עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, הרכבתי מפרט מחשב שאמור לשרת אותי למשחקים ועבודה משרדית (תכנות, גלישה וצפייה בתכנים). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K, לא חושב שיש צורך ביותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדים וצפייה בתכנים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, יש צורך במסכים, אני מקצה לזה תקציב נפרד. אשמח לשמוע המלצות, אני מחפש מסך בגודל 32 אינץ' שיעלה 3K בערך. חשבתי על הדגם Samsung S32D850T. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש ברשותי SAMSUNG 860 EVO 250…

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  2. שלום, הייתי רוצה בבקשה לדעת מה בעצם ההבדל בין שני הדגמים האלו. בנוסף אין רישום מדויק של שני הדגמים באתר הרשמי של Dell.

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  3. Started by vm,

היי, יש לי תקציב לקנות מחשב ללמידת מכונה בעלות של עד 15,000 ש"ח. אשמח לעזרה בהרכבת מפרט טוב שיעמוד בתקציב הזה. הצורך העיקרי הוא GPU. לאחר הרבה קריאה נראה שהכי משתלם (ומתאים לצרכים שלי) זה לקנות 2 כרטיסי מסך מסוג EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 w/ICX עם 11GB שיעבדו בתצורת SLI. (קישור לכרטיס מסך: https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-GAMING-GDDR5X-Technology/dp/B06Y13N2B6 ) לשם כך נדרש כמובן לוח אם מתאים וספק כוח מתאים שאין לי מושג איך לבחור. בנוגע לזכרון נדרש 32 ג'יגה זכרון, אם אפשר לקבל 64 ג'יגה ולהשאר במסגרת התקציב זה עדיף, אבל יותר מהותי מהירות הזכרון מאשר הכמות. למעבד נדרש קאש גדול יחסית וכמה שיותר ליבות (לפחות 8). נדרש דיסק SSD …

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  4. מעוניין לקנות מחשב לגיימינג על הגדרות בינוניות ושימוש כללי עם יכולת שדרוג עתידית שכרגע ישמש אותי עד שיצאו מעבדים חדשים ואז למכור את המעבד ולשדרג או את כל המחשב. מה ההפסד לאחר כשנה מהמחיר באחוזים בערך? אני מעוניין להשקיע את המינימום שאפשר בחלקים זולים יחסית אבל עדיין איכותיים שישרתו אותי בצורה סבירה לצרכים שלי. אני משתמש במסך FHD רגיל . אין צורך בSSD או ציוד היקפי. יש צורך בחיבור M.2 זה מה שהצלחתי להרכיב: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD Ryzen 5 1500X AM4 Box - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 512 לוחות אם: Gigabyte GA-A320MA-M.2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 3…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. לא ממלא שאלון היות והדרישות למטה ויותר ממוקדות: ---------------------------------------------- 1. יצרן - עדיפות dell או לנובו אחריות IBM 2. גודל מסך - 13.3 או 14 גג . משקל וניידות 3. סוג מסך - fhd. Ips לא חייב טאצ' 4. דיסק קשיח - ssd m.2 או ssd nvme מינימום 256gb 5. מקלדת מוארת - חובה נוחות וראייה בגילי 6. חיבור שמאפשר טעינה כמו סלולארי וגם טעינה מהירה 7. משקל - עד 1.7 קג. עדיפות לקל. 8. מעבד מינימום i5 דור 8 9. זיכרון פנימי - מינימום 8 גיגה עדיפות ל-16 גיגה. 10. כרטיס מסך - לא הכרחי. אפשר פשוט. 11. תקציב - עד 4000 שח , 12. מערכת הפעלה - לא הכרחי. תודה למומחים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אהלן! הגודל של המסך יכול להשתנות פחות או יותר, שאר הדרישות פחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש באינטרנט, סרטים ב-HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיב בסיסי. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לשימושים בסיסיים של אינטרנט וכתיבה. חשוב לי שיהיה קל-משקל, גודל 13-14 אינץ, ושיחזיק מעמד לכמה שיותר שנים עם כמה שפחות תקלות. יש לי אפשרות לרכוש אותו בארהב ולהביא איתי לארץ. 1. האם משתלם כלכלית לרכוש בארה"ב? והאם יש חברות שניתן לקבל אצלן אחריות ושירות טוב בארץ על מחשב שנרכש בארהב? 2. אילו דגמים מומלצים לצרכים שפירטתי? בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  8. Started by dawei,

שלום לכם אשמח לעזרתכם למפרט האופטימלי לעיסוק אינטנסיבי בשיווק שותפים באינטרנט. זה אומר בניית אתרי wordpress, קצת גרפיקה וקצת עריכת וידיאו (קצת, כי עבודה מקצועית ממש תישלח למיקור חוץ). צריך שהמחשב יריץ המון דפי אינטרנט בו זמנית, תקשורת זריזה מול שרתים וכדומה (אני יודע שהחיבור חשוב, אבל זה רלוונטי גם למחשב). אני מעוניין לעבוד מול שני מסכים, אחד מהם צריך להיות מעולה לעיניים כי אני רגיש. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני הייתי רוצה להוציא עד 2500, יש אפשרות לחרוג בעוד 500 אם ממש כדאי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת עכבר רמקולים ושני מסכים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך…

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  9. שלום לכולם, לאחר מחקר מעמיק שבו חיפשתי מחשב נייד שיענה לצרכים שלי הגעתי לבסוף ל-2 דגמים. אשמח לשמוע את דעתכם על כל אחד מהדגמים והאם הפער בין המחירים (כ700₪) מצדיק את התוספת. צרכים: - עיצוב וגרפיקה דו מימדית (פוטושופ, אילוסטריטור) - לימודים - מעוניין שהוא יחזיק לפחות לכמה שנים טובות (מחשב לטווח ארוך) תקציב: עד 4500 +- רוכש את המחשב באילת (תורידו 17% מע"מ). 2 הדגמים שמצאתי מחשב נייד Dell Vostro 15 7000 7570-77008G11GFOL - צבע כסוף https://ksp.co.il/?uin=48008&select=.268..271..132..211..442..347 3666₪ מחשב נייד "15.6 Asus …

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. היי חברים, אחרי שעזרו לי כאן להחליט שבתקציב שלי האופציה הטובה ביותר בשבילי היא PC נייח אותו אחבר למסך 4K, אשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 6000 ש"ח. אפשר לחרוג ב-500 ש"ח אם אתם ממש ממש מתעקשים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים ב4K (כשלעתים הפורמט הוא HEVC, כלומר הכבד יותר) והנפשות. בגדול, אדובי פרמייר ואפטר אפקטס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. את המחשב אחבר למסך Dell 4K U2718Q 27" IPS (לא קשור לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפ…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה למפרט, בעיקר של החוסרים, וחוות דעת על הרכיבים הבאים שבחרתי. דרך מקום העבודה שלי אני זכאי לקנות מספר רכיבים במחיר מוזל, ולכן אני נוטה לבחור בהם קודם, ואת שאר הרכיבים לבנות סביבם. הרכיבים שכבר קונה (כתבתי גם בסעיף 4): מעבד intel I7-8700K לוח אם Gigabyte Z370-gaming 7 SSD למערכת ההפעלה: intel SSD 760P 256 GB זיכרון - צריך את עזרתכם - G.SKILL Sniper X Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 SDRAM או G.SKILL Ripjaws V Series 32GB (4 x 8GB) DDR4 3200 SDRAM? ההבדל הוא כפול במחיר, האם נדרש?? כרטיס גרפי : ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING , או לחילופין להמשיך לעבוד עם ASUS DUAL-GTX1060-O6G. האם ה500 דולר הנוספים הא…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Ariel234156,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 ניתן לחרוג עד 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו בפרמייר ב-FULL HD והמרות של קבצי וידיאו גדולים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכ…

• 43 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 עם חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (בעיקר אופיס ולפעמים קצת סרטים ומשחקים אבל לא ברמה של גיימר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כאופציה ובתמחור נפרד מסך מקלדת ועכבר (אין לי מושג איזה גודל מסך כדאי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא מבין בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך קריטי אבל שלא יהיה רועש מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by asaf0123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3-4K זה כולל את החריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תמיד חשוב אבל לא צריך להגזים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  15. Started by Niseg,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בתכני HD ו youtube 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 9/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן windows 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתו…

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  16. אובכן, כידוע, או לא, המקלדת בניידי אפל משנת 2015 והלאה רגישה מאוד לאבק ולכלוך, דבר הגורם לתפקוד לקוי, אם בכלל. כעת, עם הכרזת דגמי ה - 2018, הוכרז כי העניין סודר באמצעות מעין ממברנת סיליקון שמכסה את המנגנון של המקלדת. יופי, אבל לא לבעלי הדגמים הבעייתיים. http://m.ynet.co.il/Articles/5312142

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 שקל מקסימום של המקסימום, התחלתי 4,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? מחשב שיחליף את הנייח, אינטרנט (בדרך כלל משתמש בין 8 -10 לשוניות) תכנות קל מאוד(מפתח אתרים) ולכן משתמש בהרבה באינטרנט דפדפנים סימניות ומעבר מהיר צפייה בסרטים, שימוש במחשב כסטרימר על גבי הטלויזייה. לפעמים משחקים קלילים בינוניים חשוב שיהיה מהיר ולא איטי, שיגיב מהר לכל דבר 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? יש צורך במערכת הפעלה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא …

• 3 תגובות
    • 871 צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-8K עם חריגה של עד 500 אם שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב 1080P 144HZ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא צורך בשום ציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש צורך לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. הא…

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  19. שלום, יש לי כיום מחשב FULL TOWER מהתקופה שהייתי גיימר ואני רוצה משהו קומפקטי אך עם זאת חזק ושקט. אני מחפש מחשב לעריכה בפוטושופ של קבצי RAW גדולים עם שכבות רבות (עם תוכנות נוספות שפועלות ברקע כמו לייטרום ותוכנה דומה וכמובן דפדפנים פתוחים). הציעו לי את המפרט הבא: מארז Fractal Design Node 304 HTPC מעבד Intel® Core™ i5-8600 Coffee Lake Tray מאוורר למעבד Arctic Freezer 13 לוח אם Asus ROG STRIX B360-I GAMING כרטיס מסך Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 1050 Windforce OC 2G GV-N1050WF2OC-2GD 2GB GDDR5 זכרון 16GB DDR4 2400MHZ מחיר להכל: 3758 ש"ח. ובנוסף רכיבים שאני מביא מהמחשב הקיים: SSD 850 EVO 250 GB WD BLUE HD 3TB ספק כ…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  20. Started by serg90,

היי, בזמן האחרון אני מחפש לפטופ (בעיקר) לבית, ובעקבות מבצעי ה-prime day נתקלתי בדיל הבא: MSI GV72 8RE-007 מבחינת החומרה זה מספק ביותר (הייתי יכול אפילו להסתפק ב-1050IT, אבל המחיר מספיק אטרקטיבי אז למה לא), אבל משום שאני פחות בקיא בעולם הניידים, הייתי רוצה לדעת: האם ל-MSI יש אחריות בינלאומית שיהיה אפשר לממש בארץ? איך בכללי הניידים של MSI, בייחוד הדגם הנ"ל? חשובה לי מאוד האמינות, בנוסף לאחריות. לא בדיוק הצלחתי למצוא, האם יש לו יציאת HDMI 2.0? אומנם לא הכי חשוב אבל כן יש חשיבות, איך המסך שלו, בעיקר עבור עיבוד תמונות עם פוטושופ ולייטרום? למשחקים וסרטים פחות מעניין מהבחינה הזו כי יוזרמו בעיקר לטלוויזיה.

• 6 תגובות
    • 4.6k צפיות
  21. שלום , אני חלש מאוד בטכנולוגיה ואשמח לעצתכם. רוצה נייד לשימוש כללי (אינטרנט , סרטים) אבל גם שיריץ תכנות לעריכת תמונות וקצת וידאו (אין לי תוכנות ספציפיות בראש). רוצה נייד חזק יחסית שיריץ הכל בלי לגמגם וכשאני אומר הכל אני לא מתכוון לתכנות סופר כבדות שצריכות כוח עיבוד מטורף אבל בכל זאת שייתן לי מרווח נשימה אם אריץ משהו יותר תובעני, הנטייה שלי היא להשאר עם נייד מספר שנים ולא לשדרג מהר. מסך שיהיה לפחות 15 אינץ ואיכותי יחסית בגלל שמצלם (יודע שאין מה לצפות יותר מידי ממסך של נייד בקטע ) אשמח לרמקולים יחסית איכותיים מבחינת ווליום וצלילות. משקל לא משנה לי כי לא מתנייד איתו, זה תחליף למחשב רגיל. אחריות טובה של שלוש שנים ושאדע שיש מי שיטפל במקרה ש…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בעיקרון 6,000 ש"ח. אם באמת יש צורך, אז ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? בעיקרון אני מתחיל ללמוד רחוק מהבית ולשם כך נוצר הצורך ללפטופ שיחליף את המחשב הנייח והישן שלי שנמצא בבית. לפעמים אני משחק (כרגע עם המחשב הנוכחי והישן כבר לא כלכך אפשרי.. כרטיס מסך GTX 560Ti, מעבד 9500GT ישן ו-4GB RAM, כן אני מודע לצוואר הבקבוק), לפעמים אני עורך בפוטושופ ובסוני וגאס (לכיף). אשמח למחשב חזק שמעבר לכך שיספק אותי מבחינת השימוש בו כסטודנט, יאפשר לי להנות בגיימינג ובעריכה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אשמח למחשב נייד שהמאווררים…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 500 חריגה במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מחו"ל. …

• 0 תגובות
    • 898 צפיות
  24. Started by rinatba,

שלום, מחפשת לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי - אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים מידי פעם (שתהיה אופציה לחבר כבל HDMI למסך הטלוויזיה) תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  25. היי :) אני מתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב למטרות תיכנות ולימודים. חיפשתי באמזון, ומצאתי כמה אופציות. מה אתם אומרים? מה מהם הכי טוב? או שאולי יש לכם הצעות אחרות? תודה! המחשבים שמצאתי: https://www.amazon.com/VivoBook-Lightweight-WideView-i5-8250U-Fingerprint/dp/B0795W86N3/ref=pd_sbs_147_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B0795W86N3&pd_rd_r=d78e168b-7ac1-11e8-8fb9-0343366df76c&pd_rd_w=W8jzf&pd_rd_wg=0RGj9&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=5825442648805390339&pf_rd_r=TRSSY9D3EC5JCB6H50PK&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&a…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים