ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום רציתי לדעת את חוות דעתכם לגבי המפרט הבא: (ללא ציוד היקפי) תקציב 3000שח בניתי את המחשב כך שיחזיק הרבה שנים מעמד בעבודה משרדית והצגת וסרטים (5-7 שנים): אשמח לקבל תגובות בונות שיעזרו לי לבנות מפרט הכי טוב לתקציב
-
- 3 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב בסיסי עבור הוריי ועוד אחד לדוד שלי. חשבתי שלאור מבצע השילוח החינמי באמזון שיהיה נחמד אם מומחי הפורום יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב הכי טוב שניתן כשכל רכיב בו לא עובר את ה-75 דולר וניתן למצוא אותו במצב חדש *בלבד* באמזון (בלי מעבדי XEON משומשים/מחודשים וכולי) כולל שילוח חינמי לישראל. למרות שמעניין לנסות גם עם מוצרים משומשים, חשבי שלאור המבצע הזה ניתן להעלות באופן זמני המלצה על מפרט לרשימת המפרטים המומלצים (אין לי שום קשר לאמזון, למען הסר ספק). אני מתאר לעצמי שסדר התכנון הנכון הוא לבחור במעבד ומשם ללוח האם, זכרונות וכולי? בינתיים ממה שיצא לי לראות המחירים באמזון הם 50-75 אחוז ממה שאפשר למצוא בארץ. אשמח…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
[table][tr][td]מארז ARMOR VA8000SWA THERMALTAKE כסוף + חלון [table][tr][td]ספק כח A.PFC NAXN 82+ 750W ENERMAX [table][tr][td]מעבד אינטל 3.4GHz 8MB CORE I7 1155 QUAD 2600K [table][tr][td]מאוורר למעבד KATANA 3 INTEL SCKTN3000I SCYTHE [table][tr][td]זכרון CL9 V CORSAIR 2X4GB (8GB) DDR3 1600MHZ [table][tr][td]כ.מסך Nvidia GeForce 580GTX SOC 1536MB-5 EVGA [table][tr][td]דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA3 7200 64MB C.B WD [table][tr][td]לוח EXTREME 4 Z68 ASROCK [table][tr][td]כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם [table][tr][td]כ.קול 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 7000 שקלים. מה אתם אומרים?[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/t…
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שישמש אך ורק לתוכנות אופיס ואינטרנט. ראיתי את המחשב הזה - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode= האם הוא יתאים? האם המעבד הוא דגם מקביל למה שהיה בזמנו סלרון? אם כדאי לעשות שינויים בעלות מינורית אשמח גם לדעת. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD,גיימינג אקראי אך על משחקים חדשים ברזולוציה מתקדמת ,כמו כן הנני חולה מוזיקה והמחשב משמש אותי לשמיעת מוזיקה על מערכת שמע ביתית מתקדמת ,הייתי רוצה לדעת אם עדיף לשים כרטיס קול ייעודי,או שמה שיש על הלוח אם\כרטיס מסך מספיק. - 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5-6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?מתוכנן OC בינוני עד כבד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
או קיי אני מעוניין לקנות מחשב שכל המטרות שלו מסתכמות בגלישה באנטרנט הכנת מסמכים בוורד ומשחקים קלים כמו הסימס הראשון לא יותר מזה. מצידי שהמארז יהיה מכוער העיקר שיהיה טוב ויהיה בו זרימת אוויר בסדר ושהספק לא יהיה ג'נרי חשוב מאוד ולפחות 512 זכרון פנימי כי שוב המחשב הוא בעיקר לעבודות ואני לא מעוניין שהוא יתקע כל שניה. אז ככה מה אני צריך במפרט?: מעבד לוח אם (כל מה שיש בו בנוסף כרטיס קול כרטיס רשת ועוד) זכרון פנימי כרטיס מסך מארז ספק כוח זאת אומרת שיש לי ציוד הקפי כמו מסך, מקלדת, עכבר, צורב ורמקולים שלא צריכים להיות כלולים. אני אודה מאוד למי שיוכל להרכיב לי מפרט כמו זה מחנות KSP ולנסות לא לעבור את ה1000 ש"ח רק חריגות קלות ביותר של 100 200 ש"ח לא יותר ורק אם זה הכרחי. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
למשחקים כגון call of duty 5+ שיריץ פשוט טוב עדיפות לחנות foxpc אבל לא חובה אין צורך בציוד היקפי 320 גי'גה מספיק לא יבוצע OC
-
- 3 תגובות
- 566 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q8300 Box ₪757 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80580Q8300 לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3LR ₪564 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39433 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 3.5" 640GB SATA2 16MB ₪330 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1210 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ₪525 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIe ₪527 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44404 צורב LG GSA-GH22N X22 IDE DVD ₪141 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22NP מארז ללא ספק Antec Three Hundred ₪29…
-
- 3 תגובות
- 552 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וכללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:הכל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.הכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 9000 ש"ח אך ניתן להרכיב מפרט שעולה פחות, למשל, ב6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני פשוט רוצה את המחשב הכי טוב ומשתלם שניתן להרכיב בתקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל כותרי הAAA שיצאו בשנה האחרונה וייצאו בשנים הבאות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
ניסיתי להתעסק עם ההגדרות בביוס והכל.. גם במאמץ המעבד ממשיך לעבוד על מכפלה של 6X מה שנותן לנו 800MHZ במקום 1860... מדובר על מעבד Intel Pentium M 750 1.86Ghz ניסיתי לעשות ENABLE לSPEEDSTEP וגם ניסיתי DISABLE.. זו האופציה היחידה בביוס שאיכשהוא כשורה למהירות מעבד... אני פשוט לא מבין למה המעבד לא עובד על 1.86... לא משנה מאמץ מנוחה הוא פשוט לא מעלה את המהירות... יש סיבה לכך?
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
Athlon 64 2800+ (S-754) K8NS (s754) Nforce3 250 512MB A-DATA וכרטיס מסך אתם תבחרו, אין לי מושג מה כדאי :s05:
-
- 3 תגובות
- 629 צפיות
-
-
נקנה לפני חצי שנה ב 5700 בדיוטיפרי נתב"ג, מחיר בזאפ כרכע 6500 ש"ח, עדיין יש אחריות לעוד שנתיים וחצי, כמה הוא שווה היום ? [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]יצרן:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]SAMSUNG[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]מעבד:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]Intel Core i5-4200U 1.6Ghz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]זיכרון:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]4096MB DDR3 1600Mhz[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]דיסק קשיח:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align: right]128SSD[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #CCCCCC, align: right]צורב DVD:[/TD] [TD=bgcolor: #ECECEC, align…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה חברות הוציאו כבר מחשבים ניידים עם מעבד דור 13 של אינטל ?
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
- 2 followers
-
-
כמו שכתבתי למעלה אחרי 4 שנים יותר מדיי עם המחשב הישן הגיע הזמן לשדרג. אני מעונין לקנות מחשב חזק לצורך משחקים ועבודות למינהם (פוטושופ, cubase, ועוד.. ) . המחשב יפעל כמעט כל היום (אם זה משנה משהו חח) התקציב הוא עד 4000 ש"ח לא כולל מסך אני מעוניין להוציא מהמחשב את הביצועים הכי טובים שאפשר במחיר הזה, הבעיה היא שאני לא מבין גדול המחשבים לכן אני צריך את העזרה שלכם בבניית מפרט טוב. בגדול זה המפרט שאני רוצה ותגידי לי מה עדיף לשנות.... מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1066 CL7 - GOLD כרטיס מסך: אני לא כל כך בטוח nvidia gts250 1gb או HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe צורב DVD מארז: ANTEC TWO HUNDRED w/o…
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 (500X12) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל צריך להצדיק 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים . חשוב single core performance אז כנראה intel בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Battlefield 3- הורג את הכרטיס מסך - dwarf fortress - הורג את המעבד - אני אוהב הרבה סוגים של משחקים אבל לא חובב גדול של FPS יש משחקים עם זמני טעינה כמו X3TC אז SSD רצוי -מהי הרזו…
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום כל חבריי הפורום. אני מחפש מחשב לגיימינג אבל שיוכל לשמש אותי גם בעבודה (שיהיה נוח לנשיאה ) הבנתי שבשביל שיהיה נוח לשחק בו אני אצטרך מסך גדול אז חשבתי על מסך 17 אינץ. בכל מקרה יש לי בבית מסך מחשב 22 אינץ שאני אוכל לחבר לנייד בשביל הנוחות... בנוגע לכל היציאות אני פחות מבין בזה, אני מחפש משהו סטנדרטי שאני אוכל להפעיל בו הכל. 8 ג'יגה זיכרון יספיקו 500 ג'יגה יספיקו גם מערכת הפעלה צריכה להיות כלולה בתקציב. העדפה לחברת ASUS רק כי המליצו לי עלייה ולא מנסיון אישי. אין צורך במסך מגע יש אפשרות לחרוג מעט בתציב. קיבלתי הצעה מאייבורי על המחשב הנ"ל: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8777 אני חדש אז אם עברתי על החוקים - מצטער תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה מחשב חדש כי שלי כל כך ישן שאפילו שולה מוקשים מתקשה לרוץ... בסך הכל כבר כמה שנים שאני די מנותק מהתחביב הישן של הגיימינג ורוצה לחזור. עכשיו הגיע הזמן לחזור לתחביב הישן והנהדר הזה. אשמח לכל עזרה שתוכלו להציע לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בסך הכל יש לי גג כמה שעות להשקיע בשבוע אבל אני עדיין רוצה להנות מהן ומוכן להשקיע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחק…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב בת"א. אני מחשב מחשב נייח חדש. אני צריך אותו לעבודה משרדית וללימודים. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט, אני מוכן להוסיף עוד כסף כדי שהוא יענה לדרישה זו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, MATLAB 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. הרכבה בחנות. ראיתי מחשבים שאני חושב שהם נחמדים בערך ב2000 ש"ח, הנה קישורים: https://www.…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המפרטים נועדו עבור עיבודים גרפיים בתוכנות כגון: revit, 3DMAX, AutoCAD וכו'. לא לגיימניג בכלל! וכמובן עדיף שיחזיק מספר שנים לשימושים האלה בדיוק. מפרט ראשון - i7 מעבדי אינטל Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1295 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P6T SE s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E 1120 זכרונות DDR III 1333Mhz 3x1GB Kingston Triple Channel 2 460 920 כרטיסי מסך GIGABYTE HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 340 דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS 315 צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 130 מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1366 50 מארזים HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) …
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של LENOVO בן שנתיים, אני מדליק את המחשב לפעמים האורות נשארים ואני לא רואה כלום על המסך ולפעמים המחשב נדלק ואני לא רואה כלום על המסך ומתכבה לבד לאחר מספר שניות, ניסיתי לחבר למסך חיצוני ועדין אין תצוגה ניתקתי את הדיסק קשיח, את הכונן דיסקים, את הכרטיס רשת האלחוטי, את הבטריה ושום דבר לא עובד הוצאתי את הזיכרון ושמתי כרטיס זיכרון אחר במקומו הוא נדלק למספר שניות הראה לי LENOVO על המסך ונכבה ומאז חזר לבעיה הקודמת שלו(בדקתי את הזיכרון שלו על מחשב נייד אחר שלי ובמחשב נייד האחר הוא עובד בלי בעיות), יכול להיות שזאת הבטריה שמולחמת ללוח אם? ואם לא מה יכולה להיות הבעיה, תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
שלום חבר'ה. אני מעוניין להרכיב מפרט לחבר טוב, התקציב הוא 2000 ש"ח. הייעוד המרכזי של המחשב הוא גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, וגם שיהיה ניתן לשחק עליו משחקים ברמה סבירה פלוס במסגרת התקציבץ תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 546 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס וצפיה ישירה. * גודל המסך לא משנה, מה שיותר זול.. עדיף מסך מאט. * רזולוציית המסך לא קריטית, צפיה בסרטים הינה בעיקר בזמן חיבור למסך טלויזיה. * אין דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט. * המשקל אינו מהוה פקטור. * זמן סוללה אינו קריטי, בעיקר יחובר לחשמל. * יש צורך ביציאות VGA, HDMI * Bluetooth כמובן * אם אפשר SSD במחיר אז עדיף על HDD, אם לא, אז HDD בנפח סטנדרטי. * כן דרוש כונן אופטי. * לא דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית. * כן דרושה אחריות רשמית טובה. (שלוש שנים...) * רישיון למערכת הפעלה יהיה נחמד אבל לא חובה. * אין העדפה לחברה כלשהי. * יש חשיבות לאיכות הבניה ועיצוב המוצר, עדיף מוצר יפה ובאיכות בניה טובה. במידה ועל ידי חריגה קטנה בתקציב אפשר לקבל קפיצה מ…
-
- 3 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום (: קניתי לא מזמן מחשב נייד: ASUS N551JK-DM025H רק לציין ששלי לא 15 אינץ' אלא 17, אך המפרט דומה. http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=1&uin=25430&txt_search=&buy=&minprice=5188&maxprice=0 ואני רוצה לשדרג לכרטיס מסך יותר חזק, וכונן SSD. השאלה שלי היא האם זה אפשרי עם מחשב כזה ומה האפשרויות שלי? כמו כן אשמח להצעות ייעול אחרות. (אין מגבלת כסף, תרגישו חופשיים, אני מעוניין לשמוע על הכל לפני שאני מחליט)
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן יש ברשותי מחשב נייד HP DV3500 מיושן מ2009 אבל עושה באופן מפתיע את כל מה שמבקשים ממנו (פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטריטור, אוטוקד, סקצ'אפ+ VRAY, סרטים בFHD....). מדי פעם בעיקר בפוטושופ הוא מתלונן על מחסור בזכרון והעבודה קצת איטית, אז חשבתי לשדרג את הזיכרון כרגע יש לי 4GB ואני חושב לשדרג ל 8GB. זה המידע שהצלחתי להשיג בקשר למה שיש היום במחשב. לפי המספר הסידורי שעל המדבקה+האינטרנט : Laptop Memory: 2GB; DDR2-800MHz; PC2-6400; SDRAM Small Outline Dual In-Line Memory Module (SODIMM) [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 99%][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]השאלות שלי הן: מה המגבלה של לוח האם? איך אני מברר? אני קונה בKSP אז אולי מישהו יכל להמליץ לי על משהו מהרשימה שלהם לזכרונות …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-