ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
הי, אני צריך מחשב ממוצע +, כזה שיאפשר להריץ עליו משחקים חדשים, קצת אופיס, אינטרנט, גרפיקה (רינדורים בסדר גודל פשוט) וכו... האמת שאין לי ממש תקציב ,זה יכול לנוע מ3 עד 6 אלף. מה אתם אומרים על המפרט הזה: מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤ 864 לוח אם : GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤ 443 דיסק קשיח : SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤ 372 זיכרון : KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤ 230 כרטיס מסך : ASUS PCI-EX GeForce 8600GT SILENT 512MB DDR3 : EN8600GT SILENT/HTDP/512M - RETAIL ¤ 574 ספק כוח : THERMALTAKE TR2 RX 550W - W0134RI ¤ 407 מארז : THERMALTAKE M9D ( BLACK+WINDOW) VI4000BWS w/o PSU ¤ 436 מסך : L…
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תלוי על מה זה בא בחשבון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גלישה באינטרנט, קריאת ספרים, צפייה בסרטים, והאזנה למוזיקה, כתיבת עבודות בוורד אקסל ופאוור פוינט, =מחשב לשימוש ביתי ומשרדי \3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? חשוב מאוד ביחס לתקציב 6. האם מתוכנן אוברקלוק ?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם י…
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אהלן חברים, יותר מידי זמן לא עקבתי אחרי ההתפתחויות האחרונות בשוק החומרה, ולכן אבקש את דעתכם על המפרט הבא: התקציב עומד על 4000 עד 4500 ש"ח - למחשב בלבד (בלי מסך, מקלדת-עכבר, רמקולים וכו'..). ישמש בעיקר לאינטרנט, משחקים ואופיס. Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=6431 כמות: 1 מחיר: 1,005 ש"ח GIGABYTE GA-EP45-DS3L (P45) - ATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9400 כמות: 1 מחיר: 608 ש"ח OCZ DDR2 2X1024MB 1200MHZ Reaper HPC Edition CL5-5-5-18 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=9420 כמות: 1 מחיר: 273 ש"ח ASUS EN9600GT SILENT V-cool …
-
- 7 תגובות
- 760 צפיות
-
-
זה משנה אם אני שם כרטיס מסך בשווי 1500 שח או 3000 שח? מעבד כמובן I7 סוקט 1155 זה משנה אם אני שם לו לוח של ג'יגה בייט ב400 שקל או ב1000 שקל? מה ההבדלים? לגביי זכרון 4 ג'יגה מספיק? - ולמה בכלל קיים 16 ג'יגה? לגביי מארז זה משנה ? אם אני שם יותר יקר יותר טוב? לגביי ספק אפשר לשים ג'נרי 550 וואט? או שאני אצטרך כמובן של thermaltake או enermax 700 וואט? ובכלל איזה הצעות יש לכם? לגביי תקציב זה ממש לא משנה - אבל אם לא צריך להשתגע בשביל מחשב טוב למשחקים אז עדיף
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של DELL דגם latitude e5520 מותקנת עליו מערכת הפעלה WIN7 32 bit בשמיעה של אודיו מכל סוג מוזיקה או סרט שנמצאים על הכונן או דרך הרשת אחת לכמה זמן יש רעש צורמני. זה קורה דרך הרמקולים המובנים וגם בהאזנה דרך אוזניות. בנוסף, אני לא יודע אם זה קשור גם הווליום שלו מאוד נמוך. הדרייבר הוא של IDT. המחשב בן כ - חדשים יש לי עדיין אחריות של דל, היה אצלי טכנאי שהחליף לטענתו את הלוח אם ועדיין הבעיה קיימת. בשירות הטכני של דל מנסים להתנער ולומר שזה קשור למערכת ההפעלה (קניתי את המחשב ללא מערכת הפעלה). האם מישהו מכיר, נתקל בבעיה כזאת? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מדיה סנטר לבית שיהיה מחובר למסך טלוויזיה בסלון, ולאינטרנט באמצעות WIFI. הוא ישמש בעיקר להורדות של סרטים וצפייה בהם, לרדיו ואולי גם לXBMC. עדיף שהמחשב יהיה שקט יחסית, מכיוון שהוא יפעל רוב שעות היום לצפייה והשמעת מוזיקה. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אני יודע שהנושא הזה קצת חרוש, אבל זה לא השאלה הרגילה. אבא שלי טס לארה"ב ב24.4 ואמי שבועיים אח"כ. אני מנצל את ההזדמנות בכדי לקנות מחשב חדש, ונשאלת הבעיה הבאה: לקחת AMD X2 4600+ עם לוח ABIT AN9 32X ולקנות 8800GTS וללכת "על בטוח" או לקחת E4300 עם לוח P5B DELUXE ולקוות שהכרטיס שאמור להתחרות ב8800GTS יהיה טוב יותר [וחשוב מאוד בשבילי - אותו מחיר או יותר זול, יותר לכיוון הגרסא של ה320MB]. אני שואל את זה מכיוון שבעתיד יתוכנן OC, אבל יותר חשוב - SLI \\ CROSSFIRE שהמחשב יתחיל להעלות אבק. אני גיימר כבד, ולכן זה מאוד חשוב לי. מתי ATI מוציאים את הכרטיסים? וכמה יעלה X2900XT ? בסביבות 300$ או כלפי מעלה\\מטה? תודה רבה לעוזרים, זה מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב לי.
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
זה מה שבניתי, אשמח לתגובות והערות. מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪305 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪380 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪163 כמות:2 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] COMPUCASE 6T10 + ANTEC VP450 - באנדל איכותי של מארז + ספק ! ₪338 דיסק קשיח: [..] WD GREEN 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪277 הרכבת מחשב: [..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1818 בהתחלה הסתפקתי ב GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 אבל אז הבחנתי שאין לו יציאת HDMI אז שידרגתי לנ"ל במחשב יעשה שימוש של אינטרנט וסר…
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, multisim 11 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS The run, Call of Duty MW3, BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ' 1280x1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
והאם אפשר לבקש מסך מסוג מסויים
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שהשימוש שלו הוא עבור לימודים בעיקר + אינטרנט . חשוב לי מאוד שהמחשב לא יתחמם (כמו הפווילונים של HP הידועים לשמצה). ושהסוללה תהיה עמידה . מסך: 15.6 - או משהו באזור. תקציב: 2000 ש"ח. הציעו לי את ה-asus x54 מעבד b940 - שלוש שנים אחריות במחיר של 2400 ש"ח, האם שווה לדעתכם? קראתי ביקורות על המעבד הזה והבנתי שהוא על הפנים - מזכיר את הסלרון שהיה בעבר. אנא שלחו הצעות ! * מטרות המחשב? - לימודים, אינטרנט ואופיס * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - רצוי HDMI * בלוטות? רצוי (לא באמת משנה) * גודל מינימלי של כונן קשיח…
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם זהו המפרט Gigabyte GV-NX66T128D GeForce 6600GT 128MB SLI DDR3 PCI Express bulk 970 Box Venice 940 ??AMD Athlon 64 3000 Socket 939 Elixir 256MB DDR2 533MHz 260 Westren Digital 80GB 7200 8MB Buffer Sata WD800JD 340 Gigaybyte GA-K8NF-9-939 nForce4 4X Motherboard 610 LG CDRW 52x32x52 140 Codegen 008 Silver 400Watt + USB 159 סה"כ 3419 ש"ח האם לדעתכם כדאי לי להרדת למעבד של 754 ולהוסיף לקנות כרטיס אחר או שינויים אחרים במפרט?(תקציב עד 3500ש"ח)
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
המחשב צריך להיות שקט. זה מאוד חשוב. יש צורך במסך שטוח דק, צורב די וי די מקלדת עכבר וכו.. תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 חריגה של עד 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הרצת IDE's למיניהן לפיתוח קוד לא ממוקד אובייקטים גרפיים, יותר בכיוון של מערכות webיות וסקריפטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ישנו כונן SSD 2.5" i בגודל של 480GB וכונן SSD עם חיבור m.2 וממשק NVMe גם בגודל 500GB (לא חייב להשתמש באף אחד אבל אעדיף מכשיר שיוכל להכיל כונן נוסף אחד לכל הפ…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
Crysis ברמה מאוד טובה? (לקחתי את קרייסיס כי ידוע לי שיש לו דרישות מאוד גבוהות, ואם המחשב יריץ אותו בביצועים מקסימליים אני אהיה מרוצה מכל השאר)
-
- 13 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכנן לקנות בקרוב את הנייד VOSTRO 1310 של דל אחרי שבדקתי כמה וכמה דגמים והווסטרו התאים הכי הרבה. (לינק - http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm( לאחר שהייתי בתצוגה לבדוק מקרוב את המחשב ראיתי שיש מחשבים אחרים יותר גדולים (וכמובן יותר כבדים) שיש להם אפשרויות גלילה אנכית ואופקית על הטאצ'פד עצמו, ולVOSTRO אין =[ הנייד הזה הולך לשמש ללימודים, בעיקר WORD וEXCEL ושימושים ווינדוסיים פשוטים כמו מייל ואינטרנט ואולי קצת שירים וסרטים לעיתים רחוקות(ללא שימוש ברמקולים המעפנים שלו כמובן) השאלה שלי היא האם האפשרויות גלילה על הטאצ'פד באמת יעשו לי את החיים הרבה הרבה יותר קלים לעומת טאצ' ללא גלילה ביישומים שאני משתמש, או אם יש אפשרות כלשהי לקנפג פשוט בווינדוס ש…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרה של הפעלת משחקי מחשב בעיקר. המשחקים שאני משחק בהם הם World of Warcraft (בקרוב יוצאת הרחבה חדשה) וכשיגיע המשיח גם דיאבלו 3. אני מחפש מחשב שיוכל להריץ את שני המשחקים ברמת גרפיקה טובה כשFraps עובד ומקליט את המשחקים. אין לי צורך במקלדת, עכבר או מסך. חשוב לי שתהיה אפשרות לחבר שני מסכים אל המחשב, אחד מהם מסך טלויזיה והשני מסך רגיל. חשוב לי שיהיה אפשר לשדרג אותו בעוד כשנתיים+/- בלי בעיות. חשוב לי כניסות USB קדמיות בנוסף לאחוריות. הייתי שמח אם המחשב היה יחסית שקט (לא חובה שיהיה בית קברות, אבל שקט יחסית). אין לי שום רצון לעשות OC למחשב. התקציב עומד על איזור ה4500 שקלים. תודה רבה לכל מי שטרח לקרוא את ההודעה שלי ותודה רבה עוד יותר למי שיטרח…
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי שיפעיל על הגדרות הכי גבוהות את המשחקים הכי חדשים בעולם + יוכל להריץ הרבה דברים ביחד בלי איטיות (ביצועים גבוהים). אני הולך לשחק בו הרבה משחקי רשת גם אז שיהיה לו מספיק RAM כדי שלא יהיה איטיות במקומות עם הרבה אנשים (במשחקי רשת) הרזולוציה המקסימלית של המסך שלי - 1920 על 1080 ללא ציוד הקפי רמת שקט - 10 OC - ללא מערכת הפעלה - Windows 7 (לא יודע אם כדאי 32 ביט או 64) לכלול הרכבת השידרוג בחנות איזור מגורים - מודיעין חנות מועדפת - skypc המפרט של המחשב שלי שיש לי עכשיו: מעבד :Intel Core 2 Duo E6750 Box לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3 כונן קשיח : Western Digital WD2500AAKS 250GB זיכרון:Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 כרטיס מסך: Lea…
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, למי שרוצה מחשב תקציבי, איכותי (מבחינת איכות הרכבה ופלסטיקה) ואסטטי, אני ממליץ על המחשבים של סמסונג. קניתי Samsung 300E5Z ולהפתעתי הוא מחזיק 5 שעות סוללה בכיף! עם גלישה ב WIFI. אני ממליץ.
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
לפני כשבועיים רכשתי את המחשב הנ"ל. כבר בהפעלה הראשונה הריח לי שהמחשב לא מתנהג נכון, ואיך ידעתי זאת ? מחשב עם ליבה כפולה (6600), 4 גיגה ראם וכרטיס מסך של NVIDIA אמור לעבוד חלק על 7. החשש שלי התגלה כמוצדק ברגע שעבדתי עם מוזיקה ברקע (מדייה פלייר וינאמפ ושאר ירקות) בזמן העבודה המוזיקה הייתה נעצרת קופאת ומתעוותת. מבדיקה עם התוכנה DPC LATENCY נתגלה כי המחשב פשוט לא יציב בעליל. כמובן שדבר ראשון היה לעשות שיחזור מערכת - שוב אותם תוצאות. למזלי יש לי "בכלי העבודה" ווינדוס 7 מקורי ונקי - גם התקנה של מערכת זו העלתה חרס. התקדמתי צעד נוסף, נכנסתי לאתר טושיבה וחיפשתי דרייברים חדשים אך לא מצאתי. התחלתי לבטל דרייברים של כרטיס רשת, מודם, רשת אלחוטית - עדיין לא היו תוצאות טובות יותר. את המח…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
קודם כל שלום אני חדש פה בקהילה ואני מקווה שיעזרו לי ;D אני צריך מחשב חזק כי אני עובד בתוכנות גרפיות כמו 3די מקס מאיה ופוטושופ (לפעמים באותו הזמן) כמו כן אני מעוניין גם במשחקים שיצאו בקרוב שיעול crysis שיעול עכשיו המחשב שתראו במפרט הוא המקסימום שאני יכול להוציא עליו וגם כן יותר מידי. אני רוצה מחשב לכמה שנים טובות חזק אמין וגם שיוכל להשתדרג עם הזמן (בלי הפתעות של דור חדש של רכיבים שלא תואמים) עם תוכלו להעיר או להציע תחלופות אני אשמח --אחת ההתלבטויות שלי זה איזה כרטיס מסך לקנות את הGtx או gts , מצד אחד אמרו לי הגיטיאס הוא מה שצריך לעכשיו והוא זול אבל הוא בעתיד הקצת רחוק יותר לא יכול להתמודד עם הדברים שיגיעו. ---ועוד בעיה שאני רוצה הכי פחות להשקיע בספק והמארז(קירור) …
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב HTPC שיחובר לטלויזיה FHD 40". ישמש גם כסוג של שרת ביתי, storage וכו'. מעוניין ביכולות גיימינג בסיסיות לפחות כדי לחסוך את הצורך ברכישת קונסולה נפרדת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע, אני לא בסצנה כבר שנים בטח PES ושטויות בסגנון לאורחים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות HTPC בעיקר לצפיה בסרטים. אין לי צורך כרגע בהקלטה. נאמר לי ש CELERON עדיף למשימה הזו. אני זקוק לכמה המלצות 1. איזה לוח אם לבחור ? אני מעדיף משהו קטן כמו MICRO-ATX 2. איך מתגברים על בעית הרעש ? בסלון הזמזום של המחשב הרבה יותר מפריע. חשבתי לקנות ספק גנרי זול ולהחליף לו את המאוורר. זה אפשרי ? מישהו יכול להמליץ על מאוורר שקט ? ומאוורר CPU שקט ? 3. 256 מגה זיכרון יספיקו למשימה ? תודה לכולם.
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הי לאיזה חנות אני יכול ללכת כדי שיבנו לי את המחשב שאני רוצה ראיתי את המפרט שלו באתר ואני רוצה לקנות אני מקווה שתענו לי עד מחר כי מחר אני קונה
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
אהלן, אני אשמח לכמה המלצות לנייד בתקציב של עד 4 וחצי אלף ש"ח.. המחשב אמור יהיה לשמש ללימודים בעיקרון, אבל אני המחשב צריך להיות גם קצת חזק, שיסחוב משחקים ברמה בסיסית ,לפחות את COD4 המסך צריך להיות בגודל 15.4' והסביבה והארדיסק של 320 מינימום. המחשב אמור יהיה להריץ תוכנות כמו CAD וMATLAB ולכן צריך שיהיה מספיק חזק לסחוב את זה מבחינת זיכרון ומעבד... (אהממ אני לא מעוניין בהמלצות על MSI ) תודה יאן.
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-