ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! לאחר תקלה בלוח האם במחשב הישן שלי (בן 6) אני חושב לקנות מחשב חדש. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר משחקי רשת (CSGO, PUBG, THE CREW2 ועוד) וחשוב לציין שחלק מהמשחקים האלה המחשב הישן היה מריץ על ההגדרות הכי נמוכות שיש וגם זה בקושי. בנוסף יכול להיות שבהמשך ארכוש משחקים חדשים יותר ככה שחשוב שאם כבר אני קונה מחשב חדש הוא יוכל להריץ את רוב המשחקים העדכניים אך מצד שני גם לא רוצה להשתגע כרגע עם סכום ההשקעה. התקציב שלי הוא בין 3000-4000 כשהמטרה לחסוך כמה שיותר. בניתי מפרט בTMS ורציתי להתייעץ עם המומחים פה מה הם חושבים לגביי המחשב הזה- https://www.tms.co.il/83563 אני גם מוסיף כרטיס SSD 480 GB חדש שיש ברשותי. בנוסף חשוב לציין שב…
-
- 3 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אהלן! לאחר התעכבות קלה, אני עומד בפני רכישת מחשב חדש! להלן הטופס: מה התקציב המקסימאלי?4000א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג.תכני HD.משרדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V/Nba2k14/sleeping Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
מחשב לאינטרנט, סרטים ואופיס (לא עבודות כבדות), עד 2500 ש"ח (לא מזומן) כולל מסך (עדיף דק), ללא שאר ציוד היקפי (עכבר, מקלדת וכו'). מיועד למשתמש(ת) פשוטה, לכן בלי OC, הקירור לא חשוב, שיהיה שקט (אבל אם זה בא על חשבון מחיר אז לא). דרוש צורב DVD, לא צריך מערכת הפעלה אבל כן צריך הרכבה (לא לכלול במחיר הסופי - המפרט עצמו יכול להגיע עד 2500). יש עדיפות למעבדי אינטל, אפילו אם זה בא על חשבון איכות של רכיבים אחרים (יש לי ניסיון רע ומר עם AMD ועם טכנאים). לא צריך כרטיס מסך, כרטיס קול (שיהיו on-board), כן צריך כרטיס רשת (אלא אם כן יש on-board). זכרון דיסק קשיח - באיזור ה100GB. בעיקרון אני רוצה שהמפרט לא כולל מסך יהיה עד 1000-1250 ש"ח ושהשאר יהיה המסך. חובה מסך דק (כמה שיותר זול). בקיצור…
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 מארזים Compucase HEC 6AR6 300ART Silver/Black ¤332 1 ספקי כוח Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU ¤459 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤804 1 כרטיסי מסך Sapphire ATI RADEON 2600XT 512MB DDR3 PCI-E HDMI Retail ¤726 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤632 2 צורבים PIONEER DVR-112DBK X18 DUAL LAYER BLACK BULK DVR112DBK ¤174 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤438 1 קירור למעבד Thermaltake MAX ORB CL-P0369 ¤230 1 מערכות הפעלה מערכת הפעלה XP HOME גר…
-
- 3 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מסך חדש ורציתי להתייעץ איזה מסך הכי יתאים לכרטיס מסך במסגרת התקציב שלי. נתחיל מזה שהמחשב שלי מורכב מ2070 SUPER ו- 3600X. בנוסף אני רוצה להשקיע בסביבות ה1000-1500 ש"ח. אציין שהייעוד הוא לגיימינג. בעיקר משחקי רשת כגון COD, CSGO. PUBG, RDR2 ולכן חשוב לי מאוד שיהיה עם 144HZ. בנוסף אשמח גם לדעת האם כדאי ללכת על 1080P או 1440. הבנתי כבר שעם 1080 אני אקבל ביצועים טובים יותר אבל אם ב1440 אני עדיין אקבל ביצועים טובים אז אולי שווה לוותר על קצת FPS תמורת תמונה טובה יותר. אשמח לחוות דעת מאנשים בעלי ניסיון עם כרטיס דומה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעיקרון לא, אלא אם יש הצעה ממש כדאית עד 300 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? *תרגול וירטואליזציה (vmware, hyper-V, exchange, windows server 2008 / 2012) *תיכנות (visual studio ו-netbeans). *צפייה בסרטים, תכני HD. - יש ברשותי מסך Dell U2312HM (גודל 23" ורזולוציה של 1920 על 1080). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: למשחקים (בינוניים) וסרטים (hd) * גודל המסך: כמה שיותר גדול! (מינימום 15.6) * משקל רצוי: כמה שיוצא אני מרוצה * האם נדרש זמן סוללה ארוך : שלוש שעות ויאו זה הרבה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): לא ממש... * בלוטות: לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500gb * צורב DVD: חייב... כמה שיותר מהיר יותר טוב... * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל יכו לליהיות נחמד. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: כן אבל לא חובה... (Acer ,Apple ,ASUS ,Dell,Toshiba)
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
באתר הקופונים "גרופון" צד את עיני לפטופ לנובו מדגפ T61 במחיר של 990 ש"ח למחשב מחודש. אמנם לא שיא הטכנולוגיה אבל מדובר במחשב מעולה עם מסך מט ואיכות בנייה משובחת. להלן קישור: http://www.groupon.co.il/deals/national-deal
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים באוקטובר ואני צריך מחשב נייד.. * מטרות המחשב? לימודים, גלישה באינטרנט, סרטים * גודל המסך?13-14, 15 אם אין ברירה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות?עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח?500 * צורב DVD?לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אשמח לתשובה מהירה, יש לי פרק זמן מוגבל בו יהיה מי שיקנה לי את המחשב בארה"ב. הוא יהיה בLA אם זה עוזר. תודה מראשדן
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני לפני קנייה, צריך בבקשה ממכם חוות דעת על המפרט הזה בשווי 4580 שקל . מעבד: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E זיכרון : 512MB TwinMOS- 2 יחידות כרטיסי מסך ATI ? : X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E דיסקים קשיחים? Maxtor: 160GB 8MB, SATA II ?? 1.44 ?? FLOPPY: Teac/SONY 1.44 (Black צורבים ? CD Recorders: LG 52x32x52 (Kit) מארז : HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) ספקי כוח : ? Thermaltake: TR2 Power W0062 420W Silent (24pin) תודה רבה....
-
- 3 תגובות
- 568 צפיות
-
-
ASUS CD X 52 157 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 69 ש"ח Maxtor 40GB 7200RPM 478 ש"ח Creative Inspire 5300 5.1 904 ש"ח MSI GeForce4 Ti4400 - VTD 1,574 ש"ח Creative Audigiy 5.1 DE 583 ש"ח Tsunami Virgo bLUE for P4 350W 238 ש"ח EPOX 8K9AI KT 400 AMD XP 2000 256MB CORSAIR 3000C2 DDR סך הכול יוצא לי 6100 שקל מה אתם אומרים שווה או לא? אני חושב שעדיף לחכות עם הקניה עד מתי שהמחירים של ה2200 יהיו יותר זולים
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את הלפטופ הזה שנקנה לפני שנה וחצי - שנתיים בברלין. הנה הביקורת שעשו עליו בnotebookcheck http://www.notebookcheck.net/Quick-Review-Schenker-XMG-A722-Notebook.80223.0.html (הדבר היחידי שאין לי כמו בביקורת זה SSD, אבל יש בלפטופ מקום ריק לSSD אם רוצים להוסיף) והנה תצלום מסך: אז זהו, בסך הכל הלפטופ שמור מאוד, במצב מצויין, הכל עובד חלק. מה אתם אומרים? כמה הוא שווה?
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב בתקציב עד 4000 ש"ח עבור מעצב גראפי: מטרת המחשב: עיצוב גראפי דו מימדי (photoshop, freehand, illustrator וכד'..) גודל המסך: גדול ככל האפשר (15 ומעלה) , לא מבריק. גודל מינימלי של HDD: 250 גיגה שאר הדברים פחות קריטיים (זמן סוללה ומשקל) חשוב שהמחשב יהיה חזק ככל האפשר במחיר הזה עם זיכרון גדול ככל הניתן (2 גיגה לפחות, עם אפשרות להרחבה) רצוי גם כ.מסך מעל למינימום אשמח להצעות (עם לינקים לאתרים שמוכרים אם אפשר בבקשה) תודה רבה !
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
בתקציב עד 3500 ש"ח - למחשב עם 2 מסכים נדמה לי שזה סוג של אופטימיזציה, לא? אשמח לכל הערה!!!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 3 followers
-
-
אני מתעתד לקנות מעבד שיהיה מבוסס core2 או ה 7250 או ב 7300. שניהם תומכים ב 64 bit לפי הבנתי. איזה מע' הפעלה מומלץ לקנות עבורם? האם ה 64bit או הגרסה הישנה יותר? האם תשובתכם תקפה לויסטה, XP או הפצה של לינוקס. תודה!
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא הרבה רק אם צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת ישנים כמו cs, enemy territory. זה השימוש העיקרי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך אין לי מושג. צריךגם מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב של HP DV4 בן פחות מחודש. לא היה לי שימוש כלל בכונן וכאשר ניסיתי לצרוב משהו הבחנתי כי הכונן אינו מוכן לקרוא דיסקים... המחשב מזהה את הכונן והוא נפתח והכל ובנוסף החלפתי כונן עם חבר שיש לו אותו מחב ונמצא כי הכונן אינו תקין... אני יודע שיש אחריות של HP אבל הם מבקשים שאני ישאיר את המחשב שם ואיני מעוניין... האם למישהו יש ניסיון איתם בנושא זה האם יש איזה משהו להגיד להם כדי שיבצעו החלפה אחד לאחד? ובנוסף האם ניתן לתקן אותו במעבדה פרטית מישהו יודע סכומים? תודה!
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
-
-
נחוץ לי מפרט למערכת בסיסית וזולה. הדרישות שלי: 2 gb זכרון פנימי מערכת שתסחוב את windows 7 כולל ממשק הaro בקלות. הרצה חלקה של תכני יוטיוב 1080p קורא כרטיסי זכרון. אין צורך בציוד הקפי. אופק לשדרוג כרטיס מסך mid-class המחיר הוא החשוב ביותר, 1100 נשמע לי מספיק. בתודה- אלי
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן ברשותי המחשב הנייד הבא : Pavilion dv5-1190 יש בו כ.מ 9200GM GS נדמה לי . אחרי חיפוש קצרצר הבנת שיש אפשרות לשדרג בחלק מהניידים את הכ.מ , אני מוכן להשקיע בערך 800 שקל על זה . אז האם יש בכללב אפשרותי לשדרג כאן את הכ.מ ? זה השגם של אורנג עם המודם המובנה ... שהיה מבצע עליו . בתודה , אריק .
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
ללא ציוד הקפי, מסך... עם OC קצת למעבד מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box ¤1394 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9300 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤440 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤354 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤268 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBPK כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1053 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37343 זה עם ה-OC כמו במפרט השני ? מארז ללא ספק Raidmax SAGITTA II + 23CM FAN ¤388 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=SAGITTA23 ספק כ…
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום ותודה רבה לכל העוזרים, הנה מה שאני מחפש לפי הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש במהלך השבוע בשעות הערב ובסופי שבוע רוב הזמן ישמש לגלישה באינטרנט ומשחקים פשוטים מאוד, לעיתים ישמש לעריכה של סרטונים בגודל של עד 15 דקות בתוכנות sony vegas & windows movie maker 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שהכותרת מציינת, היעוד המרכזי של המחשב הוא לתוכנות גרפיות ועיצוב כמו Adobe CS, CorelDraw, Ulead Videostudio, Autocad וכדומה. ב"שימושים כלליים" הכוונה היא בעיקר לצפייה בסרטים, יישומי אופיס וגלישה באינטרנט, אבל *לא* למשחקים. אפילו לא קצת. כך שעל מנת להכניס מחשב בתקציב הזה, הדילמה המרכזית היא בין: 1) מעבד Intel מסוג i3/i5 עם יכולות גרפיות מובנות 2) מעבד אחר (זול יותר) + כרטיס גרפי נפרד - אבל רק במידה והכרטיס יתן ביצועים גרפיים טובים יותר בתוכנות הללו (ביצועים במשחקים אינם רלוונטיים). 3) שילוב של שניהם, במידה ונכנס בתקציב. השאלה המרכזית היא מה יתן יותר ביצועים פר שקל: התמקדות במעבד חזק יותר או בדברים שמסביב כמו גודל הכונן, כמות הזיכרון וכרטיס מסך נפרד. אין צורך…
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
בכמה הימים האחרונים אני קורא הרבה על המחשבים האלה,הבנתי שדהמהות היא מחשבים דקים,עם סוללה טובה וכן הלאה, השאלה שלי למי המחשבים האלה מתאימים? ומי שיש לו אחד,כיצד בקצרה הוא משמתש בו? +הבנתי שמשחשבים האלה הם בסגנון המקבוק אייר של אפל,האם המחיר שלו מוצדק או גבוה מדי? סליחה על השאלות הכלליות,אני פשוט בהתלבטות לא פשוטה האם לוותר על סוג המחשב הזה בקנייה או בכל זאת ללכת עליו,אין לי הרבה מידע כי עדיין לא היה ברשותי נייד,אז אני מנסה לספוג כמה שיותר אינפורמציה בימים האלה מי שהבין אותי מוזמן לענות,מי שחושב שאני נודניק עצלן,מוזמן להתאפק
-
- 3 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
שלום, היום בזמן ניקוי הנייד לחצתי בטעות על הכפתור של המדיה סנטר בצורת הבית ליד כפתור ההדלקה, לאחר שהמחשב נדלק והמדיה סנטר עלה ניסיתי לכבות ולהעלות את הוינדוס בצורה נורמלית אך זה לא נתן לי. ניסיתי לכבות לגמרי ולהדליק בצורה רגילה ואז זה התחיל להציג הודעות שהעותק של הוינדוס איננו מזוהה ובמקום להעלות את וינדוס ויסטה הוא מעלה כעת מן פאנל פתרון בעיות של דל שמנסה כל פעם לסרוק בעיות אך לא מוצא דבר ועושה ריסטרט למחשב. המחשב הוא כאמור dell inspiron 1520 ומותקן עליו וינדוס ויסטה, אני חשבתי לפרמט אך המחשב לא עושה Login לוינדוס כך שהמחשב לא מזוהה ברשת הביתית ואין לי שום דרך להעביר את הקבצים החשובים לי. אנא הציעו לי מה לעשות, והאם זאת בעיה ידועה. גם אם אין פתרון הציעו לי דרכים שבו אוכל…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה לעוזרים. מחפש לקנות נייד עד 3500 ש"ח (עדיף פחות) עיקר השימוש הוא אינטרנט ואופיס, אבל אני רוצה שתהיה חווית שימוש חלקה גם עם הרבה חלונות וטאבים פתוחים. בנוסף משתמש לפעמים בתוכנות כבדות יותר כמו פוטושופ או spss לעיבודים סטטיסטיים. חשוב לי גם שיהיה נוח להסתובב איתו בתיק על בסיס יומיומי. תודה רבה! הערה: יש כאן מחשב ב3500 ש"ח שראיתי (האחרון בדף), אשמח לשמוע עליו האם כדאי. http://academonil.co.il/landing/
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-