ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,444 דיונים בפורום זה
-
היי, הגיע זמני לקנות מחשב חדש ואני אשמח לעזרתכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש איפה לחסוך בלי להתפשר יותר מדי, אז אני אשמח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4, star citizen -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1080p אבל יש סיכוי שאני אקנה את אחד המסכים הקוריאניים של 1440p. -לאילו הג…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מערכת מחשב בסיסית חדשה עבור אבא שלי. חשוב מאד שהמערכת תהיה אמינה ויציבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 שקלים חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, אופיס ועבודה משרדית. בנוסף סחר בשוק ההון (ראה פירוט בהמשך). יש שימוש בהרצה של מספר גדול של טאבים/חלונות במקביל ביישומים סטנדרטיים (בעיקר דפדפן ו office) כמו כן, רצוי שתהיה אפשרות לצפיה בסרטים , אך זהו לא השימוש העיקרי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש לכלול מסך בחשבון! חלק מה…
-
- 8 תגובות
- 794 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימלי בערך 2500$ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך(אבל לא חובה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד ! א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 BF4 WATCHDOGS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד ! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חש…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי חבר'ה ! שבוע הבא אני הולך לקנות מחשב כנראה בפנדה ויעלה בסביבות 12.7K **לפני שכולם מתנפלים עלי תקראו את המאמר הזה שמראה שגירסה ממומהרת של המותק הזה שווה פר שקל להרבה מחשבים אחרים שמציעים כאן, אז לא מדובר בביזבוז כסף רק כי בא לי** http://www.bit-tech.net/hardware/2008/11/11/intel-core-i7-cpu-value/13 בבקשה תעזרו לי עם המערכת קירור מי שמכיר ויכול לספר עליה, ועצות לגבי האל פסק שאני אצטרך. תודה ! ***והנה המפרט היפה שלי שאני רוצה לקנות*** Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache ASUS P6T DELUXE Intel X58 Chipset LGA 1366 OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 2GB DDR5 Corsair HX Series 1000W PSU Western Digital 300GB 10K RPM SATA II V…
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
איזה מבן המחשבים המבוסס על פלטפורמת סנטה רוזה בעל זויות צפיה של לפחות 170 מעלות ומכיל פנל של 16.7 מיליון צבעים שאינו פנל מסוג TN אלה פנל איכותי ? האים יש כאלה גם ברמות התקציב הבינויות של 5-6K ש"ח ? המחשב צריך להריץ ויסטה חלק ולשמש לגלישה והצגת תמונות של עבודות צילום כך שאיכות המסך קובעת מעל הכל. גולד המסך רצוי 15.4 אינץ
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטי HD ו 3D. פה ושם גם משחקים לא משהו כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב מחובר לטלויזיה סמסונג 46 אינץ C7000. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
מנסה גישה אחרת למפרט. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500. אך אם כמה מאות שקלים ישפרו פלאים את המפרט אז ניתן לחרוג. אשמח שיצויין מה היה השינוי ולמה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וגלישה באינטרנט. שהמחשב יעבוד חלק, מהיר וללא תקיעות (גם אחרי 5 שנים לדוגמא). לא מחפש מקסימום גרפיקה במשחקים חדשים אבל גם לא מינימום. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. קיים כרגע GTX1060 3G…
-
- 8 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך מפרט שמיועד למשחקים לא כולל כרטיס מסך בתקציב של 2000 שקל, לא צריך ציוד היקפי או מסך, לא חייב שהמחשב יהיה שקט במיוחד ואני לא מתכוון לעשות OC ,דיסק קשיח לא יותר מ160 GB. אני צריך גם שירכיבו את המחשב. אני צריך אותו גם לכל הדברים הרגילים אבל לא נראה לי שזה משפיע-אינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה (לא חיב כרטיס קול טוב אבל אפשר),הורדת קבצים. הכרטיס מסך שיש לי זה Sapphire Radeon X1950XT 256MB. קניתי אותו עם מחשב אחר פשוט הצ'ופצ'יק של הסלוט PCIE במחשב ההוא נשבר. אני יודע שהתקציב לא כזה גבוה למשחקים אבל זה מה שיש לי עכשיו ואני חייב מחשב כלשהו שיפעיל את הכרטיס מסך שלי. תודה
-
- 6 תגובות
- 672 צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II X4 945 Box ₪786 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDX945WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H ₪499 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950752 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪258 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪271 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe ₪800 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GVR-5750G1 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪115 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא ספק Antec Two Hundred ₪236 כמו…
-
- 6 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום חברים. השימוש הוא לעבודות תיכנות ב-FLASH, פוטושופ, אינטרנט וקצת משחקים. אין לי כוונות לעשות OC. המפרט שבחרתי עד כה הוא: לוח אם: Asus P4t533 C/L מעבד: P4 2.4 533Mhz זיכרון: 256MB RDRAM 800Mhz kingston כונן כשיח: IBM 80GB 120GXP 7200rpm Standard floppy LG52X כרטיס מסך: ATI RADEON 9000 64 mb DDR TV DVI Retail Standard modem Standard keyboard Standard mouse Standard case מסך: LG 776fm סה"כ יוצא בסביבות 6300-6600 ש"ח ומה עדיף מבחינת כונן כשיח: WD או IBM ? והאם הלוח הזה טוב למערכת הזאת? בתודה מראש
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
hi so at last im buying a new pc!!! so in cristmas im buying a new pc and i wanted you to build mea pc in about 2000-3000 canadian dolars and i want that the pc will be for big and havy games but also for internet music and movies a and by the way if you can give me an advice about a good computer store in canada and if some body knows "winnipeg" (if you want an internet store is fine too i guese...)but if its a relyable one!!! k thanx any way bye
-
- 29 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב שברשותי הוא מחשב של hp, מסוג pavillion dv6- 2130. מעבד i5, זיכרון 4 ג'יגה רם, כרטיס מסך של nvidia g-force לא זוכר בדיוק את הדגם אבל יש לו זיכרון 1 ג'יגה משלו. הבעיה היא כזאת: לפני כמה שבועות התחילו פסים מרצדים לאורך המסך, תופעה שהלכה וגברה עד שנהייתה בלתי נסבלת. פניתי לשירות של hp, (המחשב בן שנה וקצת אבל עשיתי אחריות מורחבת ל- 3 שנים) הגיע שליח ואסף את המחשב. לאחר זמן המתנה של כמעט שבועיים כולל שליחויות וכולל תיקון, החזירו לי את המחשב וטענו שהוחלף לוח אם! החזירו לי את המחשב תקין, על פניו, משום שעכשיו, לאחר פחות משבועיים שוב מתחילה התופעה: זה מתחיל מכך שיש הבהוב חלש מאוד מאוד ברקע ומתגבר תוך מספר ימים שבועות לפסים שמרצדים על המסך כך שלא ניתן לעבוד על המחש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב חדש. כאשר יש כבר ברשותי זכרון: Corsair 2X 512mb DDR2 667mhz. כשהפריטים שחשבתי עליהם הם: E6300 Gigabyte GA-965P-DS3 Sapphire X1600XT WD 250gb 16mb Hec 6A19 + Enarmax 420W noisetaker. כשכל הרכיבים הנוספים קיימים כבר (מקלדת, עכבר, צורב דיוידי וכו'.) יש הצעות אחרות?? יש אפשרות לחריגה קלה. לא עושה אוברקלוקינג, אבל רוצה שלא יהיו בעיום חום! (כלומר, אם צריך מאוורר נוסף\שונה וכו'). תודה!
-
- 15 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להחליף את המחשב שיש לי היום ולקנות משהו שיאשפר לי להריץ בצורה חלקה (לא חייב בהגדרות מקסימליות) משחקים מכל הסוגים, גם בעוד שנה (בקשה בעייתית, אני יודע, אבל אתם המומחים ) מבחינת ציוד היקפי: אני לא מסך (יש לי מסך רחב של 19''), וגם לא עכבר מקלדת ורמקולים, אבל אני כן צריך HD וצורב. אין לי נסיון עם OC אבל לא אכפת לי להתחיל לנסות אם זה מקצץ בעלות המעבד ומאפשר לי לסחוט עוד משהו מהמעבד אם אני אזדקק לזה. אשמח גם אם תוכלו לתת לי יותר מאופציה אחת עם קצת הסבר על יתרונות/חסרונות של כל אחת. ולגבי המחיר- חריגה קטנה באה בחשבון, אבל אני מעדיף שלא... תודה רבה וסוף שבוע טוב, איתן.
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לעבודה בבורסה ז"א לראות הרבה גרפים בזמן אמת עבור חבר שגם התחיל לעבוד בתחום אני כבר אומר מראש אני צריך מערכת חזקה משום שאני עובד עם מספר תוכנות מסחר במקביל והרבה חלונות פתוחים של גרפים וכן אני יודע שגרפים לא צריכים אותו כח כמו משחקים אבל מוכן לשלם עוד 500 או 1000 ש"ח עבור מערכת חזקה יותר שתעמוד בעומס ולא תקרוס או תעבוד לאט דבר שיכול לעלות פי כמה יותר. למחשב יחוברו בשלב ראשון 4 מסכים ככל הנראה AOC דגם 2436 משום שיש להם PIVOT במחיר שפוי וירכשו בנפרד. ממה שאני מבין וביררתי כדאי ללכת על מעבד CORE I5 זכרון לפחות 4GB לוח אם עם לפחות שני חריצים של PCI-E שיכולים לטפל במערך של CF יציאת ESATA עדיפות ללוח אם עם USB3 2 כרטיסי מסך ככל הנראה ATI 5770 (צר…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-939) לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT AV8 (s939) sata,GBL זכרונות DDR 400 512MB Kingston CL3 דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך MSI 6800GT 256MB DVI,TV כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים DVD Recorders NEC 1300 DVD±R ציוד רשתות On Board 1000 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים MAG 17'' 770 מחיר 5658 ¤ היום אני קונה אותו
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך לקנות לסבא שלי מחשב חדש לשימוש בעיקר לאינטרנט ואופיס. ראיתי את המפרטים באתר וחשבתי לשאול גם פה. חשוב שהמסך יהיה LCD ואם אפשר גם 19". שיהיה מחשב להרבה שנים. תודה רבה רבה
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
* דבר חשוב מאוד לציין אם יש חלקים שלא מופיעים באתר בוא אתם בונים את המיפרט זה מספיק שתירשמו שם של החלק כי הרוב הפעמים כול המיפרט בני מאתר אחד-ואפשר לשלב רחיבים שונים מאחרים אחרים כמו זאפ,עדיף לי שהחלקים שאתם מרכיבים למיפרט יהיו החלקים המתוכננים ולא כי אין באתר מסויים את החלק הזה והזה אז מלד ברירה נסים חלק שיש באתר. 1. התקציב המקסימלי......עד 2500 מקסימום. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לחסוך (על איכות משלמים) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.מישחקי מחשב כבדים+סרטי HD ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Intel® Core™ i5-4690K Processor הארדיסק 1: Intel® SSD 730 Series 240GB, 2.5in הארדיסק 2: Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB 7200RPM Sata III WD10EZEX זכרון: G.Skill Aegis 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit צורב:LG GH24NS DVD±RW x24 Black Sata לוח אם: Gigabyte GA-H97-HD3 LGA1150 מארז: Antec One Mid Tower Gaming Black Case ספק: CoolerMaster G550M 550W Modular 12cm Fan PSU קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 כמה עולה?
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרתכם בהכנת מפרט למחשב לאחותי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 10K שכולל גם ציוד הקפי כמפורט להלן. מעונינת במחשב חזק ואמין שיפעל לפחות 5 שנים. כמובן שתשמח לתקציב יותר נמוך. מבקשת לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה באופיס, צפייה בסדרות ובסרטים, גלישה עם הרבה חלונות פתוחים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך איכותי 27, רמקולים, אוזניות, המחיר שלהם יכלל בתקציב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר ל…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
- 2 followers
-
-
יש בידי את החלקים הבאים: WD 80gb בחיבור IDE וכרטים סמך Nvidia geforce fx5600. ומארז כולל ספק פשוט. ברצוני לשדרג את המחשב ב1500 ש"ח עם אפשרות לחריגה המחשב מיועד בעיקר למשחקים, אך ברצוני להשאר עם הכרטים מסך שקיים אצלי, אשמח אם תוכלו להתאים לו את החלקים הבאים: מעבד (לא חייב בהכרח Core Due^2), לוח אם, זכרון, צורב DVD, והארדיסק 80 ג'יגה נוסף. *** האם צריך לקנות ספק כח חזק יותר? תודה.
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום לכולם הרכבתי מפרט לחבר ואני צריך דעה שלכם אם הוא טוב: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤424 לוח אם: ASUS P5QL ¤479 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX 2.0 RADEON HD4670 512MB GDDR3 : GV-R467D3-512I - RETAIL ¤474 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤315 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 5-4-4-15 - PLATINUM EDITION : OCZ2P8004GK ¤279 מארז: ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤444 שירותי מעבדה: הזמנה מעל 2000 שח - הרכבה חינם ¤0 מחיר סופי: ¤2415 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il בגדול הדרישות שלו זה HD500 בשביל כל ההורדות, שהוא יוכל לעבוד עם כמה תוכנות במקביל (למשל סקייפ ואיזה משחק קל ), ושהוא יוכל לחבר את המחשב גם לLCD 42" שלו ול…
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך?15.6 יספיק * משקל רצוי?מינימלי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?200GB+ * כונן CD/DVD? צורב?DVD כמובן, עם צורב * כונן Bl…
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם (; נסעתי לתאילנד וקניתי כמה חלקים למחשב ואני מעוניין למכור את המחשב המפרט מעבד: Intel 4960x extreme לוח האם:extreme asus rampage iv black edition (לא מוכרים בארץ!!) זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws-X 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 *4 זה יוצא 32 גיגה כרטיס מסך *2: shappire 290x tri-x מארז : cool master 900d הרד דיסק: 1tb ssd ועוד אחד 1tb 7200rpm מה מחיר של מחשב זה?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב- הרצת AutoCad, illustrator,Photoshop, בעיקר דו מימד. * גודל המסך-13-14 * משקל רצוי? אם זה הפרמטר הזה מול מחשב איכותי יותר-מחשב איכותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? אפשרי לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * צורב DVD? כדאי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell. הערות נוספות- אשמח להשוואה מה המחיר של המחשב בארה"ב, כי יש אופצייה שייקנה שם. אם צריך תשובה לעוד פרמטרים אשמח לענות. ד"א דף אקטיבצית החשבון בפורום מאוד מבלבל, הייתי מציע לערוך אותו מחדש.
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-