ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,462 דיונים בפורום זה
-
אהלן. כרגע אני משתמש במארז וספק לא מתאמים. אז בתור התחלה, אשמח לייעוץ אם הלוח אם הוא בסדר בשביל ה-4090. אני בסה"כ רוצה את השדרוג הגרפי. הלוח אם הוא Gigabyte Z590I AORUS ULTRA - micro ATX (היחס בין הכרטיס מסך ללוח אם מגוחך). יש לי 32GB זיכרון מעבד Intel Gen11 Core i9 כרטיס מסך נוכחי - RTX 3070 מארז פיצי CoolerMaster NR200P --- מובן שאצטרך להחליף מארז וספק בשביל הכרטיס מסך, אבל אשמח לייעוץ על איזה ספק כדאי ואיזה מארז הכי קטן שקיים בשוק שעדיין יכול להכיל את ה-4090 וספק כוח מתאים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , הרבה זמן לא עקבתי אחרי כל עניין החומרה ואני צריך עכשיו עזרה בבניית מפרט, מחשב לשימוש די כללי אני לא גיימר אולי אני בעתיד אבל יכנס קצת לגרפיקה אבל ממש בקטנה...מוריד סרטים...שימוש די כלליי בקיצור מי שמפרסם מפרט בבקשה שהמעבד יהיה אינטל ואין צורך במסך, מקלדת או עכבר תודה
-
- 5 תגובות
- 856 צפיות
-
-
לילד שלי (בן 6 אתמול ) יש מחשב קצת ישן . הוא מאוד אוהב משחקי פעולה כמו FarCry ולאחרונה שיחק ב XBOX במשחק COD 4 ומאוד התלהב . בקיצור האופציות העומדות כדי לרצות את הזאטוט : 1. לקנות XBOX + משחקים ( ולמכור את האוטו ....) . 2. לשדרג את המחשב הקיים למחשב משחקים בסיסי עם יכולת שידרג עתידית. 3. לשדרג למינימום ההכרחי את המחשב הקיים - שנה הבאה נקנה XBOX או מחשב חדש . כרגע המחשב הוא DELL 8300 מתקופת הדינוזאורים ... המפרט שלו : מעבד: Pentium 4 HT 2.8Ghz . זכרון : 512Kb 533Mhz . כרטיס מסך : MX440 . דיסק קשיח : 80G . מסך 15" CRT תתפלאו אבל על המחשב הזה Far Cry הראשון רץ ממש טוב . ויש עוד כמה משחקים דומים שאין איתם בעיות . לגבי המשחקים החדשים אני די בספק .. לגבי שידרוג…
-
- 9 תגובות
- 931 צפיות
-
-
כידוע אינטל מחליפים את התושבת כל 2 דורות כדי לתמוך ביצרני לוחות האם. בדרך כלל אין הבדלים משמעותיים בין הדור הראשון והשני על אותה התושבת לפחות ממה שראינו לאחרונה (בעיקר ב 4k) למי שמשדרג אחת לכמה שנים. האם עדיף לקנות לוח אם עם מעבד בסוף הדור לדוגמא raptor lake. מאשר meteor lake שאחריו יגיע עוד דור שייאפשר שדרוג אבל ככל הנראה לא יהייה כל כך שווה כלכלית וגם מבחינת ביצועים. השאלה היא בעצם אם אפשר להתייחס לכל רכישה של מערכת מבוססת אינטל כלא ניתנת לשדרוג ולכן לא להשקיע בלוח אם טוב כדי שיוכל להחזיק מעבד בדור הבא כי גם ככה השדרוג ככל הנראה יהייה חסר טעם.
-
- 2 תגובות
- 852 צפיות
-
-
NZXT APOLLO + PCP&COOLING Silencer 470W 750.00 ¤ GIGABYTE GA-P35-DS3L Core 2 Quad Intel P35 DDR2-1066 580.00 ¤ LG H62NK SATA BLACK 195.00 ¤ רמקולים 2.1 EACAN עשויים מעץ דגם E-510 כולל שלט! 199.00 ¤ מסך מחשב " LG 1953TR 19 2MS 1:5000 1,360.00 ¤ 1 Logitech Deluxe Keyboard Black OEM 60.00 ¤ Twintech nVidia 8800GT 512 MB PCIe 1,292.00 ¤ Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit 265.00 ¤ Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive 444.00 ¤ Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 1333MHz 4MB LGA775Box 946.00 ¤ Logitech® G5 Laser Retail 260.00 ¤ ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775…
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 ומתאפשרת חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ברשותי מסך 27" 170Hz 1440p והמשחקים שאני משחק הם Overwatch 2, Returnal, God of War, Elden Rings, Cyberpunk, GTA V, Doom Eternal בנוסף המחשב ישמש לטובת עבודה עם הרצת כמה VM-ים במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - היה לי מארז של Fractal Design שהיה שקט אפילו מעבר לציפיות, משהו ברמתו או אפי…
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רציתי לדעת האם ידוע לכם איזה מהתוכנות עזר שבאות מותקנות על הנייד של טושיבה, אפשר לוותר עליהן על מנת לפנות קצת מקום, זכרון ולהמהיר קצת את המחשב ?!. בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
שלום. המחשב של אמא שלי יוצר מפגע רעש סביבתי (ותודה לך אייבורי) ולכן הגיע הזמן להחליף. אין מגבלת תקציב מוגדרת, אולם מאחר שהיא משתמשת במחשב רק לאינטרנט ומעט אופיס, אני חושב שניתן יהיה להרכיב מערכת גם ב-2000 ש"ח. אין צורך במסך - מקלדת ועכבר איכותיים לעומת זאת כדאי לדעתי להחליף. חשוב שהמחשב יהיה שקט ואם אפשר שגם יוכל לסחוב שדרוג או שניים לפני החלפה, כלומר שלא יורכב רק מחלקים שצפוי להם מוות קרוב (כמו לוחות אם עם תושבות מיושנות וכו'). בתודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום אני נמצא לפני קנייה של נייד והפנו אותי פה לדגמים קלים של 13 ו14 אינץ' בדיוק אחרי ההמלצה פגשתי חבר בלימודים עם VOSTRO V131 ונדלקתי על המחשב הסופר קל הזה (1.8KG ) אבל מה אין לו כונן אופטי (לא כזה נורא אבל מידי פעם יש צורך ) עכשיו בשביל הפעמים המעטות האלה אני מעוניין לדעת האם וכיצד אני יכול לחבר אליו את הכונן האופטי שיש לי בDV9 המושבת שלי הכונן מתפרק בקלות אך אני לא יודע בעזרת איזה כבל ניתן לחבר אותו לנייד אחר?! תודה מראש מיכאל.
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
טוב אז ככה מביאים לי את החלקים האלו מחו"ל: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819103562 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102646 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820148009 ואת הדברים האלו אני מזמין בארץ: Sunbeam Transformer FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D המפרט מיועד לאוברקלוק, משחקים וקצת פוטושופ ותוכנות שונות... מה אתם אומרים??? הספק יחזיק מערכת כזאת באוברקלוק? תודה.
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר - החדשים ביותר,גלישה באינטרנט ועבודות משרדיות הרגילות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BF3, SKYRIM, MW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין במסך 23 אינטש. הבנתי שעבור גיימרים פאנל TN מספיק טוב וחסכוני מבחינה כספית. עדיפות ל DELL …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?משחקים, סרטי היידף א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050, אבל מתכנן לקנות מסך היידף 22 wide איכותי בשנה הקרובה, כרגע יש לי dell Wide 20. * באיזה סוג משחקים תשחקו? supreme commander 2, crysis2, מי יודע.. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהו…
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום, אני משדרג לאמי את המחשב. אני מעוניין להתייעץ איתכם בבחירת ה"זיווג הקדוש", קרי לוח אם ומעבד. המחשב הוא מחשב לעבודה משרדית, כך שהצרכים הם צנועים. לא חובה, אך יש לכך עדיפות: חיבור USB3. עדיפות יחסית גבוהה. חיבור SATA 6/gbs. עדיפות נמוכה למדי. חיבור DVI. כן חובה. עדיף יותר מ 2 סלוטים לזכרון. לא קריטי. עדיף לוח בתצורה מלאה ולא micro atx. גם לא ממש קריטי. נכון לכרגע, אני חושב על שילוב של 255 Athlon II x2 או 455 Athlon II x3 עם הלוח Gigabyte 880GM-USB3. שילוב כזה יצא בין 765 ל 830 שח. לפי מה שראיתי ומצאתי, כל תצורה של אינטל, במחירים דומים, לא תכלול USB3. עם זאת, אין לי התנגדות למפרט מבוסס פנטיום G620, או משהו בסגנון. אני מעוניין ברכיבים מ KSP בלבד, מטעמי נוחות. אשמח לשמו…
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם אנשים יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב , שימוש ביתי.. אינטרנט, סרטים.. ומשחקים לא חזקים במיוחד כגון COUNTER STRIKE, GTA SA וכו'. יש לי כוון: מעבד: Intel Core i3 לוח אמ: GIGABYTE ספק כח 400w הארדיסק: 320GB או 500GB כרטיס מסך: NVIDIA/ATI 512MB זיכרון: 2048MB DDR3 צורב DVD - לא חייב מארז פשוט ללא ציוד הקפי להלן פירוט לפי הפורמט המקובל: [shadow=red,left]1. מה התקציב המקסימלי? 2000₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200₪ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : כמו שאמרתי, בעיקר משרדי, אינטרנט וסרטים, ומדי פעם למשחקים לא הכי חזקים, כגון: CS, GTA SA וכו' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד - 4,000 ש"ח . * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר, משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכה גרפית * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט עדיף * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 ו- HDMI חובה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו ודל שמתי עין על ה - פלקס 2 (15.6) אך שמעתי שהביקורות עליו לא משהו?! (תקנו אותי אם אני טועה..) מה שחשוב לי שהמסך יהיה …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה ת'רד על הקמות מפרטים במחירים הכי נמוכים שיש!! נראה אתכם עוקפים את זה! מעבד: Sempron 2600+ Socket 754 Tray AMD 350 ש"ח. לוח אם: GA7VT600PL/PRZ Gigabyte 320 ש"ח. הארדיסק: MK4025GAS Toshiba 410 ש"ח. זיכרון: 400MHz DDR 128MB 90 ש"ח. כרטיס מסך: Rage Pro ATI 8MB STLab 110 ש"ח. ספק: M-Com P-3/4 20pin AT 300W RETAIL 110 ש"ח. מארז רגיל- 30 ש"ח. סה"כ: 1420 ש"ח. יאאלה תורכם!
-
- 3 תגובות
- 541 צפיות
-
-
חבר שלי בקש ממני לבחור לו נייד במקום הנייח שלו אז כך הנייד לא יתנייד מחוץ לבית הצרכים זה אינטרנט גלישה שירים משחקים לא כבדים במיוחד חיבור לLCD וניגון סרטי HD אימיול להורדות התקציב שלא יעלה על ה4500-4600 ש"ח שהנייד יהיה מעוצב ויפה
-
- 1 תגובה
- 713 צפיות
-
-
טוב אז אני לא צריך שום ציוד היקפי (ראו מפרט.) אני לא צריך כ.מסך (ראו מפרט) במקרה שאני כן ארצה אחד חדש אז זה כבר אני אקנה לבד(R9500 PRO שיגיע לארץ שוב.) axp 2400 asus a7n8x xtreme ddr 256mb 333mhz 2700 wd 80gb 8mb buffer teac floppy - will be painted to black !!!! enermax fs-710b TT volcano 7 plus ------------------------- סה"כ 4398 ! אז כמה שאלות : 1. כמה נראה לכם אני אקבל ב-3DMARK עם מערכת כזאת ? (8000~ ?) 2. אני מתלבט אם להוריד את המעבד ל-AXP2000 ולהוסיף עוד 256 זכרון, מה יותר חשוב ? עוד קצת MHZ או עוד 256MB 3. על הזכרונות (XTREME DDR) יש היטסינק או שלא ? הצעות ושיפורים התקבלו בברכה ! ותודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה מחשב למשחקים עד 3000 בלי ציוד היקפי לא מיועד OC
-
- 9 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום . מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, מקסימום 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).עדיפות 21.5 לFULLHD , אפשר גם יותר קטן אם נחוץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר בהתאם לתקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? …
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב. כבר די הרבה זמן אני מנסה להרכיב כל מיני מפרטי מחשב ועדיין לא הגעתי להחלטה. ההתלבטות העיקרית שלי כמובן היא מפרט מבוסס AMD או INTEL. עכשיו, אני לא מתכוון לעשות אפילו לא OC קטן. אז בבקשה עזרו לי להחליט מה המפרט שייתן לי ביצועים יותר טובים ללא שום המהרה. אני מתכוון להשתמש במחשב למשחקים, לעריכת מוסיקה ועבודה עם תוכנות מוסיקה, לגלישה באינטרנט והדפסת עבודות. הרכבתי שני מפרטים באותו סדר גודל עם בערך אותם רכיבים שכמובן השינוי העיקרי הוא במעבד והלוח אם. נ.ב שימו לב שבשניהם יש שני סטיקים של 256. ובקשר לרמקולים אני מתכוון לחבר את המחשב למערכת סטריאו שלי (AKAI עם שני רמקולים מרכזיים, שני סראונד וסנטר). וכמובן, הצעות לשיפור וייעול ביצועי המערכת (באותו סדר גודל). …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה להקרין סרט מהלפטופ אל הטלוויזיה. בלפטופ יש S VIDEO (שאני מניח שהוא OUT) ובטלויזיה יש לי רק RCA IN שתי שאלות 1 האם קיים כבל שמצידו האחד S VIDEO ומצידו השני RCA ? (שלוש בננות לבן אדום צהוב) 2 במידה וכן קיים כבל כזה האם זה באמת יעבוד ? (כי שמעתי שהסינים מייצרים כל מה שמבקשים מהם גם אם זה לא תקין)
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא נא לתקן אותי... קניתי מחשב נייד דגם g510 של לנובו. המחשב במקור מגיע עם 4gb ram. אני מעוניין לשדרג אותו ל8gb או אפי׳ מעבר לכך. איזה פרטים /סוגים אני צריך לוודא לפני רכישת זיכרון אחר/נוסף? כיצד מתאימים את סוג הram למחשב?
-
- 8 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש אחר מחשב שישרת אותי לעיצוב דו מימדי (פושוטופ, פלאש, אילוסטרייטור וכו'), גלישה באינטרנט ופה ושם משחקים. חשוב שאוכל לפתוח עליו הרבה תוכנות בו זמנית שהן יחסית כבדות. ההתלבטות היא בין שני המחשבים הבאים: HP Pavilion dv6-2130ej WE057EA http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3506 לבין זה DELL Studio 1558 i5-430M HD4570 4GB http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3514
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
שלום. אני עצמאי טרי ומחפש נייד שהוא פחות מ2קג וחזק. בעיקר לאינטרנט, אופיס, מצגות. לא רואה את עצמי רואה סרטים או משחק משחקים. היה לי בעבר בחברה שעבדתי בה לנובו X61 שהחזיק שנים ללא תקלות. היום אני רוצה לבחור דברים דומים ולא בהכרח של לנובו. ראיתי את הבאים: 1. ASUS UX31 - נראה מדהים וקל. השאלה איך השרות של ASUS בארץ? שמעתי בעבר דברים נוראים. מישהו יודע? ומישהו מכיר את המחשב? 2. HP PROBOOK - אותה שאלה. קצת יותר כבד אבל הם נותנים אחריות 4 שנים. השאלה אם היא שווה. ואים המחשבים שלהם? 3. SAMSUNG סדרה 9 - נראית דומה ASUS UX31 ולMAC - יקרה מאוד. אבל כרגע מחיר פחות חשוב. איך השרות? 4. LENOVO - איזה מהדגמים שלהם מתקדם וקל? ואיך השרות בארץ? אני הייתי בחברה ענקית אז השרות היה נפלא, אבל…
-
- 0 תגובות
- 568 צפיות
-