ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
היי חברים אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית בעיקר (לייטרום ופוטושופ) וגיימינג על הגדרות בינוניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
לוח אם,דיסק קשיח, מעבד, זכרון, וכרטיס מסך... המחשב למשחקים תודה. אני יודע שזה לא הבה אבל זה מה יש...
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-
-
זה מה שחשבתי לפי מה שראיתי פה בפורום: זיכרון : OCZ 2048MB DDR2 667 (1024MBX2) X2 ¤ 505 לוח אם : GIGABYTE GA-965P-DQ6 REV3.3 ¤ 1100 קרור למעבד : ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 ¤ 308 מעבד : INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ¤ 1563 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤3981 ללא OC המחשב לרינדור וגרפיקה לעסק אני מחפש אמינות ושכלום לא יצור חסימה במהירות .אם יש שיפורים יש לי כבר ספק 500W אמין וכרטיס מסך G8800GTS רציתי לדעת מה אתם חשבים על זה בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 675 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר ו…
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אדריכל צעיר שפותח עכשיו עסק. בגלל שעוד אין לי משרד ואני מתנייד הרבה אני רוצה להתחיל לעבוד על מחשב נייד (גם מהבית). אני משתמש בתוכנות אוטוקד וREVIT כאשר אחד השימושים שאני לא רוצה לוותר עליהם זה אופציה לרנדר רינדורים פשוטים ליד הלקוח (לצורך המחשה ותיקון תוכניות במהלך פגישה). קראתי את המדריך וגם עיינתי שעות ארוכות בפורום ונראה לי שהכוון כזה: דירוג צרכים (ע"פ מסקנותיי) 1. אמינות- לא יהיה לי זמן לתחזק ולתקן 2. אחריות 3. יעילות ביחס בין מעבד+ זכרון+ מהירות דיסק 4. משקל- סביבות ה 2 ק"ג 5, סוללה- לפחות שעתיים 6. גודל מסך- "14 נראה אידיאלי נראה לי שאני צריך: מעבד i5-620 ומעלה , זכרון בגודל 4GB, מהירות דיסק של 7200, משקל 2 ק"ג, מסך "14, כרטיס גרפי 500MB ומעלה, סוללה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד לסטודנט לאדריכלות. עבודה בתכנות 3D, שרטוט וגרפיקה. ההתלבטות היא בין שלושת הדגמים הבאים: https://www.asus.com/il/Laptops/ASUS-ZenBook-Pro-UX501VW/specifications/ https://ksp.co.il/?uin=42881 https://www3.lenovo.com/il/en/laptops/ideapad/ideapad-500-series/Lenovo-IdeaPad-520-15IKB/p/88IP5000868 האם יש המלצות? מה חשוב יותר לטובת עבודה על תוכנות שירטוט וגרפיקה - מהירות המעבד ? כרטיס מסך ? סוג וגודל זיכרון ? תודה, אלון.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עלה בראש שלי, אני במחשב השולחני שלי כל חדוש מנקה אבק, פעם ב3 חודשים מחליף משחה טרמית במעבד. אז בנייד לא יקרה מתישהו שהוא יהיה סתום כבר מאבק ויישרף? יש אפשרות לנקות אותו? תודה על כל עזרה
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום אני מעונין לקנות נייד עד 3.5 האלפיות מקסימום השימושים שלהם נועד המחשב זה הכל - משחקים (עד כמה שאפשר.. אבל ממש רצוי שיגיע עם כרטיס מסך טוב- אם אפשר גם עם אפשרות חיבור לטלוויזיה כדי לראות סרטים במסך גדול יותר) אינטרנט, הורדות ומוסיקה (לא להזניח את המוזיקה - אני מעונין לחבר את המחשב למערכת סטריאו עם רמקולים ממש גדולים שיש לי) אני צריך שיהיה בו Wireless לאינטרנט, כמובן שכניסות usb מרובות זה תמיד מבורך, Bluetooth אם אפשר זה אחלה, מספרים(KEYPAD) בצד ימין זה קריטי? ההגיון אומר לי שזה חשוב לנוחיות. תקנו אותי אם אני טועה. אני לא יודע מה המערכת ההפעלה העדיפה למחשבים ניידים אז זה את זה אני אשאיר למקצוענים שבינכם. זו גם ההזדמנות לשאול מה ההבדל בין מסך מט למבריק?? ומה מומלץ?.…
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
היי כולם אני מחפש לרכוש מסך מחשב בגודל 32 אינץ רזולוציית FHD 1920X1080 או יותר (אם יש) בתדר 144hzקצב רענון וזן תגובה מומלץ 1ms אבל לא אמות גם עם עד 5ms יש המלצות למסכים טובים בעלי תכונות כאלו וכמה שיותר בזול? תקציב שיכול לחשוב עליו יושב על כ2500 ש"ח עם חריגה קלה. אם יש לכם המלצות אשמח מאוד מאוד
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, רוב השימוש שלי במחשב יהיה ללמידה וחלקו האחר למשחקים כמו Fallout 4 ו-Divinity original sin 2. בשיטוטי הרבים ברשת ראיתי מפרט תקציבי המבוסס על Rayzen 5 G2400: מעבד - AMD Ryzen 5 2400G לוח אם - MSI B350M-PRO-VH-Plus זיכרון מהיר - Ballistix Sport LT 8GB DDR4 2666Mhz דיסק קשיח - Western Digital 320GB HDD ספק כוח - Thermaltake Smart 430W מארז - Cooler Master MasterBox Lite 3.1 אשמח להמלצה על מסך 27, שינויים שיפורים ושידרוגים יתקבלו בברכה וגם הצעות מחיר. אין לי בעיה להרכיב לבד או לקנות חלק מהרכיבים בחול.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב נייד. המחשב עליו שמתי ע הוא HP pavilion 6880 קישור: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/3219... חיפשתי בפורום לא נכתב על מחשב זה, רציתי לשאול אם למשהו יש ניסיון עם מחשב זה, ובכלל מה דעתכם, למחשב נתונים מאוד טובים , בהתאם למחיר כמובן, הוא שווה את ההשקעה לדעתכם? יש לכם המלצה למחשב אחר במחיר דומה? הצרכים שלי: מחשב חזק שיהיה לי כיף לעבוד איתו, בעיקר לצרכי לימודים - הנדסת חשמל ומחשבים, יפעלו עליו מעט תוכנות כמו Visual Studio , wolfram mathematica המחיר של המחשב הנ"ל הינו 6600 ש"ח , שזה פחות או יותר הגבול שלי. אבל אני פתוחה להצעות / דעות . מה אתם אומרים.....? תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
כל פרט שאפשר בבקשה על המחשב (לא מפרט) מבחינת ביצועים ושימושים הוא חדש? ישן? תודה מראש,
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
מחפש מחשב גם לעריכת סאונד (שקט) וגם לעריכת וידאו ב 6000 !!!! צריך לקנות עוד השבוע ! מעבד מרובע 2.6 ולפחות 3 ג'יגה ראם SATA והכל.... תעזרו לי בבקשה ! (שהמחיר יכלול כרטיס קול למבינים בלבד עם שתי כניסות XLR לפחות והכרטיס וידאו צריך לכלול FULLHD ממש תודה ! אשמח לכל הערה !
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, אני רוצה לשדרג את המסך שלי. היום יש לי 19" בלבד, אומנם LG איכותי אבל קצת צפוף. האם יש לכם המלצה למסך 24" ומעלה בפחות מ-1500 שקל? כזה שמתאים למשחקים - לא מטורף תחרותי, אבל שיהיה נוח וצבעים טובים. 1000 שקל אפלו עדיף כרגע אני שוקל מסך של דל או סמסונג, אבל אני פתוח להצעות. תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק למחשב נייד לצורך לימודים. שאיפה לפחות מ2000 שח באמזון. חבר המליץ לי על amd, מישהו יודע איזה סדרה של הכונן היא טובה? תודה! שמוליק
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לצורך עריכה, המחשב צריך להיות קטן (14 אינץ), ובעל מסך מט. המליצו לי על הLenovo ThinkPad T400. רציתי לשאול אם למישהו יש נסיון עם המחשב הנ"ל ואשמח אם מישהו יכול להליץ לי על חנות שאפשר לרכוש שם את המחשב הנ"ל. טל
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, גלישה באינטרנט וIDE שונים כמו אקליפס, ויזואל סטודיו, JB וכו' * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14 שהוא איזושהי פשרה בין גודל למשקל * רזולוציית המסך? לא חייב להיות מסך סופר איכותי, אבל אני כן מתעסק עם הרבה טקסט אז שלא יהיה נורא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות יהיה מספיק טוב, שיספיק לחצי יום מחוץ לבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יש לי כונן 250GB SSD שאני מתכוון לשים בו, מעב…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי בחנות EILAT SHOP מוכרים מחשבי INSPIRON 6400 ודגמי 1525, יש הבדל בדגם המעבד, (ויש בטח עוד הבדלים קטנים - לא בדיוק הבנתי) אבל הפרש של 400 ש"ח במחיר. יש הבדל עקרוני בין הדגמים? דגם יותר מוצלח, או פחות מוצלח? איזה עדיף? תודה לכל העונים!
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שיהיה עם מסך מינימום 15 אינץ', קל משקל, תומך BLUETOOTH ושיריץ עליו WOW בסבבה
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אהלן אני בשלבי הזמנה של מחשב חדש.....זהו המפרט: intel due 2 core 6700 extreme quad 8 mega byte cach- giga corsire 800 mgrz-2- asus striker- primary hd wd raptor 139 giga 14000 rpm- secondery hd wd 250 giga byte- g force 8800 gtx- thermaltake armor liquid cooling- enrmax 1000w- זהו לגבי הספק אני לא סגור עדיין כי אני רוצה לקנות ספק שאם בעתיד אני ירצה לעשות SLI זה יהיה אפשרי במקום לקנות כרטיס חדש..... אז אם אני יוכל להסתפק ב680 וואט זה יהיה סבבה.....
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
היי לכולם! אז ככה, אני רוצה להרכיב שני מחשבים - אחד מהם מיועד בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט וכדומה אבל גם, וזה בדגש חשוב, על צפיה בטלוויזיה דרך המסך מחשב. במחשב הזה לא מתוכננים לשחק משחקי מחשב סוערים, ולא אוברקלוקינג ושום דבר רציני דומה אלא בעיקר לנ"ל ושוב בדגש גם על צפיה בטלוויזיה. המחשב הזה צריך לכלול ציוד הקפי כמו מקלדת, צורב DVD טוב ורמקולים וכמובן רצוי מסך LCD איכותי של 17 אינץ'. אם אפשר להרכיב משהו איכותי ב 3.5 אלף (למרות שמאד מאד רצוי לכיוון ה 3 יותר מאשר ה 3.5) זה יהיה מצויין. המחשב השני אף פשוט יותר כאשר מיועד אך ורק לעבודה משרדית וגלישה עם ממש מעט שימושים למשחקים הכי בסיסיים שיש (מהסוג שיש באינטרנט וכדומה). הוא לא צריך לכלול מסך בכלל אבל ציוד היקפי אחר, כמו מקלדת…
-
- 2 תגובות
- 551 צפיות
-
-
אני רוצה מפרט מחשב ... 3000-3100 חשוב מאוד! מסך 22 רחב אני רוצה מחשב AMD.. שיהיה ליבה מרובעת.. 4G זיכרון דיסק קשיח 160GB + תודה רבה לעזורים!
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום, הייתי שמח בהצעה למפרט למחשב נייח שעיקר ייעודו הוא עריכת קבצי אודיו גדולים. בד"כ 2 gb לקובץ ולפעמים גם 8 gb ואולי יותר. אני לא צריך יכולת גרפית אני רק צריך מחשב אמין שיעשה את העבודה מהר. כרגע אני לוחץ אנטר והולך לשתות קפה... אני גם אשמח למחשב שישאר מהיר עם הזמן למרות שדרישו. התוכנות עולות כל הזמן. אני צריך נפח אחסון של כ 4tb לפחות. מה הייתם מציעים? היות ואין לי שום צורך במסך איכותי הייתי שמח במידת האפשר להמשיך ולהשתמש בנוכחי שלי שבחיבור vga רגיל. תודה מראש! יש לי אפשרות לקנות באילת, אז אם יש המלצה לחנות אשמח שוב תודה!
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
- 2 followers
-
-
היי, היום יצא לי לחשוב על זה קצת ומעניין אותי מה אתם חושבים. יש אצל הסבים שלך מחשב ישן + מסך ישן (מחשב מבוסס Pentium 3 500 ו מסך CRT 17" של MAG) הייתי רוצה לקנות להם מחשב חדש ויש לי התלבטות : מצד אחד ברשתות הגדולות (כדוגמאת אייבורי וKSP) מציעים לי "מחשבי חבילה", שהם מפרטים מוכנים שהרשתות הנ"ל מכינות מבעוד מועד ככל הנראה בכמויות מסויימות ומוכרות במחיר זול. היתרון של זה הוא מובן מאליו - המחיר - קשה לי להאמין שאפשר להרכיב מחשב דומה מחלקים בלבד במחירים הנ"ל. מצד שני יש איזו אמירה שהיא בגדר מיתוס (או שלא) שלצורך הרכבת המפרטים האלה משתמשים בחלקים סוג' ב'/פגומים/משומשים/מחודשים מה שמביא לכל מיני בעיות בעתיד, מימוש האחראיות מהר מהצפוי ובקיצור כאב ראש. מצד שני, תמיד אפשר להר…
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אז עדיף מבין ה-3 LG® NAPA P1 EXPRESS DUAL - P1-JDUOE ואני יוסיף בעוד אלף ש"ח XP PRO וחצי ג'יגה..(היחיד עם מסך לא 17') או לקחת את הS1 שהוא עם X1600 HP® Pavilion NX 9420 - ES460EA לא צריך להוסיף כלום (זה עם אחריות לשנה בינ"ל) כ.מסך הכי חזק מבין ה3 LG® LW70 - LW70-JLCE (כ.מסך חלש אבל עדיין LG..) המחיר לא משנה רק עד 11K. הראשון עם מסך יחסית קטן אבל עם כ.מסך חזק ונראה מרשים במיוחד השני עם כל המרכיבים הטובים שיש כולל X1600 אבל הוא HP והוא לא נראה מרשים במיוחד(יש לו אולי צבע טיטניום או לבן?) השלישי הוא עם מסך גדול וכל המרכיבים שצריך אבל כ.מסך הכי חלש מבין ה3... מה כדאי לקחת? אבא שלי נוטה לשלישי או לשני ואני די לראשון כי הוא לא HP והוא נראה מרשים ויש לו כ.מסך חזק... ייעוץ בבק…
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-