ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אני בונה מפרט שישמש אותי בעיקר כסביבת פיתוח. 8 ג'יגה זיכרון זה המינימום. מעבד עדיף כמה שיותר חזק, אני מתכנן לעשות אוברקלוק מוגבל. אין צורך בדיסק קשיח. אני קונה בKSP. בניתי שם כבר את המפרט הזה: Intel Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray 1420 Asus P8H67-M B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI 590 1x4GB G.Skill 2x 400 לשניהם Zalman ZM-F3 120mm Silent Case Fan 47 Cooler master Elite 360 Black Micro ATX Case (No PSU) 200 Chieftec 450W Active PFC,80+, 14cm Fan (Retail) 260 הרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל 60 סה"כ 2977 הערות על המפרט: נשאר להוסיף קירור למעבד. אני מחפש משהו סביר, לא יקר מדי, לא רועש מדי. לגבי הלוח, אני…
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד שישמש לבניית אתרים, גרפיקה ממוחשבת, וafter effects להפלת תוכנות כמו, פוטושופ, illustrator, indesign, web master, after effect flash - java לבניית אתרים שיוכל לעבוד עם חומרי גלם (תמונות, סרטונים וכו) בסביבות ג'יגה (אני אשישת לא בדיוק מבין מה זה אומר, אני שואל בשביל מכר) במחיר סביר למחשב נייד מסוגו צריך מחשב חזק שישרוד לכמה שנים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, הגיע זמן להחליף מחשב ביתי שמשמש גם לעבודות מחקר (חישובים סטיסטיים). הנה התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש משרדי/ביתי + חישובי סטטיסטיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SPSS, Stata, HLM (עבודות מחקר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה ח…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה למפרט מחשב חזק, שמיועד לעבודה רבה על After Effects ותוכנות גרפיות נוספות. התקציב הוא 5000 ש"ח אבל אפשר לחרוג במידת ההיגיון אם יש סיבה מוצדקת. חשוב שיהיה שקט... חלליות תשאירו ל-NASA עדיפות לחנות באזור המרכז. צריך את המחשב מוכן ומורכב כמה שיותר מהר. אין צורך בציוד היקפי.
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BOX ¤1419 לוח אם: ASUS P5K ¤687 כרטיס מסך: GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB 256BIT ¤1408 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤434 צורב DVD: ASUS DVD-RW DL Super Multi DRW-2014BLT SATA - BLACK/WHITE ¤203 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ¤340 ספק כוח: CORSAIR VX Series, 450W CMPSU-450VXEU ¤443 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤4934 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il הרכבתי את המחשב הזה.. הוא בלי מארז.. לא יודע מה לקחת.. ובכלל תגידו את הדעה שלכם.. ולא נראה לי שאני רוצה לעשות OC אלא אם כן אתם ממש ממליצים.. אם לא נראה לכם אז אם אפשר מפרט חדש לא משנה באיזו חנות. תודה רבה שבת שלו…
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לידיד שלי, שעוסק בעריכת וידאו להסגר על מפרט למחשב חדש. מדובר בבנאדם שבהחלט לא מבין יותר מידי בחומרה, ואין סיכוי שיחליף מחשב בשנתיים הקרובות, אז הדגש הוא על מחשב חזק ואמין שיחזיק לו מעמד לכמה שנים טובות. שימושים: אינטרנט, סרטים, פוטושופ, פלאש ותוכנות עריכת וידאו למינהן (פרימייר, אפטר). (לא משחק, לא יהיה שימוש בתוכנות תלת למינהן, ללא ציוד היקפי וללא מסך). נראה לי שמבחינת אחסון, יספיק לו הארדיסק של טרה (הוא בעצמו לא יודע להגיד לי, אז אם מומלץ אפילו יותר אשמח לדעת). מבחינתו הסכום המקסימלי הוא 5000, אבל בהחלט אפשר יהיה להסתפק גם בסכום סביב ה 3-4. אשמח לעזרה, תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
היי, יש לי מחשב נייד T60 של לנובו כבר שנתיים וחצי. בשנה הראשונה הוא היה נפלא ומהיר. בשנה השנייה כבר נהיה לו קצת יותר קשה, והשנה הוא ממש התחיל לעשות בעיות ועשיתי לו פירמוט (או החזרה למצב יצרן - לא הצלחתי ממש לפרמט). זה לא ממש עזר, וחודש אחרי עדיין נתקעות תוכנות, והוא מסרב לעבור למצב hibernation. מה, זה אורך החיים של מחשב נייד? מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את הביצועים שלו למצב התחלתי. יש לציין ששלחתי אותו לתיקון במעבדה של החברה, יש לי אחריות לשלוש שנים, והם אמרו שאין איתו שום בעיה... מה שלי יש להגיד זה שינסו לעבוד איתו שבוע....
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
1. מה התקציב?4000 אפשר לחרוג..ב300 400 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים מאוד,גלישה באינטרנט 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך LG 22 עם כניסת HD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו:לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו:לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם:לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה:לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא כל כך 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. הכי גבוהה על רמת HIGH למשל gta 4 וכל השאר המשחקים הכבדים תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם צריך מפרט למחשב לצורך משחקים בתקציב של עד 6000 ש"ח, שיריץ את המשחקים הכי חדשים, השקט חשוב ולא מתוכנן OC יתחבר למסך 22-23'' אם אפשרי במסגרת התקציב הזה גם להמליץ על מסך טוב, זה יהיה נחמד מאוד תודה
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום רב אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש עד 5000 ש"ח. אני צריך לקחת את המחשב לאוניברסיטה, ולכן אני צריך שהבטריה שלו תחזיק משהו כמו 3-4 שעות. מיועדלהרת ווינדוס ואופיס בלבד, אני לא מריץ משחקים אבל חשוב לי שהוא לא יהיה איטי מדי ושיהיה לו בטריה חזקה. בבקשה לא ניידים של HP!
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אממ אני לא יודע באיזה פורום לשים את זה אז זה נראה לי הכי מתאים אני רוצה לקנות מחשב נייד מאיפה אני יכול להסתכל על סוגי מכשירים ואולי להזמין מהאינטרנט כי אני לא מוצא אתרים טובים של זה יש אפשרות ליצור מפרט למחשב נייד? מה עדיף במחשב נייד אינטל או amd? אני מוכן להשקיע בסביבות ה7000 ש"ח (אני לא מבין כל כך בטווח המחירים של ניידים)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קראתי כאן הרבה דברים והמחשב הסופי שהרכבתי היה זה: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ₪834 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ₪642 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ₪1777 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ₪381 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-2GBNQ מחיר: ₪829 מארז: COMPUCASE 6920B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU מחיר: ₪314 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: ₪422 מחיר סופי לאחר הנחה: ₪5115 (שווי ההנחה: ₪84) המפרט נבנה בIQPC.. ואני מתלבט אם לקחת זיכר…
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום פורום יקר, אני זקוק למפרט מחשב למחשב אשר יעודו בעיקר גיימינג בתקציב של 3400-3500 ש"ח [ולא שקל יותר] אני לא צריך ציוד היקפי. ואם זה מועיל אז יש לי מסך 22' [רזולוציה 1680x1050]. אני צריך מחשב טוב עם ביצועים כמה שיותר גבוהים. תודה רבה לכל אחד שיוכל לעזור לי להרכיב את המחשב הבא שלי.
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
-
-
המפרט צריך לכלול מסך 19 אינץ' רחב ויש עדיפות ל IQPC.co.il בגלל שאני גר באשדוד. יש אפשרות לחריגה אם היא משתלמת מבחינת עלות\תמורה אך כמה שפחות(אתם תחליטו) יש עדיפות לAMD DUAL CORE ללא כל ציוד היקפי(צורב, מקלדת, עכבר וכו') לא מתוכנן OC תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אחרי הזמנתי מארה"ב מחשב לנובו שעדיין לא קיבלתי אותו לצערי עדיין (הוא עושה את דרכו ברגעים אלו למאסטופ) נוכחתי לדעת שיש באתר של לנובו מדור עודפים של מחשבים שנמכרים בזול ממחשב שהמשתמש מרכיב בעצמו והזמנה משם מוזילה משמעותית את הקניה, הכוונה לעודפים זה עודפי רכיבים שנשארו במפעל ומהם הורכבו מחשבים או מחשבים שהורכבו עבור משתמשים אחרים וההזמנה בוטלה בסופו של דבר והמחשב נשאר במפעל, זאת ההגדרה של לנובו לעודפים, כמובן שלא תמיד יש שם את הקנפיגורציה הרצויה אבל לדעתי משתלם לחפור שם כמה דקות ולחפש משהו תואם לצרכים. הנה הלינק למדור: http://stores.channeladvisor.com/LenovoOutlet/Notebook/New/ יש גם מדור עודפים מחודשים אבל אני לא מאמין שמישהו ירצה להתעסק בזה כמו כן אפשר להוסיף את זה לס…
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נוסף לבית, כאשר השימוש העיקרי בו יהיה אינטרנט. כמובן תוכנות אופיס ותוכנות בסיסיות. אין צורך בכרטיס מסך מטורף. התקציב כמו שרשום בכותרת הוא 2500 שקל, יש אפשרות לחריגות קטנות. אין צורך בכונן דיסקטים. ציוד היקפי נדרש מקלדת ועכבר (לא חובה). לא מתוכנן אובר קלוקינג או משהו בסגנון. השקט חשוב אבל לא עד כדי כך, 6-7. אין צורך במערכת הפעלה. ההרכבה בחנות חיונית ואף הכרחית. תודה
-
- 3 תגובות
- 637 צפיות
-
-
המחשב כבר לא פרגית אבל הוא מתאים לצרכי לחלוטין (אחרי שאני פותר את בעיית התקיעה שלו כל כמה שעות..) למעט דבר אחד.... יצא EMPIRE:TOTAL WAR ובא לי עליו... אין כסף להשקיע.... מה לעשות? כרטיס מסך משומש? האם זה כל הענין? ראיתי 8600 ו 8800 משומשים למכירה 300-400 ש"ח. האם המערכת תחזיק? האם ממליצים על משהו? האם צריך שדרוג אחר? P.S מנהל פורום נכבד, אם אני לא במקום הנכון אנא ראה לנכון להעביר ל...? תודה
-
- 3 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אני קונה מחשב בקרוב.. הנה המפרט שבניתי: מה דעתכם עליו? המחשב למשחקים כבדים. לא מתוכנן OC בכלל..
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
-
-
קיבלתי את ההצעה הנ"ל למחשב הייתי רוצה לשמוע תגובות המחשב לא מיועד ל oc ובעיקר הוא ישמש אותי בעיקר לעבודה משרדית ומשחקים מעבד Intel® Core2 Duo Processor 2.13Ghz 1066FSB 4MB לוח אם Intel DG965RYCK Rogers Cily זיכרון gskil 1024MB DDRII 667Mhz (סה"כ 2GB) WD 3200KS 320GB 16MB Cache כרטיס מסך Gigabyte 8600GT DDR3 מארז HEC דגם 6A19B שחור צורב DVD+-RW NEC DL ערכת מקלדת ועכבר אלחוטי Microsoft Opti סה"כ 4100 ש"ח
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש מחשב חדש לשימוש ביתי , יתכן שבהמשך אוסיף כרטיס מסך ואעבוד קצת עם תמונות ווידאו (לא משהו כבד). זה המפרט שהצלחתי לגרד כאן בלימוד תוך כדי שיטוט באתר, מה דעתכם על המפרט?יש לי עוד 400 שח פנויים. האם כדאי לשדרג את לוח האם? להוסיף כרטיס מסך?: AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4200CUBOX - BOX ¤595 לוח אם: GIGABYTE GA-M55plus-S3G ¤477 (האם יש טעם לשדרג?) דיסק קשיח: WD 160GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤328 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤209 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤554 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - A…
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אממ ככה אני די מוקצב בתקציב יש לי רק איזה 2500 בערך למחשב.. אני רוצה מחשב כזה לעבודה אני מוכן לקחת גם יד שנייה אם יש... אבל לא משו זבל... כמובן... יש הצעות למישהו?
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
התקציב הוא 4000-5000 ש"ח ואני לא צריך מסך תודה
-
- 3 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום לקהילה מכובדת :-) הציעו לי מפרט הבא ואני מתעניין מה כדאי לשנות לשפר שימושים שלי במחשב בעיקר גלישה, תכנות בMATLAB (עיבוד תמונה) , תוכנות אופיס פחות סרטים ומשחקי אסטרטגיה ישנים אני רוצה מחשב שקט, יציב שעובד חלק גם עם אני עובד במקביל בכמה משימות שהזכרתי. במחשב החדש אני רוצה להתקין WINDOWS 7 , MATLAB 2010, OFFICE 2010 המפרט הבא הוצע לי במחיר של 2500 (חדש) מארז EZCOOL ספק כוח Ci-Power CWT FAN12 500 W לוח אם AMD GIGABYTE GA MA785GM US2H AM2 מעבד ATHLON II 445 T.C. AM3 AMD זיכרון CEON 2GB DDR2 800 MHz כרטיס מסך NVIDIA GeForce 430GT 1G-3 P.O.VIEW דיסק קשיח GB500 SATA2 ועכשיו סעיפים לפי תקנון הפורום . מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך 2…
-
- 3 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אהלן, אחרי כ-4 שנים שהמחשב שלי שירת אותי נאמנה, הלך לו ספק-הכח. כבר בערך חצי שנה אני חושב לקנות מחשב חדש, כדי שהנוכחי ישמש את אמי לצרכי הפייסבוק והמתכונים שלה, והחדש ישמש אותי בשלי, אז כנראה שבני המאיה החליטו לשלוח לי סימן וכיבו לי את המחשב לצמיתות - עד שנחזיר לו את ספק-הכח. בכל מקרה, לענייננו - אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורכי גיימינג, סרטי HD, מוזיקה, אחסון וכו'. בואו נתעמק.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K בערך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6K. 2. מה שימושי המחשב? בעיקר גיימינג, המון סרטי HD 1080, אחסונם, מוזיקה, אינטרנט וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-