Hub Interface Bridge (A3-step) Front Side Bus Speed : 4x 100MHz (400MHz data rate) Total Memory : 256MB SDRAM Memory Bus Speed : 1x 133MHz (133MHz data rate) Video System M…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני הולך ללמוד השנה בב"ש מדעי המחשב. מצד אחד רוב הצרכים שלי יהיו בסיסיים כמו כל סטודנט למדעי המחשב..מצד שני, אני רוצה שהמחשב יהיה חזק, כיוון שלא יהיה לי עוד מחשב בדירה..למשקל גם יש חשיבות, כיוון שכנראה אקח את המחשב איתי לאונ' או כשאחזור הביתה למרכז..אבל יכול להיות שאתפשר על המשקל אם אראה שהמחיר נהיה מאוד גבוה עם משקל נמוך והמפרט שאני רוצה... * מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לפעמים משחקים (משחקי ספורט למיניהם), צפיה בסרטים * גודל המסך?עדיפות ל13.3 כי אני מתכנן לקנות מסך רגיל ולחבר אליו. אבל אם יהיה 15.6 במשקל נורמלי גם טוב, כי ראיתי שרוב הדגמים של ה13.3 עם מפרט טוב, יקרים יותר משמעותית. * משקל רצוי- אני מאמין שעד 2 קילו…
-
- 7 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום אז כך המחשב הישן התחיל לעשות לי בעיות בגלל הוספת כונן קשיח+זיכרון ואני לא מצליח לפטור את התקלה אז כרגה אני דיי לא יודע מה לעשות לשדרג את הלוח אם +כרטיס מסך או לקנות ישר מחשב חדש בכל מיקרה אני הקנה מחשב חדש מוקדם או מאוחר יותר בגלל starcraft and diablo אז מה אתם ממליצים עים חדש אז איזו מפרט עד נגיד 8K-9K המפרט של הישן : cpu:AMD Athlon 64 3200+ Socket 754 Motherboard: gigabyte ga-k8u agp GECUBE HD2400 pro 512 MB memory : 1)512 mb 2)1G hard :1)120G 2) 1T not conected תודה מראש !!
-
- 45 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה אחרי הרבה לבטים החלטתי ששבוע הבא אני נוסע לקנות את המחשב . פתחתי נושא חדש כי יש כמה עידכונים שאין לי כוח להוסיף אותם שם . אחרי התייעצות הבנתי שאין טעם לקנות כרטיס חדש ב300 שקל ועדיף להישאר עם ה8600GT ולהשקיע את הכסף בחומרה אחרת , בנוסף גם ספק כח אני אשאיר בגלל שגם הוא לא עושה בעיות 350W של PFC יחזיק את המערכת העתידית . החנות כנראה שאני קונה ממנה היא אייבורי ב"ש , אם יש למישהו הערות לגבייה אשמח . כזכור לשימוש של משחקים לא כבדים למשל FIFA NBA לא יותר .. ושוב תודה . מה שנשאר לקנות זה ככה : 1. מעבד שהבנתי שעדיף AMD לתקציב הנ"ל . 2. זיכרון שאין לי מושג כמה יש הבדל בין 4 ג'יגה ל2 ג'יגה לשימושים שלי במחשב . 3. צורב DVD . 4. לוח אם שאין בו שום אופציה עתידית לשדרוג כר…
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
המפרטים מKSP עם שינויים קלים בהרדיסק ובזיכרון מעבדי ?AMD Athlon XP 2500+(512k 333) לוחות אם למעבדי ?AMD Chaintech 7NIF2 nforce2,GF4,lan,usb2 זכרונות DDR 400 512MB Kingston דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) כרטיסי מסך GF4 32(up to 128)MB Shared DDR, TV כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac 1.44 כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? CD-ROM ASUS x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI 400W usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים MAG 17'' 786 FS מחיר 3100 ¤ מעבדי ?AMD Athlon XP 2500+(512k 333) לוחות אם למעבדי ?AMD EPOX 8R…
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב בתקציב 2000 ש"ח. המחשב מיועד לגלישה, סרטים וגם כמה משחקים - לא נראה OC. אני חשבתי ללכת כבר על מערכת Quad Core. אני מתלבט נורא איפה לבצע הרכישה - חנות עם נגישות (לא שיהיה בחור נידח), אחריות, מקצועיות ושירות טוב. מה ממליצים לי? יש לי מפרט מאייבורי: Processor: Intel Quad Q8200 Mobo: GA-EP45-UD3L Gigabyte HD: Samsung 500Gb SATA II Memory: Kingston 2GB CArd Graphics: Point of View nVIDIA Geforce 9300GS 512MB PCIe יצא בסביבות ה-2200 ש"ח את הכרטיס מסך חשבתי להחליף ל- ZOTAC 9600GT - כדאי? מה אתם אומרים על המפרט? תודה, מיסי
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום שנה טובה חג שמח אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מחשב לצרכיי הבסיסים אני סטודנט ואתם המומחים פה אני צריך את עזרתכם דרישות למחשב שלי: אני רוצה מחשב לתכונות (כמו OFFICE סרטים ואינטרנט facebook ), אין צורך בגרפיקה למשחקים חשוב לי ,שאינטרנט יהיה מהיר ,הייתי רוצה שיהיה יציאה במקביל לשני מסכים מסך טלווזיה ואחד מחשב רגיל (המסכים שיש לי אחד זה ASUS והשני זה METZ יש כניסות של VGA ו HDMI) הייתי רוצה מחשב שקט שמאוררים לא ירעישו (אני יודע שצריך לנקות אותם מידי תקופה ) ואם אפשר מארז קטן יציאה למיקרופון רמקול ו USB נוחים מהמארז ואין צורך : בDVD איני משתמש בדיסקים חיצוניים , רמקולים אני משתמש במערכת במחבר הסטנדרטי ו מסכים כבר יש האינטרט שיש לי בבית הוא אינטרט קווי ת…
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום לכולם אני ניסיתי בכל המקומות לקבל תשובה ולא הצלחתי , הפנו אותי אליכם ואמרו שאתם תוכלי לעזור אני קניתי מחשב lenovo y700 מהדגם של i5 מחשב באמת פצצה , הבעיה היתה במסך , הצבע הלבן לא באמת היה לבן אלא שמנת וככה גם כל שאר הצבעים לא היו מדוייקים אני עובד עם פוטושופ ולייטרום ככה שהצבעים חייבים להיות מדוייקים . החזרתי את המחשב וקיבלתי החזר כספי , אמרו לי שאולי הבעיה במחשב עצמו אבל לא שלחתי למעבדה ולא כלום , הציעו לי לקחת את הדגם היותר יקר שהוא עם רזולוציה 4K והוא יותר טוב משמעותית , מבחינת התקציב אין לי בעיה לקנות אותו הוא עולה 5550 ש"ח . הבעיה היחידה היא שאני מפחד ששוב הצבעים לא יהיו טובים ואז אני לא יוכל להחזיר אותו שוב. ממש אהבתי את המחשב וא…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב למשחקים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג ב 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מגוון רחב, fallout 4,dark souls 3,far cry 4 אבל גם overwatch,SC2 ומשחקים קלים יותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך '24 , 1080*1920 -לאילו הגדר…
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
זה הלינק למפרט http://www.shekem-electric.co.il/?CategoryID=280&ArticleID=822 המחיר הוא 3,300 הוא מגיע עם שנה אחת של אחריות,וזיכרון רק 1GB,יהיה לי אפשרות לקנות זיכרון ולהרחיב?ולגבי האחריות להרחיב באופן עצמאי מול דל? ובכלל,האם המחשב הזה מומלץ?ומה זה אומר עודפים? בעיקרון תכננתי לקנות את הווסטרו 1310 T8100 (רציתי את הxps אבל ויתרתי משיקולי תקציב)כעת כשאני רואה את האפשרות הזו אני די מתלבט.יש לי על מה להתלבט? הצרכים הם סטודנטיאליים,אבל זה יהיה המחשב האישי שלי גם למטרות פנאי,וארצה לראות בו גם סרטים,לגלוש הרבה וכו' תודה
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
היי, הנייד שלי מזה כמה חודשים פיתח עיוות במסך (בפאנל עצמו), דבר ששמתי לב אליו בפתאומיות יום אחד (כי התופעה התחילה בקטן ולאחר מיכן התפשטה). שלחתי אותו לתיקון והוא חזר עם מסך חדש. השאלה שלי היא, איך למנוע ממצב כזה להישנות? כיצד יש לשאת את המחשב על מנת לא לגרום לבעיות חומרה שכאלו, במסך או בכל חלק אחר? עלי לציין שהתנהלתי בעדינות שנדמית לי למעלה מהממוצע לעומת אחרים מסביב עם מחשבים ניידים. כמו כן, נשאתי אותו בתיק שיש לו תא נפרד ומרופד למחשב נייד והוא הוצא והוכנס לשם כ-5 פעמים ביום בממוצע. תודה.
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אהלן, חבר קונה מחשב והוא צריך הכל כולל הכל (בעצם בלי רמקולים ). עניין הנוחות לא הכי חשוב לו והוא לא מבין כלום. (הוא רצה לקנות מפאקינג זד מחשב ג'נרי בגלל שיש שמה Q6600!) כולל OC, אני עושה לו. בלי חריגות בכלל, הוא עלה בגללי ב1.5 אחרי שהבהרתי לו שמחשב גיימינג כולל מסך וציוד היקפי ב3 הוא לא יקבל. GIGABYTE GA-P31-DS3L Core 2 Quad Intel P31 FSB1333 DDR2-800 ¤399 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=682 MUSHKIN DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel HP Series CL4-4-4-12 EPP ¤290 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=280 XpertVision nVidia GeForce 9600GT 512MB ¤695 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1175 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775 ¤102 h…
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
מדובר במחשב לשימוש ביתי כללי. אני יודע שיחסית לצרכים שאני מציין כאן הרכבתי מפרט חזק אבל חשוב לי להשאיר פתח לכמה שיותר שיפורים. בגלל זה למשל בחרתי לוח-אם עם ארבעה סלוטים לזיכרונות של עד 32GB. לא חשוב לי כרגע כרטיס מסך ואין לי בעיה להשתמש בכרטיס מסך המובנה, אבל גם כאן חשוב לי להשאיר אופציה עתידית. דגש חשוב מאוד הוא על השקט והקירור היעיל של המפרט. אין צורך בהארד דיסק וציוד הקפי. תודה רבה לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת פוטושופ, קצת סרטי HD, קצת משחקים א) …
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-