ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,460 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים! מחפש מפרט ל-2 מחשבים בתקציב של -5500-5000 ש"ח לשניהם מהחנות של KSP בירושלים סניף הר חוצבים. המחשבים יכולים להיות זהים - זה לא משנה לי... אלא אם כן זה משתנה בהתאם לגודל המסך - ברשותי מסך 17" ולמחשב השני אני רוצה מסך 22-23 המחשבים מיועדים למשחקים קלים, לאינטרנט, סרטים ולאופיס. יש צורך בציוד היקפי הכולל מסך (22-23 אינטש), מקלדת, עכבר ורמקולים למחשב אחד בלבד - למחשב השני כבר יש לי הכל - כולל מסך 17" לא קריטי שיהיה שקט מערכת הפעלה XP לשניהם כולל הרכבה לשניהם חשוב שלא אצטרך לשדרג שוב את המחשבים ב-3 השנים הקרובות לפחות. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אהלן לכל מביני העניין, החלטנו לשדרג את המחשב בבית ולקנות עמדה נוספת להוריד את העומס. אחד המחשבים צריך להיות מחשב שולחני רגיל לעבודה באינטרנט, אופיס, כולל תכנות ב-Matlab. תקציב של עד 2000 ש"ח . המחשב השני הולך להיות הבובה שלי והשאיפה היא שהוא ייתן תמיכה לפוטושופ ותוכנות גרפיות אחרות (במידת האפשרות, אופציה לעריכת סרטי וידיאו ב-premiere ). המחשב צריך להתאים לעריכת תמונות בנפח גדול, לאינטרנט ולעבודה באופיס. התקציב הוא כ-3000 ש"ח. הייתי שמח לעזרה בבניית מפרטים (בלי מסכים או כל דבר נלווה נוסף). השאיפה היא למצוא חנות מחשבים באזור השרון (רעננה, כפר סבא..משהו בסגנון) שתרכיב מחשב לפי המפרט. אז אשמח לשמוע המלצות על חנויות. אני מחפש חנות באזור כדי שיהיה לי משהו לפנות אליו ב…
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרה בבחירת מפרט ללמודים אינטרנט בעיקר סביב 3000-3300 ש"ח עם אפשרות לחריגה כשהדבר הכי חשוב זה עלות מול תועלת חבל לבזבז כסף סתם אין לי דרישות תובעניות מהמחשב המחשב אמור לשרוד כ3-4 שנים אולי בעתיד אני אוסיף או אחליף משהו אך בגדול זהו המחשב. תודה לעוזרים האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא נראה לי שאפשר לחסוך כאן משהו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך כל עוד שומרים עלות מול תועלת גבוהה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר אינטרנט ולימודים,מידי פעם גם סרטים מוזיקה,משחקים ממש מעט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4.…
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
דוד שלי הזמין בשבילי את המפרט הבא: AM2 4600 X2 DUAL CORE 64BIT לוח אם: MSI K9N NEO דיסק קשיח: 250GB SATA2 7200 RPM 16MB זיכרון: 1024MB DUAL DDR II 667MHz צורבPIONEER X 18 DVD Dual layer כרטיס מסך: MSI RX1550 UPTO 512MB מסך: LCD 5MS DVI 197VK AOC מקלדת -עכבר- רמקולים מארז: הסטנדרט שלהם (פחות יפה אבל יותר חזק מהרבה מארזים שראיתי) סה"כ: 3050 ש"ח שווה את המחיר?
-
- 0 תגובות
- 531 צפיות
-
-
תודה לעונים, מראש. המפרט לקוח מאייבורי שם תתבצע הקנייה : 0. מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי 1. לוח אם ל AMD Athlon 64BIT עם Pci-Express ,תוצרת MSI דגם RS480M2-IL 2. מעבד AMD Athlon +300064Bit Socket 939 עם ליבת Venice 3. זיכרון 512MB DUAL DDR 400MHZ - איזה חברה לדרוש ? 4. כרטיס מסך Ati Radeon X300SE upto 128MB?(משולב) כולל חריץ הרחבה Pci-Ex 5. דיסק קשיח 160GB 7200RPM SATA 8MB - איזה חברה לדרוש WD ? 6. צורב : Nec3540A 7. מסך : לא הוחלט עדיין. עד תקציב של 1600 ש"ח, 710T ? העלות המשוערת של כל החבילה 4300 ש"ח. השאלות לגבי המפרט, תחת ההנחה שייעודו העיקרי של המחשב הוא : אינטרנט, אופיס, סרטים, תכנות ומעט משחקים. 1. האם הלוח אם מספיק טוב ? 2. כמה רע הכרטיס מסך ? האם הוא לא מספי…
-
- 28 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מחפש מפרט ל- מעבד שיהיה ממשפחת Athlon 64, כפול ליבה גם בא בחשבון אם התקציב יספיק לי קירור (או להסתפק בזה שמגיע עם הקופסה) זכרון בין 1 - ל- 2 G לוח אם - שיהיה עם צ'יפסט של ATI , שיתמוך ב- CroosFire , SATA II מארז - לא צריך שקוף , שיהיה מארז איכותי , שקט מאוורר היטב, שיהיה עשוי כולו אלומיניום ספק - שלא יהיה ג'נרי , אני חושב שצריך משהו עם הספק של לפחות 450W כ.מסך - על בסיס ATI כנראה שבשלב ראשון התקציב לא יספיק לי לכרטיס שני , אבל חשוב שיתמוך CrossFire לכרטיס שני בעתיד נא התייחסו לחלקים שציינתי בלבד , לא צריך שום דבר מעבר לזה אין כוונה לעשות OC עיבוד תמונות וווידאו תחנת פיתוח משחקים - יהיו חשוב מאוד שיהיה שקט
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט לחברים שישמש לצרכים בסיסיים ולישומי AutoCAD, פוטושופ ודומיהם (2D וגם 3D). התקציב הוא לכיוון ה-3000 עם חריגה אפשרית (אם היא באמת הכרחית) לכיוון ה-3500. [ללא צ. הקפי וללא OC] הדרישות / שאלות - 1. כרטיס מסך לא מובנה - האם זה הכרחי או שאפשר להסתפק בכרטיס שבלוח האם? 2. צורב DVD, דיסק 250, 2GB זכרון, עדיפות ל-Firewire בלוח, ול-DVI בלוח/כרטיס מסך. 3. האם עדיף ללכת על אינטל או אפשר AMD לצרכים אלו? 4. מישהו מכיר חנויות בצפון חוץ מנעה? תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-
-
מחשב לחבר לספסל הלימודים בתחום האדריכלות, מיועד בעיקר לרינדורים. הרכבתי את המפרט הבא, אני רק לא בקיא בלוחות אם, אם יש משהו עם USB 3.0 זול יותר ועדיין מוגדר כלוח איכותי. יחובר למסך DELL 23" שנקנה לפני מספר חודשים. רכיבים שאני לא בטוח בהם ואולי כדאי לצמצם/לשנות: - לוח אם - זיכרון - ספק כח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 בממוצע עם רצון לחסוך. 2. מה שימושי המחשב? אוטוקד, סקצ'אפ, Revit, מקס ורינדורים בעיקר - המחשב נקנה כדי לחסוך זמן ברינדורים כאשר במקביל יש מחשב נייד שבו משרטטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הרכיבים אותם פירטתי אלו היחידים שצריכים להיות. 5. עד כמה חשוב השקט? בערך 8~, לא קריטי אבל רצוי שיהיה שקט כי הוא יעבוד …
-
- 19 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ובכן, הוטלה עלי משימה: להרכיב מפרט חזק למחשב קולנוע-ביתי (HTPC), אך לא הוגדר תקציב חד-משמעי. המחשב ישמש כמעין שרת בבית גדול, אליו יוכלו להתחבר מחשבים נוספים ולהוריד ממנו/לשתף מידע, בדגש על סרטים באיכות גבוהה, מוזיקה וכיו"ב. שימושים עיקריים בו: הנ"ל, גלישה באינטרנט, ומדי פעם משחקים (לא כבדים מדי). אציג את הדרישות, ואבקש מכם, חברים יקרים, לעזור לי. - מארז שוכב, רצוי שחור. - לוח אם איכותי - כונן קריאה BluRay - נפח HDD של בין 4TB ל-8TB - מספיק RAM למערכת מהסוג הזה - כרטיס מסך חזק מספיק לסרטים בפורמט MKV באיכות BluRay - תמיכה ב-HDMI וסראונד 5.1 צר לי על חוסר בפרטים חשובים, אך אני בטוח שתוכלו לעזור לי. עוד בקשה - לא ללכת על הרכיבים היקרים ביותר, אלא מספיק איכותיים…
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצה על מחשב HTPC שישמש בנוסף גם לגיימינג בסיסי. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3800 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אפשר לנצל את כולו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - המחשב יהיה מחובר לטלוויזיה בסלון ולמסך מחשב בצד, מיועד בעיקר לתכני HD ושימוש ביתי ממוצע, אבל גם לגיימינג בסיסי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Fifa, 2K15, Counter Strike: GO. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, מבקש מפרט לנ"ל כולל כרטיס PVR , כרטיס מסך PCX - GeForce 8800 GTS, 2GB זכרון, מארז וספק שקטים. המארז יכול להיות TOWER אבל לא יכול לחרוג מגובה ועומק של 50 ס"מ. תודה מראש לעונים נ.ב. אין צורך במקלדת + עכבר.
-
- 12 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, שאלתי כאן בעבר אבל לא קיבלתי תשובה מספקת (ולכן אין טעם להקפיץ הודעה ישנה). אני מעוניין במפרט ל-HTPC שיעמוד בדרישות הבאות לפי סדר חשיבות. 1. שקט 2. קטן. 3. בעל pci-e ו-זול. לא אמור להריץ משחקים, אפילו לא אופיס. רק אינטרנט וסרטים (בלי HD כרגע, אבל עם אופציה בעתיד על ידי שימוש בכרטיס מסך מתאים ולכן הצורך ב-PCI-e). אין צורך בכרטיס טלוייזיה. אין צורך בציוד היקפי. רק המארז. ראיתי בשלוש חברות מפרטים באיזור ה-1500 ש"ח עם מארזים של JSP או HEC (כאלו שעולים באיזור ה-300 ש"ח). השאלה האם המארזים הללו שווים משהו (התחממות ורעש), והאם המפרט עצמו בסדר. http://ivory.co.il/product.asp?productid=1470&CatCode=142 http://skypc.co.il/pl_product~Sky208~13~0.htm http://www.pc-4u.co.il/p…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם, אז עברתי לארה"ב (ניו יורק) וברצוני לקנות שם מחשב, אך אין לי מושג ממש מאיפה להתחיל. אני אשים פה את הדרישות שלי ומענה לשאלון של הפורום ואשמח לכל עזרה שהיא: בין אם חנויות מומלצות\פורומים בארה"ב וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? $800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? $100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר ישמש כ-HTPC ולשימוש משרדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא…
-
- 0 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכולם ומקווה שהיום עבר עליכם בקלות אני אשמח למפרט לפי הפרטים הבאים: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 לא כולל ציוד היקפי, מקסימום מקסימלי - עדיף טיפה פחות. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? קולנוע-ביתי, צפיה ב-1080p בטלוויזיה 45+ אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת ועכבר אלחוטיים, בסביבות (ולא יותר מ-) 100 ש"ח. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אממ... לא צריך מסך\רמקולים. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. אין. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? בערך 6.5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש …
-
- 3 תגובות
- 720 צפיות
-
-
המטרה היא שהמחשב יהיה מרכז הבידור בבית הדרישות שלי הן כאלה: ניגון קבצי H264 ב-1080P באופן חלק יציאת קול 7.1 דיגיטלית/אופטית כרטיס מסך היכול להוציא 2 רזולוציות שונות בו זמנית, 1080X1920למקרן ו-1024X1280 למסך lcd נוסף כרטיס טלוויזיה איכותי לפחות 500GB לאיכסון סט של עכבר ומקלדת אלחוטים מארז פשוט - המחשב לא יראה לעין, אבל רצוי שיהיה די שקט המחשב ישמש אך ורק לניגון והורדת סרטים ב-FHD, הקלטות וצפייה דרך כרטיס הטלוויזיה, גלישה באינטרנט והרצה של ויסטה אני לא גיימר ולא משחק כלל משחקים במחשב התקציב הוא כ-6000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה, אין צורך במסך אשמח גם להמלצות על חנות זולה ואמינה תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
מעוניין ב-HTPC בפחות מ-2000 ש"ח. כרגע אני צריך יציאת svideo פשוטה עם אפשרות לחבר כרטיס מסך מתקדם יותר בבוא הזמן כשארכוש מסך עם כניסת HDMI. (כרגע יש לי CRT רגילה). דגש על מערכת שקטה עם HD גדול להכיל את כל הסרטים.
-
- 5 תגובות
- 690 צפיות
-
-
היי, יש לי אקסטרימר שאני מעוניין לשדרג למחשב HTPC. מזה זמן אני עוקב אחר מפרטים רלוונטים בפורום, ודווקא ברגע האמת לפני שאני בא לקנות - החיפוש בפורום החדש עדיין לא עובד... עברתי על העמודים האחרונים ולא מצאתי משהו רלוונטי. אני חייב לציין שחיפשתי בכמה חנויות, בחלקן לקחתי מפרט מוכן ל-HTPC (בטווח המחיר), ובחלקם בניתי. כמעט ולא מצאתי מפרט שמתחרה במפרט שיש באייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6929 אני רק אשדרג לו את הכונן הקשיח ל-2TB סה"כ 2125 ש"ח... ואיך זה לעומתו? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6925 (מבוסס A6-5400K + כונן 2TB, אבל מצד שני לוח מבוסס A55 וגם 8GB RAM מיותרים...) האם אפשר למצוא מפרט יותר טוב בסכום הזה? ומבין שניהם - מה עדיף? אשמח לה…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, זקוק להמלצות למפרט עבור HTPC מבוסס מעבד אינטל C2D הזולים (4300/4400 וכו'). אין צורך בכרטיס PVR חשוב מאוד קירור פסיבי או שקט כמה שיותר כרטיס מסך מדור הביניים 2600/8600 המארז יהיה בתוך נישה, עד גובה של 14 ס"מ מי יכול לעזור לי ?
-
- 7 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט כאשר חשובים לי הדברים הבאים: א. 2TB דיסק קשיח ב. אין צורך בכרטיס טלוויזיה ג. כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים בצורה מכובדת(אין צורך במפלצת של 1000 ש"ח) ד. אין צורך בשום ציוד היקפי. ה. עדיפות למפרט מבוסס INTEL, אך לא חובה במידה וזה בא על חשבון דברים חשובים אחרים. ו. כולל הרכבה(אין צורך במערכת הפעלה) ז. חנות אמינה מאיזור המרכז. ח. עדיפות(אך לא חובה) לאפשרות לכונן קורא blu ray ט. ניתן לחרוג בתקציב(עד 400 ש"ח) במידה וזאת תהיה הדרך היחידה למלא את כל בקשותי. י. ה-HTPC מיועד למערכת קולנוע ביתי ומסך 3D. תודה רבה מראש.
-
- 7 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אבקש מפרט למחשב קולנוע ביתי שקט מבוסס אינטל. בקשות: 1. 4GB זיכרון 2. דיסק קשיח 2TB 3. יציאת S/PDIF 4. מארז נאה, איכותי וחרישי אין צורך במסך / ציוד הקפי תודה רבה רבה, ליאור
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
זה המפרט שהרכבתי למחשב HTPC מ-SKYPC. המפרט ללא HDD כי יש ברשותי אחד של 250GB. חשוב לציין שזהו מחשב HTPC ולכן צריך להיות שקט מאוד. 378 378 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box AMD1239 372 372 1 לוח אם ASUS M3A78-EMH HDMI 31622 216 216 1 זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 SP 996529 313 313 1 מארז כולל ספק HEC 7KJ9 250W CI-7KJ9 136 136 1 צורב Pioneer DVR-115D Black X20 DVD PDVR115DBK סה"כ 1,414 ¤
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
היי, החלטתי להשים מחשב בסלון, אלה הדברים שאני צריך: כרטיס טלויזיה(להקליט) כרטיס מסך עם יציאה ל-HD ו-RCA כרטיס קול שיתחבר לרסיבר ויספק לפחות 5.1 ערוצים HDD מעל 160 גיגה כרטיס WIFI מעדיף מחשב קטן ושקט, עם מארז קטן תקציב נמוך בגלל שאני חוסך לטיסה, מקווה שאפשר להסתדר עם זה. תודה, אור.
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשקול לקנות מחשב HTPC (קולנוע ביתי) חדש לסלון. הנוכחי שלי היום הוא דיי ענתיקה (P4 2.4Ghz, 512MB RAM, GeForce FX5200), ואני מעוניין במחשב חדש אשר יכלול אפשרות HD. תקציב: 3000 ש"ח מקסימום, ללא חריגה למעט תוספות (ראו למטה). המחשב צריך לספק את צרכי לראות סרטים באיכות HD בלבד, לא שום דבר מלבד זה (לא הולך להריץ עליו תוכנות\משחקים). שאלה לי אליכם: האם מעבד כפול ליבה 45nm של אינטל מתאים יותר למחשבים מסוג אלה מאשר למעבד של AMD? (אני כרגע עדיין פרו-אינטל, אבל רק כדי לרענן ת'ראש ). אני לא חושב שצריך מעבד חזק מדי ויותר מ-2GB זכרון RAM (בטח שלא DDR3, אני חושב ש-DDR2 מספיק עם מקסימום 800MHz, תקנו אותי אם אני טועה), כרטיס מסך סביר+ וחובה עם אפשרות HD (למיטב הבנתי, ה-…
-
- 6 תגובות
- 598 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב למדיה סנטר, צפייה בסרטי HD, משחקים (בעיקרון למשחק הPES 8). יש לי LCD PHILPS 42 FULL HD . המחשב יהיה בתוך מזנון ככה שחשוב שיהיה מספיק קירור ויהיה מאוד שקט. מה דעתכם על הצעות אלו: לוח אם GIGABYTE GA-EP43DS3 מעבד INTEL E8300 CORE 2 DOU קירור למעבד ZALMAN 800 דיסק קשיח 500GB 16/32MB 7200 RPM צורב ASUS DRW-2014L1T כרטיס מסך 9600 512MB 256BIT SILENT PIPE כרטיס טלוויזיה HAUPPAUGE PVR 150 KIT זיכרון 2BG ?1GBX2 800MHZ KIT ספק PCI-E P.PFC CABEL MANAGMENT מארז THERMALTAKE DH101 או ההצעה הבאה: לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H מעבד AMD PHENOM QUAD CORE 9550 דיסק קשיח 500GB 16/32MB 7200 RPM צורב ASUS DRW-2014L1T כרטיס מסך 9600 512MB 256BIT SILENT PIPE כרטיס טלוויזיה HAU…
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב מדיה סנטר לשימושי סרטי HD ומשחק הPES8. קיבלתי את ההצעה הבאה. מה דעתכם? מארז HTPC SILVERSTONE LS17C ספק כח ZUMAX X2 400W לוח אם INTEL DP35DPM 1333 MHZ כ. מסך GEFORCE 8600GT 512 MB PCI-E HD MIDDR3 צורב SAMSUNG SATA DVDR-W זכרון SAMSUNG DDR2/800.1 GB דיסק קשיח SAATA 2 500GB 7200 מקלדת ועכבר אלחוטיים INTEL KB5000 מעבד INTEL CORE2DOU E8400 3.0GHZ כרטיס רשת EDIMAX PCI כרטיס טלוויזיה + שלט LEADTEK PVR3000 DELUXE שלט אלחוטי MICROSOFT MEDIA CENTER תודה חיים
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
-