ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
תודה לכל מי שנרתם לעזור, מעריך מאוד. מצורף שאלון המפרט את הדרישות בהתאם לחוקי הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל עד 100-150 במידה ויש תועלת אמיתית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, סרטי Hd, עבודה משרדית, Matlab א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחקים ספציפיים, דברים חדשים ומהשנים האחרונות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 0 תגובות
- 816 צפיות
-
-
בגדול אין דרישות מיוחדות, רק שיהיה עם מערכת הפעלה ווינדוס ושיוכל להריץ סדרות טלוויזיה (לא HD). גודל מסך 10-12. תודה!
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
בקיצור אני רוצה לקנות מחשב חדש , עם המחשב הנוכחי אני לא יכול לעשות כלום (יש לי אותו כבר 5 שנים בערך אם לא יותר)... הביאו לי הצעה , רציתי לדעת מה אתם חושבים התקציב מוגבל , בסביבות 4-5 אלף שקל למחשב .. זאת ההצעה שהביאו לי : לוח אם ASUS M2N-E מעבד AMD ATHLON 4200 AM2 יחידת קירור OEM זיכרון CORSAIR 2Gb KIT XMS2 6400C4 CL-4-4-4-12 דיסק קשיח 1 Western Digital 320G 16MB 320AAKS כרטיס מסך SAPPHIRE RADEON X1300 512M FANLESS צורב PIONEER DVR-112DBK מארז A-TOP FILTERED CASE כרטיס קול OB כרטיס רשת OB PSU ENERMAX EG365AX , 350W , ACTIVE PFC מאוררים ZALMAN F3 (120MM) QUIET FAN מה אתם אומרים ? זה יוצא 5,000 עם מע"מ.
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
-
אבל לא מצליח למצוא מקום שמוכר, לא בארץ ולא בחול. מה עושים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (גלישה באינטרנט) ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). הרצת תוכנות פיתוח באופן שימוש כבד לצורך פרנסה, כגון: visual studio, sql server management studio ותוכנות עיצוב: illustrator ,photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Samsung 23 inch 1920x1080 -לאיל…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
ראיתי פה הרבה מפרטים ב 3000 שקל אבל אף אחד לא מKSP ומכיון שאני מתכוון לקנות מ KSP (אני יודע שהם לא כל כך מומלצים אבל יש לי זיכוי רציני שמה) אני מבקש מפרטים רק מKSP בבקשה. ניסיתי לשנות את המפרטים בערך שתיאימו למוצרים של KSP אבל לפעמים אין את אותו הספק או אותו חברת זיכרון או מארז מומלץ וכן הלאה.. ואני לא יודע כל כך מה מומלץ. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 791 צפיות
-
-
כל שנה אני מוכר את הרכיבים הישנים ומשדרג , גם הפעם הגיע הזמן. המערכת שלי היום: לוח: K8T NEO מעבד: AMD 3200 64 כרטיס מסך: 9800XT 256MB ASUS RADEON זכרונות: 2*1GB SAMSUNG HD: של WD 120GB כמו שאתם רואים מערכת טובה אבל אני רוצה לשדרג את לוח האם וכרטיס המסך ולהוסיף עוד HD. מה הייתם ממליצים ? לוח אם: כרטיס מסך: HD: האם אפשר להוסיף ?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני חודש הנייד שלי (Dell Inspiron 3421) נפל לרצפה, על הפינה שבין המסך למחשב עצמו... כתוצאה מכך המסך הפסיק לעבוד, אך המחשב עצמו עבד (חובר למסך חיצוני ונבדק)... שלחתי אותו למעבדת Dell, והם טענו שה-connectors שמחברים בין המסך ללוח אם תקולים, ושצריך להחליף אותם... בלי להיכנס יותר מידי לפרטים, המחשב ישב במעבדה שלהם במשך שבועיים מבלי שהם עשו יותר מידי ובגלל הצעות מחיר מבולבלות עבור התיקון, החלטנו להוציא את המחשב ולהכניס אותו למעבדה (פרטית) אחרת... במעבדה השניה טענו כי המחשב כלל לא עובד (המחשב עצמו, לא רק המסך), וכי נוצר קצר בלוח אם, והבעיה כלל לא קשורה ל-connectors. אתמול קיבלתי את המחשב חזרה, וכשהפעלתי אותו שמתי לב שהמאוורר רועש מאוד ומוציא אויר בעוצמה גבוה בהר…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 512MB PCIe צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD כונן דיסקטים שחור SONY Floppy 1.44MB מארז ללא ספק Enermax Chakra ECA3052 BLUE ספק כח Corsair CMPSU-450VXEU 450W
-
- 3 תגובות
- 479 צפיות
-
-
שלום לכולם. קודם כל, אני רוצה להגיד תודה מראש. אתם חבר'ה שנראים לי מאוד מקצועים ומוכשרים וחבר המליץ לי עליכם. אז אני אתן את הפרטים ה"רישמיים": תקציב: 4000 ש"ח נע עד כ 4500 ש"ח במידת הצורך. אני מאוד מבקש לנצל את כל הסכום. אני כבר אומר שאני לא צריך צורב וציוד הקיפי כמו מקלדת ועכבר מכיוון שיש כבר ברשותי. שימושים: גיימינג כבד עד בינוני ותכני HD. המשחקים שבהם אתכוון לשחק הם לדוגמה MW2, BFBC2, GTA IV, JUST CAUSE 2... ועוד משחקים שעתידים לצאת. אני מאוד מצפה שבמחשב החדש אזכה לשחק ברמת איכות בינונית + עד גבוהה. בנוסף לכך, אשתמש במחשב לשימוש ביתי. (אינטרנט, סרטים וכו') עדיין אין לי מסך, אבל אני פונה לפורום מסכים בישביל זה. אני בכיוון של מסך 20" ברזולוציה רגילה. ציוד הקיפי: אין צורך…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המלצתי ללקוח על X220 של לנובו. הם קנו שניים ואחד מהם נגנב. הוא קטן, קל, זמן סוללה טוב. אבל מה, הtrack pad לא מצא חן בעיניו. הלקוח רוצה בכספי הביטוח לרכוש נייד אחר שיענה על כל הדרישות הנ"ל רק שהעכבר יהיה נוח. התקציב הוא 7000. הוא חושב על מקבוק אייר שלדעתי לא שווה את ההתעסקות מפני שרוב העבודה מתבססת על אופיס 365 שאני מקווה שתואמת לmac os ואין לה שום תחנת עגינה רשמית (הX220 הגיע עם אחת בילט אין) וזה רק ייצור לי כאב ראש בלתחזק. אם לדעתכם זה הפתרון האידיאלי אני אשקול את זה. הלקוח נסחב עם המחשב הרבה אז המשקל משחק תפקיד חשוב, העבודה היא משרדית וצריכת מדיה שכל מחשב יכול להתמודד איתה, עכבר חיצוני בדרכים הוא לא אופציה מבחינתו. בקיצור הרבה דרישות ואני צריך את עזרתכם. אני יודע שהוא צ…
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב בארה"ב עבור שימושים מגוונים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, סביבת אינטרנט וכרטיסיות מרובות פתוחות, יישומי אופיס, צפייה בסרטים, קריאה מרובה מול המסך ויישומים מרובים פתוחים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", IPS או טוב יותר, מט (אין צורך במסך מגע), שימוש בסביבת עבודה מגוונת, עבודה מול המסך בחוץ ובמשרד עם פלורסנטים. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקסט, אייקונים קטנים יותר) רזולו…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לכם, אני צריך המלצה לשדרוג המחשבים בחלקים הבאים לוח אם זיכרונות מעבד כרטיס מסך אני חשבתי על המפרט הבא כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GT TDH 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 789 זיכרון : TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤ 690 לוח אם : ASUS M2N-E ¤ 542 מעבד : AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.6GHz 1MB CACHE - ADA5200CSBOX - BOX ¤ 973 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 2994 מה אתם אומרים עליו? מה לשנות במה? או להשאיר ככה את המפרט. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ניתן לשפר את המפרט משמעותית בעוד כ200 ש"ח, אז בסדר. אני לא רוצה להוציא יותר מזה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, DIABLO 3, וכו'. גם משחקי רשת כמו LOL. אשמח להריץ הכל על הכי גבוה בלי FPS DROPS.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080. גודל 23", מסך של LG. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3.…
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שיהיה קטן (12"), סוללה חזקה, מהיר והרבה זיכרון... מה אתם אומרים על ה-PAVILION TX2000Z TABLET PC הנ"ל? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEBTOX:IT&item=200208745427&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI
-
- 3 תגובות
- 787 צפיות
-
-
הי, המחשב הישן שלי כבר די גוסס והחלטתי לקנות אחד חדש. דיברתי עם טכנאי מחשבים שאני מכיר והוא הציע לי את זה: לוח אם אינטלINTEL DG43RK ROCK FISH מעבד אינטל 6600E זכרונות 4GB DDR3 קינגסטון צורב די וי די סמסונג דיסק קשיח 500GB כרטיס גרפי GT520 GB DDR31 ]ספק כוח 500W MONO MODE איכותי. אחריות 3 שנים על חלקים (שנה ראשונה באתר הלקוח). סה"כ מחיר: 1750.00 ₪ התקנה הובלה והגדרות 280.00 ₪ המחירים כוללים מע"מ. מה אתם אומרים לגביי המחיר ולגביי המפרט עצמו ? חשוב לציין שאני לא צריך מחשב חזק מאוד. אני לא מתכנן לשחק GTA או שום משחק כבד מדי. השימוש העקרי יהיה גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים מדי פעם, והרבה צפייה במשחקי כדורגל באינטרנט. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ויזוז חלק …
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אהלן , אני מתכנן בחצי שנה הקרובה לקנות מחשב חדש. רציתי לדעת מתי תיהיה התקופה הכי טובה לקנות אותו . לפי מה שהבנתי כדי מאוד לחכות למעבדי ה skylake החדשים. וגם חשבתי לקנות בסביבות סוף שנה כי תמיד יש מבצעים נחמדים כאלה. המחשב הוא גיימינג והתקציב זה סביבות ה 5 אלףשקל . (כשאני שואל מתי תיהיה התקופה אני לא מבקש חודש או תאריך ספיציפי אני מדבר על תשובה של "תחכה שיצא XXX ואז תקנה" (נגיד סדרת כרטיסי מסך חדשים או מעבדים חדשים)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן של אחותי הלך לעולמו, הגיע הזמן לקנות חדש. השימושים שלה הם בעיקר: ICQ, IE , OFFICE ואולי אחותה הקטנה קצת משחקים - לא רציני. מאס שקניתי את המחשב שלי (מימין) הפסקתי להיות מעודכן כך שאני לא יודע מה לבחור. מקריאה קצרהה שמעתי שאמור לצאת הלוח הזה GA-MA74GM כי הכרטיס תצוגה מוסנהה טוב, יש טעם לחכות לו? או שאינטל שוב מומלצים פה? אשמח להצעות.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכלום, לאחר שחברה שלי קנתה לי ליום ההולדת מסך LCD 32 של LG ובנוסף שיש לי מסך מחשב 24 של סמסונג החלתתי שהדבר היחיד שחס לי זה מחשב חדש בשביל להשלים את החבליה. אז ככה הדרישות שאני צריך מהמחשב זה שהו יריץ משחקים באיכות ממש גבוה ותכניי HD. בנוסף אני רוצה גם בתקציב הזה שתי שלטים אלחוטיים למשחקים וכרטיס טלוויזיה למדיה סנטר. לפי ההודעות שאני רואה בפורום כולם ממליצים על הQ6600 או על הE8400... רציתי לדעת למה לא ללכת על המעבדים החדשים של AMD הPHENOM II. אשמח לקבל המלצות לבקשתי המבוססות גם על AMD וגם על INTEL. בנוסף אם תוכלו להסביר לי את ההבדל בין המעבדים של AMD לאלו של INTEL אני אשמח. ודבר אחד אחרון מה זה הI7 של אינטל למה הוא כולכך יקר והאם באמת שווה להשקיע כלכך הרבה כסף היום ב…
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה ביצירת מפרט למחשב משרדי וחנות טובה לקנות ממנה באיזור השרון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + צפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, קודם חיפשתי (בפורום וברשת) ולא ממש מצאתי את תשובות מתאימות, מתבלט בין הדגמים האלה: http://ksp.co.il/?uin=27192 http://ksp.co.il/?uin=27188 היתרון מבחינתי לu41 מלבד מהמחיר הוא הכרטיס מסך הפשוט, מהסיבה שאין לי צורך באחד מתקדם יותר שזולל סוללה. היתרון לz41 היא העובדה שיש לו כונן אופטי אותו אני מתכוון להפוך לssd (באמצעות מתאם) זה אפשרי בדגם המסוים? פרט נוסף שמעניין אותי לדעת הוא זמני הסוללה שאף מקום לא טורח לציין, הבדיקות שראיתי ברשת היו עבור דגמים אחרים (חיפשתי גם s41 לפני) עם מעבדים חזקים/חלשים יותר וכרטיסי מסך שונים. שאלה נוספת היא במידה ומישהו מכיר לעומק יותר את הדגמים ויכול לפרט על עוד ההבדלים מלבד מקלדת מוארת כרטיס המסך וגודל אחסון, שינויים בפלסטיקה אולי? תודה רב…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני צריך המלצה למחשב פיתוח בתקציב של עד 2500 +- המחשב ישמש להרצת תוכנות כמו Visual Studio 2005, MySql DB וקצת פוטושופ (לא קריטי) התקציב הוא למחשב בלבד, ללא מסך. כמו כן הלוח צריך לכלול את הכרטיס הגראפי (אין לי כוונה להריץ עליו משחקים, מקסימום סרט Divx) מה אתם אומרים ? intel או AMD ? איזה זיכרון וכמה, האם ספק טוב חשוב לי, האם שווה להכנס לנושא האוברקלוקינג עבור הצרכים האלה ? גבי
-
- 2 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום לכולם! שימושים עיקריים הם גלישה באינטרנט, אופיס וPDF למיניהם... מסך 15.6 - חובה, המשקל אינו קריטי. כמובן סוללה סבירה+. ראיתי את שני אלה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5234&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5354&CatCode מה אתם אומרים עליהם? איך הניידים של MSI? שווים משהו? האם תוספת של 500 שקל תביא לשיפור משמעותי באיכות (עד כמה קריטי המעבד החדש של המחשב שבלינק הבא?) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5373&CatCode=315 בגדול התקציב הוא 2500 ש"ח אבל אם תוספת של עד 500 ש"ח תביא לשיפור משמעותי בביצועים אני אשקול להגדיל את התקציב. אשמח להצעות אחרות.. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-