עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מעוניין ברכישת מחשב נטבוק, אך יש לי די הרבה שאלות בנושא ואשמח לעזרה. קודם כל, כרגע אני בעליו של ארכוס 605 והוא מבחינתי סוג של מחשב נייד, אמנם אין ממשק ווינדוס או עכבר, אך יש מסך מגע, אינטרנט, מוזיקה סרטים ועוד. 1. האם מחשב נטבוק יכול להיות תחליף בטיול לנגן כמו הארכוס מבחינת ניגון סרטים ומוזיקה? 2. האם קיים מחשב נטבוק עם צורב מובנה? 3. מה גודל ההארד דיסק המירבי שניתן למצוא במחשב נטבוק? 4. האם למחשב נטבוק יש יציאה לטלוייזיה? 5. האם מחשב נטבוק יכול להריץ תוכנות של ADOBE כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, אידיז'יין? 6. האם מערכת הפעלה של לינוקס תרוץ יותר טוב על מחשב כזה? ואם כן, האם תיהיה לי אפשרות להריץ על לינוקס תוכנות של ADOBE לדגומא? 7. האם מחשב נטבוק מריץ סרטי HD חלק? …

• 0 תגובות
    • 906 צפיות
  2. יש לי P3 600 INTEL 384 SDRAM GE FORCE MXSE 64DDR XFX SOUND- BLASTER CREATIVE 128BIT אני חושב לוח אם דפוק לא זוכר של איזה חברה משהו עם STAR אבל ישן... והאררד דיסק של 20 גיגה נראה לי 5400 RPM טוב בעקרון השדרוג שנחוץ לי זה זכרון, לוח אם, כרטיס מסך, ומעבד וכמובן שאני מכור את האבזרים שאני לא צריך אז יתווסף לי עוד כסף אבל בעקרון אני מעדיף בנתיים לראות איזה שדרוג ניתן לעשות. ובבקשה תנסו לא לעבור את המחיר הנתון כי זה התקציב כרגע שיש ברשותי...

• 45 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. Started by GRiM,

יש לי פנטיום 3, 600 מג"ה. אני מעוניין לשדרג אותו, אני רוצה לשדרג אותו בכמה חלקים (כלומר, בשדרוג הראשון בין 1000 ל-1500 ש"ח ולאחר חודש-חודשיים עוד שדרוג של משהו אחר). אני צריך לשדרג את הלוח אם והמעבד. האם אני יכול לעשות זאת וששאר החלקים יעבדו? זה המחשב: http://planet.nana.co.il/miky48/mycomputer.htm

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  4. היי, אני מעוניין לשדרג את המערכת לצורך העלאת הביצועים במשחקים.בזמנו שקניתי את המחשב הכ.מסך נחשב לאחד החזקים בשוק האם בכלל כדאי לשדרג רק את הכרטיס מסך\מעבד, או ששווה כבר להחליף את כל המחשב? אם שווה להחליף רק את אחד מהם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מוצרים ספציפים. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 684 צפיות
  5. שלום לכולם, יש ברשותי מחשב ישן, אפילו ישן מאוד, שכרגע אין לי את התקציב לשדרג אותו. לכן חשבתי שלפחות בנקודת הזמן הנוכחית, אנסה לפחות למקסם את ביצועיו באמצעות כרטיס מסך טוב ככל הניתן, במגבלות ההסטוריה... לוח האם שלי הוא EP31-DSL3L של Gigabyte המעבד הוא E5200 וכרטיס המסך הנוכחי הוא Geforce 9800GT כל המערכת עם 4GB RAM DDR2. אשמח לכל רעיון והמלצה איזה כרטיס להתקין במקומו. תודה

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  6. היי, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי בכ-1250 ש"ח לצורך משחקי מחשב (בעיקר ל-BF3 ולבאלטלפילדים לעתיד...). הנה המפרט הקיים: Intel Core 2 Quad Q8300 2.5 GHz 2GB RAM DDR3 (זה 2 כרטיסי זיכרון של 1 GB) Nvidia GeForce GT 220 מה שאני שמתי לב שבעיקר אני צריך להחליף\להוסיף: -כרטיס מסך חדש -זכרונות -מערכת קירור ועוד שאלה קטנה: האם למארזים יש השפעה מסויימת על הביצועים של המחשב? (אולי קירור וכו'..?) מקווה שהמידע מספק ושהלכתי ע"פ הכללים של פתיחת נושא. שיהיה ערב מצויין ושבוע טוב! -אליסף

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  7. היי המחשב שלי כבר קצת זקן וצריך לעבור שדרוג לדעתי. המפרט הנוכחי שלי הוא זה: מעבד core i5 750 - 1156 lga לוח אם gigabyte p55m-ud2 זכרונות 4 סטיקים של 2g gskill ddr3 כרטיס מסך geforce gtx 970 4g ספק כח סיסוניק 500w ss-12II כונן ssd 250g evo850 samsung ועוד שני כוננים אחד של 720g ואחד 1t המחשב מחובר לטלויזיה 50'' 4k של סמסונג ברזולוציה 3840x2160. ציוד היקפי אני לא צריך. הייתי מעוניין לדעת מה אפשר להשאיר ומה כדאי לשדרג. התקציב הוא בסביבות ה3000 שח. אם צריך לחרוג טיפה אפשר לכיוון ה3.5k. אני בעיקר משחק פיפא ומשחקים בסגנון call of duty וחשוב לי שיעבדו חלק על הגדרות גהוהות. עד עכשיו הייתי עם מאווררים מאוד…

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by japaN,

ממ אני צריך הצעות לשיפור המחשב קניתי את המחשב מלפני שנתיים כמעט מפרט: Intel p4 Proccessor CPU 3.2GHz HT 2x512 DDR Kingston Gigabyte FSB800 8S655FX Ultra ATI Radion9600SE 256Mb - AGP Gigabyte 7200RPM 120GB Realtek AC97 Audio תציעו לי בבקשה שדרוגים למחשב אבל תגידו לי אם בכלל כדי לי לשדרג או לחכות אני לא גיימר רציני אני משחק Counter strike אבל בכלמ קרה אני אוהב שיש לי את המחשב הכי טוב, שאנ יקניתי את המחשב הוא ההי אחד הטובים

• 7 תגובות
    • 633 צפיות
  9. מעוניין בשידרוג רק של הלוח אם מעבד זכרונות ומארז את השאר אני מעביר מהישן , ויש לי כרטיס מסך ati 9200 והארד דיסק של 80 גיגה wd

10. היי חבר'ה , זה המפרט כרגע : Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 TrayNZXT Respire T20 CPU CoolerGigabyte GA-B85M-D3H for 1150Silverstone Presicion PS08 USB3 FSP 500W Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600MhzSparkle GTX660 2GB OC DUAL-FAN GDDR5 HDMI RETAILSeagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 לאחרונה הוספתי SSD 128GB. המפרט מיועד לגיימינג ברמה סבירה +.medium - high. משחקים כגון : PUBG WOW DOTA 2 אשמח לדעת מה אפשר לשפר ומה יוצר לי צוואר בקבוק. עריכה : לא כ"כ בקיא במחירים כיום אך נראה לי שלהוסיף 1500 ש"ח יהיה סביר (?). תודה רבה.

11. שלום בזמן האחרון משחקים קצת עובדים לי לא הכי חלק כמו פעם..מאמין שגלל שהמחשב כבר לא כזה חדש אז חשבתי להשקיע בו קצת ולראות מה אפשר לשפר כרגע יש לי את המפרט הבא: מעבד : intel core i5 750 2.6GHz לוח אם : GA-P55M-UD2 זיכרון : שני סטיקים של 2G כל אחד של G.Skill כרטיס מסך : Readon HD5700 כוננים: 256SSD של PNY ועוד שניים HDD של 500G השאלה שלי אם כדאי להחליף את הכרטיס מסך ואת הזיכרון? או שהלוח אם מגביל אותי ? ראיתי שהוא תומך רק ב PCIExpress 2.0 זאת אמורה להיות בעיה? בלי שום קשר התקציב שלי הוא גג 1500 ש"ח תודה רבה לעוזרים

• 24 תגובות
    • 3.6k צפיות
  12. שלום לכולם! אני מעוניין לשפר את המחשב שיהיה מיועד לאנימציה ומשחקי מחשב, ברמה גבוהה. אנא המליצו לי על רכיבים מתאימים עבורי: א. אני מעוניין שהמחשב לא ירעיש בכלל!!! שיהיה שקט מוחלט בזמן שהוא עובד, כך שאוכל להשאיר אותו 24שעות רצוף ולא לשמוע אותו בכלל!!! ב. אני מעוניין להקטין את כל שטח ההתפרסות של המחשב בחדר. לדוגמא, להחליף את המסך הנוכחי ל LCD 15, ולהחליף את המארז של המחשב לקטן יותר, אולי RackMount, להחליף מקלדת+עכבר לקטנים יותר אם יש דבר כזה, וכו'... ג. לדאוג ל-OC ברמה גבוהה במיוחד!!!, ללא פשרות במחירים!!! [מאווררים שקטים במיוחד!!!]. ד. אין לי מושג מה מהירות ה-RPM של הכונן-קשיח שנתנו לי... אולי כדאי להחליף לסקאזי? ה. מעוניין להוסיף עוד 512 זיכרון, אך אין לי מושג איזה דגם…

• 3 תגובות
    • 563 צפיות
  13. 1.התקציב המרבי הינו 2500שח למחשב,חריגה בין 100-200 שח לכל היותר. 2.המטרות המרכזיות של המחשב הינם עבודה משרדית ולימודים,אך גם חשוב שיהיה מותאם למשחקים כמו .רובלקוס ו war thounder 3.כן;מסך,מקלדת,עכבר, רמקולים,אוזניות,מיקרופון ומצלמה. 4.מומלץ לכלול הכל במפרט. 5.חשוב שהמחשב יהיה שקט על מנת שנוכל להתרכז בפעילות (לימודים/עבודה). 6.אין בעיה עם אורות,מומלץ שיהיה יחסית קליל. 7.כן ,יש צורף במערכת הפעלה ואופיס 2013 והרכבה בחנות. 8.אין העדפה,חשוב שיהיה איכותי ובמחיר אטרקטיבי,אזור מגורים:קריית אונו. 9.חודש, לכל היותר. 10.לא. 11.לא

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  14. הערות: צורב DVD ורמקולים סטריאופוניים (כרטיס קול אם צריך...) עם נשאר תקציב אז גם עכבר נורמאלי.. עדיפות לכונן 120GB ומלעה. זכרונות 1GB יעד: סרטים/מוזיקה/גרפיקה ועריכה/משחקים/עבודות/אינטרנט/תוכנות כבדות במיוחד [חשוב שהמחשב יהיה בעל "אורך חיים" גבוה] תודה!!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by EPRO,

שלום לכולם אני עומד בקרוב מאוד לקנות/לבנות מחשב שעיקר שימושיו הוא עריכת וידאו ביתית בעיקר בPREMIER תוך שילוב של BORIS FX ושימוש ב3D MAX בנוסף שימוש בתוכנות גרפיות שונות כגון PHOTOSHOP ודומייה ובנוסף כמובן משחקים כמו דום 3. לפי דעתי המפרט שבחרתי הוא די בזבזני ולכן אני פונה לכול המומחים שיציעו לי מפטר שיענה על כל צרכיי דבר אחד צריך לציין אל תשאלו אותי למה אבל יש לי משהו נגד AMD (מוכן לשמוע הסבר משכנע למה כן) ובהחלט מוכן לשמוע על טכנולוגיה החדשה 775 לוח :ABIT IC7-G מעבד: P4 3.0G 800 FSB HT זיכרון: 2X256 DDR 400 PC3200 כרטיס מסך: R9800 PRO 128MB 258 BIT ד. קשיח: 2X120GB SATA 8MB BUFFER צורב: 52X52X52 צורב DVD: NEC 3500A ספק 480W עם שני מאווררים מארז שיהיה מאו…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. קניתי מחשב.. אתמול ומעוניין לדעת אם כדאי לשנות משהו בהצעה או שהיא בסדר כמו שהיא.. לפני ששולחים לי את החלקים.. זה המפרט: המפרט בוצע ונקה בחנות TMS.... קטגוריות מוצרים מחיר כמות זיכרון: יצרן Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 ¤653 1 האר דיסק: יצרן Western Digital 500Gb 16MB AAKS ¤369 1 צורב: יצרן LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black ¤128 1 כרטיס מסך: יצרן Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - In Stock! ¤1423 1 לוח אם: יצרן Gigabyte GA-X48-DS4 ¤1080 1 מארז: יצרן Thermaltake Armor Plus Black + Window ¤809 1 מעבד: יצרן Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX ¤1532 1 ספק כוח: יצרן Thermaltake Though Power 650W 52A/12V 4XRails SLI ¤581 …

• 10 תגובות
    • 892 צפיות
  17. אורח בחמ

מעוניין בהמלצה לנייד טוב שישמש אותי בתואר, לאופיס ותיכנות. האם מחשבי טאבלט יענו על הדרישות האלה?

• 0 תגובות
    • 515 צפיות
  18. שלום לכולם אני מעוניין במחשב ביתי למשחקים תקציב: 1500-2200 שקל לא כולל מסך תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  19. Started by elif744,

שלום לכולם . 1. איני בטוח שהשלם במזומן אך 90% שכן . 2. מטרות המחשב : אני מעוניין שהמחשה יריץ משחקים כבדים כמו F.E.A.R על הגדרות בינוניות - טובות 3. ציוד הקפי לא נחוץ ברגע זה . 4. אין משהו ספציפי שאני לא רוצה אך אני מעוניין ב צורב DVD ( לא יודע אם צריך לציין ) . 5. אין לי העדפה כל שהי לחברה כל שהי כי אני לא ממש מבין בנושא חלקי מחשב ואיני יודע מה עדיף ומה לא . 6. אני לא ממש יודע איזה קירור יותר טוב אבל אני שמעתי על הקירור אוויר הכי טוב שעולה 230 שקל ואני מעוניין בו בעניים מארז אני לא בטוח בו . 7. אני לא ממש יודע מהי מערכת הפעלה חוקית אבל אני מעוניין שהמחשב יורכב במעבדה . 8. אין לי צרכים מיוחדים . בתודה מראש , אלי . נ.ב מה עדיף לי X800GTO2 אם פתיחת צינורות ואוברקלוק גדול! …

20. שלום, קניתי את רוב הרכיבים הבאים ורציתי לדעת אם כולם מתאימים מבחינת המקום הפיזי במארז והן מבחינת התאימות הטכנית: לום אם: GIGABYTE Z370P D3 מעבד: i7 8700K קירור למעבד: Noctua NH-D15 זכרון kingston 16gbX4 1rx4 pc4 2666v rc212ksm26rs4/16hai :RAM כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (Gigabyte) 11GB מארז: Sharkoon SKILLER SGC1 Window ATX תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by Yud Alef,

אני חושב לבנות מחשב לפי המפרט הנ"ל AMD Ryzen 5 3600 Gigabyte B450 AORUS M Sapphire Radeon RX 5700 8G GDDR6 Gigabyte DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 1.35V AORUS RGB Intel® SSD 660p 2TB M.2 PCIe 80mm Corsair Graphite 230T Windowed Compact Mid-Tower Corsair CX650M 650W PSU 80+ Bronze Modular Asus 27" Gaming Monitor 0.5ms 165Hz VG278QR Free Sync CoolerMaster MasterKey LIte RGB keyboard+mouse התקציב הוא 7000 ש"ח כולל הכול (מסך מקלדת ועכבר והמחשב כמובן). מה דעתכם ,האם המחשב מאוזן? (שיפור בחלק אחד יצריך לקזז בחלק אחר) המחשב יהיה עם פתרונות הקירור המקוריים של המעבד (wraite stealth) ושל המארז (2 מאווררים קידמיים 12ס"מ ואחד …

22. Started by erezb84,

שלום, ברשותי מחשב נייח + נייד שאני מגבה בכונן חיצוני 2T שמחובר למחשב הנייח. אני שוקל לעבור לאופציית גיבוי יותר גנרית ובעלת שטח אכסון גדול יותר (ושניתן להגדיל). מה הפתרון המומלץ בשביל המקרה הנ"ל? איזה מפרט אני צריך? אציין שהגיבוי מתבצע אלחוטית מהנייד לכונן החיצוני, ודרך USB בין הנייח לכונן החיצוני. בתודה מראש,

23. 1. מה התקציב המקסימאלי - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך חסכון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - מדיה סנטר עם מקסימום ביצועים במשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - FOOBAR, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - משחקי אסטרטגיה (שוגון 2, רומא 2, CITIES XL), משחקי ספורט (FIFA 14 שיצא..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - יחובר למסך 42 אינץ' 1080P, אם אפשרי להתאים כ.מסך שיהיה חזק גם להר…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שיהיה במפרט בבקשה כרטיס עריכה כרצונכם מסך LG רחב 19 אינץ.

• 1 תגובה
    • 474 צפיות
  25. Started by ehudtr,

שלום לכל חברי האתר. אני חדש כאן ואשמח לעזרה מהמומחים כאן. בשנה האחרונה גדלה מודעותי לאיכות הסביבה ואני מנסה לעשות כל שניתן לצמצום הזיהום ולסביבה ירוקה יותר,החל מחומרי ניקוי אקולוגיים,מיחזור ואף מתלבט לאיזה נייד ידידותי לעבור בעתיד וכו... במקרה נתקלתי בכתבה זו : http://www.ifeel.co.il/page/5627 פשוט נדלקתי ממה שנכתב והייתי רוצה לעצמי מחשב חדש כזה. החל מספק חסכוני שלא צורך הרבה חשמל (ספק כוח התואם את התקן של 80 Plus אולי?),מרכיבים שאין בהם עופרת כולל מארז "ירוק",כונן קשיח עם צלחת אחת שכנראה צורך פחות אנרגיה. חשוב לי לציין שהמחשב שאני רוצה לא צריך להיות משוכלל אלא פשוט,מחשב בו אוכל לגלוש באינטרנט,לצרוב בכונן די וי די(ירוק כמובן) ולהוריד מוזיקה וסרטים. אני לא מאלה שמורידים מש…

• 3 תגובות
    • 863 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.