עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by omnius,

ברכות לכל דרי הפורום לדורותיהם אני בשלבי התלבטות אחרונים לגבי מחשב נייד (כן עוד מהדיון הקודם שפתחתי בנושא >< אל תשאלו). הנייד שאני יותר נוטה לכיוונו הוא MSI WIND 6-cell השני הוא זה. כמו שאתם רואים המחיר די דומה כך שלא זו הבעיה... הצרכים הם בסיסיים למדי: מסנג'ר, אינטרנט, לימודים בכיתה, רוקנרול... אולי מפעם לפעם קצת הקלטה עם המצלמה. מה שכן חשוב זה שמדי פעם אני אצטרך ללכת סביבות ה2 קילומטר עם זה על הגב, כך שגודל מהווה גורם. השאלה היא האם המחשב הנייד ה"רגיל" שווה בכלל, ואם כן האם הוא שווה את העובדה שהוא שוקל פי 2 ויותר? תודות' לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מעוניין להעזר בכם בהחלטה לגבי מפרט לשימושים של אינטרנט, מוזיקה וסרטים בתקציב של 1500-1600 ש"ח. כמה נקודות: 1. את המחשב חשבתי לבסס על E2180 או 4850e - אני רוצה מעבד עם הספק נמוך ובלי בעיית התחממות בגלל הכוונה להכניס אותו למארז יחסית קטן כפי שאפרט בהמשך. 2. מבחינת הלוח, הלוח צריך להיות m.ATX, כרטיס מסך מובנה כמובן. במידה וקיים לוח שיש בו גם יציאת HDMI\DVI וגם יציאת TV Out RCA זה מעולה, במידה ולא, חשוב שיהיה לו יציאות DVI\VGA וHDMI יחד ואם יש בו אפשרות לDual VGA כך שאוכל לחבר שני מסכים במקביל זה מה טוב. מעבר לזה, כרטיס קול שמאפשר חיבור של מערכת 5.1, מתכוון לחבר אליו את הLogitech X530. במידה וקיים לוח שתואם לכל הדרישות שלי אבל הוא יחסית יקר, אני מוכן לקבל חריג…

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  3. המחשב ישמש בעיקר למשחקים,חשוב לי הכרטיס מסך, המעבד והזיכרון (הלוח אם שייהיה בהתאם לרכיבים) אני לא צריך ציוד הקפי כמו דיסק קשיח,כוננים,מסך ועוד.(כרטיס מסך שיהיה טוב וחזק למשחקים), עדיפויות-זיכרון 1 ג'יגה מעבד 3000+ וכרטיס מסך כבר אמרתי. תודה רבה לכולם =]

• 2 תגובות
    • 635 צפיות
  4. Started by trocker,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000, עדיפות לכיוון 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון: פורטנייט, קול אוף דיוטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 3 מתוך 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה…

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  5. Started by avi.a,

שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד קל משקל ככל שניתן. התקציב הוא עד 10,000 ש"ח. השימושים הם אינטרנט, ואופיס. אולי קצת סרטים אבל לא משחקים. עדיפות למסך כמה שיותר גדול כמובן. קשה לי עם מחשבים קטנים. יש בכלל מחשב שעונה על הדרישות שלי? חג שמח!

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. חבר ביקש ממני עזרה ואני ממש לא מבין בנושא הוא צריך מחשב לעבודה ב AUTOCAD ו SolidWorks. אני לא יודע להגיד לכם מה בדיוק הוא עושה עם זה אבל הוא מהנדס מכונות אם זה עוזר. ניסתי קצת לחפש בפורום אבל רק יצאתי יותר מבולבל. ראיתי כל מיני המלצות על מעבדים,כמות זכרון,כמות של כוננים קשיחים,כרטיסי קוואדרו לעומת כרטסי מסךרגילים בקיצור זה לא התחום שלי ומחשבים זה לא התחום שלו ככה שכל אחד מנסה למכור לו איזה בוליש אחר. אין ממש תקציב מוגדר , השאיפה היא להוציא כמה שפחות אבל למיטב הבנתי אי אפשר להגיע למחשב נורמאלי אם מפרט בסיסי. בו נגיד שהקציב הוא סביב ה 3000 ואפשר לחרוג עד 4000 שקל כדי לקבל ביצועים נורמאלים/טובים תודה מראש לכל מי שעוזר

• 2 תגובות
    • 916 צפיות
  7. Started by dtechno,

amd 64bit 3000 gigabyte k8ns (nforce3 250 512m-adata 80g s-ata xfx 6800 gt מארז עם 2 מאווררים 12 ס"מ+ ספק של hec קיבלתי בpcmark04 - 3800 underground2 פשוט מדהים!!

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  8. שלום לכולם, אשמח לקבל עצה ואפילו עזרה בקניית מחשב נייד חדש. התקציב שלי נע בין 10-13 אלף שקל, בלי לחרוג מה-13 אלף שקל. אני אשמח גם לשמוע על אוזניות ועכבר לגיימינג טובים במחיר סביר, לא חובה (המחיר של הציוד ההיקפי לא נכלל מבחינתי בתקציב של המחשב עצמו). המחשב אמור לשמש אותי לגיימינג, עבודות משרדיות קלות, הורדות, צפייה בסרטים וסדרות. אני מעדיף לרכוש את המחשב מאזור המרכז, אזור השרון או דרך האינטרנט (עדיפות דרך האינטרנט או חנויות בפריסה ארצית). מעוניין לקנות את המחשב בהקדם. ציינתי כאן את כל הדברים שחשובים לי. הבאתי גם מפרט של מחשב שראיתי באיזה אתר, אני מעוניין לדעת האם לדעתכם זה מומלץ או שאם יש משהו אחר אשמח לשמוע. תודה …

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  9. Started by I_B,

שלום לכולם, זה המפרט שיש לי עכשיו: http://www.zix.co.il/images/z-1286077955.JPG ואני רוצה לשדרג אותו קצת שיתאים יותר למשחקים החדשים שיוצאים תביאו בבקשה הצעות, עד 1200 שקל. עם כמה שפחות חריגה. תודה מראש!!

• 2 תגובות
    • 554 צפיות
  10. אני מעוניין לקנות מחשב בין 5 ל6 אלף כולל מסך. קראתי באתר על טכנולוגיית 64 ביט שנכנסה לשוק המחשבים האישיים ועל על כך שLonghorn כנראה תהיי מבוססת טכנולוגייה זאת. ויש לי מספר שאלות: האם כדאי לקחת את זה בחשבון בקניית המחשב את זאת כך שהוא לא ייהפך "למפגר" כבר בשנה הבאה עם יציאת מערכת ההפעלה של מייקרוסופט. (לרכוש את המעבד של AMD שתומך ב64 ובטכנולוגיות הקודמות) אני מעוניין במחשב חזק בין השאר אני אפעיל פוטושופ משחקים וישומים רבים בו זמנית. איזה מעבד מומלץ (אם מישהו יוכל לפרט לי מפרט שלם זה יהיה ממש נהדר!!!) והם שווה להשקיע בזכרון פנימי של ג'יגה? ועוד שאלה קטנה האם יש צגים דקים בסביבות 1500-2000 שעושים את העבודה כמו הצגים השמנים של היום? בתודה רבה מראש ואח"כ ארז

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  11. Started by Leo101,

שלום חברה... אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט לחבר... השימושים כלליים משמע: גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וכו' (הוא לא משחק במשחקים - לכן כרטיס מסך מובנה זה טוב) דרוש ציוד היקפי מלא (רמקולים, מסך, מקלדת, עכבר) הנה מפרט שבניתי אשמח לחוות דעת... ומפרטים חלופיים * חייב להיות מiqpc... מסך : VIEWSONIC 22" VX2235wm 5ms DVI ₪ 1545 סט מקלדת ועכבר : MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE ₪ 117 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz ₪ 309 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ₪ 379 מארז : COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪ 398 מעבד : AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL COR…

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  12. Started by davidpc,

יש לי מחשב מדגם Asus R510VC הבעיה כרגע מספיק ל2 וחצי שעות בלי בלי טעינה גם הורדתי בהירות יש אולי עוד דרך שהמחש עבוד יותר מי 2 וחצי שעות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Orgranot,

מטרת המחשב: עבודה משרדית, צפיה בסרטים ותכנות גודל מסך: 15.6" לפחות זמן סוללה: 4-5 שעות ויותר משקל: 2 - 2.5ק"ג יציאות מיוחדות: HDMI ועדיפות לשני חיבורי USB 3.0 Bluetooth: לא חובה גודל כונן 1TB כונן אופטי: לא צריך אחריות בינלאומית: עדיף מערכת הפעלה: לא חייב בתקציב העדפה לחברה: חשבתי על DELL או ASUS אך גם LENOVO זיכרון 8 GB תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by mik133,

שלום , אני מחפש מחשב לגיימינג עם תקציב 7500 אפשר חריגה קלה של +-250 שח,מעוניין רק במחשב יש לי הכל מסביב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7500 אפשר חריגה קלה של +-250 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בסגנון PUBG CYBERPUNK2077 ואולי עריכת סרטונים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 500GB SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב …

15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אותו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?~500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש כללי. רצוי לציין שאני אוהב להשאיר טונות של טאבים ותוכנות פתוחים בו זמנית, ורצוי שזה לא יאיט את המחשב יותר מדי... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. skyrim, sc2, MMO למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1650X1680, למרות שיכול להי…

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יוטורנט, פיירפוקס, משחקי רשת ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? עובד עם 1024X768 * באיזה סוג משחקים תשחקו? FPS,MMOG * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי…

• 2 תגובות
    • 761 צפיות
  17. היי, אני צריך מחשב לעיבודים גרפים כמו revit ו-3dmax (לא לעריכות וידאו!). אז אחרי הרבה הרבה חפירות והתלבטויות יש לי מספר קווים מנחים דיי ברורים אבל בגלל התקציב הדל זה מקשה. הנה הקווים: 1. מעבד מדגם i5 750 2. לפחות 6GB זכרון 3. HD אחד בלבד של 500GB ומעלה. 4. כרטיס מסך פשוט 9500GT עד 9600GT לא יותר. 5. מסך לפחות 22' עדיפות ל-HD. אני בטוח שלחלקכם יהיו דעות לגבי הכרטיס מסך ולגבי זה שיש רק HD אחד אבל מה לעשות - שיקולים תקציביים. תודה רבה, חג שמח! נמרוד.

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  18. אני רוצה לקנות מחשב נייד סבבה. לצרכים: אינטרנט,מוסיקה,עריכת פוטושופ.. ומשחקים פה ושם לא רציניים.. מצאתי מחשב מחברת lenovo איך החברה הזאת? טובה? הנה המחשב ממליצים לקנות? שווה את המחיר? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2715&CatCode=315 - תודה =] -

• 2 תגובות
    • 976 צפיות
  19. Started by neshro,

אהלן, אני זקוק מחשב לעבודה עם אינטרנט ואופיס ואולי קצת גרפיקה קלה מאוד (סרטים וכדומה)... מה דעתכם על המפרט הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=414&CatCode אני יודע שאנשים לא אוהבים את אייבורי, אבל פשוט לא מצאתי הצעה משתלמת יותר. תודה

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  20. Started by fkvatr,

יש לי מחשב נייד של HP Compaq 6710b שהגיע עם vista business יש לי שלוש מחיצות אחת מחיצת המערכת 140 GB שניה 8GB של hp recovery ועוד אחת os tools-1.5 GB הבעיה הראשונה: לא הצלחתי לחלק את המחיצה הראשית עם התוכנה paragon עם הדיסק boot cd hiren באמצע החלוקה אני מקבל הודעת שגיאה. אז לא חילקתי. הכנסתי את דיסק ההתקנה של xp sp3 ההתקנה עולה רגיל אני מפרמט את המחיצה הראשית (בוחר ntfs מהיר) ואחרי ההפעלה מחדש המשך ההתקנה לא עולה!!! במקום זה מתחיל מחדש ההתקנה הרגילה! בלי שום הודעת שגיאה פשוט כתוב לי "ללחוץ על מקש בשביל להריץ את הדיסק" כאילו זה הפעם הראשונה(התבצעה העתקה של כל הקבצים!!) אם אני לא לוחץ כלום אז אני מקבל קשקוש של כל מיני אותיות ומספרים. במקום המשך ההתקנה! נ.ב בשתי המחיצות הא…

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  21. המפרט מיועד בעיקר לעבודה משרדית, שמיעת מוזיקה, סרטים ומשחקים. כמו כן אני הולך להשתמש במסך בתור טלויזיה. ובגלל שאני שומע הרבה מוזיקה וגם הולך לישון עם המחשב עובד (הורדות, קומפילציות וכו') חשוב לי מאד השקט של המחשב. עריכה: שניתי את המפרט ושילבתי 3 חנויות שונות. הסיבה ל3 חנויות: FOXPC - בגלל המארז, TMS - בגלל המסך, IQPC - בגלל הלוח אם. מעבד: Athlon 64Bit AM2 4400 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ¤349 קירור למעבד: GLACIALTECH IGLOO 5073S FOR INTEL S775 - QUIET PRODUCT LINE כמות: 1 - מחיר: ¤57 לוח אם: ABIT AN52S כמות: 1 - מחיר: ¤349 מארז: Sunbeam 3D Storm כמות: 1 - מחיר: ¤291 ספק כח: FSP 400W 400-60THA 24 PIN NOISE KILLER SATA P.PFC כמות: 1 - מחיר: ¤190 זיכרון: PQI 2048MB (1024MBX…

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  22. Started by yarivot26,

לא ידעתי ממש איפה הכי מתאים לשים את ההודעה הזאת אז אם זה לא הפורום המתאים בבקשה תעבירו את ההודעה אחותי טסה לארה"ב עוד כמה ימים לחודש ורציתי בהזדמנות זו אני רוצה לבקש ממנה לקנות לי כמה דברים למחשב רציתי לדעת איזו חומרה הכי משתלם לקנות בארה"ב? והמלצות לדגם מתאים. תודה

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  23. Started by alergic,

זה המפרט שהרכבתי בעזרת מערכת המפרטים המומלצת של הפורום: 1- האם יש אפשרות לשינוי חומרה בלי לפגוע בביצועים ולהוריד את המחיר? 2- הקניה תתבצע עד סוף יולי אז יש אפשרות לשינוי מחיר +-200 ש"ח 3- המפרט שנבחר יכול להיות אוברקיל במידה בסויימת אך זה במחשבה לא לשדרג לתקופה של +-5 שנים 4- לא מתעסק ב OC ומעדיף לא להיכנס למערכי CF למיניהם 5- האם משתלם לקחת כונן קשיח בנפח קטן יותר ולהוסיף SSD לשיפור ביצועים? Intel i5-3570K- Tray - 1081 Scythe Mugen 3 - 200 Gigabyte GA-Z77X-D3H - 779 Kingston KHX1600C9D3/4G X2 - 338 Western Digital Caviar Black 1000GB WD1002FAEX - 674 22X Samsung SHS223B - 98 Sapphire ATI Radeon HD 7850 2GB GDDR5 PCI-E - 1261 NZXT PHANTOM V2 - 750 HEC COUGAR-A760 - 49…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. המחשב מיועד לסטודנטית ויצטרך להריץ תוכנות כגון matlab, מתמטיקה וכו'. לפי דעתי רצוי שיהיה עם מעבד כפול ליבה.

• 2 תגובות
    • 841 צפיות
  25. יש לציין שאני מחפש מחשב רק 13.3 אינץ לא יותר, אז בבקשה לא להציע דברים אחרים כי זה קריטי לי הגודל. השימושים הם ללימודים אופיס ואינטרנט.. הראשון הוא של lg מדגם R380-A.APB1E וזה המפרט שלו Intel® Pentium M Dual core Processor T4200 2MB 2.0GHz L2 Cache, 800MHz FSB מעבד זיכרון 2GB DDR2 (800) זיכרון תצוגה 13.3" LED LCD(16:9) 220nit, WXGA סוג NVIDIA Geforce 8200M G כרטיס גרפי דיסק קשיח 320G S-ATA (5.4K) דיסק קשיח כונן DVD Super-Multi(DL) צורב תקשורת Dual Hexa-band Antenna אלחוטית Dual Hexa-band Antenna רשת V2.0 + EDR Bluetooth מצלמה אינטרנט מובנית LG Smart Cam (1.3M Pixel) with Internal Mic מצלמה אינטרנט מובנית יציאות 5-i…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.