ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
קודם כל, ארצה לציין שזהו הפורום הישראלי האיכותי ביותר שמצאתי ברשת והאנשים הכי טובים ונחמדים שיכולים להיות. אז ככה: אני הולך לקנות בעוד פחות משבוע מחשב בלבד(ללא ציוד היקפי, מסך וכונן קשיח) בהיקף של ה2500 ש"ח באייבורי ככל הנראה... אני רוצה להתקין על המחשב VISTA ובגלל חוסר התמיכה שלה בתוכנות\משחקים מסויימים ארצה להשתמש בVMWARE במקביל. יש ברשותי כונן 160 GB של IDE במהירות של 7200 RPM של החברה WD שאותו אוסיף למחשב. לא מתוכנן OC עבור המחשב. החלקים שאותם אני רוצה במפרט הם: מעבד: Q6600 BOX 2.4GHZ. בערך 1000 שקל. לוח-אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3R. בערך 550. זיכרון: 2X1GB. בערך 200. כרטיס-גרפי: 8600GT 512MB PIPE. בערך 450. מארז: רצוי עם חלון פתוח - אני חושב על Soprano VG…
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים המדורניים הכבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Dell Ultrasharp 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מ…
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצות למחשב נייד, שמיועד לעריכת תמונות ווידיאו בלבד (אין צורך במשחקים) התקציב הוא עד 4K תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ולמצוא מחשב שיעשה את העבודה, נהדר! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, וידיאו ופשוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, premiere 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן א…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המקשים החיצוניים לא עובדים: כתפור ה-e הירוק וכל שאר הכפתורים החיצוניים. עזרה תתקבל בברכה.
-
- 2 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי מחשב נייד ואני רוצה לפרמט אותו אני בלי הדיסק הפעלה והמדבקה למטה עם המספר של רשיון ההפעלה מחוק יש אפשרות לאתר את ה-CD KEY במחשב? תודה וזה די דחוף
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום, בזמן הקרוב אני מתכנן לקנות מחשב חדש, הציוד ההיקפי הדרוש הוא מסך בלבד ולא מתוכנן OC. השימושים העיקריים שלי במחשב הם לתיכנות, להורדות (24/7) ולמשחקים (גם משחקים כבדים) וכמובן אינטרנט, סרטים, גרפיקה ומה לא? אני מתכוון להתקין עליו בדואל בוט לינוקס וויסטה (לא לכלול את ויסטה בתקציב). יש לי גם הרדדיסק מהמחשב הנוכחי שלי של 250GB שאני שומר בו את המידע שלי שאני מתכוון להעביר למחשב הבא. חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית שקט כי אני יושן איתו באוות החדר. אני רוצה לקנות מחשב משתלם ככה שאפשר לעלות או לרדת בתקציב אם זה משתלם יותר. אני די מתלבט אם כדאי לקחת מסך רחב או לא ובאיזה גודל ולא יודע בדיוק מה יותר יתאים לי, אבל נראה לי שעדיף לי לקחת מסך רחב :s05: ובנוסף גם שאלה קטנה: עד היום …
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לשחק בGTA IV באיכות גבוהה מבלי לעבור את ה-2000 ש"ח (לא כולל כ. מסך, צורב) לגבי מסך יש לי מסך 20 אינץ' WS המפרט הנוכחי שאני חושב לקנות: מעבד AMD Phenom II x3 Tripple-Core 710 Socket AM3 2.6Ghz 45nm Tray ב-655 ש"ח (בתוספת 60 שקל ניתן לקנות 720) מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Alpine 7 (s775 ,754 ,939 ,AM2) ב-55 ש"ח לוחות אם למעבדי AMD ASUS M4A78 PRO AM2, AM3, 780G, DDR2 800, PCI-E, HDAudio, GBL ב-470 ש"ח זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value ב-142 ש"ח מארזים HEC Compucase 6C60 Midi Tower (No PSU) ב-180 ש"ח ספק Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin ב-285 ש"ח דיסק קשיח של Western Digital 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS ב-280 ש"ח הרכבה 100 ש…
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
אני צריך מפרט לעבודות גרפיקה, לא חשוב הרעש 500 גיגה מסך איכותי שמתאים לגרפיקה עד סכום של 5000 ש"ח אם יש מסך ממש טוב ניתן להעלות את הסכום בעוד 500 ש"ח תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
שלום לכם! ליפני שבוע, לאחר התיעצות בפורום פה, רכשתי את המחשב הנ"ל. המחשב בכללי עובד מעולה, הכל מהיר והכל יפה. אבל מה, יש בעיה אחת ממש מוזרה. לפעמים, מתי שאני מדליק את המחשב, המסך לא נידלק, אך המחשב עולה רגיל, וברגע שמגיע לוינדוס, המסך נידלק והכל בסדר.. חשוב לציין שזה לא קורה כל הזמן וזה קורה יותר קשה המחשב מחובר לחשמל. כמו כן לפעמים כשהמסך מיתכבה לבד, אחרי וזמן המתנה ואני נוגע בעכבר כאילו לחזור לעבוד, יש מין היבהוב של המסך, אבל אז הוא נהפך לשחור ולא רואים כלום, הכוונה שהוא מיתכבה. כניסה למצב שינה פותרת את הבעיה והכל בסדר. חשוב לציין שזה רנדומלי, ולא קורה כל הזמן.. כמו כן, יש שגיאה מוזרה גם בלוג משהו על ACPI למה זה קורה ואיך לפתור את זה? האם להחזיר את המחשב מה שאני לא ממש …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב נייד לשימוש מאוד בסיסי גלישה במחשב עבודה על אקסל וחיי סוללה ארוכים ואחריות ארוכה ככל שניתן. תקציב 2000₪-4500₪ לא מחפש להשתגע מצד שני רוצה מחשב שירוץ חלק שנתיים שלוש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ¤321 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-MA78G-DS3H כמות: 1 - מחיר: ¤454 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤180 כרטיס מסך: Sapphire HD 3450 512MB DDR2 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤234 סה"כ: ¤1294 המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים. תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤1269 מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il http://tms.co.il/preview/spec/zc457m1g או אינטל מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ¤317 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro…
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 4000 (כולל הרחבת אחריות וכו') 2. מה שימושי המחשב? בשימוש של כבן 60, בעיקר וורד, אקסל וגלישה באינטרנט. (לא משחקים, לא עריכת וידאו...) 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בין 1-10: 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה או אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא …
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מסך חדש למחשב שלי, לסרטים ומשחקים בFULL HD. אני לא מבין למה מסכי טלויזיה של LG 32 עולים חצי ממסך מחשב של DELL 27. מה ההבדל בינהם כאשר אני בשימוש יומיומי באינטרנט או טלויזיה? אם כבר יש לי מסך 32 ב1900 של LG למה לא לקחת?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר מק``ט 1,384 1,384 1 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe 44050 395 395 1 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ F2-6400CL5D-4GBPQ 488 488 1 ספק כח Enermax Pro82+ 525W EPR525AWT 305 305 1 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB 5000AAKS 134 134 1 צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD GSA-GH22L 94 94 1 מאורר למארז Scythe S-FLEX SFF21E 120mm SFF21E 249 249 1 קרור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme Ultra-120eXtreme-775 725 725 1 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray IE8400ay 646 646 1 לוח אם ASUS P5Q 31200 734 734 1 מארז ללא ספק עם חלון GIGABYTE 3D AURORA 570 Black GZFA1…
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
ברכות לכל דרי הפורום לדורותיהם אני בשלבי התלבטות אחרונים לגבי מחשב נייד (כן עוד מהדיון הקודם שפתחתי בנושא >< אל תשאלו). הנייד שאני יותר נוטה לכיוונו הוא MSI WIND 6-cell השני הוא זה. כמו שאתם רואים המחיר די דומה כך שלא זו הבעיה... הצרכים הם בסיסיים למדי: מסנג'ר, אינטרנט, לימודים בכיתה, רוקנרול... אולי מפעם לפעם קצת הקלטה עם המצלמה. מה שכן חשוב זה שמדי פעם אני אצטרך ללכת סביבות ה2 קילומטר עם זה על הגב, כך שגודל מהווה גורם. השאלה היא האם המחשב הנייד ה"רגיל" שווה בכלל, ואם כן האם הוא שווה את העובדה שהוא שוקל פי 2 ויותר? תודות' לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להעזר בכם בהחלטה לגבי מפרט לשימושים של אינטרנט, מוזיקה וסרטים בתקציב של 1500-1600 ש"ח. כמה נקודות: 1. את המחשב חשבתי לבסס על E2180 או 4850e - אני רוצה מעבד עם הספק נמוך ובלי בעיית התחממות בגלל הכוונה להכניס אותו למארז יחסית קטן כפי שאפרט בהמשך. 2. מבחינת הלוח, הלוח צריך להיות m.ATX, כרטיס מסך מובנה כמובן. במידה וקיים לוח שיש בו גם יציאת HDMI\DVI וגם יציאת TV Out RCA זה מעולה, במידה ולא, חשוב שיהיה לו יציאות DVI\VGA וHDMI יחד ואם יש בו אפשרות לDual VGA כך שאוכל לחבר שני מסכים במקביל זה מה טוב. מעבר לזה, כרטיס קול שמאפשר חיבור של מערכת 5.1, מתכוון לחבר אליו את הLogitech X530. במידה וקיים לוח שתואם לכל הדרישות שלי אבל הוא יחסית יקר, אני מוכן לקבל חריג…
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר למשחקים,חשוב לי הכרטיס מסך, המעבד והזיכרון (הלוח אם שייהיה בהתאם לרכיבים) אני לא צריך ציוד הקפי כמו דיסק קשיח,כוננים,מסך ועוד.(כרטיס מסך שיהיה טוב וחזק למשחקים), עדיפויות-זיכרון 1 ג'יגה מעבד 3000+ וכרטיס מסך כבר אמרתי. תודה רבה לכולם =]
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000, עדיפות לכיוון 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון: פורטנייט, קול אוף דיוטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 3 מתוך 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה…
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד קל משקל ככל שניתן. התקציב הוא עד 10,000 ש"ח. השימושים הם אינטרנט, ואופיס. אולי קצת סרטים אבל לא משחקים. עדיפות למסך כמה שיותר גדול כמובן. קשה לי עם מחשבים קטנים. יש בכלל מחשב שעונה על הדרישות שלי? חג שמח!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר ביקש ממני עזרה ואני ממש לא מבין בנושא הוא צריך מחשב לעבודה ב AUTOCAD ו SolidWorks. אני לא יודע להגיד לכם מה בדיוק הוא עושה עם זה אבל הוא מהנדס מכונות אם זה עוזר. ניסתי קצת לחפש בפורום אבל רק יצאתי יותר מבולבל. ראיתי כל מיני המלצות על מעבדים,כמות זכרון,כמות של כוננים קשיחים,כרטיסי קוואדרו לעומת כרטסי מסךרגילים בקיצור זה לא התחום שלי ומחשבים זה לא התחום שלו ככה שכל אחד מנסה למכור לו איזה בוליש אחר. אין ממש תקציב מוגדר , השאיפה היא להוציא כמה שפחות אבל למיטב הבנתי אי אפשר להגיע למחשב נורמאלי אם מפרט בסיסי. בו נגיד שהקציב הוא סביב ה 3000 ואפשר לחרוג עד 4000 שקל כדי לקבל ביצועים נורמאלים/טובים תודה מראש לכל מי שעוזר
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
amd 64bit 3000 gigabyte k8ns (nforce3 250 512m-adata 80g s-ata xfx 6800 gt מארז עם 2 מאווררים 12 ס"מ+ ספק של hec קיבלתי בpcmark04 - 3800 underground2 פשוט מדהים!!
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל עצה ואפילו עזרה בקניית מחשב נייד חדש. התקציב שלי נע בין 10-13 אלף שקל, בלי לחרוג מה-13 אלף שקל. אני אשמח גם לשמוע על אוזניות ועכבר לגיימינג טובים במחיר סביר, לא חובה (המחיר של הציוד ההיקפי לא נכלל מבחינתי בתקציב של המחשב עצמו). המחשב אמור לשמש אותי לגיימינג, עבודות משרדיות קלות, הורדות, צפייה בסרטים וסדרות. אני מעדיף לרכוש את המחשב מאזור המרכז, אזור השרון או דרך האינטרנט (עדיפות דרך האינטרנט או חנויות בפריסה ארצית). מעוניין לקנות את המחשב בהקדם. ציינתי כאן את כל הדברים שחשובים לי. הבאתי גם מפרט של מחשב שראיתי באיזה אתר, אני מעוניין לדעת האם לדעתכם זה מומלץ או שאם יש משהו אחר אשמח לשמוע. תודה …
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שיש לי עכשיו: http://www.zix.co.il/images/z-1286077955.JPG ואני רוצה לשדרג אותו קצת שיתאים יותר למשחקים החדשים שיוצאים תביאו בבקשה הצעות, עד 1200 שקל. עם כמה שפחות חריגה. תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בין 5 ל6 אלף כולל מסך. קראתי באתר על טכנולוגיית 64 ביט שנכנסה לשוק המחשבים האישיים ועל על כך שLonghorn כנראה תהיי מבוססת טכנולוגייה זאת. ויש לי מספר שאלות: האם כדאי לקחת את זה בחשבון בקניית המחשב את זאת כך שהוא לא ייהפך "למפגר" כבר בשנה הבאה עם יציאת מערכת ההפעלה של מייקרוסופט. (לרכוש את המעבד של AMD שתומך ב64 ובטכנולוגיות הקודמות) אני מעוניין במחשב חזק בין השאר אני אפעיל פוטושופ משחקים וישומים רבים בו זמנית. איזה מעבד מומלץ (אם מישהו יוכל לפרט לי מפרט שלם זה יהיה ממש נהדר!!!) והם שווה להשקיע בזכרון פנימי של ג'יגה? ועוד שאלה קטנה האם יש צגים דקים בסביבות 1500-2000 שעושים את העבודה כמו הצגים השמנים של היום? בתודה רבה מראש ואח"כ ארז
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום חברה... אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט לחבר... השימושים כלליים משמע: גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים וכו' (הוא לא משחק במשחקים - לכן כרטיס מסך מובנה זה טוב) דרוש ציוד היקפי מלא (רמקולים, מסך, מקלדת, עכבר) הנה מפרט שבניתי אשמח לחוות דעת... ומפרטים חלופיים * חייב להיות מiqpc... מסך : VIEWSONIC 22" VX2235wm 5ms DVI ₪ 1545 סט מקלדת ועכבר : MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE ₪ 117 זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz ₪ 309 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ₪ 379 מארז : COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ₪ 398 מעבד : AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL COR…
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-