ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט עבור מחשב המיועד לאינטרנט/ישומי אופיס/סרטים, ללא מסך התקציב עד 2000 ש"ח . מה דעתכם על המפרט הבא: מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤314 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם GIGABYTE GA-EG31M-S2 ¤292 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39266 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ¤278 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 Value ¤171 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G6400C5 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤116 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק Cool…
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי לכולם אני לא מבין שום דבר במחשבים נייחים ,באמת אז אני אשמח לעצה ממישהו שמבין אני צריך מחשב עד 6000 שאפשר לערוך בו באפטר (פרוייקטים פחות או יותר מורכבים) וסינמה 4D (לא משהו מטורף אבל שיריץ באופן סבבה) עושה הרבה מושן גראפיקס וחשוב לי הRAM PREVIEW שירוץ בלי להתקע . אשמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
-
-
היי אני מחפש נייד בגודל 13.3 ומצאתי את הנייד הבא - http://www.navitech.konimbo.co.il/items/168092 התקציב מאפשר למשהו יותר חזק - אבל איך המחשב הזה? (לא חייבים להשתמש בכל התקציב) השימושים העיקריים זה תוכנות אופיס
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
* מטרות המחשב - לימודים, סרטים ומעט משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשוב שלא יהיה מעל 14 ורצוי מאט אך לא חובה. * משקל רצוי? לא חשוב כלכך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן אך ניתן להתפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ואם יש אפשרות לקצת SSD זה טוב. * כונן אופטי? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אסוס אבל פתוח לאחרים. קשה לי למצוא מחשבים בגדלים שציינתי שעונים לדרישות שלי (יש הרבה 15.6). גם כרטיס מסך שהוא קצת יותר טוב ממובנה. שני מחשבים שנראים לי מתאימים מבחינת מפרט (ומחיר) חוץ מגודל המסך: asus x550vc-xx…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרבה לשוניות פתוחות בפיירפוקס וכרום. Autodesk inventor בשימושים קלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כבר כרטיס מסך ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti Mini, 4GB GDDR5 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד. מאוד. חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2.5K. מתאפשרת חריגה עד ל-3K אם ממש קריטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט וכו... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב מערכת הפעלה, אם יחסוך במחיר. 8. הא…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי היום מחשב ננייד (VOSTRO 1320). יש לו 2 ג'יגה זכרון פנימי. המחשב משמש אותי בעיקר לצרכים סטודנטיאליים בסיסיים (לא משחקים ולא תכנות גרפיקה). רציתי לדעת האם מומלץ להרחיב את הזכרון. חשבתי להרחיב בכל מקרה ל-3, אבל המוכר אמר שלא כדאי ושאני ארגיש הבדל רק אם ארחיב בכפולות (ל-4, ב-400 ש"ח). מה אומרים?
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לצורך לימודי, וקיבלתי במייל הצעה לעבור חשבון בנק לבנק אחר (אני גם כך מתכנן זאת, מסיבות האישיות) כאשר מקבלים מיני לפטופ במתנה. מישהו יכול לומר לי אם המחשב המוצע הינו מחשב שמתאים ללימודים? https://www.mizrahi-tefahot.co.il/cgi-bin/bvisapi.dll/Mizrahi/navigate/campaign.jsp?id=356331149
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם אני מתשחרר עוד מעט ואני צריך נייד שישרת אותי בלימודים הגבוהים שלי. הדרישות שלי מהנייד הוא עבודה רגילה מול המחשב תכנות משחקים וצפייה בסרטים אם במחשב עצמו או חיבור לטלויזיה. מחפש מחשב עד 8K שקלים בבקשה. תודה מראש!.
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות ככל הניתן בגבולות התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם י…
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום חברים , מישהו יכול להמליץ על שילוב מעבד + לוח + זכרון בסביבות 1500 ש"ח ? דרוש מעבד שתומך בוירטואליזציה שימושים עיקריים : אינטרנט סרטים ואופיס (כמובן על win 7 ) . רב תודות !
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHZ 12MB 1333MHZ BOX תוספת: קירור למעבד : OCZ VENDETTA2 OCZ DDR2 Reaper 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 DFI Lan Party DK P45-T2RS PLUS + ABS Sapphire Radeon HD4870X2 DDR5 2GB PCI-E תוספת: ספק כוח : PCPOWER 750W LG GSA-GH22NP30 DVDRWX22 SATA BLACK BULK WD 640GB 7200RPM 16MB SATA2 ANTEC Nine Hundred סה"כ 7,150.00 ¤ מסך: אולי T220 1900X1200 FULLHD הספק טיפה overkill אבל זה יוצא אחלה מחיר(600) ושאלה, יש שם הרכבה ב 180 והרכבה ב70, אני לא רוצה שיתקינו לי WINDOWS ויעשו לי "בדיקות מאמץ" וכל זה.. רק שירכיבו את המחשב, אז באיזה אפשרות אני בוחר? תודה.
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
מעבד-intel core i5 10400f כרטיס מסך-1050 gtx ספק כוח- corsair cv 650 80+ לוח אם -asus prime h410m-e matx זיכרון- 16 ram אחסון כונן ssd מארז antec dp 301m זהו בגדול נ.ב אני יודע שיהיה צוואר בקבוק אני מתכנן לקנות חודש אחרי כרטיס מסך שונה אבל כרגע האם זה יעבוד?
-
- 3 תגובות
- 684 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 *** א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל *** ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 אבל אם יש שידרוג משמעותי , אז לא איכפת לי להוסיף עוד 150 ככה.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים *** א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). *** ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ******* -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WD/BF4 וgta v שיצא ******* -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD ******* -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אהלן, יש לי DELL xps 16 (מעבד 8600, 4 גיג'ה זכרון, 320 ג'יגה כונן 7200, כרטיס מסך ati mobility 3670) האם התקנת וינדאוס 7 יגרום למשחקים לעבוד יותר טוב או באופן כללי למחשב תודה לעוזרים,
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
היי, אני מתלבט בין שלושת הניידים 12.1" של לנובו מדגם X61, X200, ו-X200s, כאשר הנטיה ללכת על ה-X200s, למרות שהוא יקר... האם יש לכם המלצות לאחד מהדגמים האלו? האם מישהו יכול להציע נייד אחר המקביל לניידים האלה? חשוב שיהיה קטן, וחסכוני בסוללה...
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי אני רק אציין שלפי מה שהבנתי בגלל איזושהם הצפות מחירי ההארדיסקים בשמיים, אז נראה לי הגיוני לחכות שהכל ירגע ויעבור ואז לרכוש אחד? 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,תכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? בגדול, החריגה נועדה לציוד הקפי סביר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח, אני אשתמש בישן עד שהמחירים יחזרו להיות נורמאליים. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
מישהו במקרה משתמש במחשב הזה (או יצא לו להתנסות איתו) ? אשמח לביקורות\דעות עליו, בייחוד בהתייחסות לסוללה.. (אני יודע שקיימות ביקורות רבות באינטרנט, אשמח לשמוע דעות נוספות)
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב , אני צריך המלצה ללפטופ לסטודנטית לעיצוב חזותי , יש כמה דרישות בסיס מעבד I5 , וכרטיס מסך סביר (שהוא לא מסדרת INTEL) . בתודה מראש לממליצים. מטרות המחשב? עיצוב גרפי (בעיקר וכמעט תמיד פוטושופ) * גודל המסך? 13 - 14 אינץ' * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)HDMI רצוי * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320-500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?כל חברה המספקת אחריות ונחשבת כאמינה ועמידה.
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא, אך עד 100 שקלים~ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה/תרגול על VM-PLAYER/WORKSTATION כ 4-5 תחנות בכל פעם. וכמובן אינטרנט ואופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת ׁ(הכי פשוטים שיש - העדפה לאלחוטיים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך ONBOARD יספיק בהחלט 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 (העיקר שלא ירעיש כמו טרקטור) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
http://www.geocities.com/exploits2003/NewComputer.html לדעתכם ספק Enermax Liberty 500W יכול להחזיק את המפרט ?
-
- 3 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום לכולם אני עוזר לחבר לקנות מחשב נייד לסטודנט. השאלון: תקציב: 2500-3000. אפשר לנצל את כל התקציב. (3200 תקציב מקסימלי) מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15 ומעלה. מסך - טא'ץ יהיה נחמד אבל לא חייב. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - סטנדרטי יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - אין צורך. אחריות בינ"ל - אין צורך. רישיון למע' הפעלה - אין צורך. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מחשב אמין. אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם. תודה לכולם
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
קודם כול יותם אני לא מבין אותך למה העברת את הנושא שלי לפורום בכלל שהוא לא קשור למחשבים אני כולה ביקשתי איזה מפרט יותר טוב לדעתכם פשוט אל תסגור לי את הנושא בקשה ביקשתי כולה חוות דעת אז ככה... איזה מפרט יותר טוב וזה מחשב לגיימינג אז תביאו חוות דעת על המפרטים פה מפרט 1 http://i42.tinypic.com/2nsto55.jpg מפרט 2 http://i40.tinypic.com/esqa1s.jpg [יש לי מסך 17 אינץ ואני לא מתכוון לעשות OC]
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב למשחקים בסכום של עד 3500 שקל בלי חריגות. המחשב צריך לכלול מארז וכל החומרה שבו וזהו(בלי כוננים אופטיים ובלי ציוד היקפי). המסך שיש ברשותו מגיע לרזולוצייה של 1280X1024.(כן אני יודע שזה קצת,אבלי אולי עוד שנה הוא יחליף למסך FHD) חשבתי על משהו כזה(ראו תמונה שהעלתי). ישנם עוד 320 שקל לנצל בלשפר את המעבד והלוח אם,אך לא ראיתי בכך צורך אמיתי ולכן חשבתי אולי להוריד את הקירור למעבד ולקחת BOX ובנוסף לרדת בדיסק קשיח ל 500 ג'יגה וע"י כך יהיה אפשר לקחת 5850 ולנצל את כל התקציב. ההתלבטות שלי היא שה 5850 יהיה אובר קיל לרזולוצייה הזאת וגם המעבד יהווה צוואר בקבוק רציני,מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב netbook מבוסס על מעבד ARM, מסך בסדר גודל של 7-8 אינצ', שיכול להריץ לינוקס. השימוש העיקרי שלי הולך להיות עורכי טקסט (קוד), קריאת PDF-ים וצפייה בסרטים (באיכות נמוכה). מאוד חשוב שלא ייקח לו הרבה זמן להידלק, וסוללה שתחזיק הרבה זמן (סדר גודל 10 שעות) תקציב 2000-3000 שקל. למרות שהתקציב לא באמת משקף מכיוון שככל הנראה, קרוב משפחה יביא לי את המחשב מארה"ב. מה גם שיש לי כרגע מחשב נייד "רגיל" והבעיה שלי איתו זה שהסוללה לא מספיקה (בערך שעתיים..) ושלוקח לו יותר מדי זמן להידלק. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-