עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. צריך מפרט למחשב נייד ללימודים בשביל חבר תקציב 5500+- תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 738 צפיות
  2. Started by danga,

שלום למומחים, ברצוני לרכוש מחשב נייד ואני זקוק להמלצות כדי שאוכל להבין קצת יותר ולראות מה הכי טוב בתקציב. התקציב הוא עד 3000 עיקר הצרכים שלי הם לגלישה באינטרנט מייל ואופיס והורדות של מוזיקה וקצת סרטים. חשוב לי כמובן שיהיה תקשורת אלחוטית (אני מניח שזה סטנדרט) ובנוסף שלכרטיס המסך תהיה יציאת HDMI כדי שאוכל לראות גם סרטים דרך המחשב. כרגע אין לי כוונות לשהות איתו מחוץ לבית ולכן מסך בגדול של 15.4-6 יספיק בהחלט. אודה לתשובתיכם

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  3. Started by maximbu,

היי , אודה מאוד לעזרה לגבי מפרט מחשב . אני מחפש מחשב באיזור ה5 גג 6 אלף למטרת גיימינג (לא כבד במיוחד אך עדיין). השאיפה היא להיות מסוגל להריץ כל משחק בצורה חלקה לאו דווקא עם ההגדרות הוזיואליות הכי גבוהות. בנוסף המחשב אמור לשמש לעבודה יומיומית . מה הייתם משנים במפרט הנ"ל (ממקום אחד) : מעבד AMD Ryzen 5 3600X 3.8Ghz AM4 - Box לוח אם Asus PRIME B450M-K AM4, AMD B450, DDR4, PCI-E, VGA, DVI זיכרון למחשב Corsair Vengeance LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 Kit כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 5700 XT PULSE 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP כונן קשיח Seagate Barracuda HDD 4TB Sata III ST4000DM004 כונן קשיח ADATA XPG SX8200 Pro PCIe NVMe M.2 2280 1TB SSD ASX8200PNP…

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. Started by alonkl,

רציתי לשאול בקשר למשחב שמופיע אצלי בחתימה קניתי אותו לפני שנתים-שלוש ולא ממש התעדכנתי בחידושים בחומרה. מה הוא שווה היום? איפה יש מקום לשיפור? תודה. הנה המפרט: AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box @ 3.2Ghz ASUS M2N-E Western Digital WD2500AAKS 250GB G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 LEADTEK WinFast PX8800GTS 320MB PCI-E @ Core: 800Mhz Memory: 1Ghz LG GSA-H44N X18 DVD NZXT Trinity Enermax Liberty 400W Arctic-Cooling Freezer 64 Pro Amd Dell 2007WFP

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  5. למשחקים כמו CS1.6, World of Warcraft, Cs:s וכו'. תודה. אני קצת בור בקטע של חומרה, אני לא יודע מה זה OC בכלל אז לא יודע אם צריך או לא מה שכן אני צריך מחשב שיעמוד בעומס משחקי הMMORPG כמו KnightOnline.

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  6. Started by aviv70,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1000-1300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי רגיל, קצת לימודי בדיקת תוכנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3-4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד מדובר רק במחשב ללא מסך תודה רבה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by steakmaster,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9000, עדיף לחסוך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, בעיקר אסטרטגיה וRPG 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. …

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  8. שלום, אני מעוניין בחוות דעת על מפרט שאתן כאן, והמלצה מה כדאי לשפר/לשנות למחשב שמיועד ל"עבודות משרדיות" ומשחקים. הוא לא צריך להיות משהו מפלצתי - סביר פלוס (פרט לא קריטי: המחשב לא בשבילי - בשביל בן דוד שלי והילדים שלו). מפרט שהמליצו לי בחנות שאני מכיר: מעבד: Intel Core 2 Due E8400 לוח אם: Gigabyte GA-P35-S3G זיכרון: Kingston 2GB 800MHz כונן קשיח: W.D. 320GB SATA2 כרטיס מסך: GeForce 8600 512MB ddr2 מארז: Thermaltec wing ספק: sunshin 520W צורב DVD של LG. מפרט זה הוצע לי ב-2740. הייתי רוצה לדעת מה כדאי לשפר ולמה - אני לא נעול על שום דבר (אבל כן מעדיף לוח של gigabyte). אין צורך בציוד היקפי, ולא מתוכנן OC. בתודה מראש, רון.

9. היי אני מעוניין לרכוש לוח עם תושבת: 1155. עבור Gaming & OC הלוחות שעומדות בתקציב שלי הם : MSI - Z77A-G45-Thunderbolt OR Gigabyte - GA-Z77X-UD4H עם זיכרונות . G.Skill 16GB DDR3 1333MHz G.Skill 16GB DDR3 1600MHz השמח על המלצות לגבי הלוחות (בעל ניסיון עדיף) או לוח תואם ברמה ובעלות. לגבי הזכרון ההפרש הוא כ 200 ש"ח האם זה משמעותי בביצועים או חבל על הכסף? האם הלוחות אם באופן כללי יכולים להפעיל זיכרונות עם וולט גבוהה יותר מ 1.5V (המוצהר ע"י היצרן הלוח) ? או שחייב לתאים וולט במדויק? תודה מראש חברה

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  10. Started by חניוס,

שלום לכולם, רציתי לשאול - אני מחפש מחשב נייח שיהיה חזק מספיק להריץ עליו תוכנות עריכה של אדובי (בעיקר פרמיר ואפטר אפקטס... וקצת פוטושופ). זקוק לייעוץ בנוגע למחשב הזה , האם הוא יכול להיות טוב עבורי? והאם מישהו מכיר את האתר ויכול להמליץ/לתת חוו"ד? בתודה מראש.

11. שלום ברשותי נטבוק מדגם Asus eee מעבד N280. ברצוני לשדרג את זיכרון הראם מסלוט אחד של 1 ג'יגה לסלוט של 2 ג'יגה. פתחתי את המחשב וראיתי שישנו סלוט של 1 ג'יגה מהירות 800mhz , השאלה שלי היא מה תפקידו של המגה הרץ? אני יכול לשים לדוגמא סלוט של 2 ג'יגה 1066mhz ? תודה רבה רבה לעוזרים , מחכה לתגובות

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  12. Started by Tanya,

הי. אני לא מתכוונת לקנות מחשב נייד בקרוב אבל זו אחת האפשרויות לבקש ליומולדת [עוד 3 חודשים ... האפשרות השניה היא קונסולה :smile1:]. בכל מקרה זה מעניין אותי מאוד. שיעבוד חלק ברגע שיש כמה חלונות פתוחים ואנטי ווירוס וכל התוכנות הרגילות שתמיד יש על המחשב. אופיס, כמובן. שאיכות הצבע תיהיה איכותית ברמה גבוהה. [זה הכי חשוב לי]. משחקים - ופה אני רוצה להבהיר ששום משחקים כבדים לא יהיו עליו. יהיו עליו רק משחקים בסגנון של http://www.reflexive.com/, לכן חשוב שהם יעבדו טוב וללא בעיות. אינטרנט. הרבה מקום. והכי הכי חשוב, תמיד רציתי מחשב נייד לבן. [מקלדת לבנה ואם הכל לבן זה עוד יותר טוב] - אני לא מוכנה להתפשר על משהו אחר. ואם מבחוץ הוא מגיע בעוד צבעים חוץ משחור זה עוד יותר טוב. …

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  13. היי חברים, מחפש לקנות מחשב נייד, ישומש לעסק שלי אבל גם למשחקים, ואשמח שיוכל להריץ באמת כמעט הכל. ( לפחות לכמה שנים הבאות ) ראיתי את המחשב של lenovo https://ksp.co.il/web/item/219941 מחשב נייד Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H 82RF007XIV - צבע Glacier White נראה מעולה, אשמח לשמוע על דעתכם עליו ואשמח לדעת על הטוב ביותר נקרא לזה מבחינת ביצועים מול עלות במחיר שציינתי תודה!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000+ , אפשר לחרוג אם צריך ( כי זה מחשב לטווח ארוך ) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, עבודה מש…

14. Started by iceman802,

אני רוצה לקנות מחשב חזק ושקט במיוחד שיוכל להריץ משחקים כבדים ושיהיה טוב בשביל עריכת סרטי וידאו ברמה חובבנית. חשבתי על המפרט הבא: מעבד Intel Core i5-750 Tray לוח אם Asus P7P55D כונן קשיח Seagate ST31000528AS 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-7-7-24 Ripjaws כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe צורב Asus DRW-24B1LT X24 SATA DVD מארז ללא ספק CoolerMaster Sileo 500 ספק כח CoolerMaster Silent Pro M600 600W קרור למעבד Zalman CNPS9700 LED אשמח לתגובות בקשר למפרט שבחרתי בייחוד בנוגע לשילוב בין המארז לספק הכח של COOLER MASTER. תודה. 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקצי…

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? שיהיה כמה שיותר קרוב לסכום של המפרט א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 Skyrim MW3 FIFA12 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מופיע במפרט -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  16. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שישמש לעבודה משרדית ולתכנות עם Visual Studio 2008 וסביבות פיתוח אחרות. מסך בגודל 15.6 התקציב הוא עד 5,000 ש"ח, אבל אעדיף לשלם פחות אם יש אופציה משתלמת. תודה מראש לכל העוזרים!

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  17. שלום. יש לי מיני לפטופ שמותקן בו ווינדוס 7 סטרטר. כרגע אין לי אפשרות לעשות הרחבת ממסך(לחיבור מקרן או מסך..יש רק אפשרויות של שכפול מסך..או להפעיל רק במקרן). רציתי לשאול מה אפשר לעשות ואיך אפשר לסדר את האופציה הזאת(שמעתי ממשהו שבווינדוס 7 סטרטר אין אפשרות כזאת אבל רציתי לשאול אם משהו מכיר דרך בכל זאת). תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Shoko,

מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1747 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ASUS P5B DELUXE מחיר: ¤1097 אחריות: שלוש שנים. מסך: DELL LCD 22" E228WFP VALUE FLAT PANEL MIDNIGHT GREY MONITOR מחיר: ¤2084 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: ASUS PCI-EX GeForce 8800GTS 640MB DDR3 320BIT DUAL DVI HDTV TV/O - RETAIL מחיר: ¤2744 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤396 אחריות: שלוש שנים. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H12L DOUBLE LAYERED X16 - LIGHT SCRIBE - RETAIL מחיר: ¤270 אחריות: שנתיים. זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 667 (10242X2) D…

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  19. לאחרונה ראיתי בתוכנית בערוץ דיסקברי על כך שמערכת הקירור במחשבים ניידים היא מערכת הקירור מבוססת מים. ז"א : שהובלת החום בתוך המחשב הנייד מתבצעץ ע"י צינוריות אטומות המכילות לחות אותו לחות בתוך הצינורית מוליכה את החום לכיוון המאורר שמקרר אותן וחוזר חלילה. וכך בעצם מוסת החום בתוך המחשב הנייד. (כמו הרדיטור ברכב) כאשר סיפרתי תאוריה זאת לאנשים סביבי לא היה אחד שאישר כי שמע על כך וטענו שהמאוור מזרים [/b] אוויר בתוך הנייד וכך מקרר אותו. אשמח לתגובות בנושא

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  20. Started by Armageddon1,

אני צריך מעבד+לוח+זיכרון+דיסק קשיח+מארז+אורור שיהיה מיועד למשחקים קלים ואינטרנט לאחי (הוא לא צריך יותר מדי הוא רק ישחק במשחקים בעקרון ולא משחקים כבדים בכלל !) תקציב 1500 CPU AMD AMD Sempron 2200+ (Box) 307 Hard disk Western Digital 80 GB / Buffer 8 MB 372 Memory A-Data DDR 256 MB 400 MHz PC 3200 226 Case TK-6007 156 Fan CoolerMaster CP5 48 Sum 1109 נשאר 400 ללוח איזה לוח אם כן יכול להתאים?

• 3 תגובות
    • 699 צפיות
  21. Started by בארי,

שלוםאני מעוניין לקנות מחשב חדש, עיקר השימוש להרצת VS ו MATHLABהתקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. אשמח לנסות ולחסוך? שימושי המחשב : תיכנות והרצת תוכנות כבדות. בעתיד אשמח לאפשרות להוסיף כרטיס גרפי למשחקים אבל בשלב זה צריך כרטיס אונבורד סביר עם יציאת HDMI, (צפייה בסרטי FULLHD) מסך מחשב קיים: 1200*1920 אין צורך בציוד הקפי : בסכום זה מחפש רק: 1. מעבד Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray 2. יחידת קירור למעבד (צריך להיות שקט מאוד). 3. MB כמה שיותר יציאות USB 3 תמיכה בSSD המשמש גישה לפני הHD וכמובן שקט (ללא חלקים זזים) 4. מארז בינוני ושקט יציאות USB קדמיות 5. ספקי כוח שיאפשר חיבור של כרטיס גרפי בינוני (בעתיד) ושקט. 6. זיכרון …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום כולם. אני מתכוון לקנות מחשב נייד, לצרכי עבודה, וצמצמתי את האפשרויות שלי לשני מחשבים: מחשב ראשון: מחשב שני: אני מתכוון להרחיב את האחריות של המחשב הראשון ל-3 שנים, מה שאומר שההפרש במחירים הוא 200 ש"ח. כלומר, לא מאוד משמעותי (אני מודע לכך שהמחשב הראשון מוחדש). המחשב מיועד לצרכי עבודה, ויפעיל באופן קבוע תוכנה כבדה יחסית (SPSS), ובמקביל גם דפדפן (עם לשוניות מרובות פתוחות, בקלות מגיע ל-10), WORD וענן (אני משתמש ב-MEDIAFIRE). ייתכן שיופעלו במקביל גם EXCEL. איך שאני רואה את זה, המעבד של המחשב הראשון הוא טוב יותר משמעותית (אם כי CPU BOSS לא מסכים איתי, ובאופן מוזר לא הגיע להכרעה ביניהם). אבל הזיכרון של המחשב השני טוב יותר משמעותית (תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא במהירות גבוה…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום, אני צריך מפרט למחשב ב 2000 שקל (ללא חריגות של יותר מ 100 שקל) ללא ציוד היקפי. היעוד הוא בעיקר אינטרנט וקצת משחקים. אני מבקש לקחת את המפרט מ skypc.co.il תודה רבה ! ד"א ראיתי את המפרט הזה מה דעתכם ? amd athlon II x3 440 BOX Gigabyte GA-MA78LMT- US2H Sumsung spinpoint F3 HD502HJ 500GB SATA 2 16 MB KINGSTON DDR3 2048MB 133 Mhz cl 9-9-9-27 Saphire ATI Raeon HD5450 silent 1024 mb DDR3 PCI-e Sumsung SH-S223 x22 SATA DVD Coolmaster ELITE 342 Hec Raptor 400w הרכבת מחשב ב 99 שח

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by JohnnyBoy33,

אהלן תותחים, אני עומד להתחיל ללמוד השנה באוניברסיטת בן גוריון. את המחשב שיש לי כעת אני כנראה אשאיר בבית, מה שאומר שאני צריך מחשב חדש מה התקציב? תקציב המחשב עצמו - כ-3,000 ש"ח. תקציב מסך - כ-1,000 ש"ח. לא נורא אם זה יחרוג קצת. נתחיל. שימושים עתידיים - שימוש ביתי כללי, עבודות, אינטרנט וכו', סרטי Full HD (חשוב), ואולי טיפה משחקים (כאשר ייצא Diablo 3 ) מעבר לזה אולי כמה תוכנות שרטוט מתמטיות (Matlab, Mathematica). לא מעוניין ב-Overclocking, לא מחפש מארז שקט / קירור מיוחד, ואין לי דרישות יוצאות דופן. 1. מעבד - הייתי שמח לקנות מעבד של אינטל (יכול להיות שזאת סטיגמה, אבל עדיין). 2. לוח אם - מה שבא לכם. 2. מארז + ספק - אין דרישות מיוחדות, רק שיהיו טובים. 3. 4GB RAM 4.…

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  25. Started by sputty,

שלום, אני מתכנן לקנות מעבד QUAD 9550 INTEL, וכרטיס מסך HD 4890 1GB. אני רוצה להתאים להם לוח אם טוב וזכרון. לגבי הלוח אם - האם יש לוח אם מומלץ שיתאים ל2 רכיבים אלה, או שכל לוח אם שמתאים ל775 יעבוד? לגבי הזכרון - האם נכון להגיד שכל עוד אין לי מעבד I7 ההבדל בין DDR2 לDDR3 הינו קטן? במחיר של 4 GB DDR 3 אני יכול לקנות הרבה 6 או אפילו 8 GB DDR2. לגבי מארז ספק ומאוורר - קודם כל אני מבין שעבור המעבד כדאי לקנות מאוורר במקום זה שיגיע מאינטל. לגבי המארז - מה הדגשים שצריך לשים לב אליהם? כנ"ל לגבי הספק - איזה ספק יתאים לכרטיס מסך הנ"ל? כמה וואט, ואיזה חיבורים צריכים להיות לו?

• 3 תגובות
    • 543 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.