ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
לקראת שנת הלימודים הקרובה אני מחליפה את הלפטופ הישן וקונה HP 2510p. הדגם הזה מגיע עם חריץ זכרון אחד ואפשרות להרחבת זכרון עד 2gb. שאלתי היא, האם יתכן וניתן יהיה להרחיב את הזכרון כאשר כרטיסי 4gb/3gb DIMM יהפכו יותר זמינים? אני חושבת שה-chipset של המחשב (Mobile Intel GM965 ) יתמוך ביותר משני ג'יגה של ram אבל ממש אין לי מושג אם זה יעבוד מול הלוח אם בכללותו. למישהו יש מושג? תודה
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
מעבד מדגם חדש Intel SU3500 1.4Ghz 3MB 800Mhz חבילת זיכרון 4096MB DDR3 1066MHz מסך רחב x768 "13.31366 כולל מצלמה מובנית תומך Express Card כרטיס מסך Intel Graphics Media Accelerator 4500M דיסק קשיח גדול במיוחד 320GB ובחיבור SATA מהיר תקשורת אלחוטית WIFI + Bluetooth Version 2.1 מערכת הפעלה מקורית Windows Vista Premium שנה אחריות בינלאומית ע"י LENOVO מעבד סוג: Intel Core 2 Solo מהירות המעבד: 1.4 GHz זכרון מטמון cache: 3 MB סדרה: SU3500 BUS SPEED: 800 MHz פלטפורמה: ULV מסך גודל המסך: 13.3 " רזולוציה: 1366X768 כרטיס מסך: Intel Graphics Media Accelerator 4500M זכרון כרטיס מסך (UP TO): 256 MB מסך רחב- WIDE: כלול זכרון נפח: 4096MB מהי…
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
מה הולך אנשים... אני מחפש לקנות נייד עד סביבות ה4K (ומטה :-)) למטרות של בעיקר גלישה באינטרנט, סרטים ומשחקים ברמה גרפית לא גבוהה (לא מעבר לפרו וGTA שגם בהם לא כזה חשוב לי האיכות הגרפית...) העיקר שירוצו בלי בעיות ושהמחשב לא יצטרך לקרוע את עצמו כל הזמן בנוסף אני לא מתכנן לקנות עוד אחד בשנים הקרובות אז שהמחשבה הזה יהיה אמין על אף שהצרכים שלו לא הולכים להשתנות אולי רק הוא יצטרף אלי ללימודים אז נתמצת לפי הפורמט שאתם אוהבים: * מחשב לעבודה משרדית, סרטים ומשחקים בלי טירוף של גרפיקה * אין צורך בכלל במסך גדול כי המחשב יהיה מחובר קבוע לטלויזיה * אין בעיית משקל... מה שבא לכם * סוללה-לא קריטי, שוב המחשב יהיה מחובר לטלויזיה ובנוסף לחשמל רוב הזמן * לא ידוע לי על צורך ביציאות מיוחדות פשוט…
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
השימוש הוא ביתי לאינטרנט ושמיעת מוזיקה CASE BUSINESS CLEARLINE 500WATT + HANDLE INTEL E5300 2.6GHZ 2M INTEL RAISIN CITY G41 L1G + VGA 1333Mhz -http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DG41RQ/DG41RQ-overview.htm DDR II 2GB 800Mhz CL5 PATRIOT 320GB 16M SATA II 7200 HITACHI יש לי אפשרות למחיר יותר זול אם אני לוקח לוח כזה(לא שמעתי על החברה הזאת) http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G31M-VS&s=775
-
- 7 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום אנשים אני הולך לקנות מחשב כנראה היום ויש לי התלבטות בין שתי המחשבים האלה http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400-ati.htm http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320-nvd.htm השימוש שלהם יהיה לצורכי גרפיקה, פוטושופ, Maya וכ'ו. מה נראה לכם עדיף? המעבד של ווסטרו נראה יותר חזק אבל האם זה יותר חזק משמעותית? וגם מה עדיף מבחינת הכרטיס גרפי ה- Readon 3450 או Geforce 9300?
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
ההורים שלי החליטו שהם רוצים מחשב (בני 60), לשימוש של אינטרנט ומסמכים. אני משתגע.. לא יודע מה עדיף: פנטיום 4, סלרון די, amd sempron אם תוכלו לענות על זה, ולצרף לי לינק למחשב כמה שיותר זול.. שיענה על הצרכים שלהם, אני אודה לכם מאוד. לא יותר מ-1500 ש"ח, עדיף פחות.
-
- 9 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - אני חושב גודל 24' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צו…
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני מתלבט בין המפרט הזה מ-KSP מעבד AMD 2800 לוח אם ASUS M2NPV-VM 1 גיגה זכרון צורב LG דיסק של מקסטור 80 גיגה שכולל מקלדת ועכבר מערכת הפעלה מותקנת והרכבה עולה 3000 שקל לבין המחשב הזה שעולה 3000 שקל דרך מקום העבודה: DELL GX620 MT P4D/945 160S 512M DVD DOS Intel® Pentium® D Processor 945 (3.4GHz, 800MHz FSB, 2x2MB L2 cache, EM64T, Dual Core Technology) 512MB 533MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*512MB DIMM) Memory 160GB (7200rpm) SATA II Hard Drive 16x DVD-ROM Drive Internal Dell Business Audio Speaker Enhanced Quiekey USB Spacesaver Midnight Grey keyboard Dell 2 Button USB Scroll Optical Mouse 3.5" 1.44MB Floppy Drive (Removable Modular Bay Device) הבדל נוסף, על ה-…
-
- 11 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אשמח לקבל עזרה בבניית מפרט על פי הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח כולל מסך, ציוד הקפי ומערכת הפעלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, משחקים קלים, סרטי HD, אופיס, MATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 8 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מחשב מיני נייד למסך LCD על מנת להציג על המסך פרסומים שונים. המחשב צריך להישאר דולק כל הזמן, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. האם יכול להיווצר איזשהי בעיה? האם המחשב מותאם לעבודה של מס' שעות כל כך רב? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
-
שלום לחברי הפורום. לא ידעתי לאיזה פורום הנושא מתאים, והלכתי על הפורום שנראה לי הכי הגיוני. אני מבקש סליחה מראש אם הנושא לא מתאים לכאן. אז ככה. - יש לי את המחשב הנייד הבא: DELL LATITUDE D600. המחשב עבר הרבה בחייו, והוא במצב דיי משומש. למרות שהוא עובד מעולה ומספק את הצרכים שלי לגמרי. לפני יומיים כשפתחתי את המחשב (פתחתי את המסך). שמעתי CRACK! וראיתי שהציר הימני שמחבר את המסך למחשב עצמו נשבר!. ויחד עם הציר נשברה חתיכה מה"שלד" המתכתי שאליו מתחברים כל שאר החלקים. מבחינת פעולת המחשב הוא תקין לחלוטין, אך אני מפחד להמשיך לעבוד איתו כאשר הציר שבור... אז עשיתי קצת שיעורי בית וחיפשתי באינטרנט מקרים דומים ומצאתי שאני ממש לי היחיד שבעיה דומה קרתה לו. ואפילו מצאתי שהחלקים האלו (מה שנש…
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
מה שצריך: מעבד, לוח אם, זכרון, כ. מסך, הארד דיסק 120 gb, מארז + ספק. אני חשבתי על מערכת מבוססת amd 3000 939 הלוח הזול של Gig' NF4 כרטיס מסך x800xl והצלחתי גם לדחוף ג'יגה זכרון.. וכל השאר לא ממש משנה. יצא לי 5900.. אך אני צריך גם את יעוצכם.
-
- 8 תגובות
- 725 צפיות
-
-
היי. דוד שלי רוצה לקנות מחשב נייד,עד ה 5,000 ש"ח. והוא ביקש בכל לשון של בקשה - לא מעבד סלרון! (כן.. ככה זה שקוראים בעיתונים ש סלרון זה גרוע.) חוץ מיזה,הוא צריך את המחשב לצרכים פוטושופיים,קצת משחקים,וורד,והכי חשוב - גלישה מהירה ללא תקיעות באינטרנט. עכשיו, זו בעיה.. מאיפה אני מסיג לעזאזל מפרט לנייד מתחת ל 5,000 שהוא לא סלרון?
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
זה למשחק החדש מהסדרה של oblivion Recommended System Requirements * OS: Windows XP, Vista or Windows 7 * CPU: Core 2 Quad 3 GHz * RAM: 3 GB * HDD: 15 GB free disk space * Graphics: 512 MB Graphics Memory * Sound Card: DirectX 9 Compatible * DirectX: Version 9.0c Supported Graphics Cards: Minimum – 8800 GT Recommanded – Geforce GTX 460/Radeon 5850 ועל איזה הגדרות גרפיות אני יכול לצפות להריץ אותו? המפרט המומלץ למטה: מעבדAMD Athlon-II X3 450 3.2Ghz 390 פתרונות קירור למארזScythe Slip-Stream 12cm (1200RPM)50 גוף קירור למעבדARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2120 לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2280 זכרונות1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת130 כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7…
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אנלי לא צריך 500גיג'ה לא משנה הבדל המחירים ... ומה אפשר לשנות לייותר טוב ?
-
- 14 תגובות
- 724 צפיות
-
-
החלטתי לקנות מחשב חדש התקציב שלי הוא 3500 שקל עם אפשרות של חריגה 300 400 שקל המחשב הוא למישחקים ועוד שטויות רגילות ניסיתי ליבנות מפרט אבל אמרו לי שהוא לא משהו הינה הוא מעבד AMD ATHLON 64 DUAL CORE 6000 X2 / 3.0GHz SOCKET AM2 BOX 3Y לוח אם GIGABYTE GA-MA69G-S3H AMD AM2 DUAL DDR2 PCI-E V+L+A m-ATX 3Y זיכרון DDR2 KINGSTON 1GB 667MHZ NON-ECC CL5 כ.מסך GIGABYTE GV-NX86T256D RETAIL GF 8600GT PCI-E SLI 256MB DDR3 2*DVI+HDTV 3Y דיסק WD 250GB IDE 7200RPM 8MB BUFFER WD2500JB 3Y הציעו לי את המפרט הזה 171 171 1 צורב LG GSA-H44N X18 DVD כוננים אופטים GSA-H44 471 471 1 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 זיכרונות למחשב F2-6400CL5D-2GBNQ 350 350 1 מארז ללא ספק NZXT Apoll…
-
- 10 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שנה טובה לכול חברי הפורום , אני מעוניינת לקנות מחשב נייד חדש עם דגש על מסך 15 אינץ' וזיכרון 1 ג'יגה (אלא אם ייכנס יותר בתקציב..) . שימושים - > לעריכת סאונד עם תוכנות עריכת מוזיקה כמו CUBASE וכו' (טכנאית אולפן..) . שידרוגים כמו לצורב DVD או דיסק קשיח בנפח גדול יותר , אני כבר אחליט אח"כ . מה שחשוב לי זה יותר זה המלצה על חברה מסויימת . ראיתי כמה הצעות באתר אייבורי \ KSP \ SKYPC וכו' . לא מתמצאת כ"כ בדגמים ...MSI , DELL , HP , LG וכו' ...את ה-MSI אני מכירה ממשהו ישן וטוב . אגב , התקציב הוא מקסימלי ..אם ניתן להשיג משהו איכותי בפחות אז אשמח (בסביבות 5500) כדי שיהיה אפשר לשדרג קצת... תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
היי, היום יצא לי לחשוב על זה קצת ומעניין אותי מה אתם חושבים. יש אצל הסבים שלך מחשב ישן + מסך ישן (מחשב מבוסס Pentium 3 500 ו מסך CRT 17" של MAG) הייתי רוצה לקנות להם מחשב חדש ויש לי התלבטות : מצד אחד ברשתות הגדולות (כדוגמאת אייבורי וKSP) מציעים לי "מחשבי חבילה", שהם מפרטים מוכנים שהרשתות הנ"ל מכינות מבעוד מועד ככל הנראה בכמויות מסויימות ומוכרות במחיר זול. היתרון של זה הוא מובן מאליו - המחיר - קשה לי להאמין שאפשר להרכיב מחשב דומה מחלקים בלבד במחירים הנ"ל. מצד שני יש איזו אמירה שהיא בגדר מיתוס (או שלא) שלצורך הרכבת המפרטים האלה משתמשים בחלקים סוג' ב'/פגומים/משומשים/מחודשים מה שמביא לכל מיני בעיות בעתיד, מימוש האחראיות מהר מהצפוי ובקיצור כאב ראש. מצד שני, תמיד אפשר להר…
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2800 שקלים עם אפשרות לחרוג ל3000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גלישה/צפייה בסרטים, משחקים (דרוש כרטיס גרפי חזק), עריכת מולטימדיה, תכנות ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אפשרי למחזר את הכונן DVD. לא משתמש בו יותר מדי 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט של המפרט די חשוב - מעל 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מרכיב מחשב לעיצוב גרפי לאחי, המפרט עד עכשיו כולל: - מעבד E6420 של אינטל כמובן - לוח אם של גיגהבייט P35 DS3R - זכרון קינגסטון 2X1GB 800MHZ - כרטיס מסך ג'יפורס 8800GTS 320M עכשיו... כמובן שיש צורב והארד דיסק סבבה זה לא רלוונטי... השאלה שלי היא כזו, דבר ראשון, האם הרכיבים במפרט הנ"ל יעבדו כמו שצריך ביחד... דבר שני, האם כדאי לשדרג או לוותר על אחד הרכיבים מכיוון והוא לא ממש תורם הרבה או מצד שני פוגע באופן משמעותי בביצועים. הסיבה שאני שואל את זה היא מכיוון ומישהו מבין עניין אמר לי שהמעבד במפרט הנ"ל לא חזק כמו הכרטיס מסך... ככה שאני למעשה זורק את הכסף סתם עוד הערות ותובנות יתקבלו בברכה. תודה מראש...
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
דרישות: מסך 17" 80 ג'יגה 1 ג'יגה ראם מעבד כפול ליבה זה מחשב לעבודה פשוטה וגלישה בילבד
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מחפש מחשב עד 3000 ש"ח , להלן הפרטים אודות המחשב: אני מחפש מחשב למחשקים , שיעבוד לתקופה של עד חצי שנה הקרובה , ללא הצורך בכ.מסך. לאחר חצי שנה ארצה לקנות כ. מסך , ולכן אני צריך שמשחקים כמו FIFA 2010 יעבדו עליו. המחשב מיועד לילד בגיל 13 , ככה שאני מניח שהוא ישחק הרבה , אולם לא נראה לי משחקים כבדים. העדפה היא למחשב בעל 4 ליבות , היות וזה מחשב שצריך להחזיק מספר שנים , עד 3 +/- , לכן מה שחשוב לי במחשב זה: לוח אם טוב (אם יש עדיין את ה DFI אולי אפילו מומלץ , אולם פתוח לכלל הצעות). מעבד 4 ליבות (Quad Core). מארז שיהיה איכותי , משהו בעל פח חזק וטוב , שלא ישבר או יהרס , כמו כן חשוב שיהיה שקט (לא כמו של אולפן הקלטות , לדוגמה דגמים של EzyCool הם אחלה). זכרונות…
-
- 9 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אין צורך בציוד היקפי. אבל יאללה נשדרג רק למקלדת ועכבר אלחוטי עוד 200 ש"ח תחרגו(: אין צורך גם בכרטיס קול כי אני עורך בקיובס אבל מחובר לערוצים של מגבר דיגיטלי. מנגד לעריכה בקיובס ובתוכנות כבדות אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ לי משחקים חלק ובעיקר יהיה תותח במשחקי רשת ומשחקי FPS. ההתלבטות שלי הייתה עד עכשיו אם לחכות קצת להשקיע בCORE I7 או לנצל את המחירים של מעבדי הCORE 2 והחומרה שלהם. אני עורך ומשחק על מסך 26 אינץ' טלויזיה HD רדי ובקרוב מאוד על מסך סביר להניח לא יותר מ42 אבל FHD. ככה שלא צריך רזולוציה גבוה. בקיצור הבעיה שלי בהרכבת מפרט היא בהתלבטות בין 2-4 ליבות. מצד אחד אני רוצה גם משחקים ומצד שני גם תוכנות כבדות ובהבנתי שה4 ליבות ממש על הפנים עם משחקים ולעומת זאת ה2 ליבות גם יה…
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם, שמעתי שהפורום הזה טוב בשביל שאלות כאלה, אז רציתי לשאול מי שמבין טוב ממני האם כדאי לקנות מחשב חדש או לחכות עוד שנה שנתיים. המחשב משמש (וגם החדש כאשר אני אקנה אותו) בעיקר למשחקים. זה המפרט הקיים: Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130318-1533) System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. System Model: GA-MA790X-UD3P Processor: AMD Phenom II X4 940 Processor (4 CPUs), ~3.0GHz Memory: 4096MB RAM כרטיסי מסך: x2 Radeon 4890HD (crossfire) המחשב הזה כבר בן בערך 5 שנים, והוא היה פעם ממש טוב, והוא עדיין סוחב, אך אני מתחיל להרגיש שהוא מתיישן, והוא כבר דיי איטי, וגם לא תומך ב…
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-