ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
אהלן, לפני שנה קניתי מחשב לפי המלצתו של Access denied בפורום זה והמחשב שנולד מהמלצה זו מתפקד בצורה מצוינת. אז קודם כל תודה רבה ל-Access denied ולחברה האחרים שעזרו אז. בעקבות ההצלחה הכבירה, עכשיו כשחבר פנה אליי בבקשה לעזרה בקניית לפטופ, אני פונה אליכם החבר היקר מחפש מחשב למטרות לימודים (עבודה נוחה עם Office, Matlab) ועריכה גרפית פה ושם (Photoshop, illustrator). ישנה עדיפות לרזולוציה גבוהה וגודל מסך 13-14 מאחר והוא הולך לבלות עליו מספר לא מבוטל של שעות קריאה. גם כניסת USB 3.0 תהיה נחמדה אם יש אפשרויות כאלה במסגרת התקציב (התקציב הוא 5K אבל אפשר להתגמש ל-6). תודה רבה וכמובן שאשמח לספק עוד פרטים שיעזרו להמליץ, יואב
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן אבל עם רכיבים אכותיים. אני רוצה לדרג אותו שיהיה לעבודה משרדית. המפרט שלו: מעבד : P4 2.80GHZ HT technology לוח אם: Gigbyte P4 titan GA-81875 - 875P FSB800 dual channel DDR400 AGP8X זיכרון: 4סטיקים - סה"כ: 2GB DDR400 כרטיס מסך : Nvidia 7600GT הרד דיסקים: 1 של 120GB + 80GB מארז של compucase אכותי. ספק כוח של: HEC 300AR-T הייתי רוצה לשדרג למחשב את המעבד, את הזיכרונות ולהוסיף עוד 1HD של 250-320GB כך שיוכל להריץ חלק ויסטה, אופיס, אימיליים, והורדות. האם כדאי לשדרג? או פשוט להעיף את המחשב ולקנות מחשב לשימוש משרדי? אשמח לתגובות.
-
- 7 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אין כיוון ברור ולא העדפה לדגם זה או אחר אשמח לכמה הצעות המחשב לרוב יושב בבית ופחות מסתובב לגבי כרטיס מסך -- אשמח לכמה המלצות עד כמה כדאי להשקיע על כרטיס חזק יותר
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 4200+ (S-939) X2 DUAL CORE 2430 1 2430 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total A8N-SLI Premium s939, NF4, 2xPCI-E, GBL 1060 1 1060 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Kingston CL2.5 335 2 670 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO 2090 1 2090 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA II 7200RPM 8MB 495 1 495 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 230 1 230 מארזים? Price Units Total Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA 710 1 710 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 525W ACE (SILENT) 400 1 400 מה אתם אומרים? , איך אפ…
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום , אני צריך המלצה למפרט עד 3000 שקל שמטרתו העיקרית זה לימודים. מה שאומר שהוא צריך להיות שקט , לא כבד יותר מידי , עם זמן סוללה של נגיד 6-8 שעות עבודה ברצף . למען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - לימודים (בעיקר וורד ופאורפוינט + אינטרנט) * גודל המסך? לא משנה לי - שיהיה בגודל סביר ככה שיהיה נוח לקרוא ממנו. * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן , 6 -8 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו), לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? נגיד 100gb - מה שנכנס בתקציב. * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 2 תגובות
- 785 צפיות
-
-
מחשב לסטודנט לפיזיקה. מחשב נייד לעבודה משרדית, גודל מסך 10-12 אינצ', תקציב עד 4000 ש"ח (אם אין צורך בכל כך הרבה אשמח לחסוך, אבל לא על חשבון המשקל או על זמן הסוללה). רצוי שיהיה כמה שיותר קל: 1-1.5 ק"ג. זמן סוללה רב ככל האפשר במסגרת התקציב. ללא יציאות מיוחדות (רצוי 2 יציאות USB, לא יודע אם מדובר במשהו "מיוחד"), בלוטות' לא הכרחי בכלל . כונן קשיח מינימום 40GB. יש צורך בכונן DVD אך אין צורך בצורב (אם ההבדלים בינהם זניחים אז אשמח לצורב). אין צורך באחריות בינלאומית ואין העדפה לחברה כלשהי. תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, פתחתי משתמש כדי לבקש מפרט לחבר. הנה הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל כותרי הAAA שיצאו בשנה האחרונה וייצאו בשנים הבאות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט בעיקר לעבודה יומיומית, פוטושופ ועריכת סרטים. חשבתי על הבסיס הזה, עם עוד כמה התלבטויות מסביב: סה"כ: 1178.1 לגבי מעבד התלבטתי בין כמה דגמים: E8400 עולה 785.4 כ-Tray או 877.8 כקופסא. Q6600 עולה 877.8 כ-Tray או 947.1 כקופסא. Q8200 עולה 1021.02 כקופסא. עם המעבדים שמגיעים כ-Tray יש לי אופציה לרכוש קירור של ASUS בתוספת של 32.34 שקל. בנוסף, מארז וספק אני לא יודע מה אני צריך לקנות. אני לא צריך משהו משוכלל מדי. אני זוכר ימים שעוד המליצו פה לקנות מארז פשוט וספק של HEC. ;D לציוד היקפי אני לא זקוק כלל: לא מסך, לא מקלדת, לא עכבר, לא רמקולים ולא צורב. אשמח להערות, הארות ועצות. אור.
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני נעוניין לקבל מפרט למחשב שיעודו יהיה מחשב ביתי + עבודה גרפית על תוכנות כמו MODO 401, מאיה וכו' תקציב עד 6000 ש"ח חריגה גג עד 500 ש"ח ללא מסך אבל כן עם עכבר ומקדלת לא משהו מיוחד.. חשוב לציין שאני לא משחק משחקי מחשב ולכן אין צורך בכרטיס גיממינג מתקדם. אינני מתעסק בתחום באופן מקצועי לפחות לזמן זה. חשוב מאוד שהעבודה על התוכנות תהיה חלקה משמע שאני יתעסק עם המודל שלא יהיו תקיעות והאטות מעצבנות שיקשו על העבודה... מבחינת אוברקלוק אני לא חושב שאני יעשה מכיוון שאני לא מבין בזה כלל וכלל.. האם יש לזה יתרון בכלל בעיצוב גרפי? אם כן נא לפרט.. אם שכחתי משהו סליחה.. תודה מראש!!!!!!
-
- 7 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אני הבנתי שיש להם אחריות בארץ, אבל בארה"ב אומרים לי שזה רק אחריות למדינה שבה נקנה המחשב. מישהו קנה לאחרונה ויכול להסביר לי איפה זה עומד, או איזה דגם אפשר לקנות?
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום וברכה להלן מפרט שקיבלתי למחשב מחנות IQPC באשדוד. אשמח להערות/הארות וכן (אם מותר) להמלצה על מקום רכישה באזור גוש דן יש לי מסך 17 אינץ ברזולוציה 1280X1024 (אשמח לשמור לעצמי אפשרות לשדרג בעתיד) בהיותי הדיוט גמור בנושא, בסוגריים מופיעות גם הערותיי/שאלותיי. מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ₪400 (ממה שקראתי נראה לי שזה המעבד המתאים ביותר בהתחשב בתמורה למחיר לשימושים) לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪406 (סינית לגמרי עבורי, מבחר אין סופי ולא ברורים לי לגמרי ההבדלים בין דגמים בעלי שמות כמעט זהים) זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800KH ₪476 (הבנתי שחשוב 4GB. האם המההירות משנה? היצרן?) כרטיס מסך: [..] POWER COLOR …
-
- 8 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום לכולם , מבקש המלצה לנייד 13" עבור סטודנטית : יישומי אופיס ואינטרנט. כמו שרשום בכותרת , תקציב עד 3K. עדיפות ללנובו אבל אם יש מחשב עם תמורה יותר טובה לכסף אז אשמח לשמוע גם עליו. תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אוקי הרכבתי מפרט למחשב. היעוד של המחשב הוא למשחקים ולעבודה ממש כללית במחשב. המפרט: מעבד-AMD Athlon 64 bit 3200+ venice box לוח-GA-K8N SLI-nVidia nForce 4X, FSB2000, DDR400DC, FX, x 2 כרטיס מסך-PCX6600GT-256MB DDR3, MEM CLOCK 700 זיכרון-KINGSTON DDR 1 GB PC400 דיסק קשיח- WD-200GB 8MB SATA II מארז-ATX2, 480W, USB ספק ATX2 אוקיי זה המפרט,עכשיו יש לי כמה שאלות לגבי המפרט. 1.איך המעבד הוא יספק אותי?הוא מספיק בשביל המחשב? 2.הלוח,הוא SLI במה הוא שונה מה-ULTRA?מה יותר טוב? 3.הכרטיס מסך,הוא מספיק חזק בשביל משחקים ?מה יותר טוב CLOCK גבוה או נמוך? 4.דיסק קשיח,הוא יכול לעבוד על הלוח נכון?הלוח תומך SATA II נכון? 5.זיכרון,מה יותר טוב 2 סלוטים של 512MB או סלוט 1…
-
- 12 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אני מחפש לתלמידת תיכון. שהעיקר במחשב הוא שיהיה קטן, חשבתי לכיוון של INTEL NUC. 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך המטרה היא מחשב קטן שעומד בדרישות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה וOFFICE וגם קצת משחקים בסגנון SIMS. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך טרם נרכש אבל מדובר במסך 3:4 17" כנר…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב בינוני למטרות פשוטות כמו מהירות נורמאלית ושיסחוב תוכנות כמו פוטושופ בצורה סבירה יש לי מפרט כזה בינתיים פנטיום 2.8 64 ביט לוח אם לא סגור עליו אבל של אסוס מותאם לתושבת כמובן זיכרון פנימי כבר יש לי דואל 256 של קינגסטון 160 ג'יגה WD כרטיס מסך רידון X600 PRO מארז סטנדרטי וספק אני לא סגור על מה ללכת מה אתם חושבים על המפרט הזה ומה כדאי לשפר או להחליף לגמרי התקציב שלי ממש דל עד 2800 ש"ח תודה
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
1 Intel Core i7 920 2.66Ghz 8MB Cache Tray LGA 1366 1,445 ש"ח 1 ASUS P6T WS Professional Intel X58 Chipset LGA 1366 Model P6TPRO 1,720 ש"ח 1 Seasonic SS-600HT Active PFC 650W Oem 375 ש"ח 1 CoolerMaster CM 690 345 ש"ח 2 G.Skill 6GB Kit DDR3 PC3-12800 1600MHZ 9-9-9-24 F3-12800CL9T-6GBNQ 1,740 ש"ח לגבי המארז, אני צריך מארז שקט עם חיבור מהיר של הרדיסקים, המארז הזה נראה בסדר? יש לכם הצעות אחרות? איזה קירור יהיה לי הכי טוב למעבד? אני בונה תחנת עבודה מוסיקה/וידיאו בעיקר מוסיקה. האם 650W מספיקים לי לתחנת עבודה? אני ישתמש בהמון USB PORTS וגם FIREWIRE , על התחנה יהיה בקר SAS בתצורת PCIX 133 ואני ישתמש ב-4 300GB 15K הרדיסקים לשימוש כולל (שמירת קבצים, דאטהבייס של…
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד בעיקר לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 14 תגובות
- 814 צפיות
-
-
בקשה אני רוצה מחשב שיהיה חזק מאוד בעיקר עבור עריכת וידאו (Premier, אולי Avid) ועריכת סאונד (שאוכל לחבר קלידים וכד' ולהשתמש בתוכנת עריכה כמו cubase). מפרט כרטיס עריכת וידאו כרטיס מסך וכרטיס קול טובים(!) לעריכת וידאו וסאונד מעבד חזק לוח אם טוב ספק כח זיכרונות 16 או 32 שלושה הארדיסקים: SSD של 120 + 2 הארד דיסקים של 2 טרה. צורב דיוידי מגרה נשלפת להארד דיסקים מארז טוב שיגרום למחשב לא להתחמם והאם יש צורך בחומרה נוספת? התקציב שלי לזה הוא בין 7 ל-9 אלף (לא כולל עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך, שבכוונה לא כללתי פה. רק עבור המארז). השמח לקבל מפרט אם מחירים ושמות היצרנים. בתודה מראש על כל עזרה
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש הכל מעוניין לשדרג בעיקר מעבד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי אבל בעיקר שלא יהיה טרקטור. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני מאזור חיפה, ללא העדפה לחנות מסוימת אבל אם מכירים חנות דרכה אפשר לצמצם מחיר על ידי מסירת המעבד המשומש אז מה רע. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מ…
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000-12000 אפשר לחרוג עד 15000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג 4k 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4k לגיימינג ״32+ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 10/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רצוי מארז גדול ובלי אורות/לדים 7. האם האם יש צורך…
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום! אני צריך את עזרתכם בהחלטה, אני מתכוון להמשיך עם הסוקט 939 שלי ואני צריך מפרט בתקציב הנ"ל אני צריך שמחשקים ירוצו על הגדרות של 1024 על HIGH בלי פילטרים שירוצו דיי חלק לא לאוברקלוק רק משחקים נטו אני פשוט צריך את המחשב לעוד חצי שנה בערך עד שאני טס לחול אז אין לי צורך עכשיו להשקיע במשו חדש אלא רק לבינתיים לחצי שנה בערך צריך: מעבד כ.מסך( הכי חשוב) מארז ספק (מארז וספק שיוכלו לשמש אותי גם לעוד כמה שנים ושיוכלו לסחוב את החומרה החדשה מבחינת הספק...) תוספת של עוד ג'יגה 1 של זיכרונות DDR400 הארדיסק כונן צורב DVD (איכותי) תודה!!! אלכס.
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
צריך 4070TI או מספיק 4070
-
- 11 תגובות
- 7.8k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -סביבות עבודה שונות, עמיד להרבה דברים במקביל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -כל דבר חדש שיוצא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים. אני לא כל כך בעניינים לגבי איזה כרטיסי מסך ומעבדים כדי עבור מחשב שכזה. מהסתובבות פה בפורום זה מה שהצלחתי להרכיב: Intel Core i7 920 Processor 2.66Ghz 8MB Cache BOX LGA 1366 מחיר: 1339 שקל Gigabyte GA-P55M-UD2 מחיר 585 שקל PATRIOT PSD34G1333KH DDR3 4GB Dual Channel 1333MHZ CL9 מחיר: 600 שקל Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3 מחיר 425 שקל LG GH22NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem מחיר: 159 שקל Seasonic S12II-500 Active PFC 500W מחיר 396 שקל CoolerMaster Centurion 590 מחיר 320 שקל Sapphire HD5770 1GB GDDR5 PCIE Model R577D51GD מחיר: 870 שקל סה"כ 4680 שקל חנות: פנדה מה אתם אומרים? חרגתי מהתקציב, בנוסף אני צריך לקנות מסך…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Core2 Duo E6300, 1.86Mhz, 2MB,BOX ? 1GB TWINMOS*2 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II LG GSA-H22N COMPUCASE CI-6A19 WHITE/BLACK 400W CONNECT3D Radeon® X1950 PRO 256MB PCI-E GIGABYTE GA-945P-S3 אשמח לתגובות! תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-